تفاوت بلاکچین و پایگاه داده در چیست؟

تفاوت بلاکچین و پایگاه داده در چیست؟
بازدید 33
۲

تفاوت بلاکچین و پایگاه داده در چیست؟ اگر آشنایی کمی با رمزارز ها داشته باشید، پس احتمالا با بلاکچین نیز آشنا هستید. بلاکچین فناوری است که اطمینان حاصل می کند تراکنش ها دقیق، شفاف و غیر قابل تغییر هستند. بلاکچین به عنوان ابزاری برای ذخیره و مدیریت داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. آیا شما به فناوری بلاکچین علاقه دارید و فکر می کنید چه ارتباطی بین بلاکچین و پایگاه داده وجود دارد؟ در اینجا، ما مقایسه بلاکچین و پایگاه داده یا دیتابیس را توضیح خواهیم داد تا به شما کمک کند درک کنید این دو فناوری در کجا قرار دارند.

برای بعضی افراد که اطلاعاتی در ارتباط با آنها ندارند، ممکن است هر دو شبیه به نظر برسند. با این حال، درست نیست که بلاکچین را فقط یک پایگاه داده بنامیم. بلاکچین چیزی فراتر از یک پایگاه داده است و هدف این مقاله مقایسه دقیق بلاکچین و پایگاه داده می باشد. قبل از شروع به مقایسه بلاکچین و پایگاه داده، بلاکچین را به طور خلاصه در این مقاله پوشش خواهیم داد. تعریف اساسی هم از پایگاه داده و هم از بلاکچین به ما کمک می کند تا مقایسه بلاکچین و پایگاه داده را به خوبی درک کنیم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.


تفاوت بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

تفاوت بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

تفاوت بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

با روشن بودن هر یک از اصطلاحات، اکنون زمان آن رسیده است که مقایسه واقعی را انجام دهیم. ما هر دو فناوری را دراین قسمت از مقاله به صورت کلی مقایسه خواهیم کرد. پس از آن در ارتباط با هر یک از تفاوت ها برای درک بهتر توضیح خواهیم داد.

اختیار و کنترل

اگر بلاکچین و پایگاه داده را با هم مقایسه کنیم، اولین چیزی که متوجه خواهید شد نحوه کار مرجع است. بلاکچین Blockchain برای کار به صورت غیرمتمرکز طراحی شده است، در حالی که پایگاه های داده همیشه متمرکز هستند. این ویژگی منحصر به فرد بلاکچین قدرت لازم برای تبدیل شدن به نسل بعدی فناوری را به آن می دهد.

عدم تمرکز تغییرات زیادی را در سیستم ها و فرآیندهای فعلی مورد استفاده در صنایع مختلف ایجاد می کند. این موضوع شبکه ها را قادر می سازد تا به طور مستقل کار کنند و هر گونه نیاز به کنترل متمرکز را برطرف می کند. از طرف دیگر، پایگاه های داده کاملا بر اساس جنبه متمرکز کار می کنند. هیچ پایگاه داده سنتی با تمرکززدایی تامین نمی شود. اگر به طور خاص به دنبال یک پایگاه داده غیرمتمرکز هستید، بلاکچین در این گروه قرار دارد.

بیایید نگاه عمیق تری به نحوه کار و تمرکز پایگاه های داده بیاندازیم. یک مدیر، برای مدیریت پایگاه داده اختصاص داده شده است. سرپرست تمام کنترل پایگاه داده را در اختیار دارد، به این معنی که او می تواند پایگاه داده را به روشی که می خواهد مدیریت، اصلاح و کنترل کند. بدون مدیر، پایگاه داده یا دیتابیس به هیچ وجه کار نمی کند.

او در راس است و به راحتی می تواند سوابق را ایجاد، اصلاح، تغییر و حذف کند. به غیر از این، آنها می توانند کارهای دیگری مانند بهینه سازی عملکرد را نیز انجام دهند. این یک کار مهم است زیرا یک پایگاه داده بزرگتر با گذشت زمان کند می شود.

وقتی صحبت از کاربران دیگر پایگاه داده می شود، یک مدیر می تواند نقش ها را به کاربران دیگر واگذار کند. سایر کاربران می توانند پایگاه داده را با توجه به نقشی که به آنها اختصاص داده شده مدیریت کنند. به عنوان مثال، او می تواند یک کاربر را به ایجاد کاربران جدید اختصاص دهد. سایر توابع کلیدی مانند پشتیبان گیری از پایگاه داده، نگهداری و غیره نیز می توانند انجام شوند.

معماری

از نظر معماری، بلاکچین و دیتابیس متفاوت هستند. بنابراین، تفاوت ساختار پایگاه داده بلاکچین با ساختار پایگاه داده سنتی چیست؟ یک پایگاه داده بر اساس معماری کلاینت-سرور Client-server ساخته شده است. این یک معماری کاملا موفق است که می تواند هم در محیط های کوچک و مه در مقیاس های بزرگ کار کند. در اینجا کلاینت Client گیرنده ها هستند، در حالی که سرورها به عنوان یک واحد پردازش متمرکز عمل می کنند. ارتباط بین سرویس گیرنده و سرور از طریق یک اتصال ایمن حفظ می شود.

از طرف دیگر بلاکچین از یک ساختار شبکه توزیع شده استفاده می کند. این یک شبکه فعال همتا به همتا است که در آن هر کاربر می تواند با استفاده از پروتکل های رمزنگاری ایمن با دیگری ارتباط برقرار کند. از آنجا که نود متمرکز وجود ندارد، نودها می توانند به طور جمعی در الگوریتم اجماع شرکت کنند. یکی از محبوب ترین الگوریتم های اجماع، Proof of Work است که به استخراج کنندگان برای حل معاملات پیچیده ریاضی نیاز دارد. پایگاه داده یا دیتا بیس نیازی به الگوریتم اجماع ندارد و کاملا به روش متمرکز وابسته است. مدیر، تمام جنبه های پایگاه داده را کنترل می کند و بسیار متمرکز است.

تغییر ناپذیری و مدیریت داده ها

وقتی صحبت از ذخیره سازی و مدیریت داده ها می شود، بلاکچین و پایگاه داده متفاوت عمل می کنند. در یک پایگاه داده سنتی، داده ها می توانند به راحتی ذخیره و بازیابی شوند. برای اطمینان از عملکرد صحیح برنامه، CRUD در سطح اولیه مورد استفاده قرار می گیرد.

CRUD مخفف ایجاد create، خواندن read، به روزرسانی update و حذف delete است. این همچنین بدان معنی است که داده ها می توانند پاک شوند و در صورت نیاز با مقادیر جدید جایگزین شوند.

از طرف دیگر، بلاکچین در مورد ذخیره سازی داده ها متفاوت عمل می کند. بلاکچین از تغییر ناپذیری پشتیبانی می کند، به این معنی که داده های یک بار نوشته شده نمی توانند پاک شوند یا جایگزین شوند. تغییر ناپذیری به این معنی است که هیچ دستکاری در داده های شبکه امکان پذیر نیست.

پایگاه های داده سنتی تغییر ناپذیری ندارند و از این رو بیشتر در معرض دستکاری یا هک توسط شخص ثالث قرار می گیرند. به طور خلاصه، بلاکچین فقط از دو عملیات خواندن read و نوشتن write پشتیبانی می کند.

Read Operations: برای خواندن یا بازیابی داده ها از شبکه بلاکچین استفاده می شود.

Write Operations: برای افزودن اطلاعات و داده ها به شبکه بلاکچین استفاده می شود.

شفافیت

ویژگی کلیدی دیگری که بلاکچین ارائه می دهد این است که چگونه هر کسی با ابزار مناسب می تواند داده ها را پس از نوشتن در بلاکچین عمومی تایید کند. شفافیت، اطمینان مردم به شبکه را تضمین می کند.

از سوی دیگر، پایگاه های داده به صورت متمرکز، از هیچ نوع شفافیت پشتیبانی نمی کنند. در صورت تمایل کاربران نمی توانند اطلاعات را تایید کنند. با این حال، یک مدیر می تواند مجموعه ای از داده ها را عمومی کند، اما هنوز هم تایید داده ها توسط یک شخص نمی تواند انجام شود.

یکپارچگی بلاکچین به لطف تغییر ناپذیری ارائه شده امکان پذیر است. داده ها، پس از ذخیره شدن به هیچ وجه ممکن تغییر نمی کنند. به این معنی که یکپارچگی داده ها به هر قیمتی حفظ می شود.

هزینه پیاده سازی

وقتی صحبت از هزینه پیاده سازی می شود، پایگاه داده سنتی در مقایسه با بلاکچین هزینه کمتری دارد. بلاکچین یک فناوری نسبتا جدید است و از این رو هنوز در حال پیشرفت است. این همچنین بدان معنی است که یک کسب و کار برای ادغام بلاکچین در روند کار باید برنامه ریزی و اجرای صحیحی را انجام دهد.

همچنین، هر حرفه ای که از قبل در حال فعالیت است، باید از فناوری جدیدی استفاده کند. تغییر رویکرد یک کار جدی است زیرا بلاکچین به یک اجرای قدرتمند نیاز دارد و نمی تواند فقط به عنوان یک افزونه در سیستم موجود ادغام شود.

تنظیم و مقیاس گذاری پایگاه داده سنتی آسان است. آنها با بیشتر فرآیندهای موجود کار می کنند و بنابراین در بسیاری از سیستم ها خارج از محدوده کار می کنند. این امر باعث می شود تا انتخاب عالی برای مشاغلی باشد که می خواهند به سرعت و مقرون به صرفه سیستم پایگاه داده خود را راه اندازی کنند.

با این حال، اگر نگاهی کامل تر به هزینه های مربوط به هر فناوری بیاندازیم، بلاکچین ممکن است یک راه حل مقرون به صرفه تر ارائه دهد. زیرا سازمان ها مجبور نیستند با هزینه اضافی مرتبط با مدیریت شبکه مقابله کنند، که این می تواند در هزینه های زیادی صرفه جویی کند.

سرعت و عملکرد

سرعت اجرا نیز جنبه مهمی دارد که ما باید هم بلاکچین و هم پایگاه داده را با هم مقایسه کنیم. پایگاه های داده به دلیل زمان اجرای سریعتر شناخته شده اند و همچنین می توانند میلیون ها داده را در هر زمان کنترل کنند.

بلاکچین در مقایسه با پایگاه های داده بسیار کندتر است. با این حال، این می تواند به این دلیل باشد که بلاکچین یک فناوری نسبتا جدید است و هنوز هم برای تکامل و مطابقت با استانداردهای فناوری های قدیمی مانند پایگاه های داده به زمان زیادی نیاز دارد.

وقتی یک معامله در بلاکچین انجام می شود، تمام کارهایی را که یک پایگاه داده سنتی انجام می دهد، انجام خواهد داد. با این وجود، به دلیل انجام عملیات بیشتر، از جمله موارد زیر، سرعت آن کاهش می یابد.

۱.تایید امضا:

معاملات بلاکچین، هنگامی که انجام می شوند با استفاده از الگوریتم های رمزنگاری به صورت رمزنگاری امضا می شوند. این مرحله برای اطمینان از معتبر بودن یک تراکنش لازم است. از آنجا که این فرآیند پیچیده است، انجام فرآیند نیز به زمان نیاز دارد. حتی اگر کل برنامه بلاکچین سریع باشد، تایید امضا می تواند زمان گیر باشد. در مقابل، یک پایگاه داده متمرکز مجبور نیست که فرآیند تایید امضا را طی کند که باعث می شود آنها نسبتا سریعتر عمل کنند.

۲.سازوکارهای اجماع:

از آنجایی که بلاکچین غیرمتمرکز است، برای تایید معاملات بلاکچین به مکانیسم اجماع متکی است. همچنین سرعت اجماع به نوع روش اجماع استفاده شده بستگی دارد. برخی از روش های اجماع سریعتر از سایر روش ها هستند، اما به طور کلی قبل از پردازش یک معامله زمان بیشتری اضافه می شود. پایگاه های داده متمرکز از این نوع موضوعات رنج نمی برند چون ماهیت ها متمرکز هستند. هر تراکنش به طور خودکار توسط پایگاه داده تایید می شود و می تواند با استفاده از یک صف سریعتر اجرا شود.

۳.ذخیره سازی:

بلاکچین یک شبکه کامل است که در آن هر نود نقشی اساسی دارد. برای اطمینان از اینکه هر نود می تواند شرکت کند، هر اطلاعات معامله باید توسط هر نود ذخیره و تایید شود.

این سه دلیلی که در بالا ذکر شد باعث کاهش سرعت بلاکچین می شود. این به این معناست که پایگاه داده هنگام کارایی نسبتا سریعتر از بلاکچین عمل می کند.


بلاکچین Blockchain چیست؟

بلاکچین Blockchain چیست؟

بلاکچین Blockchain چیست؟

بلاکچین یک فناوری دفتر توزیع شده است که مجموعه ای از همتایان را قادر می سازد تا با هم کار کنند تا یک شبکه واحد و غیرمتمرکز ایجاد کنند. همتایان می توانند با کمک الگوریتم اجماع، اطلاعات یا داده ها را اجرا کرده و به اشتراک بگذارند. همچنین، نیازی به مرجع متمرکز نیست که باعث می شود کل شبکه در مقایسه با سایر شبکه ها قابل اعتماد باشد.

بیایید نگاهی به یک مثال بیاندازیم تا نحوه کار بلاکچین را بفهمیم. هنگامی که یک همکار اطلاعات را به دیگری ارسال می کند، یک معامله ایجاد می شود. وقتی این اتفاق می افتد، تراکنش ها باید با استفاده از الگوریتم اجماع، اعتبارسنجی شوند. در این حالت از Proof of Work یا الگوریتم اثبات کار برای اعتبارسنجی کار استفاده می شود. این الگوریتم این اطمینان را می دهد که هیچ معامله یا تراکنش نامعتبری به بلاکچین منتقل نمی شود. بلاکچین Blockchain همه در مورد بلاک است. آنها برای ذخیره معاملات یا تراکنش ها و سایر اطلاعات مهم مورد نیاز برای کار با بلاکچین مورد استفاده قرار می گیرند.

برچسب های زمانی یا Timestamps ایجاد می شوند تا اطمینان حاصل شود که هر معامله یا تراکنش توسط کسی قابل ردیابی، پشتیبانی و تایید است. کل سیستم ارزش افزوده و ویژگی های جدیدی مانند شفافیت، تغییرناپذیری و امنیت را به ارمغان می آورد.


مزایای فناوری بلاکچین Blockchain

مزایای فناوری بلاکچین Blockchain

مزایای فناوری بلاکچین Blockchain

در این قسمت از مقاله برخی از مزایای کلیدی استفاده از بلاکچین آورده شده است:

۱.کاهش زمان

یکی از بزرگترین جاذبه های بلاکچین در صنعت مالی این است که به کاهش شدید زمان مورد نیاز برای ارسال یا دریافت پول از هر نقطه از جهان کمک می کند. ارسال پول از طریق صنعت بانکداری سنتی یک فرآیند طولانی را دربر دارد. با بلاکچین معاملات تقریبا در یک لحظه انجام می شود.

۲.تراکنش های غیر قابل تغییر

هر تراکنشی که در بلاکچین ثبت می شود نهایی است و قابل تغییر نیست. این به این دلیل است که شبکه طوری طراحی شده است که فقط بتواند داده ها را وارد کند، این بدان معناست که یک بلاک جدید به زنجیره اضافه می شود. نمی توان آن را اصلاح یا حذف کرد.

۳.شفافیت

بلاکچین یک دفتر کل باز است که به همه اجازه می دهد بدون کمک واسطه معاملات را مشاهده و تایید کنند. این به تقویت اعتماد به سیستم کمک می کند.

۴.امنیت

بلاکچین از رمزنگاری پیشرفته برای اطمینان از قفل شدن اطلاعات در داخل زنجیره استفاده می کند. هر بلاک در شبکه دارای هش بلاک قبلی است که باعث می شود آن را دستکاری نکنند.

۵.غیرمتمرکز بودن

چیزی که بلاکچین را به یک فناوری انقلابی تبدیل می کند این است که هیچ مرجع واحدی بر شبکه نظارت ندارد. به این معنی که هیچ واسطه یا مدیر وجود ندارد. همه افراد در سیستم برابر هستند و شبکه قوانین استانداردی در مورد نحوه تبادل اطلاعات بلاکچین در هر نود دارد.

بیشتر بخوانید: بلاک Block چیست؟ | اشنایی با ساختار بلاک


پایگاه داده Database چیست؟

پایگاه داده Database چیست؟

پایگاه داده Database چیست؟

با روشن شدن مفهوم بلاکچین، اکنون زمان آن رسیده است که پایگاه داده را درک کنیم. پایگاه داده یا دیتابیس، برخلاف بلاکچین ها، یک دفتر مرکزی است که توسط یک مدیر اداره می شود.

پایگاه های داده همچنین ویژگی های منحصر به فردی از جمله توانایی خواندن و نوشتن را به نمایش می گذارند. در اینجا فقط طرفین دارای دسترسی مناسب می توانند اقدامات نوشتن و خواندن را انجام دهند. پایگاه های داده همچنین توانایی ذخیره چندین نسخه از داده های مشابه و تاریخچه آنها را به نمایش می گذارند. این کار با کمک یک مرجع معتبر و معتمد انجام می شود که سرور را مدیریت می کند.

متمرکز بودن مزایای بسیاری را برای پایگاه داده به همراه دارد. به عنوان مثال، مدیریت پایگاه داده به دلیل متمرکز بودن داده ها آسان است. دسترسی و ذخیره اطلاعات نه تنها آسان بلکه سریع نیز می باشد. با این حال، آنها دارای اشکالاتی نیز هستند.

یکی از بزرگترین اشکال ها، احتمال خراب شدن داده ها است. برای غلبه بر این نقطه ضعف، چندین نسخه پشتیبان تهیه می شود. اما همیشه اینطور نیست، زیرا اکثر نهاد ها همیشه به صاحب خود اعتماد می کنند و از این رو گزینه پشتیبان را رد می کنند. یک اشکال بزرگ دیگر این است که چگونه می توان داده ها را توسط هر کسی که کنترل خود پایگاه داده را تغییر می دهد اصلاح کرد. این مشکل می تواند به دلیل متمرکز بودن پایگاه داده، رخ دهد.

اکنون بیایید از نظر فنی به پایگاه داده نگاه کنیم. یک پایگاه داده از ساختار داده برای ذخیره اطلاعات استفاده می کند. تمام داده هایی که در یک پایگاه داده ذخیره می شوند، می توانند با استفاده از زبان SQL مورد پرس و جو قرار بگیرند. یک پایگاه داده می تواند تقریبا با هر نوع داده کار کند و به پشتیبانی از همه شرکت های مدرن کمک کند. همچنین، می تواند برای پشتیبانی از میلیون ها رکورد مقیاس بندی شود.


مزایای فناوری پایگاه داده Database

مزایای فناوری پایگاه داده Database

مزایای فناوری پایگاه داده Database

محبوبیت فناوری پایگاه داده به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر می باشد:

۱.قابل تنظیم

پایگاه داده های سنتی به صورت مرکزی مدیریت و کنترل می شوند و می توان امتیازات و الزامات راه اندازی را بهینه کرد. به علاوه به دلیل معماری که دارد، داده ها به راحتی می توانند در هر مکانی منتقل شوند.

۲.ثبات و استواری

یکی دیگر از ویژگی های مثبت فناوری پایگاه داده این است که می تواند حجم بالایی از تراکنش ها را در ثانیه تحمل کند زیرا متمرکز هستند و قدرت به روز رسانی داده ها را دارند.

۳.پشتیبان گیری

پایگاه داده سیستم های پشتیبان گیری و بازیابی را ارائه می دهد که پشتیبان گیری خودکار از داده ها را ایجاد می کند تا داده های تجاری در صورت بروز هرگونه مشکل امن باقی بمانند. پشتیبان گیری یا backup بازیابی اطلاعات را در صورت لزوم آسان می کند.

۴.رابط چند کاربره

مورد دیگری که پایگاه های داده را در مقابل بلاکچین پیروز می نماید، این است که انواع مختلفی از رابط کاربری مانند رابط های گرافیکی و رابط برنامه های کاربردی را ارائه می دهد.


تفاوت بلاکچین خصوصی Private Blockchain و پایگاه داده Database

تفاوت بلاکچین خصوصی Private Blockchain و پایگاه داده Database

تفاوت بلاکچین خصوصی Private Blockchain و پایگاه داده Database

در این قسمت از مقاله می خواهیم به بررسی تفاوت بلاکچین خصوصی و دیتابیس یا پایگاه داده بپردازیم. همچنین می خواهیم بررسی نماییم که آیا اینها یکسان هستند؟ به طور کلی انواع مختلفی بلاکچین وجود دارد. به عنوان مثال، ما یک بلاکچین خصوصی داریم که در یک اکوسیستم بسته کار می کند. این ممکن است شبیه آنچه در مورد پایگاه داده ها به نظر می رسد باشد اما تفاوت های اساسی دارند.

اگر بخواهیم خیلی خلاصه بیان نماییم، می توان گفت بلاکچین خصوصی Private Blockchain تمام خصوصیاتی را که یک بلاکچین ارائه می دهد به ارث می برد، اما در یک فضای بسته کار می کند. فقط افرادی که از طرف مدیر مجاز هستند می توانند در بلاکچین شرکت کنند. تنها شباهت بین بلاکچین خصوصی و پایگاه داده جنبه متمرکز بودن آن است.


بهترین موارد استفاده از بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

بهترین موارد استفاده از بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

بهترین موارد استفاده از بلاکچین Blockchain و پایگاه داده Database

اکنون که به تفاوت های اساسی بین بلاکچین و پایگاه داده یا دیتابیس پی بردیم، اکنون زمان آن فرا رسیده است که بهترین موارد استفاده را برای هر دو مورد بیاموزیم.

موارد استفاده از پایگاه داده Database

بهترین مورد استفاده از پایگاه داده برای راه حل های سازمانی یا شبکه ها است. دلیل آن چگونگی عملکرد پایگاه داده و ایجاد ثبات برای کل شبکه است.

پایگاه داده بدون شک کاربر پسند است و در حال حاضر توسط بسیاری از سیستم های مدیریت محبوب برای توسعه دهندگان و مدیران پشتیبانی می شود. حتی وب سایت هایی که میلیون ها بازدید کننده دارند برای تهیه محتوا به پایگاه داده اعتماد می کنند.

مقیاس پذیری همان چیزی است که پایگاه های داده را یک انتخاب مناسب می داند. همچنین، سیستم هایی مانند بورس اوراق بهادار که به عملیات سریع متکی هستند، برای جریان بهتر داده ها باید از پایگاه داده استفاده کنند. با این حال به نظر می رسد بلاکچین در شبکه های سازمانی نیز عملکرد خوبی دارد.

بلاکچین برای ذخیره مقدار زیادی از داده های عددی که باید به طور منظم استفاده شوند، ایده آل نیست. مزیت دیگر نحوه ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده است. در مراحل نوشتن یا خواندن نیازی به تایید نیست. آنچه پایگاه داده را به گزینه ای عالی تبدیل می کند، مقرون به صرفه بودن آن است، به خصوص اگر نیاز به انجام حسابداری اساسی باشد.

به طور خلاصه، بهترین موارد استفاده برای پایگاه داده شامل موارد زیر است.

  1. برنامه ها یا سیستم هایی که از داده ها به صورت مداوم استفاده می نمایند.
  2. ذخیره اطلاعات محرمانه
  3. پردازش معاملات آنلاین که باید سریع انجام شود.
  4. برنامه ها یا سیستم هایی که تایید داده در آن مورد نیاز نیست.
  5. داده های رابطه ای
  6. برنامه های مستقل

موارد استفاده از بلاکچین Blockchain

هدف بلاکچین کاملا متفاوت است. این یک شبکه همتا به همتا یا نظیر به نظیر است که دو چیز مهم را برای کاربران خود یعنی شفافیت و اعتماد را ایجاد می کند. دفتر توزیع شده باعث منحصر به فرد بودن آن است. این می تواند چگونگی عملکرد یک صنعت را تغییر دهد و تک تک جنبه های آن را ارتقا دهد. بنابراین، بهترین موارد استفاده برای بلاکچین کدامند؟ بیایید با هم بررسی کنیم.

هر سیستمی که نیاز به تایید صحت داشته باشد، می تواند از بلاکچین استفاده کند. از دیگر موارد استفاده از بلاکچین، شبکه های مجاز مانند رای گیری می توانند از یک رویکرد غیرمتمرکز بهره مند شوند و اعتماد و شفافیت را برای کل سیستم رای گیری به ارمغان بیاورند.

بلاکچین Blockchain همچنین برای خودکار کردن کارهای درون یک سیستم عامل ایده آل است. قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم معرفی شده است که توانایی استفاده از روش های ذخیره شده را به ارمغان بیاورد. اگر یک شرط خاص برآورده شود، کد به طور خودکار اجرا می شود. بلکچین اتریوم از الگوریتم اجماعی استفاده می نماید که کارایی بیشتری دارد و مصرف آن نیز کم است.

به طور خلاصه، بهترین موارد استفاده برای بلاکچین شامل موارد زیر است:

  1. مقدار انتقال
  2. مقدار ذخیره سازی
  3. تایید صحت داده ها
  4. سیستم های رای گیری
  5. برنامه های غیرمتمرکز DApp

سخن پایانی

در این مقاله به طور کلی به بررسی بلاکچین و پایگاه داده یا دیتا بیس پرداختیم. شما می توانید با خواندن این مقاله با تفاوت های بلاکچین و پایگاه داده به طور کامل آشنا شوید. همچنین در این مقاله ذکر نمودیم اگر به دنبال شفافیت، اعتماد و تایید هستید بلاکچین را انتخاب کنید. از طرف دیگر، پایگاه داده برای برنامه ها یا خدمات با عملکرد بالا ایده آل است. همچنین برای برنامه هایی که نیاز به مقیاس پذیری دارند گزینه بسیار خوبی است.

امیدواریم که توانسته باشیم در این مقاله اطلاعات کامل و جامعی در ارتباط با بلاکچین، پایگاه داده و تفاوت های این دو در اختیار شما قرار دهیم.

از اینکه تا پایان مقاله “تفاوت بلاکچین و پایگاه داده در چیست؟” همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یاسین
3 سال قبل

خیلی روان وعالی ممنون از آموزشهای شما

ندا
3 سال قبل

ممنون محتوا از شما