Web3 چیست؟

Web 3 چیست؟
بازدید 97
۱۱

Web3 چیست؟ در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کامل وب۳ یا Web3 بپردازیم. اول از همه در مقدمه این مقاله به تعریف کوتاهی از وب۳ خواهیم پرداخت. وب۳ یا Web3 نسخه احتمالی آینده اینترنت مبتنی بر بلاکچین های عمومی است، یک سیستم ثبت سوابق که بیشتر برای تسهیل تراکنش های ارزهای دیجیتال شناخته شده است.

جذابیت وب۳ در این است که غیرمتمرکز می باشد، به این معنی که به جای دسترسی مصرف کنندگان به اینترنت از طریق سرویس های گوگل یا فیس بوک، افراد خودشان مالک و اداره بخش هایی از اینترنت هستند. در وب۳ مقامات مرکزی نمی توانند تصمیم بگیرند که چه کسی به چه خدماتی دسترسی داشته باشد و همچنین برای انجام تراکنش های مجازی نیازی به واسطه نمی باشد. همچنین لازم به ذکر است که وب۳ از نظر فنی از حریم خصوصی کاربران بهتر محافظت می کند.

امور مالی غیرمتمرکز که اغلب به عنوان دیفای DeFi شناخته می شود، جزء Web3 است که در حال افزایش است. این مستلزم اجرای تراکنش های مالی در دنیای واقعی بر روی بلاکچین بدون کمک بانک ها یا دولت است. در همین حال، بسیاری از شرکت های بزرگ و شرکت های سرمایه گذاری در حال سرمایه گذاری بر روی وب۳ هستند و تصور اینکه تعامل آنها منجر به نوعی قدرت متمرکز نخواهد شد، آسان نیست.

در ادامه شما می توانید با وب ۱ و وب ۲ آشنا شوید. همچنین تفاوت آنها با وب۳ را بیان خواهیم کرد. برای بررسی ویژگی های وب۳ و نحوه تکامل وب تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.


Web1 چیست؟

Web 1 چیست؟

Web 1 چیست؟

اولین نسخه اینترنت با نام Web1 شناخته می شد. وب۱ را به عنوان وب فقط خواندنی در نظر بگیرید. اکثر کاربران تنها مصرف کنندگان محتوا بودند، در حالی که سازندگان عمدتا توسعه دهندگان وب بودند و وب سایت هایی را با مطالبی که عمدتا در قالب متن یا گرافیک ارائه می شد، ساختند. وب۱ تقریبا از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۴ وجود داشت. به عبارت دیگر می توان گفت وب۱ به اولین مرحله از تکامل وب جهانی اشاره دارد. پیش از این، تنها تعداد کمی از تولیدکنندگان محتوا در وب۱ وجود داشت که اکثریت کاربران، مصرف کننده محتوا بودند.

در واقع وب ۱ یک پلتفرم بسیار ساده و ابتدایی و همچنین محدود بود که تنها تعداد کمی از موسسات و دانشگاه ها و همچنین مراکز تبلیغاتی از آن ها استفاده می کردند. در وب ۱ کاربران تنها حق دسترسی و استفاده از اطلاعات را داشتند، نه می توانستد آن را تغییر دهند و نه می توانستید اطلاعات جدیدی را اضافه کنند. در وب ۲ یا Web2 دیگر این موضوعات وجود ندارد و کاربران می توانند به راحتی در آن اطلاعات اضافه کنند و ایجاد کنند تا دیگران را سهیم در محتوا های خود کنند.


Web2 چیست؟

Web 2 چیست؟

Web2 چیست؟

به صورت کلی وب ۲ پدیده ای است که در نحوه استفاده و همچنین کارکرد از فناوری و طراحی سایت ها در بستر اینترنت رایج شده می باشد. خدمات اینترنتی و یا سایت هایی که امکان اشتراک بین کاربران اینترنت را فراهم می سازد و همچنین به آنها اجازه ایجاد و یا همچنین ویرایش در اطلاعات را می دهند وب ۲ می گویند. دقیقا همان چیزی که در قسمت قبل برایتان گفتیم. اگر بخواهیم برایتان یک مثال بزنیم تا معنی وب ۲ را بهتر درک کنید، می توانیم سایت ویکی پدیا را معرفی کنیم. شما در این سایت می توانید اطلاعات را تغییر دهید و پس از تایید اطلاعات طبق درخواست های شما بروزرسانی می شود.

در دنیای وب ۲ لازم نیست توسعه دهنده باشید. بسیاری از برنامه ها به گونه ای طراحی شده اند که هر کسی ممکن است خالق شود. می توانید فکری خلق کنید و آن را با بقیه دنیا به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید یک ویدئو پست کنید و آن را در دسترس میلیون ها نفر دیگر قرار دهید تا در وب۲ تماشا کنند، با آن تعامل داشته باشند و درباره آن نظر دهند. یوتیوب، فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و سایر رسانه های اجتماعی تنها چند نمونه از برنامه های Web2 هستند.

در وب۲ شما هیچ کنترلی روی داده های خود یا نحوه ذخیره آنها ندارید. در حقیقت، کسب و کارها اغلب داده های کاربر را بدون اجازه آنها ردیابی و ذخیره می کنند. سپس شرکت های مسئول این پلتفرم ها، مالک این داده ها هستند و آنها را مدیریت می کنند. علاوه بر این زمانی که دولت ها معتقدند شخصی در حال ابراز عقیده ای است که با آنها در تضاد است، اغلب سرورها را می بندند یا حساب ها را توقیف می کنند. دولت ها می توانند به راحتی با استفاده از سرورهای متمرکز برنامه ها را کنترل کنند.

در واقع وب ۲ به وب سایت های جهانی اشاره دارد که محتوای تولید شده توسط کاربر، قابلیت استفاده و قابلیت همکاری برای کاربران نهایی را فراهم می کند. وب ۲، وب اجتماعی مشارکتی نیز نامیده می شود. این به اصطلاح هیچ مشخصات فنی اشاره نمی کند، بلکه به منظور اصلاح روش طراحی و استفاده از صفحات وب است.

برخی از ویژگی های Web2 عبارتند از:

  • وب ۲ مرتب سازی رایگان اطلاعات را امکان پذیر می کند و در نتیجه کاربران را قادر می سازد تا به طور جمعی اطلاعات را بازیابی و طبقه بندی کنند.
  • نسل دوم خدمات اینترنتی همچنین بر تضمین محتوای پویا با پاسخگویی بالا به ورودی های کاربر تمرکز دارد.
  • وب ۲ همچنین بر ارزیابی و اظهار نظر آنلاین به عنوان کانالی برای جریان اطلاعات بین کاربران سایت و صاحبان سایت تاکید دارد.
  • وب ۲ امکان دسترسی به محتوای وب را از دستگاه های تلفن همراه، کنسول های چند رسانه ای و تقریبا هر دستگاه متصل به اینترنت فراهم می کرد.
  • مهم تر از همه، Web2 به عنوان یک وب اجتماعی مشارکتی نیز شناخته می شود.

Web3 چیست؟

Web 3 چیست؟

Web3 چیست؟

تا به این قسمت، تقریبا می توان گفت که وب ۲ به دنبال کپی و یا تقلید از وب ۱ بود. اما در وب۳ به صورت کلی ماجرا تفاوت داشت. با آمدن وب۳ که به آن اینترنت غیر متمرکز نیز می گویند می توان اطلاعات را مجدد کنترل نمود و از حریم خصوصی نیز بهتر محافظت کنیم. همانطور که از نام وب۳ مشخص است، وب۳ سومین نسل از اینترنت می باشد. در وب۳ تمامی سیستم ها در یک شبکه غیر متمرکز بر پایه بلاکچین به یک دیگر متصل شده اند و برای ارتباط با همدیگر به یک پایگاه داده مبتنی بر سرور وابسته نمی باشد. وب۳ مبتنی بر تعاملات همتا به همتا می باشد.

شاید شنیده باشید که وب۳ می تواند بسیاری از مشکلات موجود را حل کند. بله این درست است. خوشبختانه وب۳ می تواند این کار را انجام دهد اما نباید انتظار داشت که وب۳ حلال تمام مشکلات باشد. کد های کامپیوتری وب۳ راهنمای راه فناوری بر پایه بلاکچین می باشد. دارایی های رمز ارز ها همانند سوختی می باشد برای انگیزه لازم جهت حفظ سیستم توسط صاحبان پایگاه داده. وب۳ با ایجاد اینترنت بر پایه تعامل و همتایان، فضای فعلی را متحول می کند. در فضا جدید، شما به کد ها اعتماد خواهید کرد نه افراد. وب۳ کنترل اینترنت را در اختیار تمامی مردم قرار می دهد.

وب۳ به آینده وب اشاره دارد و چند تفاوت کلیدی بین وب ۲ و وب۳ وجود دارد، اما تمرکززدایی در قلب هر دو است. برنامه های وب۳ بر روی بلاکچین، شبکه های غیرمتمرکز از نودهای همتا به همتا متعدد یا ترکیبی از این دو ساخته شده اند. این برنامه ها به عنوان برنامه های غیرمتمرکز DApp شناخته می شوند و شما این اصطلاح را در جامعه وب۳ زیاد خواهید شنید. به عبارت دیگر می توان بیان نمود که Web3 یک وب غیرمتمرکز است و بر خلاف وب ۲ که سرورها را بر روی چندین سرور متمرکز اجرا می کند، وب۳ در عوض بر روی بلاکچین هایی اجرا می شود که توسط شبکه های همتا به همتا هدایت می شوند.

وب۳ نسبت به وب ۲ پیشرفت امیدوار کننده ای را ارائه می دهد، به خصوص با تغییرات عمده ای که در زیرساخت ها داشته است. وب۳ در واقع نیاز به واسطه های متمرکز را از بین می برد و جهانی بودن اطلاعات را معرفی می کند. همچنین وب۳ از هوش مصنوعی برای ارائه نتایج صحیح با سرعت بیشتر استفاده می کند. Web3 همچنین به کاربران امکان می دهد از پتانسیل تصاویر و گرافیک های سه بعدی استفاده کنند.


وب۳ چگونه کار می کند؟

وب 3 چگونه کار می کند؟

وب۳ چگونه کار می کند؟

هر فناوری که تازه منتشر می شود، به صورت مدام بازنگری می شود تا اشکالات آن برطرف شود. شما برای دسترسی به وب۳ یا اینترنت غیر ممتمرکز، به یک سید نیاز دارید. شاید برای شما سوال پیش بیاید سید چیست؟ سید یک دارایی است که تعامل با برنامه های غیر متمرکز و همچنین سایر خدمات را امکان پذیر می کند.

حرکت به سمت وب۳ با سیستم های آنلاین فعلی کمی طول خواهد کشید. چندی پیش بود که چرخ های وب۳ به حرکت در آمده است و در حال حرکت می باشد. وب۳ دارای امکانات متعددی برای کار می باشد که در ادامه به تمامی آن ها اشاره خواهیم نمود.


معرفی ویژگی های Web3

معرفی ویژگی های Web 3

معرفی ویژگی های Web3

در این قسمت از مقاله به معرفی چند نمونه از ویژگی های وب۳ خواهیم پرداخت:

۱.غیرمتمرکز

این ویژگی یک اصل اساسی در Web3 است. در وب ۲، رایانه ها از HTTP در قالب آدرس های وب منحصر به فرد برای یافتن اطلاعات استفاده می کنند که در یک مکان ثابت، عموما در یک سرور ذخیره می شود. با وب۳ از آنجایی که اطلاعات بر اساس محتوای آن یافت می شود، می توان آن را در چندین مکان به طور همزمان ذخیره کرد و در نتیجه غیرمتمرکز شد. این امر پایگاه های اطلاعاتی عظیمی را که در حال حاضر توسط غول های اینترنتی مانند فیس بوک و گوگل نگهداری می شوند، از بین می برد و با واگذاری کنترل بیشتر به کاربران از غنی سازی بی رویه آنها جلوگیری می کند.

با وب۳، داده های تولید شده توسط منابع محاسباتی متفاوت و قدرتمند، از جمله تلفن های همراه، لوازم خانگی، رایانه های رومیزی، وسایل نقلیه و حسگرها، توسط کاربران از طریق شبکه های داده غیرمتمرکز فروخته می شود و تضمین می کند که کاربران کنترل مالکیت خود را حفظ می کنند.

۲.بدون مجوز

وب۳ علاوه بر غیرمتمرکز بودن و مبتنی بر نرم افزار متن باز، به کاربران اجازه می دهد مستقیما بدون مراجعه به واسطه مورد اعتماد با هم تعامل داشته باشند و بدون مجوز شرکت کنند. در نتیجه برنامه های وب۳ بر روی بلاکچین یا شبکه های همتا به همتای غیرمتمرکز یا ترکیبی از آنها اجرا می شوند. به اینگونه برنامه های غیرمتمرکز dApp گفته می شود.

۳.هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

در وب۳، رایانه ها قادر خواهند بود اطلاعات را مشابه انسان ها از طریق فناوری های مبتنی بر مفاهیم وب معنایی و پردازش زبان طبیعی درک کنند. وب۳ همچنین از یادگیری ماشینی استفاده می کند، که شاخه ای از هوش مصنوعی AI است که از داده ها و الگوریتم ها برای تقلید از نحوه یادگیری انسان ها استفاده می کند و به تدریج دقت آن را بهبود می بخشد.

۴.قابلیت اتصال و فراگیر بودن

با Web3، اطلاعات و محتوا بیشتر به هم متصل می شوند و با برنامه های متعدد و با تعداد فزاینده ای از دستگاه های روزمره متصل به وب به عنوان مثال اینترنت اشیا قابل دسترسی هستند.


بررسی مزایای Web3 نسبت به نسخه های قبلی

بررسی مزایای Web 3 نسبت به نسخه های قبلی

بررسی مزایای Web3 نسبت به نسخه های قبلی

از آنجایی که واسطه ها دیگر در Web3 دخیل نیستند، داده های کاربر دیگر کنترل نخواهد شد. این امر احتمال سانسور دولتی یا شرکتی و همچنین اثر بخشی حملات داس DoS را به حداقل می رساند. مجموعه داده های گسترده تر الگوریتم هایی را با اطلاعات بیشتری برای ارزیابی با اتصال محصولات بیشتر به اینترنت ارائه می کنند. این امر به آنها اجازه می دهد تا اطلاعات دقیق تری را ارائه دهند که مطابق با خواسته های کاربر است.

قبل از وب۳، یافتن دقیق ترین نتیجه در موتورهای جستجو کار دشواری بود. با این حال، آنها توانایی خود را برای کشف نتایج مرتبط  معنایی بر اساس زمینه جستجو و اطلاعات در طول زمان بهبود بخشیده اند. در نتیجه، مرور وب راحت تر می شود و به همه این امکان را می دهد تا اطلاعات خاص مورد نیاز خود را با سهولت نسبی دریافت کنند.

خدمات مشتری برای تجربه مثبت کاربر در وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب بسیار مهم است. با این حال، بسیاری از شرکت های وب موفق نمی توانند عملیات پشتیبانی مشتری خود را افزایش دهند. کاربران می توانند با استفاده از چت ربات های هوشمند که می توانند همزمان با چندین کاربر صحبت کنند، تجربه بهتری در تعامل با پرسنل پشتیبانی داشته باشند که به دلیل Web3 امکان پذیر است.


مقایسه Web2 و Web3

مقایسه Web 2 و Web 3

مقایسه Web2 و Web3

شما می توانید پس از آشنایی کامل با وب ۲ و وب۳ در کنار ویژگی های آنها به ضوح تفاوت بین آنها را درک نمایید. تفاوت های قابل توجهی بین وب ۲ و وب۳ وجود دارد که ارزش صحبت کردن در مورد آنها را دارد. در حالی که وب ۲ بر روی یک اکوسیستم متمرکز ساخته شده است، وب۳ آینده اینترنت بر اساس فناوری غیرمتمرکز می باشد. استفاده از فناوری بلاکچین و رمزنگاری در وب۳ قابل توجه خواهد بود.

وب۳ بر خلاف وب ۲ بر اساس فناوری بلاکچین و مکانیسم های غیرمتمرکز آن رشد خواهد کرد. وب ۲ به اشتراک گذاری داده ها از طریق چندین پلتفرم تسهیل می کند. در حالی که وب۳ فناوری های پیشرفته ای را برای بهبود تجربه کاربر با سفارشی سازی داده ها و کمک های شخصی بیشتر متناسب با نیازهای آن ها ارائه می دهد.


هوش مصنوعی در وب۳

هوش مصنوعی در وب 3

هوش مصنوعی در وب۳

یکی از مزایا و ویژگی های وب۳ هوش مصنوعی می باشد. زمانی که شما یک عبارت را در اینترنت جستجو می کنید، شاید نتایج به دست آمده، نتیجه دلخواه شما نباشد و نیاز شما را برطرف نکرده باشد. کیفیت اطلاعات داده شده به کاربر، در نتیجه جستجو بسیار مهم است. یکی از ویژگی های وب۳ را می توان پیاده سازی هوش مصنوهی در موتور های جستجو عنوان کرد.

بیشتر بخوانید:آموزش مرورگر بریو Brave


نوآوری های وب۳

نوآوری های وب 3

نوآوری های وب۳

با آمدن وب۳ نوآوری هایی به وجود می آید که ما در این قسمت به آن ها اشاره خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

تبدیل وب۳ به دیتابیس یا پایگاه داده

یکی از قدم های ظهور وب۳ داده وب می باشد. ساختاری است که اسناد در وب منتشر می شوند. داده وب مرحله جدیدی از داده های یکپارچه و برنامه های مشارکتی را فعال کرده و داده ها را قابل دستیابی و همچنین قابل پیوند صفحات وب ساخته است. داده وب، اولین قدم راهی است که به سوی وب کاملا مفهومی می رود.

برنامه های مبتنی بر وب و دستکتاپ

فناوری وب۳ همچون برنامه های هوشمند از داده های مفهومی استفاده می کنند. در سالهای اخیر، عموما روی فناوری وب مفهومی تمرکز بیشتری می باشد.

وب۳ به سوی هوش مصنوعی

وب۳ مسیر تکاملی وب را که به هوش مصنوعی پایان می یابد را توصیف می کند. این مسیر، مسیریست که وب را شبیه یک انسان می کند. در حال حاضر شرکت هایی همچون ای بی ام و  گوگل در حال تکمیل تکنولوژی های نوپایی هستند که اطلاعات شگفت انگیزی به دست می آورد.


وب۳ در دنیای رمز ارزها

وب 3 در دنیای رمز ارزها

وب۳ در دنیای رمز ارزها

در ابتدا لازم است بیان نماییم که بسیاری از پروتکل های وب۳ به شدت به ارزهای دیجیتال متکی هستند. در اینجا به هر کسی که می خواهد به ایجاد، اداره، مشارکت یا بهبود یکی از پروژه های کمک کند یک پاداش در قالب رمز ارز ارائه می کند. توکن های وب۳ دارایی های دیجیتالی هستند که با چشم انداز ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز مرتبط هستند. این پروتکل ها ممکن است خدمات مختلفی مانند محاسبات، پهنای باند، ذخیره سازی، شناسایی، میزبانی و سایر خدمات آنلاین را که قبلا توسط ارائه دهندگان ابری ارائه می شد ارائه دهند.

به عنوان مثال پروتکل لایوپیر Livepeer که مبتنی بر اتریوم است، بازاری را برای ارائه دهندگان زیرساخت های ویدئویی و برنامه های کاربردی استریم فراهم می کند. همچنین، هلیوم Helium مصرف کنندگان و کسب و کارهای کوچک را تشویق می کند تا داده های دستگاه را از طریق شبکه با استفاده از بلاکچین و توکن ها ارسال کنند.

علاوه بر این وب۳ به شدت به توکن های غیر قابل تعویض یا NFT، ارزهای دیجیتال و دیگر موجودیت های بلاکچین متکی است. به عنوان مثال، Reddit در تلاش است تا با ایجاد مکانیزمی برای استفاده از رمز ارزهای رمزنگاری شده به وب۳ نفوذ کند تا به کاربران اجازه دهد اساس بخش هایی از جوامع را کنترل کنند.


معرفی برترین ارزهای رمزنگاری شده Web3

معرفی برترین ارزهای رمزنگاری شده Web3

معرفی برترین ارزهای رمزنگاری شده Web3

ارزهای دیجیتال وب۳ ممکن است از نسل جدیدی از سرمایه گذاران در بازار رمز ارزها استقبال کنند. فناوری بلاکچین چیزهای زیادی را تغییر می دهد. یکی از ویژه ترین حوزه هایی که گمانه زنی ها برای نشان دادن پیشرفت در آن وجود دارد، اینترنت است. در حالی که اکثریت مردم جهان در تلاشند تا راه های جدیدی برای سرمایه گذاری در بلاکچین و رمز ارز ابداع کنند، وب۳ به عنوان سنگ بنای چیزی بزرگتر از آنچه صنعت فناوری تا به حال تصور می کرده است ظاهر می شود. وب۳ نسل جدید اینترنت است که قصد دارد به نسخه غیرمتمرکز دنیای مجازی تبدیل شود. با استفاده از این شبکه، کاربران می توانند بدون نگرانی در مورد مخازن مرکزی و اختصاصی داده، تعامل و همکاری هوشمندانه داشته باشند.

وب۳ برای شفافیت تلاش می کند و کاربران منابع، محتوا و توافق نامه های بی پایانی را خواهند دید که برای همه قابل دسترسی است. توکن های Web3 پروژه های غیرمتمرکز هستند که از قراردادهای هوشمند و خودکار کردن تراکنش ها از طریق اینترنت استفاده می کنند. بنابراین، در اینجا لیستی از برترین ارزهای رمزنگاری شده وب۳ وجود دارد که قصد توسعه فناوری جدید را دارند:

۱.هلیوم Helium

هلیوم یک شبکه غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین برای دستگاه های IOT است که از شبکه جهانی اتصال بی سیم برای پخش داده ها از طریق امواج رادیویی برای ضبط در بلاکچین استفاده می کند. این شبکه از الگوریتم جدیدی به نام Proof of Coverage استفاده می کند تا تایید کند که هات اسپات ها پوشش بی سیم قانونی را ارائه می دهند.

۲.فایل کوین Filecoin

فایل کوین مانند بایگانی وب۳ است. این یک شبکه ذخیره سازی غیرمتمرکز است که به عنوان یک جایگزین امن برای ذخیره سازی ابری متمرکز و یک روش غیرفعال برای کسب درآمد عمل می کند. از فایل کوین می توان برای ذخیره تقریبا هر نوع داده ای اعم از فایل های صوتی، فیلم، تصاویر یا متن استفاده کرد. همچنین ادعا می کند که برای ذخیره اطلاعات حساس تر مانند اطلاعات و سوابق شرکت خصوصی به اندازه کافی ایمن است.

۳.پولکادات Polkadot

پولکادات یکی از محبوب ترین ارزهای رمزنگاری شده در بازار جهانی است اما سرمایه گذاران ممکن است ندانند که این در واقع یک پروژه وب۳ است. این شبکه به دلیل جستجوی مقیاس پذیری شناخته شده است و در مقایسه با اتر، رتبه بالاتری را در زمینه دریافت کارمزدهای پایین و ارائه سرعت های بالا دارد. DOT به دلیل موقعیت بالای خود و افزایش تدریجی ارزش بازار، می تواند به عنوان رهبر بازار و ریاست بخش اینترنت غیرمتمرکز باشد.

۴.کوساما Kusama

توسعه دهندگان می توانند از کوساما برای حل مشکلات مختلف مربوط به پروژه های خود استفاده کنند. درست مانند دات، توسعه دهندگان برای به دست آوردن جایگاهی در شبکه کوساما از طریق مزایده پاراچین با یکدیگر رقابت می کنند. کارشناسان معتقدند کوساما یک سرمایه گذاری کوتاه مدت سودآور است زیرا شبکه قدیمی تر و قوی تر است.

۵.لایوپیر Livepeer

لایوپیر یک شبکه پخش ویدئو غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین اتریوم ساخته شده است. این پروتکل خدمات پخش مقرون به صرفه را مستقیما در لایه پشته پخش ویدئویی Web3 ارائه می دهد. پروتکل لایوپیر ایمن ترین و مقرون به صرفه ترین مشارکت افراد در اکوسیستم را تعریف می کند.

۶.بیت تورنت BitTorrent

بیت تورنت قوی ترین شبکه همتا به همتا در جهان است. فایل های بزرگ به قطعات مختلف تقسیم می شوند و این قطعات از طریق وب منتقل می شوند و در رایانه گیرنده ادغام می شوند. هر کسی که فایل را از شبکه دانلود می کند به طور خودکار بخشی از توزیع می شود.

۷.اوشن پروتکل Ocean Protocol

OCEAN ارز دیگری است که تمام ابزارهای مورد نیاز برای ساخت راه حل وب۳ را ارائه می دهد. این توکن یکی از بهترین سرمایه گذاری ها را برای کسانی که به دنبال سرمایه گذاری در توکن Web3 با پتانسیل بالا هستند، ارائه می دهد. این پروتکل چندین ابزار مورد نیاز برای توسعه برنامه های وب۳ توسعه داده است. این پروتکل همچنین بر تمرکززدایی از مفهوم اشتراک گذاری داده در اینترنت متمرکز است که دسترسی و شفافیت را هنگام مدیریت داده ها ارائه می دهد.

۸.کادنا Kadena

کادنا یک پروتکل بلاکچین مقایس پذیر PoW است که ادعا می کند می تواند تا ۴۸۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه را پردازش کند. برخلاف بیت کوین، کادنا قابلیت های قرارداد هوشمندی مشابه آنچه در اتریوم دارد ارائه می کند.

۹.زی کش ZCash

زی کش یکی از اولین ارزهای رمزنگاری شده برای حفظ حریم خصوصی است که توسط گروهی از دانشمندان و سایر موسسات برجسته علمی توسعه یافته است. جالب اینجاست که این کوین حریم خصوصی در اصل بر روی کد بیت کوین ساخته شده است و تنها تفاوت آن یکی از ویژگی های حریم خصوصی است.


سخن پایانی

وب۳ مسیر تکاملی وب را که به هوش مصنوعی پایان می یابد را توصیف می کند. در واقع همانطور که در این مقاله بیان نمودیم، وب۳ به آینده وب اشاره دارد. وب۳ نسبت به وب ۲ پیشرفت امیدوارکننده تری داشته است و می توان گفت وب۳ یک وب غیرمتمرکز است. همچنین لازم به ذکر است که بیان نماییم بسیاری از پروتکل های وب۳ به شدت به ارزهای دیجیتال متکی می باشند و ارزهای دیجیتال وب۳ نظر بسیاری از افراد سرمایه گذار را به خود جلب نموده است. امیدواریم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در ارتباط با وب۳ دریافت کرده باشید.

ممنون از اینکه تا پایان “Web3 چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

من سید مهدی هستم تولید کننده محتوا سایت زوم ارز. دانشجوی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه آزاد گرایش نرم افزار می باشم و همچنین سابقه ی سه سال فعالیت در حوزه ی ارز های دیجیتال و 5 سال نیز تولید کننده محتوا را در کارنامه خود دارم. بنده علاقه مند به دنیای کریپتو و همچنین تکنولوژی هستم و همچنین به آینده ی ارز های دیجیتال بسیار خوشبین نیز هستم و بر این باورام که صنعت بلاکچین در ایران آینده ای بسیار درخشانی خواهد داشت.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
11 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم
1 سال قبل

عالی و مفید بود

فهیم
3 سال قبل

باسلام ممنون از مطالب بسیار خوبتون
رمز ارز پای نتورک الهام گرفته از تکنولوژی web3میباشد ،که در آینده نزدیک انقلاب عظیمی اتفاق خواهد افتاد.
د

Ali
3 سال قبل

تقریبا چن وقت دیگه فراگیر میشه؟

میثم
3 سال قبل

به نظرم با همه گیر شدن وب ۳ و ورود ارزهای دیجیتال ارتباطات دیگر به صورت نوشتاری؛صوتی و ویدیو بکار نمیرود و در غالب متاورس و در دنیای کاملا ۳ بعدی میتوان کمال استفاده را برد. البته اعتیاد به این دنیا باعث عوض شدن سبک زندگی میشه!

امید ابوزاد
3 سال قبل

مرسی از محتوا
عالی بود

مجید پایون
3 سال قبل

پدوژه های وب۳ چی هست شما میدونید

mehdi
3 سال قبل

سلام.اطلاعات در web3 کجا ذخیره میشه؟

mohammad
4 سال قبل

web3همون اینترنت اشیاس؟

تیم محتوا
پاسخ به  mohammad
4 سال قبل

سلام نه

مجید پایون
پاسخ به  تیم محتوا
3 سال قبل

ارزهای پروژه ی وب۳ چیه میدونید شما

Farhad
پاسخ به  تیم محتوا
3 سال قبل

سلام چی نه عزیزم