ارز راکت پول چیست؟ | آینده ارزدیجیتال راکت پول

ارز راکت پول RPL چیست؟
بازدید 56
۱۰

ارز راکت پول RPL چیست؟، ویتالیک بوترین یکی از توسعه دهندگان بیت کوین و در عین حال یکی از منتقدان این ارز نیز بود، او باور داشت شبکه بیت کوین بسیار کند است و نمی تواند مانند مستر کارت و ویزا کارت تعداد بالایی تراکنش در ثانیه را ثبت کند. از این رو او ایده ایجاد شبکه اتریوم را در سال ۲۰۱۳ در یک وایت پیپر منتشر کرد و در سال ۲۰۱۴ با همکاری چند متخصص دیگر توانست جذب سرمایه کند و نهایتا در سال ۲۰۱۵ به طور رسمی شروع به فعالیت کردند. بعد از گذشت مدتی گوین وود یکی از بنیان گذاران این پروژه از تیم اتریوم جدا شده و پروژه پولکادات را اجرایی کرد و به همین ترتیب چارلز هاسکینسون نیز پروژه کاردانو را راه اندازی کرد.

دلیل جدایی این دو نفر مشکل مقیاس پذیری اتریوم بود. این دو نفر بر این باور بودند که شبکه اتریوم نمی تواند مقیاس پذیر باشد، اما ویتالیک بوترین چندین راه کار برای انجام این کار ارائه داد که بزرگترین و پیچیده ترین آن کوچ کردن از الگوریتم گواه اثبات کار به الگوریتم گواه اثبات سهام است. در تاریخ صنعت کریپتو این انتقال برای تعویض الگوریتم یک شبکه وجود نداشته است. در نهایت بعد از کلی تاخیر در روند اجرایی این کار، استخرهایی ایجاد شد که کاربران بتوانند دارایی خود را استیک کنند و در زنجیره اتریوم ۲ به یک ولیدیتور تبدیل شوند.

” خوب است بدانید ولیدیتور همان کار ماینرها را انجام می دهد اما با سخت افزاری متفاوت و انرژی مصرفی کمتر”

اما امروز در این مقاله پلتفرم راکت پول Rocket Pool را به شما معرفی می کنیم. این پروتکل به دنبال کاهش سرمایه و سخت افزار مورد نیاز برای سرمایه گذاری در ETH 2 است و به تمرکززدایی و امنیت اتریوم کمک می کند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه استفاده از این پلتفرم و همچنین مباحث فنی آن را برای شما شرح دهیم.


بررسی ویدیویی

راکت پول Rocket Pool

قسمت اول

قسمت دوم


ارزهای پلتفرم راکت پول Rocket Pool چیست؟

ارزهای پلتفرم راکت پول Rocket Pool چیست؟

ارزهای پلتفرم راکت پول Rocket Pool چیست؟

این پلتفرم علاوه بر توکن RPL که توکن بومی این پلتفرم است، یک توکن دیگر به نام RETH دارد. این دو ارز روی بلاکچین اتریوم می باشد و از استاندارد ERC20 پیروی می کند. توکن RPL ستون اصلی این پلتفرم است، و کاربردی مانند: پاداش و مشوق، وثیقه و همچنین تاثیر گذار در تصمیمات حاکمیتی دارد.

توکن RETH در ازای ارز ETH استیک شده به کاربر داده می شود و کاربران می توانند آن را خرید و فروش کنند و یا در پلتفرم های دیفای استفاده کنند.


نیم نگاهی به توکن راکت پول RPL

نام اختصاری  RPL
نوع ارز Token
عرضه کل ۱۷,۹۲۲,۵۱۵
مقدار در گردش ۱۰,۲۷۹,۷۴۲
وب سایت رسمی rocketpool.net
بلاکچین اکسپلورر etherscan.io

solscan.io

پیج های رسمی ارتباطی medium.com

twitter.com

reddit.com

سورس کد github.com
آدرس قرارداد هوشمند ۰xd33526068d116ce69f19a9ee46f0bd304f21a51f

تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم راکت پول Rocket Pool

تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم راکت پول Rocket Pool

تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم راکت پول Rocket Pool

 این پلتفرم در سال ۲۰۱۶ توسط David Rugendyke ایجاد شد. David زمانی که متوجه شد شبکه اتریوم از POW به POS منتقل خواهد شد به فکر ایجاد یک پلتفرم نقدینگی غیرمتمرکز افتاد. تا قبل از این برای سرمایه گذاری در اتریوم ۲ نیاز به حداقل ۳۲ ETH و یک کامپیوتر با پردازنده CPU چهار هسته و حداقل سرعت ۲.۸۰ گیگاهرتز بود. که این پلتفرم در تلاش برای تغییر این فاکتورها و سرمایه گذاری آسان بود. در ادامه از سوابق کاری تیم این پروژه مطلع می شویم:

David Rugendyke به عنوان بنیان گذار و مدیر ارشد فناوری در این پروژه مشغول به کار است. او ۱۸ سال سابقه کار مرتبط با علوم کامپیوتر دارد و همچنین توسعه دهنده ماهری است.

Darren Langley نیز به عنوان مدیرکل در این مجموعه فعالیت می کند. او نیز ۱۸ سال سابقه فعالیت در تیم های توسعه و طراحی اپلیکیشن دارد و همچنین محصولات دیجیتالی برای دولت ها و خدمات بلاکچین ارائه می کرده است.


عملکرد پلتفرم راکت پول  Rocket Pool

عملکرد پلتفرم راکت پول  Rocket Pool

عملکرد پلتفرم راکت پول  Rocket Pool

همان طور که گفته شد این پلتفرم سازگار با ETH2 می باشد که ایجاد یک بستر غیرمتمرکز و همچنین برای استفاده عموم کاربران ایجاد شده است. به بیان ساده هدف این پروژه ایجاد یک پروتکل برای استیکینگ ETH2 است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران که مهارت های فنی برای اجرای یک نود را ندارند و یا توانایی مالی برای داشتن ۳۲ ETH را ندارند بتوانند از آن استفاده کنند. در ادامه ساز و کار این پلتفرم را برای شما شرح می دهیم.

در حالت معمولی و از درگاه اصلی اتریوم کاربران برای تبدیل شدن به یک ولیدیتور باید علاوه بر سخت افزار مورد نیاز، ۳۲ عدد اتریوم نیز استیک می کردند. از دیگر مشکلات این درگاه آن بود که کاربران تا اجرایی زنجیره بیکن نمی توانستند به دارایی خود دسترسی داشته باشند. در نظر داشته باشید از سال ۲۰۱۶ تا امروز که سال ۲۰۲۲ هستیم، دارایی کاربران قفل می باشد. از طرفی ویتالیک بوترین در یک مصاحبه گفته است که زمان اجرایی بیکن چین نیز کاربران نمی توانند به طور یکجا دارایی خود را برداشت کنند. ایشان اضافه کرده اند که برای جلوگیری از فشار فروش درخواست تمامی کاربران در صف های برداشت قرار می گیرد و به مرور دارایی کاربران آزاد خواهد شد.

 اما با استفاده از پلتفرم راکت پول Rocket Pool تنها با استفاده از ۸ اتریوم و بدون نیاز به داشتن سخت افزار و تنها با استفاده از قرارداد هوشمند این پلتفرم می توان به عنوان یک ولیدیتور شروع به فعالیت کرد. از طرفی کاربرانی که ۰.۰۱ اتریوم به بالا دارند نیز می توانند یکی از این ولیدیتورها را به عنوان نماینده انتخاب کنند و آن ها نیز در تولید بلاک ها نقش داشته و کسب سود کنند. در تصویر زیر اکوسیستم پلتفرم راکت پول Rocket Pool را می توانید مشاهده کنید:

اکوسیستم پلتفرم راکت پول Rocket Pool

اکوسیستم پلتفرم راکت پول Rocket Pool

در این اکوسیستم کسانی که بخواهند به عنوان ولیدیتور انتخاب شوند باید علاوه بر ۸ اتریوم مورد نیاز، درصدی هم از ارز RPL داشته باشند. این درصد بسته به صلاح دید کاربر از ۱۰ تا ۱۵۰ درصد مبلغ اتریوم استیک شده می باشد. اما چه نیازی به توکن RPL است؟! کاربران این توکن را به عنوان وثیقه در اختیار شبکه قرار می دهند و در صورتی که ولیدیتوری خراب کار باشد و یا وظایف خود را به درستی انجام ندهد از ارز وثیقه کرده به عنوان جریمه کسر می شود. اما اگر یک ولیدیتور کار خود را به درستی انجام دهد، بسته به میزان RPL وثیقه شده پاداشی از جنس RPL می گیرد. این علاوه بر اتریومی است که ولیدیتور برای ایجاد بلاک پاداش می گیرد می باشد.

خوب است بدانید کسانی که اتریوم خود را در این پلتفرم قفل می کنند همانند درگاه اصلی تا شروع زنجیره بیکن باید صبر کنند اما این پلتفرم به این کاربران معادل اتریوم استیک شده ارز RETH می دهد. و کاربران می توانند این ارز را در صرافی های غیرمتمرکز خرید و فروش کنند و یا آن را در پلتفرم های دیفای مانند سیستم های وام دهی استیک کنند و از این طریق نیز کسب سود کنند. زمانی که اتریوم ۲ اجرایی شود کاربرانی که RETH دارند می توانند آن را به ETH تبدیل کنند و RETH های جمع آوری شده سوزانده می شود.

در نظر داشته باشید علاوه بر نودها (ولیدیتورها) در این اکوسیستم، گروهی از اوراکل های غیرمتمرکز نیز فعالیت می کنند. این اوراکل ها تا حد زیادی به نودها شبیه هستند اما چیزی که این اوراکل ها را متفاوت می کند وظایف DAO آن ها روی زنجیره است. این وظایف شامل گزارش اعتبار سنجی از نود ها و نسبت های RPL به اتریوم های استیک شده و همچنین آنالیز دائم از پلتفرم است. برخلاف نودها که تنها با داشتن اتریوم می توانستند شروع به فعالیت کنند، برای شروع به فعالیت در اوراکل ها نیاز به یک دعوت نامه از دیگر اوراکل ها است. همچنین اگر اوراکلی خراب کار تلقی شود، دیگر اوراکل ها می توانند اوراکل خراب کار را حذف کنند. این اوراکل ها پاداش بیشتری از RPL ها به نسبت ولیدیتورها می گیرند و اگر خراب کار باشند و یا ضعیف عمل کنند نیز جریمه خواهند شد. به بیان ساده اوراکل ها وظیفه گزارش تمامی تغییرات مربوط به نود ها و خزانه پلتفرم و رای گیری آنچین و سایر تغییرات را دارد.

“خوب است بدانید تمامی فرآیندهای ذکر شده در این بخش با استفاده از قراردادهای هوشمند اجرایی می شود و نیازی به سیستم سخت افزاری توسط کاربران نخواهد بود.”


ویژگی های پلتفرم راکت پول Rocket Pool

ویژگی های پلتفرم راکت پول Rocket Pool

ویژگی های پلتفرم راکت پول Rocket Pool

در این بخش به ویژگی های جذاب این پلتفرم می پردازیم:

  • اداره غیرمتمرکز پلتفرم با استفاده از توکن حاکمیتی.
  • استفاده از اوراکل ها و نودهای غیرمتمرکز در این پلتفرم.
  • حذف سیستم های سخت افزاری و هزینه های مربوط به آن.
  • نیاز به ۸ اتریوم برای تبدیل شدن به ولیدیتور به جای ۳۲ اتریوم.
  • استفاده از این پلتفرم توسط کاربرانی که دارایی کوچکی از اتریوم دارند.
  • ارائه توکن RETH به کاربرانی که اتریوم خود را قفل کرده اند به منظور استفاده از این اعتبار.
  • مشارکت بالای کاربران، در زمان نگارش این مقاله ۲۰۸.۸۳۲ اتریوم در این پلتفرم قفل شده که مجموعا ۱.۳۸۴ نود به وجود آمده است.
  • سود تقریبا ۵ درصدی و همچنین دریافت پاداش به صورت توکن RPL برای ولیدیتور و اوراکل ها.

امنیت پلتفرم راکت پول Rocket Pool

امنیت پلتفرم راکت پول Rocket Pool

امنیت پلتفرم راکت پول Rocket Pool

از نظر امنیت می توان این پلتفرم را یکی از قوی ترین پلتفرم های ایجاد شده روی شبکه اتریوم دانست. از آن جا که دارایی کاربران در قرارداد هوشمند این پروژه ذخیره و نگهداری می شود این پلتفرم می تواند طعمه خوبی برای هکر ها باشد که تیم این پلتفرم از این موضوع بسیار آگاه بوده است. از این رو قراردادهای هوشمند این پلتفرم توسط چندین نهاد بررسی و رفع باگ شده است. این نهاد ها شامل sigma prime و consensys diligence و trail of bits و همچنین immunefi bug bounty می شوند. همچنین اداره این پلتفرم و بخش های اکوسیستم آن به صورت غیرمترکز می باشد.


روند قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL

پس از شناخت رمز ارز راکت پول در این قسمت از مقاله به بررسی روند قیمت این ارز دیجیتال خواهیم پرداخت. در واقع بررسی خواهیم نمود که ارز دیجیتال راکت پول RPL در چه زمانی به بالاترین قیمت خود رسیده است و یا با رشد قیمت همراه بوده، و در چه زمانی قیمت آن کاهش یافته است. همانطور که بر روی نمودار زیر نشان داده شده است ارز دیجیتال راکت پول از اواسط سال ۲۰۱۸ تا ابتدای سال ۲۰۱۹ یک روند نزولی را طی نموده است و سال ۲۰۱۹ را با قیمت ۰.۵۱۶۴ دلار آغاز کرده است. این روند نزولی تا سال ۲۰۲۰ ادامه داشته و در تاریخ ۱۸ مِی ۲۰۲۰ قیمت آن کمی افزایش یافته است و به محدوده قیمتی ۲.۱۶۹۹ دلار رسیده است.

در ابتدای سال ۲۰۲۱ قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL برابر با ۲.۳۷۰۴ دلار بود و لازم به ذکر است که این رمز ارز در اواخر همان سال یعنی ۱۶ نوامبر سال ۲۰۲۱ به بالاترین قیمت خود یا ATH رسیده است که محدوده قیمتی ۱۵۴.۷۳ دلار را رد کرد. پس از طی یک روند صعودی چشمگیر این رمز ارز با یک کاهش قیمت همراه بوده و در ابتدای سال ۲۰۲۲ قیمت آن به ۴۳.۵۴ دلار رسید. در ادامه شما قادر خواهید بود نمودار قیمتی ارز دیجیتال راکت پول RPL را مشاهده نمایید.

روند قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL

روند قیمت ارز دیجیتال راکت پول RPL


کیف پول های ارز دیجیتال راکت پول RPL

کیف پول های ارز دیجیتال راکت پول RPL

کیف پول های ارز دیجیتال راکت پول RPL

برای ذخیره سازی ارز دیجیتال راکت پول می توانید از کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری که از این رمز ارز پشتیبانی می کنند استفاده کنید. کیف پول های سخت افزاری نسبت به کیف پول های نرم افزاری از امنیت بیشتری برخوردار هستند اما لازم به ذکر است به دلیل قیمت بالایی که دارند کمتر مورد توجه کاربران قرار می گیرند. کیف پول های نرم افزاری نسبت به کیف پول های سخت افزاری در دسترس تر می باشند و استفاده از آنها برای کاربران آسان تر می باشد. در ادامه شما می توانید کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری را مشاهده کنید که از ارز دیجیتال راکت پول RPL پشتیبانی به عمل می آورند:

  1. کیف پول لجر Ledger

کیف پول لجر یکی از کیف پول های سخت افزاری موجود در بازار است که افراد فعال در این حوزه نام آن را بسیار شنیده اند و به خوبی آن را می شناسند. این کیف پول سخت افزاری از امنیت بالایی برخوردار می باشد و به همین دلیل می تواند گزینه مناسبی برای ذخیره سازی رمز ارزهای شما باشد. لجر نانو ایکس و لجر نانو اس از مدل های کیف پول سخت افزاری لجر هستند. کیف پول لجر نانو ایکس بعد از کیف پول لجر نانو اس روانه بازار شد و صفحه نمایش آن کمی بزرگتر می باشد.

  1. کیف پول ترزور Trezor

کیف پول ترزور نیز همانند کیف پول لجر یک کیف پول سخت افزاری است و در دو مدل ترزور وان Trezor One و ترزور تی Trezor T به بازار ارزهای دیجیتال ارائه شده است. هر دو مدل این کیف پول از رمز ارز راکت پول RPL پشتیبانی می کنند که کاربران می توانند با امنیت کافی سرمایه خود را در آنها ذخیره نمایند.

  1. کیف پول سیف پل SafePal

کیف پول سیف پل که در اینجا برای ذخیره سازی رمز ارز راکت پول RPL معرفی نموده ایم یک کیف پول نرم افزاری می باشد. البته لازم به ذکر است که مدل سخت افزاری این کیف پول نیز وجود دارد. کاربران به راحتی می توانند کیف پول نرم افزاری سیف پل را بر روی تلفن همراه خود در نسخه های IOS و اندروید نصب نمایند و به راحتی از آن استفاده کنند. این کیف پول امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد.


صرافی های ارز دیجیتال راکت پول RPL

صرافی های ارز دیجیتال راکت پول RPL

صرافی های ارز دیجیتال راکت پول RPL

امروزه صرافی های ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید. اما نکته مهمی که برای کاربران ایرانی وجود دارد این است که بسیاری از صرافی های خارجی برای آنها تحریم می باشند. در صورتی که امکان استفاده از صرافی خارجی برای ایرانی ها وجود داشته باشد در ابتدا آنها بایستی مقدار مبلغ مورد نظر خود را در یکی از صرافی های ایرانی به تتر یا یکی از استیبل کوین ها تبدیل نمایند سپس در صرافی های خارجی به رمز ارز مورد نظر تبدیل کنند.

در صورتی که صرافی های ایرانی از رمز ارز راکت پول RPL پشتیبانی کنند شما می توانید به راحتی پس از ثبت نام و احراز هویت به خرید و فروش آن بپردازید. در غیر این صورت باید به سراغ صرافی های خارجی بروید. در ادامه به معرفی دو صرافی خارجی پشتیبانی کننده رمز ارز راکت پول RPL خواهیم پرداخت:

  1. صرافی متمرکز کوینکس CoinEx

صرافی متمرکز کوینکس در سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را آغاز نمود. دفتر مرکزی این صرافی در شهر هنگ کنگ قرار دارد. حجم معاملات بسیار بالا، سرعت و عملکرد عالی از جمله ویژگی های این صرافی به شمار می رود. کاربران ایرانی می توانند با استفاده از نرم افزار تغییر IP از این صرافی استفاده نمایند.

  1. صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ Uniswap

یونی سواپ یکی از مشهورترین صرافی های غیرمتمرکز می باشد. در صرافی های غیرمتمرکز نیازی به ثبت نام و احراز هویت نمی باشد. کاربران باید تنها کیف پول خود را به پلتفرم متصل نموده و کار خود را آغاز کنند. در صورتی که با نحوه کار با صرافی یونی سواپ آشنا نیستید، می توانید به مقاله آموزش صرافی یونی سواپ در سایت زوم ارز مراجعه نمایید و با قسمت های مختلف آن آشنا شوید.


نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL

نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL

برای خرید و فروش ارز دیجیتال راکت پول RPL یکی از راه ها استفاده از صرافی ها می باشد. در قسمت قبلی مقاله ما یک صرافی متمرکز و یک صرافی غیرمتمرکز خارجی را به شما معرفی نموده ایم که می توانید از آنها استفاده نمایید. در صرافی های متمرکز شما باید به ثبت نام و احراز هویت بپردازید. در صرافی های غیرمتمرکز نیازی به ثبت نام و احراز هویت نمی باشد و تنها باید کیف پول پشتیبانی شده توسط صرافی را به پلتفرم متصل کنید.

به علاوه شما قادر خواهید بود از امکانات تعبیه شده در داخل کیف پول ها همچون صرافی داخلی و امکاناتی همچون سواپ Swap استفاد ه نمایید. با این کار شما می توانید رمز ارزهای خود را به راحتی به یکدیگر تبدیل نمایید.


آینده پروژه راکت پول Rocket Pool

آینده پروژه راکت پول Rocket Pool

آینده پروژه راکت پول Rocket Pool

این پلتفرم با حذف هزینه ها و تجهیزات سخت افزاری و ارائه اعتبار به کاربران خود، توانسته محبوبیت زیادی در زمینه استیک کردن اتریوم ۲ کسب کند. می توان آپدیت اتریوم را یکی از بزرگترین و تاثیر گذارترین اتفاق این چند ساله بازار کریپتوها دانست. در نتیجه این پلتفرم نیز می تواند با اجرا موفق اتریوم ۲ مورد توجه قرار گیرد. زیرا پس از اجرایی کامل اتریوم ۲ همچنان کاربران می توانند از این پلتفرم برای ولیدیتور شدن با نصف هزینه استفاده کنند.


بررسی وایت پیپر راکت پول Rocket Pool

وایت پیپر راکت پول Rocket Pool از دیدگاه فنی

در این بخش قصد داریم اجزاء ساختار شبکه Rocket Pool را بررسی کنیم. شبکه Rocket Pool از سه جزء قراردادهای هوشمند، نودهای هوشمند و Minipool ها یا همان استخرهای کوچک تشکیل شده است که در ادامه هر کدام را به طور کامل بررسی می کنیم:

  • قراردادهای هوشمند

قراردادهای هوشمند نقشی مهمی در شبکه Rocket Pool ایفا می کنند و لایه بنیادی را تشکیل می دهند که کل پروتکل بر روی آن کار می کند. این قراردادها با تسهیل تعاملات بین کاربران، نودها و اکوسیستم اتریوم، فرآیند استیکینگ غیرمتمرکز و بدون نیاز به یک نهاد مرکزی را ممکن می ‌سازد. در ادامه توضیح کاملی درباره نحوه عملکرد قراردادهای هوشمند در شبکه Rocket Pool را عنوان می کنیم:

نقش قراردادهای هوشمند:

پذیرش دارایی کاربران: قراردادهای هوشمند در Rocket Pool ارز اتر را از کاربران دریافت می کند. این فرآیند برای مکانیسم staking بسیار مهم است.

اختصاص دادن دارایی های جمع آوری شده به نودها: پس از پذیرش و جمع آوری اتر ها، این ارزها به نودها اختصاص داده می شود. این تخصیص بخشی از فرآیندی است که امکان ایجاد Minipool Validators را فراهم می کند که برای مکانیسم اجماع در شبکه ضروری می باشد.

صدور توکن ها: قراردادهای هوشمند وظیفه صدور توکن های مختلف مانند rETH (Rocket Pool Ether) و RPL (Rocket Pool Token) در داخل پروتکل را بر عهده دارند. rETH نشان دهنده مقدار ارز اتر استیک شده توسط کاربر و RPL برای تصمیمات حاکمیتی و توزیع پاداش استفاده می شود.

طراحی قرارداد و قابلیت ارتقا:

معماری Hub-and-Spoke: قراردادهای شبکه Rocket Pool با در نظر گرفتن قابلیت ارتقا طراحی شده اند و از معماری Hub-and-Spoke استفاده می کنند. معماری Hub-and-Spoke در شبکه Rocket Pool یک انتخاب استراتژیک است که قابلیت ارتقا، یکپارچگی داده ها و مدیریت کارآمد وضعیت پروتکل را تسهیل می کند. این معماری حول قرارداد «RocketStorage» می چرخد که به عنوان عضو مرکزی عمل می کند و قراردادهای مختلف دیگری که به این عضو مرکزی متصل هستند.

یکپارچگی داده و کنترل دسترسی: «RocketStorage» از قراردادها برای ذخیره سازی کلید-مقدار و روش های تنظیم کننده برای مدیریت داده ها استفاده می کند. همچنین اصلاح داده‌ ها را به قرارداد های مجاز محدود می ‌کند و از یکپارچگی داده ‌ها و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز جلوگیری می ‌کند. این معماری امنیت و قابلیت اطمینان پروتکل را افزایش می دهد.

تعامل با Rocket Pool:

بازیابی پویا آدرس های قرارداد: هنگام تعامل با Rocket Pool، توصیه می شود آدرس قرارداد “RocketDepositPool” را کد گذاری نکنید، بلکه آن را به صورت پویا از “RocketStorage” بازیابی کنید. این عمل تضمین می کند که تعامل با شبکه انعطاف پذیر و سازگار با تغییرات آتی باقی می ماند.

به طور خلاصه، قراردادهای هوشمند در شبکه Rocket Pool به‌عنوان ستون فقرات عمل می ‌کنند و امکان انجام فرآیند استیکینگ غیرمتمرکز در شبکه اتریوم را با مدیریت دارایی های کاربران، صدور توکن ها و عملیات شبکه فراهم می‌ کنند. طراحی آن ها، با تمرکز بر قابلیت ارتقا و یکپارچگی داده ها، همراه با امکان توسعه شبکه برای توسعه دهندگان، بر تعهد Rocket Pool به رویکردی انعطاف پذیر، ایمن و کاربر محور برای استیک اتریوم تاکید می کند.پ

  • نودهای هوشمند

شبکه نودهای هوشمند در پروتکل Rocket Pool یک زیرساخت غیرمتمرکز متشکل از نودهایی است که نرم ‌افزار Smart Node Rocket Pool را اجرا می ‌کنند. این نودها به طور خاص برای اجرای فرآیندهایی مانند: تسهیل ارتباط با قراردادهای هوشمند و کمک به سازوکار اجماع شبکه طراحی شده اند. به بیان ساده این نودها برای اجرای فرآیندها و برقراری ارتباط با قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم طراحی شده اند و این ارتباط برای ایجاد و مدیریت minipool ها، انتخاب نمایندگان و اطمینان از عملکرد غیرمتمرکز شبکه بسیار مهم است.

  • Minipool

Minipool Validators در شبکه Rocket Pool رویکرد جدیدی را برای استیک اتریوم ارائه می‌ کند که طیف وسیع ‌تری از شرکت ‌کنندگان را قادر می ‌سازد تا در مکانیسم اجماع شبکه شرکت کنند. با جمع ‌آوری ارزهای اتر و تسهیل توزیع کارآمد پاداش، این ولیدیتورها به دموکراتیزه کردن فرآیند استیکینگ کمک می ‌کنند و آن را برای همه کاربران قابل دسترس ‌تر و مقرون به صرفه تر می ‌کنند.

می توان گفت به طور کلی اعضای شبکه Rocket Pool به دو دسته تقسیم می شوند:

  • Staking Users

Staking Users در Rocket Pool افراد یا نهادهایی هستند که مایل هستند در مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) شبکه اتریوم شرکت کنند اما به دلیل نداشتن حداقل ۳۲ ارز اتر، محدودیت های فنی یا تمایل به راحتی با این موانع روبرو هستند. این کاربران می ‌توانند برای مدت ‌های ثابت، از ۳ ماه تا ۱۲ ماه، کمتر از ۱ اتر را استیک کنند، بدون این که نیازی به حفظ و نگهداری یک full node باشد و یا مشکلات مربوط به پیچیدگی ‌های استیکینگ داشته باشند.

Rocket Pool فرآیند استیکینگ را ساده می ‌کند و به کاربران امکان می ‌دهد ارز اتر خود را از طریق وب ‌سایت Rocket Pool، از طریق API های صرافی ‌ها یا ارائه‌ دهندگان کیف پول، یا مستقیماً به قراردادهای هوشمند Rocket Pool واریز کنند. این سهولت استفاده به مشاغل، شرکت ‌ها، استخر ها، ارائه ‌دهندگان کیف پول، صرافی ‌ها و صندوق‌ های تامینی گسترش می ‌یابد که می ‌توانند کاربران خود را در گروه‌ هایی برای استیکینگ جمعی سازماندهی کنند. گروه ها می توانند با استفاده از Rocket Pool ثبت نام کنند و یک شناسه منحصر به فرد دریافت کنند و هزینه های خود را برای کاربران تعیین کنند که به طور ایمن از طریق قراردادهای هوشمند مدیریت می شوند.

علاوه بر این، Rocket Pool مفهوم «chunking» را معرفی می‌ کند، که در آن دارایی های کاربر به تکه‌ های کوچک ‌تر تقسیم می‌ شود و در چند minipool توزیع می ‌شود که هر کدام به یک نود متفاوت اختصاص داده می ‌شوند. این روش خطرات مرتبط با خرابی نود یا رفتار مخرب را با پخش کردن سهام در نودهای مختلف کاهش می دهد.

  • Node Users

Node Users در Rocket Pool افراد یا نهادهایی هستند که ارز اتر خود را در شبکه Rocket Pool با استفاده از زیرساخت ارائه شده توسط نودها استیک می کنند. این کاربران می توانند کمتر از ۱۶ اتر را قفل کنند و از فرآیند استیکینگ ساده که توسط نرم افزار نود هوشمند Rocket Pool تسهیل می شود، بهره مند شوند.

بررسی ویژگی های Rocket Pool

در این بخش سعی داریم جذاب ترین ویژگی های شبکه Rocket Pool را با هم بررسی کنیم:

  • زیرساخت غیرمتمرکز

Rocket Pool راه حلی غیرمتمرکز ارائه می دهد که به کاربران امکان کنترل کامل بر دارایی خود را دارند.

  • شرکت در استیکینگ با حداقل دارایی

این پروژه مانع بزرگ حداقل ۳۲ اتریوم مورد نیاز برای استیکینگ در اتریوم ۲.۰ را رفع می کند و به کاربران امکان می دهد هر مقدار اتر را قفل کنند.

  • کسب درآمد و ایجاد انگیزه

این پروژه به نودها برای حفظ عملکرد و ایجاد امنیت پاداش می دهد و به این صورت امنیت را تضمین می کند.

  • rETH Token

کاربران توکن ‌های rETH را دریافت می‌ کنند که نشان ‌دهنده دارایی آن ها از اتر استیک شده است، که قابل معامله، فروش یا قابل استفاده در دنیای DeFi است.

  • سازگاری با اتریوم ۲.۰

این پروژه برای سازگاری با اتریوم ۲.۰ طراحی شده است، فرآیند استیک را تسهیل می کند و به کاربران امکان می دهد در طول فرآیند PoS مشارکت کنند و پاداش کسب کنند.

  • نودهای هوشمند

یک شبکه غیرمتمرکز از نودهای اتریوم که نرم افزار Rocket Pool’s Smart Node را اجرا می کند و راهی را برای هر کسی ارائه می دهد تا بدون پرداخت هزینه ارز اتر خود را استیک کنند، مشروط بر این که حداقل شرایط را داشته باشد.

  • قراردادهای قابل ارتقا

با در نظر گرفتن قابلیت ارتقا، با استفاده از معماری Hub-and-Spoke که امکان ارتقاء، انعطاف پذیر برای رفع اشکالات یا پیاده سازی ویژگی های جدید را فراهم می کند، ساخته شده است.

  • مدیریت خودکار قرارداد

این بخش شامل انواع قراردادهایی است که همه چیز را از پذیرش دارایی ها، ایجاد minipool گرفته تا توزیع پاداش، ساده کردن عملیات انجام می دهد.

  • اقدامات امنیتی

این شبکه برای نودهای مخرب جریمه هایی را اعمال می کند تا امنیت و قابلیت اطمینان شبکه را تضمین کند و به یک اکوسیستم قوی و قابل اعتماد کمک کند.

این ویژگی‌ ها در مجموع Rocket Pool را به عنوان یک پروژه همه ‌کاره و در دسترس برای استیکرهای اتریوم قرار می ‌دهند که هم برای کاربران فردی و هم برای شرکت ‌کنندگان در مقیاس بزرگ تر که در اکوسیستم اتریوم مشارکت می ‌کنند.

بررسی مهم ترین اهداف Rocket Pool

در این بخش قصد داریم مهم ترین اهداف شبکه Rocket Pool را عنوان کنیم:

  • حمایت از تمرکز زدایی

پروژه Rocket Pool با ایجاد یک بستر غیرمتمرکز در تلاش برای غیرمتمرکز سازی شبکه اصلی اتریوم می باشد.

  • دسترس راحت تر

این پروژه به تمامی کاربران امکان می ‌دهد بدون توجه به مهارت‌ های فنی یا ظرفیت مالی خود در فرآیند استیکینگ اتریوم شرکت کند و مشکلات مربوط به حداقل ۳۲ اتریوم مورد نیاز را از بین می برد.

  • سیستم غیرحضانتی

این پروژه با ارائه یک راه حل غیر حضانتی، کنترل دارایی کاربران را به خودشان واگذار می کند و کاربران می توانند با استفاده از این قابلیت به دارایی های خود دسترسی کامل داشته باشند.

  • مقیاس پذیری بالا

این شبکه از تعداد زیادی از نودها پشتیبانی می کند تا به تقاضای گسترده کاربران پاسخ دهد و مقیاس پذیری شبکه را افزایش می دهد.

  • مشارکت بدون نیاز به یک نهاد متمرکز

هر کاربری برای پیوستن به عنوان یک نود در شبکه آزاد است و این شبکه مشارکت طیف گسترده ای از ذینفعان را تسهیل می کند.

  • آپدیت های مستمر

برای بهبود مستمر پروتکل، با هدایت بازخورد جامعه و پیشرفت های تکنولوژیک، این پروژه تلاش می کند تا در چشم انداز بلاکچین که به سرعت در حال تحول است، پیشرو باشد.

معرفی رقبای Rocket Pool و مقایسه آن ها با این پروژه

مقایسه Rocket Pool با رقیبانش یعنی Lido، EigenLayer و Renzo شامل بررسی رویکردهای آن ‌ها در مورد فرآیند استیکینگ اتریوم به ویژه تمرکز بر تمرکز زدایی، دسترسی آسان و تجربه کاربری مناسب است.

  • مقایسه Rocket Pool و Lido

تمرکز زدایی: هر دو پروژه Rocket Pool و Lido هدف غیرمتمرکز کردن فرآیند استیکینگ اتریوم را دارند، اما Rocket Pool بر رویکرد غیرمتمرکزتر تأکید می کند و به هر کاربری اجازه می دهد به یک نود تبدیل شود، بنابراین تنوع ولیدیتور ها را افزایش می دهد.

دسترسی: Lido راه ساده ای را برای کاربران فراهم می کند تا بدون نیاز به اجرای یک نود کامل، ارز اتر خود را استیک کنند و آن را برای مخاطبان وسیع تری در دسترس قرار دهد. Rocket Pool با کاهش مانع ورود برای استیکینگ، یک قدم فراتر می رود و به کاربران امکان می دهد تا ۸ / ۱۶ ETH را استیک کنند.

تجربه کاربری مناسب: سادگی و سهولت استفاده Lido به محبوبیت آن کمک کرده است. Rocket Pool با ارائه یک رابط کاربر پسند و دستورالعمل‌ های واضح برای استیکینگ و تبدیل شدن به یک نود، با این هدف مطابقت دارد.

  • مقایسه Rocket Pool و EigenLayer

تمرکز زدایی: EigenLayer بر ارائه یک پلتفرم برای استیکینگ مجدد روی اتریوم تمرکز می کند که به طور بالقوه تصمیم گیری را برای کاربران راحت تر می کند که ولیدیتورها حول آن انتخاب می شوند. رویکرد غیرمتمرکز Rocket Pool، که در آن نودها برای مشارکت خود پاداش می گیرند، با مدل غیرمتمرکزتر EigenLayer همسو است.

دسترس ‌پذیری: تمرکز EigenLayer بر فراهم کردن یک پلتفرم برای استیکینگ مجدد، آن را برای کاربرانی که پاداش بیشتری را ترجیح می ‌دهند، در دسترس قرار می ‌دهد. تاکید Rocket Pool بر تمرکز زدایی و کمترین میزان اتر برای استیکینگ، دسترسی را بیشتر می کند.

تجربه کاربر: رویکرد EigenLayer ممکن است برای کاربرانی که به دنبال یک تجربه سودمند ساده هستند جذاب باشد. تعهد Rocket Pool به تمرکززدایی و دستورالعمل ‌های راه‌ اندازی دقیق، کاربرانی را که علاقه ‌مند به مشارکت عملی‌ تر در فرآیند استیکینگ هستند، ارائه می ‌کند.

  • مقایسه Rocket Pool و Renzo

تمرکز زدایی: Renzo در اکوسیستم EigenLayer فعالیت می کند و کاربران را در مورد استراتژی های سودآور استیکینگ مجدد راهنمایی می کند. مدل غیرمتمرکز Rocket Pool با اجازه دادن به کاربران برای تبدیل شدن به نود و در نتیجه مشارکت مستقیم در عملیات شبکه متمایز است.

دسترس ‌پذیری: Renzo به کاربران کمک می ‌کند تا فرآیند استیکینگ مجدد را در EigenLayer هدایت کنند و آن را برای کسانی که راهنمایی را ترجیح می ‌دهند در دسترس قرار دهند. رویکرد Rocket Pool مانع ورود برای استقرار و اجرای یک نود را کاهش می ‌دهد و برای مخاطبان وسیع ‌تری جذاب است.

تجربه کاربری: نقش Renzo به عنوان مدیر استراتژی در EigenLayer مشاوره شخصی به کاربران ارائه می دهد. راهنمای راه‌ اندازی جامع Rocket Pool و پشتیبانی از کاربرانی که از استیکینگ انفرادی به شرکت در یک شبکه غیرمتمرکز می ‌گذرند، تجربه کاربر را افزایش می ‌دهد.

به طور خلاصه، Rocket Pool خود را با تأکید بر تمرکز زدایی، در دسترس قرار دادن فرآیند استیکینگ برای مخاطبان گسترده‌ تر و ارائه یک تجربه کاربری جامع که هم برای کاربران مبتدی و هم برای کاربران با تجربه ارائه می ‌دهد متمایز می ‌کند. مقایسه مستقیم آن با Lido، EigenLayer و Renzo اهمیت تعادل دسترسی، تمرکززدایی و تجربه کاربر را در چشم ‌انداز رقابتی راه ‌حل‌ های استیک اتریوم برجسته می ‌کند.


اینفوگرافیک ارز دیجیتال راکت پول RPL

اینفوگرافیک ارز دیجیتال راکت پول RPL

اینفوگرافیک ارز دیجیتال راکت پول RPL


سخن پایانی

در این مقاله پلتفرم راکت پول Rocket Pool را که یک پروژه فعال در غیرمترکز سازی اتریوم ۲ است را به شما معرفی کردیم. کاربران با استفاده از قرارداد هوشمند این پلتفرم می توانند با هزینه کمتری به عنوان یک نود در اتریوم فعالیت کنند. همچنان دریافتیم که این پلتفرم علاوه بر صرفه اقتصادی باعث تمرکز زدایی در اتریوم می شود. در ادامه کیف پول های پشتیبانی کنند از این ارز و همچنین پایگاه های خرید و  فروش آن را به شما معرفی کردیم. از نظر امنیت نیز این پلتفرم را بررسی کردیم و متوجه شدیم که از نظر امنیت رتبه بالایی را در بین پلتفرم های دیفای دارد.

ممنون از اینکه تا پایان “ارز راکت پول چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

محقق و علاقه مند به بلاکچین و ارزهای دیجیتال

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
10 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فاطمه
2 سال قبل

لطفا تحلیل رمز ارز rpl را انجام دهید.

هانیه
2 سال قبل

کدام صرافی غیر متمرکز برای ارز دیجیتال rpl بهتر است؟

سوگل
2 سال قبل

آیا ارز دیجیتال rpl معتبر است؟

فربود
2 سال قبل

آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال rpl پشتیبانی می کنند؟

یاسین
2 سال قبل

تشکر از محتوای خوبی شما.

پوریا
2 سال قبل

کدام صرافی از ارز دیجیتال rpl پشتیبانی می کند؟

فرهاد
2 سال قبل

کدام کیف پول برای ارز rpl معتبرتر است؟

پوریا
2 سال قبل

آینده قیمت ارز دیجیتال rpl چند است؟

سینا
2 سال قبل

آیا ارز دیجیتال rpl را بخرم؟

مینا
2 سال قبل

ممنون از محتوای خوب شما