آموزش کار با مولتی چِین | مهم‌ترین ویژگی‌های مولتی‌ چین

آموزش کار با مولتی چِین Multichain
بازدید 34
۰

آموزش کار با مولتی چِین Multichain، مولتی‌ چین یک اکوسیستم زنجیره‌ای غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین است. این شبکه یک DEX با کارایی بالا و غیرمحرمانه را با قابلیت همکاری متقابل زنجیره‌ای ترکیب می‌کند. آموزش کار با multichain به یک بحث مهم در دنیای کریپتو تبدیل شده است.

این سیستم هرکسی را قادر می‌سازد تا مبادله زنجیره‌ای متقابل را در هر زنجیره بلوکی که از ECDSA یا EdDSA به عنوان الگوریتم امضای خود استفاده می‌کند، انجام دهد. این مورد شامل برخی از بزرگ‌ترین پروژه‌های بازار مانند BTC، XRP، LTC، BTC، ETH، USDT و بسیاری دیگر می‌شود. در ادامه متن با ما همراه باشید تا به بررسی این بخش از دنیای گسترده کریپتو بپردازیم.


مولتی‌ چین Multichain چیست؟

مولتی‌ چین Multichain چیست؟

مولتی‌ چین Multichain چیست؟

 مولتی چیِن Multichain در ۲۰ جولای ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد و نام اولیه آن anyswap بود. مولتی‌ چین یکی از اولین پروژه‌هایی است که بر قابلیت همکاری ارزهای مختلف تمرکز کرد. Multichain در آغاز برای پاسخگویی به توسعه‌دهندگان dApp که می‌خواستند ارتباط بین بلاک‌چین‌های مختلف را امکان‌پذیر کنند ساخته شد. امروزه این پلتفرم به‌عنوان لایه‌ای قابل اجرا در سراسر جهان قابل استفاده است.

پس از تغییر نام تجاری از انی سواپ anyswap به Multichain، این پروتکل اکنون بر ارائه یک زیرساخت قابل‌اعتماد برای تعاملات زنجیره‌ای دلخواه متمرکز شده است. علاوه بر این، با چهار برابر سریع‌تر بودن و ارائه UX بهتر نسبت به Anyswap، Multichain قصد دارد به روتری نهایی برای Web3 تبدیل شود. در ادامه بحث آموزش کار با multichain، به مهم‌ترین ویژگی‌های مولتی‌ چین می‌پردازیم.


مهم‌ترین ویژگی‌های مولتی‌ چین Multichain

مهم‌ترین ویژگی‌های مولتی‌ چین Multichain 

مهم‌ترین ویژگی‌های مولتی‌ چین Multichain

مولتی‌ چین به تسهیل مبادله توکن‌های زنجیره‌ای و تجارت غیرمتمرکز به روش‌های مختلف کمک می‌کند. این پلتفرم از ابتدا برای مطابقت با استانداردهای پروتکل‌های فیوژن ساخته شده است. فیوژن یک اکوسیستم کامل از برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز را به بازار ارائه می‌دهد که از قابلیت همکاری کامل برخوردار هستند. هدف مولتی‌ چین هدایت نوآوری است. مولتی چین Multichain زیرساخت‌های مورد نیاز برای انجام داده‌های زنجیره‌ای بدون اصطکاک و مبادلات ارزش با استفاده از سیستم قیمت‌گذاری و نقدینگی خودکار را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

 Liquidity poolsهای موجود در این پلتفرم، یک ویژگی محبوب در DEXها هستند. آنها با راه‌اندازی یونی سواپ Uniswap به وجود آمدند. مزیت اصلی این قراردادهای هوشمند شبکه این است که هرکسی را قادر می‌سازد تا APYها را بدون خطر از دست‌دادن دارایی اصلی خود ایمن کند. آنها همچنین استارتاپ‌ها را قادر می‌سازند تا بدون gatekeepers به بودجه دسترسی داشته باشند. روتر Multichain محصول اولیه ارائه شده توسط این گروه است. این پروتکل تعویض آزادانه و مقرون به صرفه بین هر دو زنجیره پشتیبانی شده را ساده می‌کند. با استفاده از روتر Multichain، توسعه‌دهندگان اکنون می‌توانند از بهترین جنبه‌های هر شبکه استفاده کنند.

مولتی چین به عنوان یک پلتفرم فوق‌العاده ویژگی‌های بی‌نظیری دارد. این ویژگی‌ها مولتی چین را از سایر رقبا جدا متفاوت می‌کند. مهم‌ترین ویژگی‌های این پلتفرم عبارت‌اند از:

  • پروتکل مسیریاب زنجیره‌ای متقابل:

    از آنجایی که مولتی چین Multichain بر ارائه زیرساخت‌های کلیدی برای تعاملات متقابل زنجیره‌ای دلخواه تمرکز می‌کند، پروتکل مسیریاب زنجیره‌ای متقابل (CRP) را ارائه کرده است. CRP Multichain نه تنها از نظر فناوری پیشرفته است، بلکه عملکرد انتقالی بسیار خوبی را ممکن می‌سازد، زیرا از قابلیت همکاری زنجیره‌ای متقابل توکن‌ها، NFTها و داده‌های عمومی در چندین بلاکچین پشتیبانی می‌کند.

  • شبکه smpc:

    مولتی چین دارای شبکه‌ای از گره‌ها است که با هم شبکه محاسبات چندجانبه ایمن (SMPC) را می‌سازند. این گره‌ها مسئول امضای جمعی تراکنش‌ها هستند.

  • منبع‌باز بودن:

    Multichain یک پروتکل منبع‌باز است و بنابراین کد آن در اختیار همه افراد قرار دارد. این تیم معتقد است که برای دستیابی به تمرکززدایی از پروتکل، باید به صورت منبع‌باز فعالیت خود را ادامه دهند.

  • اتصال بی‌نظیر:

    کاربران می‌توانند بیش از ۱۶۰۰ توکن را روی بیش از ۳۰ بلاک‌چین از جمله زنجیره‌های سازگار با EVM و همچنین parachains، زنجیره‌هایی مانند بیت‌کوین و زنجیره‌های مبتنی بر Cosmos پل بزنند.

  • تراکنش‌های با سرعت بالا و کم‌هزینه:

    با برخورداری از طراحی MPC منحصربه‌فرد، مولتی چین Multichain می‌تواند قابلیت تبادل سریع زنجیره‌ای را با هزینه‌های پایین فعال کند.

  • مبادله بدون لغزش:

  • به طور کلی، AMMها برای هر نوع انتقالی هزینه لغزش دارند که به کل هزینه انتقال می‌افزاید. با این حال، Multichain مبادله‌های ۱:۱ را ارائه می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد تا مبادلات و نقل و انتقالات زنجیره‌ای را بدون هیچ‌گونه هزینه‌ لغزشی انجام دهند. هزینه‌های پنهان معمولاً با AMM حذف می‌شوند.

ارزهای پلتفرم مولتی‌ چین چیست؟

ارزهای پلتفرم مولتی‌ چین چیست؟

ارزهای پلتفرم مولتی‌ چین چیست؟

در ادامه بحث آموزش کار با مولتی چین multichain باید بگوییم که قبلاً نماد توکن مورد استفاده در مولتی چین ANY بود. پس از تغییر نام این پلتفرم، MULTI به ابزار اصلی و توکن حاکمیتی برای سیستم Multichain تبدیل شد. دارندگان توکن MULTI می‌توانند با قرار دادن توکن‌های خود در Fusion، بازده غیرفعال را تضمین کنند.

توکن‌های MULTI در فرمت‌های مختلفی ارائه می‌شوند. در حال حاضر، توکن‌های MULTI روی اتریوم، زنجیره هوشمند بایننس و فیوژن وجود دارد. معامله گرانی که ANY را در اختیار دارند به سیستم حاکمیت توزیع شده نیز دسترسی پیدا می‌کنند. زمانی که توکن‌های MULTI بیشتری در اختیار داشته باشید، قدرت رأی بیشتری کسب می‌کنید.


تاریخچه و بنیان‌گذاران پلتفرم مولتی‌ چین

تاریخچه و بنیان‌گذاران پلتفرم مولتی‌ چین

تاریخچه و بنیان‌گذاران پلتفرم مولتی‌ چین

در جولای ۲۰۲۰ مولتی‌ چین با نام Anyswap (ANY) وارد بازار شد. این شبکه توسط Dejun Qian تأسیس شده است. مولتی چین Multichain علی‌رغم سن کم خود توانست شراکت‌های قدرتمندی را به وجود بیاورد و پایگاه کاربران خود را گسترش دهد.

این پروتکل با شبکه Shiden که به عنوان یک مرکز dApp در اکوسیستم پولکادات عمل می‌کند یکپارچه شده است. برخی از برترین متخصصین کریپتو در مولتی چین فعالیت می‌کنند. این پروژه در آخرین دور مالی خصوصی خود ۶۰ میلیون دلار جمع‌آوری کرد. این دوره مالی توسط بایننس لبز هدایت شد. در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱ پروژه انی سواپ anyswap رسماً نام تجاری خود را به Multichain تغییر داد.


عملکرد پلتفرم مولتی‌ چین Multichain

عملکرد پلتفرم مولتی‌ چین Multichain 

عملکرد پلتفرم مولتی‌ چین Multichain

مولتی‌ چین برخی از pain pointهای بازار را هدف قرار می‌دهد. مولتی‌ چین از طریق پروتکل‌های پل خود به مبارزه با متمرکزسازی کمک می‌کند. Multichain نیاز به واسطه‌ها را هنگام انجام معاملات زنجیره به زنجیره از بین می‌برد. این استراتژی باعث صرفه‌جویی در کارمزد و کاهش تأخیر معامله گران می‌شود و به محافظت از حریم خصوصی کاربران و بهبود امنیت کمک می‌کند. بحث بعدی ما در زمینه هزینه‌های بالای amm است.

هزینه‌های بالا

هرکسی که تا به حال از AMM (Automated Market Maker) استفاده کرده باشد، می‌تواند وجود هزینه‌های پنهان پرداخت شده به دلیل لغزش را تأیید کند. یک AMM با یک صرافی معمولی تفاوت دارد؛ زیرا شما در مقابل قراردادهای هوشمند معامله می‌کنید.

این رویکرد دارای مزایایی مانند حفظ حریم خصوصی است. AMMها به دلیل ضرورت ایجاد مبادلات بدون استفاده از دفترهای سفارش متمرکز به وجود آمدند. این مفهوم در طی یک بحث مربوط اتریوم مطرح شد و توجه ویتالیک بوترین را به خود جلب کرد.

در حالی که AMMها برای معاملات غیرمتمرکز عالی هستند، اما لغزش آن‌ها موجب ایجاد نگرانی شده است. لغزش اصطلاحی است که تفاوت قیمت را (از زمان اجرای معامله تا زمان نهایی شدن آن) توصیف می‌کند. متأسفانه، بیشتر AMMهای محبوب به دلیل هزینه‌های لغزش زیاد در ذهن کاربران بدنام شده‌اند.

  مولتی چین Multichain با استفاده از دو سیستم متمایز SMPC و TSS Key Distribution، هزینه‌های پنهان مرتبط با AMMها را حذف می‌کند. شبکه گره‌های مولتی‌ چین شامل محاسبات چندجانبه ایمن (SMPC) است که هدف آن‌ها پیاده‌سازی Key Generation توزیع شده توسط TSS خواهد بود.


مزایا و معایب مولتی چین Multichain

مزایا و معایب مولتی چین Multichain 

مزایا و معایب مولتی چین Multichain

در این قسمت از مقاله شما می توانید با مزایا و معایب مولتی چین Multichain به طور کامل آشنا شوید:

مزایای مولتی‌ چین

یکی از مزیت‌های اصلی مولتی چین Multichain این است که معامله گران اکنون می‌توانند از یک تجربه ساده‌تر با لغزش صفر لذت ببرند. با فعال کردن بلاک‌چین‌های مختلف برای ارتباط با یکدیگر، Multichain به توسعه‌دهندگان و کاربران قدرت می‌دهد تا Dappهای قوی‌تری ایجاد کنند.

در حال حاضر، مولتی‌ چین از ۶ شبکه محبوب از جمله اتریوم، Binance Smart Chain ،Huobi ECO Chain ،Fantom ،Polygon و Fusion پشتیبانی می‌کند.

معایب مولتی چین

همانند سایر پلتفرم‌های موجود، مولتی چین نیز معایب خاص خود را دارد، البته چنین معایبی را می‌توان در پلتفرم‌های مشابه نیز مشاهده کرد. یکی از این معایب سقف را می‌توان به حداقل مقدار USDC دانست که برابر با ۱۰ در نظر گرفته شده است. بیشترین میزان USDC تعیین شده در این پلتفرم نیز برابر با پنج میلیون خواهد بود.

علاوه بر این، اگر مقدار USDC مدنظر شما بیش از یک میلیون باشد، انتقال مدنظر ممکن است بیش از ۱۲ ساعت طول بکشد. این در حالی است که مبالغ کمتر به مدت زمان ده الی سی دقیقه نیاز خواهند داشت.


امنیت پلتفرم مولتی‌ چین Multichain

امنیت پلتفرم مولتی‌ چین Multichain 

امنیت پلتفرم مولتی‌ چین Multichain

برای اطمینان از امنیت شبکه، مولتی چین Multichain مدل امنیتی پیشرفته‌ای را اتخاذ کرده است. این مدل امنیتی خود از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ممیزی‌ها

قبل از اینکه هر زنجیره‌ای در مولتی چین Multichain فعال شود، توسط TrailOfBits ،PeckShield و Slow Mist ممیزی (audited) می‌شود. علاوه بر این، Multichain در حال ایجاد یک «اتحاد آکادمیک یا academic alliance» با کارشناسان رمزنگاری جهانی است تا این پروتکل به‌روز بماند. شبکه smpc مبحث بعدی ما در زمینه آموزش کار با multichain است.

شبکه SMPC

تراکنش‌های چند زنجیره‌ای با استفاده از شبکه SMPC تأیید می‌شوند. این روشی است که در آن یک کلید خصوصی منفرد در چندین گره تقسیم و رمزگذاری خواهد شد. چنین موضوعی دستیابی یا آشکارسازی کلید خصوصی توسط تراکنش‌های مهندسی معکوس را برای سایر افراد غیرممکن می‌سازد.

شبکه SMPC  یک شبکه توزیع شده (distributed) محسوب می‌شود و از گره‌های خودش، همراه با چندین گره مستقل تشکیل شده است. این شبکه تعدادی از امضاهای پیش تعیین‌شده‌‌ای (predetermined) را در هر تراکنش برای تأیید حرکات زنجیره‌ای متقابل دارایی‌ها بررسی می‌کند.

برنامه Bounty

 مولتی‌ چین یک برنامه Bug Bounty (BPP) قوی را برای کاربران مختلف ارائه می‌کند تا هرگونه آسیب‌پذیری موجود در پلتفرم شناسایی شده و به سرعت رفع شوند.

طبق مستندات، مولتی‌ چین پاداش‌هایی بین ۵۰۰ تا ۱،۰۰۰،۰۰۰ دلار را به نسبت مستقیم با شدت آسیب‌پذیری‌ها ارائه می‌دهد. این برنامه قبلاً دو بار عملی شده است و به هکرهای کلاه سفید بیش از یک میلیون دلار پرداخت شد.

صندوق امنیتی

پل‌ها (Bridges) فناوری جدیدی به شمار می‌آیند و هنوز در مراحل اولیه توسعه هستند. جهت حل موارد مربوط به هک شدن و مشکلات پیش‌بینی‌نشده، Multichain یک صندوق امنیتی خاص را برای حفظ عملکرد و امنیت مالی شبکه ایجاد کرده است.

کد منبع‌باز

زیرساخت‌های مولتی‌ چین مبتنی بر سیستمی به نام «پروتکل مسیریاب زنجیره‌ای متقابل» (CRP) است که امکان مدیریت کلی دارایی‌های چند زنجیره‌ای را فراهم می‌کند. کد منبع، توسعه و نگهداری این زیرساخت را می‌توان در Github  مولتی‌ چین یافت.


نحوه خرید توکن MULTI

نحوه خرید توکن MULTI 

نحوه خرید توکن MULTI

بسیاری از افراد دوست دارند پس از آموزش کار با multichain توکن مربوط به این پلتفرم را خریداری کنند. در حال حاضر، توکن مولتی‌ چین در صرافی‌های زیر در دسترس است:

  • کراکن:‌ این صرافی در سال ۲۰۱۱ تأسیس شد، Kraken با بیش از ۹,۰۰۰,۰۰۰ کاربر و بیش از ۲۰۷ میلیارد دلار حجم معاملات به صورت سه ماهه، یکی از قابل اعتمادترین صرافی‌ها به شمار می‌آید.
  • Binance: این صرافی بهترین گزینه برای ساکنان استرالیا، کانادا، سنگاپور، بریتانیا و بیشتر نقاط جهان است.

روش استفاده از مولتی چین Multichain

در این بخش از آموزش کار با multichain قصد داریم شما را با تمامی مراحل استفاده از این پلتفرم آشنا کنیم. بیایید تصور کنیم که می‌خواهیم کوین‌های usdc را از شبکه Ethereum mainnet به شبکه bnb chain mainnet منتقل نماییم. پس از مراجعه به برنامه مولتی چین (به آدرس app.multichain.org) با صفحه‌ای مشابه به تصویر زیر مواجه خواهید شد. بخش کانکت به ولت دیجیتال را انتخاب نمایید و اطلاعات مربوط به کیف پول دیجیتال خودتان را وارد کنید.

روش استفاده از مولتی چین Multichain

روش استفاده از مولتی چین Multichain

پس از اتصال کیف پول، باید میزان کوین مدنظر خود را در بخش from تایپ کنید. این کوین‌ها همان کوین‌هایی هستند که قصد دارید به کوین دیگر منتقل شوند. بخش to نیز باید متناسب با کوین انتخابی شما باشد. بلافاصله پس از وارد کردن مبلغ مدنظر، در بخش to میزان کوین انتقال داده شده نمایش داده می‌شود. باید توجه داشته باشید که انتقال هر کوین به کوین دیگر با دریافت مقداری کامرمزد توسط مولتی چین همراه خواهد بود. برای مثال کارمزد فعالیت در شبکه اتریوم حدوداً پنجاه الی صد دلار است.

انتقال کوین‌ها با این پلتفرم چندان زمان‌بر نیست و کار با آن نیز بسیار راحت خواهد بود. پس از وارد کردن اطلاعات مربوطه می‌توانید بر روی گزینه swap کلیک کنید. بلافاصله پس از انتخاب گزینه swap کلیه روند انتقال کوین‌های مدنظر آغاز می‌شود. در تصویر زیر می‌توانید دیجیتال ولت‌های پشتیبانی شده توسط مولتی چین را مشاهده کنید. در بخش بعدی آموزش کار با multichain به بررسی تراکنش‌ها توسط browser  مولتی چین می‌پردازیم.

روش استفاده از مولتی چین Multichain

روش استفاده از مولتی چین Multichain


بررسی تراکنش به وسیله browser مولتی چین

اگر قصد دارید پس از انجام انتقال مدنظر نسبت به تکمیل شدن آن اطمینان حاصل نمایید، باید از بخش browser مولتی چین اقدام کنید. برای استفاده از این مرورگر می‌توانید به آدرس  multichain.org مراجعه فرمایید. پس از انجام تراکنش و تکمیل شدن آن یک رسید در اختیار شما قرار می‌گیرد. با کلیک بر روی hash مدنظر به browser مولتی چین منتقل می‌شوید.

در این بخش اطلاعاتی نظیر source chain، نوع کوین، ارزش ارسال شده و … به نمایش در می‌آید. در رسید دریافتی قسمتی به نام to وجود دارد. این قسمت دربرگیرنده hash مربوط به مقصد است. با کلیک بر روی این گزینه پنجره جدیدی برای شما باز می‌شود که نشان‌دهنده کلیه اطلاعات مربوط به شبکه بلاکچین مقصد را مشاهده خواهید کرد.

بررسی تراکنش به وسیله browser مولتی چین

بررسی تراکنش به وسیله browser مولتی چین


بخش اکسپلورر explorer مولتی چین

یکی از مهم‌ترین بخش‌های آموزش کار با multichain، قسمت اکسپلورر explorer است. این بخش به صورت لحظه‌ای آپدیت می‌شود تا کاربران بتوانند در جریان کلیه رخدادهای موجود قرار بگیرند. در این بخش لیستی از فاکتورهای مختلف را مشاهده خواهید کرد که بر اساس وضعیت و همچنین زمان انجام آن‌ها طبقه‌بندی شده‌اند.

لیست مذکور اطلاعات مختلفی از جمله نوع کوین، ارزش آن و همچنین مبدأ و مقصد انتقال را نمایش می‌دهد. علاوه بر این، شما می‌توانید هش یا آدرس مدنظر خود را در بخش جستجو وارد کنید تا کلیه اطلاعات مرتبط با آن به شما عزیزان ارائه شود.

بخش اکسپلورر explorer مولتی چین

بخش اکسپلورر explorer مولتی چین


آینده پروژه مولتی‌ چین Multichain

آینده پروژه مولتی‌ چین Multichain 

آینده پروژه مولتی‌ چین Multichain

با رشد بخش کریپتوکارنسی، احتمال اینکه آینده بلاکچین یک آینده متصل به مولتی‌ چین باشد، بیشتر و بیشتر می‌شود. نباید Multichain را با یک روتر متقابل زنجیره‌ای اشتباه گرفت، آینده مولتی‌ چین به معنای آینده‌ای است که در آن اکوسیستم‌های متعددی رشد می‌کنند و در عین حال با یکدیگر همکاری خواهند کرد.


سخن پایانی درباره آموزش کار با مولتی چین Multichain

در پایان مبحث آموزش کار با مولتی چین multichain باید بگوییم که هنوز هم یک انگیزه قوی برای از بین بردن تمام تقسیم‌بندی موجود در بازار کریپتو وجود دارد.

ساخت پروتکل‌های یکسان در قالب‌های مختلف که در چندین شبکه آن هم زمانی که یک توسعه‌دهنده باید بتواند بهترین جنبه‌های هر شبکه را در صورت نیاز یکپارچه کند، منطقی نیست. این تمایل همان چیزی است که Multichain را به یک پروژه بسیار جالب برای فعالان عرصه کریپتو تبدیل می‌کند.

ممنون از اینکه تا پایان “آموزش کار با مولتی چین” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها