آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

انواع بلاک چین | معرفی انواع بلاکچین و آشنایی با کاربرد آن ها

انواع بلاک چین

انواع بلاک چین ، احتمالا با واژه بلاک چین آشنا هستید، دفتر کلی گسترده که همه اعضایی که به آن متصل می شوند، به آن دسترسی دارند  و اطلاعات موجود در آن برای تمامی اعضا به اشتراک گذاشته می شود.

بلاک چین چیست؟

یک  بلاک چین  ، به ساده ترین شکل  ، یک سری داده از سوابق تغییرناپذیر داده ها است که توسط تعداد زیادی از کامپیوتر ها در سراسر دنیا  که متعلق به هیچ یک از واحدها نیست اداره می شود. هر یک از این بلوک از داده ها (یعنی بلوک) با استفاده از اصول رمزنگاری (یعنی زنجیره) به یکدیگر ایمن شده و به یکدیگر متصل می شوند.

بنابراین ، چه چیزی در مورد آن بسیار ویژه است؟

شبکه  بلاک چین  هیچ مرجع اصلی ندارد – این همان تعریف یک سیستم دموکراتیک شده است. از آنجا که این یک دفترچه مشترک و تغییر ناپذیر است ، اطلاعات موجود در آن برای همه و همه قابل دیدن است. از این رو ، هر  تراکنش ان  ، از نظر ماهیت خود شفاف است و همه افراد درگیر دران  پاسخگو برای اعمال خود هستند.

یک  بلاک چین  بدون هزینه تراکنش است!

(هزینه زیرساخت بله ، اما هیچ هزینه معامله ای ندارد.) این بلاک چین  روشی ساده اما مبتکرانه برای انتقال اطلاعات از A به B به روشی کاملاً خودکار و ایمن است. یک طرف معامله با ایجاد یک بلوک روند را آغاز می کند. این بلوک توسط هزاران ، شاید میلیون ها کامپیوتر  توزیع شده در سراسر شبکه تأیید شده است. بلوک تأیید شده به زنجیره ای اضافه می شود که در سراسر شبکه ذخیره می شود و نه تنها یک رکورد بی نظیر بلکه یک رکورد بی نظیر با یک تاریخ منحصر به فرد ایجاد می کند. جعل یک رکورد واحد به معنای جعل کل زنجیره در میلیون ها نمونه است. این تقریباً غیرممکن است بیت کوین از این مدل برای معاملات پولی استفاده می کند ، اما می تواند از بسیاری جهات دیگر مستقر شود.


انواع بلاک چین

می خواهیم با هم انواع بلاک چین را بررسی کنیم .بلاک چین به  چند نوع زیر تقسیم می شود:

  • بلاکچین عمومی

  • بلاکچین خصوصی

  • بلاکچین کنسرسیوم

  • بلاکچین هیبرید


بلاک چین عمومی

بلاکچین عمومی
بلاکچین عمومی

این نوع بلاک چین  شناخته ترین نوع آنهاست. از این نوع، می توان به نمونه های معروف بیت کوین ، اتریوم  اشاره کرد.  همانطور که می دانیم  در این بلاک چین ها انحصاری وجود ندارد . تمامی اطلاعات در دفتر کل ثبت شده و در اختیار عموم قرار می گیرد.

این نوع از بلاکچین همانطور که از نام آن پیدا است ،بلاکچینی است که در آن هر فردی با دسترسی به اینترنت و وارد شدن به بلاکچین به یک نود که مجوز عضو شبکه شدن دارد تبدیل می شود.هرکدام از نودهای مجاز اجازه فعالیت هایی مانند استخراج ،مشاهده سوابق و تایید نمودن تراکنش برای افزودن بلاک را دارند.بلاکچین عمومی در واقع پلتفرمی است که به اجازه نیاز ندارد.یعنی شخص یا گروه خاصی مسوول نیست و همه افراد می توانند در فعالیت هایی مانند ویرایش و بازبینی ،خواندن و نوشتن شرکت داشته باشند.نحوه تصمیم گیری در بلاکچین عمومی به این صورت است که همه افراد عضو شبکه در آن دخیل هستند و در نهایت تصمیمی که به تایید همه می رسد به اجرا در می آید که به این نوع از تصمیم گیری الگوریتم اجماع گفته می شود.

مطلبی که اینجا مهم است عمومی بودن و عدم وجود هیچ انحصاری است. در اینجا  همه حق نظر دادن دارند، می توانند قرارداد هوشمند ایجاد کنند، تراکنش هایی برای ارسال و دریافت پول انجام  دهند.

مثال های مهم این نوع : بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و انواع سیستم های عمومی و آزاد مبتنی بر بلاک چین


 بلاک چین خصوصی 

بلاکچین خصوصی
بلاکچین خصوصی

وقتی علاوه بر ثبت اطلاعات ، مشاهده اطلاعات روی بلاک چین هم منحصر به  تعدادی خاص باشد ، از این نوع بلاک چین استفاده می شود. از این نوع در سازمان های دولتی یا خصوصی استفاده می شود. افراد مشخصی در انها برای تایید فعالیت ها انتخاب شده و اطلاعات فقط برای عده مشخصی قابل مشاهده است.

برخلاف بلاکچین عمومی در این نوع از بلاکچین برای هرگونه فعالیت از قبیل تصمیم گیری ،خواندن ،نوشتن و حتی پرداخت حقوق ماینینگ؛ توسط فرد مسوول مجوز صادر می شود .به این معنی که این شبکه بلاکچین غیرمتمرکز نیست.تمامی مجوزها ،سطح دسترسی و امنیت در اختیار فرد یا سازمان مسوول و کنترل کننده است.بلاکچین خصوصی معمولا برای سرمایه خصوصی شخص یا سازمان ایجاد می شود.این نوع از بلاکچین نسبت به سایرین شبکه کوچکتر و محدود تری را داراست.

مثال مهم این نوع : سیستم‌های پرداخت حقوق با بلاک چین


بلاکچین کنسرسیوم

این نوع بلاکچین ترکیبی از بلاکچین عمومی و خصوصی است.که  شبکه بلاکچین در آن توسط بیشتر از یک فرد یا سازمان کنترل می شود.یعنی توسط یک گروه ، و نه یک فرد خاص اداره می شود.در این نوع از بلاکچین فقط به تعدادی از کاربران مجوز تایید کردن تراکنش ها  داده می شود .همچنین در این نوع بلاکچین به صورت متفاوت حقوق و وظایف و اختیار تقسیم می شود.


بلاکچین هیبرید

این نوع از بلاکچین نیز ترکیبی از بلاکچین عمومی و خصوصی است.که در آن ویژگی های بلاکچین خصوصی و عمومی وجود دارد.به طوریکه قسمتی از آن عمومی و بدون نیاز به اجازه است و قسمت دیگر خصوصی و نیازمند اجازه می باشد.در این بلاکچین نودها تعیین می کنند که چه کسی مسوول اصلی کنترل باشد.با استفاده از تکنولوژی این بلاکچین اطلاعاتی که قصد خصوصی ماندن دارند و اطلاعاتی که مشتاق عمومی بودن هستند در دسترس قرار می گیرد.از این بلاکچین بیشتر برای موضوع مقیاس پذیری و عدم تمرکز به کار برده می شود.


مقایسه انواع بلاک چین

مقایسه انواع بلاک چین
مقایسه انواع بلاک چین
هیبرید کنسرسیوم خصوصی عمومی
قسمتی از ان خیر خیر بله بی‌نیاز به اجازه بودن
کنترل شده بستگی دارد تنها افراد دعوت شده هر شخصی چه کسی قادر به مشاهده آن است؟
در صورت دلخواه مشترکین تایید شده مشترکین تایید شده هر شخصی چه کسی قادر به استفاده از آن است؟
یک واحد چندین واحد یک واحد هیچ شخصی چه کسی مالک آن است؟
بر اساس انتخاب بله بله خیر شناخته شده بودن مشترکین
سریع سریع سریع کند سرعت تراکنش‌ها

 


بلاکچین ها در چه مواردی باهم اشتراک دارند ؟

از جمله ویژگی هایی که در همه انواع بلاکچین ها می توانیم مشاهده کنیم این است که در همه آن ها اطلاعات به صورت غیرقابل دستکاری وجود خواهد داشت.به این معنی که عملا حذف کردن اطلاعات از بلاکچین غیر ممکن است .و فقط می توان به آن اطلاعات جدید اضافه کرد.اگر با ساختار بلاکچین آشنا باشید متوجه خواهید شد که این ویزگی به این دلیل است که به هنگام اضافه شدن بلاک جدید همه بلاک های گذشته اطلاعات را دریافت می کنند و بنابراین امکان پاک کردن آن وجود ندارد.در همه انواع بلاکچین ها مشترکین را با nude می شناسیم که به صورت مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند.مکانیزم اجماع در همه انواع بلاکچین ها وجود دارد.زیرا تنها با این مکانیزم می توان از وارد شدن اطلاعات فیک و غیرواقعی به شبکه بلاکچین جلوگیری کرد.این مورد نیز از طریق تایید تراکنش ها به وسیله هریک از مشترکین صورت می گیرد.و هرکدام از نود ها باید درستی تراکنش را تایید کنند.

ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که کدام یک از انواع بلاکچین بهتر است ؟

برای دریافت پاسخ این سوال ابتدا لازم است بدانید که هرکدام از انواع بلاکچین های موجود یک تکنولوژی و هدفی را ارائه می دهد بنابراین صرف مقایسه شاید صحیح نباشد .اما می توان نتایج عملکرد آن ها را بررسی کرد.در این قسمت نقاط مثبت هریک از بلاکچین های عمومی ، خصوصی و کنسرسیوم را برای شما شرح خواهیم داد.

بلاکچین عمومی برای مواردی همچون قراردادهای هوشمند ،موارد امنیتی و تراکنش ها انتخاب ارجح است.یعنی زمانی که به یک اطلاعات با امنیت بالا احتیاج داریم انتخاب بلاکچین عمومی بسیار مناسب است.

بلاکچین کنسرسیوم برای مواردی مناسب است که به یک بستر برای انجام فعالیت های مشترک نیاز است.در این بلاکچین همانطور که می دانید مشترکین خاص عملکردهای بیشتری را دارند که با هدف حذف کنرل مرکزی به وجود آمده است.

از بلاکچین خصوصی برای مواردی که به کنترل فعالیت ها و حفظ کردن اطلاعات بصورت همزمان نیاز است استفاده می شود.زیرا مزیت این بلاکچین این است که سرعت را نسبت به وجود یک ناظر و غیرمتمرکز بودن ترجیح می دهد.

ممنون از اینکه تا پایان ” انواع بلاک چین ” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

تیم محتوا
تیم محتوا
کارشناس ارشد ریاضی|تکنسین شبکه|مولف کتاب های اموزشی|مدرس دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی|پژوهشگر در مورد ارزهای دیجیتال
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
7 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین
حسین
2 سال قبل

بین کار کردن و سهام دار بودن در زنجیره بلوک چه تفاوتی وجود دارد ممنون میشم راهنمایی بفرمایتد؟

فرهاد
فرهاد
2 سال قبل

را بهترین دفتر کل هایی که تاکتون مورد استفاده قرار گرفته اند چه نام دارند؟

روحانی
روحانی
2 سال قبل

منظور از دفتر کل چیه و آیا دفترکل غیر قابل کلاهبرداریه؟

سیامک
سیامک
2 سال قبل

اطلاعات ما از امنیت یک بلوک به چه میزان است؟

داریوش
داریوش
2 سال قبل

چگونه میشود یک یا چند بلوک را از شبکه حذف کرد

محمد
محمد
2 سال قبل

آیا هر بلوک دارای شاخص ها خودش است؟

iran rich
iran rich
3 سال قبل

عالی بود ممنون

آخرین مقالات منتشر شده