رقبای بلاکچین اتریوم کدامند؟

افزایش چشم‌گیر خرید اتریوم از کیف پول‌های اسمارت مانی
بازدید 33
۰

رقبای بلاکچین اتریوم کدامند؟، اتریوم یکی از برترین ارزهای دیجیتال و شبکه های بلاکچینی است که در سراسر جهان از نظر فناوری، تمرکززدایی و ارزش بازار استفاده می شود. اتریوم به اولین شبکه بلاکچینی تبدیل شد که بیش از دارایی های رمزنگاری دیجیتالی که پشتیبانی می کند، اجازه ایجاد و توسعه قراردادهای هوشمند، برنامه های کاربردی غیرمتمرکز، توکن های مالی غیرمتمرکز DeFi و توکن های غیرقابل تعویض NFT را می دهد.

با ظهور اتریوم برای ارائه قابلیت های قرارداد هوشمند که شبکه بیت کوین نمی توانست از آن‌ها پشتیبانی کند، رقبای اتریوم به ارائه جایگزین هایی برای مشکلات دائمی آن برخاستند. به اصطلاح “قاتل اتریوم” ممکن است به ایده های بدیع بودن خود افتخار کنند، اما تاکنون، بیشتر موفقیت آنها عمدتا به محدودیت‌های دومین شبکه با ارزش بلاکچین در جهان نسبت داده می شود. همانطور که آنها تلاش می کنند تا از غول قرارداد هوشمند پیشی بگیرند، مبادلات ارزشمند آنها را قادر به پیشرفت غیرمنتظره کرده است.

اخیرا شاهد پیشرفت هایی بوده ایم که نشان می دهد رقبای شبکه اتریوم در آستانه برداشتن گام هایی هستند که برای همیشه آنها را متمایز می کند. حتی با وجود اینکه پلتفرم بلاکچین پیشرو با قابلیت قراردادهای هوشمند دارای نقشه راه با ارتقاء و انتقال است که در دراز مدت به چالش های کنونی آن رسیدگی می کند، رقبای آن توانسته اند با هزینه های آن هجوم های بزرگی داشته باشند. در ادامه بیایید بررسی نماییم اتریوم چیست، عملکرد آن چگونه است، با چالش های اتریوم آشنا شویم و همچنین به معرفی رقبای اتریوم اتریوم بپردازیم.


معرفی برترین رقبای اتریوم

معرفی برترین رقبای اتریوم

معرفی برترین رقبای اتریوم

در رقابت برای از بین بردن اتریوم به عنوان دومین ارز دیجیتال بزرگ، تنها چند مدعی وجود دارد. به همین دلیل، آنها همچنین به عنوان “قاتل اتریوم” شناخته می شوند، زیرا آنها برای رفع نقص های اتریوم ایجاد شده اند. بلاکچین اتریوم با مشکلات مختلفی مواجه است که این رقبا می توانند به آنها رسیدگی کنند. در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

  • کاردانو Cardano

کوین بومی کاردانو، ADA می باشد. به عنوان سومین فناوری بلاکچین، در سال ۲۰۱۷ با هدف ارائه راه حل هایی برای بیت کوین و اتریوم، تاسیس شد. کاردانو به عنوان یک اکوسیستم عمومی، متن باز و غیرمتمرکز برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز dAppها در ابتدا راه اندازی شد و طیف گسترده ای از قراردادهای هوشمند و NFTها را می توان با ارتقای Alonzo در سال ۲۰۲۱ پشتیبانی کرد.

SundaeSwap، اولین صرافی غیرمتمرکز مالی کاردانو، تاثیر کمی بر عملکرد این ارز دیجیتال داشته است. چارلز هاسکینسون، بنیانگذار کاردانو، یکی از بنیانگذاران اتریوم نیز بود. در نتیجه، وقتی در مورد رقبای اتریوم صحبت می شود، کاردانو اولین نامی است که به ذهن می رسد. با استفاده از کاردانو می توان صدها تراکنش در ثانیه را پردازش کرد.

  • سولانا Solana

سولانا در مارس ۲۰۲۰ راه اندازی شد که عمدتا به دنبال ارائه توان عملیاتی بالا است. این شرکت ادعا می کند که ۶۵۰۰۰ تراکنش در ثانیه را انجام می دهد و مشتاق است که به طور مداوم مقیاس پذیری خود را افزایش دهد، امیدوار است که سرعت پردازش تراکنش های فعلی خود هر دو سال تقریبا دو برابر شود.

هدف سولانا افزایش سازگاری با شبکه بلاکچین اتریوم است. Wormhole به عنوان پلی عمل می کند که توکن های ERC-20 یا دارایی هایی که مبتنی بر شبکه بلاکچین اتریوم هستند، بین دو شبکه اتریوم و سولانا حرکت دهد. این شرکت به دلیل پشتیبانی از راه اندازی Serum، یک صرافی غیرمتمرکز که توسط سم بنکمن فراید، مدیرعامل FTX رهبری می شد، شناخته شده است.

  • پولکادات Polkadot

پولکادات یک شبکه بلاکچین است که توسط Parity Labs توسعه و راه اندازی شده است. در آپریل ۲۰۲۰ منتشر شد و به سرعت مورد توجه قرار گرفت. عملکرد پولکادات مشابه اتریوم است، از NFT ،DAppها و موارد دیگر پشتیبانی می کند. پولکادات به دنبال ایجاد و همچنین توسعه شبکه ای از پاراچین است، این شرکت نمی خواهد خود را صرفا به یک بلاکچین محدود کند. این ممکن است به ارائه تراکنش های سریع تر و اقتصادی تر از طریق شبکه بلاکچین کمک کند.

پولکادات بیان می کند که محبوبیت آن ناشی از بلاکچین آن است که به جای محدود کردن استفاده از آن به داده های خاصی که در شبکه های بلاکچین سنتی حمل می شود، اجازه تبادل داده های دلخواه را می دهد و از این رو، پولکادات را می توان در چندین بلاکچین منتقل کرد. یکی دیگر از جنبه های مهم پشت پولکادات رهبری آن توسط گاوین وود و جوتا استِینر، مدیران سابق اتریوم است که منجر به مشارکت های قابل توجهی مانند، Ocean Protocol ،Origin Tail و غیره شده است.

  • آوالانچ Avalanche

آوالانچ یک بلاکچین لایه یک است که به عنوان یک پلتفرم برای برنامه های غیرمتمرکز و همچنین سیستم های بلاکچین سفارشی عمل می کند. این یکی از رقبای اتریوم است که هدفش از بین بردن اتریوم به عنوان یکی از معروف ترین بلاکچین ها می باشد. هدف آولانچ این بود که با داشتن بالاترین بازده تراکنش تا ۶۵۰۰ تراکنش در ثانیه و در عین حال مقیاس پذیری، این کار را انجام دهد.

  • الگورند Algorand

الگورند در واقع یک سیستم پایدار، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که می تواند برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گیرد. چنین سیستم هایی ایمن، قابل گسترش و همچنین موثر هستند که ویژگی های مهم برای استفاده های عملی کارآمد می باشند. ALGO کوین بومی الگورند است.

  • زیلیکا Zilliqa

زیلیکا در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد و بر مفاهیم بلاکچین، مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی متمرکز است. نقطه قروش و مزیت زیلیکا توانایی آن در ارائه مقیاس پذیری کافی است. این اوین بلاکچین عمومی است که تنها بر اساس معماری متشکل از شاردینگ ساخته و توسعه یافته است که امکان تراکنش های سریع تر و موازی در شبکه بلاکچین را فراهم می کند. این یکی از پیشرفته ترین شبکه های بلاکچین است که در بازار ارز دیجیتال موجود است. این پلتفرم زبان قرارداد هوشمند منحصر به فرد و خاص خود را اجرا می کند که به نام Scilla شناخته می شود.


معرفی ارز دیجیتال اتریوم Ethereum

معرفی ارز دیجیتال اتریوم Ethereum

معرفی ارز دیجیتال اتریوم Ethereum

رمز ارز اتریوم به طور کلی یک پلتفرم بلاکچین است که برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و تراکنش های مالی ایمن ایجاد شده است. ارز دیجیتال بومی آن ETH است. قراردادهای هوشمند نرم افزاری هستند که به برنامه های غیرمتمرکز یا DAppها اجازه می دهند در صورت برآورده شدن مجموعه ای از شرایط از پیش تعیین شده، به طور خودکار روی یک بلاکچین اجرا شوند. شبکه اتریوم شامل dAppهایی برای بازی، معاشرت و حتی امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای است. بیشتر توکن های غیرقابل تعویض یا NFTها نیز مبتنی بر شبکه اتریوم می باشند. بلاکچین اتریوم دارای ارز دیجیتال بومی ETH و زبان برنامه نویسی خاص خود به نام سالیدیتی Solidity است. ارز دیجیتال اتریوم با ارزش بازار ۲۰۰ میلیارد دلاری تا اواسط سپتامبر ۲۰۲۲، دومین ارز دیجیتال با ارزش در جهان است که تنها پس از بیت کوین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: آینده اتریوم | بررسی آینده ارزدیجیتال اتریوم در ایران

به طور کلی یکی از اهمیت های اتریوم این است که فناوری بلاکچین را از محدودیت های مالی بیت کوین آزاد کرد و دامنه آن را گسترش داد. به دنیا نشان داد که چگونه سایر صنایع می توانند از کاربرد آن بهره ببرند. بنابراین اتریوم یک بلاکچین قابل برنامه ریزی در نوع خود است.


بررسی عملکرد رمز ارز اتریوم

بررسی عملکرد رمز ارز اتریوم

بررسی عملکرد رمز ارز اتریوم

هدف اولیه شبکه اتریوم ایجاد یک پلتفرم بلاکچین بود که توسعه دهندگان بتوانند برنامه هایی را ایجاد و منتشر کنند که می توانند به طور ایمن بدون خطرات خرابی یا تداخل شخص ثالث مورد استفاده قرار گیرند.

اتریوم منحصر به فرد است زیرا به سیستم های کامپیوتری آنلاین اجازه می دهد بدون اتکا به اشخاص ثالث، مانند شرکت های بزرگ فناوری، اجرا شوند. اتریوم به جای اجرا بر روی یک پلتفرم متمرکز، مانند رایانه های شرکت های بزرگ یا سرورهای ابری عظیم گوگل، به برنامه های نرم افزاری اجازه می دهد تا به طور ایمن روی شبکه بزرگ و غیرمتمرکز رایانه های کوچک و خصوصی اجرا شوند. از آنجایی که اتریوم متن باز است، هر توسعه دهنده در سراسر جهان می تواند بدون دریافت مجوز شخص ثالث یا پرداخت هزینه های زیاد، DAppها را ایجاد و اجرا کند.

هر بار که پول توسط یک قرارداد هوشمند اتریوم منتقل می شود، اتر به عنوان یک روش پرداخت است. هر زمان که dAppها در شبکه اجرا می شوند، باید هزینه کوچکی به نام گس بپردازد. این هزینه ها برنامه های مخربی را که برای از بین بردن شبکه طراحی شده اند، منع می کند.

تراکنش های اتریوم با استفاده از فناوری بلاکچین و رمزنگاری تایید و ایمن می شوند. اتریوم از تایید اثبات سهام یا PoS استفاده می کند که در آن کاربران ارزهای دیجیتال توکن های خود را به عنوان وثیقه قرار می دهند و در ازای تایید تراکنش های بلاکچین، توکن های اضافی دریافت می کنند.


معرفی ویژگی های اتریوم

معرفی ویژگی های اتریوم

معرفی ویژگی های اتریوم

در اینجا به چند مورد از مهم ترین ویژگی های اتریوم اشاره خواهیم نمود.

  • اتریوم امکان توسعه و استقرار قراردادهای هوشمند را فراهم می نماید.
  • اتریوم فناوری همانند ماشین مجازی اتریوم ارائه می نماید که قراردادهای هوشمند را درک می کند و به شما امکان می دهد با آن تعامل داشته باشید.
  • اتریوم به شما این امکان را می دهد که برنامه های تلفیقی ایجاد کنید که برنامه های غیرمتمرکز یا DApp نامیده می شود.

معرفی چالش های اتریوم Ethereum

در سال ۲۰۱۵، اتریوم به عنوان جایگزینی برای بیت کوین و سادگی آن به عنوان یک بلاکچین همه منظوره ظاهر شد. اگرچه بیت کوین یک نوآوری موفقیت آمیز در بلاکچین بود، اما محدود به پرداخت و ذخیره ارزش بود. اتریوم با معرفی قراردادهای هوشمند، روایت فضای کریپتو را تغییر داد. این به توسعه دهندگان این امکان را می داد تا برنامه های غیرمتمرکز را بسازند و به کار گیرند و در نتیجه کاربران را قادر ساخت تا از مزایای بلاکچین در دنیای واقعی استفاده کنند.

پس از تقویت شور و شوق ICO در سال ۲۰۱۷، اتریوم شروع به تجربه رشد تصاعدی کرد. برنامه های غیرمتمرکز به سرعت در شبکه ظهور کردند و قیمت توکن بومی آن، ETH صعودی ثابت را آغاز کرد. از سال های اولیه اش، اتریوم شاهد پذیرش گسترده ای بوده است که اکثریت dAppهای موجود در اکوسیستم را به خود اختصاص داده و رشد مای غیرمتمرکز را تقویت کرده است.

پذیرش گسترده اتریوم یک اتفاق تلخ و شیرین است. از یک طرف رشد آن، نوآوری و کاربران را به سمت فضای رمزنگاری سوق می دهد و به ایده ها اجازه می دهد تا به واقعیت تبدیل شوند. همچنین چارچوب ایده آلی برای دیفای، بازی های بلاکچین، متاورس و دیگر برنامه های بلاکچین است. از سوی دیگر، اولین تلاش شبکه برای پذیرش انبوه، ضعف های آن را آشکار کرد، زیرا به دلیل افزایش پذیرش تاش می کرد مقیاس پذیر و اقتصادی باقی بماند. بیایید نگاهی به معایب بلاکچین اتریوم بیاندازیم:

  1. مقیاس پذیری

عدم مقیاس پذیری همیشه یکی از معایب فناوری بلاکچین بوده است. در اتریوم، این احتمالا بیشترین مشکلی است که شبکه بلاکچین با آن مواجه است، بیشتر به این دلیل که از سایرین مشهودتر است. از طریق رونق ICO و DeFi، حجم تراکنش های اتریوم به طور نجومی افزایش یافت و همانطور که انتظار می رفت با پذیرش گسترده روبرو شد. با این حال، یک مشکل کوچک همانند سرعت شبکه یا عدم وجود آن، مسلما گسترش بیشتر را متوقف کرد.

اتریوم امروزه تنها می تواند حدود ۱۵ تا ۳۰ تراکشن در ثانیه را پردازش کند. افزایش حجم تراکنش، منجر به ازدحام شبکه می شود که در نهایت باعث تاخیر در نهایی شدن تراکنش و کارمزدهای بالاهای تراکنش می شود. با وجود dAppهایی مانند بازی ها یا صرافی های غیرمتمرکز که نیاز به نهایی شدن تراکنش فوری دارند، قدرت پردازش اتریوم یک چالش واقعی برای برنامه های ساخته شده در شبکه است و مسلما دلیلی است که بسیاری از موارد استفاده، در اتریوم پذیرفته نشده اند.

زمانی که اتریوم برای اولین بار راه اندازی شد، بسیاری بر این باور بودند که می تواند تعداد تراکنش های خود را در هر ثانیه با افزایش اندازه نود خود در طوانی مدت افزایش دهد. نودها شرکت کنندگان فعالی هستند که بلاکچین را اجرا می کنند و داده های آن را ذخیره می کنند. افزایش اندازه نود برای مبارزه با چالش های مقیاس پذیری منجر به تمرکز می شود، زیرا تنها چند نهاد قدرتمند می توانند در یک سیستم نود عظیم شرکت کنند.

در اینجا شایان ذکر است که افزایش اندازه بلاک برای مقیاس پذیرتر کردن یک شبکه چیزی از گذشته است. در سال های اخیر، مکالمات مقیاس پذیری به لایه های ۲ و رول آپ به عنوان راه حل هایی برای مقیاس پذیر کردن شبکه بدون چاش متمرکزسازی رفته اند. با این حال، ترس از تمرکز هنوز وجود دارد، به خصوص با انتقال اخیر مکانیسم اجماع شبکه اتریوم از PoW به PoS.

  1. افزایش کارمزدهای معاملات

ویتالیک بوترین ادعا می کند که کارمزدهای گس اتریوم در حالت ایده آل باید حدود ۰.۰ دلار باشد. در طول رونق دیفای و جنگ های پس از آن، میانگین کارمزدهای گس در اتریوم به حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار در اکوسیستم اتریوم افزایش یافت. کارمزدهای گس صرفا پیشنهادهایی برای گنجاندن مجموعه ای از تراکنش ها در فضای بلاک هستند. در صورت تقاضای بالا، این قیمت ها افزایش می یابد زیرا کاربران تلاش می کنند تراکنش های خود را سریع پیگیری کنند تا به برتری دست یابند. این امر منجر به کارمزدهای بسیار بالایی در تراکنش ها یا معاملات می شود.

در چنین سطوحی، تعامل با برنامه های کاربردی در اتریوم خارج از دسترس کاربر عادی وب ۳ است و توسعه دهندگان را مجبور می کند شبکه های بلاکچین ارزان تری مانند سولانا و بایننس اسمارت چین را انتخاب کنند.

توجه به این نکته مهم است که ادغام چالش های مربوط به کارمزدهای گس اتریوم را حل نکرده است. با این حال، به روزرسانی های اخیر و حال و هوای بازار کریپتو شاهد کاهش میانگین قیمت گس از حدود ۴۰ دلار به ۱۵.۵۵ دلار از نیمه دوم سال ۲۰۲۲ بوده است.

  1. ترس از تمرکز

زمانی که اتریوم به عنوان یک بلاکچین اثبات کار وجود داشت، برخی از استخرهای ماینینگ به طور قابل توجهی بزرگتر از سایرین بودند و به همین دلیل، قدرت اجماع بیشتری داشتند. البته، این مدل جرقه صحبت هایی در مورد تمرکززدایی شد، که هر چیزی را که اتریوم نشان می دهد مانند یک شبکه بلاکچین امن، مقیاس پذیر و غیرمتمرکز را شکست می دهد.

امروز، اتریوم انتقال خود معروف به مرج را به یک مدل اثبات سهام پس از راه اندازی زنجیره Beacon در سال ۲۰۲۱ تکمیل کرده است. برخی استدلال می کنند که این مدل احتمال حمله ۵۱ درصدی را کاهش می دهد زیرا هزینه حمله را بیشتر می کند. ترتیبات جدید ماینرها را به تدریج حذف کرده و اعتبارسنجی هایی که ETH را استیک کرده اند، جایگزین آنها شده است.  ترس از تمرکز بیشتر به دلیل رقابت سرمایه نهادی و صرافی های بزرگ برای بخش بزرگی از قدرت سهام ETH ظاهر شده است.

  1. حریم خصوصی

حریم خصوصی تقریبا در شبکه و بسیاری دیگر از بلاکچین های لایه ۱ وجود ندارد، که یک مشکل ایجاد می کند. اتریوم یک بلاکچین کاملا شفاف است، به این معنی که هر تعاملی نه تنها در دفتر کل ذخیره می شود، بلکه برای عموم در دسترس است. در حالی که شفافیت ممکن است چیز خوبی باشد، اما شکل شدید آن به یکی از معایب عمده بلاکچین اتریوم، به ویژه برای بازیکنان نهادی و تریدرهای دیفای تبدیل می کند.

رول آپ های Zero-knowledge ساخته شده بر روی اتریوم تا حدودی چالش های حریم خصوصی را حل کرده اند، اما این راه حل ها نمی توانند به عنوان بلاکچین های سنتی باقی بمانند. بسیاری از آنها محدود هستند و قادر به پشتیبانی از استقرار قراردادهای هوشمند نیستند. به عنوان مثال، zkEVMها هنوز در مرحله کار در حال پیشرفت هستند، و بدون سازگاری EVM، امکان پذیرفتن انبوه راه حل های حریم خصوصی لایه ۲ غیرممکن است.


سخن پایانی

اتریوم هنوز هم در میان کهنه کاران وب ۳ مورد علاقه بسیاری می باشد و شانس خوبی برای پذیرش گسترده دارد. بلاکچین های قرارداد هوشمند جدیدتر راه حل های خلاقانه ای برای کاستی های اتریوم ارائه می دهند و بنابراین سرمایه گذاران باید از آنها آگاه باشند. توسعه dAppهای جدید و پروتکل های دیفای، جستجو برای زیرساخت مناسب برای توسعه آینده وب ۳ را هدایت می کند.

افزایش رقبای اتریوم را نمی توان انکار کرد، اما اتریوم همچنان به عنوان پلتفرم پیشرو قراردادهای هوشمند تسلط دارد. قاتلان اتریوم ممکن است سرعت تراکنش های سریعتر و کارمزد کمتری داشته باشند، اما هرکدام نقاط قوت و ضعف منحصر به فردی دارند. در حالی که اتریوم ممکن است با ورود رقبای بیشتری به بازار، سهم خود را از دست بدهد، اما همچنان در فضای قراردادهای هوشمند پیشتاز است. به علاوه، به لطف رشد راه حل های مقیاس پذیری لایه ۲، تعامل کاربران با اتریوم بدون پرداخت کارمزدهای گزاف آسان تر شده است.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “رقبای بلاکچین اتریوم کدامند؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها