کارمزد تراکنش چیست؟ | آشنایی با کارمزد تراکنش ها در بازار ارزهای دیجیتال

کارمزد تراکنش چیست ؟
بازدید 33
۱۱

کارمزد تراکنش ،آیا تا به حال درباره کارمزد تراکنش ها داده ای دریافت کرده اید؟ آیا تا به حال در این باره چیزی شنیده اید؟ اگر در این زمینه اطلاعاتی ندارید و با مراجعه به این مقاله قصد جمع آوری اطلاعات در این باره را دارید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید و سپس در صورتی که برایتان سوالی ایجاد شد، سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید. اگر بخواهیم به صورت کلی در این باره با شما عزیزان گفتگو کنیم، کارمزد تراکنش زمانی باید پرداخت شود که ارز های دیجیتال به یک کیف پول دیگر انتقال پیدا می کند. همانطور که می دانید، تراکنش ها در بلاکچین نیاز به تایید دارند و تایید شدن تراکنش ها نیز نیاز به تلاش زیادی دارد. این کارمزد ها در جهت جبران تلاش ماینر ها و همچنین اعتبار سنج ها می باشند. این موضوع کمک بسیاری به بهتر انجام شدن کار می کند. حالا برای اطلاعات بیشتر به سراغ ادامه مقاله می رویم.


کارمزد تراکنش چیست؟

همانطور که گفتیم، کارمزد های تراکنش زمانی باید پرداخت شوند که ارز های دیجیتال در کیف پول های دیجیتال جا به جا می شوند. کارمزد ها می توانند بر اساس معیار هایی که اصلی ترین آن میزان شلوغی ( سختی ) شبکه می باشد تغییر کند، در ادامه نیز در این باره بیشتر با شما عزیزان گفتگو می کنیم. این موضوع نیز لازم به ذکر است که کارمزد های تراکنش انعطاف پذیر می باشد. زمانی که یک کاربر قصد دارد تا تراکنشش به سرعت تایید شود، باید نسبت به بقیه کارمزد بیشتری پرداخت کند تا ماینر ها روند تاییدیه تراکنش را زودتر انجام دهند. در این بین یک سوال ممکن است برای افراد مختلف پیش بیاید و آن این است که چرا کارمزد تراکنش وجود دارد؟ برای دریافت پاسخ سوال خود مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.


دلیل وجود کارمزد تراکنش ها چیست؟

برخی از اوقات، پرداخت کارمزد برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است همیشه این سوال برایشان پیش بیاید که دلیل وجود کارمزد تراکنش ها چیست؟ کارمزد تراکنش ها نه تنها در بستر ارز های دیجیتال بلکه به صورت کلی در تمامی کار های بانکی وجود دارد. برای مثال اگر تا به حال اقدام به کارت به کارت پول کرده باشید، می بینید که پس از کارت به کارت مبلغی از شما به عنوان کارمزد کسر می گردد. این دقیقا همان کارمزدی است که شما در ارز های دیجیتال نیز باید پرداخت کنید.

برای اینکه دلیل وجود کارمزد ها را بدانیم ابتدا کمی به قبل تر برویم. کارمزد تراکنش ابتدا تنها بر روی ارز دیجیتال بیت کوین معرفی شد که عنوان آن نیز یک ابزار آنتی اسپم نامیده شد. پس از چندی در ادامه، به یکی از ویژگی های اصلی بلاکچین تبدیل شد.

در اوایل، کارمزد های تراکنش تنها یک هدف داشت و آن نیز این بود که مانع اضافه بار بر روی شبکه بیت کوین بشوند. به همین جهت خالق بیت کوین ” ساتوشی ناکاموتو ” از سیستم آدام بک که ” Hashcash ” عنوان داشت ایده گرفت که طبق این موضوع سیستم اثبات کار یا POW شکل گرفت.

پس از چند سال ” حدود به دو سال ” یک قانون سورس کد توجه توسعه دهنده ارز دیجیتال بیت کوین ” گاوین اندرسن ” را به خود جلب کرد. این قانون سورس کد نیازمند حداقل کارمزد تراکنش ۰.۰۱ بیت کوین می باشد. در آن زمان، این موضوع به نظر نمی رسید که این کارمزد مسئله زیادی داشته باشد اما پس از چندی با گذشت زمان ارزش دلار افزایش و تقاضا برای افزایش فضای بلاک افزایش یافت. توسعه دهندگان ارز دیجیتال بیت کوین این قانون را با به روز کردن شبکه بیت کوین حذف کردند و اندازه های بلاک را از طریق به روزرسانی SegWit2X افزایش دادند.

بیشتر بخوانید: آینده اتریوم | بررسی آینده ارزدیجیتال اتریوم در ایران


کارمزد های تراکنش، چگونه کار می کنند؟

کارمزد ها یکی از اصلی ترین دلایل انگیزه ماینر ها می باشد. همانطور که پیش تر آوردیم، تراکنش هایی که کارمزد بالاتری نسبت به بقیه دارند الویت بیشتری دارند و آنها را به بلاک های بعدی اضافه می کنند. شاید تا به حال درباره تراکنش های بلاتکلیف شنیده اید اما ندانید که چه تراکنش هایی هستند. تراکنش های بلاتکلیف به استخر حافظه یا همان MEMPool متصل می شوند. تراکنش ها در این فضا منتظر می شوند تا توسط ماینر ها برداشته و سپس در بلاک بعدی قرار بگیرند. شاید برایتان مجدد این سوال پیش بیاید که با پر شدن حافظه این استخر، چه می شود؟ در این مواقع ماینر ها تراکنش های با کارمزد بالاتر را انتخاب می کنند و تراکنش های مانده را برای بلاک های بعدی می گذارند. شاید دیده باشید برخی از کاربران ارز دیجیتال پیرو این هستند هنگامی که تراکنش آن ها ضروری و مهم است به صورت دستی کارمد ها را افزایش دهند، یکی از دلایل این موضوع دقیقا همین مورد است.

اگر در حوزه ارز های دیجیتال فعال باشید، شاید درباره گس یا GAS شنیده باشید اما اطلاعاتی درباره آن نداشته باشید. در شبکه اتریوم، کارمزد ها با گش مورد اندازه گیری قرار می گیرند. بلاکچین اتریوم که یک بلاکچین معروف نیز می باشد، چندین ویژگی پیچیده نسبت به بیت کوین دارد که از جمله آن ها می توان به قرار داد هوشمند و اپلیکیشن های غیرمتمرکز اشاره کرد.

احتمالا می دانید که ارز دیجیتال ریپل غیر قابل استخراج است و ماینری وجود ندارد که کوین های جدید ریپل را به وجود بیاورد. این موضوع باعث می شود تا کارمزد تراکنش ها کم باشند. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که کارمزد های تراکنش در استیبل کوین ها چگونه است؟

یکی از استیبیل کوین های معروف که تتر نام دارد، کارمزد تراکنش اعمال نمی کند و بین دو حساب USDT و یا دو کیف پول مبتنی بر بلاکچین که امکان ذخیره سرمایه های دیجیتال شما را دارند مبادله می شود. توجه داشته باشید که در صورت تبدیل تتر و یا استیبیل کوین ها به ارز فیات ( واحد پولی هر کشور ) شامل هزینه و کارمزد می شود.


بررسی دو عامل مهم در تاثیر گذاری کارمزد های تراکنش

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بررسی دو عامل که کارمزد های تراکنش ها را تحت تاثیر قرار می دهد با شما عزیزان گفتگو کنیم. این دو عامل عبارت اند از:

  1. اندازه تراکنش
  2. تقاضا برای فضای بلاک

هنگامی که کاربران مختلف و بسیاری به صورت همزمان اقدام به ارسال دارایی های خود می کنند، تقاضا برای افزایش فضای بلاک بیشتر می شود و همچنین تراکنش های بیشتری نیز وجود دارند که در انتظار تایید هستند. در برخی از مواقع، تقاضا برای افزایش بلاک به قدری افزایش پیدا می کند که شبکه ها شلوغ و همچنین تراکم زیادی را تجربه می کنند و مقدار کارمزد ها به سطح های ناپایدار رشد می کند. احتمالا این موضوع را می دانید که تراکنش هرچه بزرگ تر باشد، نیاز به فضای بیشتری در بلاک دارد و در برابر تراکنش های کوچک، زمان بیشتری می کشد تا تایید شوند.


در شبکه های بلاکچین کارمزد ها چگونه مقایسه می شوند؟

کارمزد تراکنش

نحوه مقایسه کارمزد تراکنش ها

اگر در حوزه ارز های دیجیتال فعال باشید، احتمالا می دانید که بلاکچین هایی که توانایی مدیریت تراکنش های بیشتری را دارند، کارمزد کمتری نیز دارند. در حال حاضر پروژه های بلاکچین مختلفی وجود دارد که کارمزد های تراکنش آن ها مختلف می باشد. به صورت کلی می توان گفت که هر چه میزان توان عملیاتی شبکه بیشتر باشد، کارمزد تراکنش نیز همانطور که گفته شد کمتر است. برای اینکه این موضوع را بهتر متوجه شوید بگذارید تا برایتان یک مثال بزنیم.

کارمزد تراکنش های ارز دیجیتال ریپل در حال حاضر ۰.۰۰۰۰۱ می باشد. حدودا در سال ۲۰۱۷ بود که برای یک مدت کوتاه مقدار کارمزد این شبکه به ۰.۴۰ تغییر پیدا کرد. با توجه به صحبتی که پیشتر گفتیم، در صورت یکه کارمزد ریپل به مقدار کمتر از ۰.۲۵ دلار برسد، بسیار ناچیز می شود.

در ارز دیجیتال بیت کوین که مشهور ترین رمز ارز نیز می باشد، امسال شاهد افزایش های قابل توجه در کارمزد های تراکنش بود. در ماه ژوییه این مقدار تقریبا کمتر از ۱ دلار بود و در ماه اوت به ۴ دلار و در پایان، در ماه اکتبر به ۱۰ دلار نیز رسید.

در اتریوم نیز، کارمزد های تراکنش بالا می باشد و مقدار کارمزد نیز با افزایش میزان شبکه افزایش می باید. اگر در خاطرتان باشد در سال های ۲۰۱۷ و همچنین ۲۰۱۸ و تقریبا در اواسط ۲۰۲۰ زمانی که موضوع دیفای Defi شور و اشتیاق بالایی داشت این موضوع اتفاق افتاد. بعضی از کاربران در این باره، از کارمزد های ۹۹ دلاری صحبت می کردند که این موضوع شروع به گمانه زنی های مختلف درباره بلاکچین جایگزین شد.

مابین بیت کوین و همچنین اتریوم و باقی بلاکچین ها همانند لایت کوین یا LTC و بیت کوین کش BCH و کاردانو ADA و اتریوم کلاسیک ETC کارمزد کمتر و یا متوسطی دارند. شاید برایتان سوال پیش بیاید که کارمزد ترون که چندی است بین کاربران رواج یافته است چگونه می باشد؟ کارمزد این ارز نیز شبیه به ریپل که کمی قبل تر برایتان آوردیم می باشد.


سخن پایانی

همانطور که در این مقاله آشنا شدید، کارمزد ها موجب انگیزه بیشتر ماینر ها می شود و این موضوع بسیار بر روند تایید بلاک ها تاثیر دارد. امروز دیگر در تمام سیستم های مالی کارمزد وجود دارد چراکه برخی از کار ها برای بهتر انجام شدن به این موضوع احتیاج دارند. در صورتی که در این باره برایتان وسال ایجاد شد می توانید در قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید.

ممنون از اینکه تا پایان “کارمزد تراکنش چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

من سید مهدی هستم تولید کننده محتوا سایت زوم ارز. دانشجوی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه آزاد گرایش نرم افزار می باشم و همچنین سابقه ی سه سال فعالیت در حوزه ی ارز های دیجیتال و 5 سال نیز تولید کننده محتوا را در کارنامه خود دارم. بنده علاقه مند به دنیای کریپتو و همچنین تکنولوژی هستم و همچنین به آینده ی ارز های دیجیتال بسیار خوشبین نیز هستم و بر این باورام که صنعت بلاکچین در ایران آینده ای بسیار درخشانی خواهد داشت.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهیمه
3 سال قبل

کارمزد تراکنش ها ADA چگونه است؟

تیم محتوا
پاسخ به  فهیمه
3 سال قبل

چشمگیر نیست

بتول
3 سال قبل

راسته میگن کارمزد تراکنش های اتریوم در جولای کم میشه؟

تیم محتوا
پاسخ به  بتول
3 سال قبل

قطعا توسعه دهندگان با اپدیت هایی قصد کاهش این کارمزد ها دارد

غزل
3 سال قبل

کارمزد اتریوم ماه جولای کم میشه؟

محسن
3 سال قبل

کارمزد اتریوم چرا انقدر بالا است؟

طاهره
3 سال قبل

gas همون کارمزد است؟

سیامک
3 سال قبل

اتریوم خیلی کار فروش بالاست

حمیدرضا
3 سال قبل

کارمزدها رو کحا چک کنم؟

آرمین
3 سال قبل

کارمزد اتریوم وحشتناک شده!

مهنیا
3 سال قبل

کارمزد ارزهای defi چرا انقدر زیاد است؟