ارز اپتوس APT چیست؟ | آینده ارز اپتوس

ارز آپتوس APT چیست؟
بازدید 75
۱۱

ارز آپتوس APT چیست؟، مقیاس پذیری یکی از بزرگترین مشکلات پروژه های لایه اولی کریپتویی می باشد. برای مثال شبکه بیت کوین توانایی پردازش ۷ تراکنش و اتریوم ۲۵ تراکنش در ثانیه را دارند، این در حالی است که بانک ها چند هزار تراکنش در ثانیه را قادر به پردازش هستند. پس اتریوم با این سرعت پایین نمی تواند جایگزین بانک ها شود و از طرفی برای آینده دنیای متاورس و وب ۳، تعداد تراکنش های بسیار زیادی نیاز است. بسیاری از پروژه ها مانند سولانا و یا ترون و اسمارت چین برای بر طرف کردن این ضعف ایجاد شده اند که البته یا امنیت و یا غیرمتمرکز بودن را فدای سرعت بالا در تایید تراکنش ها کرده اند. از این رو تا به امروز هیچ پروژه ای سه گانه مقیاس پذیری، امنیت، غیرمتمرکز بودن را نتوانسته به طور یکجا ایجاد کند.

اما امروز در این مقاله پروژه آپتوس Aptos را که برای تحقق سه گانه مقیاس پذیری، امنیت، عدم تمرکز بنیان شده را به شما معرفی می کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا از مباحث فنی این ارز دیجیتال و همچنین ویژگی های آن که باعث تمایز بلاکچین این پروژه با سایر پروژه ها شده است را باهم بررسی کنیم.

ارز اپتوس APT چیست؟

ارز آپتوس APT چیست؟

ارز آپتوس APT چیست؟

ارز APT، ارز بومی بلاکچین آپتوس Aptos می باشد که تمامی کارمزهای تراکنش ها با استفاده از این ارز پرداخت می شود. همچنین از این ارز برای پاداش به ولیدیتورهای شبکه استفاده می شود. در نظر داشته باشید کاربرانی که این ارز را داشته باشند در تصمیمات حاکمیتی و ارتقا پروتکل و ایمن سازی هر چه بیشتر بلاکچین این پروژه مشارکت خواهند کرد.


نیم نگاهی به توکن آپتوس Aptos

نام اختصاری APT
نوع ارز Token
عرضه کل ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
مقدار در گردش ۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰
وب سایت رسمی aptoslabs.com
بلاکچین اکسپلورر aptoscan.com

tracemove.io

پیج های ارتباطی رسمی twitter
آدرس قرارداد هوشمند ۰x1::aptos_coin::AptosCoin

تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم آپتوس Aptos

تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم آپتوس Aptos

تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم آپتوس Aptos

برای بررسی تاریخچه آپتوس Aptos بد نیست ابتدا به پروژه بلاکچینی فیس بوک بپردازیم. بنیاد فیس بوک که امروزه به متا تغییر نام داده در راستای تعیین اهداف و چشم اندازهای بلند مدت خود نام خود را به متا تغییر داد و همچنین قبل از آن نیز ادغام بخش های مختلف با تکنولوژی بلاکچین را شروع کرده بود. ابتدا این پروژه با نام لیبرا شروع به فعالیت کرد و سپس در سال ۲۰۲۰ به diem تغییر نام داد. این پروژه در ژانویه سال ۲۰۲۲ متوقف شد، به نظر می رسد سخت گیری های سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا نسبت به ارز های گرام که محصول تلگرام بود و diem که محصول شرکت متا و سایر پروژه های این چنینی باعث این توقف بوده باشد. در هر صورت پروژه diem دقیقا در سالی که باید به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز می کرد، متوقف شد. اما آقای Mo Shaikh که الان به عنوان مدیر عامل پروژه Aptos و آقای Avery Ching که مسئول مدیر ارشد فناوری این پروژه است، پروژه Aptos را ادامه دادند. این دو روی پروژه بلاک چینی Diem در متا با یکدیگر هم  کار بودند و بعد از ایجاد Aptos نیز با کمک چندین تن از همکاران خود در پروژه Diem یک گروه مستقل از دکترها، محققان، مهندسان، طراحان و استراتژیست ‌ها تشکیل دادند. همچنین تیم آپتوس Aptos چندین کارمند سابق سولانا مانند Austin Virts رئیس بازاریابی سولانا را استخدام کرده است. البته علاوه بر ایشان بسیاری از حامیان سولانا نیز به پروژه Aptos پیوسته اند.

دو شخص تاثیر گذار این پروژه آقای Mo Shaikh و Avery Ching سال ‌ها تجربه به عنوان توسعه‌ دهنده و مهندس ارشد در صنعت بلاک چین را دارند.

خوب است بدانید پروژه Aptos توانسته در چندین نوبت سرمایه گذاران بزرگ و سازمانی مانند صرافی ftx، بایننس و شرکت های سرمایه گذاریa16z  ، Multicoin Capital را به خود جذب کند.


عملکرد پلتفرم آپتوس Aptos

عملکرد پلتفرم آپتوس Aptos

عملکرد پلتفرم آپتوس Aptos

همان طور که گفته شد بلاکچین آپتوس Aptos برای رفع مشکل مقیاس پذیری شروع به فعالیت کرده است و به گفته تیم این پروژه، بلاکچین Aptos توان پردازش ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تراکنش در ثانیه را دارد و این کار را با استفاده از موتور اجرای موازی خود انجام می دهد. این بلاکچین از زبان برنامه نویسی به نام Move که مبتنی بر زبان کد نویسی Rust می باشد برای اجرای قراردادهای هوشمند استفاده کرده است. به بیان ساده این بلاکچین به دنبال ایجاد یک بستر مناسب برای پلتفرم های DApps و وب ۳ می باشد. تاکنون پلتفرم های زیادی در بخش هایی مانند: صرافی های غیرمتمرکز، پروتکل های وام دهی، پلتفرم های تامین نقدینگی روی این بلاکچین پیاده سازی شده اند و هر چه بیشتر اکوسیستم این پروژه گسترش یابد ارزش ارز این بلاکچین یعنی APT بیشتر می شود. اما در ادامه بیشتر با مباحث فنی و بخش های مهم این پروژه آشنا می شویم:

  • رویکرد آپتوس Aptos:

رویکرد این پروژه ارائه پیشرفته ترین فناوری ها به همراه امنیت بالا می باشد. تیم این پروژه به دنبال ایجاد شبکه ای غیرمتمرکز، ایمن و مقیاس پذیر می باشد که توسط جامعه ای که از آن استفاده می کند، اداره شود و همچنین توسعه‌ دهندگان و کاربران به بسیاری از گزینه‌ های مختلف مانند بازیابی کلید، مدل‌ سازی داده‌ ها، استاندارد های قرارداد هوشمند، استفاده از منابع، حریم خصوصی دسترسی خواهند داشت.

خوب است بدانید بیشتر بلاکچین ها تراکنش ها را به صورت متوالی اجرا می کنند. به این ترتیب یک تراکنش ناموفق یا افزایش تقاضا در شبکه می تواند عملکرد کل زنجیره را تحت تاثیر قرار دهد. اما در آپتوس Aptos تراکنش ها به صورت افقی و عمودی پردازش می شود. به بیان ساده همه تراکنش ها به طور همزمان پردازش می شوند و سپس اعتبار این تراکنش ها سنجیده شده و در مرحله آخر تراکنش هایی که با خطا مواجه شده را یا لغو و یا یک بار دیگر انجام خواهند داد. از زمان پردازش تراکنش ها تا مرحله تایید اعتبار، این تراکنش ها در حافظه کتابخانه تراکنش ها ذخیره خواهد شد. عملکرد اعتبارسنج ها را در تصویر زیر می توان مشاهده کرد:

  • زبان برنامه نویسی:

همان طور که گفته شد بلاکچین آپتوس Aptos برای امنیت و مقیاس پذیری بیشتر از زبان برنامه نویسی Move که الهام گرفته از زبان Rust است بهره گرفته و پشتیبانی Move از قابلیت ارتقاء ماژول و قابلیت برنامه ‌ریزی جامع، تغییرات پیکربندی یکپارچه را امکان‌ پذیر می‌کند و از ارتقاء خود بلاکچین Aptos پشتیبانی می‌ کند.

اما توجه داشته باشید که بسیاری از پروژه های کریپتویی از زبان برنامه نویسی سالیدیتی استفاده می کنند. حال اگر یک بلاکچین از زبان دیگری استفاده کند خوب است یا بد؟!

در زمان شروع به کار بلاکچین کاردانو، این پروژه از زبان برنامه نویسی هسکل برای امنیت بیشتر استفاده کرد. این زبان برنامه نویسی برای پروژه های هوا فضا و کد نویسی های مربوط به بخش امنیتی ارتش آمریکا استفاده می شود. اما قبل از اضافه شدن قابلیت اجرایی قرارداد هوشمند به بلاکچین کاردانو، یک آپدیت صورت گرفت و یک تبدیل کننده به این بلاکچین اضافه شد. وظیفه این موتور converter تبدیل زبان برنامه نویسی سالیدیتی به هسکل و اجرایی کردن پروژه ها روی بلاکچین کاردانو است.

اما در مورد بلاکچین آپتوس Aptos، بسیاری از پروژه هایی که زبان برنامه نویسی آن ها Move نباشد نمی توانند به اکویسیستم این پروژه اضافه شوند. این موضوع یک شمشیر دو لبه است از یک طرف هکرهای کمتری این پروژه ها را تهدید می کنند اما از طرفی دیگر توسعه دهندگان و پروژه های کمی با این زبان برنامه نویسی وجود دارند. اما ممکن است Aptos نیز مانند کاردانو از یک ماشین تبدیل برای ایجاد پلی بین زبان های برنامه نویسی استفاده کند.

  • داده ها:

در این قسمت اطلاعاتی را که در بلاکچین این پروژه وجود دارد را بررسی می کنیم:

تراکنش ها:

هر تراکنشی که انجام شود حاوی اطلاعات زیر است:

  1. احراز هویت تراکنش: این احراز هویت با استفاده از یک یا چند امضا دیجیتالی تایید می شود.
  2. آدرس حساب فرستنده.
  3. Payload: برای یک تراکنش همتا به همتا، ورودی ها حاوی اطلاعات گیرنده و مبلغی است که به آنها منتقل می شود.
  4. هزینه تراکنش.
  5. حداکثر هزینه تراکنش: مبلغی است که شبکه مجاز می باشد در صورت نیاز آن را برای انجام تراکنش خرج کند. این مبلغ باید تعیین شود وگرنه ممکن است تراکنش انجام نشود و باید دوباره تراکنش را تکرار کرد.
  6. شماره ترتیب تراکنش: این شماره باید با شماره توالی ذخیره شده در حساب فرستنده هنگام انجام تراکنش یکسان باشد. بعد از هربار تراکنش این شماره برای امنیت بیشتر افزایش پیدا می کند.
  7. زمان انقضا: زمانی که بعد از آن تراکنش بی اعتبار خواهد شد.
  8. شناسه زنجیره: زنجیره ای که تراکنش باید در آن پردازش شود را شناسایی می کند، این کار برای جلوگیری از خطا و حفاظت بیشتر انجام می شود.

رویدادها:

رویدادها هنگام انجام یک تراکنش ایجاد می شوند. هر ماژول می تواند رویدادهای خود را تعریف کند و انتخاب کند که چه زمانی این رویدادها پس از اجرا منتشر شود. به عنوان مثال، در حین انتقال کوین، هر دو حساب فرستنده و گیرنده به ترتیب SentEvent و ReceivedEvent را منتشر می کنند.

حساب ها:

هر حساب، با یک ظرفیت منحصر به فرد ۲۵۶ بیتی به عنوان یک حساب شناسایی می شود. حال اگر شما یک تراکنش به آدرسی بزنید که تا کنون وجود نداشته است، یک حساب جدید در دفتر کل ایجاد می شود.

دفتر کل:

این بلاکچین ماشین مجازی مخصوص به خود را دارد که وظیفه اجرایی قراردادهای هوشمند را بر عهده دارد.

  • همگام سازی حالت:

بلاک چین Aptos با هدف ارائه یک سیستم با توان عملیاتی بالا و تاخیر کم در پردازش، برای همه کاربران نیاز به یک بلاکچین با پروتکل همگام سازی حالت دارد. برای دستیابی به این ویژگی، بلاکچین آپتوس Aptos از تاریخچه دفتر احراز هویت و اثبات وضعیت گواهی شده توسط اعتبارسنجی ها، نودهای کامل و تکرار کننده ها برای ارائه یک پروتکل هماهنگ سازی انعطاف پذیر و قابل تنظیم استفاده می کند.

  • کارمزد تراکنش ها:

تمامی تراکنش ها در بلاکچین Aptos دارای یک قیمت مشخصی برای کارمزد تراکنش ها است. این نرخ به ولیدیتورها اجازه می دهد آن هایی که ارزش بیشتری را دارند اولویت بندی کند و همچنین تراکنش های کم ارزش کنار گذاشته می شود. در نتیجه با گذشت زمان، برای اطمینان از اینکه هزینه‌ های استفاده از بلاک چین Aptos متناسب با هزینه‌ های واقعی استقرار سخت ‌افزار، نگهداری و عملیات نودها است، برآورد می‌ شود. علاوه بر این، توسعه دهندگان این فرصت را خواهند داشت تا برنامه هایی را با مبادلات هزینه های مختلف بین محاسبات، ذخیره سازی و شبکه طراحی کنند.

  • ایمنی Aptos:

بلاکچین Aptos از دو پروتکل اجماع Proof-of-Stake و AptosBFT استفاده می کند. AptosBFT کاملاً شبیه DiemBFT است که در ابتدا برای Diem ساخته شده بود. BFT به معنای «تحمل‌ کننده خطای بیزانس» است و شبکه ‌ای در صورتی که بتواند به کار عادی خود ادامه دهد، حتی اگر برخی از اعضای آن آفلاین شوند یا مخرب باشند، به شبکه ‌ای مقاوم به خطای بیزانسی گفته می‌ شود. الگوریتم ها وضعیت روی زنجیره را تجزیه و تحلیل می کنند تا به طور خودکار زنجیره را به روز کنند به این ترتیب ولیدیتورها بدون دخالت انسان تنظیم می شود.

  • Aptos Bridge:

این شبکه که توسط بنیاد LayerZero ایجاد شده، یک پل بین بلاکچین ها ایجاد کرده است که با استفاده از آن کاربران می توانند سه ارزEthereum ، USDC ،USDT را از بلاکچین های Ethereum ،BNB Chain ،Polygon ،Avalanche ،Optimism به شبکه Aptos منتقل کنند.

اما دلیل اصلی شهرت این پروژه بین کاربران چیست؟!

این بلاکچین بر رشد اکوسیستم خود تمرکز کرده است. از همین رو تست نت خود را به نام AIT که مخفف Aptos Incentivized Testnet است را در ۴ فاز اجرایی کرده است. سه فاز اول آن برای آزمایش بخش های مختلف این شبکه می باشد که میلیون ها تراکنش انجام شده و ده ها هزار نود روی این شبکه ایجاد شده است. همچنین بنیاد هایی مانند: Protagonist ،Pontem Network ،Solrise Finance ،MartianDAO ،PayMagic در حال توسعه و آزمایش این شبکه بوده اند. لازم به ذکر است که Aptos به تیم ها و افرادی که روی توسعه این شبکه کار می کنند، کمک مالی می کند.

در نهایت در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۲۲ این پروژه شبکه اصلی خود را در فاز چهارم راه اندازی کرد. همچنین تیم Aptos اعلام کرده است که در حال توسعه AptosBFT  (نسخه ۵) هستند و آن را در یک آپدیت در آینده منتشر خواهند کرد. خوب است بدانید کسانی که در شبکه آزمایشی این پروژه مشارکت کردند تعداد ۱۵۰ تا ۳۰۰ عدد از ارز APT را پاداش گرفتند. در زمان واریز این ارز و قیمت لیست شدن آن تقریبا ارزشی معادل ۱۰۰۰ دلار داشت که همین موضوع باعث فراگیر شدن محبوبیت این پروژه بین کاربران شد.


ویژگی های پلتفرم آپتوس Aptos

ویژگی های پلتفرم آپتوس Aptos

ویژگی های پلتفرم آپتوس Aptos

در این بخش قصد داریم ویژگی های این پلتفرم را برای شما مطرح کنیم:

  • استفاده از یک زبان برنامه نویسی خاص که امنیت بالاتری دارد.
  • سابقه درخشان و تجربه بالای بنیان گذاران و تیم پروژه.
  • اداره پلتفرم به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از الگوریتم POS.
  • ایجاد ارتباط بین چندین بلاکچین با استفاده از پروتکل Bridge این پلتفرم.
  • سرعت بالا در تراکنش ها و ثبت ۱۵۰هزار تراکنش و حل مشکلات مقیاس پذیری که نتیجه آن کاهش کارمزدها شده است.
  • سرمایه گذاری و پشتیبانی صرافی ها و شرکت های سرمایه گذاری بزرگ.
  • تحمل خطای بیزانس بالا که موجب ایمنی این شبکه شده است.

امنیت پلتفرم آپتوس Aptos

امنیت پلتفرم آپتوس Aptos

امنیت پلتفرم آپتوس Aptos

همان طور که در بخش های پیش عنوان شد این پلتفرم تحمل خطای بیزانس بالایی دارد و از طرفی از زبان برنامه نویسی MOVE که امنیت بالاتری دارد استفاده می کند. همچنین اداره این پلتفرم به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از رای گیری کاربران آن انجام می شود.

اما علاوه بر موارد بالا قراردادهای هوشمند این پروژه توسط نهاد CertiK بررسی و تایید شده است. در گزارش منتشر شده از این نهاد هیچ شکاف امنیتی بزرگی در این پروژه رویت نشده است.


بررسی روند قیمت ارز دیجیتال آپتوس APT

در قسمت های قبلی مقاله به معرفی رمز ارز APT که ارز بومی بلاکچین آپتوس Aptos است، پرداختیم. همانطور که گفته شد، بلاکچین آپتوس برای رفع مشکل مقیاس پذیری شروع به فعالیت کرده است و به گفته تیم این پروژه می تواند ۱۳۰ تا ۱۵۰هزار تراکنش در ثانیه را انجام دهد. از APT می توان به عنوان کارمزد تراکنش ها در شبکه و برای پاداش به ولیدیتورها استفاده نمود. دارندگان این توکن می توانند در تصمیمات حاکمیتی بلاکچین این پروژه شرکت کنند. تا اینجای مقاله به طور کامل با این ارز دیجیتال آشنا شدید، حال وقت آن رسیده است که به بررسی روند قیمت آن بپردازیم.

رمز ارز APT در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۲ با قیمت ۸.۵۴۸۲ دلار در بازار به فروش می رفت. این ارز دیجیتال یک روند نزولی را طی نموده تا اینکه در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۲۲ به سطح قیمت ۱۰.۰۵ دلار رسید. همچنین توجه نمایید که ۲۳ اکتبر ۲۰۲۲ یعنی حدود یک ماه پیش اوج قیمت این رمز ارز بوده است. این رمز ارز تا تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۲۲ یک روند صعودی را طی نموده و در ابتدای ماه نوامبر قیمت آن کاهش یافته و به محدوده ۸.۱۱۹۳ دلار رسید. لازم به ذکر است که این ارز دیجیتال تا آخر ماه نوامبر یک روند نزولی را طی کرده است. در ادامه قادر خواهید بود روند قیمت این ارز دیجیتال را مشاهده نمایید.

بررسی روند قیمت ارز دیجیتال آپتوس APT

بررسی روند قیمت ارز دیجیتال آپتوس APT


کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

همانطور که می دانید کیف پول های موجود در بازار ارزهای دیجیتال برای ذخیره سازی رمز ارزها مورد استفاده قرار می گیرند. کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری بسیاری مشاهده می شود که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند. برای مثال کیف پول های نرم افزاری به دلیل سهولت در استفاده بیشتر مورد استفاده افراد قرار می گیرند. کیف پول های سخت افزاری به دلیل هزینه بالایی که دارند کمتر توجه افراد را به خود جلب می نمایند، اما از امنیت بالایی برخوردار هستند. کیف پول هایی که در ادامه مقاله نام می بریم، کیف پول هایی هستند که می توانید از آنها برای ذخیره سازی رمز ارز آپتوس APT استفاده نمایید.

  • کیف پول تراست

تراست ولت یکی از کیف پول های نرم افزاری می باشد که در نسخه های اندروید و ios قابل استفاده می باشد. در واقع می توان گفت که این کیف پول غیرمتمرکز، متن باز و مخصوص دستگاه های تلفن همراه می باشد و امکان ذخیره سازی رمز ارزهای مختلفی را به کاربران می دهد.

  • کیف پول سیف پل

سیف پل را می توان به عنوان یکی از کیف پول های محبوب و پرکاربرد معرفی نمود. این کیف پول در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری موجود می باشد که در اینجا منظور کیف پول نرم افزاری سیف پل است. کیف پول نرم افزاری سیف پل خدمات گوناگونی را همچون ذخیره، ارسال، دریافت و ترید ارزهای دیجیتال را به کاربران ارائه می دهد.


صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس APT

صرافی هایی که در این قسمت از مقاله نام می بریم از جمله صرافی هایی می باشند که برای خرید و فروش رمز ارز آپتوس APT مورد استفاده قرار می گیرند. همانطور که در مقالات بسیاری گفته شده است، صرافی ها در دو نوع متمرکز و غیرمتمرکز وجود دارند. صرافی های متمرکز از جمله صرافی هایی هستند که توسط شخص یا شرکت خاصی اداره می شوند و ملزم به پیروی از قوانین و مقررات هستند. در ارتباط با صرافی های غیرمتمرکز می توان گفت معاملات خود را بدون واسطه و به صورت همتا به همتا انجام می دهند.

از جمله صرافی های متمرکزی که از ارز دیجیتال آپتوس APT پشتیبانی می کنند می توان به صرافی بایننس، کوینکس، بای بیت، هیوبی و آپ بیت اشاره نمود. صرافی های غیرمتمرکز پشتیبانی کننده ارز دیجیتال آپتوس شامل صرافی پنکیک سواپ و لیکوئید سواپ می باشند. همانطور که مطالعه نمودید، این صرافی ها از جمله صرافی های خارجی می باشند که کاربران ایرانی به دلیل تحریمات موجود برای کار با آنها باید از نرم افزار تغییر IP ثابت یا VPS استفاده نمایند.


نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال آپتوس APT

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال آپتوس APT

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال آپتوس APT

در قسمت قبلی مقاله شما کاربران عزیز زوم ارز با تعدادی از صرافی های پشتیبانی کننده رمز ارز آپتوس APT آشنا شدید. در صرافی هایی که نام بردیم شما می توانید به خرید و فروش ارز دیجیتال آپتوس بپردازید. برای خرید و فروش کافیست در یکی از صرافی های پشتیبانی کننده ثبت نام و احراز هویت کنید. در صرافی های غیرمتمرکز نیازی به ثبت نام نیست و تنها می توانید با اتصال کیف پول خود به پلتفرم به انجام مبادلات بپردازید.

علاوه بر صرافی هایی که در قسمت قبلی نام بردیم، صرافی های دیگری نیز از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کنند. برای آشنایی با لیست کامل صرافی های پشتیبانی کننده قادر خواهید بود به سایت کوین مارکت کپ مراجعه نمایید. پس از ورود به وب سایت کوین مارکت کپ رمز ارز آپتوس APT را جستجو نموده و وارد صفحه اصلی این رمز ارز شوید. در قسمت Markets می توانید با تمامی صرافی های پشتیبانی کننده آن آشنا شوید. همچنین برای خرید و فروش APT می توانید از امکانات کیف پول ها همچون سواپ و صرافی داخلی استفاده نمایید.


آینده پروژه آپتوس Aptos

آینده پروژه آپتوس Aptos

آینده پروژه آپتوس Aptos

پروژه های لایه اولی در حال حاضر هر کدام مانند دریاچه هایی جدا افتاده هستند. احتمالا در آینده ای نزدیک این دریاچه ها به یکدیگر متصل خواهند شد. در همین زمینه ویتالیک بوترین خالق اتریوم یک مقاله به نام آخر بازی منتشر کرد که در آن به ارتباط و متصل شدن بلاکچین ها در آینده اشاره شده است. علاوه بر این، بلاکچین آپتوس Aptos با سرمایه گذاران بزرگ و همچنین تکنولوژی جدید خود، به نظر می رسد می تواند در بین پروژه های لایه اولی آینده روشنی داشته باشد.

البته موفقیت پروژه های لایه اولی خیلی به پروژه هایی که جزء اکوسیستم آن می شوند هم بستگی دارد. زیرا گسترش اکوسیستم پروژه های لایه اولی و گردش مالی روی آن باعث بزرگتر شدن اقتصاد و همچنین توانایی های آن پروژه لایه اولی می شود.


بررسی وایت پیپر اپتوس

وایت پیپر اپتوس از دیدگاه فنی

تیم فنی اپتوس بلاکچین های فعلی را به دلیل اختلال مکرر، هزینه های بالا، محدودیت های توان عملیاتی کم و نگرانی های امنیتی متعدد، ناقص می داند و برای حل این مشکلات بلاکچین خودش را راه اندازی کرده است. در این بخش قصد داریم اجزا مختلف بلاکچین این پروژه و نوع عملکرد آن ها را بررسی کنیم.

برای درک بهتر از رفتار بلاکچین اپتوس به عکس زیر توجه کنید:

همان طور که در تصویر مشخص است این شبکه از تعداد زیادی ولیدیتور (دایره های سفید) تشکیل شده که باید با یکدیگر همکاری (اجماع) کنند. مکانیسم اجماع مورد استفاده در بلاکچین Aptos یک مکانیسم اجماع گواه اثبات سهام (PoS) با تحمل خطای بیزانسی (BFT) بالا است.

“در مکانیسم pos، کاربران بنا به سیاست های هر پروژه، تعداد خاصی از ارز بومی آن بلاکچین را داخل شبکه قفل می کنند و تبدیل به ولیدیتور می شوند. ولیدیتورها وظیفه تایید تراکنش ها و تولید بلاک ها را برعهده دارند.”

” تحمل خطا بیزانسی (BFT) در بلاکچین به توانایی سیستم برای ادامه عملکرد صحیح حتی زمانی که تا یک سوم نود های شبکه از کار می افتند اشاره دارد. این امر از طریق پروتکل‌ های اجماع به دست می ‌آید که نیاز به اکثریت نودها برای توافق در مورد تراکنش ‌ها و وضعیت بلاکچین دارد. BFT تضمین می کند که شبکه بلاکچین می تواند در برابر اقدامات مخرب یا نود های معیوب مقاومت کند و یکپارچگی و امنیت سیستم را حفظ کند.”

برگردیم به شبکه اپتوس، مکانیزم این شبکه برای تضمین امنیت و یکپارچگی بلاکچین با اجازه دادن به شبکه ای از ولیدیتورها برای پردازش تراکنش ها و رسیدن به اجماع در مورد وضعیت بلاکچین طراحی شده است. بلاکچین Aptos به طور خاص از AptosBFT، یک پروتکل اجماع مبتنی بر Jolteon استفاده می کند، که یک الگوریتم BFT است که با استفاده از تعدادی از نودها عمل می کند، که مجموعا N رای را در اختیار دارند، که در شبکه Aptos به عنوان “ولیدیتور” نامیده می شود. در نتیجه هر ولیدیتوری که تعداد بیشتری ارز APT را قفل کنند و کاربران بیشتری نیز به آن ولیدیتور رای دهند و آن را به عنوان نماینده خود انتخاب کنند، شانس بیشتری برای تولید بلاک خواهند داشت. همچنین پیکربندی N معمولاً روی ۳f+1 تنظیم می ‌شود، جایی که f نشان‌ دهنده حداکثر تعداد ولیدیتور هایی که ممکن است معیوب یا مخرب باشند. این راه ‌اندازی به شبکه اجازه می‌ دهد تا حداکثر یک سوم از قدرت رای‌ گیری را توسط ولیدیتورهایی که به خطر افتاده یا از کار بیفتند تحمل کند و تضمین می ‌کند که پروتکل اجماع می ‌تواند به درستی عمل کند.

در تصویر بالا یک ولیدیتور را می توانید ببینید که با رنگ خاکستری مشخص شده، این ولیدیتور نمونه ای از ولیدیتورهایی هستند که در فرآیند اجماع به دلیل نداشتن ارز کافی یا عملکرد ضعیف و یا حتی آفلاین بودن، شرکت نمی کنند.

Client ها نیز کاربرانی هستند که درخواست یک تراکنش و یا استعلام از وضعیت بلاکچین را دارند. همچنین Full node ها تراکنش های ارسال شده توسط کاربران Aptos را می پذیرند و آن ها را به طور مستقیم (یا غیر مستقیم) به ولیدیتورها ارسال می کنند و به این ترتیب در فرآیند پردازش تراکنش ها مشارکت می کنند.

Light client در بلاکچین Aptos کلاینت هایی هستند که به طور ایمن وضعیت های بلاکچین را جستجو کنند، این کلاینت‌ ها به گونه ‌ای طراحی شده‌ اند که سبک و کارآمد باشند و به کاربران اجازه می ‌دهند بدون نیاز به دانلود و ذخیره کل تاریخچه بلاکچین، با بلاکچین تعامل داشته باشند. کیف ‌پول‌ ها نمونه ‌ای رایج از Light client ها هستند، زیرا آن ها اغلب برای عملکرد فقط نیاز به اطلاع از وضعیت فعلی حساب‌ های خاص دارند.

اما اجازه بدید بررسی کنیم که طراحی بلاکچین Aptos چگونه می تواند نیازها و چالش های دنیای وب۳ را رفع کند:

همان طور که در بخش های قبل اشاره شد، زبان برنامه نویسی این پروژه Move می باشد که نقشی اساسی در دستیابی به مقیاس پذیری و امنیت دارد. در ادامه تاثیر این زبان کدنویسی بر امنیت و مقیاس پذیری این بلاکچین را بررسی خواهیم کرد:

  • مقیاس پذیری

در Aptos از موتور اجرای موازی Block-STM استفاده می کند که ادعا می کند ۱۶۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه (TPS) توان عملیاتی دارد. این امر با موازی ‌سازی optimistic محور و برنامه‌ ریزی مشترک امکان ‌پذیر می ‌شود و امکان پردازش کارآمد حجم بالایی از معاملات را به طور همزمان فراهم می ‌کند.

همچنین زبان Move از مقیاس پذیری بالا بدون به خطر انداختن تمرکز زدایی و امنیت پشتیبانی می کند. این موضوع برای غلبه بر «سه ‌گانه بلاکچین»، که نشان می‌ دهد دستیابی به هر سه تمرکز زدایی، امنیت و مقیاس ‌پذیری به طور همزمان چالش برانگیز است، بسیار مهم است. Aptos و Sui، هر دو بلاکچین مبتنی بر Move، با بهینه ‌سازی مقیاس ‌پذیری و در عین حال حفظ درجه بالایی از امنیت و تمرکززدایی، به این چالش رسیدگی می‌ کنند.

  • امنیت

Move Prover یکی از ویژگی های زبان Move است که تأیید قراردادهای هوشمند را برعهده دارد. این بدان معنی است که Move Prover قراردادهای هوشمند نوشته شده در Move را از نظر ریاضی بررسی و صحت آن ها را تایید می کنند که به طور قابل توجهی امنیت آن ها را افزایش می دهد. Move Prover به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا اطمینان حاصل کنند که قراردادهای آن ها عاری از اشکالات و آسیب پذیری ها است و در نتیجه خطر نقض امنیت را کاهش می دهد.

به طور خلاصه، زبان برنامه نویسی Move از طریق پشتیبانی از اجرای موازی و طراحی بهینه برای مقیاس پذیری، به مقیاس پذیری بلاکچین Aptos کمک می کند. همچنین امنیت را از طریق ویژگی ‌هایی مانند Move Prover که امکان تأیید رسمی قرارداد را فراهم می ‌کند و از طریق استفاده از مکانیسم‌ های اجماع مانند AptosBFT و PoS که یکپارچگی و ایمنی بلاکچین را تضمین می ‌کنند، افزایش می ‌دهد.

اما اجازه بدید در ادامه برخی از مفاهیم مختلفی که در طراحی بلاکچین آپتوس به کار گرفته شده را بررسی کنیم:

Pipelining: به تقسیم پردازش تراکنش ها به مراحل جداگانه ای اشاره دارد که هر کدام می توانند به طور مستقل و موازی عمل کنند. در این رویکرد چندین عملیات در زمان اجرا با هم همپوشانی دارند. با تقسیم پردازش تراکنش به مراحلی مانند انتشار تراکنش، سفارش بلاک ابرداده، اجرای تراکنش موازی، ذخیره سازی دسته ای و صدور گواهینامه دفتر کل، Aptos می تواند به طور کامل از منابع فیزیکی موجود استفاده کند، کارایی سخت افزار را بهبود بخشد و اجرای موازی را فعال کند.

Modularity: معماری Aptos به صورت ماژولار طراحی شده است، به این معنی که هر یک از اجزای سیستم را می توان به طور مستقل توسعه، آزمایش و ارتقا داد. این طراحی از اجرای آپدیت ها سریع ‌تر پشتیبانی می ‌کند و به جای یک معماری یکپارچه، امکان توسعه هدفمند ماژول ‌های جداگانه را فراهم می ‌کند.

بررسی اهداف بلاکچین آپتوس

هدف بلاکچین Aptos دستیابی به چندین هدف حیاتی است که برای افزایش کاربرد، امنیت و مقیاس پذیری آن طراحی شده اند. در این بخش مهم ترین اهداف بلاکچین Aptos آورده شده است:

  • دسترسی جهانی

هدف Aptos ارائه دسترسی جهانی و منصفانه به دارایی های غیرمتمرکز برای میلیاردها نفر است که آن را به یک جزء کلیدی در حوزه web3 تبدیل می کند.

  • ایمنی و مقیاس پذیری

بلاکچین به گونه ای طراحی شده است که ایمنی و مقیاس پذیری را به طور قابل توجهی بهبود بخشد، و آن را قادر می سازد تا نیازهای میلیاردها نفر را در حال حاضر و آینده برآورده کند.

  • به روز رسانی سریع و مکرر

 Aptos از ارتقاء مکرر و سریع شبکه پشتیبانی می کند و تضمین می کند که می تواند با نیازها و فناوری های در حال تحول سازگار شود بدون این که امنیت یا عملکرد آن به خطر بیفتد.

  • نوآوری و سازگاری

 بلاکچین Aptos بسیار سریع و سازگار ساخته شده است که می تواند نیازهای میلیاردها نفر را در حال حاضر و در آینده با تمرکز بر بهبود تجربه کاربری برآورده کند.

  • سرعت پردازش بالا

هدف Aptos ارائه سرعت تراکنش بالا، افزایش کارایی و قابلیت استفاده بلاکچین برای کاربردهای مختلف است.

  • مقیاس پذیری پیشرفته

بلاکچین به گونه ای طراحی شده است که مقیاس پذیری بالایی داشته باشد و بتواند تعداد زیادی از تراکنش ها و کاربران را بدون به خطر انداختن عملکرد مدیریت کند.

  • اقدامات امنیتی

 Aptos تدابیر امنیتی قوی را برای محافظت در برابر تهدیدات بالقوه و اطمینان از یکپارچگی بلاکچین ترکیب می کند.

  • کارمزد پایین تراکنش

هدف Aptos ارائه هزینه های پایین در هر تراکنش است که آن را به گزینه ای جذاب برای مشاغل در هر اندازه تبدیل می کند.

  • معماری ماژولار

 بلاکچین Aptos دارای معماری ماژولار است که امکان توسعه، آزمایش و ارتقاء اجزای جداگانه را به طور مستقل فراهم می کند و چرخه های انتقال اطلاعات را سریع تر و مقیاس پذیری را تسهیل می کند.

  • حاکمیت جامعه

 Aptos توسط جامعه اداره می شود، با هدف بلند مدت ایجاد زیرساختی که می تواند برای بسیاری از شبکه ها استفاده شود و اطمینان حاصل شود که این فناوری توسط طیف گسترده ای از مشارکت کنندگان توسعه و بهبود می یابد.

این اهداف نشان دهنده تعهد Aptos به ایجاد یک بلاکچین ایمن، مقیاس پذیر و کاربرپسند است که می تواند از رشد و توسعه اکوسیستم web3 پشتیبانی کند.

بررسی ویژگی های بلاکچین آپتوس

بلاکچین Aptos با تمرکز بر پرداختن به محدودیت های فناوری های بلاکچین طراحی شده است و هدف آن ارائه امنیت، قابلیت اطمینان و مقیاس پذیری بی نظیر است. در این بخش سعی داریم جذاب ترین ویژگی های بلاکچین Aptos را بیان کنیم:

  • سرعت تراکنش بالا

 Aptos قادر است ۱۶۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه (tps) را انجام دهد که به طور قابل توجهی بالاتر از بسیاری از بلاکچین های دیگر است و آن را به گزینه ای جذاب برای مشاغل و توسعه دهندگانی تبدیل می کند که به دنبال پردازش سریع تراکنش هستند.

  • هزینه های کم تراکنش

توان عملیاتی بالای Aptos نشان دهنده هزینه های پایین تراکنش است و آن را به گزینه ای مقرون به صرفه برای طیف وسیعی از کاربردها تبدیل می کند.

  • مقیاس پذیری پیشرفته

 Aptos به گونه ای طراحی شده است که مقیاس پذیری بالایی داشته باشد و قادر به پشتیبانی از تعداد زیادی از تراکنش ها و کاربران بدون به خطر انداختن عملکرد باشد. این مقیاس پذیری برای توانایی بلاکچین در خدمت به اکوسیستم رو به رشد برنامه های کاربردی غیرمتمرکز (dApps) بسیار مهم است.

  • اقدامات امنیتی

 Aptos از اقدامات امنیتی قوی، از جمله معماری ماژولار و پروتکل های مدیریت تغییر روی زنجیره تعبیه شده و برای محافظت در برابر تهدیدات احتمالی و اطمینان از یکپارچگی بلاکچین استفاده می کند.

  • قابلیت ارتقاء کارآمد

بلاکچین Aptos بر قابلیت ارتقا تأکید دارد و به شبکه اجازه می دهد بدون هیچ گونه خرابی بهبود یابد. این امر توسط معماری ماژولار و پروتکل ‌های مدیریت تغییر روی زنجیره تسهیل می ‌شود و تضمین می‌ کند که بلاکچین می‌ تواند با نیازها و فناوری ‌های در حال تحول سازگار شود.

  • اجرای موازی تراکنش ها

 Aptos از موتور قراردادهای هوشمند Block-STM استفاده می کند که می تواند چندین تراکنش را به طور همزمان پردازش کند، به طور قابل توجهی سرعت تراکنش را افزایش داده و به طور بالقوه کارمزد تراکنش ها را کاهش می دهد.

  • توسعه توسط جامعه

Aptos متن باز است و مشارکت های جامعه از جمله اپراتورهای نود، توسعه دهندگان، حساب رسان و سازندگان اکوسیستم را تشویق می کند. این رویکرد مشترک به بهبود مستمر و امنیت بلاکچین کمک می کند.

پشتیبانی از برنامه های غیرمتمرکز

 Aptos از طیف وسیعی از dApp ها، از جمله کیف پول، بازارهای NFT، بازارسازان خودکار و پلتفرم های معاملاتی غیرمتمرکز پشتیبانی می کند. این پشتیبانی برای کاربرد و پذیرش بلاکچین در اکوسیستم وب ۳ بسیار مهم است.

این ویژگی ‌ها Aptos را به گزینه ‌ای جذاب برای کسب ‌و کارها و توسعه ‌دهندگانی تبدیل می ‌کند که به دنبال یک بلاکچین امن، مقیاس ‌پذیر و کارآمد هستند.

معرفی و مقایسه آپتوس با رقیبانش

مقایسه بلاکچین Aptos با سه رقیب خود یعنی BNB Chain، NEAR و Algorand را در این بخش بررسی خواهیم کرد:

  • مقایسه Aptos با BNB Chain

مکانیسم اجماع : Aptos از مکانیزم Block-STM استفاده می کند که اجرای موازی تراکنش ها را امکان پذیر می کند و از نظر تئوری امکان ۱۶۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه (TPS) را فراهم می کند. از سوی دیگر، زنجیره BNB بر روی یک شبکه چند زنجیره ای Beacon و زنجیره های پارتیشن BSC (BPC) برای مقیاس پذیری بهبود یافته است.

زبان قرارداد هوشمند: Aptos از Move، یک زبان سفارشی سازی شده مخصوص پروژه Diem استفاده می کند که با EVM سازگار نیست. این رویکرد امنیت را افزایش می ‌دهد اما زنجیره BNB از زبان سالیدیتی پشتیبانی می کند، در نتیجه از EVM نیز پشتیبانی می کند و آن را با طیف گسترده ای از قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم سازگار می کند.

تمرکززدایی و اکوسیستم: BNB Chain بزرگترین اکوسیستم DeFi را دارد اما در عدم تمرکز در مقایسه با Aptos و NEAR حرفی برای گفتن ندارد. Aptos روی تراکنش‌ های همتا به همتای امن با استفاده از BlockSTM تمرکز دارد، اما فاقد سازگاری EVM است.

پذیرش کاربر: زنجیره BNB دارای بزرگترین پایگاه کاربر در بین لایه های ۱ است که می تواند بر موفقیت اولیه پروژه تأثیر زیادی بگذارد. Aptos بر اساس تعداد آدرس‌ های منحصر به ‌فرد کوچک‌ تر از BNB است اما نسبت به حجم کل تراکنش مشابه NEAR می باشد و اخیراً در تراکنش ‌های روزانه از NEAR پیشی گرفته است.

  • مقایسه Aptos با NEAR

مکانیسم اجماع: پروتکل NEAR از اثبات سهام (PoS) برای انتخاب ولیدیتورها استفاده می کند و فرآیند منصفانه در تولید بلاک ها را تضمین می کند. Aptos نیز از همین مکانیسم در شبکه خود استفاده می کند.

تکنولوژی شاردینگ: فناوری NEAR’s Nightshade Sharding به دلیل توانایی آن در مقیاس خطی با تعداد شاردها، پتانسیل دستیابی به تراکنش های تقریبا بی نهایت در ثانیه (TPS) را دارد. Aptos نیز از همین فناوری استفاده می کند اما نه به اندازه پروژه NEAR.

  • مقایسه Aptos با الگوراند

سرعت تراکنش و مقیاس پذیری: Algorand به دلیل سرعت و مبادله های اتمی یا زنجیره ای متقابل خود شناخته شده است که قادر است تا ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را پردازش کند و هدف آن افزایش به ۴۶۰۰۰ TPS است. Aptos نیز پایین ‌ترین فی تراکنش و سریع ‌ترین زمان را برای نهایی شدن ارائه می ‌دهد و از نظر تئوری ۱۶۰۰۰۰ TPS را امکان ‌پذیر می ‌کند.

زبان قرارداد هوشمند: Algorand از یک زبان برنامه نویسی سفارشی به نام Clarity برای قراردادهای هوشمند خود استفاده می کند و به توسعه دهندگان اطمینان ریاضی در مورد نحوه عملکرد قراردادهای هوشمند ارائه می دهد. Aptos از Move، یک زبان سفارشی طراحی شده برای Diem استفاده می کند.

کاربرد: Algorand یک انتخاب عالی برای برنامه های غیرمتمرکز است که به سرعت و مبادله اتمی متکی هستند، مانند پلتفرم های وام دهی. Aptos اما با تمرکز بر تراکنش ‌های همتا به همتا امن، بیشتر برای برنامه‌ هایی که به توان عملیاتی بالا و تأخیر کم نیاز دارند، مناسب است.

به طور خلاصه Aptos، BNB Chain، NEAR و Algorand هر کدام مزایای منحصر به فردی را ارائه می ‌کنند که نیازهای مختلف در اکوسیستم بلاکچین را برآورده می ‌کند. Aptos به دلیل سرعت بالای تراکنش، ویژگی ‌های امنیتی و معماری ماژولار خود متمایز است و آن را برای برنامه‌ هایی که به توان عملیاتی بالا و تاخیر کم نیاز دارند، مناسب می‌ سازد. BNB Chain نیز با اکوسیستم بزرگ DeFi و سازگاری EVM خود شناخته می شود، همچنین NEAR یک مکانیسم اجماع منصفانه و مقیاس ‌پذیر با پتانسیل TPS بی ‌نهایت ارائه می‌ دهد، و Algorand برای برنامه‌ هایی که نیاز به سرعت و پردازش اتمی دارند ایده‌ آل است.


اینفوگرافیک ارز دیجیتال آپتوس APT

اینفوگرافیک ارز دیجیتال آپتوس

اینفوگرافیک ارز دیجیتال آپتوس


سخن پایانی درباره ارز آپتوس APT

در این مقاله پروژه آپتوس Aptos که با ایردراپ خود شهرت زیادی به دست آورد را باهم بررسی کردیم. اطلاعاتی مانند عملکرد این پروژه و همچنین ویژگی ها و امنیت آن را می توانید در این مقاله جست و جو کنید. اگر قصد خرید ارز APT را دارید می توانید از بخش صرافی ها و کیف پول ها استفاده کنید.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “ارز آپتوس APT” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

محقق و علاقه مند به بلاکچین و ارزهای دیجیتال

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یاسین
2 سال قبل

لطفا تحلیل رمز ارز apt را انجام دهید.

پژمان
2 سال قبل

کدام صرافی غیر متمرکز برای ارز دیجیتال apt بهتر است؟

داود
2 سال قبل

آیا ارز دیجیتال apt معتبر است؟

یاسین
2 سال قبل

آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال apt پشتیبانی می کنند؟

حمیدرضا
2 سال قبل

تشکر از محتوای خوبی شما.

احمد
2 سال قبل

کدام صرافی از ارز دیجیتال apt پشتیبانی می کند؟

طباطبایی
2 سال قبل

کدام کیف پول برای ارز apt معتبرتر است؟

حمید
2 سال قبل

آینده قیمت ارز دیجیتال apt چند است؟

رامتین
2 سال قبل

آیا ارز دیجیتال apt را بخرم؟

فهیمه
2 سال قبل

ممنون از محتوای خوب شما

محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  فهیمه
2 سال قبل

ممنون از همراهی شما