ارز استیم STEEM چیست؟ تقریبا همه افراد امروزه با شبکه های اجتماعی سر و کار دارند. از تولید محتوای علمی تا تولید آگهی های تبلیغاتی برای فروش محصولات در این رسانه ها منتشر می شود. اما نکته قابل توجه آن است که سود شرکت هایی که این شبکه ها را ایجاد کرده اند خیلی بیشتر از چیزی می باشد که کاربران تصور کنند. مهم ترین منبع درآمد این شرکت ها فروش اطلاعات کاربران به شرکت های تبلیغاتی است، آن هم بدون اجازه و اطلاع کاربر!!
امروز در این مقاله پروژه استیم Steem را به شما معرفی می کنیم. استیم Steem یک بلاکچین می باشد که شبکه های اجتماعی می توانند روی آن پیاده سازی شوند. با استفاده از استیم Steem کاربران می توانند به محتوای تولید شده خود تسلط داشته باشند. به بیان ساده حق مالکیت در این پلتفرم ها رعایت می شود، در نتیجه کاربرانی که با استفاده از این پروتکل تولید محتوا می کنند، پاداش دریافت کرده و این باعث انگیزه بیشتر بین فعالین در شبکه های اجتماعی می شود. تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا اکوسیستم این پلتفرم را بررسی کنیم.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
- ارزهای استیم Steem کدامند؟
- نیم نگاهی به کوین استیم STEEM
- تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم استیم Steem
- عملکرد پلتفرم استیم Steem
- ویژگی های پلتفرم استیم Steem
- امنیت پلتفرم استیم Steem
- بررسی روند قیمت ارز دیجیتال استیم STEEM
- کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال استیم STEEM
- صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال استیم STEEM
- نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال استیم STEEM
- آینده پروژه استیم Steem
ارزهای استیم Steem کدامند؟
بلاکچین استیم Steem سه ارز به نام های STEEM ،STEEM Power (sp) ،STEEM Blockchain Dollars (SBD) دارد. در ادامه این سه ارز را به شما معرفی می کنیم:
-
STEEM:
استیم STEEM ارز پایه این پلتفرم است و برای جا به جایی دارایی ها و همچنین برای استفاده از کالا ها و سرویس ها پرداخت می شود. این ارز، درون برنامه قابل انتقال نیست.
-
STEEM Power:
این پلتفرم به کاربران این امکان را می دهد که ارز استیم Steem خود را در این پلتفرم به مدت ۱۳ هفته قفل کنند و علاوه بر کسب سود، اعتباری به نام STEEM Power دریافت کنند. هر چه کاربر STEEM Power بیشتری داشته باشد، تاثیر بیشتری در رای دادن به محتوا دارد و هرچه رای مثبت بیشتری به یک محتوا داده شود، تولید کننده محتوا، پاداش بیشتری دریافت می کند. اگر کاربری قصد برداشت توکن Steem را داشته باشد، یک هفته بعد از روزی که درخواست داده شد، برداشت شروع می شود. یعنی هر هفته مقداری ثابت آزاد می شود که این فرآیند ۱۳ هفته طول می کشد. در نظر داشته باشید این ارز را، درون برنامه می توان به سایر کاربران انتقال داد.
-
STEEM Blockchain Dollars:
این ارز تبادل بین ارزهای فیات و دارایی درون بلاکچینی را تسهیل می کند. این ارز همیشه برابر با یک دلار آمریکا می باشد و همچنین به کاربرانی که این ارز را داشته باشند، سود پرداخت می شود.
خوب است بدانید این پلتفرم به گونه ای طراحی شده که اگر شما یک رسانه اجتماعی را روی آن راه اندازی کنید، می توانید یک ارز برای آن تعریف کنید که درون آن پلتفرم اعتبار دارد. به این ارزهای درون پلتفرمی “Smart Media Tokens (SMTs)” می گویند. این مدل توسط رسانه های اجتماعی مانند: steemit.com ،busy.org ،chainbb.com ،dsound.audio ،dtube.video استفاده شده است. این ارزهای درون برنامه ای به عنوان پاداش و همچنین راهی برای خرید سرویس و خدمات است و همچنین باعث شده انگیزه فعالیت در این پلتفرم ها بیشتر بشود.
نیم نگاهی به کوین استیم STEEM
نام اختصاری | STEEM |
نوع ارز | Coin |
عرضه کل | ۴۰۹,۱۹۰,۹۸۱ |
مقدار در گردش | ۳۹۴,۹۵۱,۶۹۹ |
وب سایت رسمی | steem.com |
بلاکچین اکسپلورر | steemdb.io |
وایت پیپر | steem.io |
پیج های رسمی ارتباطی | steemit.com |
سورس کد | github.com |
تاریخچه و بنیان گذار پلتفرم استیم Steem
آقای Ned Scott به همراه Dan Larimer با اجرایی کردن برنامه Steemit روی بلاکچین استیم Steem در سال ۲۰۱۶ رسما فعالیت خود را آغاز کردند. آقای Ned Scott از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ به عنوان مشاور مالی و تحلیلگر سرمایه گذاری در چندین شرکت مختلف فعالیت داشته است. او در سال ۲۰۱۵ با Dan Larimer ملاقات کرد و علایق و اهداف این دو باعث شد شریک تجاری یکدیگر شوند. Dan Larimer نیز که چهره ی شناخته شده ای در دنیای کریپتوها است، یک مهندس نرم افزار و کار آفرین می باشد که علاقه زیادی به بلاکچین ها و تمرکز زدایی دارد. Dan خالق پلتفرم Bitshares بود و تا سال ۲۰۱۷ نیز به عنوان مدیر ارشد فناوری در steem فعالیت می کرد. او از تیم steem در سال ۲۰۱۷ جدا شد تا پلتفرم EOS را تاسیس کند، البته بعد ها پروژه EOS را نیز رها کرد.
در سال ۲۰۲۰ بنیاد ترون اعلام کرد که شرکت Steemit Inc و دارایی های آن را خریده است. به این ترتیب بسیاری از ارز استیم steem که تا پیش از این نزد خود پلتفرم بود به بنیاد ترون تعلق گرفت. اما ولیدیتورهای شبکه steem برای حفظ تمرکز زدایی در یک رای گیری این ارزهای واگذاری را از چرخه حذف کردند، از طرفی بنیاد ترون در یک اقدام تلافی جویانه شروع به اعمال محدودیت هایی حاکمیتی کرد. در نتیجه نگرانی های مربوط به تمرکز شبکه، جامعه Steem را به سمت بلاکچین جدیدی به نام Hive سوق داد که در ۲۰ مارس ۲۰۲۰ فعال شد.
عملکرد پلتفرم استیم Steem
همان طور که متوجه شدید بلاکچین Steem یک بستر مناسب برای پلتفرم های شبکه اجتماعی می باشد که در آن حق مالکیت رعایت شده و همچنین تولید کنندگان محتوا و توسعه دهندگان متناسب با عملکرد خود، پاداش دریافت می کنند. اما در ادامه مباحث فنی اکوسیستم Steem را بررسی می کنیم.
خوب است بدانید پلتفرم استیم Steem از مفهوم Proof of Brain استفاده می کند. Proof of Brain به یک جامعه مبتنی بر توکن می گویند که بر اساس پاداش و مشارکت کاربران اداره می شود. این امر باعث انگیزه بین کاربران برای فعالیت در این پلتفرم ها می شود.
اما توکن هایی که به عنوان پاداش داده می شود از کجا می آید؟! بر اساس مکانیسم طراحی شده زنجیره این پلتفرم، هر سه ثانیه یک بلاک تولید می شود. به این ترتیب سالیانه ۹.۵ درصد از کل توکن ها استخراج می شود. این توکن ها بین بخش های مختلف به این ترتیب تقسیم می شود. ۷۵ درصد از این توکن ها به تولید کنندگان محتوا و متصدیان تعلق می گیرد و ۱۵ درصد از آن به کسانی که توکن Steem را نگه داری می کنند و همچنین ۱۰ درصد به کسانی که تولید بلاک می کنند پاداش داده می شود.
دادن رای مثبت و یا منفی و یا پست کردن یک محتوا و حتی کامنت گذاشتن یک تراکنش محسوب می شود، حال تصور کنید که بلاکچین Steem تا چه اندازه باید مقیاس پذیر و سریع باشد. دقیقا همین طور نیز می باشد بلاکچین Steem به عنوان یکی از سریع ترین و کارآمد ترین بلاکچین های موجود شناخته می شود که برای پشتیبانی از میزان ترافیک مورد انتظار در یک پلتفرم رسانه اجتماعی بزرگتری مانند Reddit طراحی شده است. این بلاکچین توان پردازش ۱۰ هزار تراکنش در ثانیه را دارد.
خوب است بدانید پلتفرم Steem از اولین پروژه هایی بود که به جای الگوریتم pow از Dpos استفاده کرد. در مدل pos کاربران با قفل کردن دارایی خود شروع به استخراج و تولید بلاک می کنند، از این رو به آن گواه اثبات سهام می گویند. اما در pos کاربرانی که دارایی اندکی داشتند نمی توانستند در تولید بلاک و یا تصمیمات حاکمیتی نقشی داشته باشند. در نتیجه مدل Dpos به وجود آمد، در این مدل کاربرانی که دارایی کمی دارند یک نماینده برای خود انتخاب می کنند و دارایی های خود را به صورت اعتبار در اختیار نماینده خود قرار می دهد که قدرت بیشتری در پردازش و یا رای گیری داشته باشد و به نسبت دارایی هر کسی، پاداش دریافت شده تقسیم می شود. Steem توانسته با استفاده از الگوریتم Dpos تصمیمات مهم حاکمیتی را با سرعت بیشتری اعمال کند که باعث تکامل بیشتر شبکه می شود. این شبکه تا کنون ۱۸ بار با موفقیت فورک شده است.
در نظر داشته باشید اکوسیستم استیم Steem از دو بخش ChainBase برای پایگاه داده های خود و همچنین از AppBase برای ارتباط و هماهنگی بین اجزا استفاده می کند. ChainBase دارای زمان بارگذاری کمتر است و همچنین خروجی سریع تری را ارائه می دهد که باعث دسترسی موازی به پایگاه داده و همچنین نسبت به نسخه قبلی خود در برابر خرابی ها مقاوم تر است. AppBase اولین قدم در ایجاد یک پارچه سازی چند زنجیره ای است. AppBase بسیاری از اجزای بلاکچین Steem را قادر می سازد تا با ایجاد بلاکچین های غیر اجماع به عنوان افزونه های اختصاصی، ماژولار شوند. این افزونه ها را می توان با سرعت بیشتری به روز کرد و این باعث می شود Steem بسیار کارآمد تر و آسان تر، نگهداری و مقیاس پذیر شود.
در ادامه بخش های مختلف اکوسیستم Steem را با یکدیگر بررسی می کنیم:
-
صرافی غیرمتمرکز:
بلاکچین Steem یک صرافی غیرمتمرکز مشابه با Bitshares را ارائه داده تا کاربران بتوانند ارزهای STEEM و SBD را در یک محیطی غیرمتمرکز مبادله کنند. این صرافی یک order book غیرمتمرکز دارد که ارزها با توجه به معاملات انجام شده کاربران در آن، قیمت گذاری می شوند.
-
پرداخت با Escrow:
تراکنش ها در بلاکچین ها یک طرفه می باشند، یعنی اگر یک تراکنش انجام شود هیچ راهی برای بازگشت آن نیست. اما بلاکچین Steem راهی را برای کاربران فراهم می کند تا با استفاده از یک شخص ثالث به عنوان سرویس امانی پرداخت ها را انجام دهند. به بیان ساده شما مبلغ پرداختی را به شخص امانت دار می دهید و در صورت توافق و انجام معامله، شخص امانت دار مبلغ دریافتی از شما را به طرف دیگر معامله می دهد. یکی از مزیت های این روش آن است که اگر در میانه کار معامله به هر دلیلی انجام نشود، پول شخص عودت داده می شود.
-
کلید خصوصی سلسله مراتبی:
این پلتفرم سیستم کلید خصوصی سلسله مراتبی را برای تسهیل تراکنش ها با امنیت های مختلف را ارائه داده است. این کلیدهای خصوصی شامل: Posting ،Active و Owner می شوند.
Posting: این کلید به حساب ها اجازه می دهد تا پست، نظر، ویرایش، رای و دنبال کردن و یا بی صدا کردن حساب های دیگر را فعال کنند.
active: این کلید برای کارهای حساس تر مانند انتقال وجه، تبدیل ارزها، رای دادن به ولیدیتورها، تنظیم سفارشات در بازار و تنظیم مجدد کلید است.
Owner: این کلید فقط برای استفاده در مواقع ضروری در نظر گرفته شده است. با استفاده از این کلید می توان به تمام اجزاء حساب از جمله تغییر رمز عبور و یا اثبات مالکیت و ….. دسترسی داشت.
-
تراکنش های چند امضایی:
این قابلیت این امکان را به گروه ها و یا سازمان ها می دهد که یک حساب را به صورت گروهی مدیریت کند. شیوه کار به این ترتیب است که برای انجام یک تراکنش، آن تعداد امضا که مشخص شده است باید جمع آوری شود، درغیر این صورت تراکنش انجام نمی شود. از همین قابلیت برای تقسیم پاداش نیز استفاده می شود. یعنی اگر یک محتوا چند تولید کننده داشت، پاداش بین آن ها تقسیم می شود.
-
بازیابی حساب دزدیده شده:
اگر حساب کاربری بنا به دلایل مختلفی به سرقت برود، آن کاربر به مدت ۳۰ روز فرصت دارد تا با ارسال کلید Owner اثبات مالکیت کند و حساب خود را پس بگیرد.
-
امنیت از طریق قفل زمان:
اگر کلید active و یا کلید owner یک کاربر به خطر بیوفتد، تمام دارایی آن کاربر در خطر است. پلتفرم Steem برای جلوگیری از ربوده شدن دارایی کاربران حساب پس انداز ذخیره را پیشنهاد می کند. آزاد کردن دارایی از این صندوق سه روز زمان می برد و همان طور که گفته شد، دارایی قفل شده در خود پلتفرم نیز هر هفته به صورت مقداری ثابت آزاد می شود. این تاخیر زمانی باعث می شود مالک اصلی حساب بتواند به شبکه ادعای خود را ثابت کند و کنترل حساب را در دست بگیرد.
-
محدود کردن پهنای باند:
از آنجایی که کارمزد تراکنش های انجام شده در این پلتفرم صفر است. برای جلوگیری از حمله هکرها و سو استفاده از این فرصت، تیم این پلتفرم اقدام به اعمال محدودیت های معقول کرده است، به گونه ای که به هر کاربر پهنای باند محدودی داده می شود. هر زمان که کاربر عملیاتی مانند انتقال توکن، ارسال محتوا و رای دادن را انجام می دهند، بخشی از پهنای باند خود را مصرف می کند. اما اگر کاربری پهنای باند خود را مصرف کند باید برای شارژ شدن آن صبر کند. در نظر داشته باشید مقدار پهنای باند هر کاربر با مقدار Steem Power آن مشخص می شود.
ویژگی های پلتفرم استیم Steem
در این بخش قصد داریم از ویژگی های این پلتفرم با خبر بشویم. ابتدا ویژگی های مناسب آن را عنوان می کنیم:
- کارمزد تراکنش ها در این پلتفرم صفر است.
- سرعت پردازش تراکنش ها در این پلتفرم بالا می باشد که برای استفاده از رسانه های اجتماعی طراحی شده است.
- رعایت حق مالکیت برای تولید کنندگان محتوا.
- کسب درآمد کاربران از تولید محتوا در این پلتفرم و همچنین کسب سود با استفاده از قفل کردن دارایی در آن.
- ایجاد بستری مناسب برای ادغام با رسانه های اجتماعی.
- ارائه سرویس های مختلفی مانند صرافی غیرمتمرکز و پرداخت امانی.
- ایجاد امنیت با استفاده از فاکتورهای پهنای باند و قفل کردن دارایی زمان دار و همچنین چندین کلید خصوصی.
- توجه ویژه به کاربران و ایجاد رابط کاربری ساده و مناسب.
- ارائه رسانه های اجتماعی غیرمتمرکز مانند: steemit.com ،busy.org ،chainbb.com ،dsound.audio ،dtube.video
اما در ادامه به نکات منفی این پلتفرم اشاره می کنیم:
- بعد از جدا شدن Dan Larimer به عنوان یک فرد تاثیر گذار، رشد این پروژه محدود شد.
- خریدن این پروژه توسط بنیاد ترون و مخالفت ولیدیتورها با این موضوع که نشان دهنده مشکلات بنیاد ترون است.
- آپدیت نکردن وایت پیپر پروژه از سال ۲۰۱۷.
- ممیزی نشدن قراردادهای هوشمند این پلتفرم توسط هیچ نهاد ناظری.
امنیت پلتفرم استیم Steem
متاسفانه قراردادهای هوشمند این پروژه توسط هیچ نهاد ناظری بررسی و تایید نشده، اما امنیت خود پلتفرم همان طور که در قسمت عملکرد این پروژه اشاره کردیم، با استفاده از فاکتورهایی که استفاده شده بسیار بالا است. همین طور تصمیمات حاکمیتی این پروژه توسط اعضای این پلتفرم اتخاذ می شود.
بررسی روند قیمت ارز دیجیتال استیم STEEM
پس از آشنایی با رمز ارز استیم STEEM در این قسمت از مقاله با روند قیمت آن آشنا خواهید شد. در اینجا بررسی خواهیم نمود که ارز دیجیتال استیم STEEM در چه تاریخی روند صعودی یا نزولی را طی نموده است. برای بررسی روند قیمت شما می توانید از سایت کوین مارکت CoinmarketCap کمک بگیرید. در واقع می توانید رمز ارز را جستجو نموده و نمودار قیمت آن را در صفحه اختصاصی رمز ارز مشاهده کنید. در زمان نگارش این مقاله ارز دیجیتال استیم STEEM در رتبه ۲۵۲ سایت کوین مارکت کپ قرار دارد.
ارز دیجیتال استیم STEEM با قیمت ۰.۸۷۷۹ دلار به بازار عرضه شد سپس در تاریخ ۲۱ جولای ۲۰۱۶ قیمت آن افزایش یافته و محدوده ۳.۹۴۱۹ دلار را رد کرد. قیمت رمز ارز استیم در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۱۶ کاهش یافته و تا تاریخ ۷ مِی ۲۰۱۷ یک روند نزولی را طی کرده است. پس از این کاهش قیمت، رمز ارز استیم با یک افزایش قیمت چشمگیری همراه بود و و در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۸ به بالاترین قیمت خود یا ATH رسید. همچنین لازم است بیان نماییم که ارز دیجیتال استیم STEEM از تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۸ تا تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۲۱ یک روند نزولی را داشته و در اواخر ماه مارس ۲۰۲۱ قیمت آن کمی افزایش یافته و به قیمت ۰.۹۸۳۸ دلار رسید. در ادامه شما می توانید روند قیمت ارز دیجیتال استیم را بر روی نمودار مشاهده کنید.
کیف پول های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال استیم STEEM
کیف پول ها از جمله مواردی می باشند که پس از خریداری رمز ارز به آن نیاز دارید. در واقع برای سرمایه گذاری و ذخیره سازی ارز دیجیتال شما باید از کیف پول ها استفاده نمایید. کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری بسیاری را مشاهده می کنید که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند. کیف پول های سخت افزاری به دلیل اینکه به صورت آفلاین رمز ارزها را ذخیره می کنند از امنیت بیشتری برخوردار هستند اما در مقابل دارای قیمت بالایی می باشند. کیف پول های نرم افزاری در دسترس تر می باشند و برای کاربران استفاده از آنها آسان تر می باشد.
با توجه به جستجوهای انجام شده در حال حاضر هیچ یک از کیف پول های سخت افزاری لجر و ترزور از رمز ارز استیم STEEM پشتیبانی نمی کنند. اما برای ذخیره سازی این ارز دیجیتال می توانید از کیف پول نرم افزاری سیف پل SafePal استفاده کنید. کیف پول نرم افزاری سیف پل برای سیستم عامل های اندروید و ios در دسترس می باشد و به راحتی قادر خواهید بود آن را بر روی تلفن همراه خود نصب نمایید. در صورتی که با نحوه کار با این کیف پول آشنا نیستید می توانید از مقاله آموزش کیف پول سیف پل در سایت زوم ارز استفاده کنید.
صرافی های پشتیبانی کننده ارز دیجیتال استیم STEEM
در قسمت قبلی مقاله بیان نمودیم که کیف پول نرم افزاری سیف پل از ارز دیجیتال استیم STEEM پشتیبانی می کند. در اینجا شما با صرافی های خارجی آشنا خواهید شد که می توانید با استفاده از آنها به خرید و فروش رمز ارز استیم بپردازید. البته لازم به ذکر است که استفاده از صرافی های خارجی به دلیل تحریمات موجود برای کاربران ایرانی دشوار می باشد و بایستی برای استفاده از آنها از نرم افزار تغییر IP ثابت یا VPS استفاده نمایند.
-
صرافی هیوبی گلوبال Huobi Global
صرافی هیوبی گلوبال در سال ۲۰۱۳ در پکن چین تاسیس شده و در سال ۲۰۱۸ که معاملات ارز دیجیتال توسط چین ممنوع شد به سنگاپور منتقل شد. در صرافی هیوبی گلوبال کاربران می توانند رمز ارز استیم را با جفت ارزهای USDT، ETH و BTC مبادله کنند.
-
صرافی بیت هامب Bithumb
بیت هامب یکی از صرافی های واقع در کره جنوبی می باشد و دارای یک سیستم خدمات رسانی سریع به مشتریان است. در این صرافی شما قادر خواهید بود رمز ارز STEEM را با جفت ارز KRW مبادله کنید.
-
صرافی کوینکس CoinEx
تاسیس صرافی کوینکس در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته است و از طیف گسترده ای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کند. در این صرافی امکان مباده رمز ارز استیم با جفت ارزهای USDT و BTC وجود دارد.
نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال استیم STEEM
شاید برای شما مخاطبان زوم ارز نیز این سوال پیش آمده باشد که نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال استیم STEEM چگونه است؟ برای خرید و فروش رمز ارز استیم می توانید از صرافی هایی که در قسمت قبل به شما معرفی نمودیم استفاده کنید. در مرحله اول شما باید در یک از صرافی های پشتیبانی کننده این ارز دیجیتال ثبت نام و احراز هویت نموده و در ادامه به خرید و فروش بپردازید.
علاوه بر صرافی های خارجی که در بالا به شما معرفی نمودیم، ممکن است صرافی های ایرانی نیز از ارز دیجیتال استیم STEEM پشتیبانی کنند. برای آشنایی با صرافی های ایرانی می توانید به صفحه مقایسه قیمت صرافی های داخلی در سایت زوم ارز مراجعه نمایید.
آینده پروژه استیم Steem
تقریبا تمامی رسانه های اجتماعی مانند: تلگرام، لاین، اینستاگرام و…. به دنبال ادغام با بلاکچین ها هستند. قطعا این کوچ از دنیای وب۲ به وب۳ در آینده سرعت بیشتری می گیرد و این باعث می شود پروژه های به اصطلاح هم خانواده با این پلتفرم ها مانند استیم Steem مورد توجه قرار گیرند. از طرفی این برای کاربران خوش آیند است که حق مالکیت محتوای تولید شده توسط آن ها تنها نزد آن ها باشد و حق کپی رایت رعایت شود، علاوه بر این کاربران با تولید محتوای مناسب پاداش نیز می گیرند. در نتیجه می توان به آینده این پروژه امیدوار بود.
سخن پایانی
در این مقاله پلتفرم استیم Steem را که یک بستر مناسب برای رسانه های غیرمتمرکز است را به شما معرفی کردیم. همچنین فاکتورهایی مانند امنیت، آینده، عملکرد این پروژه را بررسی و بخش هایی از اکوسیستم آن را عنوان کردیم. کاربر گرامی اگر قصد خرید ارز استیم Steem را دارید می توانید از بخش تحلیل این ارز برای زمان خرید و همچنین بخش کیف پول برای نگهداری آن استفاده کنید
ممنون از اینکه تا پایان “ارز استیم STEEM” همراه ما بودید.
بیشتر بخوانید
- ارز سولو SOLO چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال SOLO | آینده ارز دیجیتال Sologenic
- ارز فروتس FRTS چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال FRTS | آینده ارز دیجیتال Fruits
- ارز باینری ایکس BNX چیست؟ |بررسی ارز دیجیتال BNX | آینده ارز دیجیتال BinaryX
- ارز راکت پول RPL چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال RPL | آینده ارز دیجیتال Rocket Pool
- ارز کردیت کوین CTC چیست؟ | بررسی ارز دیجیتال CTC | آینده ارز دیجیتال Creditcoin
نظرات کاربران
لطفا تحلیل رمز ارز steem را انجام دهید.
کدام صرافی غیر متمرکز برای ارز دیجیتال steem بهتر است؟
آیا ارز دیجیتال steem معتبر است؟
آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال steem پشتیبانی می کنند؟
تشکر از محتوای خوبی شما.
کدام صرافی از ارز دیجیتال husd پشتیبانی می کند؟
کدام کیف پول برای ارز steem معتبرتر است؟
آینده قیمت ارز دیجیتال steem چند است؟
آینده قیمت ارز دیجیتال steem چند است؟
آیا ارز دیجیتال steem را بخرم؟
ممنون از محتوای خوب شما