درباره ETF های بیت کوین، چه چیزی آنها را منحصر به فرد می کند؟

درباره ETF های بیت کوین، چه چیزی آنها را منحصر به فرد می کند؟
بازدید 23
۰

درباره ETF های بیت کوین، چه چیزی آنها را منحصر به فرد می کند؟

به گزارش زوم ارز، راه‌اندازی ETF بیت کوین به طرز فراتر از انتظارات جالبی بوده است. کارایی مثبت این ابزارها، نیاز به بررسی دقیق از جریان ورودی و قیمت سهام دارد.

تقاله تتناول بنجاح Bitcoin ETF بشکل شامل، حیث تستعرض التحدیات الرقابیه التی واجهتها هذه الصنادیق قبل الموافقه علیها، وتلقی نظره عمیقه على هیکل بعض أکثر الأوراق المالیه شهره.

ETF های بیت کوین، برترین موفقیت در تاریخ راه اندازی ETF

تنها یک روز پس از لیست شدن، صندوق‌های ETF بیت‌کوین بیش از ۴ میلیارد دلار ورودی داشتند، که واردات هر ETF که پیش‌تر شروع به کار کرده بود، را زیر فشار قرار داد. در طول هفته‌ها و ماه‌ها، بسیاری از صندوق‌های مالی ادامه دادند تا به رکوردشکنی بپردازند.

در ۳۰ سال گذشته، تعداد ۵۵۳۵ ETF به بازار عرضه شده‌اند، اما تمام آن‌ها در مقایسه با ETF‌های ارائه شده توسط شرکت‌های معروفی مانند Blackrock و Fidelity، اعداد کمتری را به خود اختصاص داده‌اند. FBTC Fidelity، تقریباً ۳.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های مدیریت شده را ظرف یک ماه پس از آغاز معامله گردآوری کرد، در حالی که IBIT BlackRock بیش از ۴ میلیارد دلار را جذب کرد.

برای مقایسه، آخرین ETF طلا که با نام صندوق آگاهی آب و هوای بلک راک در آگوست سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی شد، در ماه اول فعالیت خود توانست مبلغ ۲.۲ میلیارد دلار را جمع‌آوری نماید. این مقدار به طور قابل توجهی بیشتر از مقدار جمع‌آوری شده توسط اولین ETF طلا در همان ماه بود که ۱.۲ میلیارد دلار بود. صندوق آگاهی آب و هوای بلک راک با داشتن رکورد برای سریع‌ترین ورودی‌ها توانست جایگاه برتری را در این حوزه به دست آورد.

چالش‌هایی که پیش از تایید بوجود می‌آیند

هر چند تأیید اولیه تا ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ اتفاق نیفتاد، اما ETF بیت‌کوین بیش از ۱۰ سال در حال فعالیت بود.

در جولای ۲۰۱۳، کامرون و تایلر وینکلوس، بنیان‌گذاران صرافی رمزنگاری معروف به جمینی، درخواست اولین صندوق معاملاتی تبادلات بیت کوین را ثبت نمودند. همان سال Grayscale Investments تراست سرمایه‌گذاری بیت کوین خود راه‌اندازی کرد که در سال ۲۰۲۰ به عنوان یک اوراق قرضه تحت عنوان “GBTC” در بازار عمومی نوبت‌بندی شد. GBTC اولین صندوق معاملاتی بیت کوین قابل معامله عمومی در ایالات متحده بود.

در دوره زمانی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸، دوقلوهای Winklevoss به مراتب توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) رد شدند در طرح‌های مختلف ETF خود. در هر این مواقع، SEC ادعا می‌کرد که نظارت کافی برای بازارهای رمزارزها وجود ندارد تا بتوان با اطمینان چنین محصولی را معرفی کرد.

در سال ۲۰۲۱، اولین صندوق تبادل پول بیت‌کوین در کانادا به نام نقطه آشکار شد. همین‌طور، این سال بود که گری گنسلر به عنوان رئیس کنوانسیوم اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) منصوب شد.

در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، اولین صندوق تبادل پول (ETF) بیت‌کوین آغاز به فعالیت کرد. ProShares Bitcoin Trust به عنوان یک صندوق معاملات آتی در بورس کالای شیکاگو (CME) لیست شده بود. این ETF با تایید کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) راه اندازی شد و ایده اصلی پشت این تصمیم این بود که CME تدابیر نظارتی لازم برای جلوگیری از تلاعب در بازار را داشته باشد. همچنین Grayscale در همین زمان درخواست دوم خود را به منظور تبدیل صندوق اندیس بیت‌کوین (GBTC) به یک ETF نیز به کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) ارسال کرد.

در سال ۲۰۲۲، SEC چندین درخواست برای ETF های بیت کوین نقطه ای رد کرد، از جمله درخواست ETF Grayscale، که منجر به اقدام قضایی از سوی Grayscale Investments علیه این نهاد نظارتی شد.

شاید دنبال کردن این اخبار برای شما مفید باشد:

در سال ۲۰۲۳، BlackRock و ARK Investments هر دو درخواست های لحظه ای بیت کوین ETF را به SEC ارسال کردند. تعداد زیادی از ناشران نیز، از جمله Invesco و Fidelity، تصمیم به پیروی از این روند گرفتند. با توجه به سابقه بی عیب و نقص تقریباً بیت کوین ETF توسط BlackRock در گذشته، امید برانگیخته شد که احتمال تأیید یک ETF در آینده وجود داشته باشد.

در نهایت، در تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، کمیسیون اوراق بهادار و بورس (SEC) درخواست برای تأیید ETF‌های بیت‌کوین را تایید کرد.

از آنجایی که بیت کوین یک کلاس دارایی جدید است، می‌توان ادعا کرد که ETF های بیت کوین می‌توانند نوعی جدید از محصولات قابل معامله در بورس را تشکیل دهند. در مقایسه با میانگین ETF ها که با سبد اوراق بهادار متنوعی رد و بدل می‌شوند، این ETF ها توسط بیت کوین، یک کالا، پشتیبانی می‌شوند. این به عبارت دیگر، خود بیت کوین نقطه‌ای است که این ETF ها روی آن بنا شده‌اند. این تا حدی شبیه به ETF های طلا است که سرمایه‌گذاران می‌توانند از آنها برای دستیابی به یک کالای مورد نظر در پرتفوی خود استفاده کنند.

استفاده از طلا همراه با برخی مشکلات استارتژیک است. ذخیره و انتقال طلا ممکن است پرهزینه یا پرخطر باشد. معامله‌گری ETF در حساب‌های کارگزاری انتخاب اولیه برای برخی افراد است. همچنین، معامله‌گری بیت‌کوین ممکن است برای سرمایه‌گذاران فنی ساده واضح تر باشد، اما به جای آن‌ها می‌توانند سراغ سهام یک ETF بروند.

صندوق‌های معاملات ارزهای دیجیتال (ETF) اقدام به ایجاد یا بازخرید سهام خود به تناسب با شرایط متغیر بازار می‌کنند. در این مدل، دارایی‌ها به صورت مستقیم در معرض قیمت بیت کوین قرار می‌گیرند بدون اینکه نیاز به نگهداری فیزیکی داشته باشند. صادرکنندگان ETF بیت کوین سکه‌های دیجیتال را خریداری می‌کنند و سپس آن‌ها را در یک کیف پول امن تحویل متولی مورد اعتماد می‌دهند. بیشتر این وجوه، در محیطی که به عنوان «ذخیره سرد» شناخته می‌شود، نگهداری می‌شوند، به این معنی که این دارایی‌ها به صورت آفلاین ذخیره می‌شوند و در اختیار هکرها قرار نمی‌گیرند. سپس ETF‌ها سهام‌های خود را منتشر و عرضه می‌کنند که با دارایی‌های دیجیتال معامله می‌شود. قیمت سهام به گونه‌ای تنظیم می‌شود که بازتاب قیمت فعلی بیت کوین باشد.

گاهی اتفاق می افتد که قیمت ETF در زمان حال با ارزش فعلی دارایی اصلی متفاوت است. در چنین مواقعی، صندوق مجبور است سهام موجود خود را مقابل دارایی‌هایی که در اختیار دارد، تعادل بخشد. به منظور دستیابی به این هدف، معمولا بلوک های بزرگ سهام توسط شرکت‌های مجاز یا APها ساخته یا خریداری می‌شوند تا قیمت سهام صندوق به ارزش دارایی اصلی هماهنگ شود. APها معمولا بانک‌های بزرگ هستند که از فرصت‌های آربیتراژی که توسط قیمت ETF که بیشتر یا کمتر از ارزش دارایی اصلی است، بهره می‌برند.

چه چیزهایی ممکن است در آینده اتفاق بیفتد؟

هرچند پیش‌بینی کردن آینده همواره چالش‌برانگیز است، اما به نظر می‌رسد که ETF‌های بیت‌کوین در یک مسیر صعودی قرار دارند. ریک ادلمان، بنیان‌گذار شورای دارایی‌های دیجیتال حرفه‌ای مالی، به تازگی در گفت‌وگو با شبکه CNBC اعلام کرد که او معتقد است مقداری تا ۱۵۰ میلیارد دلار ممکن است تا چند سال آینده به ETF‌ها جذب شود. برخی دیگر نیز فرض می‌رود که صندوق‌های ثروت‌سنجی دولتی یا بانک‌های مرکزی ممکن است به خرید یا استخراج بیت‌کوین بپردازند که این می‌تواند منجر به افزایش چشم‌گیر تقاضا شود.

موفقیت ETF های بیت کوین یک دستاورد تاریخی در بازارهای مالی است، این ETF ها با وجود موانع نظارتی، رکوردهای ورودی و عملکرد بسیار بالایی داشته اند. صندوق هایی همچون FBTC Fidelity و IBIT BlackRock در این زمینه پیشتاز هستند.

سفر از ابتدایی ترین مراحل تا تصویب، تحولی در نظارت بر بازار کریپتو را به وضوح نشان می‌دهد. ساختار ETF، تطابق بین ارزش سهام و دارایی‌های اصلی را تضمین می‌کند. به این ترتیب، ETF‌های بیت‌کوین به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری جذاب و جدید ظاهر شده‌اند که نشان دهنده پذیرش بیت‌کوین به عنوان جریان اصلی است.

منبع: financemagnates.com


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من زهرا هستم. کارشناسی کامپیوتر خوندم. من حدود 4 سال است که با مارکت ارز های دیجیتال آشنا شدم. و ترجیح دادم به دنبال کردن اخبار کریپتو. همچنین عاشق نقاشی و هنر هستم

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها