ارزهای دیجیتالمعرفی ارز دیجیتال

ارز سولانا SOL چیست؟

بررسی ارز دیجیتال Solana

ارز سولانا SOL چیست؟، در دنیای امروز که روز به روز در حال گسترش است، ارزهای دیجیتال نیز از اهمیت و محبوبیت خاصی در میان افراد برخوردار هستند. اگر تجربه ی انجام معاملات در بستر رمز ارزها را داشته می باشید، می دانید که ارزهای دیجیتال تمام ویژگی های پول رایج را به غیر از ماهیت فیزیکی دارا می باشد .

هر کدام از ارزهای دیجیتال از ویژگی هایی برخوردار هستند و هر کدام عملکرد مخصوص به خودشان را دارا می باشند . شما می توانید با شناسایی ارز دیجیتال مورد نظر خود اقدام به سرمایه گذاری کنند . در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از این رمز ارزها آشنا کنیم . در ادامه مطالب به شناخت رمز ارز Solana خواهیم پرداخت و قدم به قدم با ویژگی های این ارز دیجیتال آشنا خواهیم شد . اگر قصد خرید و یا سرمایه گذاری این ارز دیجیتال را دارید ، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید .

شما می توانید برای مطالعه و آشنایی با کیف پول های ارز سولانا کلیک کنید. همچنین در صورتی که قصد دارید تحلیل این رمز ارز را بررسی نمایید، به صفحه تحلیل ارز دیجیتال سولانا SOL در سایت زوم ارز مراجعه نمایید. همچنین می توانید در صفحه قیمت لحظه ای سولانا در پایگاه خبری زوم ارز، (قیمت سولانا | قیمت sol) را مشاهده نمایید.

ارز دیجیتال Solana(SOL) چیست ؟

ارز دیجیتال Solana(SOL) چیست ؟
ارز دیجیتال Solana(SOL)

در این قسمت از مقاله می خواهیم شما را با ارز دیجیتال سولانا آشنا کنیم . ارز دیجیتال Solana یک پروژه منبع باز بسیار کاربردی است که بانک ها با استفاده از فناوری بلاکچین برای ارائه راه حل های غیرمتمرکز مالی یا همان DeFi استفاده می کنند . در حالی که ایده و کار اولیه این پروژه از سال 2017 آغاز شد ، ولی رسما در مارس 2020 توسط بنیاد سولانا با دفتر مرکزی در ژنو سوئیس راه اندازی شد .

مقایسه قیمت صرافی ارز دیجیتال

پروتکل Solana برای تسهیل ایجاد برنامه های غیر متمرکز یا DApp طراحی شده است . هدف از ایجاد این رمز ارز بهبود مقیاس پذیری با معرفی اجماع اثبات تاریخ ( PoH ) همراه با اجماع اثبات سهام ( PoS ) بلاکچین است .

به دلیل استفاده از این مدل اجماع ترکیبی و ابتکاری ، سولانا توانسته است علاقه بسیاری از تجار و معامله گران را به خود کسب کند . به عبارت دیگر می توان گفت تمرکز قابل توجه بنیاد سولانا در دسترس قرار دادن امور مالی غیر متمرکز در مقیاس بزرگتر است .

انتظار می رود تا اینجای مطالب شناخت اندکی در ارتباط با این رمز ارز پیدا کرده باشید . پس از این ، می خواهیم ببینیم که این ارز دیجیتال توسط چه کسانی بنیان شده است .


نیم نگاهی به ارز دیجیتال SOL

نام اختصاری SOL
نوع ارز COIN
عرضه کل 511,616,946
مقدار درگردش 322,952,699
وب سایت رسمی solana.com
بلاکچین اکسپلور explorer.solana.com

solanabeach.io

پیج های ارتباط رسمی twitter.com

reddit.com

medium.com

forum.cardan

سورس کد github.com
وایت پیپر solana.com

تاریخچه و بنیان گذاران ارز دیجیتال Solana

تاریخچه و بنیان گذاران ارز دیجیتال Solana
تاریخچه و بنیان گذاران ارز دیجیتال Solana

همانطور که در قسمت قبلی مقاله گفتیم این پروژه از سال 2017 شروع و پس از طی مراحلی در سال 2020 توسط بنیاد سولانا راه اندازی شد . آناتولی یاکووِنکو( Anatoly Yakovenko )  از مهم ترین افراد بنیاد سولانا می باشد . این فرد به سرعت در رده های بالا قرار گرفت و در سال 2015 مدیر ارشد این ستاد شد . بعدها مسیر حرفه ای این شخص تغییر کرد و به عنوان یک مهندس نرم افزار در Dropbox به سمت جدیدی رفت .

در سال 2017 ، Yakovenko کار بر روی پروژه ای را شروع کرد که بعدا به عنوان سولانا ظاهر می شود . یاکووِنکو با همکاری یکی از افراد پروژه ای به نام آزمایشگاه های سولانا تاسیس کردند . با جذب چند فرد دیگر ، پروتکل Solana و توکن SOL در سال 2020 برای عموم منتشر شد .

پس از اینکه بنیان گذاران این رمز ارز را شناختیم ، در قسمت بعدی مقاله می خواهیم شما را با اهداف این ارز دیجیتال آشنا کنیم .


اهداف ارز دیجیتال Solana

اهداف ارز دیجیتال Solana
اهداف ارز دیجیتال Solana

در این قسمت به بررسی اهداف رمز ارز سولانا می پردازیم .

1.بهبود مقیاس پذیری:

یکی از نوآوری های بنیادین که سولانا به میان آورده الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH می باشد که توسط آناتولی یاوونکو ارائه داده شده است . این مفهوم سبب مقیاس پذیری بیشتر پروتکل می شود که به نوبه خود قابلیت استفاده را افزایش می دهد .

2.زمان پردازش کوتاه :

سولانا در فضای رمز ارزها به دلیل زمان پردازش فوق العاده کوتاه بلاکچین شناخته شده است . پروتکل ترکیبی سولانا زمان اعتبار سنجی را برای معامله و و اجرای قرارداد هوشمند به طور قابل توجهی کاهش می دهد . با زمان پردازش سریع ، سولانا مورد توجه بسیاری از نهادها نیز قرارگرفته است .

3.کارمزد کم در قبال پردازش سریع :

پروتکل سولانا در نظر گرفته شده است تا همبه کاربران که زمان کافی ندارند و هم به مشتریان سازمانی خدمت کند . یکی از وعده های اصلی سولانا به مشتریان این است که آنها از افزایش هزینه ها و مالیات تعجب نخواهند کرد . این پروتکل به گونه ای طراحی شده است که کارمزد معاملات کمی دارد در حالی که مقیاس پذیری و پردازش سریع را تضمین کی کند .

انتظار می رود تا اینجای مطالب با این رمز ارز و ویژگی های آن شناخت کافی را پیدا کرده باشید . در ادامه مطالب می خواهیم شما را با عملکرد این رمز ارز آشنا کنیم .


عملکرد ارز دیجیتال Solana

عملکرد ارز دیجیتال Solana
نحوه عملکرد ارز دیجیتال Solana

به صورت مختصر می توان گفت این ارز دیجیتال دارای الگوریتم پیچیده ای می باشد . همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا همان PoH ، تراکنش هایی را که در آن زمان سنجی صورت می گیرد به یک بلاک سولانا اضافه می کند .

از جمله وظایف لیدرها در سولانا ایجاد بلاک های جدید می باشد . این لیدرها ، تراکنش هایی را که در بلاک صورت می گیرد تقسیم می کنند . پس از اینکه تراکنش ها تایید شد ، این تراکنش ها را به سایر نودها ارسال می کنند . به عبارت دیگر می توان گفت میزان پاداشی که در هر بلاک دریافت می شود متناسب با مقدار توکن SOL موجود در شبکه است.

الگوریتم اجماع اثبات تاریخ ( POH ) چیست ؟

الگوریتم اثبات زمان ، راه حل اساسی مقیاس سولانا به شمار می رود . این الگوریتم قادر خواهد بود تا مشکل زمان در شبکه های توزیع شده را حل کند. در این الگوریتم شما مجموعه ای از دستورالعمل ها را دنبال می کنید و باید این دستورالعمل ها به ترتیب خاصی اجرا شوند و مساله ای را حل کنند.

تا اینجای مطالب با عملکرد پروتکل سولانا آشنا شدید ، در ادامه مطالب می خواهیم به بحث در ارتباط با امنیت شبکه سولانا بپردازیم .


امنیت شبکه Solana

امنیت شبکه Solana
امنیت شبکه Solana

در ابتدای مقاله گفتیم که سولانا ترکیبی منحصر به فرد از مکانیزم های اثبات تاریخ ( PoH ) و اثبات سهام ( PoS ) متکی است . اثبات تاریخ ، مولفه اصلی پروتکل سولانا می باشد ، زیرا مسئولیت عمده پردازش معاملات را برعهده دارد . PoH عملیات موفقیت آمیز و زمانی را که با انجام آنها گذشته است ثبت می کند و از ماهیت بی اعتماد بلاکچین اطمینان حاصل می کند.

الگوریتم اثبات سهام یا PoS به عنوان ابزاری برای نظارت بر فرآیند های PoH استفاده می شود و اعتبار هر دنباله بلوک تولید شده توسط آن را تایید می کند . ترکیب این دو مکانیزم ، سولانا را به یک پدیده منحصر به فرد در صنعت بلاکچین تبدیل می کند که از امنیت بالایی برخوردار است .

اگر شما قصد خریداری این ارز دیجیتال را دارید ، نگاهی به روند قیمت این ارز دیجیتال خالی از لطف نیست .


روند قیمت ارز دیجیتال Solana

در زمان نگارش این مقاله قیمت سولانا برابر با 15.56 دلار آمریکا می باشد و حجم معاملات روزانه برابر با 68،377،791 دلار است . سولانا در 24 ساعت گذشته 11.35% رشد کرده است . در حال حاضر در سایت CoinMarketCap رتبه چهلم را به خود اختصاص داده است . در این قسمت از مقاله شما نمودار روند قیمت این ارز دیجیتال را از سال 2020 تا اکنون مشاهده می کنید .

روند قیمت ارز دیجیتال Solana
روند قیمتِی ارز دیجیتال Solana

همانطور که در نمودار به شما نشان دادیم ، این ارز دیجیتال در اوایل سال 2021 به ATH خود رسیده است .


کیف پول های ارز دیجیتال Solana

کیف پول های ارز دیجیتال Solana
کیف پول های ارز دیجیتال Solana

اگر تجربه ی انجام معاملات در بستر رمز ارزها را داشته باشید می دانید که برای ذخیره سازی ارز دیجیتال خریداری شده باید از کیف پول های دیجیتالی استفاده کنید . کیف پول ها این امکان را به شما می دهند تا ارز مورد نظر خریداری شده را در آن ذخیره نمایید . کیف پول ها در انواع مختلفی همچون کیف پول های سخت افزاری ، کیف پول های نرم افزاری ، کیف پول های تحت وب و کیف پول های کاغذی وجو دارند . در ادامه مطالب ما تعدادی از کیف پول هایی که شما می توانید ارز سولانا را در آن ذخیره نمایید در قالب یک جدول فراهم آورده ایم.

نام کیف پول نوع کیف پول توضیحات
1.کیف پول لجر ( Ledger) سخت افزاری یک کیف پول سخت افزاری می باشد که از امنیت بالایی برخوردار است و در دو مدل Ledger Nano S و Ledger Nano X موجود است.
2.کیف پول TREZOR سخت افزاری این کیف پول نیز یک کیف پول سخت افزاری است که در دو مدل TREZOR T  و TRZOR ONE موجود می باشد .
3.کیف پول KeepKey سخت افزاری   از دیگر کیف پول ها برای ذخیره سازی ارز سولانا به شمار می رود .
4.کیف پول Coinomi نرم افزاری این کیف پول یک کیف پول نرم افزاری است که از امنیت بالایی برخوردار است

 


چگونه ارز دیجیتال Solana را خریداری نماییم ؟

چگونه ارز دیجیتال Solana را خریداری نماییم ؟
خرید ارز دیجیتال sol

همانطور که در مقالات متعدد در زمینه ی ارزهای دیجیتال خوانده اید ، برای خریداری ارزهای دیجیتال باید به صرافی های ارز دیجیتال مراجعه کنید . در واقع صرافی های داخلی و خارجی متعددی وجود دارد که شما می توانید رمز ارز خود را در آن خریداری نمایید . نکته ی قابل توجهی که وجود دارد این است که صرافی های خارجی کارمزد کمتری در قبال انجام معاملات دریافت می کنند . همچنین برای خرید ارز دیجیتال شما باید صرافی هایی را انتخاب کنید که معتبر هستند و روزانه حجم معاملات بالایی در آنها صورت می گیرد .

شما می توانید ارز دیجیتال سولانا را از صرافی هایی که این ارز دیجیتال را پشتیبانی می کنند ، خریداری نمایید . در قسمت بعدی مقاله ما تعدادی از این صرافی ها را برای شما آورده ایم .

صرافی های پشتیبان کننده ارز دیجیتال Solana :

1.صرافی Binance :

این صرافی روزانه حجم معاملات بالایی را به خود اختصاص داده است و از محبوبیت خاصی در بین کاربران قرار دارد . این صرافی از ارهایی همچون گراف ، ایاس ، بیت کوین ، پولکادات و … پشتیبانی می کند .

2.صرافی OKEx :

این صرافی در زمینه مبادلات ارزهای دیجیتال بهترین امکانات را در اختیار کاربران قرار می دهد . این صرافی از تعداد بیشماری از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کند .

3.صرافی Bilaxy :

این صرافی یک صرافی متمرکز می باشد که در اواسط سال 2018 تاسیس شده است . این صرافی از ارزهایی مانند بایننس کوین ، اتریوم ، بیت کوین و … پشتیبانی می کند .

4.صرافی FTX :

از جمله صرافی هایی می باشد که علاوه بر رمز ارز سولانا از بیت کوین ، لایت کوین ، اتریوم و … پشتیبانی می شود .

5.صرافی Huobi Global :

یک صرافی سنگاپوری می باشد که در سال 2013 بنیان گذاری شده است . این صرافی نیز از تعداد بیشماری از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کند .

شما می توانید لیست کاملی از صرافی ها که از ارز دیجیتال سولانا پشتیبانی می کنند در سایت CoinMarketCap مشاهده کنید . پس از اینکه با نحوه خرید این ارز دیجیتال آشنا شدید ، در ادامه مطالب می خواهیم نحوه ذخیره سازی ارز سولانا را برای شما توضیح دهیم .


چگونه ارز Solana را بفروشیم ؟

چگونه ارز Solana را بفروشیم ؟
فروش ارز دیجیتال sol

همانطور که در قسمت خرید ارزهای دیجیتال به شما گفتیم ، برای فروش ارز سولانا همانند خرید آن باید به صرافی ها مراجعه کنید . شما می توانید پس از اینکه در صرافی که از قبل آن را انتخاب نمودید ، ثبت نام کنید و ارز دیجیتال سولانا را به فروش برسانید . در ابتدا باید جفت ارز خود را انتخاب نموده و پس از فروش در صرافی های خارجی آن را به صرافی های داخل ایران منتقل کنید .

بعد از طی این مراحل و اینکه با نحوه خرید و فروش این ارز دیجیتال آشنا شدید ، باید ببینیم که این ارز دیجیتال قابلیت استخراج را دارد یا خیر .


آیا ارز دیجیتال Solana استخراج می شود ؟

آیا ارز دیجیتال Solana استخراج می شود ؟
استخراج ارز دیجیتال sol

برای اینکه تشخیص دهیم یک رمز ارز قابلیت استخراج را دارد یا خیر در ابتدا باید ببینیم از چه الگوریتمی استفاده می کند . برای اینکه یک ارز قابلیت استخراج را دارا باشد باید مبتنی بر الگوریتم اثبات کار یا PoW باشد . در ابتدای مقاله گفتیم که این رمز ارز از الگوریتم PoH و یا اثبات تاریخ استفاده می کند و بر پایه این الگوریتم طراحی شده است .

به طور مختصر و کوتاه می توان گفت پاسخ به این سوال منفی می باشد و ارز دیجیتال Solana قابلیت استخراج را دارا نمی باشد .


آینده قیمت ارز دیجیتال Solana

آینده قیمت ارز دیجیتال Solana
آینده قیمتی ارز دیجیتال Solana

اگر شما قصد خرید و یا سرمایه گذاری این ارز دیجیتال را دارید ، بد نیست که به این قسمت از مقاله نیز نگاهی بیاندازید .طبق گزارشات انجام شده ، پیش بینی می شود تا این رمز از سال 2022 تا 2025 یک روند صعودی را طی کند اگر تیم به تولید محصولات خود ادامه دهد و این محصولات از جانب کاربران پذیرفته شوند .این پیش بینی ها بر اساس چندین مجموعه داده صورت گرفته است که فرض می کند روند طولانی مدت فعلی منجر به افزایش قیمت SOL در جهت صعودی می شود و هیچگونه عقب گردی ندارد .

تحلیل اساسی سولانا هنگام پیش بینی قیمت توکن SOL در طولانی مدت بسیار مهم است . روندهای بلند مدت که با تجزیه و تحلیل فنی داده های قیمت تعیین می شوند ، در پیش بینی آینده کمک می کنند ، اما تحلیل اساسی مهم است . برای تعیین زمان خرید یا فروش مناسب ، باید خبرنامه ها ، شبکه های اجتماعی ، رویدادهای آینده ، احساسات کلی سرمایه گذاران و شرایط بازار را به مرور تغییر دهید . ایجاد پیش بینی قیمت سولانا از داده های جمع شده یک گام مفید در تعیین سود آوری یک سرمایه گذاری بلند مدت است.


بررسی وایت پیپر سولانا

وایت پیپیر سولانا ازدیدگاه فنی

در این بخش قصد داریم یکی از شبکه های مهم دنیای بلاکچین ها را بررسی کنیم. سولانا در دورانی که انتقادات شدیدی نسبت به اتریوم برای کارمزد بالا و سرعت پایین در تایید تراکنش ها می شد، به یکباره رشد شدیدی کرد و جزو برترین ارزهای بازار شد. البته سرمایه گذاران این پروژه نیز در این امر دخیل بوده اند. در ادامه بیشتر با شبکه سولانا و معایب و مزیت های آن آشنا می شویم:

قبل از هرچیزی بهتر است با الگوریتم Proof-of-History (PoH) آشنا شویم. در این الگوریتم بر خلاف الگوریتم pow که حل مسائل ریاضی نیاز بود، از تاریخ سیستم برای ایجاد یک زنجیره بلاک استفاده می شود. به طوری که برای ایجاد یک بلاک جدید، ابتدا تاریخ جدیدی به عنوان نشانگر بلاک جدید ایجاد می شود. با این روش، مصرف انرژی کمتر و سرعت بالاتری در ایجاد بلاک های جدید داریم. این الگوریتم برای ایجاد تصادفی‌ سازی در تعیین ولیدیتورهایی می باشد که بلاک بعدی را تولید می کند. به این ترتیب ولیدیتورها با استفاده از این الگوریتم نسبت به تولید بلاک در یک زمان تعیین شده به اجماع می رسند.

اما علاوه بر POH شبکه سولانا از POS نیز استفاده می کند. وظیفه POS تایید تراکنش ها و نظارت بر عملکرد شبکه است. به بیان ساده ولیدیتور انتخاب شده، تراکنش ها را در بلاکی که از پیش زمان بندی آن تعیین شده می نویسد و آن را امضا می کند. همانند سایر شبکه هایی که از POS استفاده می کنند، شبکه سولانا نیز هر کسی که مقدار مشخصی ارز سولانا را داشته باشد، مجاز می داند که به عنوان ولیدیتور در این شبکه فعالیت کند.

خوب است بدانید برای برای ولیدیتور شدن در شبکه سولانا، نیاز به حداقل ۳۰۰،۰۰۰ ارز سولانا (SOL) و یک سرور قوی با پردازنده، حافظه و فضای ذخیره‌سازی دارید. می ‌توانید از یک سرور ابری با پردازنده‌ های قدرتمند مثل Intel Xeon و AMD EPYC استفاده کنید. همچنین نیاز به حداقل 512 گیگابایت فضا و 16 گیگابایت حافظه رم دارید. در کل سیستم شما باید قادر باشد بیش از 700 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. در اختیار داشتن یک ارتباط اینترنت پایدار با پهنای باند بالا هم ضروری است.

در نظر داشته باشید سولانا از مفهوم Tower BFT نیز در بلاکچین خود استفاده می کند. این مفهوم امنیت شبکه را تامین می کند و به بیان ساده تحمل خطلای بیزانسی را افزایش می دهد. با استفاده از Tower BFT نظارت بر اجرا تراکنش ها و همچنین ترتیب تراکنش ها را کنترل می کند. این الگوریتم تضمین می ‌کند که تمام نودهای شبکه به اتفاق در مورد ترتیب اجرای تراکنش ‌ها در شبکه موافقت کرده ‌اند. این الگوریتم یکی از شناخته شده ترین الگوریتم ها برای ایمن کردن بلاکچین ها در دنیای ارزهای دیجیتال است.

سولانا به دلیل سرعت بالا در تایید تراکنش ها و کارمزد کم بسیار محبوب شده است، این شبکه قادر است 65000 تراکنش را در ثانیه پردازش کند و همین موضوع باعث شده این شبکه برای اغلب پروژه های دیفای بستر بسیار مناسبی باشد.

سولانا همچنین دارای قابلیت های مناسبی برای توسعه ‌دهندگان می باشد، از جمله یک زبان برنامه ‌نویسی داخلی به نام Solana Transactional Memory (Solana-Tx) که امکان اجرای سریع و ایمن قرارداد هوشمند را فراهم می ‌کند. علاوه بر این اکوسیستم سولانا شامل چندین ابزار توسعه ‌دهنده مانند: Solana Studio، Solana Command-Line Interface (CLI) و Solana Explorer است که رابط‌ هایی با کاربری آسان برای ساخت و استقرار برنامه ‌های غیرمتمرکز در شبکه سولانا ارائه می ‌کنند.

اما آیا شبکه سولانا کاملا غیرمتمرکز است؟

همان طور که گفته شد شبکه سولانا توانایی پردازش بسیار بالایی دارد اما با توجه به این سرعت بالا در تایید تراکنش ها این شبکه همچنان غیرمتمرکز است؟ متاسفانه بر خلاف ادعای تیم فنی سولانا، این شبکه بارها و بارها دچار اختلال شده که به تفکیک آن ها را نام می بریم:

  • در سپتامبر 2021، شبکه سولانا به دلیل حمله DDOS به مدت بیش از ۱۱ ساعت از کار افتاد.
  • در ماه ژوئیه 2021، شبکه سولانا به دلیل مشکلات در پردازش تراکنش‌ها به مدت ۴ ساعت از کار افتاد.
  • همچنین در مارس 2021، شبکه سولانا به دلیل مشکلات در تحمل ترافیک پردازش با مشکلاتی مواجه شد که باعث ایجاد وقفه ‌هایی در عملکرد شبکه شد.

دوستان اختلال در شبکه چیز غیرعادی نیست، این اتفاق برای اغلب بلاکچین ها رخ می دهد اما نکته ای عجیب آن است که بعد از این اتفاق ها شبکه سولانا خاموش و از دسترس خاموش می شد!! چگونه یک شبکه غیرمتمرکز را می توان از دسترس خارج کرد؟! مگر این که این شبکه متمرکز باشد و توسط تیم خود سولانا اداره شود و هر زمان که این تیم صلاح ببیند آن را خاموش و سپس راه اندازی کنند.

حواشی صرافی Ftx و شرکت Alameda Research چه تاثیری روی پروژه سولانا داشتند؟

این دو، از بزرگترین سرمایه گذاران پروژه سولانا بودند که تاثیر زیادی روی پیشرفت و توسعه این پروژه کرده اند. اما با فروپاشی صرافی ftx و همدستی شرکت Alameda در تبانی کردن با این صرافی، سولانا نیز با ریزش شدیدی به همراه سایر ارزها شد و می توان گفت صدمه بزرگی به آینده این پروژه وارد شد.

معرفی رقبای سولانا

سولانا یک پروژه لایه اولی و بستری مناسب برای اجرای قراردادهای هوشمند می باشد. در ادامه چندین رقیب لایه اولی و همچنین چند رقیب سازمانی این پروژه را بررسی می کنیم:

اتریوم:

سولانا را اتریوم کیلیر می گویند، اما دقیقا به چه علت؟! سولانا 65 هزار تراکنش را در ثانیه ثبت کرده است در صورتی که اتریوم 15 تراکنش را مدیریت می کند. همچنین هزینه کارمزد در شبکه سولانا ۰.۰۰۱$ می باشد، در حالی که در شبکه اتریوم هزینه تراکنش بسته به شرایط ترافیک شبکه متفاوت است و تا 30 دلار هم بالا رفته است. البته در نظر بگیرید که اتریوم بسیار غیرمتمرکز تر از سولانا است و از طرفی حجم سرمایه در گردش روی شبکه اتریوم بسیار بیشتر از سولانا است.

ترون:

ترون نیز مانند سولانا از سرعت بالایی در پردازش برخودار است و جفت بلاکچین ها از یک الگوریتم استفاده می کنند، اما توسعه دهندگان پروژه های مختلف بیشتر از شبکه سولانا برای اجرای قراردادهای خود استفاده می کنند.

پولکادات:

بلاکچین پولکادات و سولانا قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارند اما در بلاکچین سولانا سرعت تایید تراکنش ها بسیار بالاتر است و هزینه کارمزدها پایین، همچنین پولکادات پلی بین بلاکچین های مختلف است که این قابلیت را در حال حاظر سولانا ندارد.

کاردانو:

هر دو بلاکچین با سرعت و کارایی بالایی در اجرای تراکنش ‌ها و قراردادهای هوشمند شناخته می ‌شوند، اما برای کاربرانی که به دنبال اجرای تراکنش‌ های بسیار سریع هستند، سولانا بهترین گزینه خواهد بود. علاوه بر این، سولانا با توجه به امکانات و ابزارهایی که ارائه می‌ دهد، به ویژه برای پروژه‌ های DeFi و NFT بسیار مناسب است. در مقابل، کاردانو با تمرکز بر امنیت و رسیدن به اسکیل ‌پذیری بالاتر در آینده، برای پروژه‌هایی که به دنبال اطمینان از امنیت شبکه‌ و زیرساخت ‌های بلندمدت هستند، گزینه ‌ی مناسبی خواهد بود.

اما مقایسه سولانا با مسترکارت و ویزا کارت:

سرعت پردازش تراکنش ‌های سولانا بسیار بیشتر از مسترکارت، ویزاکارت و پی ‌پال است. به عنوان مثال سولانا قادر به پردازش ۶۵۰۰۰ تراکنش در ثانیه است، در حالی که مسترکارت و ویزاکارت به ترتیب قادر به پردازش ۴۵۰۰ و ۲۴۰۰ تراکنش در ثانیه هستند. همچنین پردازش تراکنش ‌های سولانا تنها چند ثانیه طول می ‌کشد، در حالی که پردازش تراکنش ‌های مسترکارت، ویزاکارت و پی ‌پال ممکن است تا چند دقیقه به طول بیانجامد. بنابراین سولانا به عنوان یک بلاکچین با سرعت بسیار بالا و قابلیت پردازش تراکنش‌ های بسیار بالا، در مقایسه با مسترکارت، ویزاکارت و پی ‌پال یک رقیب جدی است.

اهداف پروژه سولانا

برخی از اهداف پروژه سولانا عبارتند از:

  • فراهم کردن یک بلاکچین سریع، امن و قابل اعتماد برای تجارت و انتقال دارایی ‌های دیجیتالی.
  • ایجاد بستری برای اجرای برنامه‌ های قرارداد هوشمند.
  • ایجاد یک شبکه پرداخت فراگیر مالی و بین المللی.
  • افزایش سرعت در تایید و کاهش هزینه‌ های تراکنش.
  • پشتیبانی از تکنولوژی ‌های نوظهور مانند توکن غیرقابل ‌تعویض (nft).
  • فراهم کردن بستری برای توسعه دهندگان برای ایجاد برنامه‌ ها و اپلیکیشن‌های متنوع بر روی بلاکچین سولانا.

ویژگی های پروژه سولانا

برخی از ویژگی‌های بلاکچین سولانا عبارتند از:

  1. سرعت فوق العاده بالا: سولانا توانسته است با بهره ‌گیری از معماری خاص خود سرعت بالایی در پردازش تراکنش‌ ها و اجرای قراردادهای هوشمند داشته باشد.
  2. هزینه کم: هزینه تراکنش در سولانا بسیار کمتر از بیشتر رقباست و به عنوان یکی از ویژگی ‌های مثبت آن مطرح شده است.
  3. مقیاس ‌پذیری بالا: سولانا برای رفع مشکل مقیاس ‌پذیری که در بلاکچین ‌های دیگر وجود دارد، از الگوریتم PoH یا Proof of History استفاده می‌ کند که تعداد تراکنش ‌های قابل پردازش را به طور چشمگیری افزایش می ‌دهد.
  4. پشتیبانی از قراردادهای هوشمند: بلاکچین سولانا به عنوان یک بستر دارای قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند است.

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال سولانا

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال سولانا
نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال سولانا

کلام آخر ارز سولانا SOL

ارز دیجیتال Solana مبتنی بر پروتکلی می باشد که بانک ها از فناوری بلاکچین آن ، برای ارائه راه حل های غیرمتمرکز مالی یا DeFi استفاده می کنند . این پروتکل سعی بر این دارد تا  ایجاد برنامه های غیرمتمرکز یا همان DApp ها را آسان نماید . هدف از ایجاد این پروتکل بهبود مقیاس پذیری ، زمان پردازش کوتاه ، کارمزد کم در قبال پردازش سریع می باشد . شبکه این ارز دیجیتال از امنیت بالایی برخوردار است و این ارز دیجیتال در بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال جهان به فروش می رسد .

ممنون از اینکه تا پایان “ ارز سولانا SOL  ” همراه ما بودید.

منبع : زوم ارز

لینک مطلب : http://bit.do/fPxwi


بیشتر بخوانید

از اخبار روز اطلاع داری؟
از اخبار روز اطلاع داری؟

آخرین اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال

شبکه اصلی EOS پنج ساله شد

شبکه اصلی EOS پنج ساله شد

رونمایی از راه‌اندازی Project Catalyst توسط کاردانو

رونمایی از راه‌اندازی Project Catalyst توسط کاردانو

کیوساکی توییت دیگری در رابطه با بیت کوین نوشت

کیوساکی توییت دیگری در رابطه با بیت کوین نوشت

فعالیت مجدد یک نهنگ پس از 10 سال

فعالیت مجدد یک نهنگ پس از 10 سال

آیا خصومت شخصی در شکایت سازمان بورس آمریکا نقش دارد؟

آیا خصومت شخصی در شکایت سازمان بورس آمریکا نقش دارد؟

مدیر Soros نسبت به رمز ارزها خوشبین است

مدیر Soros نسبت به رمز ارزها خوشبین است

نوشته های مشابه

21 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا