آموزش کار با پروتکل سیناپس

آموزش کار با پروتکل سیناپس Synapse
بازدید 19
۰

آموزش کار با پروتکل سیناپس، پروتکل سیناپس یک پل زنجیره‌ای متقابل است که امکان انتقال دارایی موجود در بین بلاکچین‌ها را به صورت ایمن و کارآمد فراهم می‌کند. به عبارت دیگر، پروتکل سیناپس برای حل مشکل قابلیت همکاری متقابل زنجیره‌ای (با فعال کردن فعالیت‌های بلاکچین اصلی مانند انتقال و مبادله دارایی) و پیام‌رسانی (با ارائه تراکنش‌های غیرمتمرکز و بدون مجوز بین L1 ،L2 و اکوسیستم‌های زنجیره جانبی) به وجود آمده است.

در این متن قصد داریم به کلیه مباحث مربوطه به این پروتکل جذاب و همچنین توکن مخصوص آن بپردازیم. اگر در این زمینه کنجکاو هستید به هیچ وجه ادامه متن را از دست ندهید.


آموزش کار با سیناپس

حال که شما را با مباحثی همچون شناخت کلی سیناپس، روش کارکرد آن و همچنین مزایای و معایب مختلف این پروتکل آشنا کردیم، بهتر است به آموزش کار با آن بپردازیم. پیش از هرچیز باید به وب‌سایت protocol.com مراجعه فرمایید. پس از وارد شدن به این سایت صفحه زیر را مشاهده خواهید کرد.

آموزش کار با سیناپس Synapse

آموزش کار با سیناپس

همانطور که می‌توان به وضوح دید، یک بخش کامل به موضوع بریج سیناپس اختصاص داده شده است. بخش موسوم به from به شبکه و رمزارزی اختصاص دارد که می‌خواهید آن را به یک رمزارز دیگر تبدیل نمایید. در همین بخش باید میزان رمزارز انتخابی خود را وارد کنید.

در بخش موسوم به to از پروتکل باید همان شبکه و رمزارزی انتخاب شود که قصد دارید رمزارز شما به آن تبدیل گردد. در واقع این بخش را می‌توان رمزارز مقصد دانست. معمولاً در اصطلاحات رمزارزها به این بخش تارگت یا هدف می‌گویند.

پس از انتخاب رمزارز مقصد و مبدأ در این سایت، می‌توانید به راحتی در بخش پایین میزان کارمز مورد نیاز جهت تبدیل این دو رمزارز به یکدیگر را مشاهده کنید. کارمزدهای مربوطه کاملاً متغیر هستند و به همین دلیل باید پیش از انجام هر تبدیلی، این بخش را با دقت بررسی نمایید. همچنین در همین قسمت بخشی به نام slippage وجود دارد که به شما میزان لغزش این تبادل را نشان می‌دهد. با کلیک بر روی گزینه bridge token کل تراکنش شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌گیرد.

آموزش کار با سیناپس Synapse

آموزش کار با سیناپس


پروتکل سیناپس چیست؟

پروتکل سیناپس synapse چیست؟

پروتکل سیناپس چیست؟

افراد می‌توانند از پل سیناپس برای انتقال استیبل‌کوین‌ها از بلاک‌چین‌هایی مانند اتریوم، پالیگان، آوالانچ، هارمونی و غیره استفاده کنند. توسعه‌دهندگان همچنین می‌توانند از پروتکل سیناپس برای ایجاد برنامه‌های کاربردی زنجیره‌ای مفید مانند DEXهای متقابل زنجیره‌ای، بازارهای مشتق و پلتفرم‌های فرود بهره ببرند. در این پروتکل کاربران فقط باید اطلاعات زیر را مشخص کنند:

  • از چه شبکه‌ای می‌خواهند وجوه را انتقال دهند: پاسخ این پرسش می‌تواند اتریوم یا هر شبکه دیگری باشد که به متصل است.
  • چه دارایی‌هایی را می‌خواهند پل بزنند یا منتقل کنند: پاسخ این پرسش می‌تواند هر توکن ERC-20، نشانه BEP-20 یا هر دارایی دیگری باشد که توسط پشتیبانی می‌شود.
  • زنجیره مقصد (جایی که می‌خواهند دارایی‌ها را به آن بفرستند).
  • مبلغ (مقدار معین دارایی‌هایی که می‌خواهند منتقل شود).

هنگامی که کاربر این اطلاعات را ارائه کرد، باید به سیناپس اجازه دهد تا با تأیید توکن، تراکنش‌ها را انجام دهد و سپس می‌تواند به پل زدن توکن ادامه دهد.


تاریخچه و بنیان‌گذاران پروتکل سیناپس

تاریخچه و بنیان‌گذاران پروتکل سیناپس synapse

تاریخچه و بنیان‌گذاران پروتکل سیناپس

پروتکل سیناپس از زمانی که در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد، رشد زیادی داشته است. حجم کل استخر فعلی ۲۳.۸۵ میلیارد دلار با درآمد کل ۱۷.۳۷ میلیون دلار است. سیناپس از حداکثر ۱۶ زنجیره از جمله شبکه‌های لایه ۱ و لایه ۲ مانند اتریوم، پالیگان، اوالانچ، آربیتروم و ابتیمیزم پشتیبانی می‌کند.

سیناپس با سرعت‌ باورنکردنی خود در ماه می ۲۰۲۰ به نقطه عطف جدیدی دست یافت، زیرا ارزش کل دارایی‌های پل‌شده از ۱۰ میلیارد دلار فراتر رفت. این تعجب‌آور نیست، زیرا همان‌طور که اکوسیستم DeFi در سال ۲۰۲۱ شاهد رشد تصاعدی بود، تقاضا برای روشی مطمئن و کارآمد جهت انتقال دارایی‌ها بین بلاکچین‌ها نیز افزایش یافته است.

اطلاعات زیادی در مورد تیم سیناپس وجود ندارد، اما در مارس ۲۰۲۲، مکس برونشتاین در پست توییتری خود اعلام کرد که به عنوان مدیر ارشد اجرایی به تیم اصلی پروتکل سیناپس خواهد پیوست. Bronstein قبلاً در استارت‌آپ‌های رمزنگاری دیگری مانند Coinbase و Dharma سمت‌هایی داشته است. سیناپس از چندین سرمایه‌گذار مانند Alameda Research ،CMS Holdings ،DeFiance Capital ،Immutable Capital و Mechanism Capital بودجه دریافت کرده است.


ارزهای پلتفرم سیناپس چیست؟

ارزهای پلتفرم سیناپس چیست؟

ارزهای پلتفرم سیناپس چیست؟

رمزارز بومی ، توکن SYN است. این ارز در چندین صرافی با عرضه در گردش ۱۸۰.۲ میلیون توکن، قیمت ۰.۹۷ دلار (در زمان نگارش مقاله) و با ارزش بازار ۱۷۳.۴ میلیون دلار معامله می‌شود. نشانه SYN نشانه اصلی پروتکل سیناپس است که برای دسترسی به خدمات در شبکه استفاده می‌شود. عملکردهای اصلی توکن SYN عبارت‌اند از:

  • Staking: اعتبارسنج‌ها توکن‌های SYN پروتکل را به اشتراک می‌گذارند تا به بخشی از شبکه بپیوندند و جوایز خاصی را کسب کنند.
  • هزینه‌های پروتکل: هزینه‌های اجرای تراکنش‌ها در شبکه توسط توکن‌های SYN پرداخت می‌شود. این موارد شامل کارمزد ایجاد و تعامل با قراردادهای هوشمند، کارمزد مبادلات زنجیره‌ای متقابل و کارمزدی برای تضمین امنیت شبکه است.
  • انگیزه‌ها و پاداش‌ها: رمز SYN برای ایجاد انگیزه رفتار خوب در شبکه مانند ارائه نقدینگی، حفظ داده‌های با کیفیت بالا و مشارکت در حاکمیت استفاده می‌شود.
  • حاکمیت: دارندگان توکن SYN می‌توانند در مورد تصمیمات حاکمیت پلتفرم‌ رأی دهند.

عملکرد پلتفرم سیناپس چگونه است؟

عملکرد پلتفرم سیناپس Synapse چگونه است؟

عملکرد پلتفرم سیناپس چگونه است؟

شبکه سیناپس یک پلتفرم غیرمتمرکز و بدون رهبر است. پروتکل سیناپس توسط محاسبات چندجانبه زنجیره‌ای متقابل (MPC) که با استفاده از طرح‌های امضای آستانه (TSS) و کلیدهای خصوصی و عمومی جهت احراز هویت تراکنش‌ها استفاده می‌شوند، عمل می‌کند.

به این ترتیب استانداردهای امنیتی به بهترین شکل تضمین می‌شوند. در واقع، زمانی که رویدادهای زنجیره‌ای در هر یک از زنجیره‌هایی که توسط اعتبارسنجی MPC ردیابی می‌شوند دریافت گردند، هر اعتبارسنجی فرایند مشابهی را اجرا می‌کند و زمانی که دو سوم اعتبارسنجی‌ها تراکنش را امضا کردند، شبکه به اجماع می‌رسد. در نتیجه این فرایند تراکنش تأیید شده و به زنجیره مقصد ارسال می‌شود.

کاربران برای اعتبارسنجی به جامعه (community) دسترسی پیدا می‌کنند. به منظور مشارکت در فرایند اعتبارسنجی، اعتبارسنجی‌ها باید SYN را برای کمک به ایمن‌سازی شبکه در اختیار داشته باشند. اگر آنها در رفتارهای نادرست یا بدخواهانه شرکت کنند، مانده‌های شرط‌بندی شده اعتبارسنجی‌ها جریمه می‌شود، درست مانند نحوه عملکرد سایر زنجیره‌های اثبات سهام.

متقاطع زنجیره‌ای AMM

فناوری بازارساز خودکار سیناپس یا  AMM (automated market maker) با استفاده از الگوریتم‌های مبادله پایدار، توکن‌ها را از یک بلاکچین، به توکن‌های اصلی یک زنجیره مقصد تبدیل می‌کند و مسئول تعیین قیمت مبادله برای دارایی‌ها در استخرهای نقدینگی متقابل زنجیره‌ای است.

این امر انتقال روان دارایی‌ها را بین پلتفرم‌ها و اکوسیستم‌های مختلف با حداقل ناکارآمدی، تلفات و لغزش تضمین می‌کند.


هزینه‌ها و ویژگی‌های پلتفرم سیناپس

هزینه‌ها و ویژگی‌های پلتفرم سیناپس Synapse

هزینه‌ها و ویژگی‌های پلتفرم سیناپس

هزینه‌های پروتکل synape بخش مهمی از ویژگی‌های این پلتفرم را تشکیل می‌دهد. به طور کلی شش نوع هزینه در پروتکل سیناپس وجود دارد:

  • Swap Fee: این هزینه فقط از کاربرانی دریافت می‌شود که می‌خواهند دارایی‌های خود را بین بلاکچین‌های مختلف متصل به مبادله کنند.
  • هزینه پل: زمانی که کاربران بخواهند دارایی‌ها را از یک بلاکچین که به سیناپس متصل نیست به بلاکچین دیگری که به سیناپس متصل است منتقل کنند، هزینه پل تخصیص داده خواهد شد.
  • هزینه مدیریت: توسط شبکه و به منظور پرداخت هزینه‌های نگهداری و توسعه پروتکل ارائه می‌شود.
  • کارمزد سپرده: زمانی که کاربران بخواهند دارایی‌ها را به شبکه واریز کنند تا بتوانند آنها را مبادله نمایند، این کارمزد دریافت خواهد شد.
  • هزینه برداشت: این هزینه زمانی که کاربران بخواهند دارایی‌های خود را از شبکه خارج کنند دریافت می‌شود. هزینه‌های جمع‌آوری‌شده توسط پروتکل نیز برای پرداخت هزینه‌های نگهداری و توسعه شبکه و همچنین جهت پرداخت پاداش‌های داده شده به اعتبارسنجی‌ها استفاده می‌شود.
  • هزینه اعتبارسنجی: این هزینه توسط اعتبار سنج‌ها بخاطر خدماتشان در راستی‌آزمایی و اعتبارسنجی تراکنش‌ها در شبکه پروتکل سیناپس دریافت می‌شوند.

زنجیره پروتکل چیست؟

زنجیره پروتکل synapse چیست؟

زنجیره پروتکل چیست؟

زنجیره سیناپس در حال ایجاد یک پلتفرم قرارداد هوشمند مبتنی بر اثبات سهام (PoS) است که سیستم پیام‌رسانی پروتکل را ایمن می‌کند. هدف زنجیره سیناپس افزایش کارایی سرمایه و کاهش انتشار SYN در پلتفرم سیناپس با حذف استخرهای AMM در هر زنجیره و جایگزینی آن با نقدینگی در زنجیره سیناپس است.

زنجیره سیناپس همچنین به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که مجموعه‌های جدیدی از پروتکل‌ها را بسازند که قادر به تعامل با دارایی‌های موجود در سایر بلاکچین‌ها نیز هستند.

علاوه بر این، پروتکل در نهایت شامل ویژگی‌های اصلی DeFi مانند صرافی غیرمتمرکز (DEX)، مشتقات و پلتفرم‌های وام خواهد بود.


امنیت پلتفرم سیناپس چگونه است؟

امنیت پلتفرم سیناپس چگونه است؟

امنیت پلتفرم سیناپس چگونه است؟

پل سیناپس به‌گونه‌ای طراحی شده است که راهی مطمئن و کارآمد برای انتقال دارایی‌ها بین بلاکچین‌های مختلف باشد. این پروژه همچنین توسط چندین شرکت امنیتی ممیزی شده است. این پروتکل برای محافظت در برابر آسیب‌پذیری‌های امنیتی، دائماً توسط تیم متخصصان نظارت می‌شود.

در نوامبر ۲۰۲۱، اعتبارسنجی شبکه فعالیتی غیرعادی را در متاپول‌های AMM پلتفرم شناسایی کرده و با موفقیت از نابودی ۸ میلیون دلار (به علت نقض زنجیره متقابل) جلوگیری کردند.

هکر سعی کرد از یک پل آسیب پذیر جهت انتقال دارایی‌ها از Polygon (MATIC) به Avalanche (AVAX) سوء استفاده کند.  همان‌طور که گفته سیناپس یک پل زنجیره‌ای متقابل محسوب می‌شود که برای تسهیل مبادله و انتقال بین طیف وسیعی از پروتکل های لایه یک و لایه دو با استفاده از یک بازارساز خودکار (AMM) طراحی شده است.

به محض اینکه اعتبارسنجی سیناپس از فعالیت غیرمعمول AMM آگاه شد، پروتکل پشتیبانی خود را از تمام زنجیره ها متوقف کرد و آفلاین شد. با خاموش کردن شبکه، اعتبارسنج‌ها می‌توانستند پیش از تأیید تراکنش، به طور جمعی تصمیم بگیرند که تراکنش را معکوس کنند یا خیر. به این ترتیب، وجوه به آدرس مهاجمان در زنجیره مقصد واریز نشدند.


نقاط ضعف و رقبای پروتکل سیناپس

نقاط ضعف و رقبای پروتکل سیناپس Synapse

نقاط ضعف و رقبای پروتکل سیناپس

در حالی که پروتکل سیناپس در حال حاضر از اکثر زنجیره‌ها و دارایی‌های محبوب پشتیبانی می‌کند، اما یکی از نقاط ضعف این پروتکل را می‌توان محدود بودن همین زنجیره‌ها دانست. تیم سیناپس به طور مداوم در حال کار بر روی افزودن دارایی‌ها و زنجیره‌های بیشتر به پروتکل است، اما مدتی طول می‌کشد تا سیناپس بتواند از همه دارایی‌ها و زنجیره‌ها پشتیبانی کند.

رقبای سیناپس شامل مواردی همچون Ren ،Wormhole ،Multichain ،Stargate و Arwen هستند، اما به عنوان کارآمدترین پروتکل برای انتقال دارایی‌ها بین بلاکچین‌های مختلف شهرت پیدا کرده است.


سایر قابلیت‌های سیناپس

همان‌طور که گفته شد، قابلیت Bridge را می‌توان اصلی‌ترین ویژگی‌ سیناپس دانست، البته این قابلیت تنها ویژگی‌ مهم آن محسوب نمی‌شود. در این بخش قصد داریم به چند بخش مهم از پروتکل سیناپس بپردازیم. برای مشاهد امکانات مختلف این پروتکل به سایت مربوطه رفته و بر روی گزینه موجود در سمت بالا و چپ تصویر کلیک کنید.

سایر قابلیت‌های سیناپس Synapse

سایر قابلیت‌های سیناپس

در این بخش می‌توان دو گزینه موسوم به contracts و portfolio را مشاهده کرد. با کلیک بر روی هر یک از گزینه‌ها به صفحات مختص به آن‌ها وارد می‌شوید. همان‌گونه که در تصویر زیر دیده می‌شود، بخش contract به طور اختصاصی در زمینه قراردادهای smart کوین‌های متنوع فعالیت می‌کند.

سایر قابلیت‌های سیناپس Synapse

سایر قابلیت‌های سیناپس

بخش پرتفولیو (همان‌طور که از نام آن مشخص است) کلیه انتقال‌های انجام شده و همچنین فعالیت‌های شخصی شما را نمایش خواهد داد.

سایر قابلیت‌های سیناپس Synapse

سایر قابلیت‌های سیناپس

در صفحه ابتدایی پروتکل می‌توانید چندین بخش مختلف را مشاهده کنید. این بخش‌ها به ترتیب عبارت‌اند از:

  • بخش بریج
  • بخش سواپ
  • بخش pools
  • بخش stake
  • بخش analytics

با کمک بخش swap می‌توانید توکن‌های مدنظر خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به یکدیگر تبدیل کنید. در بخش قبلی در زمینه آموزش انجام این کار با شما صحبت کردیم.

سایر قابلیت‌های سیناپس Synapse

سایر قابلیت‌های سیناپس

گزینه بعدی که pools نام دارد به شما اجازه می‌دهد تا در زمینه تأمین نقدینگی stable coinهای مختلفی همچون کنونیکال توکن مخصوص اتر و Nusd بپردازید. اگر می‌خواهید صرفاً با انجام تأمین نقدینگی در چند کوین مختلف به فعالیت در بازار رمزارزها بپردازید و سود مناسبی دریافت کنید، بخش pools بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این بخش خود به سه بخش اصلی با نام‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • Stable swap pool
  • 3pool
  • Eth pool

بخش stake و آنالتیکز سیناپس

در قسمت قبل به دو بخش pools  و سواپ اشاره کردیم. بخش stake به شما اجازه می‌دهد تا بعد از انجام امر تأمین نقدینگی کوین‌های دلخواه خود و دریافت توکن‌های ال پی، بلافاصله آن کوین‌ها را stake نمایید. این فرایند به شما کمک می‌کند تا درآمد مدنظر را سریعاً دریافت کنید. معمولاً به چنین فرایند farming می‌گویند.

بخش stake و آنالتیکز سیناپس Synapse

بخش stake و آنالتیکز سیناپس

قسمت آنالتکیز مختص افرادی است که قصد دارند اطلاعات و آمار دقیقی درباره نحوه عملکرد پروتکل سیناپس پیدا کنند.

بخش stake و آنالتیکز سیناپس Synapse

بخش stake و آنالتیکز سیناپس


آینده پروژه سیناپس

آینده پروژه سیناپس Synapse 

آینده پروژه سیناپس

نسخه تجاری پروتکل سیناپس با نام Nerve finance در ابتدا در مارس ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد. علاوه بر این،‌ رمزنگاری (SYN) در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۱ با قیمت ۲.۳۸ دلار کار خود را آغاز کرد؛ ولی تا اکتبر ۲۰۲۱ روندی به شدت نزولی داشت.

پس از اکتبر، ارزش این توکن به شکل قابل‌توجهی افزایش یافت. رسیدن به بالاترین قیمت موجود (۵.۰۱ دلار در اکتبر ۲۰۲۱) را می‌توان تا حد زیادی به افزایش علاقه به پروژه، تغییر نام تجاری و اعلامیه‌های مشارکت نسبت داد.

با این حال، از ماه می ۲۰۲۲، شاهد کاهش ارزش این توکن بوده‌ایم. امری که می‌تواند با کاهش قیمت بیت کوین و یک روند نزولی عمومی در بازارهای کریپتو مرتبط باشد. در حال حاضر، SYN با عرضه در گردش ۱۸۰.۲ میلیون توکن و ارزش بازار ۱۷۳.۴ میلیون دلار، به قیمت ۰.۹۷ دلار معامله می‌شود.


سخن پایانی

پروتکل سیناپس ثابت کرده است که روشی مطمئن و کارآمد برای انتقال دارایی‌ها بین بلاک‌چین‌های مختلف خواهد بود. اگرچه برخی از چالش‌های موجود (مانند تلاش برای نقض ۸ میلیون دلار در پاییز ۲۰۲۱) ترسناک بوده‌اند، اما تیم پشت این پروژه نترسیده است و به کار بر روی افزودن ویژگی‌های جدید، بهبود امنیت و گسترش دامنه آن ادامه می‌دهد. آینده برای پروتکل و توکن SYN بسیار روشن به نظر می‌رسد.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “آموزش کار با پروتکل سیناپس” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها