ارز دیجیتال GMX چیست؟ با وجود صرافی های بزرگ متمرکزی مانند Binance و Coinbase اما نیاز به صرافی های غیرمتمرکز بیشتر از هر زمانی احساس می شود. در زمان نگارش این مقاله صرافی ftx ورشکست شده و بایننس نیز مورد اتهام پول شویی و حسابرسی قرار گرفته است. تجربه ثابت کرده هرجا تمرکز قدرت باشد، فساد نیز وجود دارد. اما صرافی های غیرمتمرکز توسط هیچ نهادی اداره نمی شوند و همچنین نقدینگی این صرافی ها نیز توسط خود کاربران تامین می شود. از این رو قیمت ارزها در این صرافی ها بر اساس معاملات انجام شده تعیین می شود و هیچ دستکاری قیمتی در آن رخ نمی دهد.
امروز در این مقاله صرافی غیرمتمرکز GMX را با هم بررسی می کنیم و از مباحث فنی و اکوسیستم آن با خبر می شویم. همچنین ارز دیجیتال این پلتفرم یعنی توکن جی ام ایکس GMX را به شما کاربران عزیز معرفی خواهیم نمود. تا انتهای این مقاله با تیم زوم ارز همراه باشید تا متوجه شویم با وجود صرافی های غیرمتمرکز بزرگی مانند یونی و پنکیک سوآپ، آیا صرافی GMX شانسی برای پیشرفت دارد یا خیر.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
- ارز جی ام ایکس GMX چیست؟
- نیم نگاهی به توکن جی ام ایکس GMX
- تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم جی ام ایکس GMX
- عملکرد پلتفرم جی ام ایکس GMX
- ویژگی های پلتفرم جی ام ایکس GMX
- امنیت پلتفرم جی ام ایکس GMX
- بررسی روند قیمت ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
- کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
- صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
- نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
- آینده پروژه جی ام ایکس GMX
ارز جی ام ایکس GMX چیست؟
توکن جی ام ایکس GMX، ارز بومی صرافی GMX می باشد که محور اصلی اقتصاد این پلتفرم است. این ارز ابتدا در سال ۲۰۲۱ روی شبکه Arbitrum و سپس در سال ۲۰۲۲ در شبکه Avalanche در دسترس قرار گرفت. همچنین کاربران می توانند این ارز را بین این دو شبکه جا به جا کنند. تعداد ارز GMX در ابتدا ۱۳.۲۵ میلیون بوده است، اما این قابلیت را دارد که بنا به تصمیمات تیم فنی این پلتفرم تعداد آن را افزایش دهند که البته این موضوع به رای گذاشته می شود و در صورت تایید اجرایی می شود.
در نظر داشته باشید کارمزد معاملاتی در این پلتفرم با استفاده از ارز جی ام ایکس GMX پرداخت می شود و همچنین دارندگان ارز GMX در تصمیمات حاکمیتی سهیم هستند و حق رای دارند. خوب است بدانید کسانی که این ارز را استیک می کنند ۳۰% از کارمزدها و هزینه های جمع آوری شده از سراسر پلتفرم را دریافت کنند.
علاوه بر ارز جی ام ایکس GMX این پلتفرم یک نماد دیگر به نام GLP دارد. GLP نشان دهنده نقدینگی پلتفرم می باشد. به بیان دیگر به کاربرانی که جفت ارزهای را ایجاد می کنند که یک طرف آن GMX باشد، GLP داده می شود. حال اگر کاربران GLP به دست آورده را استیک کنند ۷۰% از کارمزدها و درآمدهای پلتفرم را پاداش می گیرند.
نیم نگاهی به توکن جی ام ایکس GMX
نام اختصاری | GMX |
نوع ارز | Token |
عرضه کل | ۸,۸۵۵,۲۶۰ |
مقدار در گردش | ۸,۳۷۴,۵۷۵ |
وب سایت رسمی | gmx.io |
بلاکچین اکسپلورر | arbiscan.io |
پیج های ارتباطی رسمی | medium.com |
آدرس قرارداد هوشمند | ۰xfc5a1a6eb076a2c7ad06ed22c90d7e710e35ad0a |
تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم جی ام ایکس GMX
این پلتفرم در سال ۲۰۲۱ توسط یک تیم ناشناس راه اندازی شد. تنها اطلاعات موجود از تیم فنی این پروژه آن است که این تیم سابقه اجرایی دو پروتکل موفق XVIX و Gambit را دارد.
عملکرد پلتفرم جی ام ایکس GMX
همان طور که گفته شد این پلتفرم یک صرافی غیرمتمرکز است که کارمزد معاملاتی نزدیک به صفر را برای کاربران در بخش اسپات دارد و همچنین قابلیت معاملات آتی را در بخش مجزا برای سایر کاربران ایجاد کرده است. معاملات آتی به گونه ای است که شما یک کالا را برای یک تاریخ مشخص شده در آینده می خرید. برای مثال اگر قیمت فعلی بیت کوین ۱۰ هزار دلار باشد، شما یک بیت کوین با قیمت ۱۰ هزار دلار برای ماه بعد می خرید. یعنی در زمان حال ۱۰ هزار دلار می پردازید و اگر در زمان سر رسید قرارداد، بیت کوین بالای ۱۰ هزار دلار باشد شما سود کرده اید و اگر کمتر باشد شما ضرر می کنید. خوب است بدانید این صرافی تا اهرم ۳۰X را برای کاربران ممکن ساخته است.
در ادامه با بخش های مختلف اکوسیستم این پلتفرم بیشتر آشنا می شویم:
این پلتفرم یک صندوق به نام Floor Price Fund دارد. در بخش های قبلی متوجه شدیم که کاربران می توانند توکن GLP را درون این پلتفرم قفل کنند و همچنین بخشی از کارمزدهای معاملاتی جفت ارز GMX/ETH تبدیل به GLP و به این صندوق واریز می شود. اما نقش این صندوق چیست؟ در مواردی که ارز GMX با فروش گسترده ای رو به رو می شود، با استفاده از دارایی این صندوق ارزهای جی ام ایکس GMX را خریداری و می سوزانند. تا یک کف قیمتی مطمئن برای این ارز ایجاد شود.
اما تفاوت صرافی GMX و همچنین مزیت های این پلتفرم نسبت به سایر صرافی های غیرمتمرکز در چیست؟ صرافی جی ام ایکس GMX از مفهوم AMM برای قیمت گذاری ارزها استفاده می کند و علاوه بر آن معاملات اهرمی و آتی را که پیش از این در صرافی های متمرکز موجود بود را در صرافی های غیرمتمرکز قابل دسترس کرده است. در ادامه کمی بیشتر با اکوسیستم این صرافی آشنا می شویم.
خوب است بدانید بر خلاف صرافی های متمرکز که از یک دفتر سفارشات استفاده می کنند، اکثر صرافی های غیرمتمرکز از مفهوم AMM استفاده می کنند. به بیان ساده AMM یک ربات کد نویسی شده می باشد که قیمت ارزها را به کاربران اعلام می کند. این ربات در برخی صرافی ها با استفاده از یک فرمول ریاضی ساده مشخص می شود و در برخی دیگر کمی پیچیده تر است. یکی از بزرگترین مزیت های این مدل قیمت گذاری نسبت به صرافی های غیرمتمرکز در آن است که، صرافی های متمرکز می توانند سفارشات را دستکاری کنند و در نتیجه قیمت یک ارز را به اصطلاح پامپ و دامپ کنند. اما صرافی های غیرمتمرکز از دستکاری قیمتی در امان می باشند. در تصویر زیر نحوه عملکرد AMM مشخص است:
همان طور که گفته شد صرافی GMX معاملات اهرم دار را تا ۳۰ برابر اصل سرمایه کاربران فراهم می سازد. برای مثال اگر شما ۱۰۰۰$ در حساب خود داشته باشید این صرافی اجازه می دهد تا ۳۰۰۰۰$ ریسک کنید. به عبارتی دیگر از استخر نقدینگی قرض بگیرید، البته باید بدانید که اگر معامله شما با ضرر مواجه شود، صرافی اجازه ضرر تا ۱۰۰۰$ که اصل سرمایه شما می باشد را به شما می دهد. اگر شما ضرر کنید صرافی اصل سرمایه شما را برای جبران ضرر خود برمی دارد، به این اتفاق در فارکس کال مارجین و در ارزهای دیجیتال لیکویید شدن می گویند. اما صرافی از کجا متوجه می شود قیمت ارزها به اندازه اصل سرمایه شما تغییر کرده است؟ این صرافی از اوراکل چین لینک برای استعلام قیمت بهره می گیرد. به این ترتیب به طور مداوم قیمت ها بررسی و تغییرات اعمال می شود. در نظر داشته باشید معاملات اهرم دار تا پیش از این، تنها در صرافی های متمرکز امکان پذیر بود.
همچنین بسیاری از صرافی ها هستند که معاملات آتی را ارائه می کنند، اما مزیت صرافی GMX آن است که با استفاده از صندوق نقدینگی خود، نقدینگی بالاتری و همچنین یک استخر با چندین دارایی را برای معامله گران ایجاد کرده است.
ویژگی های پلتفرم جی ام ایکس GMX
در این بخش قصد داریم از ویژگی های این پروژه آگاه شویم.
- رابط کاربری آسان و مناسب برای معامله گران بخش آتی و اهرم دار.
- ایجاد یک بخش مجزا برای معامله گران اسپات.
- وجود یک صندوق نقدینگی برای حمایت از قیمت ارز جی ام ایکس GMX و همچنین ایجاد نقدینگی برای معامله گران.
- استفاده از لایه دوم اتریوم برای سرعت بالا در تراکنش ها و همچنین کارمزد نزدیک به صفر.
- ایجاد یک پل میان شبکه های Arbitrum و Avalanche برای انتقال دارایی.
- کسب درآمد با استفاده از قفل کردن دو ارز GMX و GLP در این پلتفرم.
- اما تنها نکته مبهم این پروژه مشخص نبودن تیم بنیان گذار آن می باشد.
امنیت پلتفرم جی ام ایکس GMX
یکی از مهم ترین فاکتورها برای پروژه های دیفای، امنیت این پروژه ها می باشد. بسیاری از هک های بزرگ دنیای کریپتوها از پروژه های دیفای بوده است، از این رو صرافی GMX قراردادهای هوشمند خود را در اختیار نهاد ABDK Consulting قرارداده تا بررسی و ممیزی شود. در گزارش منتشر شده از این نهاد هیچ شکاف امنیتی قابل توجهی کشف نشده است. اما لازم به ذکر است در سال ۲۰۲۲ یک باگ در طرز کار این صرافی باعث از دست رفتن نیم میلیون دلار شد.
اما از منظر اداره داخلی پلتفرم، تصمیمات حاکمیتی این صرافی توسط اعضای جامعه آن و با رای گیری اتخاذ می شود.
بررسی روند قیمت ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
رمز ارز جی ام ایکس GMX که در این مقاله به معرفی آن پرداختیم، توکن ارائه شده توسط صرافی GMX می باشد. صرافی جی ام ایکس یک صرافی غیرمتمرکز است که در آن کارمزد معاملاتی با استفاده از رمز ارز GMX پرداخت می شود. همچنین دارندگان این توکن قادر به شرکت در تصمیمات حاکمیتی صرافی جی ام ایکس GMX می باشند. پس از آشنایی کامل با رمز ارز GMX و پلتفرم ارائه دهنده آن، حال وقت آن رسیده است که به بررسی روند قیمت این ارز دیجیتال بپردازیم.
ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX در تاریخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱ با قیمت ۱۵.۶۳ دلار به بازار عرضه شد. این رمز ارز ۸ روز بعد با یک کاهش قیمت همراه بوده که در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۱ قیمت آن به سطح ۱۱.۳۵ دلار رسید. پس از این کاهش قیمت، در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱ قیمت رمز ارز جی ام ایکس GMX رشد خوبی داشته و قیمت آن به محدوده قیمت ۴۲.۸۴ دلار رسید. ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX سال ۲۰۲۲ را با قیمت ۲۱.۹۶ دلار آغاز کرد و ۲۰ ژانویه ۲۰۲۲ رشد قیمت خوبی داشته، به طوریکه سطح قیمت ۵۷.۲۸ دلار را رد کرد. در اواسط سال ۲۰۲۲ قیمت این رمز ارز به مرز ۲۰.۴۲ دلار رسید. همچنین لازم به ذکر است که ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX در ۱۶ نوامبر سال ۲۰۲۱ به بالاترین سطح قیمت خود یا ATH که قیمت ۲۱۷.۳۲ دلار بوده است، رسیده است. در زمان نگارش این مقاله یعنی در تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۲۳ قیمت رمز ارز جی ام ایکس GMX برابر با ۴۶.۱۲ دلار می باشد و در رتبه ۷۹ بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. در ادامه شما قادر خواهید بود روند قیمت رمز ارز GMX را بر روی نمودار مشاهده نمایید.
کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
پس از خریداری رمز ارز جی ام ایکس GMX شما قادر خواهید بود از کیف پول های نرم افزاری که در این قسمت از مقاله نام می بریم برای ذخیره سازی استفاده نمایید. استفاده از کیف پول های نرم افزاری کار آسانی است و نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد. شما می توانید کیف پول های نرم افزاری را متناسب با سیستم عامل خود بارگیری نموده و آنها را به راحتی نصب کنید. کیف پول های نرم افزاری پشتیبانی کننده رمز ارز جی ام ایکس GMX شامل موارد زیر می باشد:
-
کیف پول تراست Trust
کیف پول تراست یک کیف پول نرم افزاری مخصوص تلفن های همراه می باشد و امکانات گسترده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد. این کیف پول نرم افزاری توانسته نظر بسیاری از افراد را به خود جلب نماید و به عنوان کیف پول رسمی صرافی بایننس شناخته می شود.
-
کیف پول سیف پل SafePal
سیف پل یک کیف پول ارز دیجیتال است که به صورت سخت افزاری و نرم افزاری به بازار ارائه شده است. در اینجا منظور کیف پول نرم افزاری سیف پل است که از ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX پشتیبانی می کند. در کیف پول سیف پل امکان ذخیره سازی، خرید، فروش، ترید و سواپ دارایی های دیجیتال وجود دارد.
صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
صرافی های ارز دیجیتال به منظور خرید و فروش رمز ارزها مورد استفاده قرار می گیرند. صرافی ها در دو نوع متمرکز و غیرمتمرکز در بازار به فعالیت می پردازند. از جمله تفاوت های صرافی متمرکز با صرافی غیرمتمرکز این است که توسط شخص یا سازمانی اداره می شوند. در واقع صرافی های غیرمتمرکز تحت نظارت سازمان یا فردی نمی باشند و برای استفاده از آنها تنها می توانید کیف پول خود را به پلتفرم متصل نمایید. در ادامه به معرفی صرافی های خارجی پشتیبانی کننده رمز ارز جی ام ایکس GMX خواهیم پرداخت.
-
صرافی های متمرکز پشتیبانی کننده ارز GMX
از جمله صرافی های متمرکز پشتیبانی کننده رمز ارز جی ام ایکس GMX می توان به صرافی کوینکس CoinEx و بینگ ایکس BingX اشاره نمود. در حال حاضر امکان استفاده از این صرافی ها برای کاربران ایرانی وجود دارد. در این دو صرافی کاربران قادر به مبادله ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX با جفت ارز USDT می باشند.
-
صرافی های غیرمتمرکز پشتیبانی کننده ارز GMX
برای استفاده از صرافی های غیرمتمرکز همانطور که در مقالات مربوط به آنها بسیار گفته شده است، نیازی به ثبت نام و احراز هویت نیست. کاربران می توانند از صرافی های غیرمتمرکز همچون یونی سواپ، تریدرجو و سوشی سواپ برای مبادله ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX استفاده نمایند.
نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX
برای خرید و فروش رمز ارز جی ام ایکس GMX شما می توانید از صرافی های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال استفاده نمایید. صرافی هایی که در قسمت قبلی مقاله نام بردیم، همگی برای خرید و فروش ارز دیجیتال جی ام ایکس مورد استفاده قرار می گیرند. کاربران ایرانی در صورتی که قصد استفاده از صرافی های خارجی را داشته باشند، به دلیل تحریمات موجود در ابتدا باید مقدار مبلغ مورد نظر خود را در یکی از صرافی های ایرانی به تتر تبدیل کنند. سپس می توانند اقدامات خرید و فروش خود را انجام دهند.
لازم به ذکر است در صورتی که هر یک از صرافی های ایرانی از ارز دیجیتال جی ام ایکس GMX پشتیبانی کنند، امکان استفاده از آنها نیز وجود دارد. همچنین می توانید به راحتی از خدمات کیف پول ها همچون سواپ برای مبادله رمز ارز خود استفاده کنید.
آینده پروژه جی ام ایکس GMX
موفقیت صرافی های غیرمتمرکز به دو فاکتور مهم بستگی دارد، یکی عملکرد خود پروژه و دیگری تصمیمات بانک مرکزی و دولت ها نسبت به پروژه های دیفای است. زیرا بسیار مشکل است که پروژه های دیفای را در یک چارچوب قانونی بتوان گنجاند. به نظر می رسد اگر دولت ها مالیات های سنگین بر روی کریپتوها وضع کنند، بسیاری از کاربران روی به استفاده از پلتفرم های دیفای می آورند و از طرفی مشکلات جدید به وجود آمده برای صرافی های متمرکز نیز باعث شده، صرافی غیرمتمرکز بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
صرافی GMX در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ توانست با پیاده سازی ایده های جدید مخاطبان زیادی را جذب کند. البته سرقت نیم میلیون دلار از این صرافی کمی باعث نگرانی کاربران شد. به نظر می رسد کمی به زمان بیشتری نیاز است که بتوان با قاطعیت در مورد موفقیت و عدم موفقیت این پروژه بحث کرد.
سخن پایانی
در این مقاله با صرافی غیرمتمرکز جی ام ایکس GMX آشنا شدیم. شما با مرور این مقاله از عملکرد و ویژگی های این پروژه مطلع می شوید. همچنین بخش های “آینده و امنیت” پروژه می تواند در انتخاب شما برای سرمایه گذاری روی ارز GMX تاثیر گذار باشد. لطفا اگر قصد سرمایه گذاری روی این پروژه را دارید، از بخش های صرافی ها و کیف پول ها راهنمایی بگیرید.
ممنون از اینکه تا پایان مقاله “ارز جی ام ایکس GMX” همراه ما بودید.
بیشتر بخوانید
- ارز MAID چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال MAID | آینده ارز دیجیتال MaidSafeCoin
- ارز TTT چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال TTT | آینده ارز دیجیتال The Transfer Token
- ارز MED چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال MED | آینده ارز دیجیتال MediBloc
- ارز XPRT چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال XPRT | آینده ارز دیجیتال Persistence
- ارز NXM چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال NXM | آینده ارز دیجیتال Nexus mutual
- ارز NUM چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال NUM | آینده ارز دیجیتال Numbers Protocol
نظرات کاربران