ترون چیست؟

ترون Tron چیست؟
بازدید 126
۹

ترون چیست ؟ ، امروزه رمز ارز های زیادی در بازار وجود دارد که شما می توانید یکی از آن ها را انتخاب و از آن کسب در آمد کنید. این فکر را نکنید که شما می توانید از تمام رمز ارز ها کسب درآمد کنید چراکه اینطور نیست. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چرا و به چه دلیل نمی توان از تمام رمز ارز ها کسب در آمد کرد؟ به دلیل اینکه برخی از رمز ارز ها در این بین کلاهبرداری هستند و اگر شما در آن ها سرمایه گذاری کنید ممکن است تمام سرمایه تان نابود شوند. در حال حاضر بیش از ۶ هزار ارز دیجیتال وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن ها تقریبا کلاهبرداری هستند. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه می توان رمز ارز های معتبر را شناسایی کرد؟

ما در سایت زوم ارز درباره تمام رمز ارز های معتبر صحبت کرده ایم. در صورتی که قصد مطمئن شدن از رمز ارز مورد نظرتان را دارید می توانید نام آن را در سایت جستجو کنید تا به یک نتیجه برسید. در این مقاله نیز ما قصد داریم تا یکی دیگر از رمز ارز های موجود را به شما عزیزان معرفی کنیم. ارز دیجیتالی که در این مقاله تصمیم به معرفی آن گرفته ایم ” ترون ” نام دارد. در حال حاضر می توان به جرات گفت که ترون یکی از رمز ارز های معروف می باشد که بیشتر افراد در آن سرمایه گذاری کرده اند. اگر قصد دارید تا شماهم با ارز دیجیتال ترون آشنا شوید، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.

شما می توانید مقاله تحلیل ارز دیجیتال ترون TRX را مطالعه نمایید، همچنین می توانید در صفحه قیمت لحظه ای ترون در پایگاه خبری زوم ارز، (قیمت ترون | قیمت TRX) را مشاهده نمایید.


بررسی ویدیویی ارز دیجیتال ترون

(قسمت اول)

(قسمت دوم)

(قسمت سوم)


ترون چیست؟

ترون چیست ؟

ارزدیجیتال ترون

همانطور که گفتیم، احتمالا نام ترون را تا به حال زیاد شنیده باشید. در حال حاضر ترون طرفداران بسیاری دارد و همچنین افراد زیادی هستند که در آن سرمایه گذاری کرده اند. ارز دیجیتال ترون، بلاکچین اختصاصی خود را دارد و همچنین یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین به حساب می آید. ترون نیز همانند رمز ارز های دیگر، هدف مخصوص به خودش را دارد که در ادامه با اهداف این ارز بیشتر آشنا خواهیم شد. ترون نیز همانند اتریوم نام بلاکچین است. نام ارزی که شما آن را خرید و فروش می کنید و یا اینکه آن را تهیه می کنید ” ترون یا TRX ” است. TRX علامت اختصاری ارز دیجیتال ترون است. زمانی که شما قصد خرید و یا فروش ترون را دارید در اصل همان ترون را خریداری کرده اید. اگر درباره اتریوم اطلاعاتی داشته باشید می دانید که این موضوع دقیقا همانند شبکه اتریوم می باشد چراکه نام ارز دیجیتال شبکه اتریوم ” اتر یا ETH ” است. تمامی تراکنش هایی که در شبکه ترون انجام می شود در بلاکچین اختصاصی اش ذخیره می شود و شما می توانید این تراکنش ها را از طریق ” Explorer ” پیگیری کنید.

شبکه ترون همانند شبکه اتریوم از قرار داد های هوشمند و همچنین برنامه های غیرمتمرکز پشتیبانی می کند. در ترون نیز همانند اتریوم دو استاندارد ” TRC-10 و همچنین TRC-20 ” وجود دارد که توسعه دهندگان این شبکه در سایت رسمی ترون، درباره این موضوع اینگونه می گویند که:

استاندارد TRC-20 یک استاندارد مختص به قرارداد های هوشمند ترون با استفاده از ماشین مجازی ترون یا ” TVM ” می باشد. همچنین استاندارد TRC-10 بدون استفاده از ماشین های مجازی ترون توسط بلاکچین ترون پشتیبانی می شود. تقریبا می توان استاندارد ERC-20 که استاندارد شبکه اتریوم است را با استاندارد TRC-20 قابل قیاس دانست. برای اینکه بتوانید یک توکن TRC-10 ایجاد کنید نیاز به دانش برنامه نویسی خاصی ندارید و می توان به راحتی این کار را انجام داد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه؟ برای اینکه بتوانید درباره این موضوع اطلاعات مناسبی کسب کنید کافیست تا کمی در سایت های انگلیسی زبان جستجو کنید.

اگر قصد دارید تا درباره ارز دیجیتال ترون بیشتر بدانید، به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه این مقاله را تا انتها دنبال کنید چراکه به صورت کامل درباره ارز دیجیتال ترون با شما عزیزان گفتگو کرده ایم.


نیم نگاهی به ارز دیجیتال

نام اختصاری TRX
نوع ارز COIN
عرضه کل ۱۰۱,۷۱۱,۸۸۵,۶۲۱
مقدار درگردش ۱۰۱,۷۱۱,۸۸۵,۸۳۶
وب سایت رسمی .network
بلاکچین اکسپلور scan.org

trxplorer.io

trx.tokenview.com

آدرس قرارداد ۰x85eac5ac2f758618dfa09bdbe0cf174e7d574d5b
وایت پیپر developers..network
سورس کد github.com

 


تاریخچه ترون

تاریخچه ترون

تاریخچه ارزدیجیتال ترون

ترون یکی از رمز ارز های کم سابقه است و زیاد قدیمی نیست. این ارز در سال ۲۰۱۷ در بازار عرضه شد که در عرضه اولیه که داشت توانست تقریبا ۷۰ دلار سرمایه اولیه جذب کند. خوشبختانه توسعه دهنده گان ترون و همچنین بنیانگذار ترون که در ادامه با آن آشنا می شوید همگی از کارمندان برتر شرکت های بزرگ کسب و کار های اینترنتی بودند و سابقه درخشانی در این حوزه و همچنین کسب و کار های اینترنتی دارند. در همان ابتدا که ترون عرضه شد، بلاکچین اختصاصی نداشت و در بلاکچین اتریوم به عنوان یک توکن فعالیت می نمود. پس از چندی بلاکچین اختصاصی ترون ایجاد شد و ترون فعالیت خود را در بلاکچین اختصاصی اش ادامه داد. در جدول ذیل می توانید روند فعالیت های سالانه ارز دیجیتال ترون را مشاهده کنید.

سال توضیحات فعالیت
آوریل ۲۰۱۷ در آوریل سال ۲۰۱۷ کمپانی ترون کار خود را توسط بنیانگذار پروژه آغاز کرد
آگوست ۲۰۱۷ در آگوست سال ۲۰۱۷ عرضه اولیه ترون انجام شد. همانطور که در کمی قبل تر گفتیم ترون توانست از این عرضه اولیه حدود ۷۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. شاید برایتان جالب باشد که مقدار ارز هر واحد ترون در این سال برابر با ۰.۰۰۱۹ دلار بود.
سپتامبر ۲۰۱۷ در سپتامبر ۲۰۱۷ ترون در برخی از صرافی ها و همچنین سایت کوین مارکت کپ با قیمتی معادل ۰.۰۰۲ دلار لیست شد. زمانی که ترون برای اولین بار در صرافی ها لیست شد حجم معاملاتی معادل ۴۸.۵۱۲ دلار داشت.
ژانویه ۲۰۱۸ ترون در یک حرکت باورنکردنی در ۵ ژانویه سال ۲۰۱۸ به بالاترین قیمت خود تا به امروز یعنی ” ۰.۲ دلار ” رسید. متاسفانه همانطور که گفتیم، ترون تا به این لحظه دیگر نتوانسته است به این قسمت برسد. اگر کنجکاو شده اید که درباره نمودار قیمتی ترون از ابتدا تا به امروز اطلاعاتی به دست آورید مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
می ۲۰۱۸ در می سال ۲۰۱۸ از بلاکچین ترون رونمایی شد و ترون شخصا دارای یک بلاکچین اختصاصی شد.
ژوئن ۲۰۱۸ در ژوئن سال ۲۰۱۸ پس از ایجاد بلاکچین اختصاصی ترون، توکن های ترون که بر اساس استاندارد ERC-20 اتریوم فعالیت می کردند، به بلاکچین اختصاصی ترون انتقال یافتند.

حال که با تاریخچه ترون به صورت کامل از سال ۲۰۱۷ تا به کنون آشنا شدید، نوبت به آن رسیده است که با خالق و ترون آشنا شوید. اگر ا به حال نام ” جاستین سان ” را نشنده اید به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه این مقاله را از دست ندهید چراکه به عبارات جالبی برخورد می کنید.


ترون را چه کسی ایجاد کرد؟

سازنده ترون

سازنده ارزدیجیتال ترون

جاستین سان یا Justin sun نامی آشنا در عرصه ارز های دیجیتال.

(بیوگرافی کامل جاستین سان را می توانید با کلیک بر روی نام آن مشاهده کنید.)

این نام متعلق به فردی است که با توسعه یک ارز باعث شده است عده زیادی به درآمد برسند. ارز دیجیتال ترون توسط جاستین سان Justin Sun در سال ۲۰۱۷ خلق شد. جاسین سان پیش از اینکه بخواهد ترون را توسعه دهد، نماینده ارشد ریپل بود. در تیم اجرایی اصلی ترون، افراددیگری نیز بودند که فعالیت می کردند. از جمله این افراد می توان به لوشن چن ” Lucien Chen  ” اشاره کرد. چن یکی از کارشناسان ارشد کمپانی های بزرگ از جمله ” Tencent  و Alibaba ” بود. در حال حاضر چن به عنوان مدیر فنی ترون فعالیت می کند.

در سایت رسمی ترون عنوان شده است که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر در این تیم فعالیت می کنند اما نام دقیقی از آنها در سایت رسمی و یا دیگر سایت ها ذکر نشده است.


عملکرد ترون

عملکرد ترون

نحوه عملکرد ارزدیجیتال ترون

ترون تقریبا یک عملکرد سخت و پیچیده ای دارد. اگر بخواهید طریقه کارکرد ترون را بدایند، باید مطالعات بسیاری انجام بدهید. در این قسمت از مقاله ما قصد داریم تا به شما نحوه عملکرد ترون را به صورت کاملا واضح شرح بدهیم. اگر می خواهید با طریقه کارکرد ارز دیجیتال ترون آشنا شوید، مطالعه این قیمت از مقاله را از دست ندهید.

شبکه ترون از یک معماری سه لایه تشکیل شده است که این سه لایه عبارت اند از:

  1. لایه ذخیره سازی ” Storage layer “

این پروتکل توزیع شده برای ذخیره سازی بلاک و همچنین ذخیره سازی حالت طراحی شده است. تیم ترون چندی پیش اعلام کرد که: ” در طراحی لایه ذخیره سازی از نظریه دیتابیس گراف استفاده شده است “. این موضوع سبب شده است تا گوناگونی ذخیره داده به واقعیت تبدیل شود. “

  1. لایه هسته ” Core layer “

قرارداد هوشمند، مدیریت حساب و همچنین ماژول اجماع در داخل لایه هسته قرار دارند. زبان برنامه قرارداد هوشمند ترون ” جاوا ” می باشد. اگر درباره اتریوم اطلاعات داشته باشید می دانید که زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند این شبه سالیدیتی می باشد. جز جاوا طبق گفته ها قرار است یک زبان برنامه نویسی دیگر نیز اضافه شود.

  1. لایه برنامه کاربردی ” Application layer “

توسعه دهندگان می توانند از واسط های کاربری یا Interface برای ایجاد برنامه های غیر متمرکز و یا سفارشی سازی کیف پول ها بهره ببرند.

متاسفانه ترون را نمی توانید همانند رمز ارز های دیگر استخراج کنید چراکه الگوریتم ارز دیجیتال ترون “ اثبات کار یا POW ” پشتیبانی نمی کند. اگر هم اکنون مشتاق این شده اید که بدانید ترون چگونه استخراج می شود بهتر است به عنوان استخراج ترون مراجعه کنید چراکه ما در آن قسمت به صورت کامل درباره این موضوع صحبت کرده ایم.

همانطور که گفتیم ترون از الگوریتم اثبات کار پشتیبانی نمی کند بلکه از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده یا Dpos پشتیبانی می کند. در این الگوریتم همه در ایجاد یک بلاک و همچنین تایید تراکنش ها نقش ندارند و در کل ۲۷ نماینده وجود دارند که در کار ایجاد بلاک شرکت می کنند و همچنین از این راه درآمد کسب می کنند.

تمام افرادی که ترون دارند می توانند به تمام نامزد های نمایندگی رای بدهند اما در نهایت تنها ۲۷ نماینده برای تولید بلاک برگزیده می شود. در این بین اگر نماینده ای قصد خراب کاری داشته باشد و یا اینکه آفلاین شود و یا هر اتفاق دیگری که بیفتد، به سرعت با رای های گرفته شده، یک نماینده دیگر به جای آن جایگرین می شود. لازم به ذکر است که برای نامزد شدن در انتخابات باید یک سری از شرایط را داشته باشید در غیر این صورت نمی توانید نامزد شوید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که شروط لازم برای انجام این کار چیست؟

یکی از شروط خاصی که باید آن را برای نامزد شدن داشته باشید پرداخت ۹.۹۹۹ واحد ترون است. رای گیری ها به صورت روزانه هر ۶ ساعت انجام می شود. این شرط یکی از شروط نامزد شدن بود اما اگر قصد شرکت در انتخاب را دارید باید چیزی به اسم ” Tower ” را داشته باشید. شاید تا به حال نماد TP را دیده باشید. این نماد، علامت اختصاصی Tower می باشد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه می توانیم Tower به دست بیاوریم؟

برای این کار ابتدا باید ترون های خود را به شبکه اختصاص بدهید و یا اینکه به اصطلاح فریز کنید. هر یک واحد از ترون برابر یک واحد Tower می باشد.


اهداف ترون

اهداف ترون

اهداف رمز ارز ترون

یکی از اصلی ترین هدف های ترون حدف واسطه های محتوایی می باشد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که منظور از حذف واسطه های محتوایی چیست؟ منظور از واسطه های محتوایی برنامه هایی همانند: فیسبوک، اینستاگرام، گوگل و… می باشد. به صورت کلی می توان گفت که ترون می خواهد یک اینترنت کاملا غیرمتمرکز را ایجاد کند.

ترون در حال حاضر دارای یک شبکه اینترنت غیرمتمرکز می باشد که جاستین سان توسعه دهنده ترون زحمت های زیادی را برای این موضوع کشیده است. همانطور که گفتیم هدف از انجام این کار این بود که اینترنت کاملا غیر متمرکز ایجاد شود. این شبکه می خواهد ساختار خود را به سمت یک شبکه جهانی غیر متمرکز پیش ببرد و مطالب رایگانی را در حوزه سرگرمی به اشتراک بگذارد.


ویژگی های ترون

 

ترون دو ویژگی اصلی دارد که در این قسمت از مقاله ما قصد داریم تا درباره این ویژگی با شما عزیزان گفتگو کنیم. این دو ویژگی عبارت اند از:

  1. پخش محتوا بدون محدودیت:

همانطور که گفتیم ترون یک پروتکل غیرمتمرکز است. این پروتکل غیرمتمرکز به شما این امکان را می دهد که ویدیو ها و همچنین عکس های خودتان را بدون هیچ محدودیتی ارائه کنید. این کار می تواند کمک بسیاری به بسیاری از افراد بکند. اگر شما یک تولید کننده محتوا هستید این امکان برای شما یک امکان فوق العاده به حساب می آید.

  1. همیشه صاحب فایل خودتان، خودتان هستید:

شاید برایتان جالب باشد که منظور از این عنوان چیست. زمانی که شما به عنوان یک تولید کننده محتوا یک محتوا و یا یک اطلاعات را به اشتراک می گذارید، دیگر همیشه به عنوان صاحب آن به نظر می آیید. توسعه دهندگان ترون بیشترین هدفشان مردم است و روی مردم حساب زیادی کرده است. از این رو مردم نیز بسیار می توانند به ترون برای پیشرفت کمک کنند. به صورت کلی باید بگوئیم که ترون می خواهد به مردمی که به سرگرمی دیجیتال علاقه دارند واکنش نشان بدهد و به تمام آن ها امکانی را ارائه بدهد. شاید برخی ها فکر کنند که این موضوع به نفع ترون است و هیچ سودی برای مردم ندارد بلکه اینطور نیست. تمام افرادی که در ترون فعالیت می کنند از این موضوع سود می برند.


قیمت ترون

تا به این قسمت از مقاله، با شبکه و همچنین ارز دیجیتال ترون کمی آشنا شدید. اگر قصد دارید تا درباره ارز دیجیتال ترون اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید چراکه تا انتها اطلاعات زیادی را به شما خواهیم گفت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا با شما عزیزان کمی درباره قیمت ترون گفتگو کنیم. اگر در حال حاضر مشتاق این هستید که قیمت ترون را بدانید مطالعه این قسمت را از دست ندهید.

در زمان نگارش این مقاله، قیمت ارز دیجیتال ترون معادل ” ۰.۰۳۰۶۴۶ دلار ” می باشد. به صورت کلی هر یک واحد از ارز دیجیتال ترون این مقدار است.  حجم معاملات ارز دیجیتال ترون در ۲۴ ساعت گذشته معادل ” ۱.۰۲۵.۲۸۱.۴۹۰ دلار ” می باشد. اگر به سایت کوین مارکت کپ مراجعه کنید، ترون در رتبه ۱۷ قرار دارد.

اگر در خاطرتان باشد کمی قبل تر آرودیم که در سال ۲۰۱۸ قیمت ترون به صورت باورنکردنی به بالاترین قیمت رسید. در قسمت بعد قصد داریم تا از روی نمودار این موضوع را به صورت کامل به شما عزیزان توضیح دهیم.


نمودار قیمتی ترون

نمودار سوداوری ترون

نمودار سوداوری ترون

شما می توانید از روی نمودار قیمتی رمز ارز ها، قیمت آن ارز را در سال های مختلف مشاهده کنید و براساس این قیمت تحلیل کنید و یا اینکه کار دیگری انجام دهید. در این قسمت از مقاله همانطور که گفتیم قصد داریم تا نمودار قیمتی ترون را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم و درباره آن مطالبی را عنوان کنیم.

در تصویر فوق، نمودار قیمتی ارز دیجیتال ترون از سپتامبر سال ۲۰۱۷ که در سایت ” کوین مارکت کپ ” لیست شد را تا به امروز مشاهده می کنید. اگر کمی با دقت به خط های منحنی نگاه بیندازید، متوجه نوسانات قیمت ارز دیجیتال ترون می شوید. همانطور که تصویر می بینید این ارز پس از چندی از عرضه نتوانست قیمت های خوبی را به خود ببیند. اما به یکباره توانتست مرز های تغییر قیمت را به جا به کند. ترون در ژانویه سال ۲۰۱۸ به یکباره تغییر قیمت های ناگهانی خود را تجربه کرد. همانطور که گفتیم در ۵ ژانویه سال ۲۰۱۸ قیمت ارز دیجیتال ترون به بیشترین مقدار خود تا به امروز رسید و متاسفانه دیگر نتوانست این قیمت را تجربه کند.

ترون نتوانست خود در این قیمت مقاومت کند و پس از مدت کوتاهی شروع به ریزش کرد. اما مجدد کمی توانست رشد کند ولی هیچ وقت به قیمتی که در ۵ ژانویه ۲۰۱۸ رسیده بود، نرسید. شاید با دیدن این نمودار و همچنین صحبت های فوق، برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه می توانیم نمودار قیمتی ارز دیجیتال ترون را مشاهده کنیم؟ در قسمت بعد ما به صورت کامل به این موضوع پاسخ داده ایم. در نتیجه اگر می خواهید بدانید که چگونه می توانید نمودار قیمتی ارز دیجیتال ترون و یا دیگر رمز ارز ها را ببیند، مطالعه قسمت بعد را از دست ندهید.


قیمت ترون را در کجا ببینیم

با مشاهده نمودار قیمت ترون در قسمت قبل، شاید این سوال برایتان ایجاد شده باشد که چگونه باید قیمت ارز دیجیتال ترون را مشاهده کنیم؟ در این قسمت از مقاله ما دقیقا قصد داریم تا به این سوال پاسخ بدهیم. در صورتی که این سوال، یکی از سوالات شما می باشد مطالعه این قسمت از مقاله را از دست ندهید.

نمودار قیمتی ارز دیجیتال ترون و همچنین دیگر رمز ارز ها را می توانید در سایت های مختلف مشاهده کنید اما در کل دو سایت پرطرفدار وجود دارد که ۹۰ درصد افراد از این سایت ها نمودار و همچنین اطلاعات مربوط به یک ارز را چک می کنند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا این دوسایت را به صورت کامل به شما معرفی کنیم و درباره آن ها توضیحاتی را به شما بدهیم. همراه ما باشید.

  1. سایت تریدینگ ویو یا tradingview :

در سایت تریدینگ ویو شما می توانید قیمت و همچنین نمودار قیمتی ارز دیجیتال ترون و همچنین دیگر رمز ارز ها را مشاهده کنید. این سایت به کاربران خود این امکان را می دهد که انواع ارز های دیجیتال را تحلیل کنند. شما می توانید به کمک این سایت اقدام به تحلیل رمز ارز ها کنید. همانطور که می دانید برای خرید و یا فروش رمز ارز ها ابتدا باید آن ها را به صورت تکنیکال تحلیل کنید. اگر تحلیل ارز های دیجیتال را به صورت کامل بدانید، با استفاده از این سایت می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. تمام افرادی که بازار ارز های دیجیتال را تحلیل می کنند از این سایت اقدام  می کنند چراکه جز این سایت سایت دیگری برای تحلیل رمز ارز به قدرت سایت تریدینگ ویو وجود ندارد. در سایت تریدینگ ویو شما ابزار های مختلفی را برای تحلیل رمز ارزها در دست دارید و می توانید به صورت کامل و همچنین رایگان از آن ابزار ها استفاده کنید. البته لازم به ذکر است کار در بخشی از سایت تریدینگ ویو نیاز به خرید اشتراک دارد و شما حتما باید برای استفاده از آن خدمات اقدام به تهیه اشتراک کنید. اگر تا به حال به این سایت مراجعه نکرده اید همین حالا پیشنهاد می کنیم که این سایت را باز کنید و به قسمت های مختلف سر بزنید. در صورت اینکه علاقه به تحلیل رمز ارز ها پیدا کردید و قصد کار با این سایت را داشتید، می توانید با کمی جستجو در سایت زوم ارز این موضوع را آموزش ببینید.

  1. سایت کوین مارکت کپ یا Coinmarketcap :

در سایت کویین مارکت کپ شما نمی توانید همانند سایت تریدینگ ویو رمز ارز ها را تحلیل کنید چراکه ابزاری همانند ابزار تریدینگ ویو برای تحلیل رمز ارز ها برای شما وجود ندارد. در سایت تریدینگ ویو تنها می توانید نمودار قیمت یک ارز را در تایم فریم های مختلف مشاهده کنید. همچنین می توانید اطلاعات کاملی درباره رمز ارز ها به دست بیاورید. برای مثال شما می توانید در سایت کوین مارکت کپ حجم بازار، حجم معاملات و…. یک ارز را مشاهده کنید. شما می توانید با استفاده از سایت کوین مارکت کپ ببینید که چه صرافی های ارزدیجیتالی از یک ارز پشتیبانی می کنند. به صورت کلی سایت کوین مارکت کپ برای اطلاعات کلی مناسب است و شما می توانید اطلاعات مورد نیاز برای شناختن یک ارز را به دست بیاورید. تصویری که در قسمت قبل مشاهده کردید از سایت کوین مارکت کپ بود. اگر قصد دارید تا نمودار تصویری که در قسمت قبل را مشاهده کردید را ببینید ابتدا به سایت کوین مارکت کپ مراجعه کنید و سپس با جستجوری نام ترون ” ” اقدام به مشاهده نمودار و همچنین سایر اطلاعات کنید. اگر هم اکنون اینترنت در دسترستان است سایت کوین مارکت کپ را باز کنید و کمی در سایت بگردید تا با آن آشنا شوید. در صورت وجود هر گونه سوال و یا مشکل درباره سایت کوین مارکت کپ می توانید از ما سوال خود را بپرسید. اگر برای کار با سایت کوین مارکت کپ نیاز به راهنمایی دارید می توانید به مقاله ای که ما در این باره در سایت بارگذاری کرده ایم مراجعه کنید تا اطلاعات کاملی به دست بیاورید.


عوامل موثر در قیمت ترون

عوامل زیادی وجود دارد که بر روی قیمت رمز ارز ها می تواند تاثیر داشته باشد. برخی از رمز ارز چندین عامل اختصاصی دارند اما برخی های دیگر عوامل یکسانی با دیگر رمز ارز ها دارند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا درباره عوامل تاثیر گذار در قیمت ارز دیجیتال ترون با شما عزیزان گفتگو کنیم. این ارز از جمله ارز هایی است که عوامل آن با دیگر رمز ارز ها یکی است. عوامل تاثیر گذار در قیمت ارز دیجیتال ترون عبارت اند از:

  1. عرضه و تقاضا:

می توان گفت که عرضه و تقاضا یکی از عوامل موثر در تغییر قیمت رمز ارز ها می باشد.شاید برای برخی ها موضوع عرضه و تقاضا کمی مبهم باشد. اگر شما نیز جزء افرادی هستید که معنی عرضه و تقاضا را نمی دانید نگران نباشید چراکه در این قسمت به این موضوع خواهیم پرداخت.

عرضه و تقاضا اینگونه بر قیمت تاثیر دارند که اگر تقاضا برای خرید یک ارز بالا برود قیمت آن ارز افزایش می یابد اما اگر تقاضا کاهش یابد قیمت آن ارز نیز کاهشی می شود. این موضوع گاها برای برخی از رمز ارز ها پیش می آید که قیمت ارز را تکان می دهد.

  1. هیجان در بازار:

هیجان در بازار به معنی واکنش به اخبار منفی و مثبت می باشد. ممکن است گاهی خبر های منفی درباره یک ارز پیش بیاید و این موضوع باعث کاهشی شدن قیمت در آن زمان بشود اما ممکن است اخبار مثبتی درباره یک ارز فاش شود و با توجه به آن اخبار مردم ممکن است به سمت خرید آن ارز بروند و طبق این موضوع تقاضا برای خرید بیشتر می شود و باعث افزایشی شدن قیمت ارز می شود. احساسات از جمله حس هایی است که در این مواقع گریبان گیر افراد می شوند. اگر یک تریدر باشید حتما بارها دیده اید که افراد با تجربه درباره کنترل احساسات زیاد سخن می گویند. در هنگام خرید و فروش رمز ارز ها حتما احساسات خودتان را کنترل کنید تا ضرر های جبران ناپذیر نکنید.

  1. کاربرد پذیری:

برخی از رمز ارز ها کاربرد های زیادی دارند. افراد به دلیل پرکاربرد بودن این رمز ارز ها اقدام به خرید آن ها می کنند. با اتفاق افتادن این موضوع مجدد تقاضا برای خرید ارز افزایش می یابد و این موضوع مجدد باعث بالا رفتن قیمت ارز می شود. برای اینکه این موضوع را بهتر متوجه شوید بگذارید تا برایتان یک مثال بزنیم.

اتریوم را در نظر بگیرید. همانطور که می دانید در شبکه اتریوم می توانید از قرار داد هوشمند آن استفاده کنید. این موضوع باعث می شود تا افراد زیادی به سمت این شبکه بروند و این موضوع باعث افزایشی شدن قیمت اتریوم می شود.

  1. صرافی ها:

اگر دقت داشته باشید می بینید که قیمت هر ارز در هر صرافی کمی متفاوت است. برای مثال قیمت ارز دیجیتال ترون در صرافی بایننس معادل ۰.۰۳۶۵۹ دلار و در صرافی هیوبی معادل ۰.۰۳۵۹۸ دلار می باشد. این مقدار فرق گاهی اوقات می تواند بر روی قیمت نیر تاثیر بگذارد.

عوامل دیگری نیز وجود دارد که می تواند قیمت یک ارز را کاهشی و یا افزایشی کند. ما در این مقاله سعی کردیم تا به اصلی ترین آن ها اشاره کنیم. در صورتی که قصد دارید تا درباره این عوامل بیشتر بدانید می توانید به مقاله اختصاصی این موضوع در سایت زوم ارز مراجعه کنید.


ترون را چگونه باید بخریم؟

خرید ترون

چگونه ترون بخریم

خرید ترون بسیار آسان است. اگر قصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ترون را دارید، می توانید به راحتی ترون خریداری کنید. اگر نمی دانید که این عمل چگونه انجام می شود و فردی مبتدی هستید، در ادامه همراه ما باشید تا به شما کامل توضیح دهیم که این کار را چگونه می توانید انجام دهید.

برای خرید ارز دیجیتال ترون از دو راه می توانید اقدام کنید. این دو راه عبارت اند از:

  1. صرافی های ایرانی:

یکی از محل هایی که شما می توانید در آن اقدام به خرید ارز دیجیتال ترون کنید، صرافی های ایرانی می باشد. اگر فردی بی تجربه هستید و می خواهید با ریال که واحد پولی کشور ایران می باشد ترون و یا هر ارز دیگری بخرید باید از صرافی های ایرانی استفاده کنید اما اگر فردی با تجربه هستید باید ابتدا یک بار از صرافی های ایرانی و برای همیشه از صرافی های خارجی استفاده کنید. برای اینکه بتوانید در صرافی های ایرانی اقدام به خرید ترون و یا رمز ارز های دیگر کنید ابتدا در صرافی باید عضو شوید و احراز هویت کنید. در حال حاضر صرافی های ایرانی زیادی وجود دارد که شما می توانید از آن ها برای خرید رمز ارز های خود استفاده کنید.

پس از اینکه در یکی از صرافی های ایرانی احراز هویت کردید، نوبت به آن رسیده است که مبلغی که قصد خرید رمز ارز ها را دارید به حساب صرافی واریز کنید. پس از واریز، حساب شما در صرافی شارژ می شود و می توانید خرید خود را انجام دهید. اگر قصد خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی های ایرانی را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که این کار را انجام ندهید چراکه کارمزد صرافی های ایرانی بالا است اما اگر قصد دارید تا برای یک بار خرید کنید، این کار ارزش دارد. حال شاید برایتان این سوال پیش بیاید که اگر قصد خرید و فروش ارز های دیجیتال را داشتیم پس باید چه کاری انجام دهیم؟ در قسمت بعد با ما همراه باشید تا پاسخ به این سوال را دریافت کنید.

  1. صرافی های خارجی:

اگر قصد خرید و فروش ارز های دیجیتال را دارید، همانطور که گفتیم پیشنهاد ما استفاده از صرافی های خارجی است چراکه برخلاف صرافی های ایرانی، صرافی های خارجی کارمزد کمتری دارند. خریدو فروش در صرافی های خارجی بسیار آسان است و برای کار با این نوع صرافی ها تقریبا کمی تجربه نیاز است. اما اگر نه تجربه دارید و نه تا به حال با صرافی های خارجی کار کرده اید، نگران نباشید چراکه ما در مقاله های مختلف طریقه کار با صرافی ها را به شما عزیزان توضیح می دهیم.

اگر بخواهیم به صورت کلی، روند خرید و فروش ارز های دیجیتال را در صرفی های خارجی بیان کنیم، اینگونه می گوئیم که ابتدا باید ریال را به دلار تبدیل کنید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه باید این کار را در بستر اینترنت انجام بدهید؟ انجام این کار در بستر اینترنت بسیار ساده است چراکه می توانید به راحتی تنها همین کار را در صرافی های ایرانی انجام دهید. اگر در قسمت قبل خاطرتان باشد آوردیم که برای خرید و فروش ارز های دیجیتال یک بار باید از صرافی های ایرانی استفاده کنید و باقی مراحل خرید و فروش را فقط ار صرافی های خارجی پیش ببرید.

با مطالعه این قسمت ممکن است با خود فکر کنید که هیچ صرافی خارجی نمی شناسید پس باید چه کاری انجام دهید؟ نگران نباشید چراکه ما در قسمت بعدی به شما خواهیم گفت که برای خرید و فروش ارز دیجیتال ترون از کدام یک صرافی های خارجی می توانید استفاده کنید. همراه ما باشید.


ترون را چگونه باید بفروشیم؟

فروش ترون

چگونه ترون بفروشیم

در قسمت قبل آشنا شدید که چگونه می توانید اقدام به خرید ارز دیجیتال ترون کنید. در این قسمت نیز به شما خواهیم گفت که چگونه می توانید اقدام به فروش ارز دیجیتال ترون یا ترون کنید. فروش ترون دقیقا برعکس خرید آن می باشد. یعنی اگر هم اکنون شما دارای ترون هستید و قصد دارید که آن را به ریال تبدیل کنید باید از صرافی های ایرانی استفاده کنید.

به همین منظور در این قسمت به شما خواهیم گفت که چگونه این کار را می توانید انجام دهید. برای اینکه بتوانید ترون های خود را به پول نقد تبدیل کنید ابتدا باید به یکی از صرافی های ایرانی مراجعه کنید. در صورتی که برای اولین بار وارد صرافی ها می شوید و حسابی در صرافی ندارید، باید یک حساب در صرافی ایجاد کنید و سپس احراز هویت کنید. پس از احراز هویت نوبت به آن رسیده است که ترون های خود را به حساب صرافی واریز کنید تا در قبال آن پول دریافت کنید. پولی که شما دریافت می کنید در حساب صرافی شما است. اگر قصد دارید آن را نقد کنید باید درخواست بدهید تا مبلغ به حسابتان واریز بشود. به همین راحتی شما می توانید ترون های خود را به پول نقد تبدیل کنید. حال شاید علاقه دارید تا ترون های خود را به بیت کوین و سایر رمز ارز ها تبدیل کنید. برای انجام این کار هم می توانید از کیف پول هایی که صرافی داخلی دارند استفاده کنید و هم می توانید از صرافی ها کمک بگیرید. فرقی ندارد که کدام راه را انتخاب می کنید اما دقت داشته باشید که از شما کلاهبرداری نشود.


ترون را باید در کجا ذخیره کنیم؟

ذخیره ترون

چگونه ارزدیجیتال ترون را ذخیره کنیم

اگر فردی باشید که در حوزه ارز های دیجیتال فعالیت می کنید، می دانید که ارز های دیجیتال در محلی با نام کیف پول دیجیتالی  ذخیره می شود. شما نیز اگر قصد خرید ترون دارید و نمی دانید که کجا باید ذخیره کنید، این قسمت از مقاله را از دست ندهید.

همانطور که  گفتیم برای ذخیره ترون باید از کیف پول های دیجیتال استفاده کنید اما نه همه کیف پول ها. شما تنها مجاز هستید که ترون را در کیف پول هایی ذخیره کنید که از آن پشتیبانی می کند. شاید با این نوع کیف پول ها آشنا نباشید. در جدول ذیل می توانید با برخی از کیف پول های معتبر ارز دیجیتال ترون آشنا شوید. هر کدام از این کیف پول ها که خواستید می توانید انتخاب و سپس از آن استفاده کنید. کیف پول های ارز دیجیتال ترون عبارت اند از:

نام کیف پول سیستم عمل های پشتیبانی کننده توضیحات
LedgerNano X سخت افزاری احتمالا نام این کیف پول را زیاد شنیده باشید. کیف پول سخت افزاری LedgerNano X یکی از کیف پول های بروز و همچنین جدید کمپانی لجر است. شما می توانید در این کیف پول رمز ارز های مختلفی از جمله ترون را ذخیره کنید. از لحاط امنیتی این کیف پول نسبت به کیف پول های دیگر نمره قابل قبولی را گرفته است و شما می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.
Exodus ویندوز، مک، لینوکس این کیف پول، یکی از کیف پول های معروف نرم افزاری است که شما می توانید در آن اقدام به ذخیره ترون، بیت کوین، اتریوم و… کنید. خوشبختانه امنیت کیف پول نرم افزاری ترون بسیار مناسب است و شما می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. ما در یک مقاله اقتصاصی به صورت کامل درباره این کیف پول صحبت کرده ایم و کار با آن را آموزش داده ایم، می توانید با مراجعه به آن آموزش به صورت کامل کار با این کیف پول را یاد بگیرید.
Atomic اندروید، ای او اس کیف پول نرم افزاری Atomic یکی از معتبر و همچنین معروف ترین کیف پول های موبایلی می باشد. احتمالا نام این کیف پول را زیاد از افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند شنیده اید. با این کیف پول می توانید به راحتی ترون های خود را ذخیره کنید. کار با این کیف پول بسیار آسان است اما اگر باز هم هنگام کار با این کیف پول با مشکل رو به رو شدید می توانید با راجعه به پست اختصاصی این کیف پول به صورت ویدیویی کار با آن را آموزش ببینید.
Wallet اندروید، ای او اس این کیف پول اختصاصی ترون است و توسط تیم ترون توسعه داده شده است. شما می توانید با خیال راحت در این کیف پول از کوین های ترون خود محافظت کنید. رابط کاربری این کیف پول بسیار ساده طراحی شده است و مناسب افراد مبتدی می باشد. اگر شما یک فرد مبتدی هستید، بهتر است از این کیف پول استفاده کنید. ما  یک مقاله به صورت کامل درباره این کیف پول با شما عزیزان گفتگو کرده ایم و همچنین آن را آموزش داده ایم. در صورت وجود مشکل می توانید به آن پست مراجعه کنید.
Paper Wallet کیف پول کاغذی این کیف پول، به عنوان یکی از کیف پول های کاغذی ترون فعالیت می کند. اگر درباره کیف پول های کاغذی اطلاعات داشته باشید، قطعا می دانید که کیف پول های کاغذی امنتی بسیار بالایی دارند. اما توجه داشته باشید که کیف پول های کاغذی مناسب نگهداری طولانی مدت ترون نمی باشد. در صورتی می توانید از این کیف پول استفاده کنید که قصد دارید برای مدت کوتاه ترون را نگه دارید و یا اینکه شما یک تریدر هستید.

همانطور که گفتیم، تمام این کیفغ پول ها، تنها برخی از کیف پول های معتبر ترون می باشد. برای ذخیره ترون جز کیف پول های فوق، از کیف پول های بیشتری می توانید استفاده کنید. برای اینکه بدانید از چه کیف پول هایی می توانید برای ذخیره ترون استفاده کنید می توانید به سایت کوین مارکت کپ که پیش تر به شما معرفی کرده بودیم مراجعه کنید. در صورتی که در هنگام ذخیره ارز دیجیتال ترون برایتان سوال و یا مشکل ایجاد شد، می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات مطرح کنید.


آیا ترون استخراج می شود؟

استخراج ترون

استخراج ترون

خیر، برخلاف باقی رمز ارز ها، شما نمی توانید ارز دیجیتال ترون را استخراج کنید. همانطور که گفتیم، ترون از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده یا DPOS پشتیبانی می کند. اگر نمی دانید که این الگوریتم چیست، مطالعه این قسمت از مقاله را از دست ندهید.

در الگوریتم DPOS همه افراد در تایید تراکنش ها و همچنین تولید بلاک ها نقش ندارند و همانطور که کمی پیشتر گفتیم تنها ۲۷ نماینده از کل شبکه این کار را انجام می دهند و کسب در آمد می کنند. اگر در خاطرتان باشد، کمی قبل تر در این باره توضیح داده ایم و همچنین گفتیم که شروط نماینده شدن چیست. شما می توانید برای مطالعه این اطلاعات به چند قسمت قبل تر مراجعه کنید.


چه صرافی هایی از ترون پشتیبانی می کنند؟

 

صرافی های پشتیبانی کننده ترون

صرافی های پشتیبانی کننده ترون

همانطور که در قسمت های قبل مطالعه کردید، برای خرید و فروش ارز های دیجیتال و همچنین ارز دیجیتال ترون باید از صرافی های خارجی و داخلی استفاده کنید. در این قسمت از مقاله ما قصد داریم تا تعدادی از صرافی های خارجی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا با آن ها آشنا شوید. در جدول ذیل می توانید با صرافی هایی که می توانید در آن ها اقدام به خرید و فروش ترون کنید آشنا شوید.

نام صرافی رمز ارز های پشتیبانی کننده نوع معامله توضیحات
HitBTC ترون، بیت کوین، اتریوم و… Spot صرافی  HitBTC از دیگر صرافی هایی است که شما می توانید در حالت اسپات به معامله رمز ارز های مختلف از جمله ترون بپردازید. این صرافی رابط کاربری تقریبا آسانی را دارد و شما می توانید به راحتی در آن اقدام به خرید و فروش این ارز و همچنین رمز ارز های گفته شده کنید.
Binance ترون، اتریوم، بیت کوین کش، سوشی، بیت کوین و… Spot احتمالا نام صرافی بایننس را زیاد شنیده باشید. بایننس یکی از صرافی هایی است که شما می توانید در آن به راحتی اقدام به خرید و فروش ترون و بیت کوین و اتریوم و همچنین سایر رمز ارز ها کنید. صرافی بایننس از ترون فقط در نوع اسپات پشتیبانی می کند و شما می توانید در حالت اسپات ترون را معامله کنید.
Okex ترون، بیت کوین، اتریوم و… Spot and Futures صرافی  Okex بر عکس دو صرافی قبلی از ارز دیجیتال ترون در حالت های  Spot and Futuresپشتیبانی می کند. اگر درباره این دو نوع حالت خرید و فروش اطلاعاتی ندارید بهتر است کمی درباره آن ها ابتدا مطالعه کنید و سپس در صورت علاقه اقدام به خرید فروش رمز ارز ها در این حالت کنید.
Bitfinex ترون، اتریوم و… Spot یکی دیگر از صرافی هایی که شما می توانید به راحتی در آن اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال ترون کنید، صرافی  Bitfinex نام دارد. در این صرافی می توانید ارز دیجیتال ترون را در حالت اسپات خرید کنید.
Huobi ترون، بیت کوین، اتریوم و… Spot and Futures صرافی دیجیتال  Huobi یکی دیگر از صرافی های معروف ارز دیجیتال می باشد ک احتمالا نام آن را زیاد شنیده باشید. رابط کاربری این صرافی ممکن است برای تازه وارد ها کمی گمراه کننده باشد اما برای افراد با تجربه بسیار آسان است.

صرافی های فوق، تنها برخی از صرافی هایی است که شما می توانید در آن اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال ترون کنید. اگر قصد دارید تا با صرافی های دیگر ارز دیجیتال ترون آشنا شوید، می توانید به سایت کوین مارکت کپ مراجعه کنید. سایت کوین مارکت کپ را پیشتر در همین مقاله به شما عزیزان معرفی کرده ایم.


کارمزد تراکنش های ترون

کارمزد تراکنش های ترون

کارمزد تراکنش های ترون

شاید برایتان جالب باشد اما باید بدانید که کارمزد تراکنش های ارز دیجیتال ترون ” صفر ” است. شما برای انتقال ترون در بلاکچین نباید هیچ کارمزدی پرداخت کنید چراکه این مقدار صفر می باشد. حال که با کارمزد تراکنش ها در شبکه ترون آشنا شدید، جالب است تا با تعداد تراکنش های ترون در ثانیه نیز آشنا شوید. تعداد تراکنش هایی که در ثانیه در شبکه ترون ایجاد می شود برابر با ۲۱۰۰ است. اگر اطلاع داشته باشید می توانید که تعداد تراکنش های شبکه اتریوم نهایتا ۲۵ تراکنش می باشد بیت کوین نیز کمتر از ترون و اتریوم.


آیا ترون قانونی است؟

آیا ترون قانونی است

آیا ارزدیجیتال ترون قانونی است

همانطور که در مقاله های مختلف آوردیم، پاسخ به این سوال را نه می توان با بله و نه می توان با خیر داد. شاید این پاسخ برایتان تعجب آور باشد و بگوئید که چرا؟

این موضوع به این دلیل است که متاسفانه در ایران هنوز هیچ قانونی برای این امر تعریف نشده است. اگر شما قصد خرید و فروش ارز دیجیتال ترون را دارید باید بدانید که انجام این کار غیر قانونی نیست و می توانید با خیال راحت تا زمانی که یک قانون برای این موضوع مطرح شود انجام دهید. در سایر کشور ها نیز بنا به دستور دولت استفاده از ترون و یا دیگر رمز ارز های دیگر قانونی و یا غیر قانونی می باشد. برای مثال در کشور آمریکا استفاده از رمز ارز ها غیر قانونی می باشد چراکه این دستور را دولت آمریکا داده است. اگر شما در آمریکا خرید و فروش رمز ارز ها و یا استخراج آن ها را انجام دهید در صورت شناسایی توسط دولت به دلیل مرتکب شدن به یک جرم مجازات می شوید.


از کجا باید اطلاعات بیشتری درباره ترون به دست آوریم

این سوال، یک سوال بسیار مهم است. ممکن است با وجود مطالعه این مقاله، همچنان درباره ارز دیجیتال ترون و یا شبکه ترون سوالاتی برایتان وجود داشته باشد و یا برخی از مسائل برایتان نامفهوم باشد. ما در این مقاله سعی کردیم به صورت واضح به شما بگوئیم که ترون چگونه ارز و شبکه ای است و چگونه شما می توانید با این ارز و یا شبکه کار کنید. اگر با وجود مطالعه این مقاله هنوز به دنبال منابع بیشتر برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ترون و همچنین ارز ترون هستید این قسمت را مطالعه کنید.

برای اینکه بتوانید درباره ترون مطالب بیشتری به دست بیاورید باید به مراجع رسمی و یا کتاب های انگلیسی زبان مراجعه کنید. متاسفانه در حال حاضر این چنین کتاب هایی در ایران وجود ندارد و یا اینکه اگر وجود داشته باشند مطالب آن ها تماما قدیمی می باشد و اطلاعات شما با مطالعه آن مقالات بروز نمی شود.

اگر به دنبال اطلاعات بروز و همچنین کامل تری درباره شبکه ترون هستید می توانید به سایت های انگلیسی زبان رسمی مراجعه کنید. در برخی از این سایت ها به صورت کامل و ریز به ریز درباره ارز دیجیتال ترون و همچنین ترون صحبت شده است.


بررسی وایت پیپر ترون

بررسی وایت پیپر از دیدگاه فنی

در این بخش قصد داریم با تمرکز بر معماری بلاکچین ، این شبکه را بررسی و از اجزای مختلف آن مطلع شویم.

همان طور که در بخش های قبلی اشاره شد، این بلاکچین از سه لایه مختلف تشکیل شده که در تصویر زیر می توانید این سه لایه و نوع ارتباط آن ها را باهم، مشاهده کنید.

بررسی وایت پیپر ترون

بررسی وایت پیپر ترون

همان طور که مشاهده می کنید این شبکه از چندین زبان پشتیبانی می کند ولی زبان اصلی قراردادهای هوشمند بلاکچین جاوا می باشد که در تصویر مشخص است. اما اجازه بدید کمی بر ساختار این سه لایه و عملکرد اجزا مختلف آن تمرکز کنیم.

  • لایه Application

این لایه مخصوص توسعه دهندگان برای اجرای قرارداد هوشمند و همچنین کاربران برای استفاده از این قراردادهای هوشمند می باشد. این لایه، بالاترین لایه می باشد که افراد حاظر در اکوسیستم با آن تعامل دارند. همچنین کیف پول های کاربران نیز در این لایه می باشد که کاربران می توانند با استفاده از آن با بلاکچین ارتباط برقرار کنند.

  • لایه Core

لایه Core در بلاکچین بسیار با اهمیت است که وظایف ضروری را برای اطمینان از عملکرد و امنیت بلاکچین انجام می دهد. این وظایف شامل سه ماژول اصلی است: ماژول استقرار قرارداد هوشمند، ماژول مدیریت حساب و ماژول اجماع. این لایه برای پشتیبانی از توسعه برنامه های غیرمتمرکز (DApps) با استفاده از یک ماشین مجازی و یک مجموعه دستورالعمل بهینه طراحی شده است. در ادامه قصد داریم بخش های مختلف این لایه را باهم بررسی کنیم.

ماژول اجماع:

دوستان مکانیسم اجماع از dpos پیروی می کند. در این مدل تعداد مشخصی ولیدیتور وجود دارد که اجماع برای تایید تراکنش ها و تولید بلاک ها را برعهده دارند و سایر کاربران نیز می توانند یکی از این ولیدیتورها را به عنوان نماینده خود انتخاب کنند و دارایی خود را به صورت اعتبار به آن ولیدیتور بسپارند، به این ترتیب تمامی اعضا در تامین امنیت شبکه نقش دارند و از طرفی، از این راه می توانند کسب سود کنند.

خوب است بدانید برای تبدیل شدن به ولیدیتور در بلاکچین ، باید ۹۹۹۹ ارز TRX بپردازید. این الزام بخشی از فرآیند تبدیل شدن به یک Super Representative (SR) است که نقشی کلیدی در مکانیسم اجماع اثبات سهام (DPoS) شبکه دارد. Super Representative ها مسئول اعتبارسنجی تراکنش ها و حفظ امنیت بلاکچین هستند و بر اساس تعداد رای هایی که از سهامداران TRX دریافت می کنند انتخاب می شوند.

در نظر داشته باشید  ۲۷ عدد Super Representatives (SR) و ۱۰۰ عدد Super Representative Partner در شبکه وجود دارد. Super Representative Partners ها در شبکه به تأیید تراکنش ها و امنیت بلاکچین کمک می کنند. با این حال، آن ها در روند اجماع حق رای ندارند. نقش آن ها بیشتر بر حمایت از حاکمیت شبکه از طریق شرکت در فرآیند رای گیری برای پارامترهای پویا شبکه، مانند پاداش بلاک ها و کارمزد تراکنش متمرکز است، اما خودشان حق رای دادن به این پیشنهادات را ندارند.

برای تبدیل شدن به یک ولیدیتور در شبکه ، به سروری با مشخصات سخت افزاری زیر نیاز دارید:

CPU  مورد نیاز ۱۶ هسته ای، ۳۲ گیگابایت رم، ۱.۵ ترابایت SSD یا بزرگتر، و پهنای باند ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه.

ماژول مدیریت حساب:

در شبکه سه نوع حساب وجود دارد: حساب های معمولی، حساب های توکن و حساب های قراردادی. حساب ‌های معمولی برای تراکنش ‌های استاندارد استفاده می ‌شوند، حساب ‌های توکن برای ذخیره توکن ‌ها و حساب‌ های قراردادی، حساب‌ های قرارداد هوشمندی هستند که توسط حساب‌ های معمولی ایجاد می ‌شوند و می‌ توانند توسط آن‌ ها راه ‌اندازی شوند. حساب ها را می توان از طریق API، با انتقال TRX به آدرس حساب جدید، یا با انتقال هر توکن به آدرس حساب جدید ایجاد کرد. علاوه بر این، یک جفت کلید آفلاین می تواند تولید شود که توسط شبکه ضبط نمی شود. ساختار حساب ها شامل پارامترهایی مانند نام حساب، نوع، موجودی، آرای دریافتی، سایر دارایی ها و آخرین زمان فعالیت است.

ماژول استقرار قرارداد هوشمند:

خوب است بدانید قراردادهای هوشمندی که روی شبکه ایجاد می شوند با استفاده از ماشین مجازی ترون (TVM) خوانده و اجرا می شود. ماشین مجازی ترون، در حقیقت کپی برداری شده از ماشین مجازی اتریوم می باشد که توسط تیم فنی ترون، بومی سازی شده است. در نتیجه تمامی قراردادهای هوشمند روی شبکه اتریوم قابلیت اجرا روی شبکه ترون را نیز دارد.

اما همان طور که می دانید زبان برنامه نویسی اتریوم سالیدیتی و زبان ترون جاوا می باشد، پس چه طور قراردادهای هوشمند اتریوم قابلیت اجرایی روی زنجیره ترون را دارد؟

ابتدا کدهای سالیدیتی موجود به کدهای قابل خواندن در شبکه ترون تبدیل می شود. سپس ماشین مجازی ترون، کد عملیاتی را پردازش می کند و داده های پردازش شده نهایی برای ثبت روی بلاک فرستاده می شود و نتیجه عملیات انجام شده به رابط کاربری اعلام می شود.

نحوه فعالیت ماشین مجازی ترون را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

بررسی وایت پیپر ترون

بررسی وایت پیپر ترون

اما علاوه بر سه ماژولی که در مورد آن صحبت کردیم. دو فاکتور SDK و WALLET API نیز در لایه Core وجود دارد که در ادامه با این دو بیشتر آشنا خواهیم شد:

SDK:

Station SDK یک کتابخانه API جاوا اسکریپت است که برای تسهیل تخمین انرژی و پهنای باند مصرفی در شبکه طراحی شده است. پهنای باند برای اندازه گیری اندازه بایت های تراکنش ذخیره شده در محل ذخیره داده ها در بلاکچین استفاده می شود. هر چه تراکنش بزرگتر باشد، منابع پهنای باند بیشتری مصرف می کند. هر حساب دارای ۶۰۰ نقطه پهنای باند رایگان در روز است، و پهنای باند اضافی را می توان با استیک کردن TRX به دست آورد. هنگامی که پهنای باند موجود کافی نیست، TRX باید سوزانده شود تا نقاط پهنای باند اضافی مورد نیاز برای تراکنش ها پرداخت شود. همچنین انرژی منبعی است که میزان محاسبات مورد نیاز ماشین مجازی ترون (TVM) را برای انجام عملیات خاص در شبکه ترون اندازه گیری می کند. تراکنش های قرارداد هوشمند برای اجرا به منابع محاسباتی نیاز دارند و هر تراکنش قرارداد هوشمند، باید هزینه انرژی را بپردازد. انرژی را فقط می توان با قرار دادن TRX به دست آورد و همه کاربران مقدار ثابتی از انرژی را با توجه به تعداد TRX استیک شده به اشتراک می گذارند. کل انرژی ثابت روزانه کل شبکه ۹۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ است.

در نهایت SDK برای توسعه دهندگانی مفید است که باید اطلاعات نقاط انرژی و پهنای باند را قبل از استقرار یا راه اندازی یک قرارداد هوشمند یا انجام تراکنش در شبکه بررسی کنند.

Wallet API:

Wallet API در لایه هسته بلاکچین برای تسهیل تعاملات با شبکه ، به ویژه برای خدمات کیف پول و مبادلات طراحی شده است و مجموعه ‌ای از قابلیت‌ ها را فراهم می ‌کند که به توسعه ‌دهندگان اجازه می ‌دهد برنامه‌ های خود را با شبکه یکپارچه کنند و کاربران را قادر می‌ سازد تا توکن‌ های TRX و TRC-20 خود را مدیریت کنند، با قراردادهای هوشمند تعامل داشته باشند و تراکنش ‌ها را به صورت ایمن انجام دهند.

  • لایه Storage

به طور کلی این لایه از دو جز تشکیل شده که باهم آن ها را بررسی می کنیم:

Block Storage: این جزء وظیفه ذخیره داده های بلاکچین را بر عهده دارد که شامل تمامی تراکنش ها، قراردادهای هوشمند و سایر اطلاعات مرتبط تشکیل دهنده بلاکچین می شود. از LevelDB برای ذخیره سازی بلاک استفاده می کند، یک کتابخانه ذخیره سازی کلیدی با کارایی بالا که توسط Google توسعه یافته است. LevelDB به دلیل کارایی آن در مدیریت حجم زیاد داده، پشتیبانی از عملیات خواندن/نوشتن سریع، و توانایی آن در مدیریت آرایه های بایت دلخواه به عنوان کلید و مقادیر انتخاب شده است. این باعث می شود که برای نیازهای شبکه مناسب باشد و اطمینان حاصل شود که داده های بلاک به سرعت و ایمن ذخیره و بازیابی می شوند.

State Storage: این مؤلفه بر روی ذخیره سازی وضعیت بلاکچین متمرکز است که شامل وضعیت فعلی همه حساب ها (مانند موجودی آن ها)، قراردادها و سایر داده های مرتبط است که وضعیت فعلی شبکه را منعکس می کند.  مفهوم KhaosDB را برای ذخیره سازی حالت معرفی می کند که برای قرار گرفتن در حافظه تمام نودها طراحی شده است. KhaosDB قادر است تمام زنجیره های تازه فورک شده در یک دوره معین را ذخیره کند و به شاهدان اجازه دهد به سرعت از زنجیره فعال خود به یک زنجیره اصلی جدید سوئیچ کنند. این ویژگی پایداری و انعطاف‌ پذیری شبکه را در برابر رفتار مخرب افزایش می ‌دهد و تضمین می ‌کند که وضعیت بلاکچین ثابت و ایمن باقی می ‌ماند.

اما برای انتهای این بخش در خصوص تصمیمات حاکمیتی و DAO کمی بحث خواهیم کرد:

در بلاکچین ترون، حاکمیت نقش مهمی در تنظیم پارامترهای شبکه، مانند پاداش تولید بلاک و کارمزد تراکنش دارد. این مکانیسم حاکمیتی توسط کمیته ، که شامل ۲۷ (SR) است، اداره می شود. هر SR می‌ تواند تغییراتی را پیشنهاد کند، و این پیشنهادها در صورتی معتبر تلقی می ‌شوند که بیش از ۱۸ عضو از SR ها آن را تأیید کنند. این تغییرات سپس در دوره بعدی اعمال می شوند.

علاوه بر این، DAO (سازمان خودمختار غیرمتمرکز) یک نهاد تحت حاکمیت جامعه است که بر توسعه و اداره بلاک چین و برنامه ‌های غیرمتمرکز مرتبط با آن (dApps) و پروژه ‌ها نظارت دارد. DAO توسط اعضای خود که دارندگان ارز دیجیتال (TRX) هستند اداره می شود. اعضا می توانند در مورد پیشنهاد های تغییر پروتکل ، تخصیص منابع به پروژه های جدید و انتخاب نمایندگانی برای شورای ، بدنه اجرایی DAO، رأی دهند. هدف DAO این است که را به بلاکچین پیشرو در جهان برای برنامه های غیرمتمرکز تبدیل کند و توسعه دهندگان و کاربران را برای مالکیت و اداره اکوسیستم توانمند کند.

بررسی اهداف شبکه

شبکه چندین هدف مهم را برای تقویت شبکه خود و کشف موارد استفاده جدید برای فناوری بلاکچین دنبال می کند:

  • بهبود کارایی پروتکل

  بر بهینه سازی مکانیسم اجماع خود و افزایش سرعت پردازش شبکه برای پشتیبانی از تراکنش های بیشتر در ثانیه متمرکز است.

  • گسترش اکوسیستم از طریق مشارکت

ترون با شرکت های مطرحی مانند سامسونگ، اپرا و بیت تورنت شراکت ایجاد کرده است تا دسترسی خود را گسترش دهد و عملکرد شبکه را بهبود بخشد. همچنین ترون فعالانه به دنبال مشارکت های جدید برای دستیابی به اهداف خود است.

  • افزایش رشد شبکه

ترون قصد دارد پایگاه کاربر و حجم تراکنش خود را با رشد قابل توجهی در حساب ها و حجم تراکنش ها افزایش دهد و به بیش از ۱۰ تریلیون دلار برسد.

  • تسلط بر بازار استیبل کوین

استیبل کوین های مبتنی بر ترون مانند: USDT، TUSD، USDC، USDD و USDJ به ارزش ۵۰ میلیارد دلار رشد کرده اند و به گسترش چشم انداز DeFi کمک کرده اند.

  • همکاری های استراتژیک

از راه اندازی پروژه هایی مانند Dominica Metaverse Bound Token (DMBT) پشتیبانی می کند و با BigQuery Google Cloud و Web 3.0 Node Engine Service Huawei برای گسترش قابلیت های شبکه یکپارچه می شود.

  • درگیر کردن توسعه دهندگان و کاربران

از طریق همایش هایی مانند Hacka، توسعه دهندگان و کاربران را درگیر می کند و محیط یادگیری و شبکه ای را با جوایز قابل توجهی تقویت می کند.

  • نوآوری در هوش مصنوعی و پایداری

ترون صندوق توسعه هوش مصنوعی ۱۰۰ میلیون دلاری را برای ترکیب هوش مصنوعی با فناوری بلاکچین راه اندازی کرده است.

  • مشارکت و رویدادها

ترون در رویدادهای مهمی مانند اجماع ۲۰۲۳ و هفته بلاکچین بایننس شرکت می کند، با هدف به نمایش گذاشتن زیرساخت و نفوذ قوی خود در فضای وب ۳.

  • ارتباط با جامعه

تور Builder (TBT) که توسط تیم فنی این پروژه برگزار می شود،علاقه مندان به بلاکچین، توسعه دهندگان و دانش آموزان را در شهرهای مختلف متحد می کند و یک محیط یادگیری را تقویت می کند.

  • دسترسی جهانی و گسترش بازار

ترون قصد دارد بازار ژاپن را از طریق مشارکت در انجمن تجاری دارایی رمزنگاری ژاپن (JCBA) بیشتر کاوش کند و تعهد خود را به گسترش جهانی نشان دهد.

این اهداف نشان دهنده تعهد ترون به نوآوری، همکاری و توسعه یک اکوسیستم بلاکچین قوی و پایدار است.

بررسی ویژگی های شبکه

در این بخش مهم ترین ویژگی های بلاکچین ترون را بررسی می کنیم:

  • عملکرد بالا

ترون می تواند تا ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه (TPS) را پردازش کند که آن را به یک بلاکچین پیشرو در زمینه مقیاس پذیری تبدیل می کند.

  • مقیاس پذیری بالا

معماری سه لایه و مکانیزم اجماع کارآمد، ترون را قادر می سازد تا به طور موثر تراکنش ها را مدیریت کند و برنامه ها را در خود جای دهد.

  • دسترسی بالا

مدل حاکمیت غیرمتمرکز و دموکراتیک ، همراه با چارچوب فنی قوی آن، دسترسی و قابلیت اطمینان بالای شبکه را تضمین می کند.

  • تعامل و گسترش

توانایی برای اتصال و تعامل با شبکه های مختلف بلاکچین، از جمله سازگاری با اتریوم و EOS، تعامل آن را افزایش می دهد و آن را به یک پلتفرم قدرتمند و انعطاف پذیر تبدیل می کند.

  • خدمات پرداخت کریپتویی

کارمزد تراکنش بسیار پایین ترون، آن را به یک پلتفرم جذاب برای تراکنش های مالی، از جمله پرداخت های کریپتویی تبدیل می کند.

  • مناسب برای برنامه های کاربردی در سطح سازمانی

معماری از توسعه برنامه های کاربردی در سطح سازمانی پشتیبانی می کند و آن را به یک پلتفرم همه کاره برای مشاغل تبدیل می کند.

  • پروتکل های اختصاصی برای بازی های غیرمتمرکز

بر نقش خود در تکامل وب ۳.۰ با پروتکل های اختصاصی برای بازی های غیرمتمرکز تاکید می کند و پتانسیل خود را در صنعت بازی به نمایش می گذارد.

  • اینترنت غیرمتمرکز

هدف ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز است که امکان ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان محتوا و مصرف کنندگان را فراهم می کند و واسطه ها را حذف می کند.

این ویژگی‌ ها تعهد ترون به نوآوری، مقیاس ‌پذیری را برجسته می ‌کند و آن را به یک انتخاب منحصر به فرد و جذاب در اکوسیستم بلاکچین تبدیل می ‌کند.

بررسی رقبای شبکه

هنگام مقایسه بلاکچین ترون با سه رقیب مهم آن – اتریوم، EOS و کاردانو – چندین جنبه کلیدی از جمله مقیاس پذیری، تمرکززدایی، مکانیسم های اجماع و توسعه کلی اکوسیستم مطرح می شود که آن ها را در این بخش بررسی می کنیم:

  • مقیاس پذیری

: برای انجام هزاران تراکنش در ثانیه طراحی شده است که به طور قابل توجهی بیشتر اتریوم می باشد. این باعث می شود برای برنامه هایی که به سرعت تراکنش بالا نیاز دارند، کاربر پسندتر باشد.

اتریوم: اتریوم حتی بعد از مهاجرت به زنجیره گواه اثبات سهام خود و ایجاد راه حل های مختلف، همچنان با مشکلات مقیاس پذیری مواجه است.

EOS: EOS همچنین از مکانیزم اجماع DPoS مشابه استفاده می کند که امکان پردازش سریع تر تراکنش ها را فراهم می کند. EOS به دلیل مقیاس پذیری و کارایی آن در مدیریت تراکنش ها ستایش شده است.

Cardano: رویکرد کاردانو به مقیاس ‌پذیری از طریق مکانیسم اجماع ماروبروس اثبات سهام (PoS) است که به گونه ‌ای طراحی شده که نسبت به اتریوم کار آمدتر باشد.

  • تمرکززدایی

: دارای ۱۱۲۴ نود بوده که ۲۷ نماینده برای تولید بلاک ها انتخاب می شوند و همین موضوع درجه ای از عدم تمرکز را ایجاد می کند، اما به اندازه اتریوم غیرمتمرکز نیست، که دارای ۸۷۳۳ نود است.

اتریوم: اتریوم با ۸۷۳۳ نود دارای بیشترین تعداد نود در بین این سه پروژه است که نشان دهنده سطح بالای عدم تمرکز است. همه نودها در اتریوم همتاهای برابر در شبکه هستند و هر کدام دارای امتیازات و حقوق یکسانی هستند.

EOS: EOS دارای ۴۸۱ active block یا منتخب تولید کننده است که در حالت آماده به کار هستند، که نشان دهنده یک رویکرد غیرمتمرکز است اما نه به اندازه شبکه اتریوم.

Cardano: تمرکززدایی Cardano از طریق مکانیسم PoS آن است که به گونه ای طراحی شده که نودها و ولیدیتورها سطح بالایی از عدم تمرکز را ایجاد کنند.

  • مکانیسم های اجماع

: از اثبات سهام (DPoS) استفاده می کند که امکان پردازش سریع تر تراکنش و مقیاس پذیری را فراهم می کند.

اتریوم: اتریوم نیز از Proof-of-Work (PoW) به pos مهاجرت کرده که کند تر از DPoS است.

EOS: همچنین EOS از Delegated Proof-of-Stake (DPoS)، مشابه ، برای پردازش سریع تراکنش استفاده می کند.

Cardano: از Ouroboros Proof-of-Stake (PoS) با هدف بهره وری انرژی و مقیاس پذیری استفاده می کند.

  • توسعه اکوسیستم

: ترون ۷۰ میلیون دلار جمع آوری کرده و شبکه اصلی خود را در می ۲۰۱۸ راه اندازی کرده است. هدف آن تبدیل شدن به زیرساخت استاندارد برای برنامه های غیرمتمرکز (dapps) و قراردادهای هوشمند است.

اتریوم: اتریوم به عنوان اولین و با ارزش ترین پلتفرم برای برنامه های غیرمتمرکز و همچنین پایگاهی برای توسعه دهندگان و اکوسیستم بزرگی دارد.

EOS: 4 میلیارد دلار جمع آوری کرده است و به دلیل پلتفرم فعال و مقیاس پذیر خود با تمرکز بر dapp ها و قراردادهای هوشمند شناخته شده است.

Cardano: Cardano به دلیل تمرکز بر امنیت، مقیاس پذیری و پایداری شناخته شده است و هدف آن تبدیل شدن به یک پلتفرم پیشرو برای dapp ها و قراردادهای هوشمند است.


نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ترون

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ترون

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ترون


سوالات متداول

ممکن است در طول مطالعه این مقاله برایتان سوالات مختلفی پیش بیاید. در این قسمت از مقاله ما قصد داریم تا برخی از این سوالات را مطرح و به آن ها پاسخ دهیم. در صورتی که سوالات شما جزء این سوالات نبود، می توانید سوالات مورد نظرتان را در قسمت نظرات از ما بپرسید تا در اسرع وقت به آن ها پاسخ بدهیم.

  1. اگر در ایران در هنگام استفاده از ارز های دیجیتال، از ما کلاهبداری شود تکلیف چیست؟

متاسفانه در این مواقع، هیچ کاری از دست شما بر نمی آید و نمی توانید هیچ اقدامی کنید چراکه پلیس ایران نمی تواند کار زیادی را در این باره انجام بدهد. تنها راهی که برای این کار می توانید از آن استفاده کنید این است که خودتان پیگیر این موضوع بشوید.

  1. چگونه می توانیم صرافی های ایرانی خرید ارز دیجیتال در بستر اینترنت را بیابیم؟

شما می توانید با تایپ عبارت ” صرافی های ایرانی ” در گوگل، به راحتی صرافی های ایرانی را بیابید و با آن ها کار کنید.

ممنون از اینکه تا پایان “ترون چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

من سید مهدی هستم تولید کننده محتوا سایت زوم ارز. دانشجوی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه آزاد گرایش نرم افزار می باشم و همچنین سابقه ی سه سال فعالیت در حوزه ی ارز های دیجیتال و 5 سال نیز تولید کننده محتوا را در کارنامه خود دارم. بنده علاقه مند به دنیای کریپتو و همچنین تکنولوژی هستم و همچنین به آینده ی ارز های دیجیتال بسیار خوشبین نیز هستم و بر این باورام که صنعت بلاکچین در ایران آینده ای بسیار درخشانی خواهد داشت.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
9 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهنیا
3 سال قبل

ارز ترون برای اینده چه قیمتی می شود؟

پوریا
3 سال قبل

ارز ترون توسط ایرانی ها خیلی تبلیغ می شود دلیل را میشه توضیح بدهید.

رامین
3 سال قبل

در صورت امکان ارز dot و trx را از نظر فاندایی مقایسه نمایند.

محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  رامین
3 سال قبل

از نظر فاندایی بخواهیم بررسی کنیم نیاز است شما دو مقاله بررسی ارز dot و بررسی ارز trx را از سایت زوم ارز کامل مطالعه نمایید
اما نظر شخصی بنده این است که به ارز dot نمره بهتری را تخصیص می دهم

امیر
3 سال قبل

ارز دیجیتال btt بر روی بلاکچین ترون است؟

مهدی
3 سال قبل

ارز ترون را از کجا تهیه کنم؟

امین
4 سال قبل

password و گم کردم ، چی کار کنم؟

محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  امین
4 سال قبل

سلام دوست عزیز . شما می توانید با کلمات خصوصی خود کیف پول خود را بازگردانی نمایید

shima
4 سال قبل

چگونه ترون موجود خودم را که در ÷روژه بانک اف ترون بدست آوردم جابجا کنم ؟