پولشویی چیست؟

پولشویی چیست ؟
بازدید 30
۰

پولشویی چیست؟در زمان کودکی، احتمالا زمانی که نام پولشویی را می شنیدیم، فکر می کردیم که منظور از پولشویی یعنی اینکه پول را بشوئیم. اکثر افراد در کودکی خود این چنین ذهنیتی درباره کلمه پولشویی داشتند. اما زمانی که تقریبا سنی از افراد گذشت معنی پولشویی را متوجه شدند و فهمیدند که پولشویی به این معنی که پول خود را با دست و یا اینکه به داخل ماشین های لباس شویی بیندازیم نمی باشد. پولشویی به معنای واقعی یعنی اینکه از راه های غیر قانونی همانند قاچاق، کلاهبرداری، کار های تروریسی اقدام به بدست آوردن پول کنیم و سپس آن پول ها را از طریق راه های قانونی وارد اقتصاد کشور کنیم تا حجمی عظیم از پول های نقد در جریان روند های قانونی بانکی وارد شود. اینکه فکر کنید پولشویی تنها مختص به کشور ایران است کاملا اشتباه می باشد بلکه در تمام کشور ها عمل پولشویی انجام می شود. همانطور که مستحضر هستید، در این مقاله ما قصد داریم تا درباره پولشویی با شما عزیزان گفتگو کنیم. اگر قصد دارید تا در این باره اطلاعاتی به دست آورید، حتما تا انتها این مقاله همراه ما باشید.


پولشویی چیست؟

پولشویی یک تکنیکی است که توسط کلاهبرداران و قاچاقچیان مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها از این تکنیک استفاده می کنند تا به صورت غیر قانونی اقدام به بدست آوردن پول کنند و از راه های قانونی تمامی پول ها را به بدنه اقتصاد تزریق کنند. همانطور که در قسمت قبل آوردیم، از این طریق حجم عظیمی از پول وارد اقتصاد کشور می شود و اقتصاد نیز در آن زمان با مشکل مواجه می شود. این پول های می توان از راه های مختلفی وارد شود. برای مثال می توان: قاچاق مواد مخدر، قاچاق دارو، فعالیت های تروریستی، قاچاق کالا و…. نام برد.

همانطور که گفتیم، پولشویی در تمام کشور ها انجام می شود و تنها مختص کشور ایران نمی باشد. در تمام کشور ها ممکن است این موضوع اتفاق بیوفتد و پولشویی انجام شود و در تمام کشور ها تقریبا جرمی سنگین می باشد و تقریبا مجازات سنگینی نیز دارد. جز مواردی که پیش تر گفتیم، موارد دیگری نیز وجود دارد تا از طریق آن راه ها عملیات پولشویی انجام شود.

به صورت کلی، روند انجام پولشویی به ۳ مرحله تقسیم می شود. اگر در ادامه همراه ما باشید به صورت کامل با تمامی این موارد آشنا خواهید شد.


فرآیند پولشویی

همانطور که گفته شد، فرآیند پولشویی به ۳ مرحله تقسیم می شود. این مراحل عبارت اند از:

  1. تزریق پول

تزریق پولی زمانی اتفاق می افتد که پول ها به صورت قانونی وارد یک موسسه مالی شود. از آنجایی که این کار باید به صورت نقدی انجام شود و حجم پول ها بسیار زیاد است می توان گفت که این روش روشی بسیار پررسیک و خطرناک می باشد. زیرا اگر بخواهید این حجم عظیم پول را وارد حساب خود کنید با مشکل رو به رو می شوید چرا که بانک ها وظیفه ارائه گزارش اینچنین حساب هایی را دارند. با این حساب باید با تکنیک های خاصی پول را تزریق کرد. یکی از این تکنیک ها اسمورف یا Smurf نام دارد. با این روش می توان تراکنش ها را خرد و کوچک نمود. شما می توانید بجز تکنیک اسمورف از راه های دیگری پیش بروید تا از لو رفتن جلوگیری کنید.

  1. لایه بندی

در این مرحله می توانید برای اینکه رد گیری صورت نگیرد، پول ها را به حساب های مختلف واریز کنید و یا اینکه ماهیت پول را تغییر دهید. به عنوان مثال اگر پول ها به ریال است شما می تواید آن ها را به ارز های دیجیتال، دلار، یورو، پوند و… تبدیل کنید و یا اینکه با آنها اقدام به خریداری اجناس همانند: ملک، ماشین، طلا، سکه و …. کنید. در این مرحله هدف این است که ردگیری پول برای نیروهای امنیتی سخت و مشکل شود.

  1. ادغام و یکپارچه سازی

در این مرحله، پول وارد چرخه اقتصاد به صورت قانونی می شود و دیگر تمامی آن پول ها که به روش خلاف به دست آمده است قانونی به نظر می رسد. حال این پول می تواند سرمایه گذاری شده باشد و یا اینکه در قسمت لایه بندی محصولی که خریده اید باشد. به عنوان مثال اگر اقدام به خریداری ارز های دیجیتال کرده اید، حال می توانید به راحتی نقد شوید. مجرمان در این مرحله دیگر نگران لو رفتن نیستند زیرا توانستد پول های خود را به راحتی نقد کنند.

همانطور که گفتیم، زمانی که پولشویی در یک کشور صورت می گیرد، حجم عظیمی از پول وارد اقتصاد آن کشور می شود. این اتفاق موجب می شود تا ضرر های زیاد و همچنین جبران ناپذیری به آن کشور برسد. در ادامه اگر همراه ما باشید با نمونه ای از آن ضرر ها آشنا می شوید.

نکته:

همانطور که گفتیم، زمانی که تراکنش های مالی شما در حساب بانکی، از یک مبلغی بیشتر باشد بانک مجبور به گزارش آن حساب می شود و این موضوع سبب می شود تا محدودیت برای مبلغ تراکنش ها حاصل شود. به همین منظور طبق دستورالعمل های شفاف سازی تراکنش های  بانکی اشخاص توسط مدیریت کل مقررات، مجوز های بانکی و مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بانک مرکزی، تمامی افراد تنها می توانند تا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان را بدون هیچ مشکلی جا به جا کنند و پس از آن باید سند و مدرک و همچنین گزارشی که منبع این معاملات را مشخص کنند ارائه بدهند.


تاثرات منفی پولشویی چیست؟

پولشویی چیست ؟

تاثیرات پول شویی

همانطور که گفتیم، پولشویی اثرات بسیار بدی می تواند بر روی اقتصاد یک کشور داشته باشد. در این قسمت در نظر داریم تا تاثیرات منفی پولشویی را بیان کنیم. تمام مواردی که در این قسمت گفته می شود تنها نیمی از مشکلاتی است که پولشویی برای کشور به وجود می آید.

  1. افزایش جرائم:

زمانی که پولشو ها موفق به انجام کار خود شوند، قطعا این کار را ادامه می دهند و همچنین افراد دیگر را نیز جذب و تشویق می کنند و این موضوع سبب می شود تا متاسفانه جرائم افزایش یابد. این موضوع تنها شامل افزایش جرائم نمی باشد بلکه موجب افزایش کارهای دیگر نیز می شود. اگر پولشویی با قاچاق مواد مخدر صورت گیرد و این موضوع سبب می شود تا مواد مخدر وارد کشور بشود و از این رو جوانان با مصرف آنها دچار اعتیاد می شوند.

  1. تورم:

همانطور که گفتیم با عملیات پولشویی، حجم عظیمی از پول وارد اقتصاد کشور می شود و این موضوع سبب می شود تا نقدینگی افزایش یابد. با افزایش نقدینگی تقاضا برای پول نیز کم می شود و این باعث کم شدن ارزش پول می شود که در نهایت تورم به وجود می آید.

  1. بیرون رفتن سرمایه از کشور:

یکی از اصلی ترین ضرر های پولشویی فرار سرمایه است. ممکن است پولشو ها برای اینکه بتوانند پول های خود را نقد کنند به حساب خارجی انتقال دهند و این موضوع باعث فرار سرمایه از کشور می شود. حال می تواند این موضوع برای هر کشوری اتفاق بیوفتد در نهایت کشور مقصد سود بسیار خوبی می کند.

  1. ضعیف شدن قسمت های خصوصی:

با افزایش پولشویی در بین کسب و کار های خصوصی، تمامی این کسب و کار ها با مشکل رو به رو می شوند و به نوعی ضعیف نیز می شوند.

  1. بی نیازی سازی تروریسم از پول:

همانطور که در ابتدا آشنا شدید، یکی از راه های انجام پولشویی فعالیت تروریسم ها می باشد. این موضوع به نفع خودشان نیز می باشد چرا که پولشویی موجب می شود تا سرمایه شان تامین شوند. همین امر باعث می شود تا تروریسم ها قدرت پیدا کنند و با قدرت پیدا نمودن تروریسم ها افراد بی گناه در سرتاسر جهان کشته می شوند.


پولشویی در ارز های دیجیتال

پولشویی چیست ؟

پولشویی ذر ارزهای دیجیتال

همانطور که می دانید ارز های دیجیتال در بستر اینترنت معامله می شوند و اینترنت بستری جدید و بهتری برای انجام پولشویی می باشد زیرا تقریبا شناسایی و یا همان ردگیری کمی سخت شده است. با به وجود آمدن موسسه های بانکداری آنلاین و همچنین سرویس های پرداخت آنلاین همانطور که گفتیم تقریبا پیگیری کمی سخت تر می شود. لازم به ذکر است که برخی از ارز های دیجیتال کاملا ناشناس نیستند و کمی از هویت قابل شناسایی است اما با به وجود آمدن پراکسی سرور ها و همچنین نرم افزار هایی که هویت را مخفی می کنند دیگر این موضوع نیز حل شده است.


مجازات پولشویی در ایران و دیگر کشور ها چیست؟

یکی از اصلی ترین و مهم ترین مجازات پولشویی در اغلب کشور های جهان از جمله ایران مصادره می باشد. در این قسمت با دستگیری شما تمامی اموالتان مصادره می شود. تقریبا در کنار پولشویی توسط پولشو ها جرائم دیگری نیز صورت می گیرد. در ماده ۹ قانون مبارزه با پولشویی آمده است که:

مرتکبین جرم پولشویی علاوه‌ بر استرداد درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم، مشتمل بر اصل و منافع حاصل از آن (اگر موجود نباشد مثل یا قیمت آن)، به جزای نقدی به میزان عواید حاصل از جرم محکوم می‌شوند که باید به حساب درآمد عمومی نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز گردد.


تاریخچه پولشویی

پولشویی چیست ؟

تاریخچه پولشویی

شاید حالا که به صورت کامل با پولشویی آشنا شدید، علاقه داشته باشید تا با تاریخچه پولشویی نیز آشنا شوید. تاریخچه پولشویی تقریبا به دوران باستان و زمانی که تاجران از پرداخت مالیات فرار می کردند بر میگردد. افرادی که تجارت می کردند، به دلیل اینکه اموالشان توسط فرمانروایان گرفته نشود و همچنین تبعید نشود، پنهان می کردند. این کار توسط تجار چینی انجام می شد. برخی از این تجار، تمامی این اموال را به ایالت هایی دور از دست چین انتقال می دادند و در انجا در یک کسب و کار سرمایه گذاری می کردند. در دوران معاصر نیز کشف چمدان ۶۰۰ میلیون دلاری که نتیجه قاچاق مواد مخدر بود که در یکی از فرودگاه های ایتالیا کشف و ضبط شد. این موضوع می تواند عنوان تاریخ پولشویی نام گیرد.


انواع پولشویی ها

تا به این قسمت از مقاله، با اطلاعات زیادی وهمچنین جالبی با عنوان پولشویی آشنا شدید، در این قسمت از مقاله همانطور که می دانید قصد داریم تا درباره انواع پولشویی ها با شما عزیزان گفتگو کنیم. اگر قصد دارید تا در این باره اطلاعاتی به دست آورید همراه ما باشید.

  1. تکنیک اسمورف

همانطور که در قسمت های ابتدایی مقاله آشنا شدید، تکنیک اسمورف تراکنش ها را ریز تر می کند. این امر به این معنی است که مبالغ زیاد به مبالغ کوچک تبدیل می شوند که کمتر مشکوک به نظر برسند و ارزش اینکه بخواهند پیگیری بشوند را نداشته باشند. در هر جای دنیا این مبلغ متفاوت است.

  1. شرکت های کاغذی

هدف از به وجود آمدن شرکت های کاغذی تنها پولشویی می باشد و تمامی این شرکت ها با هدف پولشویی به وجود آمده اند. این شرکت ها وجود خارجی ندارند و همانطور که از اسمشان پیدا است تنها بر روی کاغذ ثبت می شوند. آنها پول هایی که از طریق پولشویی کسب شده است ( که به آن ها اصطلاحا پول های کثیف گفته می شوند. ) را به عنوان انجام خدمات و یا محصولات فرضی دریافت می کنند و در واقع اصلا انچنین کاری را انجام نمی دهند. این نوع شرکت ها این کار را انجام می دهند تا تنها تراکنش هایشان به ظاهر قانونی تلقی شود.

  1. بانک های آفشور

بانک های فراساحلی که به آنها بانک های آفشور نیز گفته می شود، در یک مکان به غیر از مکان سپرده گذاران قرار دارد. افرادی که پولشویی انجام می دهند، از طریق های مختلف، پول ها را به کشور هایی که محرمانگی در بانک های آن ها برقرار است ارسال می کنند. طبق گزارش های به عمل آمده بیشتر این بانک ها در کشور های: هنگ کنک، بحرین، سنگاپور، پاناما قرار گرفته اند.

  1. قاچاق پول نقد

احتمالا تا به حال دیده اید که برای عبور مقدار زیادی پول به صورت قاچاق، اقدام به بستن پول در دور بدن افراد می کنند و یا اینکه پول ها را در یک چمدان می گذارند. این موضوع یکی از راه های ساده پولشویی است اما در کنار ساده بودن بسیار خطرناک و پرریسک است چراکه هر کشور برای ورود به خاکش دارای قوانینی می باشد. برای مثال در تمامی کشور ها در فرودگاه ها و یا مرز های بین الملی بازرسی بدنی صورت می گیرد و این موضوع کمی این کار را پرریسک جلوه می دهد.

  1. سیاست بیمه عمر

همانطور که می دانید امروز بیمه عمر در برخی از کشور ها مخصوصا ایران به عنوان یک سرمایه گذاری برای چندسال آینده تلقی می شود. پولشویی در بیمه عمر هم پیش می آید و می توان از طریق بیمه عمر اقدام به واریز پول ها نمود. برای مثال شما می توانید با ثبت نام در یک بیمه عمر اقدام به پرداخت نمایید و پس از رفع نیاز اقدام به برداشت تمامی مبالغ کنید. در ایران چندسالی است که قانون های زیادی برای جلوگیری از این کار وضع شده است.

ممنون از اینکه تا پایان “پولشویی چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

من سید مهدی هستم تولید کننده محتوا سایت زوم ارز. دانشجوی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه آزاد گرایش نرم افزار می باشم و همچنین سابقه ی سه سال فعالیت در حوزه ی ارز های دیجیتال و 5 سال نیز تولید کننده محتوا را در کارنامه خود دارم. بنده علاقه مند به دنیای کریپتو و همچنین تکنولوژی هستم و همچنین به آینده ی ارز های دیجیتال بسیار خوشبین نیز هستم و بر این باورام که صنعت بلاکچین در ایران آینده ای بسیار درخشانی خواهد داشت.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها