ارز راکت پول RPL چیست؟، ویتالیک بوترین یکی از توسعه دهندگان بیت کوین و در عین حال یکی از منتقدان این ارز نیز بود، او باور داشت شبکه بیت کوین بسیار کند است و نمی تواند مانند مستر کارت و ویزا کارت تعداد بالایی تراکنش در ثانیه را ثبت کند. از این رو او ایده ایجاد شبکه اتریوم را در سال ۲۰۱۳ در یک وایت پیپر منتشر کرد و در سال ۲۰۱۴ با همکاری چند متخصص دیگر توانست جذب سرمایه کند و نهایتا در سال ۲۰۱۵ به طور رسمی شروع به فعالیت کردند. بعد از گذشت مدتی گوین وود یکی از بنیان گذاران این پروژه از تیم اتریوم جدا شده و پروژه پولکادات را اجرایی کرد و به همین ترتیب چارلز هاسکینسون نیز پروژه کاردانو را راه اندازی کرد.
دلیل جدایی این دو نفر مشکل مقیاس پذیری اتریوم بود. این دو نفر بر این باور بودند که شبکه اتریوم نمی تواند مقیاس پذیر باشد، اما ویتالیک بوترین چندین راه کار برای انجام این کار ارائه داد که بزرگترین و پیچیده ترین آن کوچ کردن از الگوریتم گواه اثبات کار به الگوریتم گواه اثبات سهام است. در تاریخ صنعت کریپتو این انتقال برای تعویض الگوریتم یک شبکه وجود نداشته است. در نهایت بعد از کلی تاخیر در روند اجرایی این کار، استخرهایی ایجاد شد که کاربران بتوانند دارایی خود را استیک کنند و در زنجیره اتریوم ۲ به یک ولیدیتور تبدیل شوند.
” خوب است بدانید ولیدیتور همان کار ماینرها را انجام می دهد اما با سخت افزاری متفاوت و انرژی مصرفی کمتر”
اما امروز در این مقاله پلتفرم راکت پول Rocket Pool را به شما معرفی می کنیم. این پروتکل به دنبال کاهش سرمایه و سخت افزار مورد نیاز برای سرمایه گذاری در ETH 2 است و به تمرکززدایی و امنیت اتریوم کمک می کند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه استفاده از این پلتفرم و همچنین مباحث فنی آن را برای شما شرح دهیم.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
- ارزهای پلتفرم راکت پول Rocket Pool چیست؟
- نیم نگاهی به توکن راکت پول RPL
- تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم راکت پول Rocket Pool
- عملکرد پلتفرم راکت پول Rocket Pool
- ویژگی های پلتفرم راکت پول Rocket Pool
- امنیت پلتفرم راکت پول Rocket Pool
- روند قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL
- کیف پول های ارز دیجیتال راکت پول RPL
- صرافی های ارز دیجیتال راکت پول RPL
- نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL
- آینده پروژه راکت پول Rocket Pool
- اینفوگرافیک ارز دیجیتال راکت پول RPL
- سخن پایانی درباره ارز راکت پول RPL
ارزهای پلتفرم راکت پول Rocket Pool چیست؟

این پلتفرم علاوه بر توکن RPL که توکن بومی این پلتفرم است، یک توکن دیگر به نام RETH دارد. این دو ارز روی بلاکچین اتریوم می باشد و از استاندارد ERC20 پیروی می کند. توکن RPL ستون اصلی این پلتفرم است، و کاربردی مانند: پاداش و مشوق، وثیقه و همچنین تاثیر گذار در تصمیمات حاکمیتی دارد.
توکن RETH در ازای ارز ETH استیک شده به کاربر داده می شود و کاربران می توانند آن را خرید و فروش کنند و یا در پلتفرم های دیفای استفاده کنند.
نیم نگاهی به توکن راکت پول RPL
نام اختصاری | RPL |
نوع ارز | Token |
عرضه کل | ۱۷,۹۲۲,۵۱۵ |
مقدار در گردش | ۱۰,۲۷۹,۷۴۲ |
وب سایت رسمی | rocketpool.net |
بلاکچین اکسپلورر | etherscan.io |
پیج های رسمی ارتباطی | medium.com |
سورس کد | github.com |
آدرس قرارداد هوشمند | 0xd33526068d116ce69f19a9ee46f0bd304f21a51f |
تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم راکت پول Rocket Pool

این پلتفرم در سال ۲۰۱۶ توسط David Rugendyke ایجاد شد. David زمانی که متوجه شد شبکه اتریوم از POW به POS منتقل خواهد شد به فکر ایجاد یک پلتفرم نقدینگی غیرمتمرکز افتاد. تا قبل از این برای سرمایه گذاری در اتریوم ۲ نیاز به حداقل ۳۲ ETH و یک کامپیوتر با پردازنده CPU چهار هسته و حداقل سرعت ۲.۸۰ گیگاهرتز بود. که این پلتفرم در تلاش برای تغییر این فاکتورها و سرمایه گذاری آسان بود. در ادامه از سوابق کاری تیم این پروژه مطلع می شویم:
David Rugendyke به عنوان بنیان گذار و مدیر ارشد فناوری در این پروژه مشغول به کار است. او ۱۸ سال سابقه کار مرتبط با علوم کامپیوتر دارد و همچنین توسعه دهنده ماهری است.
Darren Langley نیز به عنوان مدیرکل در این مجموعه فعالیت می کند. او نیز ۱۸ سال سابقه فعالیت در تیم های توسعه و طراحی اپلیکیشن دارد و همچنین محصولات دیجیتالی برای دولت ها و خدمات بلاکچین ارائه می کرده است.
عملکرد پلتفرم راکت پول Rocket Pool

همان طور که گفته شد این پلتفرم سازگار با ETH2 می باشد که ایجاد یک بستر غیرمتمرکز و همچنین برای استفاده عموم کاربران ایجاد شده است. به بیان ساده هدف این پروژه ایجاد یک پروتکل برای استیکینگ ETH2 است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران که مهارت های فنی برای اجرای یک نود را ندارند و یا توانایی مالی برای داشتن ۳۲ ETH را ندارند بتوانند از آن استفاده کنند. در ادامه ساز و کار این پلتفرم را برای شما شرح می دهیم.
در حالت معمولی و از درگاه اصلی اتریوم کاربران برای تبدیل شدن به یک ولیدیتور باید علاوه بر سخت افزار مورد نیاز، ۳۲ عدد اتریوم نیز استیک می کردند. از دیگر مشکلات این درگاه آن بود که کاربران تا اجرایی زنجیره بیکن نمی توانستند به دارایی خود دسترسی داشته باشند. در نظر داشته باشید از سال ۲۰۱۶ تا امروز که سال ۲۰۲۲ هستیم، دارایی کاربران قفل می باشد. از طرفی ویتالیک بوترین در یک مصاحبه گفته است که زمان اجرایی بیکن چین نیز کاربران نمی توانند به طور یکجا دارایی خود را برداشت کنند. ایشان اضافه کرده اند که برای جلوگیری از فشار فروش درخواست تمامی کاربران در صف های برداشت قرار می گیرد و به مرور دارایی کاربران آزاد خواهد شد.
اما با استفاده از پلتفرم راکت پول Rocket Pool تنها با استفاده از ۱۶ اتریوم و بدون نیاز به داشتن سخت افزار و تنها با استفاده از قرارداد هوشمند این پلتفرم می توان به عنوان یک ولیدیتور شروع به فعالیت کرد. از طرفی کاربرانی که ۰.۰۱ اتریوم به بالا دارند نیز می توانند یکی از این ولیدیتورها را به عنوان نماینده انتخاب کنند و آن ها نیز در تولید بلاک ها نقش داشته و کسب سود کنند. در تصویر زیر اکوسیستم پلتفرم راکت پول Rocket Pool را می توانید مشاهده کنید:

در این اکوسیستم کسانی که بخواهند به عنوان ولیدیتور انتخاب شوند باید علاوه بر ۱۶ اتریوم مورد نیاز، درصدی هم از ارز RPL داشته باشند. این درصد بسته به صلاح دید کاربر از ۱۰ تا ۱۵۰ درصد مبلغ اتریوم استیک شده می باشد. اما چه نیازی به توکن RPL است؟! کاربران این توکن را به عنوان وثیقه در اختیار شبکه قرار می دهند و در صورتی که ولیدیتوری خراب کار باشد و یا وظایف خود را به درستی انجام ندهد از ارز وثیقه کرده به عنوان جریمه کسر می شود. اما اگر یک ولیدیتور کار خود را به درستی انجام دهد، بسته به میزان RPL وثیقه شده پاداشی از جنس RPL می گیرد. این علاوه بر اتریومی است که ولیدیتور برای ایجاد بلاک پاداش می گیرد می باشد.
خوب است بدانید کسانی که اتریوم خود را در این پلتفرم قفل می کنند همانند درگاه اصلی تا شروع زنجیره بیکن باید صبر کنند اما این پلتفرم به این کاربران معادل اتریوم استیک شده ارز RETH می دهد. و کاربران می توانند این ارز را در صرافی های غیرمتمرکز خرید و فروش کنند و یا آن را در پلتفرم های دیفای مانند سیستم های وام دهی استیک کنند و از این طریق نیز کسب سود کنند. زمانی که اتریوم ۲ اجرایی شود کاربرانی که RETH دارند می توانند آن را به ETH تبدیل کنند و RETH های جمع آوری شده سوزانده می شود.
در نظر داشته باشید علاوه بر نودها (ولیدیتورها) در این اکوسیستم، گروهی از اوراکل های غیرمتمرکز نیز فعالیت می کنند. این اوراکل ها تا حد زیادی به نودها شبیه هستند اما چیزی که این اوراکل ها را متفاوت می کند وظایف DAO آن ها روی زنجیره است. این وظایف شامل گزارش اعتبار سنجی از نود ها و نسبت های RPL به اتریوم های استیک شده و همچنین آنالیز دائم از پلتفرم است. برخلاف نودها که تنها با داشتن اتریوم می توانستند شروع به فعالیت کنند، برای شروع به فعالیت در اوراکل ها نیاز به یک دعوت نامه از دیگر اوراکل ها است. همچنین اگر اوراکلی خراب کار تلقی شود، دیگر اوراکل ها می توانند اوراکل خراب کار را حذف کنند. این اوراکل ها پاداش بیشتری از RPL ها به نسبت ولیدیتورها می گیرند و اگر خراب کار باشند و یا ضعیف عمل کنند نیز جریمه خواهند شد. به بیان ساده اوراکل ها وظیفه گزارش تمامی تغییرات مربوط به نود ها و خزانه پلتفرم و رای گیری آنچین و سایر تغییرات را دارد.
“خوب است بدانید تمامی فرآیندهای ذکر شده در این بخش با استفاده از قراردادهای هوشمند اجرایی می شود و نیازی به سیستم سخت افزاری توسط کاربران نخواهد بود.”
ویژگی های پلتفرم راکت پول Rocket Pool

در این بخش به ویژگی های جذاب این پلتفرم می پردازیم:
- اداره غیرمتمرکز پلتفرم با استفاده از توکن حاکمیتی.
- استفاده از اوراکل ها و نودهای غیرمتمرکز در این پلتفرم.
- حذف سیستم های سخت افزاری و هزینه های مربوط به آن.
- نیاز به ۱۶ اتریوم برای تبدیل شدن به ولیدیتور به جای ۳۲ اتریوم.
- استفاده از این پلتفرم توسط کاربرانی که دارایی کوچکی از اتریوم دارند.
- ارائه توکن RETH به کاربرانی که اتریوم خود را قفل کرده اند به منظور استفاده از این اعتبار.
- مشارکت بالای کاربران، در زمان نگارش این مقاله ۲۰۸.۸۳۲ اتریوم در این پلتفرم قفل شده که مجموعا ۱.۳۸۴ نود به وجود آمده است.
- سود تقریبا ۵ درصدی و همچنین دریافت پاداش به صورت توکن RPL برای ولیدیتور و اوراکل ها.
امنیت پلتفرم راکت پول Rocket Pool

از نظر امنیت می توان این پلتفرم را یکی از قوی ترین پلتفرم های ایجاد شده روی شبکه اتریوم دانست. از آن جا که دارایی کاربران در قرارداد هوشمند این پروژه ذخیره و نگهداری می شود این پلتفرم می تواند طعمه خوبی برای هکر ها باشد که تیم این پلتفرم از این موضوع بسیار آگاه بوده است. از این رو قراردادهای هوشمند این پلتفرم توسط چندین نهاد بررسی و رفع باگ شده است. این نهاد ها شامل sigma prime و consensys diligence و trail of bits و همچنین immunefi bug bounty می شوند. همچنین اداره این پلتفرم و بخش های اکوسیستم آن به صورت غیرمترکز می باشد.
روند قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL
پس از شناخت رمز ارز راکت پول در این قسمت از مقاله به بررسی روند قیمت این ارز دیجیتال خواهیم پرداخت. در واقع بررسی خواهیم نمود که ارز دیجیتال راکت پول RPL در چه زمانی به بالاترین قیمت خود رسیده است و یا با رشد قیمت همراه بوده، و در چه زمانی قیمت آن کاهش یافته است. همانطور که بر روی نمودار زیر نشان داده شده است ارز دیجیتال راکت پول از اواسط سال ۲۰۱۸ تا ابتدای سال ۲۰۱۹ یک روند نزولی را طی نموده است و سال ۲۰۱۹ را با قیمت ۰.۵۱۶۴ دلار آغاز کرده است. این روند نزولی تا سال ۲۰۲۰ ادامه داشته و در تاریخ ۱۸ مِی ۲۰۲۰ قیمت آن کمی افزایش یافته است و به محدوده قیمتی ۲.۱۶۹۹ دلار رسیده است.
در ابتدای سال ۲۰۲۱ قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL برابر با ۲.۳۷۰۴ دلار بود و لازم به ذکر است که این رمز ارز در اواخر همان سال یعنی ۱۶ نوامبر سال ۲۰۲۱ به بالاترین قیمت خود یا ATH رسیده است که محدوده قیمتی ۱۵۴.۷۳ دلار را رد کرد. پس از طی یک روند صعودی چشمگیر این رمز ارز با یک کاهش قیمت همراه بوده و در ابتدای سال ۲۰۲۲ قیمت آن به ۴۳.۵۴ دلار رسید. در ادامه شما قادر خواهید بود نمودار قیمتی ارز دیجیتال راکت پول RPL را مشاهده نمایید.

کیف پول های ارز دیجیتال راکت پول RPL

برای ذخیره سازی ارز دیجیتال راکت پول می توانید از کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری که از این رمز ارز پشتیبانی می کنند استفاده کنید. کیف پول های سخت افزاری نسبت به کیف پول های نرم افزاری از امنیت بیشتری برخوردار هستند اما لازم به ذکر است به دلیل قیمت بالایی که دارند کمتر مورد توجه کاربران قرار می گیرند. کیف پول های نرم افزاری نسبت به کیف پول های سخت افزاری در دسترس تر می باشند و استفاده از آنها برای کاربران آسان تر می باشد. در ادامه شما می توانید کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری را مشاهده کنید که از ارز دیجیتال راکت پول RPL پشتیبانی به عمل می آورند:
-
کیف پول لجر Ledger
کیف پول لجر یکی از کیف پول های سخت افزاری موجود در بازار است که افراد فعال در این حوزه نام آن را بسیار شنیده اند و به خوبی آن را می شناسند. این کیف پول سخت افزاری از امنیت بالایی برخوردار می باشد و به همین دلیل می تواند گزینه مناسبی برای ذخیره سازی رمز ارزهای شما باشد. لجر نانو ایکس و لجر نانو اس از مدل های کیف پول سخت افزاری لجر هستند. کیف پول لجر نانو ایکس بعد از کیف پول لجر نانو اس روانه بازار شد و صفحه نمایش آن کمی بزرگتر می باشد.
-
کیف پول ترزور Trezor
کیف پول ترزور نیز همانند کیف پول لجر یک کیف پول سخت افزاری است و در دو مدل ترزور وان Trezor One و ترزور تی Trezor T به بازار ارزهای دیجیتال ارائه شده است. هر دو مدل این کیف پول از رمز ارز راکت پول RPL پشتیبانی می کنند که کاربران می توانند با امنیت کافی سرمایه خود را در آنها ذخیره نمایند.
-
کیف پول سیف پل SafePal
کیف پول سیف پل که در اینجا برای ذخیره سازی رمز ارز راکت پول RPL معرفی نموده ایم یک کیف پول نرم افزاری می باشد. البته لازم به ذکر است که مدل سخت افزاری این کیف پول نیز وجود دارد. کاربران به راحتی می توانند کیف پول نرم افزاری سیف پل را بر روی تلفن همراه خود در نسخه های IOS و اندروید نصب نمایند و به راحتی از آن استفاده کنند. این کیف پول امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
صرافی های ارز دیجیتال راکت پول RPL

امروزه صرافی های ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید. اما نکته مهمی که برای کاربران ایرانی وجود دارد این است که بسیاری از صرافی های خارجی برای آنها تحریم می باشند. در صورتی که امکان استفاده از صرافی خارجی برای ایرانی ها وجود داشته باشد در ابتدا آنها بایستی مقدار مبلغ مورد نظر خود را در یکی از صرافی های ایرانی به تتر یا یکی از استیبل کوین ها تبدیل نمایند سپس در صرافی های خارجی به رمز ارز مورد نظر تبدیل کنند.
در صورتی که صرافی های ایرانی از رمز ارز راکت پول RPL پشتیبانی کنند شما می توانید به راحتی پس از ثبت نام و احراز هویت به خرید و فروش آن بپردازید. در غیر این صورت باید به سراغ صرافی های خارجی بروید. در ادامه به معرفی دو صرافی خارجی پشتیبانی کننده رمز ارز راکت پول RPL خواهیم پرداخت:
-
صرافی متمرکز کوینکس CoinEx
صرافی متمرکز کوینکس در سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را آغاز نمود. دفتر مرکزی این صرافی در شهر هنگ کنگ قرار دارد. حجم معاملات بسیار بالا، سرعت و عملکرد عالی از جمله ویژگی های این صرافی به شمار می رود. کاربران ایرانی می توانند با استفاده از نرم افزار تغییر IP از این صرافی استفاده نمایند.
-
صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ Uniswap
یونی سواپ یکی از مشهورترین صرافی های غیرمتمرکز می باشد. در صرافی های غیرمتمرکز نیازی به ثبت نام و احراز هویت نمی باشد. کاربران باید تنها کیف پول خود را به پلتفرم متصل نموده و کار خود را آغاز کنند. در صورتی که با نحوه کار با صرافی یونی سواپ آشنا نیستید، می توانید به مقاله آموزش صرافی یونی سواپ در سایت زوم ارز مراجعه نمایید و با قسمت های مختلف آن آشنا شوید.
نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL

برای خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL یکی از راه ها استفاده از صرافی ها می باشد. در قسمت قبلی مقاله ما یک صرافی متمرکز و یک صرافی غیرمتمرکز خارجی را به شما معرفی نموده ایم که می توانید از آنها استفاده نمایید. در صرافی های متمرکز شما باید به ثبت نام و احراز هویت بپردازید. در صرافی های غیرمتمرکز نیازی به ثبت نام و احراز هویت نمی باشد و تنها باید کیف پول پشتیبانی شده توسط صرافی را به پلتفرم متصل کنید.
به علاوه شما قادر خواهید بود از امکانات تعبیه شده در داخل کیف پول ها همچون صرافی داخلی و امکاناتی همچون سواپ Swap استفاد ه نمایید. با این کار شما می توانید رمز ارزهای خود را به راحتی به یکدیگر تبدیل نمایید.
آینده پروژه راکت پول Rocket Pool

این پلتفرم با حذف هزینه ها و تجهیزات سخت افزاری و ارائه اعتبار به کاربران خود، توانسته محبوبیت زیادی در زمینه استیک کردن اتریوم ۲ کسب کند. می توان آپدیت اتریوم را یکی از بزرگترین و تاثیر گذارترین اتفاق این چند ساله بازار کریپتوها دانست. در نتیجه این پلتفرم نیز می تواند با اجرا موفق اتریوم ۲ مورد توجه قرار گیرد. زیرا پس از اجرایی کامل اتریوم ۲ همچنان کاربران می توانند از این پلتفرم برای ولیدیتور شدن با نصف هزینه استفاده کنند.
اینفوگرافیک ارز دیجیتال راکت پول RPL

سخن پایانی درباره ارز راکت پول RPL
در این مقاله پلتفرم راکت پول Rocket Pool را که یک پروژه فعال در غیرمترکز سازی اتریوم ۲ است را به شما معرفی کردیم. کاربران با استفاده از قرارداد هوشمند این پلتفرم می توانند با هزینه کمتری به عنوان یک نود در اتریوم فعالیت کنند. همچنان دریافتیم که این پلتفرم علاوه بر صرفه اقتصادی باعث تمرکز زدایی در اتریوم می شود. در ادامه کیف پول های پشتیبانی کنند از این ارز و همچنین پایگاه های خرید و فروش آن را به شما معرفی کردیم. از نظر امنیت نیز این پلتفرم را بررسی کردیم و متوجه شدیم که از نظر امنیت رتبه بالایی را در بین پلتفرم های دیفای دارد.
ممنون از اینکه تا پایان “ارز راکت پول RPL” همراه ما بودید.
منبع : زوم ارز
بیشتر بخوانید
- ارز AVINOC چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال AVINOC| آینده ارز دیجیتال AVINOC
- ارز وتور توکن VTHO چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال VTHO | آینده ارز دیجیتال VeThor Token
- ارز YGG چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال YGG | آینده ارز دیجیتال Yield Guild Games
- ارز کردیت کوین CTC چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال CTC | آینده ارز دیجیتال Creditcoin

آخرین اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال
[vc_column][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”6″ item=”55693″ grid_id=”vc_gid:1645702444863-21150734-cadd-6″ taxonomies=”663″][/vc_column]
10 دیدگاه دربارهٔ «ارز راکت پول RPL چیست؟ | آینده ارزدیجیتال راکت پول Rocket Pool;
لطفا تحلیل رمز ارز rpl را انجام دهید.
کدام صرافی غیر متمرکز برای ارز دیجیتال rpl بهتر است؟
آیا ارز دیجیتال rpl معتبر است؟
آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال rpl پشتیبانی می کنند؟
تشکر از محتوای خوبی شما.
کدام صرافی از ارز دیجیتال rpl پشتیبانی می کند؟
کدام کیف پول برای ارز rpl معتبرتر است؟
آینده قیمت ارز دیجیتال rpl چند است؟
آیا ارز دیجیتال rpl را بخرم؟
ممنون از محتوای خوب شما