آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

شاخص فلیپنینگ Flippening چیست؟

شاخص فلیپنینگ Flippening چیست؟

شاخص فلیپنینگ Flippening چیست؟ اصطلاح رایجی به نام «Flippening» وجود دارد که در لغت به معنای چرخاندن می باشد، اما مورد استفاده آن در بازار ارزهای دیجیتال به معنای عوض شدن جایگاه اتریوم با رقیب اصلی خود یعنی بیت کوین می باشد. این جا به جایی از آن جهت اهمیت دارد که آینده کل بازار و رمز ارزها دچار تغییر و تحول زیادی خواهد شد. بنابراین در صورت رخ داد این اتفاق، دیگر با رشد قیمت بیت کوین و یا ریزش های شدید، قیمت سایر آلت کوین ها نوسان های شدیدی را تجربه نخواهد کرد. از زمان به وجود آمدن این شاخص که اولین بار در سال ۲۰۱۷ مطرح شد، پیش بینی آن بر این بود که با قدرت گرفتن اتریوم با توجه به پروژه بسیار قدرتمند آن و قابلیت های بیشتر آن نسبت به بیت کوین تغییر و تحول زیادی در بازار رخ خواهد داد. در ادامه به بررسی این شاخص و نحوه استفاده از آن خواهیم پرداخت.


لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:

مفهوم شاخص فلیپنینگ

این شاخص از چند مفهوم اساسی استفاده می کند که قبل از معرفی آن به توضیح مختصر این مفاهیم می پردازیم.

یکی از این اصطلاحات، ارزش بازار می باشد. ارزش بازار (مارکت کپ) به معنای تعداد کوین های موجود ضرب در قیمت لحظه ای آن کوین می باشد، به عنوان مثال، ارزش بازار بیت کوین و اتریوم در زمان نگارش این مقاله به ترتیب، ۵۷۲ و ۲۴۷ میلیارد دلار می باشد. اصطلاح بعدی دامیننس یا تسلط و برتری نسبت به کل بازار می باشد، و شاخص دامیننس نیز در زمان نگارش این مقاله، برای بیت کوین و اتریوم به ترتیب ۴۴.۵ و ۱۹.۲ درصد می باشد. به این معناست که بیت کوین ۴۴.۵ درصد از سهم کل بازار را در اختیار دارد، و اتریوم تنها ۱۹.۲ درصد است. بنابراین شاخص فلیپنینگ با در نظر گرفتن پارامترهای ذکر شده و جمع آوری تعدادی از داده های مختلف یک عدد را به عنوان درصد برای احتمال جابجا شدن جایگاه اتریوم و بیت کوین در نظر می گیرد.


تفاوت فلیپنینگ Flippening با فلیپینگ Flipping در چیست؟

دو کلمهٔ فلیپنینگ (Flippening) و فلیپینگ (Flipping) مفاهیمی در بازار ارزهای دیجیتال هستند که از نظر لغوی نزدیک به هم هستند، و به علت همین تشابه گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. اما در کاربرد با یکدیگر بسیار متفاومت هستند.

واژه فلیپنینگ همانطور که در بالا به آن اشاره شده است، برای مقایسه جایگاه بین دو ارز مطرح بازار مانند بیت کوین و اتریوم مورد استفاده قرار می گیرد، اما واژهٔ فلیپینگ نوعی استراتژی سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می‌ باشد. این استراتژی به صورتی است که معامله گران در عرضهٔ اولیه ارز مورد نظر یا همان ICO قبل از لیست شدن آن ها در صرافی‌ ها، شرکت می کنند، که به آن ایردراپ نیز گفته می شود، و بعد از قرار گرفتن در صرافی ‌ها برای کسب سود، آن ارز را به فروش می ‌رسانند.

کاربرد این شاخص چیست؟

شاخص فلیپنینگ مطابق شکل زیر از نموداری تشکیل شده است که با آنالیز داده های مختلف، قدرت شبکه اتریوم را در مقابل قدرت شبکه بیت کوین اندازه گیری می کند.

نمودار شاخص فلیپنینگ بیت کوین و اتریوم

نمودار شاخص فلیپنینگ بیت کوین و اتریوم
نمودار شاخص فلیپنینگ بیت کوین و اتریوم

شاخص یا اندیکاتور فلیپنینگ را می توانید در دو سایت زیر مورد بررسی قرار دهید.

buybitcoinworldwide.com/flippening

blockchaincenter.net/en/flippening

این دو وب سایت به صورت لحظه ای داده های این اندیکاتور را آنالیز کرده و به صورت نمودار نشان می دهند. همان طور که این نمودار را مشاهده می کنید، عدد فعلی ۴۳.۲ درصد را نشان می دهد، و هر چه این عدد به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، به این معناست که قدرت اتریوم در مقابل بیت کوین بیشتر شده است. پس در صورتی که ارزش بازار اتریوم از بیت کوین پیشی بگیرد، این شاخص عدد بیش از ۱۰۰ درصد را نشان می دهد. تحلیل گران  بازار معتقدند که پس از کامل شدن هارد فورک اتریوم ۲.۰ ارزش اتریوم با رشد بسیار بالایی همراه خواهد بود و هر میزان ارزش این دو ارز به یکدیگر نزدیک شود، رقابت در میان ارزهای دیجیتالی شدید تر خواهد شد.


عوامل موثر بر شاخص فلیپنینگ

عوامل بسیاری هستند که می توانند بر جایگاه اتریوم و بیت کوین در بازار تاثیر گذار باشند، از جملۀ آن‌ ها می ‌توان به میزان سرمایۀ کل موجود در بازار، آپدیت های نرم افزاری و سخت افزاری که در شبکه این دو ارز انجام می شود، حجم و میزان معاملات انجام­‌ شدۀ هر ارز، ارزش معاملاتی که با هر یک از ارزهای بیت­ کوین و اتریوم انجام شده ‌اند، و … اشاره کرد.

محاسبه شاخص

این شاخص مهم با چند پارامتر مهم اندازه گیری می شود که عبارتند از:

  • مارکت کپ
  • تعداد آدرس های فعال در شبکه
  • تعداد و حجم معاملات
  • حجم نقل و انتقالات در شبکه
  • کارمزد تراکنش ها در شبکه
  • میزان جستجو و علاقه مخاطبان در گوگل

در ادامه مقاله به بررسی چند مورد از این پارامترها می پردازیم.

نمودار تعداد آدرس های فعال شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین

شاخص تعداد آدرس های فعال شبکه اتریوم نسبت به آدرس های شبکه بیت کوین را نشان می دهد. همان طور که مشاهده می کنید، روند حال حاضر در مقایسه با سال های گذشته در حال افزایش می باشد.

نمودار تعداد آدرس های فعال شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین
نمودار تعداد آدرس های فعال شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین

نمودار شاخص فلیپنینگ در تعداد تراکنش‌ها

با استفاده از این شاخص می توانید تعداد تراکنش های اتریوم نسبت به بیت کوین را بررسی کنید. همانطور که در این نمودار مشخص شده است، در سال ۲۰۲۱ تعداد تراکنش های اتریوم بیش از ۶ برابر تراکنش های بیت کوین بوده است. عدد این شاخص تا اواخر ۲۰۲۱ حدودا ۵۲۹ درصد به ثبت رسیده است که نشان‌ می دهد همچنان این نسبت اختلاف بالایی در مقایسه با بیت کوین دارد.

نمودار شاخص فلیپنینگ در جستجوی گوگل

با استفاده از این شاخص می توانید نسبت جستجوی اتریوم نسبت به بیت کوین را در موتور جستوی گوگل ارزیابی کنید. همانطور که در تصویر مشخص است بالاترین نسبت این شاخص عدد ۶۱ درصد را نشان می دهد و مربوط به اواسط سال ۲۰۲۱ می باشد، و آخرین عددی که در تاریخ ۹ می به ثبت رسیده است،  ۲۰.۸ درصد را نشان می دهد که روند کوتاه مدت آن کاهشی بوده است، و کاهش علاقه اتریوم نسبت به بیت کوین را نشان می دهد.

نمودار شاخص فلیپنینگ در جستجوی گوگل
نمودار شاخص فلیپنینگ در جستجوی گوگل

نمودار شاخص فلیپنینگ در کارمزد تراکنش ها

این نمودار نشان می دهد که هزینه کارمزد تراکنش های ارز اتریوم بسیار بالاتر از بیت کوین می باشد، و عدد ۷۱۹۳ درصد را برای زمان حال نشان می دهد. این اختلاف تا چند ماه گذشته در حال کاهش بود که با آپدیت تپروت شبکه بیت کوین و اضافه شدن قابلیت انتقال در شبکه لایتنینگ مجددا شاهد افزایش شدید اختلاف کارمزدهای انتقال در شبکه این دو ارز هستیم. البته اتریوم نیز سال گذشته چند مرحله آپدیت پروژه اتریوم ۲ را تکمیل کرده، و کارمزدهای آن نسبت به گذشته مقداری کاهش پیدا کرده است، اما تا زمان کامل شدن پروژه اتریوم ۲ این اختلاف کارمزدها می تواند بسیار زیاد باشد.

نمودار شاخص فلیپینینگ در کارمزد تراکنش ها
نمودار شاخص فلیپنینگ در کارمزد تراکنش ها

نمودار شاخص فلیپنینگ در حجم نقل و انتقالات

این نمودار نشان می دهد که نقل و انتقالات اتریوم ۷۵ درصد بیت کوین می باشد و با اینکه در سال ۲۰۲۱ چندین بار این عدد بیش از ۱۰۰ درصد بود، اما مجددا کاهش پیدا کرده است. در اواسط ۲۰۲۱ این عدد حتی به ۲۲۷ درصد هم رسید که در آن زمان نشانه علاقه بیشتر سرمایه گذاران به اتریوم نسبت به بیت کوین بود.

نمودار شاخص فلیپینینگ در حجم نقل و انتقالات
نمودار شاخص فلیپنینگ در حجم نقل و انتقالات

آیا شاخص فلیپنینگ را برای سایر ارزها نیز می توان استفاده کرد؟

با توجه به توضیحات بالا که در مورد بیت کوین و اتریوم داده شد، رقابتی بسیار تنگا تنگ بین این دو ارز وجود دارد. مهم ترین کاربرد این اندیکاتور مقایسه بیت کوین و اتریوم می باشد. اما به طور کلی می تواند بین هر دو ارز دیجیتالی که در رتبه، جایگاه و کاربری مشابه قرار دارند، مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال در سال های گذشته که بیت کوین کش در رتبه دوم بازار قرار داشت، این شاخص در مورد این ارز و بیت کوین مورد بحث قرار می گرفت.

تاثیر فلیپنینگ بر آینده بازار

تعداد بیت کوین های قابل عرضه در بازار محدوده به عدد ۲۱ میلیون می باشد، این تعداد محدوده می تواند در آینده برای بیت کوین در مقابل تورم مقاومت ایجاد کند، و همین مورد موجب محبوبیت فعلی بیت کوین می باشد. اما از طرف دیگر نیز همین عرضه محدوده امکان سوق دادن سرمایه گذاران را به سمت ارز دوم اتریوم فراهم می کند. به همین دلیل نمی توان جایگاه اتریوم را در مقابل بیت کوین پایین آورد.

اما نکته مهم تری که وجود دارد، این است نمودار شاخص فلیپنینگ روند صعودی به خود گرفته است، و نشان می دهد که در بلند مدت می توانیم انتظار بازار جذاب تری برای سرمایه گذاری در آن داشته باشیم، و در صورت افزایش قدرت تسلط اتریوم نسبت به بیت کوین، روند بازار دستخوش تغییر و تحول اساسی خواهد شد و می توانیم شاهد رقابت شدید آلت کوین های بنیادی در بازار باشیم، و همین طور آن ها نوسانات معقولی پیدا خواهند کرد.

همچنین پروژه هایی که در بازار قدرت بالایی نداشته باشند، به راحتی کنار گذاشته خواهند شد. چرا که نوسانات شدید تری در انتظار آن ها خواهد بود.


سخن پایانی

در این مقاله به بررسی یکی از اصطلاحات رایج بازار و مفهوم آن پرداختیم. بیت کوین از ابتدا به عنوان برترین ارز دیجیتال در بازار حضور بسیار پرقدرتی داشت. با پیدایش اتریوم و سایر آلت کوین ها قدرت و تسلط بیت کوین کاهش پیدا کرد، اما هنوز با بیش از ۴۴.۵ درصد تسلط در بازار، برترین ارز دیجیتال می باشد. اتریوم نیز مدت زیادی است که در انتظار تصاحب جایگاه بیت کوین می باشد. اما باید توجه کرد که هیچ قطعیتی در بازار مبنی بر اینکه این اتفاق رخ خواهد داد وجود ندارد. نظر شما در خصوص این شاخص چیست؟ آیا امکان پیشی گرفتن اتریوم از بیت کوین در آینده وجود دارد؟


بیشتر بخوانید:

تیم تحلیلگر
تیم تحلیلگر
تحلیلگر بازار های مالی و تخصص اصلی بنده روی ارز های دیجیتال است.

با معامله در این صرافی ها می توانید تجربه خرید و فروش خوبی را تجربه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

معرفی صرافی های برتر خارجی

آخرین مقالات منتشر شده