استیکینگ Staking چیست؟

استیکینگ Staking چیست؟
بازدید 44
۰

استیکینگ Staking چیست؟ در دنیای امروز بسیاری از افراد هستند که به دنبال سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می باشند. برای اینکه بتوانید از این بازار درآمد کسب کنید یکی از راه ها استیکینگ یا سهام گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می باشد.

قبل از اینکه به تعریف مفهوم استیکینگ بپردازیم، نیاز است تا شما را با الگوریتم اثبات سهام PoS آشنا کنیم. در این مقاله به معرفی استیکینگ Staking خواهیم پرداخت و پس از آن با عملکرد، انواع، مزایا و معایب این فرآیند آشنا خواهید شد.

اگر خواستار یک پلتفرم مناسب برای انجام فرآیند استیکینگ Staking هستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله ما به شما خواهیم گفت از چه پلتفرم هایی می توانید برای استیک کردن ارزهای دیجیتال استفاده نمایید.


اثبات سهام Proof of Stake چیست؟

اثبات سهام Proof of Stake چیست؟

اثبات سهام Proof of Stake چیست؟

مکانیزم اجماعی به نام اثبات سهام PoS وجود دارد که افزایش سرعت و کاهش کارمزدها را به دنبال دارد. در الگوریتم اثبات سهام نیازی به ماینرها نیست به همین دلیل این امر باعث کاهش هزینه ها می شود. استیکینگ عملکرد مشابهی با ماینینگ دارد از این نظر که یک شرکت کننده در شبکه انتخاب می شود تا آخرین دسته معاملات را به بلاکچین اضافه کند و در ازای آن مقداری ارز کسب کند.

به طور کلی در الگوریتم اثبات سهام PoS به صورت تصادفی یک نود انتخاب می شود تا بلاک بعدی بلاکچین را پیشنهاد دهد. هنگامی که یک نود انتخاب می شود، نقش آن تایید اعتبار تراکنش های درون بلاک، امضای آن و پیشنهاد بلاک به شبکه برای اعتبار است.

الگوریتم اثبات سهام در مقایسه با الگوریتم اثبات کار PoW برای تامین امنیت بلاکچین نیازی به برق ندارد. به همین دلیل در این الگوریتم هزینه ها کمتر می باشد .


استیکینگ Staking چیست؟

استیکینگ Staking چیست؟

استیکینگ Staking چیست؟

اگر به صورت شفاف و کوتاه بخواهیم به بیان فرآیند استیکینگ Staking در بازار ارزهای دیجیتال بپردازیم، می توان گفت استیکینگ فرآیندی است که در آن نگهداری و یا قفل دارایی ها در کیف پول ها به منظور حفظ امنیت پلتفرم های مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام یا PoS صورت می گیرد.

استیکینگ Staking فعالیتی است که در آن کاربران برای مشارکت در حفظ عملیات سیستم بلاکچین مبتنی بر اثبات سهام PoS وجوه خود را در کیف پول های ارزهای دیجیتال نگه می دارند. این موضوع چیزی شبیه به استخراج رمز ارز ها می باشد. به این معنا که به شبکه کمک می کند تا ضمن ارائه پاداش به کاربران، به توافق برسند.

در فرآیند استیکینگ Staking اعتبار تراکنش ها به تعداد کوین ها قفل شده داخل کیف پول بستگی دارد. با این حال، دقیقا مانند استخراج در یک پلتفرم PoW، استیکرها یا ذخیره کنندگان برای یافتن بلاک جدید یا افزودن تراکنش به بلاکچین تشویق می شوند. جدا از مشوق ها، پلتفرم های بلاکچین PoS مقیاس پذیرتر هستند و سرعت تراکنش های بالایی دارند.

برای درک بهتر استیکینگ Staking و یا به منظور فهمیدن آن، بهتر است با نحوه کار الگوریتم اثبات کار PoW آشنا شوید. Proof of Work پروتکلی است که برای استخراج کوین های جدید استفاده می شود. مجموعه ای از استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال برای حل معادله یا مسائل بسیار پیچیده ریاضی برای استخراج رقابت می کنند. استخراج کننده ای که معادله را حل می کند، این حق را برای خود محفوظ می دارد که بلاک بعدی را استخراج کند و یک کوین جدید ایجاد کند. با این حال، این فرآیند بسیار انرژی بر است و مصرف انرژی برای استخرراج رمز ارز بسیار زیاد می باشد. در اینجا به عنوان یک گزینه جایگزین از Proof of Stake یا استیکینگ Staking استفاده می شود.


بررسی گواه اثبات سهام PoS و ارتباط آن با استیکینگ

بررسی گواه اثبات سهام PoS و ارتباط آن با استیکینگ

بررسی گواه اثبات سهام PoS و ارتباط آن با استیکینگ

اگر آشنایی کمی با ارز دیجیتال بیت کوین داشته باشید، حتما با الگوریتم گواه اثبات کار یا PoW نیز آشنا هستید. در واقع این مکانیزم باعث می شود تا تراکنش ها در داخل بلاک قرار بگیرند. در ادامه این بلاک ها به یکدیگر متصل شده و منجر به ساخت بلاکچین می شود. در الگوریتم گواه اثبات کار ماینرها به رقابت با یکدیگر می پردازند تا یک معمای سخت ریاضی را حل کنند. سپس هر کس که زودتر موفق به حل معما شد می تواند بلاک بعدی بلاکچین را بسازد.

یکی از مشکلاتی که در ارتباط با الگوریتم گواه اثبات کار وجود دارد این است که رقابت در آن سخت می باشد و هزینه های آن زیاد است. روش اجماع اثبات سهام PoS یکی از روش هایی است که با هزینه های پایین تر این کار را انجام می دهد.

در الگوریتم گواه اثبات سهام PoS افراد می توانند رمز ارزهای خود را قفل و یا استیک کنند. و در این الگوریتم پروتکل انتخاب می کند که کدام یک بلاک بعدی را تایید کند. انتخاب افراد وابسته به میزان کوینی می باشد که استیک کرده است. در واقع هرچه میزان رمز ارزی که استیک کرده اید، بیشتر باشد شانس شما نیز بیشتر است.

در ادامه مطالب شما می توانید با نحوه عملکرد استیکینگ Staking به طور کامل آشنا شوید.


عملکرد استیکینگ Staking چگونه است؟

عملکرد استیکینگ Staking چگونه است؟

عملکرد استیکینگ Staking چگونه است؟

همانطور که در بحث قبلی مقاله گفته شد، استیکینگ Staking به معنای قفل دارایی های رمزنگاری شده خود در بلاکچین اثبات سهام برای مدت زمان مشخصی است. این دارایی های قفل شده برای دستیابی به اتفاق نظر مورد استفاده قرار می گیرند که برای امنیت شبکه و اطمینان از اعتبار هر تراکنش جدیدی که در بلاکچین نوشته می شود، مورد نیاز است.

معمولا کسانی که کوین های خود را در بلاکچین اثبات سهام PoS استیک می کنند، اعتبار سنج نامیده می شوند. اعتبارسنجان برای قفل کردن دارایی های خود و ارائه خدمات به بلاکچین، با کوین های جدید از شبکه پاداش می گیرند.

برای بهبود عملکرد بلاکچین، اعتبارسنج ها ملزم به ارائه خدمات پایدار و ایمن هستند. برای اجرای موفق یک نود اعتبارسنج، باید به بلاکچین متعهد باشد و یک زیرساخت امن و در دسترس را ایجاد کند. برخی از بلاکچین ها دارای حداقل آستانه های خاصی برای استیکینگ هستند که در این مدت اعتبارسنج ها نمی توانند کوین های خود را بازیابی کنند.

برای جلوگیری از این موضوعات، بسیاری از دارندگان دارایی های رمزنگاری ترجیح می دهند کوین های خود را به یک اعتبارسنج که یک استخر سهام را اداره می کند، ارائه دهند. برخی از بلاکچین ها مانند تزوس Tezos مکانیزم داخلی دارند که به هر کسی که نمی خواهد اعتبارسنج باشد اجازه می دهد کوین های خود را به یک اعتبارسنج در شبکه بسپارد. سپس این اعتبارسنج کلیه کارها را انجام می دهد و پاداش را بین نمایندگان خود تقسیم می کند.

هر بلاکچین PoS یک سری قوانین خاص برای اعتبارسنجی های خود دارد. این قوانین الزامات فنی و مالی را برای تبدیل شدن به یک  نود اعتبارسنج برای مثال حداقل اندازه سهام، الگوریتم های انتخاب اعتبارسنج برای انجام یک کار و اصول توزیع پاداش بین اعتبارسنج ها را تعریف می کند. پاداش ها معمولا بر اساس اندازه سهام، مشارکت واقعی در سازوکارهای اجماع و مقدار کل کوین های در نظر گرفته شده محاسبه می شوند.

پس از شناخت عملکرد این فرآیند در مبحث بعدی مقاله شما می توانید با انواع استیکینگ Staking آشنا شوید.


معرفی انواع استیکینگ Staking

معرفی انواع استیکینگ Staking

معرفی انواع استیکینگ Staking

استیکینگ ارزهای دیجیتال از انواع مختلفی برخوردار است که شامل استیکینگ سرد Cold Staking، استیکینگ منعطف Flexible Staking واستیکینگ قفل شده Locked Staking می باشد. در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت.

۱.استیکینگ سرد Cold Staking

این نوع از استیکینگ زیر مجموعه استیکینگ قفل شده می باشد. در واقع این روش بیان می دارد که رمز ارز ها در کیف پول های سرد ذخیره شده اند که این کیف پول به اینترنت متصل نمی باشد. استیکینگ سرد با استفاده از کیف پول های سخت افزاری انجام می شود. زیرا کیف پول های سخت افزاری به صورت آفلاین رمز ارز ها را ذخیره می کنند. توجه به این نکته نیز امری مهم است که این نوع از استیکینگ از امنیت بالایی برخوردار می باشد.

۲.استیکینگ قفل شده Locked Staking

این نوع از استیکینگ به فرآیندی اشاره دارد که دارایی ها در یک کیف پول صرافی قفل می شوند. به همین دلیل زمانی که شما رمز ارز های خود را در یک کیف پول صرافی قفل می کنید، سود دریافت خواهید کرد. زمانی که شما دارایی خود را از کیف پول برداشت کنید این سود دریافتی دیگر حاصل نمی شود. به این نکته نیز توجه کنید که تا زمانی که در این کیف پول سرمایه خود را قفل می کنید امکان مبادله و یا ترید رمز ارز های قفل شده وجود ندارد. اما شما می توانید هر زمان که خواستید دارایی خود را از حالت استیک خارج کنید.  اگر قبل از فرآیند قفل شدن این کار صورت گیرد دیگر سود و یا پاداشی دریافت نخواهید کرد.

۳.استیکینگ منعطف Flexible Staking

این نوع از استیکینگ شبیه به استیکینگ قفل شده می باشد. استیکینگ منعطف به نگهداری رمز ارز در یک کیف پول اشاره دارد. از جمله تفاوت هایی که این روش با استیکینگ قفل شده دارد این است که در این روش نیازی به قفل دارایی نمی باشد. به همین دلیل می توانید با نگهداری دارایی های دیجیتال همزمان به ترید نیز بپردازید. این روش نسبت به استیکینگ قفل شده از سود کمتری برخوردار است.


مزایای استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

مزایای استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

مزایای استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

اخیرا به دلیل پاداش های جذابی که دارندگان ارز های دیجیتال از این فعالیت یعنی استیکینگ Staking دریافت می کنند، محبوبیت استیکینگ افزایش یافته است. در این قسمت از مقاله شما می توانید با چند نمونه از مزایای استیکینگ ارزهای دیجیتال آشنا شوید.

۱.عدم نیاز به سخت افزارها

از جمله مزایایی که روش استیکینگ ارزهای دیجیتال به همراه دارد این است که به سخت افزارهای گران قیمت یا دستگاه های استخراج برای انجام فرآیند نیازی نیست.

۲.مصرف کم انرژی

همانطور که در تعریف فرآیند استیکینگ Staking گفته شد، در الگورریتم اثبات کار یا PoW برای تایید تراکنش ها انرژی زیادی استفاده می شود. اما در الگوریتم اثبات سهام یا استیکینگ Staking که به عنوان یک جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد انرژی کمتری مورد نیاز است.

۳.کسب درآمد

با استفاده از استیکینگ رمز ارز ها شما قادر خواهید بود تا درآمد کسب نمایید. به علاوه شما می توانید سود رمز ارزی که می خواهید استیک کنید را محاسبه کنید و سپس برای استیکینگ تصمیم گیری کنید.

۴.عدم نیاز به سرمایه زیاد

به طور کلی انجام فرآیند استیکینگ نیازمند سرمایه زیادی نمی باشد. بسیاری از افرارد می توانند اقدام به انجام این فرآیند کنند.


معایب استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

معایب استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

معایب استیکینگ Staking ارزهای دیجیتال

علاوه بر اینکه فرآیند استیکینگ مزایایی را برای کاربران و سرمایه گذاران دارد، می تواند معایب و خطرهایی را به دنبال داشته باشد. در واقع کسب سود از انجام این فرآیند نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است، اما این کار می تواند ریسک هایی را به همراه داشته باشد که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

در ادامه مطالب شما می توانید با عواملی که بر روی پاداش استیکینگ Staking تاثیر می گذارند، آشنا شوید.

۱.نقدینگی و نوسانات قیمت

با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال همواره دارای نوساناتی می باشد و قیمت ها بالا و پایین می شوند، زمانی که توکن ها برای استیکینگ قفل می شود، شما قادر به انجام هیچ کاری نیستید و تنها فقط باید منتظر بمانید. لازم به ذکر است که ممکن است توکن ها نقدینگی خود را از دست داده و قیمت آنها پایین تر بیاید.

۲.کارمزد اعتبارسنج ها یا Validators

در الگوریتم PoS اعتبارسنج ها یا Validators وظیفه تایید تراکنش ها را بر عهده دارند. اعتبارسنج ها باید همیشه فعال بوده و سیستم آنها روشن باشد. کاربر حق انتخاب اعتبارسنج را دارد. این اعتبارسنج ها در ازای کار انجام شده کارمزد دریافت می کنند و می توانند کارمزد خود را بدون اطلاع کاربر تغییر داده و انتخاب کنند.

۳.مدت زمان قفل رمزارزها

با توجه به مطالبی که گفته شد کاربران باید برای انجام فرآیند استیکینگ Staking سرمایه و یا رمز ارز های خود را قفل کنند. در این مدت امکان مبادله رمزارز قفل شده وجود ندارد. اما این موضوع برای بسیاری از رمز ارز ها درست نمی باشد. برای مثال این مورد در ارتباط با رمز ارز ترون Tron درست نیست. در برخی از توکن ها برای استیکینگ نیاز به قفل کردن ندارند و از روش های خاصی برای استیکینگ استفاده می نمایند.

۴.مدت زمان پاداش دریافت شده از استیکینگ Staking

زمانی که در ازای انجام فرآیند استیکینگ Staking پاداش کسب می کنید ممکن است دریافت پاداش مدت ها به طول انجامد. البته به دلیل اینکه ارائه پاداش به دست اعتبارسنج ها صورت می پذیرد ممکن است زمان واریز آن به کیف پول طول بکشد و یا همان لحظه انجام شود. پس به طور کلی در انتخاب اعتبارسنج باید دقت نمود.


استخر استیکینگ Staking Pool چیست؟

استخر استیکینگ Staking Pool چیست؟

استخر استیکینگ Staking Pool چیست؟

اگر بخواهیم به صورت خلاصه به تعریف استخر استیکینگ بپردازیم، می توان گفت استخر استیکینگ جایی است که افراد به صورت گروهی رمز ارزهای خود را استیک می کنند تا شانس خود را برای تایید بلاک ها و دریافت پاداش حاصل از استیکینگ افزایش دهند.

بیشترین اثر استخرهای استیکینگ در شبکه می باشد. به همین دلیل بیشتر تامین کنندگان استخرها، از پاداش های استیک مقداری کارمزد دریافت می نمایند و این میزان را بین شرکت کنندگان در استخر استیکینگ تقسیم می کنند.

در بیشتر استخرهای استیکینگ افراد باید یک حداقل مقداری را استیک نمایند و برای برداشت رمز ارزهای خود معمولا محدودیت زمانی ندارند. به طور کلی استخر استیکینگ می تواند برای افراد مبتدی از استیکینگ فردی مناسب تر باشد.


معرفی شرایط استیکینگ رمز ارزها

معرفی شرایط استیکینگ رمز ارزها

معرفی شرایط استیکینگ رمز ارزها

برای استیکینگ ارزهای دیجیتال در مرحله اول باید در نظر گرفت که آیا بلا کچین مورد نظر از الگوریتم اثبات سهام PoS پشتیبانی می کند یا خیر. سپس می توان موارد زیر را برای استیکینگ ارزهای دیجیتال مهیا نمود. در واقع شرایط زیر در بیشتر مواقع پاسخگو هستند.

  1. آنلاین بودن کیف پول به صورت ۲۴ ساعته
  2. پشتیبانی کیف پول از استیکینگ
  3. قفل کردن کوین ها برای چند روز به منظور دریافت پاداش استیکینگ

 محاسبه پاداش استیکینگ Staking چگونه صورت می گیرد؟

 محاسبه پاداش استیکینگ Staking چگونه صورت می گیرد؟

محاسبه پاداش استیکینگ Staking چگونه صورت می گیرد؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که میزان پاداش حاصل از استیکینگ رمز ارز ها چگونه محاسبه می شود؟ برای این سوال پاسخ واحدی داده نمی شود. در واقع میزان سود حاصل از استیکینگ برای هر شبکه متفاوت می باشد. در پلتفرم های مبتنی بر سهام پاداش ها بر حسب عوامل زیر ماحسبه می شوند.

  1. مقدار کوین ذخیره شده
  2. مدت زمان نگهداری کوین
  3. میزان کل کوین های ذخیره شده در شبکه
  4. نرخ تورم

البته عوامل دیگر نیز می تواند بر میزان سود دریافتی تاثیر بگذارد.


چه رمزارزهایی قابلیت استیک کردن دارند؟

چه رمزارزهایی قابلیت استیک کردن دارند؟

چه رمزارزهایی قابلیت استیک کردن دارند؟

در این قسمت از مقاله شما می توانید با چند نمونه از رمز ارز هایی که قابلیت استیک کردن دارند، آشنا شوید. در حال حاضر گزینه های زیادی برای ذخیره سازی و کسب سود در میان رمز ارز ها وجود دارد. در اینجا ما به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم کرد.

۱.تزوس XTZ

این رمز ارز در ژوئن ۲۰۱۸ به بازار رمز ارزها ارائه شد. در عرضه اولیه کوین ICO موفق به دریافت ۲۳۰ میلیون دلار سرمایه شد که مبلغ چشمگیری در آن زمان بود. این پلتفرم از یک مدل از الگوریتم اثبات سهام با نام LPoS استفاده می نماید. XTZ توکن بومی این پلتفرم می باشد. در پلتفرم تزوس فرآیند استیکینگ به Baking معروف است. استیکرها می توانند با انجام فرآیند استیکینگ در این پلتفرم توکن بومی XTZ را به عنوان پاداش دریافت کنند.

برای اینکه بتوانید در پلتفرم تزوس فرآیند استیکینگ را انجام دهید نیازمند ۸۰۰۰ کوین تزوس هستید. بازده سالانه در این پلتفرم بین ۵ تا ۶% می باشد.

۲.الگورند Algo

این پلتفرم در ساختار خود از الگوریتم اثبات سهام یا PoS استفاده می نماید و همچنین بر اساس این پروتکل کار می کند. در این پلتفرم استیکرها باید امنیت شبکه را تامین کنند. الگوریتم اثبات سهام خالص یا pure proof of stake نام الگوریتم مورد استفاده در الگورند است. سود سالانه که از سهام گذاری در این شبکه حاصل می شود بین ۵ تا ۱۰ درصد می باشد.

۳.اتریوم ۲.۰

نسخه دوم اتریوم یا اتریوم ۲.۰ یکی از گزینه هایی است که برای سهام گذاری زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید در این شبکه فرآیند استیکینگ را انجام دهید باید حداقل ۳۲ اتر داشته باشید. لازم به ذکر است که اگر کاربری ۳۲ اتر نداشته باشد می تواند با استفاده از پلتفرم صرافی بایننس به استیک کردن بپردازد.

۴.آیکون ICX

رمز ارز آیکون در ساختار خود از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده یا DPoS استفاده می نماید. در این پلتفرم تعداد مشخصی از استیکرها به نمایندگی از دیگر کاربران تراکن ها را ایجاد و تایید می کنند. کاربران قادر خواهند بود در این شبکه با استیک کوین های خود، به نمایندگان رای بدهند. توکن بومی پلتفرم آیکون ICX نام دارد. با سهام گذاری در این پلتفرم می توانید سالیانه سودی بین ۶ تا ۳۶% دریافت کنید.

نکته قابل توجهی که باید در نظر بگیرید این است که علاوه بر رمز ارز هایی که در این قسمت از مقاله بیان نمودیم، رمز ارز هایی همچون کاردانو، پولکادات، ایاس، ترون، نئو و … برای استیکینگ مورد استفاده قرار می گیرند.


استیکینگ Staking در صرافی ها

استیکینگ Staking در صرافی ها

استیکینگ Staking در صرافی ها

امروزه صرافی ها از جمله پلتفرم هایی می باشند که امکاناتی از جمله استیکینگ Staking را در اختیار کاربران قرار می دهند. کاربران می توانند با استفاده از صرافی ها استیکینگ ارزهای دیجیتال را انجام دهند و سود دریافت نمایند. در حال حاضر صرافی های بسیاری همچون بایننس، کوین بیس، کراکن، بیت فینکس و … قابلیت استیک رمز ارز ها را دارند که شما می توانید با استفاده از لینکی که در اختیار شما قرار می دهیم، با نحوه استیک کردن در صرافی بایننس آشنا شوید.

صرافی بایننس در حال حاضر یکی از معتبرترین صرافی ها برای مبادله رمز ارز ها می باشد که ر حال حاضر از رمز ارز هایی همچون ایاس، ترون، اتم، دش، بند و … در بخش استیکینگ پشتیبانی می کند. این صرافی امکان استیک کردن ۵۶ رمز ارز را دارد و این فرآیند در دوره های ۳۰ روزه، ۶۰ روزه و ۹۰ روزه فراهم می باشد.


استیکینگ Staking در کیف پول های سخت افزاری

استیکینگ Staking در کیف پول های سخت افزاری

استیکینگ Staking در کیف پول های سخت افزاری

در دنیای رمز ارز ها امکان استیک کردن ارزهای دیجیتال با استفاده از کیف پول های سخت افزاری و به صورت آفلاین وجحود دارد. برای انجام فرآیند استیکینگ در کیف پول های سخت افزاری نیاز است تا کاربران رمز ارز ها و یا دارایی های دیجیتال خود را در یک مدت مشخص در کیف پول نگهداری کنند. در طول این مدت نباید دارایی خود را جا به جا کنند زیرا این جابجایی باعث قطع فرآیند استیکینگ می شود و پاداشی به کاربر تعلق نمی گیرد. در ادامه مطالب به چند نمونه از کیف پول های سخت افزاری که قادر به انجام فرآیند استیکینگ در انها هستید، اشاره خواهیم کرد.

۱.کیف پول سخت افزاری لجر Ledger

کیف پول سخت افزاری لجر یکی از شناخته شده ترین کیف پول های سخت افزاری است که امکان استیک کردن ارزهای دجیتال را به صورت آفلاین فراهم می کند. کیف پول لجر دارای دو مدل لجر نانو اس و لجر نانو ایکس می باشد که هر دو برای استیک ارزهای دیجیتال از یک رابط کاربری استفاده می کنند اما دارای ویژگی های متفاوتی می باشند. کیف پول لجر برای انجام فرآیند استیکینگ از یک رابط کاربری نرم افزاری با نام Ledger Live استفاده می کند. کاربران می توانند با استفاده از این رابط ارزهای همچون ترون، الگورند، تزوس و پولکادات را استیک کنند.

اموزش کیف پول سخت افزاری  لجر

۲.کیف پول سخت افزاری ترزور Trezor

یکی دیگر از معتبرترین کیف پول های سخت افزاری کیف پول ترزور می باشد که در دو مدل ترزور وان Trezor one و ترزور تی Trezor T موجود است. در این کیف پول سخت افزاری امکان استیکینگ رمز ارز هایی همچون تزوس، کاردانو، الگورند، کازماس، نئو، وی چین و آنتولوژی وجود دارد. استیکینگ در این کیف پول با استفاده از اپلیکیشن ها صورت می گیرد.

اموزش کار با کیف پول سخت افزاری ترزور Trezor

3.کیف پول سخت افزاری کول ولت اس CoolWallet S

از کیف پول CoolWallet S می توان به عنوان اولین کیف پول سخت افزاری بلوتوثی یاد کرد. امکان استیکینگ Staking در این کیف پول وجود دارد و با استفاده از پلتفرم های واط می توانید در این کیف پول سهام گذاری کنید.

آموزش کیف پول کول ولت CoolWallet S


استیکینگ Staking در کیف پول های نرم افزاری

استیکینگ Staking در کیف پول های نرم افزاری

استیکینگ Staking در کیف پول های نرم افزاری

همانطور که در مقالات مربوط به ارزهای دیجیتال بسیار گفته شده است امروزه کیف پول های نرم افزاری بسیاری وجود دارند که از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کنند. کیف پول های دستکتاپ و کیف پول های موبایلی از جمله کیف پول هایی می باشند که در دسته ی کیف پول های نرم افزاری قرار می گیرند. این کیف پول ها با ذخیره کلیدهای خصوصی بر روی دستگاه امکان کنترل رمز ارزها را برای کاربران فراهم می کنند. اما با توجه به اینکه این کیف پول قابلیت اتصال به اینترنت را دارند ممکن است مورد حمله هکرها قرار گیرند.

پشتیبانی از ارزهای دیجیتال و فرآیند استیکینگ Staking از جمله امکاناتی است که توسط کیف پول های نرم افزاری ارائه می شود. به طور معمول هر کیف پول نرم افزاری از رمزارزهای مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام PoS پشتیبانی می کند و قابلیت استیکینگ آن رمز ارز را دارد.

در این قسمت از مقاله تعدادی از کیف پول های نرم افزاری که امکان انجام فرآیند استیکینگ Staking را فراهم می کنند، به شما معرفی خواهیم کرد.

۱.کیف پول اتمیک Atomic

این کیف پول نرم افزاری برای سیستم عامل های اندروید، ios، ویندوز، مک و لیتوکس قابلیت نصب دارد. کیف پول اتمیک از رمز ارز های بسیاری پشتیبانی می کند و با استفاده از این کیف پول می توان به استیک کردن ارز هایی همچون ترون، نئو، الگورند، تزوس، کازماس، وی چین و بند پرداخت.

اموزش استیکینگ Staking در کیف پول اتمیک

۲.کیف پول تراست Trust

کاربران می توانند این کیف پول را برای سیستم عامل های اندروید و ios نصب نمایند. شما می توانید با استیک کردن رمز ارز هایی همچون وی چین، ترونف الگورند، تزوس، کازماس و کالیستو در این کیف پول سود مناسب کسب نمایید.

۳.کیف پول نرم افزاری اکسودوس Exodus

این کیف پول از یک رابط کاربر کاربر پسند برخوردار است و شما می توانید کیف پول اکسودوس را برای پلتفرم های اندروید، ios، ویندوز، مک و لینوکس بارگیری کنید. در این کیف پول امکان استیکینگ بسیاری از ارزهای دیجیتال به صورت مستقیم وجود دارد. اگر می خواهید از این کیف پول استفاده کنید قبل از همه نیازمند یک نرم افزار تغییر IP نیز می باشید.


استیکینگ Staking در پلتفرم های DeFi

استیکینگ Staking در پلتفرم های DeFi

استیکینگ Staking در پلتفرم های DeFi

استخراج نقدینگی Liquidity Mining و کشت سود Yield Farming از جمله مفاهیمی می باشند که در پلتفرم های مالی غیرمتمرکز یا DeFi مورد استفاده قرار می گیرند. اگر بخواهیم به تعریف استخراج نقدینگی بپردازیم، می توان گفت استخراج نقدینگی به معنای افزودن نقدینگی به پلتفرم DeFi می باشد. در این روش نقدینگی پروتکل ها توسط افرادی که برای این کار داوطلب می باشند تامین شده و به آنها سود وام ها به عنوان پاداش ارائه می شود. استیکینگ Staking در DeFi به روش های کسب سود در پلتفرم های DeFi گفته می شود. در ادامه مطالب شما با چند نمونه از پلتفرم های برتر DeFi آشنا خواهید شد.

۱.یرن فایننس Yearn Finance

راه اندازی این پروتکل در سال ۲۰۲۰ و در ماه فوریه صورت گرفته است. پروتکل یرن فایننس مبتنی بر بلاکچین اتریوم می باشد. در این پلتفرم کاربران قادر خواهند بود با استفاده از رابط ها سهام های به اشتراک گذاشته خود را مدیریت کنند. این پروتکل می تواند راه های مناسبی را برای افزایش سوددهی از طریق سرمایه گذاری به کاربران ارائه دهد.

۲.میکردائو MKR

در این پروتکل امکان وام گیری رمز ارز هایی همچون اتر و استیبل کوین ها وجود دارد. میکردائو در دسته پلتفرم های محبوب در حوزه دیفای قرار دارد. از جمله استیبل کوین های این پلتفرم دای DAI می باشد که افراد می توانند با شرکت در Yield Farming پلتفرم میکر به استیکینگ رمز ارز دای بپردازند.

۳.کامپاند Compound

از دیگر پروتکل های وام دهی می توان به کامپاند اشاره کرد. در این پروتکل امکان وام دهی رمز ارز هایی همچون BAT، ETH، DAI و USDC فراهم می باشد. در این پلتفرم توکن هایی پشتیبانی می شوند که می توانید با استفاده از این توکن ها، رمز ارز های دیگر را وام بگیرید.

۴.سینتتیکس Synthetix

سینتتیکس یکی از پلتفرم های غیرمتمرکز می باشد که برای صدور دارایی های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارایی های مصنوعی ترکیبی از دارایی ها می باشند که با دارایی های دنیای واقعی ارزشی برابر دارند. توکن بومی این پلتفرم SNX می باشد که می توانید با استفاده از این توکن و قفل آن در قرارداد هوشمند، به صدور دارایی های مصنوعی بپردازید.

۵.پنکیک سواپ Pancake Swap

پنکیک سواپ به عنوان یک صرافی غیرمتمرکز شناخته می شود و در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شده است. در پلتفرم پنکیک سواپ امکان سپرده گذاری و کسب درآمد برای کاربران وجود دارد. در این پلتفرم کاربران قادر خواهند بود با استفاده از تامین نقدینگی در استخرها توکن های LP دریافت کرده و با استفاده از این توکن ها سپرده گذاری کنند و پاداش دریافت کنند.


چگونه یک پلتفرم مناسب برای استیکینگ Staking انتخاب کنیم؟

چگونه یک پلتفرم مناسب برای استیکینگ Staking انتخاب کنیم؟

چگونه یک پلتفرم مناسب برای استیکینگ Staking انتخاب کنیم؟

یکی از نکاتی که در انجام فرآیند استیکینگ Staking باید در نظر گرفته شود و از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در نظر گرفتن یک پلتفرم مناسب برای انجام استیکینگ می باشد. اما چگونه؟ در این قسمت از مقاله ما به شما نکاتی را خواهیم گفت که با در نظر گرفتن آنها می توانید یک پلتفرم مناسب را برای استیکینگ Staking انتخاب کنید.

  1. یکی از مواردی که می توان به آن اشاره نمود جستجو در صفحات اجتماعی می باشد. برای انتخاب یک پلتفرم تنها به اطلاعات موجود در ارتباط با بنیانگذاران و تیم ارائه دهنده پلتفرم بسنده نکنید بلکه در صفحات اجتماعی همچون توئیتر و ردیت در ارتباط با پلتفرم انتخابی جستجو کنید و اطلاعاتی را دریافت نمایید. با استفاده از این صفحات اجتماعی می توانید از نظرات کاربران در ارتباط با پلتفرم مورد نظر آگاه شوید.
  2. مدت زمان فعالیت پلتفرم از دیگر مواردی می باشد می تواند در انتخاب پلتفرم مناسب به کاربران کمک کند. سابقه پلتفرم می تواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.
  3. در نظر گرفتن شرایط استیکینگ Staking پلتفرم ها می تواند امری مهم در انتخاب پلتفرم برای استیکینگ باشد. در واقع بعضی از پلتفرم ها  شرایط خاصی برای استیکینگ دارند. برای مثال ممکن است در یک پلتفرم برای انجام فرآیند استیکینگ نیاز است تا همیشه کیف پول به اینترنت متصل باشد و یا شرایط دیگر.

سخن پایانی

با خواندن این مقاله شما می توانید با مفهوم استیکینگ Staking در ارزهای دیجیتال به طور کامل آشنا شوید. استیکینگ Staking در حوزه ی ارز های دیجیتال به معنای قفل و نگهداری دارایی ها برای مدت زمان مشخصی است. انجام فرآیند استیکینگ Staking می تواند مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد. همچنین شما می توانید با استیک کردن ارزهای دیجیتال سود دریافت کنید.

انجام فرآیند استیکینگ Staking در صرافی ها و کیف پول ها امکان پذیر می باشد. برای اینکه بتوانید یک پلتفرم مناسب برای استیکینگ Staking انتخاب کنید، نیاز است تا قبل از انجام فرآیند در ارتباط با آن به تحقیق و جستجو بپردازید. امیدواریم که با خواندن این مقاله بتوانید اطلاعات جامعی را دریافت نمایید.

از اینکه تا پایان مقاله “استیکینگ Staking چیست؟“همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران