آشنایی با بلاکچین نسل سوم | بررسی سه نسل از بلاکچین

آشنایی با بلاکچین نسل سوم
بازدید 21
۶

آشنایی با بلاکچین نسل سوم، در این مقاله شما می توانید با بلاکچین نسل سوم یا Blockchain 3.0 آشنا شوید. در حال حاضر فناوری بلاکچین در حال پیشرفت و گسترش می باشد و این موضوع باعث شده است  تا صنعت رمز ارز ها همچنان به رشد خود ادامه دهند. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بلاکچین نسل سوم را به شما معرفی نماییم، می توان گفت Blockchain 3.0 راه حلی برای حل مشکلات فعلی در صنعت بلاکچین می باشد. برای اینکه بتوانید با این نسل از بلاکچین آشنا شوید در ابتدا به معرفی نسل اول و دوم بلاکچین خواهیم پرداخت. پس از آن شما می توانید با پروژه های مبتنی بر نسل سوم بلاکچین به طور کامل آشنا شوید. علاوه بر موضوعاتی که گفته شد، در انتهای این مقاله مشکلاتی که بلاکچین نسل سوم حل می نماید نیز بررسی خواهیم کرد.

معرفی بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

معرفی بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

معرفی بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0 یک اصطلاح است که توصیف تلاش برای رفع مشکلات فعلی در صنعت بلاکچین است. به صورت ویژه، مسائل مربوط به مقیاس پذیری، قابلیت همکاری و حریم خصوصی را حل می نماید.

فناوری بلاکچین از زمان معرفی وایت پیپر بیت کوین در سال ۲۰۰۸ پدیده ای جهانی بوده است. در ابتدا، این فناوری منحصرا بر ایجاد ارزهای رمزپایه مختلف متمرکز بود. با این حال، همانطور که توسعه دهندگان و مهندسان نرم افزار شروع به بررسی قابلیت های فناوری بلاکچین کردند، برنامه های جدید بی شماری بوجود آمد. با بلاکچین نسل سوم، توسعه دهندگان به دنبال راه هایی برای تلفیق یکپارچه فناوری در صنایع مختلف برای بهینه سازی عملکرد خود هستند.

فناوری بلاکچین این توانایی را دارد که به طور کامل نحوه مدیریت شرکت ها در داده ها و سایر اطلاعات حساس را تغییر دهد. کاربردهای دفتر توزیع شده و بلاکچین تقریبا بدون مرز است و بلاکچین نسل سوم، نسلی است که این فناوری به طور گسترده ای در زندگی روزمره ما قرار می گیرد. از نظر کاربرد، چندین صنعت وجود دارد که فناوری بلاکچین قبلا تغییرات انقلابی ایجاد کرده است.


معرفی بلاکچین نسل دوم Blockchain 2.0

معرفی بلاکچین نسل دوم Blockchain 2.0

معرفی بلاکچین نسل دوم Blockchain 2.0

با توجه به اینکه امروزه دنیای رمز ارز ها در حال گسترش است، می توان به اتریوم در بین بلاکچین های نسل دوم اشاره کرد. همانطور که در مقالات مربوط به ارز دیجیتال اتریوم گفته شده است، این رمز ارز در زمینه برنامه های غیرمتمرکز DApp و قراردادهای هوشمند فعالیت می کند.

یکی از مشکلاتی که نسل دوم بلاکچین توانسته است آن را حل نماید مشکل وجود تمرکز در سیستم های مالی است. به علاوه این نسل از بلاکچین امکاناتی شامل پول قابل برنامه ریزی یا Programmable Money و قراردادهای هوشمند را ارائه داده است.


معرفی بلاکچین نسل اول Blockchain 1.0

معرفی بلاکچین نسل اول Blockchain 1.0

معرفی بلاکچین نسل اول Blockchain 1.0

فناوری بلاکچین Blockchain از زمانی که Satoshi Nakamoto برای اولین بار وایت پیپر بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد به سرعت در حال توسعه است. بلاکچین نسل اول Blockchain 1.0 اولین مرحله تکاملی توسعه این فناوری است. این از ساختار تکنولوژی اصلی بیت کوین گرفته شده بود که مبتنی بر پیشرفت های قبلی سیستم های ECash از دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ بود.

ایده پشت نسل اول بلاکچین ایجاد یک روش انقلابی جدید برای نزدیک شدن به امور مالی بود. Blockchain 1.0 یک سوابق آنلاین کاملا غیرمتمرکز، توزیع شده و تغییرناپذیر را معرفی میکند، که ایجاد شفافیت و دسترسی عمومی به سیستم مالی جهانی را به همراه دارد.


انواع مشکلات رفع شده توسط بلاکچین نسل سوم

انواع مشکلات رفع شده توسط بلاکچین نسل سوم

انواع مشکلات رفع شده توسط بلاکچین نسل سوم

در این قسمت از مقاله شما می توانید با انواع مشکلاتی که توسط بلاکچین نسل سوم حل می شود، آشنا شوید.

مقیاس پذیری

مسائل مقیاس پذیری فعلی بلاکچین یک راز نیست. بجز توان عملیاتی ضعیف ذاتی، بلاکچین هایی که از الگوریتم اثبات کار استفاده می کنند، به دلیل نیازهای انرژی استخراج، با مشکلات مقیاس پذیری روبرو هستند. خوشبختانه بسیاری از راه حل های بلاکچین نسل سوم در روند بهبود مشکلات مقیاس پذیری است.

به طور قابل توجهی، چندین لایه در بلاکچین در حال توسعه است تا با پروتکل های موجود در بلاکچین ادغام شود. این راه حل ها به طور موثر معاملات را از یک بلاکچین به یک شبکه همتا به همتا منتقل می کند و میزان تولید بلاکچین را افزایش می دهد.

به عنوان مثال معاملات متعدد بیت کوین در حال حاضر از شبکه لایتنینگ Lightning Network با لایه نسبتا جدید عبور می کنند. و اتریوم، در حال اجرای یک راه حل مشابه بلاکچین نسل سوم به نام پلاسما Plasma است.

از طرف دیگر برخی از شرکت ها، بلاکچین هایی را با تمرکز مقیاس پذیری از ابتدا ایجاد می کنند. به عنوان مثال زیلیکا Ziliqa، یک پلتفرم قرارداد هوشمند، شاردینگ و سازوکار اجماع منحصر به فرد را برای توان عملیاتی بسیار بالاتر از بلاکچین های سنتی پیاده سازی می کند.

به عنوان مثال، پایه و اساس آیوتا IOTA و نانو Nano، گراف های جهت دار غیرمدور یا DAG است و نه بلاکچین. DAG موظف است چندین تراکنش دیگر را هنگام ایجاد تراکنش تایید کند. انجام این کار باعث می شود که DAG با رشد شبکه کارآیی بیشتری داشته باشد. هدرا هش گراف Hedera Hashgraph یکی دیگر از پروژه های DAG است.

قابلیت همکاری

توانایی برقراری ارتباط بین بلاکچین ها از اهمیت بالایی برخوردار است. متاسفانه، صنعت فاقد پروتکل همکاری برای تسهیل ارتباطات است. Wanchain، Aion و به تازگی پولکادات Polkadot سه نمونه برجسته از پروژه های بلاکچین نسل سوم در زمینه همکاری هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. هدف این پروزه ها ارائه مکانیزمی برای انتقال داده ها و دارایی ها بین بلاکچین بدون نیاز به شخص ثالث است. بنابراین می توانید بیت کوین را با اتر عوض کنید به عنوان مثال از یک بلاکچین به بلاکچین دیگر.

قابلیت همکاری فقط به ارتباط بلاکچین با بلاکچین دیگر محدود نمی شود. همچنین باید بلاکچین ها را به زیرساخت های سنتی متصل کنیم. شرکت هایی مانند چین لینک Chainlink در تلاشند تا این کار را با ساخت یک اکوسیستم اوراکل انجام دهند که داده های دنیای واقعی را در شبکه های بلاکچین تغذیه می کند. گوگل، اوراکل و SWIFT قبلا با همکاری چین لینک Chainlink داده های اوراکل را دریافت کرده و شبکه های بلاکچین را با سهولت بیشتری در سیستم های خود ادغام کرده اند.

حریم خصوصی

بیشتر بلاکچین ها ذاتا عمومی هستند، به این معنی که کیف پول و معاملات در دسترس هر کسی است. حتی اگر حریم خصوصی برای شما مساله ای مهم به نظر نرسد، بسیاری از سازمان ها و افراد فقدان آن را به منزله شکستن معاملات در هنگام اجرای فناوری بلاکچین می دانند.

در حال حاضر به نظر می رسد که میمبل ویمبل MimbleWimble با گرین Grin و Beam به عنوان دو مورد از پیاده سازی های اصلی، منجر به حفظ حریم خصوصی در زمینه بلاکچین نسل سوم می شود. میمبل ویمبل MimbleWimble یک پروتکل منحصر به فرد است که آدرس ها و زبان برنامه نویسی را با بلاک هایی که فقط شامل داده های ورودی و خروجی هستند جایگزین می کند. انجام این کار ردیابی معاملات و یا تراکنش ها را دشوارتر می کند و همچنین به مقیاس پذیری بلاکچین کمک می کند. به غیر از بیم Beam و گرین Grin، توسعه دهندگان بیت کوین و لایت کوین Litecoin نیز با یکپارچه سازی میمبل ویمبل Mimblewimble بازی می کند.

از نظر قرارداد هوشمند، ما باید Aion و Wanchain را دوباره مطرح کنیم. هر دو سیستم عامل یک لایه حفظ حریم خصوصی را برای قابلیت های قرارداد هوشمند خود پیاده سازی می کنند و به شما امکان کنترل اطلاعاتی را که به اشتراک می گذارید می دهد.


معرفی پروژه های مبتنی بر بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

معرفی پروژه های مبتنی بر بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

معرفی پروژه های مبتنی بر بلاکچین نسل سوم Blockchain 3.0

در این قسمت از مقاله شما می توانید با چند نمونه از پروژه ها آشنا شوید.

الگورند Algorand

از پروژه های موجود در نسل سوم بلاکچین می توان به الگورند اشاره کرد. درپروژه الگورند پیشرفت های چشمگیری صورت گرفته است که نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. ارز دیجیتال الگورند توسط Silvio Micali بنیانگذاری شده است که این تجربه ی بسیاری در زمینه ی رمز ارزها دارد.

ایاس EOS

پروژه رمزارز ایاس (ارز دیجیتال ایاس EOS) قصد دارد تا مشکل مقیاس پذیری را حل نماید. هدف این ارز دیجیتال این است تا اکوسیستمی ارائه دهد که در اختیار شبکه های مبتنی بر بلاکچین باشد و همچنینی قصد دارد تا حفظ حریم خصوصی از از طریق دسترسی به آن اکوسیستم را فراهم نماید. ایاس در واقع یکی از اولین پروژه های بلاکچین نسل سوم است.

نانو Nano

این رمز ارز قبلا با نام Railblock شناخته می شد. بلاکچین ارز دیجیتال نانو تراکنش ها را به صورت سریع انجام می دهد و بیشترین میزان مقیاس پذیری را ارائه می دهد. این رمزارز (ارز دیجیتال نانو Nano) قصد دارد تا جایگزینی برای ارزهای فیات باشد و تراکنش ها بدون هیچ کارمزدی انجام گیرد.

کاردانو Cardano

از دیگر پروژه های موجود در بلاکچین نسل سوم می توان به کاردانو اشاره کرد. پروژه ارز دیجیتال کاردانو قصد دارد تا قراردادهای هوشمند را ساده سازد و یا بهبود بخشد. تیم بنیانگذاری کاردانو قصد دارند تا یک پروژه مقیاس پذیر و برخوردار از امنیت بالا ارائه دهند.

علاوه بر مواردی که ذکر شد لازم به ذکر است که این پروژه از یک سیستم مدیریتی منحصر به فرد برخوردار است و این موضوع باعث شده است تا به یک پروژه ی خاص در میان سایر رقبا تبدیل شود.

آیکون Icon

پروژه آیکون از جمله پروژه های مبتنی بر بلاکچین نسل سوم است و قصد دارد تا بتواند با استفاده از فناوری بلاکچین تمام دنیا را به هم مرتبط کند. این پروژه به صورت گسترده توسعه یافته است و تا کنون از رشد بالایی برخوردار بوده است. از جمله ویژگی هایی که این پروژه داراست می تواند به برخورداری از برنامه هایی که دارای رابط کاربری آسان هستند، اشاره کرد.

همچنین این پلتفرم قادر است تا برنامه های غیرمتمرکز ایجاد کند. کاربران باید نوع نیاز خود را در نظر گرفته و از این پلتفرم استفاده کنند. لازم به ذکر است که توکن ارائه شده این پلتفرم ICX نام دارد و به عنوان سوخت، انرژی شبکه را تامین می نماید.

زیلیکا Ziliqa

پروژه ارز دیجیتال زیلیکا در ساختار خود از شاردینگ Sharding استفاده می نماید و با استفاده از آن مقیاس پذیری و عملکرد بلاکچین را بهبود می بخشد. این تکنولوژی یعنی تکنولوژی شاردینگ Sharding باعث ارتقای پلتفرم نیز می شود.

آیون Aion

این پروژه از دیگر پروژه های بلاکچین نسل سوم می باشد و از چند لایه بلاکچین تشکیل شده است. پروژه آیون به رفع مشکلات مبتنی بر حریم خصوصی و مقیاس پذیری می پردازد. بسیاری از شرکت ها می توانند از پروژه آیون استفاده نمایند تا به اشتراک داده ها بپردازند و یا سیستم های مقیاس پذیر برای پردازش تراکنش ها ایجاد کنند.

وان چین Wanchain

این بلاکچین قصد دارد تا با سرمایه گذاری در امور مالی جایگزینی برای بانک های سنتی باشد. این پلتفرم خود را به عنوان یک پلتفرم مقیاس پذیر و همراه با تعامل معرفی کرده است. وان چین توانسته است توجه بسیاری از توسعه دهندگان را در زمینه DeFi به خود جلب نماید. همچنین این پلتفرم ایده های بسیار جالبی را در زمینه قراردادهای هوشمند و محافظت از حریم خصوصی ارائه داده است.


سخن پایانی

به طور کلی در این مقاله به معرفی نسل های مختلف بلاکچین پرداختیم. لازم است که بدانید فناوری بلاکچین با انتشار وایت پیپر بیت کوین روی کار آمد. نسل های مختلف بلاکچین به منظور حل مشکلات موجود بلاکچین به وجود امده اند. برای مثال نسل دوم بلاکچین مشکل وجود تمرکز در سیستم های مالی را حل می نماید. نسل سوم بلاکچین مشکلاتی همچون مقیاس پذیری، حریم خصوصی و قابلیت همکاری را حل می کند. با خواندن این مقاله شما می توانید با پروژه های مبتنی بر بلاکچین نسل سوم نیز به طور کامل آشنا شوید.

از اینکه تا پایان مقاله “آشنایی با بلاکچین نسل سوم” همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم.


اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرجان
2 سال قبل

آیا الان مشکلاتی وجود دارد که باز بلاکچین نسل جدید خودش را بوجود بیاورد؟

عباس
2 سال قبل

آیا پروژه های بتن برنسل سوم بلاکچین از امکان رشد بیشتری برخود دارند؟

لیدا
2 سال قبل

پروژه های Defi مربوط به کدام نسل بلاکچین می باشد؟

ولی
2 سال قبل

شبکه لایتینگ نتورک مربوط به کدام نسل بلاکچین هست؟

مهسا
3 سال قبل

بلاکچین نسل سوم چگونه مشکلات ایجاد شده مقیاس پذیری را رفع کرده است؟

امیر
3 سال قبل

آیا با به وجود آمدن نسل های جدید بلاکچین ارزهای جدیدی بوجود می آید؟