الگوریتم ProgPow چیست؟ | آشنایی با طرح پیشنهادی استخراج اتریوم با ProgPow

الگوریتم ProgPow چیست؟
بازدید 39
۰

الگوریتم ProgPow چیست؟  توسعه دهندگان اتریوم ethereum  تصمیمی در رابطه با بکارگیری الگوریتم ProgPow گرفته اند.این الگوریتم بر اساس اثبات کار pow عمل می کند که در مقابل دستگاه های ای سیک مقاوم می باشد.در این مطلب قصد داریم تا شمارا با الگوریتم ProgPow آشنا کنیم و بگوییم که چطور این الگوریتم باعث می شود دستگاهای آیسیک (ASIC) دیگر مثل قبل نتوانند به خوبی به استخراج اتریوم بپردازند.

الگوریتم ProgPow چیست؟

ProgPow مخفف عبارت Programmatic Proof Of Work که به معنای اثبات کار برنامه نویسی است. می توان گفت که این الگوریتم در واقع افزونه ای برای الگوریتم حال حاضر اتریوم یعنی اِتَش Etash می باشد. اتریوم می خواهد با استفاده از این الگوریتم، ایسیک (ASIC) هایی که هر روز درحال افزایش هستند تا بتوانند اتریوم را استخراج کنند را خارج کند.

این الگوریتم دو ویژگی دارد که از طریق آن اهداف گفته شده در بالا اجرا می شوند:۱)تغییر منظم طرح مسئله در عملیات استخراج ۲) استفاده و بهره وری کامل از تمامی قابلیت های کارت های گرافیک برای استخراج کردن

که گزینه دو بسیار مهم تر است چراکه ای سیک ها همگی در این مورد دارای ضعف می باشند.ای سیک ها فقط برای یک هدف خاص تولید می شوند و تنها کاری که می کنند بدست آوردن راه حل بلاک ها است.ولی قابل استفاده برای بازی های کامپیوتری نیستند.اما کارت های گرافیک برخلاف ای سیک ها هم برای استخراج و هم برای انجام بازی های کامپیوتری قابل استفاده هستند.همچنین کد های الگوریتم PROGPOW روی گیت هاب قراردارد که باعث می شود عملکرد آن کاملا شفاف باشد.


دلیل به وجود آمدن الگوریتم جدید ProgPow

در گذشته ماینر های اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتالی قابل ماین با الگوریتم Etash به راحتی با کارت گرافیک خود می توانستند به راحتی و با سود خوبی که بدست می آوردند استخراج را انجام دهند هرچند کارت های گرافیک این ماینرها با هم از نظر کارایی و نرخ هش متفاوت بودند ولی این تفاوت به قدری نبود نرخ هش آنها نسبت به هم  خیلی تفاوت داشته باشد. و یک کارت گرافیک بر دیگری برتری مطلق نداشت و به همین دلیل ماینر ها بسیار راضی بودند.

 اما احساس رضایت ماینرهایی که بوجه کمی داشتند مدت زمان زیادی طول نکشید، زیرا در سال ۲۰۱۸ بیت مین دستگاهی به نام Antminer E3 منتشر کرد که این دستگاه می توانست تا ۱۸۰MH/s برسد و مصرف برق آن هم فقط ۸۰۰w بود. بعد از تولید این دستگاه شرکت های دیگری به ساخت این آیسیک ها با الگوریتم Etash روی آوردند و بر تعداد این دستگاه ها بسیار افزوده شد.

خب در این جا سوال پیش می اید که اگر مقدار قدرت محاسبه یا هش افزایش یابد این به معنای خوب بودن ماجرا می باشد یا بد بود آن! توسعه دهندگان اتریوم معتقد هستند که با ورود دستگاه آیسیک ها به شبکه اتریوم، بسیاری از ماینر هایی که با کارت های گرافیکی خود عمل استخراج را انجام می دادند از شبکه اتریوم خارج می شوند، انسان هایی که ثروتمند هستند با خرید آیسیک های فراوان قدرت پردازشی شبکه را در دست خود می گیرند و با این اتفاق امکان حمله موفق ۵۱ درصدی امکان پذیر می باشد.

به همین دلیل اتریوم برای مواجه با ای سیک ها سه دلیل ارائه داد:

۱) مقابله کردن با تهدید به متمرکز شدن شبکه

۲) مقابله کردن با انحصارگرایی بین تولیدکنندگان تجهیزات استخراج

۳) ایجاد کاربرانی که ترسی از وجود تهدید خارجی نداشته باشند.

همچنین ماینرهایی که برای خرید ریگ هزینه زیادی متقبل کرده اند و هنوز سرمایه اولیه به آن ها برنگشته و تعداد زیاد ای سیک هایی که در شبکه اتریوم وجود دارند ،قرار است زمان برگشت سرمایه به آن ها از هم اکنون هم طولانی تر بشود.


آشنایی با الگوریتم جدید PROGPOW

الگوریتم ProgPow چیست؟

الگوریتم ProgPow چیست؟

پیش تر از این برنامه نویس های BITCOINZ برای اولین بار هاردفورکی به وجود آوردند که ای سیک ها را از شبکه خود بیرون کنند.توسعه دهندگان مونرو چندین مرتبه در سال این کار را می کنند.

بین همه این اقدامات PROGPOW از همه بهتر است زیرا از روش بهتری استفاده می کند.این الگوریتم بجای بیرون کردن ای سیک ها کارایی و بازدهی آن ها را کم می کند .به این ترتیب بازدهی آن ها با کارت گرافیک های معمولی به یک صورت می شود.بنابراین کاربران با دیدن کارایی ای سیک ها با استفاده از این الگوریتم دیگر تمایلی به پرداخت هزینه زیاد برای ای سیک ها ندارند.در نهایت این موضوع به نفع کاربرانی که کارت گرافیک دارند می باشد.از طریق الگوریتم PROGPOW هم توسعه دهندگان موفق به اجرای هدف خود می شوند هم نگرانی بابت کاهش یافتن سود ریگ ماینرها از بین خواهد رفت.


نحوه عملکرد الگوریتم PROGPOW

این الگوریتم همانطور که از اسم آن پیداست به این معنی است که هر حلقه یا LOOP داخلی از حافظه MEMORY که به معنی تکرار روند حل کردن مسئله می باشد،یک برنامه تولید شده بر اساس شماره بلاک در نظر گرفته شده است که به صورت تصادفی و اتفاقی ایجاد می شود. طراحی این برنامه به صورتی است که از کاربردهای کارت گرافیک به صورت گسترده استفاده می شود که این باعث کارامد تر شدن کارت گرافیک ها در استخراج کردن می شود.

در الگوریتم PROGPOW دستگاه های ماینر به سخت افزار های قدرتمند که توانایی انجام چند کار را دارند نیاز دارند و ای سیک ها که فقط توانایی انجام یک کار بخصوص را دارند برای آن مناسب نیستند.PROGPOW به صورت منظم مسئله ریاضی را در طی عملیات استخراج عوض می کند .که این باعث می شود کارت های گرافیک بخاطر داشتن انعطاف بیشتر در شرایط گوناگون کارایی بهتری نسبت به ای سیک ها داشته باشند.

این الگوریتم از تمام اجزای کارت گرافیک بجز کانال های ارتباطی و واحدهای پردازش شناور برای استخراج استفاده می کند. تولیدکنندگان PROGPOW برای سازگارکردن این الگوریتم با همه تولید کنندگان مثل AMD ,NVIDIA این دو را از محاسبات خود خارج کردند.


نظرات کارشناسان درمورد الگوریتم PROGPOW

اجرای این الگوریتم از ۲۰۱۸ در حال بررسی بوده است.توسعه دهندگان اتریوم در سال ۲۰۱۹ آن را مطرح کردند.اکثر برنامه نویس ها در مورد ایده رضایت دارند.اما معتقدند برای اجرای کامل آن باید زمان بیشتری صرف شود.همچنین PROGPOW مخالفانی نیز دارد که معتقدند اجرای این الگوریتم یعنی منحرف شدن از مسیر پیش بینی شده برای عرضه کردن الگوریتم اثبات سهام اتریوم و امکان تقسیم شبکه و اعمال هاردفورک های دیگر روی شبکه .بر اساس نطر منتقدین ای سیک ها شبکه را ایمن تر می کنند.به عقیده آن ها این الگوریتم باعث نمی شود تولیدکنندگان ای سیک ها یک فناوری جدید برای استخراج ارزهای دیجیتال تولید نکنند یعنی به نظر آن ها این الگوریتم عملا چیزی را تغییر نخواهد داد.


سخن پایانی

این الگوریتم هم اکنون در حال بررسی فنی قرار داد همچنین خبرهایی دال بر وجود مشکل در آن هم اعلام شده است .بهرحال این الگوریتم باعث می شود که هزینه ریگ استخراج برای بسیاری از کاربران قابل تقبل باشد .با استفاده از این الگوریتم تمرکز زدایی از شبکه قابل دسترس می شود.احتمال اجرای این الگوریتم در ۲۰۲۰ وجود دارد.

ممنون از اینکه تا پایان “الگوریتم ProgPow چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

مهندسی صنایع فارغ التحصیل از دانشگاه فنی اهواز علاقمند به بازارهای مالی ومباحث IT

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها