ارز اتم چیست؟ | آینده ارز اتم

ارز Atom چیست؟
بازدید 142
۱۱

ارز اتم چیست؟ در این مقاله قصد داریم درباره ارز دیجیتال کازماس یا همان اتم ATOM برای شما صحبت کنیم درباره قیمت آن و همچنین اهدافی که در این پروژه قرار دارد.می توان گفت که ارز دیجیتال کازماس مهم ترین ارزی است که بر روی بلاکچین کازماس قرار دارد. در ادامه با ما باشید تا درباره این ارز برای شما صحبت کنبم.

شما می توانید مقالات تحلیل ارز دیجیتال اتم ATOM و کیف پول های ارز اتم ATOM را مطالعه نمایید، همچنین می توانید در صفحه قیمت لحظه ای اتم در پایگاه خبری زوم ارز، (قیمت اتم | قیمت ATOM) را مشاهده نمایید.


کازماس یا ارز دیجیتال اتم چیست؟

کازماس یا ارز دیجیتال اتم Atom چیست؟

کازماس یا ارز دیجیتال اتم Atom چیست؟

اتم Atom رمزارز اصلی موجود در بالای پلتفرم Cosmos است که برای تسهیل ارتباط، مقیاس گذاری و همکاری بین زنجیره های مستقل طراحی شده است. کازماس که به عنوان ” اینترنت بلاکچین ” معرفی می شود، تلاش می کند تا بلاکچین های مختلف را در یک واحد گرد هم آورد و از همان ابتدا چندین مساله اصلی که این فناوری را آزار می دهد همچون مقیاس پذیری، قابلیت همکاری و … را حل نماید.

پروژه هایی که در شبکه کازماس راه اندازی شده اند، امکان تبادل توکن های آنها را فراهم می کند. این شبکه به عنوان یک راه حل ماژولار ساخته شده است که برای استفاده با بلاکچین های خاص برنامه از انواع مختلف ساخته شده است. این زنجیره ها باید بدون تضعیف در حاکمیت انها توسعه یابند.

علاوه بر این، کازماس خود را به عنوان مجموعه ای از ابزارها، با ابزارهای ماژولار و سازگار خود در اختیار توسعه دهندگانی قرار می دهد که برای شروع کار در مورد تمرکززدایی از اینترنت و زیرساخت های مالی مربوطه آماده هستند. به عبارت دیگر کازماس Cosmos که توسط تیم موسس خود به عنوان اینترنت بلاکچین شناخته می شود، قصد دارد شبکه ای رمزنگاری را ایجاد کند که توسط ابزارهای open source برای ساده سازی معاملات بین انها متحد شده است. این تمرکز بر قابلیت شخصی سازی و قابلیت همکاری است که کازماس را از سایر پروژه ها متمایز می کند.

قابل ذکر است که ارز ATOM با ارز ATOMIC COIN متفاوت است. ارز ATOMIC COIN  یک پروژه آینده داری نمی باشد. و مراقب باشید که این دو ارز را با یکدیگر اشتباه نگیرید.


نیم نگاهی به پروژه کازماس Cosmos

نام اختصاری

ATOM

نوع ارز

COIN

مقدار در گردش

۲۸۶.۳۷۰.۲۹۷

وبسایت رسمی

Cosmos.network

بلاکچین اکسپلور

mintscan.io

Atomscan.com

Bscscan.com

Etherscan.io

وایت پیپر

https://v1.cosmos.network/resources/whitepaper

پیج های ارتباط رسمی

Blog.cosmos.network

Forum.cosmos.network

Twitter.com

Reddit.com

سورس کد

https://github.com/cosmos

آدرس قرارداد کازماس

۰x0eb3a705fc54725037cc9e008bdede697f62f335

 


معرفی بنیانگذاران ارز دیجیتال کازماس Atom

معرفی بنیانگذاران ارز دیجیتال کازماس Atom

معرفی بنیانگذاران ارز دیجیتال کازماس Atom

بنیاد Interchain(ICF)، یک سازمان غیرانتفاعی سوئیسی است که پروژه های بلاکچین open source را تامین مالی می کند و سازمانی است که به توسعه و راه اندازی کازماس Cosmos کمک کرده است.

توسعه دهندگان Jae Kwon و Ethan Buchman در سال ۲۰۱۴ با ایجاد Tendermint، الگوریتم اجماعی که برای تامین انرژی Cosmos ایجاد شد، شبکه کازماس را تاسیس کردند. این دو نفر بعدها وایت پیپر Cosmos را نوشتند و نرم افزار آن را در سال ۲۰۱۹ منتشر کردند. بنیاد اینترچین در سال ۲۰۱۷، با جمع آوری بیش از ۱۷ میلیون دلار، کوین اولیه ATOM را در سال ۲۰۱۷ ارائه داد.


عملکرد شبکه کازماس Cosmos چگونه است؟

عملکرد شبکه کازماس Cosmos چگونه است؟

عملکرد شبکه کازماس Cosmos چگونه است؟

کازماس Cosmos از ابزارهای متنوعی برای تسهیل همکاری بین بلاکچین ها در شبکه خود استفاده می کند. این پروتکل برای انجام این کار به طور مستقل وضعیت هر بلاکچین را در شبکه رصد می کند. در اکوسیستم کازماس Cosmos، هر شبکه به عنوان یک Zone شناخته می شود. در ادامه به طور کامل با آن آشنا خواهید شد.

Zone

Zoneها از عملکرد کامل شبکه خود برخوردار هستند. نکته مهم این است که این بلاکچین ها شبکه های مستقلی هستند که می توانند هر گونه تراکنش مورد نیاز برای انجام وظایف خود را انجام دهند. این بلاکچین ها می توانند توکن های جدیدی را در شبکه های خود صادر و توزیع می کنند و ارتقا پروتکل را بدون هیچگونه تاثیری از کازماس Cosmos  انجام دهند.

Cosmos Hub

Cosmos Hub مکانی است که همه این بلاکچین ها با هم ملاقات می کنند. این پروتکل به عنوان واسطه عمل می کند. هر Zone در شبکه مستقیما به هاب وصل می شود. سپس هاب یک ثبت ثابت از وضعیت فعلی Zone را حفظ می کند. هنگامی که یک Zone به Cosmos Hub متصل شد، با هر Zone دیگری در شبکه قابل همکاری است.


اهداف پروژه کازماس COSMOS

اهداف پروژه کازماس COSMOS

اهداف پروژه کازماس COSMOS

کازماس پروژه خود را به عنوان اینترنت بین بلاکچین ها معرفی کرده است، و بر این عقیده معتقد است که می تواند بلاکچین های متفاوتی را در یک پلتفرم گرد هم آورد و چندین مشکل اصلی را که از ابتدا وجود داشته را از بین ببرد، که این مشکلات عبارتند از :

  1. قابلیت همکاری بین بلاکچین ها
  2. حق مالکیت
  3. قابلیت استفاده
  4. مقیاس پذیری

چگونه کازماس ایجاد شد ؟

حال در این قسمت میخواهیم به شما بگوییم که چرا این پروژه ایجاد شد. زمانی که اولین بلاکچین غیر متمرکز به اسم بیت کوین ایجاد شد افراد زیادی از این پروژه اسقبال کردن و شروع به شاختن بیشتر برنامه های غیر متمرکز کردند، به همین دلیل تمایل افراد به ایجاد برنامه های غیر متمرکز بیشتر شد .

در این زمان ها تلاش برای شروع ارز دیجیتال ATOM شروع شد، و طراحی پروژه خود را با ابزار های متن باز مانند (Tendermint Cosmos SDK و IBC) شروع کرد.


 نگاهی فنی تر به ابزار های شبکه کازماس بیاندازیم:

در ابتدا باید گفت که این پروژه دارای دو مولفه است برای تخقق اهداف خود که این دو مولفه عبارتند از :

  1. Tendermint Core
  2. IBC 

Tendermint Core که متن باز است و به عنوان هسته اصلی پلتفرم عمل می کند و همچنین IBC که یک پروتکل ارتباطات بین بلاکچین ها است که می تواند ارتباط بین تمام زنجیره های فردی را برقرار سازد. که از ترکیب این دو شبکه یا اکوسیستم کازماس ایجاد می شود.

قابل ذکر است که هر فردی  که دارای یک برنامه است می تواند از کازماس استفاده کند برای ترکیب شبکه غیر متمرکز و توزیع شده خود به همراه مدل BFT یا همان مدل اجماع سازگار.

پس می توان گفت که بلاکچین های جدی از طریق Cosmos SDK و Tendermint Core ایجاد می شوند و از طریق لایه ibc بهم متصل می شوند .


چگونه ارز دیجیتال ATOM ایجاد می شود ؟

توکن های ATOM  از الگوریتم POW پیروی نمی کنند، قابلیت ماینینگ را ندارند. می توان گفت که این توکن ها از یک الگوریتم POS ترکیبی استفاده می کنند.

ارز ATOM از طریق ICO در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۶ ارائه گردید. که حدود ۷۵ درصد توکن های موجود در ICO به فروش رسید. و حدود ۱۰ در صد از کل توکن ها توسط دو شرکت نگهداری می شود و حدود ۵ در صد از توکن ها نیز به عنوان منبع تولید توکن های جدید قرار گرفت.

کل توکن های کازماس ۲۳۷۹۲۸۲۳۱ است. حجم معاملات روزانه ارز دیجیتال ATOM حدود ۴۰ میلیون دلار است.


قیمت کازماس

قیمت کازماس

قیمت کازماس

در زمان نگارش این مقاله در تاریخ ۲۴-۰۴-۹۹ ارزش بازار این ارز ۷۴۹.۸۸ میلیون دلار است و در سایت مارکت کپ این ارز در رتبه ۲۲ قرار دارد و در حال حاضر قیمت این ارز ۳.۸۲ دلار است و حجم معاملات روزانه این ارز حدود ۲۵۰ میلیون دلار است، بالاترین قیمتی که این ارز به خود اختصاص داده حدود ۴.۴۴ دلار بوده و پایین ترین قیمت این ارز تا بحال حدود ۳.۷۶ دلار بوده است.


خرید و فروش ارز دیجیتال اتم ATOM چگونه است؟

خرید و فروش ارز دیجیتال اتم ATOM چگونه است؟

خرید و فروش ارز دیجیتال اتم ATOM چگونه است؟

برای خرید و فروش ارز دیجیتال اتم می توانید از صرافی هایی که از این رمز ارز پشتیبانی می کنند، استفاده نمایید. برای این کار نیاز است پس از شناخت صرافی های پشتیبان کننده رمز ارز اتم، در یکی از آنها ثبت نام نماید. همچنین می توانید قبل از ثبت نام، با نحوه کار و ترید در صرافی اشنا شوید تا بتوانید به راحتی به خرید و فروش بپردازید.

به دلیل تحریمات موجود کاربران ایرانی قادر به خرید مستقیم رمز ارز در صرافی های آنلاین خارجی نیستند. به همین دلیل می توانند در ابتدا یکی از استیبل کوین ها را خریداری نموده و در صرافی های خارجی ان را به ارز دیجیتال مورد نظر خود تبدیل کنند. در ادامه مطالب شما می توانید با صرافی های پشتیبان کننده این ارز دیجیتال آشنا شوید.


کدام صرافی ها از ارز دیجیتال ATOM  پشتیبانی می کنند؟

کدام صرافی ها از ارز دیجیتال ATOM  پشتیبانی می کنند؟

کدام صرافی ها از ارز دیجیتال ATOM  پشتیبانی می کنند؟

همانطور که در بالا خواندید و از اهداف این پروژه مطلع شدید ، ارز دیجیتال ATOM  معتبر است و اهداف خوبی دارد. و از آنجایی که یک پروژه مناسب باشد صرافی های بیشتری آن ارز را برای معاملات  معرفی می کنند .اگر بخواهیم نام تعدادی از این صرافی ها را نام برریم می توانیم بگوییم:

  1. Binance
  2. Huobi
  3. BitForex
  4. Bibox
  5. Kraken
  6. OKEx
  7. Dcoin
  8. Global

البته باید گفت که ارز دیجیتال ATOM  برای اولین بار در صرافی بایننس در تاریخ ۲۸ آوریل ۲۰۱۹ ارائه گردید و همچنین معامله ارز ATOM  با جفت ارز هایی مانند USDT-BTC-ETH  و … در صرافی های مختلف امکان پذیر است.


کیف پول های پشتیبان کننده ارز دیجیتال ATOM

کیف پول های پشتیبان کننده ارز دیجیتال ATOM

کیف پول های پشتیبان کننده ارز دیجیتال ATOM

پس از اینکه ارز اتم را خریداری نمودید می توانید از کیف پول هایی که در این قسمت از مقاله به شما معرفی می نماییم، برای ذخیره سازی رمز ارز مورد استفاده نمایید.

۱.کیف پول لجر نانو ایکس Ledger Nano X

برای ذخیره سازی ارز دیجیتال اتم ATOM می توانید از کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس استفاده نمایید. این کیف پول می تواند بهترین گزینه برای ذخیره سازی ارز دیجیتال اتم به شمار رود.

۲.کیف پول تراست Trust

در تاریخ ۹ مِی ۲۰۱۹، کیف پول تراست پشتیبانی از توکن های ATOM را آغاز کرده است. کیف پول تراست یکی از کیف پول های مورد علاقه کاربران می باشد.  کاربران می توانند دارایی های رمزنگاری را در هر دو نسخه اندروید و ios ذخیره کنند.

۳.کیف پول imToken

کیف پول imToken از توکن ATOM پشتیبانی می کند و در کنار آن از بیت کوین، اتریوم سایر توکن های ERC-20 پشتیبانی می کند. این کیف پول برای Android و ios در دسترس است.

۴.کیف پول WeTez

WeTez یک کیف پول اندرویدی است که توسط Wepos ساخته شده است که یک سازمان چینی است. از این کیف پول می توان در نسخه های اندروید تلفن همراه استفاده نمود.

۵.کیف پول Cosmostation

این کیف پول یکی از کیف پول های کاملا غیرمتمرکز اندرویدی برای توکن ATOM است. Cosmostation توسط یک تیم کره ای منتشر شد. کد QR و طراحی عالی آن در مقایسه با سایر کیف پول های Cosmos یک ویژگی برجسته است.

۶.کیف پول Lunagram

این کیف پول در ماه مِی سال ۲۰۱۹ منتشر شد و مبتنی بر اندروید است. کیف پول Lunagram توسط توسعه دهندگان کره ای در Lunamint ساخته شده است.


بررسی وایت پیپر اتم

وایت پیپر Atom از دیدگاه فنی

همان طور که متوجه شدید شبکه cosmos یک زیرساخت برای ارتباط بین بلاکچین های مختلف است. تصور کنید همزمان بتوانید از عدم تمرکز بلاکچین بیت کوین، امنیت بلاکچین اتریوم و سرعت بالای پردازش سولانا استفاده کنید. در حقیقت شبکه cosmos یک بلاکچین لایه صفرم است که قصد دارد بلاکچین های مختلف را به یکدیگر متصل کند و انتقال دارایی بین چندین شبکه را ممکن سازد.

به فضایی که این بلاکچین ها در آن ها مستقر می شوند zone می گویند، هر بلاکچین مساوی با یک zone است. همچنین اجماع و ارتباط بین zone های مختلف با استفاده از الگوریتم اجماع Tendermint انجام می شود. در نظر داشته باشید اولین zone ایجاد شده در این شبکه Cosmos Hub بود که بلاکچین مخصوص به همین پروژه می باشد. شما می توانید در تصویر زیر یک نمای کلی از ساختار شبکه cosmos ببینید:

بررسی وایت پیپر اتم

بررسی وایت پیپر اتم

در ادامه قصد داریم، اجزاء به کار گرفته شده در شبکه cosmos و نوع ساختار این شبکه را بررسی کنیم تا از نوع عملکرد آن آگاه شویم.

  • لایه Delegator ها

این لایه تشکیل شده از کاربرانی که با قفل کردن ارز Atom در شبکه تبدیل به نماینده شده اند. همچنین سایر کاربران نیز می توانند با انتخاب یکی از این نمایندگان و در اختیار قراردادن دارایی خود به صورت اعتبار، در اختیار این نمایندگان، در تامین امنیت شبکه مشارکت کنند و در ازای آن پاداش دریافت کنند. بدیهی است که ارزهای Atom قفل شده توسط نمایندگان، به عنوان وثیقه عمل کرده و در صورت کم کاری و یا تخریب شبکه توسط این نمایندگان، وثیقه آن ها توسط شبکه به عنوان خسارت برداشته می شود. همچنین در صورت رفتار صادقانه، این نمایندگان در ازای تامین امنیت شبکه پاداش دریافت می کنند. به بیان ساده این لایه با استفاده از الگوریتم Dpos رفتار می کند.

  • لایه validator ها

لایه validator ها، مهم ترین لایه و ستون فقرات شبکه cosmos می باشد، نمایندگانی که در لایه Delegator ها انتخاب می شوند، به عنوان validator در این لایه وظیفه امنیت و توافق شبکه را تضمین می کنند. در حقیقت validator ها مسئول پیشنهاد بلاک های جدید و تایید تراکنش ها هستند و به عنوان ستون فقرات شبکه عمل می کنند. آن ها بر اساس میزان توکن ‌های ATOM که در لایه Delegator قفل کرده اند، شانس بیشتری برای انتخاب شدن دارند و validator های برتر برای ایجاد بلاک های جدید و تایید صحت تراکنش ‌ها انتخاب می‌ شوند.

تمامی فرآیند ذکر شده و اجماع و ارتباط بین validator ها توسط موتور اجماع Tendermint انجام می ‌شود، که یک موتور اجماع با تحمل خطای  بیزانسی (BFT) است که به شبکه اجازه می ‌دهد حتی زمانی که یک سوم نودهای شبکه آفلاین هستند یا به طور مخرب عمل می ‌کنند، به اجماع دست یابد.

“تحمل خطای بیزانسی به توانایی یک سیستم برای ادامه عملکرد صحیح حتی زمانی که برخی از اجزای آن از کار می افتند یا رفتار غیرقابل پیش بینی دارند، اشاره دارد. این مفهوم در سیستم های غیرمتمرکز بسیار مهم است، جایی که اجزاء (ولیدیتورها) باید بر روی یک استراتژی یا تصمیم مشترک توافق کنند، علیرغم وجود اجزای معیوب یا مخرب که ممکن است اطلاعات متناقض یا نادرست را ارائه دهند. هدف تحمل خطا بیزانس این است که اطمینان حاصل شود که سیستم می ‌تواند به یک اجماع برسد و به کار خود ادامه دهد، حتی اگر تا یک سوم از اجزاء معیوب یا مخرب باشند.”

validator ها در حقیقت دو نقش مهم در اکوسیستم Cosmos  دارند. آن ها نه تنها شبکه را با تایید تراکنش ‌ها و تولید بلاک ها ایمن می‌ کنند، بلکه در تصمیم ‌گیری‌ های حاکمیتی شرکت می ‌کنند و در مورد پیشنهاد هایی که بر شبکه تأثیر می ‌گذارند رأی می ‌دهند. این دو نقش تضمین می کند که validator ها در امنیت و پایداری شبکه مشارکت می کنند، زیرا اقدامات آن ها می تواند به طور مستقیم بر پاداش آن ها و سلامت کلی شبکه تأثیر بگذارد.

خوب است بدانید لایه validator ها توسط Cosmos SDK پشتیبانی می شود که ابزارها و ماژول های لازم برای ساخت و مدیریت بلاکچین ها را فراهم می کند.

Cosmos SDK (کیت توسعه cosmos) یک چارچوب متن باز است که برای ساخت بلاکچین های (PoS)، مانند Cosmos Hub، و همچنین بلاکچین های گواه اثبات اعتبار (PoA) طراحی شده است. این برنامه توسعه دهندگان را قادر می سازد تا بلاکچین های سفارشی سازی شده مخصوص به خود را ایجاد کنند که می توانند به صورت بومی با سایر بلاکچین هایی که با کیت توسعه cosmos ایجاد شده اند، تعامل داشته باشند. SDK حول ماژول های قابل ترکیب ساخته شده است، این رویکرد ماژولار امکان ادغام آسان ماژول های از قبل ساخته شده را در یک بلاکچین فراهم می کند و فرآیند توسعه را ساده می کند. از این کیت توسعه برای ساخت چندین بلاکچین از جمله Cosmos Hub، IRIS Hub، Binance Chain، Terra و Kava استفاده شده است. توسعه Cosmos SDK عمدتاً توسط تیم هسته‌ Interchain انجام می‌ شود که بودجه آن از بنیاد Interchain تأمین می ‌شود.

همچنین رابط بلاکچین برنامه ای Application Blockchain Interface (ABCI) پروتکلی است که مرز بین لایه اجماع و لایه برنامه های غیرمتمرکز در یک بلاکچین را مشخص می کند. این رابط اجازه می دهد تا موتور اجماع (مانند Tendermint) با لایه برنامه ها که حاوی منطق تجاری بلاکچین است، ارتباط برقرار کند. ABCI به عنوان پلی بین لایه اجماع که مکانیسم اجماع بلاکچین را مدیریت می کند و لایه کاربردی برنامه های غیرمتمرکز که تراکنش ها را پردازش می کند و وضعیت بلاکچین را حفظ می کند، عمل می کند.

ABCI به گونه ای طراحی شده است که زبان شناس باشد، به این معنی که می تواند در هر زبان برنامه نویسی که از سوکت ها پشتیبانی می کند، پیاده سازی شود. این انتخاب طراحی، به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه های بلاکچین را به زبان برنامه نویسی دلخواه خود بسازند و فرآیند توسعه را انعطاف پذیرتر و در دسترس تر می کند.

به طور خلاصه، لایه validator ها در ساختار بلاکچین Cosmos برای حفظ امنیت، اجماع و حاکمیت شبکه ضروری است و توسط موتور اجماع Tendermint و Cosmos SDK پشتیبانی می ‌شود که ابزارها و ماژول ‌های لازم را برای ساخت و مدیریت زنجیره ‌های مختلف فراهم می ‌کند.

“در نظر داشته باشید در حال حاظر حدود ۳۰۰ ولیدیتور در شبکه Cosmos فعالیت دارند.”

  • لایه Zone

شبکه Cosmos که اغلب به عنوان ” The Internet of Blockchains” شناخته می شود، یک شبکه غیرمتمرکز از بلاکچین های مستقل است که با استفاده از پروتکل ارتباطات بین بلاکچینی (IBC) با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. هر بلاکچین متصل به شبکه Cosmos، Zone نامیده می شود. مفهوم Zone ها در طراحی شبکه Cosmos نقش اساسی دارد و امکان سفارشی ‌سازی و قابلیت همکاری در بین بلاکچین‌ های مختلف را فراهم می ‌کند.

Zone ها در حقیقت بلاکچین های مستقلی هستند که می توانند الگوریتم ها و قوانین اجماع خاص خود را داشته باشند. این به این معنی است که هر Zone می تواند تحت ساختار حاکمیتی خود عمل کند، که امکان توسعه و مدیریت طیف گسترده ای از برنامه ها و عملکردها را در هر بلاکچین فراهم می کند. جنبه سفارشی سازی Zones بسیار مهم است زیرا به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که بلاکچین را مطابق با نیازهای خاص خود تنظیم کنند، خواه برای تراکنش های مالی، تأیید هویت یا هر برنامه دیگری باشد.

قابلیت همکاری و ارتباط بین بلاکچین های مختلف یکی دیگر از ویژگی های کلیدی شبکه Cosmos است که توسط پروتکل IBC تسهیل می شود. این پروتکل Zones را قادر می‌ سازد تا به طور یکپارچه با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و داده ‌ها را به اشتراک بگذارند و امکان انتقال دارایی‌ ها و اطلاعات را در زنجیره‌ های مختلف را فراهم می‌ کند.

همچنین Cosmos Hub، به عنوان یک پایگاه مرکزی در شبکه، Zone ها را قادر می سازد تا از طریق پروتکل ارتباطات بین بلاکچینی (IBC) با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. این پروتکل امکان انتقال ایمن و کارآمد توکن ‌ها و داده‌ ها را در زنجیره ‌های مختلف فراهم می ‌کند و تضمین می ‌کند که شبکه Cosmos می ‌تواند به عنوان یک اکوسیستم منسجم و به هم پیوسته از زنجیره‌ های مختلف عمل کند.

به طور خلاصه، Zones در شبکه Cosmos، بلاکچین‌ های مستقلی هستند که می ‌توانند الگوریتم‌ ها و قوانین اجماع خاص خود را داشته باشند که امکان سفارشی‌ سازی و قابلیت همکاری بالایی را فراهم می ‌کنند. Cosmos SDK ابزارهای لازم را برای توسعه دهندگان فراهم می کند تا این بلاکچین های سفارشی را بسازند و پروتکل IBC ارتباط و اشتراک داده ها را بین مناطق مختلف امکان پذیر می کند.

بررسی اهداف بلاکچین cosmos

Cosmos به چندین هدف مهم دست یافته و در تلاش است تا به اهداف مهمی دست یابد که برای چشم انداز آن مبنی بر ایجاد یک بلاکچین منسجم و به هم پیوسته است، نقش اساسی دارند. در این بخش مهمترین اهداف این بلاکچین ذکر شده است.

  • مقیاس‌ پذیری و قابلیت همکاری

 Cosmos به دنبال رسیدگی به مشکلات مقیاس ‌پذیری، قابلیت همکاری و پایداری رایج در بلاکچین و ایجاد یک اکوسیستم فراگیرتر و کارآمد تر است.

  • مناسب برای توسعه ‌دهندگان و ارتباط متقابل

با توانمند سازی توسعه ‌دهندگان برای ایجاد بلاکچین مستقل، Cosmos محیطی را ایجاد می ‌کند که در آن برنامه ‌ها می ‌توانند به طور یکپارچه در بین چندین بلاکچین به هم متصل شوند.

  • معماری ماژولار

معماری ماژولار شبکه Cosmos به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که زنجیره های سفارشی را با سهولت و امنیت ایجاد کنند و در عین حال ارتباطات زنجیره ای متقابل را از طریق پروتکل ارتباطات بین بلاکچینی (IBC) ارتقا دهند.

  • Cosmos 2.0

انتقال به Cosmos 2.0 نشان دهنده ارتقاء قابل توجهی در زیرساخت اصلی پروتکل است که هدف آن افزایش عملکرد، مقیاس پذیری و قابلیت همکاری است و موقعیت Cosmos را به عنوان راه حلی برای بلاکچین های لایه ۱ آینده نشان می دهد.

  • فناوری لایه صفر

Cosmos یکی از مهمترین نمونه های فناوری لایه ۰ است که در حال حاضر در چشم انداز بلاکچین عمل می کند و میزبان اکوسیستم رو به رشدی از بلاکچین های لایه ۱ است و ظهور یک اکوسیستم بین زنجیره ای پیشرفته DeFi را تسهیل می کند.

  • راه‌ حل ‌های زیرساختی

Cosmos تیم‌ هایی را جذب کرده است که راه ‌حل ‌های زیرساختی را برای بلا‌کچین ‌ها و DApp‌ های فعال در اکوسیستم Cosmos ارائه می ‌کنند و عملکرد بهینه هر zone در Cosmos را تضمین می ‌کنند.

  • مقیاس پذیری و امنیت

Cosmos از روش های نوآورانه دستیابی به مقیاس پذیری ایمن برای زنجیره های لایه ۱ متصل به خود، با تمرکز بر افزایش امنیت، قابلیت اطمینان، و تحریک رشد اقتصادی و استقرار سریع پروژه ها دفاع کرده است.

  • تمرکز زدایی و به هم پیوستگی

Cosmos متعهد به تمرکز زدایی و تقویت چشم انداز بلاکچین به هم پیوسته و نشان دادن پتانسیل آینده غیرمتمرکز و قابل تعامل در دنیای فناوری بلاکچین است.

این اهداف منعکس کننده چشم انداز بلند پروازانه Cosmos برای آینده فناوری بلاکچین است که هدف آن ایجاد جهانی است که در آن قابلیت همکاری و نوآوری جایگزین وضعیت رقابتی موجود می شود.

بررسی ویژگی های بلاکچین cosmos

بلاکچین Cosmos خود را از طریق طیف وسیعی از ویژگی های جذاب متمایز می کند که به توسعه دهندگان، پروژه ها و کاربران به طور یکسان سرویس می دهد. در این بخش جذاب ترین ویژگی های این بلاکچین آورده شده است.

  • قابلیت همکاری

Cosmos ارتباط و تعامل یکپارچه بین بلاکچین های مختلف را امکان پذیر می کند و امکان ایجاد یک بلاکچین یکپارچه و به هم پیوسته را فراهم می کند.

  • قابلیت سفارشی سازی

هر بلاکچین در اکوسیستم Cosmos، که به عنوان Zone شناخته می شود، می تواند سفارشی شود تا متناسب با نیازهای خاص، از جمله مکانیسم های اجماع و مدل های حاکمیتی خودش باشد. این انعطاف پذیری امکان ایجاد طیف گسترده ای از برنامه های بلاکچین را فراهم می کند.

  • مقیاس ‌پذیری

Cosmos با به کارگیری معماری خاص خود، چالش‌ های مقیاس ‌پذیری را که اغلب بلاکچین ها با آن مواجه هستند، برطرف می ‌کند، Cosmos با ایجاد محیطی که در آن بلاکچین ‌های مستقل می ‌توانند به صورت افقی گسترش یابند در حالی که از ویژگی‌ های امنیتی و اجماع Cosmos Hub بهره می‌ برند بر این چالش ها غلبه کرده است.

  • سهولت توسعه

کیت توسعه Cosmos فرآیند توسعه بلاکچین را ساده می کند و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که ماژول هایی را برای عملکردهای رایج بلاکچین بسازند و زمان و تلاش لازم برای ایجاد بلاکچین جدید را کاهش می دهد. SDK عمدتاً در زبان برنامه نویسی Go توسعه یافته است، اما زبان های دیگری که از رابط ها و SDK ها پشتیبانی می کنند نیز می توانند از آن استفاده کنند.

  • امنیت

Cosmos یک مدل امنیتی غیرمتمرکز را اتخاذ می کند که در آن هر زنجیره، ولیدیتور خود را برای اطمینان از اجماع و محافظت از بلاکچین خود انتخاب می کند. این رویکرد به هر زنجیره اجازه می دهد تا امنیت خود را با نیازهای منحصر به فرد خود تنظیم کند و حس اعتماد و امنیت را تقویت کند.

  • اجتماع و پشتیبانی

 Cosmos دارای یک جامعه پر جنب و جوش و فعال از توسعه دهندگان، ولیدیتورها و کاربران است که پشتیبانی و فرصت های همکاری ارزشمندی را برای پروژه های جدید ارائه می دهد. بنیاد Interchain به عنوان مدیر این اکوسیستم عمل می کند و بر توسعه و نگهداری پروتکل های بنیادی تمرکز دارد.

  • حاکمیت روی زنجیره

همه زنجیره ‌های Cosmos SDK با سیستم حاکمیت داخلی روی زنجیره ایجاد می ‌شوند که به دارندگان توکن اجازه می ‌دهد در فرآیندهای تصمیم‌ گیری شرکت کنند. این سیستم به صورت شفاف، قابل ممیزی و غیرمتمرکز عمل می کند و اطمینان می دهد که صدای هر دارنده توکن شنیده می شود.

  • اکوسیستم در حال رشد

اکوسیستمCosmos  متنوع و در حال رشد است، با بیش از ۷۰ zone فعال و انواع زنجیره ها و برنامه های غیرمتمرکز (dApps). این رشد گواهی است بر سازگاری و پتانسیل بالای این پروژه.

  • برنامه های زنجیره ای متقاطع

به لطف پروتکل ارتباطات بین بلاکچینی (IBC)، توسعه دهندگان می توانند برنامه های کاربردی زنجیره ای ایجاد کنند که از نقاط قوت چندین بلاکچین استفاده می کند و فرصت هایی را در امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) ایجاد می کند.

  • معماری ماژولار

معماری ماژولار شبکه Cosmos امکان توسعه بلاکچین های کاملا مستقل را با استفاده از موتور اجماع CometBFT و Cosmos SDK فراهم می کند. این معماری ارتباط امن با سایر بلاکچین ها را از طریق پروتکل IBC تسهیل و امکان ایجاد یک بلاکچین دقیق را فراهم می کند.

این ویژگی ‌ها مجموعاً Cosmos را به یک انتخاب قانع‌ کننده برای توسعه‌ دهندگان و پروژه‌ هایی تبدیل می‌ کند که به دنبال استفاده از فناوری بلاکچین به روش‌ های نوآورانه و رفع چالش‌ های مقیاس ‌پذیری، قابلیت استفاده و قابلیت همکاری که در بلاکچین موجود رایج هستند.

معرفی و مقایسه رقیبان cosmos

در این بخش قصد داریم بلاکچین Cosmos را با سه بلاکچین پولکادات، اتریوم و آوالانچ مقایسه کنیم:

  • مقایسه پولکادات و Cosmos

معرفی Polkadot:

 Polkadot یک شبکه چند زنجیره ای است که بلاکچین های مختلف را قادر می سازد در یک مدل امنیتی مشترک به هم متصل شوند. هدف آن حل مشکلات مقیاس پذیری و قابلیت همکاری با بلاکچین های موجود با اجازه دادن به آن ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر است.

مقایسه:

Polkadot و Cosmos هر دو بر قابلیت همکاری متمرکز هستند، اما رویکرد Polkadot بیشتر در مورد اجازه دادن به هر بلاکچین برای اتصال به بلاکچین دیگری است، در حالی که Cosmos بر مدل Hub-and-Spoke تأکید دارد. مدل Hub-and-Spoke را می توان به عنوان یک بلاکچین مرکزی (هاب) تجسم کرد که اتصال و تعامل بین چندین بلاکچین را تسهیل می کند.

همچنین Polkadot مقیاس ‌پذیری را از طریق زنجیره رله و پاراچین‌ های خود مورد بررسی قرار می ‌دهد و امکان مقیاس‌ پذیری بلاکچین‌ های جداگانه را فراهم می ‌کند. از سوی دیگر، Cosmos قصد دارد با اتصال زنجیره‌ های مستقل به Cosmos Hub، مقیاس ‌پذیری افقی را افزایش دهد.

در نهایت Polkadot از مکانیزم اجماع جدیدی به نام (NPoS) استفاده می کند که با اجماع Tendermint BFT Cosmos متفاوت است.

  • مقایسه اتریوم ۲.۰ و Cosmos

معرفی اتریوم:

اتریوم ۲.۰ آپدیت جدید بلاکچین اتریوم است که هدف آن بهبود مقیاس پذیری، امنیت و پایداری است. اتریوم ۲ مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) را معرفی می کند که جایگزین مکانیسم اثبات کار (PoW) شده است.

مقایسه:

Cosmos از Tendermint BFT برای اجماع خود استفاده می کند، در حالی که اتریوم ۲.۰ از PoS استفاده می کند که یک تغییر قابل توجه در مکانیسم های اجماع است. همچنین هم Cosmos و هم Ethereum 2.0 هدفشان بهبود مقیاس پذیری است، اما رویکرد متفاوتی به آن دارند. Cosmos این کار را از طریق مدل Hub-and-Spoke خود انجام می دهد، در حالی که اتریوم ۲.۰ قصد دارد کل شبکه اتریوم را مقیاس کند.

در نهایت، در حالی که Cosmos بر قابلیت همکاری بین zone های خود تمرکز دارد، هدف اصلی اتریوم ۲.۰ بهبود اکوسیستم اتریوم است که قابلیت همکاری یک تمرکز ثانویه است.

  • مقایسه Avalanche و Cosmos

معرفی Avalanche:

Avalanche یک شبکه غیرمتمرکز و بسیار مقیاس پذیر است که برای پشتیبانی از طیف گسترده ای از برنامه ها، از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) گرفته تا توکن های غیرقابل تعویض (NFT) طراحی شده است و از یک مکانیسم اجماع منحصر به فرد به نام پروتکل اجماع Avalanche (ACP) استفاده می کند.

مقایسه:

مکانیسم اجماع ACP Avalanche با Tendermint BFT Cosmos متفاوت است و رویکرد جدیدی را برای دستیابی به اجماع ارائه می دهد.

همچنین مقیاس پذیری Avalanche به گونه ای طراحی شده است که مقیاس پذیری بالایی داشته باشد و قادر به انجام هزاران تراکنش در ثانیه باشد. هدف Cosmos نیز مقیاس پذیری است اما از طریق مکانیزمی متفاوت، در نهایت Avalanche بر ارائه پلتفرمی برای ساخت برنامه های کاربردی قابل همکاری، مشابه Cosmos، اما با رویکردی متفاوت برای دستیابی به قابلیت همکاری متمرکز است.

به طور خلاصه، در حالی که Cosmos، Polkadot، Ethereum 2.0 و Avalanche هدف بهبود فناوری بلاکچین از طریق مقیاس ‌پذیری، قابلیت همکاری و امنیت را به دنبال می کنند، اما هر کدام رویکردها و فناوری‌ های منحصر به فردی برای دستیابی به این اهداف را دارند.

اگر تمایل به بررسی و آشنایی با ارز های بیشتر دنیای ارز دیجیتال رو دارید روی لینک زیر کلیک کنید

بررسی ارز های دیجیتال


اینفوگرافیک ارز دیجیتال Atom

اینفوگرافیک ارز دیجیتال Atom

اینفوگرافیک ارز دیجیتال Atom


سخن پایانی

با خواندن این مقاله شما می توانید با ارز دیجیتال اتم ATOM به طور کامل آشنا شوید. ارز اتم یک ارز دیجیتال در بالای پلتفرم کازماس Cosmos می باشد. این رمز ارز به منظور مقیاس گذاری و همکاری بین زنجیره های مستقل طراحی شده است. یکی از کارهایی که کازماس انجام می دهد، می توان به حل مشکل مقیاس پذیری اشاره کرد. برای خرید و فروش این ارز دیجیتال می توانید از صرافی هایی همچون صرافی بایننس، صرافی هیوبی، صرافی اوکی، صرافی کراکن و … استفاده نمایید. همچنین در این مقاله کیف پول هایی را برای ذخیره سازی این ارز دیجیتال به شما معرفی نمودیم.

ممنون از اینکه تا پایان “ارز اتم Atom چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

عاطفه قاضی حصاری

دکتری معماری کامپیوتر | مولف کتاب آموزش و پرورش | مدرس دانشگاه | محقق و پژوهشگر در زمینه های ارزهای دیجیتال و بلاک چین

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فریبا
3 سال قبل

آیا ارزش جابجایی دوج با اتم وجود دارد؟

ثمین
3 سال قبل

آیا امکان دارد تحلیل ماهانه ارز اتم در سایت شما قرار بگیرد؟

نادی
3 سال قبل

این جهت سرمایه گذاری خیلی قابل اطمینانه وخیلی بهش ایمان دارم

علی
3 سال قبل

من این ارز ، خریدم ، داخل safepal نگه میدارم چه جوری میتونم بفروشم؟

جواد
3 سال قبل

ارز atom در کیف پول اتمیک پشتیبانی می شود؟

امین
3 سال قبل

رابستگی ارز atom به بیت کوین چقدر است؟

شیرازی
3 سال قبل

سرمایه گذاری کوتاه مدت در ارز atom جواب میده؟

محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  شیرازی
3 سال قبل

مخصوصا با قیمت های فعلی که بسیار بازار ریزش کرده سرمایه گذاری بلند مدت عالی است

جواد
3 سال قبل

آینده رمز ارز اتم چگونه است؟

مسلم
3 سال قبل

ارز اتم را جهت سرمایه گذاری یکساله چگونه پیش بینی می کنید؟

تیم محتوا
پاسخ به  مسلم
3 سال قبل

کلا ارزهای کی تا صد کوین مارکت کپ برای سرمایه گذاری مناسب است