بلاک چیست؟ | آشنایی با ساختار بلاک

بلاک Block چیست؟
بازدید 55
۵

بلاک Block چیست؟ در این مقاله می خواهیم به تعریف بلاک در ساختار رمز ارزها بپردازیم. بلاک ها در واقع بخشی از بلاکچین می باشند و داده هایی در این بلاک ها ثبت می شود که این داده ها قابل تغییر نمی باشد. داده هایی که در بلاک وجود دارد شامل تراکنش هایی می باشد که صورت گرفته است. در ادامه به توضیحی در ارتباط با عملکرد بلاک و ساختار آنها خواهیم پرداخت.


بلاک Block چیست؟

بلاک  Blockچیست؟

بلاک  Blockچیست؟

اگر بخواهیم بلاک را به صورت مختصر و کوتاه برای شما بیان نماییم، می توان گفت منظور از بلاک در حوزه ی رمز ارزها فایل هایی هستند که داده های مربوط به شبکه را برای همیشه ثبت می کنند و این بلاک ها بخشی از بلاکچین می باشند. یک بلاک برخی یا آخرین تراکنش ها را که هنوز وارد بلاک قبلی نشده اند، ثبت می کند.

بنابراین، یک بلاک مانند یک دفتر ثبت است. هر بار که یک بلاک تکمیل می شود، جای خود را به بلاک بعدی در بلاکچین می دهد. بنابراین یک بلاک یک ذخیره دائمی از سوابق است که پس از نوشتن، قابل تغییر یا حذف نیست. در واقع اطلاعاتی که در بلاک ها ذخیره می شوند قابل تغییر یا حذف نمی باشند.

یک بلاک را می توان مانند یک حلقه در یک زنجیره در نظر گرفت. شبکه بلاکچین از میلیون ها بلاک تشکیل شده است که هر کدام از بلاک ها بخشی از بلاکچین را تشکیل می دهند. هک کردن یک بلاک عملا غیر ممکن است.


بلاک ها چگونه کار می کنند؟

بلاک ها چگونه کار می کنند؟

بلاک ها چگونه کار می کنند؟

هر شبکه شاهد بسیاری از فعالیت های معاملاتی و یا تراکنش ها می باشد. تراکنش های انجام شده در طی یک دوره زمانی مشخص در پرونده ای به نام بلاک ثبت می شوند که اساس شبکه بلاکچین را تشکیل می دهد.

یک بلاک شامل اطلاعاتی در ارتباط با گذشته و آینده است. هر بار که یک بلاک تکمیل می شود، بخشی از گذشته می شود و جای خود را به یک بلاک جدید در زنجیره بلوک می دهد. در واقع بلاک تکمیل شده یک ثبت دائمی از معاملات گذشته است و معاملات جدید در مورد فعلی ثبت می شوند.

به این ترتیب، کل سیستم در یک چرخه کار می کند و داده ها برای همیشه ذخیره می شوند. هر بلاک شامل سوابق برخی یا تمام معاملات و تراکنش هایی اخیر است و اشاره به بلاکی است که قبل از ان وجود دارد و دستکاری اطلاعات ثبت شده را برای کاربر عملا غیر ممکن می سازد.

بیشتر بخوانید: تفاوت بلاکچین و پایگاه داده در چیست؟


ارتفاع بلاک  Block Height چیست؟

ارتفاع بلاک  Block Height چیست؟

ارتفاع بلاک  Block Height چیست؟

همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم، بلاکچین شامل یک سری از بلاک های متوالی است. این بلاک ها در اصل واحد داده ای هستند که برای ذخیره اطلاعات تراکنش یا معاملات  شبکه استفاده می شوند. هر بلاک حاوی یک رکورد امن و عمومی از معاملات و تراکنش های انجام شده یا تایید شده در فاصله بین بلاک قبلی و بلاک مورد نظر است. اولین بلاک موجود در بلاکچین دارای ارتفاع صفر است زیرا هیچ بلاکی قبل از ان در بلاکچین وجود ندارد.

اگر بخواهیم ارتفاع بلاک ها را تعریف نماییم می توان گفت، ارتفاع بلاک به عنوان تعداد بلاک های در بلاکچین تعریف شده است. ارتفاع بلاک یا می تواند محل تراکنشی را که در گذشته در بلاکچین انجام شده است، ارجاع دهد یا به طول اندازه فعلی بلاکچین اشاره دارد. نمودار ارتفاع بلاک نشانگر این است که چگونه بلاک های جدید به طور پیوسته در بلاکچین با گذشت زمان کشف می شوند.

ارتفاع بلاک به یک مکان خاص در بلاکچین اشاره دارد که با تعداد بلاک های تایید شده قبل از ان اندازه گیری می شود. ارتفاع بلاک فعلی بلاکچین، نشانگر اندازه یا زمان فعلی موجود در ان است.


زمان بلاک  Block Time چیست؟

زمان بلاک  Block Time چیست؟

زمان بلاک  Block Time چیست؟

زمان بلاک، در زمینه ارزهای دیجیتال، معیاری برای تولید بلاک جدید یا پرونده داده در یک شبکه بلاکچین می باشد. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم هر شبکه، زمان بلاک مشخص شده خود را دارد. به عنوان مثال، زمان بلاک شبکه بیت کوین حدود ۱۰ دقیقه است، در حالی که زمان بلاک شبکه اتریوم حدود ۱۳ ثانیه است.

زمان بلاک در واقع زمان لازم برای ایجاد بلاک بعدی در یک زنجیره است. در اصل مدت زمانی می باشد که یک استخراج کننده بلاکچین برای یافتن راه حلی برای هش استفاده می نماید.

زمان بلاک برای ایجاد بلاک یا پرونده جدید در زنجیره ارزهای رمز پایه لازم است.


ساختار بلاک بلاکچین

ساختار بلاک بلاکچین

ساختار بلاک بلاکچین

به طور کلی می توان گفت بلاک بلاکچین از دو قسمت بدنه ی بلاک و هدر بلاک تشکیل شده است. در ادامه مطالب شما می توانید با هر بخش به صورت جداگانه آشنا شوید.

بدنه ی بلاک یا Block Body

تاریخچه تراکنش های تایید شده در این قسمت قرار دارد. به طور کلی زمانی که ماینرها یک بلاک را می سازند، یک تراکنش را اعتبار سنجی نموده و تایید می کنند. برای اینکه تایید تراکنش ها انجام شود، ماینرها میزان تراکنش را بررسی می نمایند. تمامی این سوابق و اطلاعات در بدنه ی بلاک ذخیره می شود.

هدر بلاک یا Header Block

در بلاکچین هدر بلاک نقش اساسی را برعهده دارد.


بلاک ها چگونه به وجود می آیند؟

بلاک ها چگونه به وجود می آیند؟

بلاک ها چگونه به وجود می آیند؟

در این قسمت از مقاله می خواهیم بررسی نماییم که بلاک ها چگونه ایجاد می شوند و با هم مراحل ایجاد و شکل گیری بلاک ها را بررسی می نماییم.

بلاک ها توسط ماینرها ایجاد می شوند. در واقع زمانی که تراکنشی صورت می گیرد، این تراکنش انجام شده مستقیما به بلاکچین اضافه نمی شود بلکه این تراکنش وارد استخر تراکنش ها می شود.

ماینرها وظیفه دارند که تراکنش ها را از استخر تراکنش جمع آوری نمایند و به یک بلاک هدر که مختص هر بلاک است، وارد کنند و سپس در آخر این بلاک هدر را به بلاکچین اضافه نمایند.


ساختار هدر بلاک

هش هدر بلاک، شناسه منحصر به فرد هدر بلاک است. در شبکه بیت کوین هر هدر بلاک دارای چهار بخش هش بلاک قبلی، ریشه درخت مرکل، سختی و نانس می باشد.

هش بلاک قبلی

بلاک هایی که در بلاکچین وجود دارند، توسط هش هدر بلاک مشخص می شوند. شماره هش هر بلاک، به طور منحصر به فرد هر بلاک را مشخص می نماید. هش بلاک قبلی که گفتیم که یکی از اجزای ساختار هدر بلاک می باشد، شامل داده هایی است که که به بلاک قبلی وصل است و ایمنی زنجیره را فراهم می کند.

ریشه درخت مرکل

تمام تراکنش های موجود در یک بلاک می توانند در یک هش جمع شوند. این هش به عبارتی ریشه درخت مرکل است و این درخت یک درخت باینری است.

سختی

منظور از سختی تعداد صفرهایی می باشد که در زمان هشینگ هدر بلاک بیت کوین ظاهر می شود.

نانس

نانس متغیری می باشد که با اثبات کار افزایش می یابد. این مقدار توسط ماینرها تغییر می یابد تا بتوانند به سطح سختی مورد نظر دست یابند.


افزودن بلاک به بلاکچین چگونه است؟

افزودن بلاک به بلاکچین چگونه است؟

افزودن بلاک به بلاکچین چگونه است؟

در این قسمت از مقاله می خواهیم با هم بررسی نماییم که بلاک ها چگونه به بلاکچین افزوده می شوند؟ در ابتدا باید بگوییم که بلاک ها به وسیله ماینرها ایجاد خواهند شد. بلاک ها توسط ماینرها بر اساس سختی شبکه و به همراه هدر بلاک به بلاکچین اضافه می شود. سختی شبکه در واقع دشواری استخراج بلاک جدید است و این گزینه در بلاک چین های مختلف متفاوت است.

برای مثال در بلاکچین بیت کوین میزان سختی شبکه در زمان های مختلف، متفاوت می باشد. این میزان تغییر کرده است تا میزان استخراج هر بلاک ده دقیقه باشد.


سخن پایانی

در این مقاله به بررسی بلاک ها پرداختیم. همانطور که گفته شد، بلاک ها بخشی از بلاکچین می باشند که داده هایی در ان وجود دارد. داده های موجود در بلاک ها قابل حذف و یا تغییر نمی باشند. هر شبکه شامل تعداد زیادی تراکنش می باشد که این تراکنش ها داخل بلاک جمع آوری می شوند. ماینرها قادر خواهند بود با جمع آوری تراکنش ها از استخر تراکنش ان را به یک بلاک هدر که مخصوص هر بلاک است، وارد نمایند. هر هدر بلاک شامل بخش هایی است که در این مقاله به بررسی ساختار ان پرداختیم.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “بلاک Block چیست؟ | آشنایی با ساختار بلاک” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
5 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رامتین
3 سال قبل

ناش در تکنولوژی بلاکچین یعنی چه ؟

امیرعباس
3 سال قبل

آیا بلاک به مرور زمان پیشرفت یا آپدیت می شوند چه چیزی تشکیل می دهد.

محمد
3 سال قبل

طریقه بوجود آمدن بلاک چگونه می باشد؟

جواد
3 سال قبل

آیا بلک توسط دستگاه ماینر ایجاد می شود.

مصطفی
3 سال قبل

آیا امکان استفاده از این تکنووولوژی در صنعت برق وجود دارد؟