پارلمان اتحادیه اروپا قوانین AML را برای تنظیم بیت کوین بر اساس فرضیات مشکوک تصویب کرد

پارلمان اتحادیه اروپا قوانین AML را برای تنظیم بیت کوین بر اساس فرضیات مشکوک تصویب کرد
بازدید 20
۰

پارلمان اتحادیه اروپا قوانین AML را برای تنظیم بیت کوین بر اساس فرضیات مشکوک تصویب کرد

به گزارش زوم ارز، پارلمان اروپا به تصویب قانون AML جدید رسید که تعهد دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری (CASP) را ملزم به گزارش دقیق مبادلات پولی ناشناس بین کیف‌پول‌های خود میزبان و ارائه‌دهندگان خدمات نگهبانی می کند. این قانون علاوه بر به حداقل رساندن تراکنش‌های نقدی، نیز برنامه‌هایی برای تأسیس یک آژانس «ناظر مرکزی» جهت توسعه استانداردهای فنی نظارتی، ارائه می‌دهد.

با توجه به دستورالعمل‌های جدید، مورد CASP در اتحادیه اروپا باید تراکنش‌هایی که از کیف پول‌های خودسرپرستی برای تراکنش‌های زیر ۱۰۰۰ یورو انجام می‌شوند را بررسی کنند و اقدامات اضافی KYC را انجام دهند. برای معاملات بیشتر از ۱۰۰۰ یورو، این قوانین همچنین فعالیت ارائه دهندگان خدمات نرم افزاری بدون KYC و استفاده از سکه‌های حفظ حریم خصوصی را ممنوع می‌کنند و در واقع CASP‌ها را از ارائه دارایی‌های حفظ حریم خصوصی بازداری می‌کند. ارائه‌دهندگان نرم‌افزار و سخت‌افزار خودسرپرست از این مقررات مستثنی می‌شوند.

این پیشنهاد تصمیمی است که پارلمان اروپا در روز چهارشنبه به آن رأی زد و معتقد است که عدم افشای هویت صاحبان برخی از محصولات پول الکترونیکی، آنها را به خطر پولشویی و تأمین مالی برای فعالیت‌های تروریستی می‌اندازد. همچنین، عدم شفافیت دارایی‌های رمزنگاری شده، آنها را در معرض خطر سوء استفاده برای اهداف جنایی قرار می‌دهد.

هر چند قانون‌گذاران در تعیین ارقام کلی فعالیت‌های پولشویی در طرح اولیه هیچ مشکلی نمی‌بینند – که بین ۲ تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی جای دارد – و همچنین ناکارآمدی‌های خود را شناخته‌اند، تقریباً ۹۹ درصد از سود مجرمانه از مصادره باقی می‌ماند. در جستجوی اطلاعاتی که استفاده روزافزون از دارایی‌های رمزنگاری شده مانند بیت‌کوین برای اهداف پولشویی را تأیید می‌کنند، با ارجاع به Investopedia، توضیح داده‌اند که چیستی بیت‌کوین.

Crypto برای پولشویی ها است. اما آیا کسی می تواند آن را ثابت کند؟

با تغییرات قانونی جدید، چارچوب اتحادیه اروپا به منظور مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به روز شده است و با رهنمودهای تازه‌ای که توسط گروه ویژه اقدام مالی ارائه می‌شود، هماهنگی بیشتری با مقررات تاسیس‌شده توسط G7 در سال ۱۹۸۹ برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم داشته و تدابیر گردشگری را تعیین می‌کند.

طبق استانداردهای FATF، توصیه‌های سازمان FATF توسط ارزیابی‌های AML و CFT، که توسط ارگان‌های منطقه‌ای FATF (FSRBs)، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی انجام می‌شود، به اطلاع عمومی می‌رساند تا اطمینان حاصل شود که «گزارش‌های دقیق و با استاندارد بالا به‌صورت منظم تولید می‌شود.» همچنین، امکان تنظیم زمینه مناسب برای ارزیابی‌های متقابل (MERs) و اطمینان از شفافیت و برابری در فرآیند ارزیابی، برای تمام کشورهای مورد بررسی، ضروری است.

آخرین گزارش سالانه اتحادیه اروپا FSRB 2021، که در آوریل ۲۰۲۳ توسط MONEYVAL کمیسیون اتحادیه اروپا منتشر شد، با یک مقدمه توسط رئیس شروع می‌شود که بیان می‌کند: “از زمان شکل‌گیری خود، پولشویی‌ها همواره از ارزهای دیجیتال بهره‌مند شده‌اند، در آغاز برای انتقال و پنهان‌کردن درآمدهای ناحیه‌ای ناشی از قاچاق مواد مخدر. امروزه، روش‌های آن‌ها پیچیده‌تر و در ابعاد گسترده‌تری انجام می‌شوند.”

بنظر می‌رسد گزارش MONEYVAL نتوانست با داده‌های کافی ادعاهای خود را تأیید کرده و فقط به بهبود اجرای مقررات مربوط به دارایی‌های مجازی اشاره کرده است. این گزارش مورد تأکید قرار داده است که فعلاً تا سال ۲۰۲۲، یک مطالعه نوع‌شناسی فقط به موضوع پولشویی در ارزهای دیجیتال اختصاص خواهد یافت. این نشان می‌دهد که در زمان نگارش گزارش، چنین مطالعه‌ای وجود نداشته است.

به‌طور قابل‌توجه، گزارش نوع‌شناسی اظهار می‌دهد که در سطح ملی، تحلیل ریسک بخش به شدت به داده‌های دریافت‌شده از مقامات از خود بخش خصوصی برای راستی‌آزمایی حقایق توسط ناظر، اتکا دارد. همچنین به یادآوری می‌کند که ارزیابی‌های ریسک “عمق ندارند.”

آخرین گزارش صندوق بین‌المللی پول در مورد سیاست‌های دارایی‌های کریپتو، به عدم وجود داده‌های قابل راستی‌آزمایی در خصوص خطرات ارزهای دیجیتال در تأمین مالی تروریسم، مبارزه با پول‌شویی و سوء استفاده مالی اشاره می‌کند. این گزارش بیان می‌کند که تأثیرات این مسائل بر دارایی‌های رمزنگاری شده به‌طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است. گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول که در هفته گذشته منتشر شد و سعی در تجزیه و تحلیل جریان‌های مالی بیت‌کوین دارد، اظهار می‌کند که اندازه‌گیری این جریان‌ها بسیار چالش‌برانگیز است و تاکنون فقط با استفاده از فرضیات غیر قطعی قابل انجام است.

بر خلاف گزارش استحکام مالی جهانی ۲۰۲۴، صندوق بین‌المللی پول به اطلاعات خاصی اشاره می‌کند. این اطلاعات نشان می‌دهد که میزان کل دارایی‌های رمزنگاری‌شده که توسط هکرهای باج‌افزار به دست آمده، تقریباً ۱۱۰۰ میلیون دلار است. این میزان فقط ۰.۰۶۱ درصد از ارزش بازار ارزهای دیجیتال به ارزش ۱.۸ تریلیون دلار را نشان می‌دهد.

گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۲۳ درباره درس‌هایی که از نسل اول ارزیابی‌های ریسک پولشویی و تأمین مالی تروریسم گرفته شده است، نشان داد که برخی از مسائل جدید در آخرین NRA پوشش داده نشده‌اند، از جمله VA [دارایی مجازی] … باید تضمین شود که مقامات و نهادهای خصوصی داده‌های بیشتری را برای ورودی ارائه کنند و ریسک‌های بیشتری مانند VASP‌ها را ارزیابی کنند.

یک گزارش از بانک جهانی در سال ۲۰۲۲ درباره ارزیابی‌های ملی ریسک‌های پولشویی به هیچ عنوان به ارزهای رمزنگاری شده اشاره نداده است و تنها بیشتر مطالعه ارزهای مجازی را توصیه کرد. مقاله «جریان‌های تراکنش‌های غیرقانونی: مفاهیم، ​​اندازه‌گیری و شواهد» که در سال ۲۰۲۰ در World Bank Research Observer منتشر شد، هیچ ارجاعی به دارایی‌های مجازی مانند بیت‌کوین یا ارزهای دیجیتال نداشت.

مقالات منتشر‌شده توسط بانک جهانی در خصوص پذیرش دارایی‌های رمزنگاری شده، به نحو کافی بیان نمی‌کنند که چطور ارزهای دیجیتال بر تلاش‌های AML/CFT تأثیر می‌گذارند. مقالات با عناوین “فعالیت دارایی‌های رمزنگاری شده در سراسر جهان” و “پول دیجیتال چه معنایی دارد؟” به سادگی به توصیه‌های FATF ارجاع می‌دهند و بر بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه تمرکز نمی‌کنند.

مقاله بانک جهانی با عنوان “رمزگشایی جریان‌های سرمایه بین‌المللی در عصر جدید” به تأثیرات ارزهای دیجیتال بر پولشویی می‌پردازد. این مقاله بیان می‌کند که تقریباً یک چهارم کاربران بیت‌کوین در فعالیت‌های غیرقانونی شرکت می‌کنند. در حالی که مقالات علمی متعددی وجود دارند که به اهمیت ارزهای دیجیتال در جریان‌های تراکنش‌های غیرقانونی پرداخته‌اند، دانشجویان به طور گسترده صحت روش‌های کاربردی را مورد سوال قرار می‌دهند. آنها ادعا می‌کنند که در اکتشاف‌های رایج کاربردی، نرخ خطا بیش از ۹۲ درصد است. به‌ویژه، روش‌های مبتنی بر رفتار کاربر به‌عنوان روش‌های غیرقابل اعتماد تلقی می‌شوند و پیشنهاد می‌شود که برای تأمین اطلاعات دقیق، از آن‌ها بهره نشود.

امنیت ملی در مقابل حقوق بشر

تخمین زده شد که حجم تراکنش‌های غیرقانونی حدود ۰.۳۴ درصد از کل حجم تراکنش‌های زنجیره‌ای در سال ۲۰۲۳ و تقریباً ۴۶ درصد از کل حجم تراکنش‌های بیت‌کوین در سال ۲۰۱۹ را شامل می‌شود. این نتایج نشان می‌دهد که درک نامناسب از اهمیت ارزهای دیجیتال ممکن است منجر به افزایش معاملات غیرقانونی شود.

در یک ارزیابی ریسک ملی در سال ۲۰۲۴، پلیس فدرال سوئیس به دلیل “ارقام و آمار ناکافی”، این “فقدان فوق العاده داده” را به عنوان “خطر ذاتی” دسته بندی کرد. این ارزیابی نشان می دهد که عدم دسترسی به داده ها مربوط به جریان های مالی ارزهای دیجیتال، به صورت ویژه برای سوئیس، موجب نگرانی می شود.

این متن برجسته می‌کند که بیانیه‌های ECB به کمبود آمار قابل اعتماد درباره جریان‌های مالی مرتبط با ارزهای دیجیتال اشاره دارد. همچنین، تأکید شده است که بیانیه‌های صندوق بین‌المللی پول نیز بحث کمبود داده‌های قابل‌اطمینان در ارزیابی استفاده و ریسک مرتبط با دارایی‌های مجازی را مختل می‌کند. این گزارش به توصیه صندوق بین‌المللی پول به آغاز مبادله بین‌المللی داده‌های آماری درباره تراکنش‌های ارزهای دیجیتال به منظور رفع کمبود داده در اوایل سال ۲۰۱۹ اشاره دارد.

این ارزیابی، که به نظر می‌رسد نتیجه انعکاس نگرانی‌های MONEYVAL درباره ارزیابی گزارش‌های تراکنش‌های مشکوک است، نظرسنجی بین پلیس ملی و دادستان‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات کمی درباره دادرسی کیفری در تراکنش‌های ارزهای دیجیتال و مواجهه با چالش‌های کیفی ارز دیجیتال برای افراد اجرایی حقوق نشان می‌دهد که بمبای «مجازی» و «با محدودیت‌های ارتباطی» روبرو هستند.

تخصص‌های امنیت سایبری هشدار می‌دهند که بعضی از روش‌های ناشناس کردن ارزهای دیجیتال می‌تواند خطراتی برای حقوق اساسی به وجود آورد. آنها به این نکته پی‌بردند که مفاهیم نظارتی آینده ممکن است با مبانی حقوقی اساسی مغایرت داشته باشند، از جمله حق آزادی تشکل، حق حفظ حیثیت خصوصیت و حق اطلاعات شخصی. این حقوق از جمله حق آزادی بیان و حق آزادی اطلاعات در منشور حقوق اساسی اتحادیه اروپا و همچنین کنوانسیون اروپایی حقوق بشر تأکید شده است.

به طبق مفاد ماده ۵ از توافقنامه ماستریخت، بر اتحادیه اروپا واجب است که در اقدامات خود اعمالی را انجام دهد که با هدف تعیین شده در توافقنامه در تناقض نباشد. با این وجود، در حالی که اطلاعات دقیقی در مورد اهمیت ارزهای دیجیتال در مبارزه با پولشویی و منافع مالی تروریسم موجود نیست، نمایندگان پارلمان اروپا با آگاهی به قوانین AML جدید اتحادیه اروپا رأی خود را صادقانه صادر کرده‌اند.

منبع: bitcoinmagazine.com


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من شیما هستم. مترجمی زبان انگلیسی خواندم. به صورت تخصصی اخبار ارز های دیجیتال را دنبال و ترجمه می کنم. دنبال کردن اخبار در حوزه رمز ارز های برام بسیار جذاب و هیجان انگیز است.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها