راه حل های لایه ۲ بلاکچین چیست؟

راه حل های لایه 2 بلاکچین چیست؟
بازدید 19
۰

راه حل های لایه ۲ بلاکچین چیست؟، هر نوع فناوری باید با نیازهای نوظهور کاربران سازگار شود. به گوشی های هوشمند فکر کنید که به طور مداوم از نظر طراحی و ویژگی ها در حال پیشرفت هستند. نیاز به بهبود در شبکه‌های بلاکچین، پایه‌ای ایده‌آل برای ایجاد پروتکل‌های لایه ۲ برای شبکه‌های بلاکچین بود. وقتی به بلاکچین فکر می کنید، لایه ۲ چیست؟ پاسخ ساده به این واقعیت اشاره دارد که پروتکل های لایه ۲ به موازات شبکه لایه ۱ یا شبکه اصلی اجرا می شوند.

به وضوح می توان تعجب کرد که چرا پروتکل های لایه ۲ در وهله اول ظهور کردند. بحث زیر به شما کمک می کند تا دلایل معرفی پروتکل ها و شبکه های بلاکچین لایه ۲ را بیابید. همچنین می‌توانید درباره مفهوم اصلی پروتکل‌های لایه ۲ اطلاعات بیشتری کسب کنید. علاوه بر این، این مقاله همچنین به مزایای پروتکل های لایه ۲ همراه با نمای کلی از آینده آنها می پردازد.

راه حل های لایه ۲ بلاکچین چیست؟

راه حل های لایه 2 بلاکچین چیست؟

راه حل های لایه ۲ بلاکچین چیست؟

تعریف بلاکچین لایه ۲ به طور کلی بر موضوع بهبود در شبکه های بلاکچین تمرکز دارد. آیا راه حل های لایه ۲ مستلزم توسعه شبکه های بلاکچین جدید و مستقل است؟ به جای جستجوی دیدگاه های گیج کننده در مورد لایه های بلاکچین، مهم است که به دنبال تعاریف ساده باشید. پروتکل های لایه ۲ روی شبکه بلاکچین دیگری به عنوان پروتکل ثانویه کار می کنند. پروتکل های لایه ۲ مستقل از لایه پایه یا بلاک چین لایه ۱ هستند.

پاسخ ساده به “لایه ۲ بلاکچین چیست؟” برداشت جامعی از نقش آنها در ساده سازی تراکنش های بلاکچین نشان می دهد. می توانید متوجه شوید که چگونه بار کمتر روی بلاکچین لایه ۱ به فرآیندهای تراکنش سریعتر کمک می کند. در نتیجه، پروتکل های لایه ۲ پشتیبانی از پذیرش بسیاری از کاربران در شبکه را ارائه می دهند.

در واقع لایه ۲ برای همه راه حل های مقیاس پذیری بلاکچین استفاده می شود که بر روی یک لایه زیر شبکه اصلی بلاکچین ساخته شده اند. ایده کلی این است که بار تراکنش یا حداقل بخشی از آن را به خارج از شبکه بلاکچین منتقل کنید. اکنون به دلیل ساختار منحصر به فرد هر پروتکل بلاکچین، یک راه حل مقیاس پذیر جهانی وجود ندارد. در عوض، تعدادی راه حل وجود دارد که هر کدام تفاوت های ظریف فنی خود را دارند.

به عبارت دیگر شبکه بلاکچین لایه ۲ در بالای شبکه دیگری عمل می کند و یک پروتکل ثانویه را تشکیل می دهد. بلاکچین لایه ۲ با بلاکچین لایه ۱ متفاوت است زیرا به پروتکل های لایه ۱ (لایه پایه) وابسته نیست. هدف پروتکل‌های لایه ۲ کمک به اعتبارسنجی تراکنش‌ها و به حداقل رساندن وظایف انجام‌شده توسط لایه پایه است. این پروتکل ها به شبکه بلاکچین اجازه می دهد تا تراکنش ها را سریعتر پردازش کند. این به شبکه توانایی پذیرش و مدیریت بسیاری از کاربران را می دهد.


عملکرد لایه ۲ بلاکچین چگونه است؟

عملکرد لایه 2 بلاکچین چگونه است؟

عملکرد لایه ۲ بلاکچین چگونه است؟

پروتکل های لایه ۲ چارچوب دومی را ارائه می دهند که در آن تراکنش ها می توانند جدا از لایه ۱ انجام شوند. این بدان معنی است که مقدار مناسبی از کاری که توسط زنجیره اصلی انجام می شود می تواند به لایه دوم منتقل شود. برنامه های لایه ۲ سپس داده های تراکنش ها را در لایه ۱ پست می کنند، جایی که در دفتر کل بلاکچین و تاریخچه ایمن است.

مانند هر پلتفرم باز یا بسته دیگری، لایه ۲ نیز از نظر دسترسی متفاوت است. برخی می توانند توسط طیف وسیعی از برنامه ها مورد استفاده قرار گیرند، در حالی که برخی دیگر فقط به یک پروژه خاص پاسخ می دهند. گفته می شود، چندین مؤلفه کلیدی که لایه ۲ از آنها استفاده می کند شامل رول آپ ها و زنجیره های جانبی است.


ضرورت وجود پروتکل های لایه ۲

ضرورت وجود پروتکل های لایه 2

ضرورت وجود پروتکل های لایه ۲

بررسی پروژه‌های بلاکچین قابل توجه لایه ۲ می‌تواند به شما در یافتن دلایل دقیق محبوبیت آنها کمک کند. تراکنش های بلاکچین به دلیل نیاز به مکانیسم های مختلف تأیید و اعتبار آهسته است. هنگامی که تعداد کاربران در یک شبکه خاص با حاشیه های قابل توجهی افزایش می یابد، شبکه با سطوح گسترده ازدحام به پایان می رسد.

بلاکچین لایه ۱ به طور کلی از تمام این جنبه های مربوط به اعتبار سنجی تراکنش مراقبت می کند. از سوی دیگر، سرعت پردازش شبکه بلاکچین را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و در عین حال نگرانی هایی را در مورد مقیاس پذیری و تجربه ایجاد می کند. بلاک چین لایه ۲ می تواند پشتیبانی لازم برای بلاک چین لایه ۱ را با حذف وظایف خاصی از لایه دوم فراهم کند.

چند سال پیش، تصور پروتکل های لایه ۲ ممکن بود غیر ضروری به نظر می رسید. شبکه‌های بلاکچین عمدتاً با ارزهای دیجیتال مرتبط بودند و قابلیت‌های کافی برای مدیریت ترافیک کاربران را نشان می‌دادند. از سوی دیگر، سناریو در بازار بلاکچین در طول سال های گذشته به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

کاربران بیشتر به سمت کریپتو کشیده می شوند، در حالی که راه حل های DeFi و NFT به تدریج زنجیره بلوکی را وارد بحث می کنند. بنابراین، شبکه‌های بلاکچین با افراد بیشتری که از آنها برای تراکنش‌های مختلف استفاده می‌کنند، شلوغ شده‌اند. به عنوان مثال، بلاکچین ثانویه می تواند به حل مشکلات ازدحام شبکه کمک کند.

اهمیت پروژه های بلاکچین لایه ۲ در حال حاضر به عملکردهای مرتبط با کاهش هزینه تراکنش، عدم محدودیت در ظرفیت و بهبود سرعت تراکنش اشاره دارد. همه این مزایا در پروتکل های لایه ۲ تضمین کارایی بهتر شبکه های بلاکچین لایه ۱ را تسهیل می کند. پردازش سریع و مقرون به صرفه تراکنش که به آن مقیاس پذیری نیز می گویند، نقش مهمی در پیشرفت فناوری بلاکچین ایفا می کند.


پروتکل های رایج لایه ۲ در بلاکچین

پروتکل های رایج لایه 2 در بلاکچین

پروتکل های رایج لایه ۲ در بلاکچین

پذیرش فناوری بلاکچین در حال افزایش است و پروتکل های لایه ۲ باید بر این اساس تکامل یابند. مروری بر پروتکل های لایه ۲ مشترک می تواند روشن کند که چگونه آنها می توانند نقطه عطف قابل توجهی در تکامل بلاکچین باشند. در اینجا یک معرفی از پروتکل های محبوب لایه ۲ است که امروز می توانید مشاهده کنید.

  • Nested Blockchain

Nested Blockchain یکی از اولین نمونه های پروتکل های لایه ۲ در شبکه های بلاکچین هستند. ساختار بلاکچین های تودرتو اساساً شامل یک زنجیره اصلی در کنار چند زنجیره ثانویه است. طراحی موثر Nested Blockchainها تضمین می کند که یک زنجیره می تواند به راحتی در پشت سر هم با زنجیره دیگر عمل کند. در این حالت، زنجیره اصلی روی تعیین وظایف و در عین حال کنترل پارامترها کار می کند. زنجیره های ثانویه بر روی انجام معاملات مختلف زنجیره اصلی و گزارش برای بازخورد و تایید کار می کنند.

  • Sidechains

زنجیره‌های جانبی یا سایدچین ها نیز یکی از نام‌های برتری هستند که در بحث‌های مربوط به پروتکل‌ها و شبکه‌های بلاک چین لایه ۲ پیدا می‌کنید. همانطور که از نام آن پیداست، این یک بلاکچین جانبی است که با استفاده از یک پگ دو طرفه با زنجیره اولیه مرتبط است. شما می توانید به جنگلی فکر کنید که در آن درختان به عنوان زنجیره جانبی عمل می کنند و جنگل زنجیره اولیه است. هدف اصلی زنجیره‌های جانبی بر مدیریت یک دسته عظیم از تراکنش‌ها متمرکز است. یک زنجیره جانبی می تواند از زنجیره اولیه در اعتبارسنجی تراکنش های مختلف در شبکه های بلاکچین پشتیبانی کند. در نتیجه، زنجیره اولیه زمان کافی برای حل مسائل امنیتی پیدا می کند.

  • State Channels

مورد بعدی در لیست لایه ۲ بلاکچین به کانال های وضعیت یا State Channels اشاره دارد که به طرفین اجازه می دهد مستقیماً در شبکه بلاکچین درگیر شوند. کانال های وضعیت گزینه ای را برای انجام معاملات بدون در نظر گرفتن زنجیره های اولیه تسهیل می کنند. در نتیجه، ماینرها می‌توانند زمان کمتری را برای تأیید صرف کنند و در نتیجه به بهبود نرخ‌های پردازش کمک کنند.

کانال های وضعیت به تأیید تراکنش در بلاکچین لایه ۱ وابسته نیستند و از قراردادهای هوشمند برای همین کار استفاده می کنند. هنگامی که یک تراکنش با موفقیت انجام شد، کانال های وضعیت از ذخیره سازی در لایه اولیه اطمینان حاصل می کنند. مستندسازی جزئیات تراکنش نهایی در دفتر کل منجر به آسیب‌پذیری‌هایی می‌شود که دلیل آن در معرض دید عمومی دفتر کل است.

  • Rollups

لیست پروژه های بلاکچین لایه ۲ بدون افزودن رول آپ ها به لیست ناقص خواهد بود. Rollup ها پروتکل های لایه ۲ با امکان محاسبات خارج از زنجیره اولیه هستند. انتقال جزئیات تراکنش پس از یک بازه زمانی مشخص انجام می شود و در نتیجه پشتیبانی از نگهداری رکورد را فراهم می کند.

علاوه بر این، rollup ها می توانند به مدیریت تراکنش ها بدون هیچ گونه تداخلی در لایه اولیه کمک کنند. در نتیجه، رول آپ‌ها به راحتی می‌توانند از توان عملیاتی بالاتر برای تراکنش‌های بلاکچین اطمینان حاصل کنند و در عین حال کاهش هزینه‌ها را تضمین کنند. دو نوع متداول رول آپ‌ها شامل Optimistic Rollups و Zero-knowledge rollup است.


مزایای پروتکل های لایه ۲

بحث در مورد لایه های بلاکچین نیز به مزایای تسهیل شده توسط پروتکل های لایه ۲ اشاره می کند. در اینجا خلاصه ای از مزایایی است که می توانید با پروتکل های لایه ۲ در اکوسیستم بلاکچین مدرن کشف کنید.

  1. امنیت بهتر

مهمترین مزیت پروتکل های لایه ۲ بلاکچین، اطمینان از بهبود امنیت است. به طور کلی، راه حل های بلاکچین لایه ۱ باید پروتکل لایه پایه خود را برای تسهیل مقیاس پذیری بهتر کار کنند. شبکه های لایه ۱ از طریق معرفی بلاک ها در شبکه زنجیره ای، در کنار بهبود سرعت اعتبارسنجی بلاک های جدید، به مقیاس پذیری دست می یابند. پروتکل های لایه ۲ در بلاکچین به جلوگیری از مشکلات ناشی از تغییرات در معماری بلاکچین کمک می کند. راه حل های لایه ۲ با لایه بلاکچین اولیه مطابقت دارند، بنابراین از هرگونه تغییر در لایه پایه یا پروتکل زیرین جلوگیری می کنند.

  1. مقیاس پذیری بهبود یافته

مزیت مهم بعدی مرتبط با پروتکل های لایه ۲ به دامنه بهبود مقیاس پذیری اشاره دارد. پروتکل های لایه ۲ برای اطمینان از توان عملیاتی بالاتر طراحی شده اند و در نتیجه فرصت هایی را برای مقیاس پذیری ایجاد می کنند. توان عملیاتی بالاتر می‌تواند به مقیاس‌بندی برنامه‌های بلاکچین به آسانی کمک کند تا تجربیات مؤثر کاربر را تسهیل کند.

  1. کارمزد معاملات کمتر

پروتکل های لایه ۲ همچنین راه حلی برای مشکل حیاتی دیگر سیستم های بلاکچین معمولی ارائه می دهند. ماینرها مسئولیت اعتبارسنجی تراکنش ها در شبکه بلاکچین را بر عهده می گیرند و از الگوریتم های رمزنگاری بلاکچین برای تأیید تراکنش ها استفاده می کنند.

فرآیند مرسوم شامل الزامات قدرت محاسباتی عظیم با پیوستن کاربران به شبکه بلاکچین بود. ارزش پروتکل های لایه ۲ به کاهش منابع پردازش مورد نیاز برای اعتبارسنجی تراکنش ها کمک کرده است. در نتیجه، پروژه‌های بلاکچین لایه ۲ می‌توانند به کاهش هزینه‌های تراکنش در شبکه‌های بلاکچین کمک کنند.

حتی اگر بیت کوین و اتریوم در زمان‌های اخیر بر سهم عمده‌ای از فضای رمزنگاری و بلاکچین تسلط داشته باشند، شبکه‌های بلاکچین جدید مزایای و موارد استفاده قابل توجهی دارند. شما می توانید شاهد ظهور بسیاری از اکوسیستم های DeFi در فضای بلاکچین در کنار برنامه های غیرمتمرکز مختلف باشید. راه‌حل‌های لایه ۲ می‌توانند به مقابله با تقاضای ناشی از تکامل اکوسیستم بلاکچین کمک کنند.


تفاوت لایه ۱ و لایه ۲ بلاکچین

تفاوت لایه 1 و لایه 2 بلاکچین

تفاوت لایه ۱ و لایه ۲ بلاکچین

طرح اساسی راه حل های مقیاس پذیری لایه ۱ و لایه ۲ مبنای مناسبی را برای تمایز بین آنها فراهم می کند. در اینجا برخی از تمایزات کلیدی بین راه حل های مقیاس پذیری لایه ۱ و لایه ۲ برای بلاکچین آورده شده است.

  1. تعریف

راه حل های مقیاس پذیری لایه ۱، لایه پایه پروتکل بلاکچین را برای دستیابی به پیشرفت های مورد نظر تغییر می دهند. به عنوان مثال، اندازه بلاک می تواند تنظیم شود تا تراکنش های بیشتری را در خود جای دهد، یا کاربران می توانند پروتکل های اجماع را برای بهبود سرعت و کارایی تغییر دهند.

راه حل های مقیاس پذیری لایه ۲ به عنوان راه حل های خارج از زنجیره عمل می کنند که بار پروتکل بلاکچین اولیه را به اشتراک می گذارند. وظایف پردازش اطلاعات و پردازش تراکنش های خاص توسط شبکه اصلی یک پروتکل بلاکچین به پروتکل ها، شبکه ها یا برنامه های لایه ۲ واگذار می شود. پروتکل ها یا راه حل های خارج از زنجیره، وظیفه تعیین شده را تکمیل می کنند و نتیجه را به لایه اصلی بلاکچین گزارش می دهند.

  1. روش عمل

با شبکه های بلاکچین لایه ۱، روش مقیاس پذیری واقعی بر اصلاح پروتکل اصلی متمرکز است. با راه حل های مقیاس پذیری لایه ۱، باید پروتکل های بلاکچین را تغییر دهید. بنابراین، اگر حجم تراکنش به شدت کاهش یابد، نمی توانید بلافاصله تغییرات را کاهش دهید.

در مقابل، راه حل های مقیاس پذیری لایه ۲ به عنوان راه حل های خارج از زنجیره عمل می کنند که مستقل از پروتکل بلاکچین اولیه عمل می کنند. پروتکل ها، شبکه ها و راه حل های خارج از زنجیره تنها نتایج نهایی مورد نیاز پروتکل بلاکچین فوری را گزارش می کنند.

  1. انواع راه حل ها

در مورد راه حل های بلاکچین لایه ۱، تقویت پروتکل اجماع و اشتراک گذاری دو نوع راه حل برجسته هستند. مقیاس پذیری لایه ۱ شامل تغییراتی در اندازه بلاک یا سرعت ایجاد بلاک برای اطمینان از عملکرد مورد نظر است.

با توجه به راه حل های مقیاس پذیری لایه ۲ بلاکچین، عملاً هیچ محدودیتی در راه حل های قابل پیاده سازی وجود ندارد. هر پروتکل، شبکه یا برنامه کاربردی می تواند به عنوان راه حل های لایه ۲ خارج از زنجیره برای شبکه های بلاکچین عمل کند.

  1. کیفیت

شبکه های لایه ۱ به عنوان منبع قطعی اطلاعات عمل می کنند و در نهایت برای تسویه تراکنش ها پاسخگو هستند. در شبکه های لایه ۱، یک توکن بومی برای دسترسی به منابع شبکه استفاده می شود. یکی دیگر از ویژگی های ضروری شبکه های بلاکچین لایه ۱، نوآوری در طراحی مکانیزم اجماع است.

شبکه های لایه ۲ عملکردی مشابه بلاکچین های لایه ۱ را به همراه ویژگی های اضافی ارائه می دهند. به عنوان مثال، شبکه های لایه ۲ توان عملیاتی و برنامه ریزی را افزایش می دهند و در عین حال کارمزدهای تراکنش را کاهش می دهند. هر راه حل لایه ۲ روش خود را برای نگاشت مجدد تراکنش ها به لایه پایه مربوطه خود دارد.


معرفی ارزهای دیجیتال مبتنی بر لایه ۲ بلاکچین

معرفی ارزهای دیجیتال مبتنی بر لایه 2 بلاکچین

معرفی ارزهای دیجیتال مبتنی بر لایه ۲ بلاکچین

پروژه‌های کریپتو لایه ۲ به دلیل کارمزد‌های بالای گس اتریوم و سرعت پردازش پایین مورد توجه و استفاده قرار گرفته‌اند. در این بخش به بررسی ارزهای دیجیتال برتر می پردازیم.

  • پالی گان Polygon

پالی گان Polygon که قبلاً Matic نام داشت، یک راه‌حل مقیاس پذیری لایه ۲ است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های مقیاس‌پذیر و کاربرپسند را با حداقل هزینه‌های تراکنش و بدون به خطر انداختن امنیت ایجاد کنند. می‌توانید MATIC را در صرافی‌های مختلف، از جمله Binance و Coinbase ،Digifinex و FTX.US معامله کنید.

  • لوپرینگ Loopring

LRC یک توکن ERC-20 است که خود را به عنوان پروتکل متن باز، توصیف می کند. ماموریت آن این است که توسعه دهندگان را قادر می سازد تا با استفاده از zero-knowledge rollups ، بازارهای  مبتنی بر دفتر سفارش را در اتریوم ایجاد کنند. لوپرینگ به‌جای پردازش مستقیم تراکنش‌ها در اتریوم، از zero-knowledge rollups استفاده می‌کند تا به صرافی‌ها اجازه دهد تا از سرعت پایین تراکنش‌ها و کارمزدهای بالای مرتبط با صرافی‌های اتریوم جلوگیری کنند. می توانید LRC را در Coinbase Exchange، Bitget، Binance، XT.COM و Dcoin معامله کنید.

  • اسکیل نتورک Skale

اسکیل نتورک Skale Network یک راه حل مقیاس‌ پذیری لایه ۲ برای بلاکچین اتریوم است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با انتقال توسعه dApps به زنجیره‌های جانبی از تراکم اتریوم دوری کنند. به این ترتیب، اجرای dApp را در محیطی قابل اعتماد، با توان عملیاتی بالا و منابع فشرده از طریق زنجیره‌های Skale خودگردان و مخصوص dApp تسهیل می‌کند. ۵۰۰ زنجیره Skale می توانند تا ۱ میلیون تراکنش در ثانیه و کارمزدهای گس کاربر نهایی را صفر کنند. SKL توکن بومی Skale است و برای پرداخت خدمات شبکه، سهامداری و حاکمیت استفاده می شود. ارزش بازار آن ۱۸۶ میلیون دلار و حداکثر عرضه آن ۷ میلیارد است. می توانید SKL را در Gemini ،KuCoin ،FTX ،Coinbase ،Binance و غیره معامله کنید.


آینده بلاکچین های لایه ۲

آینده بلاکچین های لایه 2

آینده بلاکچین های لایه ۲

همانطور که فناوری بلاکچین همچنان شاهد افزایش پذیرش در دنیای واقعی است، تمرکز بر مقیاس پذیری، سرعت تراکنش های سریع و کارمزدهای گس پایین باعث پیشرفت در هر دو بلاکچین لایه ۱ و لایه ۲ خواهد شد. با بلاکچین های لایه ۱ مانند اتریوم که به روز رسانی های مهمی مانند تغییرات در مکانیسم اجماع و معرفی روش هایی مانند اشتراک گذاری را می دهد، تأثیر بزرگی بر بلاکچین های لایه ۲ که به آن ها مرتبط هستند، خواهد داشت.

بلاکچین های لایه ۲ به طور ناخواسته قادر خواهند بود زمان تراکنش های سریع تری را ارائه دهند و کارمزدها را به سطحی که قبلاً دیده شده بود کاهش دهند. این مزایا، همراه با گسترش بلاکچین های لایه ۲، بدون شک به ظهور برنامه های جدید، به ویژه در فضای DeFi کمک می کند.

علاوه بر این، به واسطه پل‌های بیشتری که بین پلتفرم‌های مختلف بلاکچین لایه ۲ ساخته می‌شود، کاربران می‌توانند از مزایای قابلیت همکاری بالاتر بلاکچین بهره ببرند و راه‌های جدیدی را در زمینه‌هایی مانند ترید دارایی‌های دیجیتال باز کنند.

بنابراین، راه‌حل‌های مقیاس پذیری لایه ۲ نقشی کلیدی در ترویج دنیای چند زنجیره‌ای خواهند داشت و این مسئولیت را بر دوش توسعه‌دهندگان می‌گذارد تا اطمینان حاصل کنند که رشد بدون هیچ گونه مصالحه‌ای در اصول امنیت، تمرکززدایی و مقیاس‌پذیری که بلاکچین‌ها به آن معروف هستند، ادامه می‌یابد.

کل صنعت کریپتو در کل باید نیروهای خود را ملحق کند، دائماً با یکدیگر همکاری کنند تا راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری لایه ۲ و DApp‌هایی را به بازار بیاورند که به انتقال جهان به یک اقتصاد غیرمتمرکز کمک می‌کنند.


سخن پایانی

مزایای متفاوت پروتکل های بلاکچین لایه ۲ و اصول کار آنها نشان می دهد که لایه ۲ در حال حاضر ضروری است. راه حل های لایه ۲ یک رویکرد نوآورانه برای حل هر گونه نگرانی در مورد مقیاس پذیری شبکه های بلاکچین موجود است. استفاده از فناوری بلاکچین هر روز که می گذرد به طور قابل توجهی در حال افزایش است و در عین حال مجموعه متنوعی از پیشنهادات جدید را ارائه می دهد.

بنابراین، راه‌حل‌ها و پروتکل‌های لایه ۲ بخش مهمی از آینده فناوری بلاکچین خواهند بود. لایه ۲ می تواند امکانات شبکه های بلاکچین جدید را با مزایا و کاربردهای متمایز برای کاربران معرفی کند.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “راه حل های لایه ۲ بلاکچین چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها