مروری بر اخبار سال 1400
سال 1400، سالی شگفتانگیز و تاثیرگذار برای دنیای ارزهای دیجیتال بود. اتفاقات بزرگی در این سال برای رمز ارزها افتاد. خصوصا، پذیرش رمز ارز نزد دولتها و مشاغل مختلف تغییراتی را به خود دید.
اگر بخواهم در مجموع سال 1400 را برای دنیای ارزهای دیجیتال، از نظر مثبت و منفی بودن، بسنجم، شاید بتوان گفت که با وجود برخی از اتفاقات بد و ناامید کننده، در نهایت سال خوبی برای این دنیای رو به رشد به شمار میرفت.
در این مقاله چشمگیرترین و موثرترین اتفاقات سال 1400 بررسی خواهد شد. با ما همراه باشید.
بیت کوین و کمپانی تسلا
در ماه فوریهی سال 2021، مصادف با بهمن 1399، بزرگترین تولیدکنندهی خودرو برقی در جهان، طی بیانیهای، اعلام کرد که 1.5 میلیارد دلار بیت کوین خریداری کرده است. این کمپانی، هدف خود از این تصمیم را تنوع بخشیدن به دارایی این شرکت عنوان کرد. همچنین، تسلا گفت که در آینده امکان خرید محصولاتش توسط بیت کوین را فراهم خواهد کرد، که بعدا از این تصمیم صرف نظر کرد.
پس از این رویداد، شهردار میامی در مصاحبهای اشاره کرد که این خرید، شروعی تازه برای بیت کوین رقم خواهد زد.
هک های سال 2021 در دنیای ارز های دیجیتال

هک های سال 2021 در دنیای ارز های دیجیتال
یکی از اتفاقات ناراحت کننده، و البته همیشگی، که در سال 2021 نیز به وفور رخ داد، هکهای چند میلیون دلاری بود. در ادامه چند نمونه از این هکها را یادآوری خواهم کرد.
چند پروژه از اسمارتچین بایننس در این سال میلادی قربانی هکرها شدند؛ از جمله اورانیوم فایننس، میرکات فایننس، اسپارتان پروتکل و پنکیک بانی.
همچنین کمپانی کریم فایننس، بارها قربانی هکهای گوناگون شد و میلیونها دلار به این شرکت از راه این هکها خسارت وارد شد.
از صرافی های هک شده در سال 2021 میتوان به آفریکریپت اشاره کرد. پس از نابودی این شرکت، مدیران و مقامات این صرافی ناپدید شدند و دارایی آنها توسط دادگاه به سود مشتریان مصادره شد.
پذیرش بیت کوین توسط ال سالوادور

پذیرش بیت کوین توسط ال سالوادور
اواسط سال 2021، ال سالوادور، کشوری که در آمریکای جنوبی واقع شده است، رسما اعلام کرد که بیت کوین را به صورت یک واحد دارایی قانونی میپذیرد. با این اقدام، ال سالوادور به اولین کشور پذیرندهی پرچمدار بازار ارزهای دیجیتال به طور رسمی تبدیل شد. این حرکت باعث بروز انتقادهای بسیاری از این کشور شد. حتی مدتی بعد، بانک جهانی اعلام کرد که این تصمیم ال سالوادور را به رسمیت نمیشناسد. بدون شک، این رویداد یکی از گامهای بزرگ در سطح جهانی در مسیر پذیرش بیت کوین بود.
برخلاف انتظار عموم طرفداران و فعالان حوزهی رمز ارز، در ماه سپتامبر 2021، شبکهی سولانا با اختلال مواجه شد. به طور دقیقتر، این اختلال در لایه 1 این شبکه رخ داد و 17 ساعت به طول انجامید. در نتیجهی این اختلال، کار بسیاری از صرافیها، IDOها و پروتکلها با سختی مواجه شد. مطابق انتظار، قیمت سولانا پس از بروز این اختلال افت شدیدی کرد و تا زیر سطح 130 دلار رسید.
البته، اکنون شرایط سولانا در سطح مطلوبی است، و بدون بروز هیچ مشکلی به فعالیت خود ادامه میدهد.
در ماههای ابتدایی 2021، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال به یک تریلیون دلار رسید. این رشد ارزش، مصادف با رسیدن قیمت بیت کوین به 53000 دلار رخ داد. لازم به ذکر است که یک سال پیش از این زمان، ارزش کل بازار در سطح 178 میلیون دلار قرار داشت.
این روند افزایش ارزش ادامه دار بود؛ طوری که به 2 تریلیارد دلار هم رسید. حتی مدتی پیش این میزان از 3 تریلیارد دلار نیز عبور کرد. در این لحظه ارزش کل بازار در سطح 1.82 تریلیارد دلار قرار دارد.
در این سال پرماجرا، کارمزدهای اتریوم به بالاترین حد خود رسید. در ماه می، کارمزد یک تراکنش در شبکهی مذکور، 80 دلار هزینه برمیداشت. کارمزد برخی از تراکنشهای دیگر در پروتکلهای دیفای و صرافیهای غیرمتمرکز حتی به چند صد دلار نیز میرسید. در پی این افزایش، توسعهدهندگان اتریوم اقداماتی را برنامهریزی کردند و طرحهای بهبودی، به عبارت دیگر EIPها را ارائه کردند. کارکرد یکی از این طرحها به این گونه بود که بخشی از کارمزد تراکنشها را میسوزاند. مدتها پیش، این طرح در قالب هاردفورک لندن اجرا شد.
به دنبال این افزایش کارمزد، بسیاری از پلتفرمهای بلاکچین رقیب، از این فرصت استفاده کرده و توانستند در بازار جایگاه ثابتی پیدا کنند.
در سال 2021، بزرگترین صرافی آمریکا، کوین بیس، به عنوان اولین شرکت فعال در دنیای رمز ارز، سهام خود را در بازار عمومی این کشور عرضه کرد. این اتفاق در ماه آپریل رخ داد.
در روزی که سهام این کمپانی عرضه شد، قیمت هر سهم از آن در سطح 328 دلار قرار داشت. لازم به ذکر است که این رقم، برای روز اول، رقم بسیار خوبی به شمار میرود و میتوان آن را با قیمت روز اول سهام کمپانیهای بزرگی همچون فیس بوک مقایسه کرد.
بدون شک، یکی از پرحاشیهترین افراد در دنیای رمز ارز، جان مکآفی به شمار میرفت. در ماه ژوئن، این فرد، که بنیانگذار شرکت مشهور مکآفی، که در زمینهی خدمات امنیتی و مبارزه با ویروسهای کامپیوتری فعالیت میکند، بود، در حین گذراندن دوران محکومیت خود در یکی از زندانهای اسپانیا، موفق به خودکشی شد.
وی به جرم پرداخت نکردن مالیات خود در سالهای 2014 تا 2018 تحت تعقیب دولت آمریکا بود، که در نهایت دستگیر و محکوم به زندان شد. همچنین، پیشتر، این فرد پیشبینی کرده بود که تا سال 2020، قیمت بیت کوین به 500000 دلار خواهد رسید. افزون بر آن، وی گفته بود که اگر اینگونه رخ ندهد، یکی از اعضای بدنش را میخورد.
سال میلادی گذشته، سالی پر از اتفاقات بزرگ و کوچک برای NFTها نیز بود. یکی از هنرمندان این عرصه، بیپل، موفق شد یکی از آثار NFT خود را با قیمت بسیار بالایی به فروش برساند، 69.8 میلیون دلار. این رقم به قدری بزرگ بود که توانست تغییراتی را در بازار فروش NFTها ایجاد کند.
پیرامون محبوبیت NFTها در سال 2021، میتوان به انتشارات Collins اشاره کرد. این انتشارات، کلمهی NFT را به عنوان کلمهی سال برگزید. همین انتخاب، نشان دهندهی رشد چشمگیر محبوبیت و کاربرد NFTها در این سال میلادی است.
بدون شک چین، یکی از ناخوشایندترین و کابوسوارترین کلمات و کشورها برای طرفداران رمز ارز و فعالان در این حوزه رو به رشد به شمار میرود؛ چرا که از ابتدای ایجاد بیت کوین تا به این لحظه، همیشه باعث ایجاد مشکل و موانع گوناگون در بازار ارزهای دیجیتال بوده است.
اتفاقی که در سال 2021 از سوی چین برای ارز دیجیتال رخ داد نیز بدین شرح است: چین فعالیت ماینرهای بیت کوین را در این کشور ممنوع کرد. این اتفاق باعث شد که ماینرهای زیادی از این کشور به کشورهای سازگارتر با این عرصه مهاجرت کنند.
علاوه بر آن، این کشور محدودیتهای تازهای نیز برای تریدرهای رمز ارز وضع کرد.
اما با همهی این اتفاقات خوب و بد در سال 2021، دنیای ارزهای دیجیتال بین مردم، موسسات و قانونگذاران پذیرش بیشتری پیدا کرد؛ چرا که قانونگذاری پیرامون رمز ارز پیشرفت کرد و اقدامات نهادهای امنیتی برای کاهش جرائم و بهتر کردن این فضا بسیار افزایش داشت.
با وجود این روند امیدوارکنندهی پذیرش، کارشناسان سال 2021 را ابتدای راه پذیرش این حوزه میدانند. آنها بر این باورند که سالهای پیش رو، پذیرش ارزهای دیجیتال بین جوامع گسترش بیشتری خواهد یافت.
در پایان، نگاهی به سه ماهی که از سال 2022 گذراندیم نیز خواهیم داشت. هرچند، طی این سه ماه، اتفاقات برجسته و غافلگیرکنندهی زیادی رخ نداد، اما اشاره به پررنگ ترین آنها خالی از لطف نخواهد بود.
بدون شک، غیرقابلانتظارترین و تاثیرگذارترین رویداد از شروع 2022، تعرض نظامی روسیه به اوکراین بود. در حالی که بنا به صحبتها و شواهد، به نظر میرسید که روسیه قصد حملهی نظامی به اوکراین ندارد، در روزهای پایانی ماه فوریه، خبر آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین از سوی این کشور، سرتیتر رسانههای گوناگون را به خود اختصاص داد. به دنبال این حمله، بازار ارزهای دیجیتال افت محسوسی را تجربه کرد، و بیت کوین تا سطح حدود 36000 دلار سقوط کرد.
یکی از اتفاقات پیرامون NFTها، ورود امینم، رپر مشهور، به مجموعهی BAYC بود. این رپر یکی از NFTهای این مجموعه را خریداری کرد. همچنین، کمپانی سامسونگ نیز پلتفرم NFT خود برای تلویزیونهای هوشمند خود راهاندازی کرد.
مدتی پیش، کاربران ایرانی پلتفرم بازار NFT موسوم به OpenSea، در تلاش برای ورود به این پلتفرم با خطا مواجه شدند. بنا به گزارشات، در این خطا گفته شده بود که کاربران با آیپی ایران امکان دسترسی به این پلتفرم را ندارند. بنابراین، از آن تاریخ، OpenSea به خدماترسانی خود به کاربران ایرانی پایان داد.
در سال جاری میلادی، اعلام شد که میزان سرچ کلمهی NFT در گوگل از بیت کوین پیشی گرفته است.
یکی دیگر از خبرهای مهم سال جاری، دستور اجرایی بایدن پیرامون رمز ارز ها بود. در این دستور، بایدن از دولت و نهادها خواستار بررسی و کاوش بیشتر در این حوزه شد، و عنوان کرد که ارزهای دیجیتال میتوانند فواید زیادی برای کاربران و کسب و کار ها داشته باشند.
ممنون از اینکه تا پایان مقاله ی “مروری بر اخبار سال 1400” باما همراه بودید.
بیشتر بخوانید:
نظرات کاربران