فناوری میان زنجیره ای چیست؟

فناوری میان زنجیره ای Cross Chain چیست؟
بازدید 52
۰

فناوری میان زنجیره ای چیست؟ همانطور که می دانیم بلاکچین بر روی یک اکوسیستم غیرمتمرکز کار می کند که به یک سیستم دفتر کل توزیع شده وابسته است. با این حال، یکی از نکات منفی که سیستم بلاکچین فعلی از آن رنج می برد این است که یک پلتفرم تجمعی نیست. شبکه های بلاکچین مختلف به صورت مجزا عمل می کنند که به آنها اجازه نمی دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

با این حال، با افزایش پلتفرم‌های نوظهور، فناوری میان زنجیره ای یا کراس چین یکی از نوآوری‌هایی است که می‌تواند به این مسائل رسیدگی کند و راه‌حل‌های مورد نیاز را ارائه دهد. این راه حلی برای بهبود ارتباطات بلاکچین با یکدیگر است. معماری فناوری میان زنجیره ای قابلیت همکاری را تسهیل می‌کند و دو یا چند بلاکچین را قادر می‌سازد تا کارایی، تمرکززدایی، مجموعه ویژگی‌ها و امنیت خود را مبادله کنند. این می تواند کارایی زنجیره را بهبود بخشد، پراکندگی را کاهش دهد، به کاربران و ویژگی ها اجازه دهد تا آزادانه تر در چندین بلاکچین جریان داشته باشند. در ادامه با فناوری میان زنجیره ای ، نحوه عملکرد و ویژگی های آن به طور کامل آشنا خواهید شد.


فناوری میان زنجیره ای چیست؟

فناوری میان زنجیره ای چیست؟

فناوری میان زنجیره ای چیست؟

در بعضی موارد نیاز به افزایش قابلیت همکاری بین بلاکچین احساس می شود، فناوری میان زنجیره ای یکی از موثرترین راه حل ها برای تسهیل همین امر است. این یک فناوری نوظهور است که انتقال ارزش و داده را بین دو یا چند شبکه بلاکچین تسهیل می کند.

افزایش سریع برنامه‌های کاربردی برخی از رایج‌ترین شبکه‌ها از جمله بیت کوین، اتریوم و سولانا منجر به ظهور چندین مسئله کلیدی شده است. در حالی که این شبکه‌ها کاربر را قادر می‌سازد تا توکن‌های خود را بر روی بلاکچین معامله کند، چندین محدودیت اقتصادی و فنی اساسی در حین افزایش مقیاس وجود دارد. در نتیجه این محدودیت ها، کاربران معمولاً نمی توانند از مزایای کامل فناوری بهره مند شوند زیرا این زنجیره ها به طور جداگانه عمل می کنند. با این حال، معرفی فناوری میان زنجیره ای این مشکلات را با تسهیل قابلیت همکاری بلاکچین و قادر ساختن کاربران به برقراری ارتباط و به اشتراک گذاری داده ها حل می کند.

فناوری میان زنجیره ای همکاری بین شبکه های مختلف بلاکچین را تسهیل می کند و امکان تبادل داده بین چندین شبکه را فراهم می کند. از طریق پروتکل میان زنجیره ای، کاربران می توانند بدون دخالت واسطه ها ارتباط برقرار کنند. در نتیجه، بلاکچین‌هایی که شبکه‌های مشابهی را به اشتراک می‌گذارند، می‌توانند ارزش و داده را بین یکدیگر انتقال دهند.

به عبارت دیگر می توان بیان نمود که پروتکل میان زنجیره ای امکان انتقال اطلاعات و ارزش بین چندین شبکه را فراهم می کند. این پروتکل‌ها زمانی که با مزایای زنجیره‌های عمومی غیرمتمرکز همراه می‌شوند، باید پایه و اساس پذیرش و استفاده از بلاکچین را ایجاد کنند. بدون استفاده از واسطه ها، قابلیت همکاری متقابل بلاکچین، تبادل داده ها را در بین بلاکچین ها تسهیل می کند. این نشان می‌دهد که تبادل ارزش در بلاکچین با شبکه‌های مشابه امکان‌پذیر خواهد بود.


عملکرد فناوری میان زنیجره ای چگونه است؟

عملکرد فناوری میان زنیجره ای چگونه است؟

عملکرد فناوری میان زنیجره ای چگونه است؟

هیچ رویکرد واحدی در مورد نحوه استفاده از فناوری میان زنجیره ای وجود ندارد. شبکه‌های مختلف ممکن است رویکردهای متفاوتی برای قابلیت همکاری بلاکچین برای تسهیل تراکنش‌ها در چندین زنجیره بدون دخالت اشخاص ثالث یا راه‌حل‌های متمرکز داشته باشند. در زیر برخی از رویکردهای ارتباط میان زنجیره ای آورده شده است.

  • مبادله اتمی Atomic Swap

مبادله اتمی شکل واقعی ارتباط میان زنجیره ای نیست زیرا دو زنجیره در واقع با یکدیگر ارتباط برقرار نمی کنند. اما این مکانیسم به کاربران اجازه می‌دهد تا تراکنش‌ها را در زنجیره‌ها هماهنگ کنند تا ترید یک ارز دیجیتال با ارز دیگر را مستقیماً در یک تراکنش همتا به همتا تسهیل کند.

  • Stateless SPVs

در اینجا یک قرارداد هوشمند نسبتا پیشرفته برای اعتبارسنجی مجموعه ای از سوابق اثبات کار مورد استفاده قرار می گیرد. Stateless SPVs را می توان با طیف گسترده ای از موارد استفاده تطبیق داد زیرا نسبتاً ارزان هستند.

  • رله ها Relays

رله‌ها به یک قرارداد هوشمند روی یک زنجیره خاص اجازه می‌دهند تا رویدادهایی را که در زنجیره‌های دیگر رخ داده است تأیید کند. رله می تواند کل تاریخچه یک زنجیره و هدرهای خاص را بر اساس تقاضا تأیید کند. روش رله، بین امنیت رله و هزینه عملیات، معاوضه هایی را اعمال می کند. با این حال، رله ها اغلب بسیار گران هستند.

  • اجماع مرج شده

این روش از یک زنجیره رله استفاده می کند تا امکان همکاری دو طرفه بین زنجیره ها را فراهم کند. برای اجرای اجماع مرج شده، باید از پایه در زنجیره ایجاد شود. پروژه هایی مانند ETH2.0 و Cosmos از اجماع مرج شده استفاده می کنند.

  • Federations

یک گروه منتخب از احزاب مورد اعتماد می توانند از Federation برای تأیید رویدادهای یک زنجیره در زنجیره دیگر استفاده کنند. Federationها قدرتمند هستند، اما نیاز به اعتماد به شخص ثالث دارد. این محدودیت اصلی آن است زیرا همه جوهره تمرکززدایی بلاکچین را می شکند.


معرفی ویژگی های فناوری میان زنجیره ای

معرفی ویژگی های فناوری میان زنجیره ای

معرفی ویژگی های فناوری میان زنجیره ای

در این قسمت از مقاله چندین ویژگی اصلی فناوری میان زنجیره ای آورده شده است:

  • فناوری میان زنجیره ای بر اساس اصل اتمی کار می کند.
  • این فناوری امکان سازگاری مناسب بین چندین بلاکچین به هم پیوسته را فراهم می کند.
  • فناوری میان زنجیره ای امکان توزیع شبکه ها را در پلتفرم های مختلف فراهم می نماید.

مزایای فناوری میان زنجیره ای

مزایای فناوری میان زنجیره ای

مزایای فناوری میان زنجیره ای

در حالی که رویکرد فناوری میان زنجیره ای کمک زیادی به ارائه قابلیت همکاری بلاکچین می کند، چندین مزیت دیگر نیز دارد. در زیر برخی از مزایای کلیدی ارائه شده توسط فناوری میان زنجیره ای آورده شده است:

  1. پیوند دو شبکه بلاکچین مجزا

یکی از مزایای اصلی فناوری میان زنجیره ای این است که امکان پیوستن و ارتباط موثر دو شبکه بلاکچین مجزا را فراهم می کند. هیچ شانسی برای ناسازگاری بلاکچین وجود ندارد زیرا معمولاً برای شروع انتقال دارایی و مبادلات توکن استفاده می شود. علاوه بر این، کاربر می تواند اطلاعاتی مانند دارایی ها، رسید تراکنش ها و قراردادهای مجازی را انتقال دهد.

  1. افزایش مقیاس پذیری

با توجه به قابلیت همکاری محدود تکنیک های بلاکچین فعلی، فناوری میان زنجیره ای مقیاس پذیری بهبود یافته را امکان پذیر می کند. از آنجایی که این فناوری امکان برقراری ارتباط با سایر شبکه های بلاکچین را برای کاربران فراهم می نماید، اکنون می توان از سرعت چندین بلاکچین استفاده کرد که مقیاس پذیری را بهبود می بخشد.

  1. انتقال توکن و جریان داده بهبود یافته

 کاربر باید دستورالعمل‌هایی را از زنجیره منبع مطابق روش حاضر ارسال کند. این دستورالعمل ها پس از دریافت اعتبار توسط رله ها به زنجیره مقصد ارسال می شود. از سوی دیگر، فناوری میان زنجیره ای، تراکنش را به محض اتمام تأیید می‌کند و تنها پس از پایان تأیید، به تغییر مقصد می‌رسد. این کل فرآیند را ساده می کند و تبادل و انتقال بی عیب و نقص داده را تضمین می کند. اگر می‌خواهید ارزهای دیجیتال را روی بلاکچین نیز معامله کنید، می‌توانید در هر برنامه آنلاین بلاکچین ثبت نام کنید تا اصول اولیه را بدانید.

  1. جلوگیری از انحصار توسط سازمان های بزرگ

با جلوگیری از انحصار کسب‌وکارهای بزرگ، فناوری میان زنجیره ای به تقویت ثبات بازار نیز کمک می‌کند. به عنوان مثال، بیت کوین و اتریوم دو ارز دیجیتال برتر جهان هستند که بیش از ۷۰ درصد از بازار را در اختیار دارند. با توجه به این تسلط، فضای کمی برای تازه واردان بازار وجود دارد تا روش های خود را امتحان کنند و در رقابت فعلی جایگاهی پیدا کنند.

فناوری میان زنجیره ای می تواند در این شرایط مفید باشد زیرا محیطی را ایجاد می کند که در آن پردازش تراکنش ها به طور یکسان روی همه شبکه ها متمرکز می شود. تمرکز فقط بر روی چند شبکه مهم بلاکچین منتخب نیست، بلکه روی شبکه‌های دیگر نیز متمرکز خواهد بود. بنابراین، فناوری میان زنجیره ای می‌تواند روشی متعادل برای تعیین نحوه مشارکت شرکت‌کنندگان رمزارز در بازار ارائه دهد که منجر به یک سناریوی منصفانه می‌شود.


اهمیت فناوری میان زنجیره ای

اهمیت فناوری میان زنجیره ای

اهمیت فناوری میان زنجیره ای

سیستم دفتر کل توزیع شده پایه و اساس اکوسیستم غیرمتمرکز است که به بلاکچین قدرت می دهد. با این حال، فناوری بلاکچین موجود این اشکال را دارد که یک پلتفرم تجمعی نیست. شبکه‌های مختلف بلاکچین به ‌صورت مجزا اجرا می‌شوند و امکان ارتباط با یکدیگر را برای آنها غیرممکن می‌سازد. فناوری میان زنجیره ای یکی از بهترین راه‌ها برای بهبود قابلیت همکاری در میان بلاکچین‌ها است. این یک فناوری جدید است که تبادل اطلاعات و ارزش را در دو یا چند شبکه بلاکچین ساده می کند.

چندین مشکل مهم در نتیجه رشد سریع برنامه های کاربردی برای برخی از محبوب ترین شبکه ها مانند بیت کوین، اتریوم و سولانا پدیدار شده است. در حالی که این شبکه‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا توکن‌های خود را بر روی بلاکچین معامله کنند، افزایش مقیاس توسط چندین مسئله اساسی مالی و تکنولوژیکی محدود می‌شود. با توجه به این محدودیت ها، مردم اغلب نمی توانند به طور کامل از مزایای فناوری لذت ببرند زیرا این زنجیره ها به طور مستقل عمل می کنند. با این حال، فناوری میان زنجیره ای، که قابلیت همکاری بلاکچین را ممکن می‌کند و به کاربران امکان برقراری ارتباط و تبادل داده‌ها را می‌دهد، راه‌حلی برای این مسائل ارائه می‌کند.

فناوری میان زنجیره ای به اشتراک‌گذاری داده‌ها در بسیاری از شبکه‌های بلاکچین اجازه می‌دهد و قابلیت همکاری بین شبکه‌های مختلف بلاکچین را ساده می‌کند. کاربران می توانند مستقیماً از طریق پروتکل زنجیره ای متصل شوند. در نتیجه، بلاکچین با شبکه‌های مشابه می‌توانند ارزش و اطلاعات را مبادله کنند. فناوری میان زنجیره ای یا بسیار مهم است زیرا به کاربران اجازه می دهد تا توکن ها را مبادله کنند و داده ها را بدون نیاز به واسطه منتقل کنند. این معماری قابلیت همکاری بلاکچین را امکان پذیر می کند، دو یا چند بلاکچین را قادر می سازد تا کارایی خود را بهبود بخشند و امنیت و تمرکززدایی را به خطر می اندازند.

همچنین بسیار مهم است زیرا کارایی زنجیره را افزایش می دهد، تقسیم بندی را کاهش می دهد و ارتباطات بازتر را بین کاربران بلاکچین های مختلف ترویج می کند. بنابراین، فناوری میان زنجیره ای، نویدهای زیادی برای اجازه دادن به قابلیت همکاری بلاکچین دارد، که ممکن است مشکلات مختلفی را حل کند و محدودیت‌های مختلفی را در بلاکچین و سایر شبکه‌ها از بین ببرد.


قابلیت همکاری یا Interoperability چیست؟

قابلیت همکاری یا Interoperability چیست؟

قابلیت همکاری یا Interoperability چیست؟

در یک عبارت کوتاه می توان بیان نمود که قابلیت همکاری یا Interoperability در فناوری بلاکچین به معنای کار کردن چندین شبکه با هم و انقتال اطلاعات بین یکدیگر است. شبکه های بلاکچینی در ابتدا مستقل از یکدیگر بودند و امکان برقراری با یکدیگر را نداشتند. زمانی که قصد داشتند ارزی را از یک شبکه به شبکه ای دیگر انتقال دهند، نیاز به گزینه ای سوم بود. برای مثال نیاز به یک صرافی ارز دیجیتال بود که در آن تریدرها جفت ارزها را در شبکه های مختلف معامله نمایند. وجود یک گزینه سوم همانند صرافی ها دارای دو مشکل بود. مشکل اول وجود یک نهاد متمرکز بود که بین دو شبکه غیرمتمرکز قرار می گرفت که با ماهیت بلاکچین تضاد داشت. مورد دوم این است که برای انجام معاملات نیاز به پرداخت هزینه یا کارمزد بود که این مشکل با اهداف رمز ارزها که به دنبال کاهش کارمزدهای معاملاتی هستند، در تضاد بود.

یکی دیگر از مسائلی که شبکه های بلاکچینی با آن روبرو می باشند، موضوع برقراری تعادل میان امنیت شبکه، میزان غیرمتمرکز بودن آن و امنیت شبکه می باشد. هر کدام از پروژه های بلاکچینی برای رفع یکی از این موارد، دیگری را قربانی کردند. برای مثال شبکه ای دارای سرعت تراکنش های بالای می باشد اما کاملا غیرمتمرکز نیست. به همین دلیل پژوهشگران به دنبال راهکاری برای رفع این موارد بوده اند و اینجا بود که فناوری میان زنجیره ای یا معرفی شد.


چگونه فناوری میان زنجیره ای به دستیابی به قابلیت همکاری بلاکچین کمک می کند؟

چگونه فناوری میان زنجیره ای به دستیابی به قابلیت همکاری بلاکچین کمک می کند؟

چگونه فناوری میان زنجیره ای به دستیابی به قابلیت همکاری بلاکچین کمک می کند؟

اگرچه فناوری میان زنجیره ای در مبارزه با چالش‌های موجود در شبکه‌های بلاکچین بسیار مفید است، اما دقیقاً چگونه به دستیابی به قابلیت همکاری بلاکچین در کل کمک می‌کند؟

همانطور که می دانیم، موفقیت فناوری بلاکچین تا حد زیادی به شبکه هایی بستگی دارد که می توانند در آن ادغام شوند. تعامل همچنین یکی دیگر از عوامل ضروری است که در مورد استفاده از شبکه های بلاکچین تصمیم می گیرد. به همین دلیل، ضروری است که سیستمی ایجاد شود که بتواند ارتباط بین بلاکچین های مختلف را فعال کند و به اشتراک گذاری روان داده ها را تسهیل کند. اینجاست که نقش فناوری‌های میان زنجیره ای مشخص می‌شود.

این تلاش برای حل چالش های موجود با افزایش ارتباطات و قابلیت همکاری بین شبکه های بلاکچین است. چندین پروژه میان زنجیره ای در حال ظهور هستند که بر روی یک ایده کار می‌کنند و به عنوان یک پلتفرم عمل می‌کنند که ارتباط بین بلاک‌های مختلف در شبکه‌ها را بدون دخالت یک واسطه یا شخص ثالث امکان‌پذیر می‌سازد. پلتفرم های مختلف دیگر گواهی بلاکچین را ارائه می دهند که هر کاربری می تواند پس از تکمیل دوره اختصاص داده شده به آن دسترسی داشته باشد.

به‌عنوان مفهومی که راه‌حل‌هایی را برای تمام این محدودیت‌ها و محدودیت‌های موجود در بلاکچین به ارمغان می‌آورد، قابلیت همکاری راه درازی برای خلاص شدن از شر واسطه‌ها و اشخاص ثالث مشابه سیستم‌های متمرکز دارد. در حال حاضر، هیچ سیستم کیف پولی وجود ندارد که بتواند کاربر را قادر به ذخیره و انتقال توکن ها و اشتراک گذاری داده ها در بلاکچین های مختلف کند. چنین محدودیتی در دراز مدت به یک مشکل بزرگ تبدیل می‌شود، زیرا کاربر را از شروع انتقال داده‌ها و تجارت توکن‌ها با امنیت مناسب باز می‌دارد.

از آنجایی که کاربر را قادر می سازد تا از مزایای یک شبکه غیرمتمرکز بهره مند شود و بدون هیچ گونه ثابتی با یکدیگر ارتباط برقرار کند، فناوری میان زنجیره ای نقش کلیدی را در گرد هم آوردن این راه حل ها ایفا می کند. از این رو، فناوری میان زنجیره ای راه حل نهایی برای دستیابی به قابلیت همکاری در بلاکچین و دستیابی به شفافیت و کارایی بیشتر در شبکه های بلاکچین است.


آینده فناوری میان زنجیره ای

آینده فناوری میان زنجیره ای

آینده فناوری میان زنجیره ای

فناوری میان زنجیره ای به عنوان ابزاری برای فعال کردن قابلیت همکاری بلاکچین هنوز در حال توسعه است. از سوی دیگر، بلاکچین باید در طیف وسیعی از بخش ها مورد استفاده قرار گیرد. اما با توجه به مشکلات و محدودیت‌های کنونی، ممکن است این بهترین اقدام نباشد. قابلیت همکاری در پلتفرم بلاکچین ضروری است، همانطور که پذیرش در انواع گروه های بازار که هنوز از آن استفاده نمی کنند، ضروری است.

علاوه بر این، نیاز به قابلیت همکاری از طریق فناوری پل زدن، جابجایی ایمن و ایمن داده های حساس را علاوه بر تبادل امن و ایمن توکن ها ضروری می کند.

اگرچه راه‌حل‌های میان زنجیره ای هنوز در مرحله توسعه هستند، این پتانسیل را دارند که به طور قابل توجهی سرعت عمل متقابل بلاکچین را افزایش دهند. این پتانسیل زیادی برای تبدیل شدن به یک مکانیسم قابل اجرا در آینده برای ارتقای راه حل های قابلیت همکاری بهبود یافته دارد. علاوه بر این، ترید در توکن ها برای بسیاری از سازمان های شرکتی و سرمایه گذاران فردی که به طور فعال از پلتفرم های بلاکچین استفاده می کنند بسیار مهم است.

دو جزء اساسی فناوری بلاکچین به طور کلی، قابلیت همکاری بلاکچین و فناوری های پل زدن هستند. ترکیب این دو ایده به ما این امکان را می دهد که نه تنها دنیای در حال گسترش ارزهای دیجیتال را کشف کنیم، بلکه استفاده از فناوری بلاکچین را نیز پیش ببریم. فناوری میان زنجیره ای به دلایل زیادی مهم است، اما بیشتر به این دلیل که نویدهای زیادی برای رفع مشکلات امروزی ارائه می دهد.

فناوری میان زنجیره ای می‌تواند چندین راه‌حل برای حل نگرانی‌های اساسی در اکوسیستم بلاکچین، از مسائل مقیاس‌پذیری گرفته تا نیاز فوری به شفافیت در شبکه‌های بلاکچین، ارائه دهد. بنابراین، درست است که بگوییم فناوری میان زنجیره ای یک انقلاب آینده در حال ساخت است!


سخن پایانی

قابلیت همکاری بلاکچین و فناوری های میان زنجیره ای دو جنبه ضروری از فناوری بلاکچین به عنوان یک کل است. با ادغام این دو مفهوم، می‌توانیم دامنه گسترده ارزهای دیجیتال و دنیای آن را کشف کنیم، اما مفهوم پذیرش بلاکچین را نیز ترویج کنیم. دلیل اصلی اینکه اهمیت فناوری میان زنجیره ای تا این حد مورد تاکید قرار می گیرد این است که پتانسیل بالایی برای مقابله با چالش های فعلی دارد. از مسائل مقیاس‌پذیری گرفته تا نیاز شدید به شفافیت در شبکه‌های بلاکچین، فناوری میان زنجیره ای می‌تواند راه‌حل‌های متعددی را برای رفع چالش‌های اساسی در اکوسیستم بلاکچین ارائه دهد. از این رو، اشتباه نیست اگر بگوییم فناوری میان زنجیره ای یک انقلاب نوظهور آینده است!

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “فناوری میان زنجیره ای چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها