آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

هدف قیمت Price Target چیست؟

هدف قیمت Price Target چیست؟

هدف قیمت Price Target چیست؟، در بازار ارزهای دیجیتال شما همواره با مفاهیم جدیدی روبرو هستید. برای تحلیل این بازار شما از مفاهیمی استفاده خواهید نمود که یکی از آنها هدف قیمت یا Price Target می باشد. هدف قیمت در واقع یکی از مهم ترین پارامترهای تحلیل تکنیکال بازار است و قیمتی می باشد که معامله گران انتظار دارند که بازار در آینده به آن رقم برسد. در ادامه شما با این مفهوم به طور کامل آشنا خواهید شد، همچنین بررسی خواهیم نمود که تعیین اهداف قیمت چگونه انجام می شود.

هدف قیمت Price Target چیست؟

هدف قیمت Price Target چیست؟
هدف قیمت Price Target چیست؟

یکی از مهم ترین پارامترهای تحلیل تکنیکال در بازار، مشخص کردن هدف قیمت می باشد. پس از اینکه یک تحلیل گر یا معامله گر محدوده های ورود برای خرید یک دارایی دارایی را شناسایی کرد، قدم بعدی برای پیش بینی هدف قیمت می باشد، که بر اساس استراتژی های مختلف عرضه و تقاضا و شناخت دقیق سطوح حمایت مقاومت، و همچنین با استفاده از داده های فاندامنتالی می توان سطوحی را به عنوان هدف قیمت برای آینده تعیین کرد.

هدف قیمت یا Price Target، در واقع قیمتی است که معامله گران انتظار دارند که بازار در آینده به آن رقم برسد. به بیان دیگر یک معامله گر بعد از تحلیل و بررسی یک سهم یا یک ارز دیجیتال، سطوحی را روی نمودار به منظور به منظور پیش بینی رسیدن قیمت در آینده به آن محدوده ها تعیین می کند. در واقع با به دست آوردن این هدف، معامله گر تصمیم می گیرد که زمانی که قیمت به آن محدوده رسید، سیو سود کند، و از معامله خارج شود. معمولا عده زیادی از تحلیل گران و معامله گران روی سطوح خاصی در بازار معامله می کنند. بنابراین تعیین این محدوده ها به عنوان هدف می تواند تاثیر بسزایی روی تصمیمات جمعی آن ها داشته باشد، و همچنین قیمت در این نواحی خاص واکنش هایی خواهد داشت.

نکته ای که وجود دارد این است که هدف هایی که روی نمودار تعیین می شوند، الزاما صحیح نخواهد بود. ممکن است به دلایل مختلفی اتفاقاتی در بازار به وجود بیاید که قیمت به محدوده های تعیین شده برخوردی نداشته باشد. زمانی که قیمت یک ارز روی نمودار در حال حرکت می باشد، ممکن است اتفاقات پیش بینی نشده ای رخ دهد که احتمال تغییر هدف قیمت وجود داشته باشد. به عنوان مثال انتشار اخبار منفی در روند صعودی، در صورتی که مستقیما روی ارز خاصی تاثیر گذار باشد، می تواند مانع از رشد قیمت و رسیدن به هدف تعیین شده باشد.


تعیین اهداف قیمت چگونه انجام می شود؟

تعیین اهداف قیمت چگونه انجام می شود؟
تعیین اهداف قیمت چگونه انجام می شود؟

تعیین اهداف قیمت با استفاده از ابزار ها و سبک های تحلیلی تکنیکالی مختلف مانند پرایس اکشن، الیوت، کلاسیک، و همچنین کمک گرفتن از اندیکاتورها انجام می شود.

مواردی که برای تعیین هدف قیمت باید مد نظر قرار گیرد:

  • همانطور که گفته شد، هدف قیمت الزاما همیشه دقیق نخواهد بود، و به همین دلیل به جای یک نقطه خاص از یک محدوده باید برای تعیین اهداف استفاده کرد.
  • هدف هایی که برای قیمت تعیین می شوند، فقط یک پیش بینی در مورد آینده است، و همان طور که می دانید، در بازارهای مالی هیچ گاه قطعیت وجود ندارد. بنابراین باید همیشه از حد ضرر در معاملات استفاده کنید.
  • تعیین اهداف قیمت بر اساس نوع استراتژی معاملاتی و میزان ریسک پذیری سرمایه گذار انجام می گردد، که می تواند بلند مدت، میان مدت و یا کوتاه مدت باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی قیمت در جهت هدف تعیین شده حرکت نکند، و حتی بالعکس در جهت حد ضرر حرکت کند، میزان حد ضرری که در معامله تعیین شده است، را بپذیرید، و قبل از اینکه معامله دچار ضرر و زیان سنگینی شود، خارج شوید.

تعیین هدف قیمت با استفاده از ابزارها و روش های مختلف تکنیکالی

تعیین هدف قیمت با استفاده از ابزارها و روش های مختلف تکنیکالی
تعیین هدف قیمت با استفاده از ابزارها و روش های مختلف تکنیکالی

تعیین هدف قیمت با استفاده از الگوهای کلاسیک

الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال به طور مداوم مورد استفاده قرار می گیرند، و یکی از روش های پر کاربرد تحلیلی در بازار های مالی می باشد. با کمک گرفتن از هر کدام از الگوهای کلاسیک می توان اهدافی برای قیمت در نظر گرفت که می توانند احتمال برد معاملات را بالا ببرند.

نکته ای که در مورد تمامی الگوهای نموداری وجود دارد، این است که این الگوها بعد از اینکه روی نمودار تشخیص داده شدند، نیاز به تایید دارند. بنابراین در صورتی که تایید شوند، می توان برای ادامه حرکت آنها هدف هایی را مشخص کرد. در ادامه به بررسی نحوه تعیین اهداف قیمت توسط این الگوها می پردازیم.

  1. الگوی سروشانه. این الگو به صورت دو شانه و یک سر روی نمودار تشکیل می شود، و می‌تواند هم به صورت معمولی و هم به صورت معکوس روی نمودار ظاهر شود. الگوی سروشانه در صورتی که تایید شود، می تواند به اندازه خط گردن تا ارتفاع سر الگو، از محل شکست به مسیر خود ادامه دهد. بنابراین یکی از اهداف قیمت برای این الگو خواهد بود.
  2. الگوی سقف و کف دو گانه. این الگو به صورت حرف W یا M روی نمودار تشکیل می شود. تایید این الگو نیاز به شکست خط مقاومتی بالای W و با خط حمایتی پایین M دارد. که در این صورت می توان هدف قیمت را به اندازه ارتفاع کلرالکو در نظر گرفت.
  3. الگوی پرچم. این الگو همانطور که از نام آن پیداست، شباهت زیادی به پرچم دارد. نوک پرچم به اشکال مختلفی مانند مثلث، مستطیل می تواند باشد. این الگو در صورتی مورد تایید قرار خواهد گرفت که مثلث یا مستطیل در ادامه جهت حرکت قیمت شکسته شود. بنابراین می توان دسته پرچم را از محل شکست به عنوان هدف قیمت در نظر گرفت.
  4. الگوی مثلث. این الگو بر اساس موقعیت قیمت داخل روند، می تواند به شکل متقارن یا معمولی روی نمودار تشکیل شود، و در صورت تایید و شکست این الگو، می توان به اندازه ضلع قاعده مثلث برای قیمت هدف مشخص نمود.

تعیین هدف قیمت با استفاده از فیبوناچی

استفاده از ابزار فیبوناچی کمک بسیار زیادی در بهبود معاملات و نتیجه گیری بهتر در تحلیل تکنیکال خواهد کرد. این ابزار را می‌توان در هر روندی چه صعودی و چه نزولی مورد استفاده قرار داد، و به جرات می توان  گفت ترکیب این ابزار با روش های اصلی تحلیلی مانند پرایس اکشن می‌تواند نتیجه فوق العاده ای به همراه داشته باشد.

در این قسمت از مقاله، سه ابزار پر کاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را برای تعیین اهداف قیمت مورد بررسی قرار می‌ دهیم.

فیبوناچی اصلاحی. از این ابزار در روند های صعودی و نزولی برای یافتن نقاط ورود و تعیین حد ضرر استفاده می شود. اما جالب است بدانید، فیبوناچی اصلاحی قابلیت تعیین اهداف کوتاه مدت را نیز دارد. کافی است در تنظیمات این ابزار، از دو عدد ۰.۲۳۶- و ۰.۶۱۸- استفاده کنید. با رسم این ابزار، در صورتی که قیمت روی یکی از سطوح حمایتی فیبوناچی واکنش خوبی داشته باشد، در اینصورت می توان انتظار داشت که با شروع موج جدید، حرکت بعدی قیمت تا اهداف کوتاه مدت ذکر شده ادامه داشته باشد. به نمودار زیر دقت کنید.

قیمت بعد از موج اصلاحی که روند نزولی ایجاد کرده است، و بعد از  برخورد  به مقاومت ۰.۷۸۶ فببوناچی، وارد ادامه روند نزولی شده است. برخورد به اهداف مشخص شده و واکنشی که قیمت به  این اهداف نشان داده است، جالب توجه می باشد.

نمودار کاردانو در ماه دسامبر ۲۰۲۱ بازه زمانی روزانه

نمودار کاردانو در ماه دسامبر 2021 بازه زمانی روزانه
نمودار کاردانو در ماه دسامبر ۲۰۲۱ بازه زمانی روزانه

مجددا می توان اهداف قیمت را به نوعی دیگر با استفاده از فیبوناچی اصلاحی، شناسایی کرد. بدین صورت است که از اعداد بزرگتر از ۱ به منظور شناسایی سطوح واکنشی قیمت استفاده می‌شود. این اعداد ۱.۲۷۲, ۱.۶۱۸, ۲.۶۱۸، ۳.۶۱۸ و ۴.۲۳۶ می باشند. به نمودار زیر دقت کنید.

نمودار کاردانو در ماه جولای ۲۰۲۱ بازه زمانی روزانه

نمودار کاردانو در ماه جولای 2021 بازه زمانی روزانه
نمودار کاردانو در ماه جولای ۲۰۲۱ بازه زمانی روزانه

همانطور که مشاهده می‌ کنید، بعد از رسم این فیبوناچی از ابتدای روند، قیمت به تک تک این سطوح واکنش خوبی نشان داده است. برخی از این سطوح واکنش کمتر و برخی واکنش بیشتری داشته اند. یکی از سطوح برگشتی قوی عدد ۴.۲۳۶ می باشد، که این عدد کاربرد بلند مدت دارد.

تعیین هدف قیمت با استفاده از فیبوناچی سه نقطه ای

استفاده از این ابزار نیز به نوعی دیگر می‌تواند سطوح حمایت مقاومت واکنش پذیر را تعیین کند. در واقع زمانی که از این ابزار در ابتدا یا در میانه روند استفاده می‌شود، می تواند اهداف آینده قیمت را پیش بینی کند. مهم ترین اعداد این فیبوناچی، ۰.۶۱۸، ۱، ۱.۲۷۲، ۱.۶۱۸, ۲.۲۷۲, ۲.۶۱۸, ۳.۶۱۸, و ۴.۲۳۶ می باشد.

نمودار BNB در بازه زمانی روزانه ماه آپریل ۲۰۲۱

نمودار BNB در بازه زمانی روزانه ماه آپریل 2021
نمودار BNB در بازه زمانی روزانه ماه آپریل ۲۰۲۱

همانطور که مشاهده می‌ کنید، بعد از تغییر روند قیمت از صعودی به نزولی، می توان با استفاده از ابزار فیبوناچی سه نقطه ای سطوحی را روی نمودار شناسایی کرد که می توانند واکنش های خوبی داشته باشند، و هر یک از آنها به عنوان مناطق هدف در نظر گرفته می‌شوند.

نکته بسیار مهمی که در مورد  ابزار فیبوناچی وجود دارد، این است که فیبوناچی را می‌توان روی هر سطح ماژوری که در نمودار وجود دارد، استفاده کرد. بنابراین برای افزایش دقت تعیین اهداف و مشخص شدن هر چه بهتر سطوح حمایت مقاومت، می توان این سه ابزار فیبوناچی را با یکدیگر ترکیب نمود، که به این حالت کلاستر کردن فیبوناچی گفته می‌شود. بنابراین ترکیب سطوحی از این سه ابزار که نزدیک به یکدیگر قرار گرفته‌ اند، به این ترتیب شناسایی می شوند، این سطوح هر چه به یکدیگر  نزدیک تر باشند، نشان دهنده قدرت بیشتر سطح حمایت یا مقاومت می باشد. بنابراین پتانسیل واکنش قوی تر روی این سطوح افزایش خواهد یافت، که هم می‌تواند به عنوان محدوده هدف و هم به عنوان نقاط ورود برای موقعیت معکوس در نظر گرفته شوند.

تعیین هدف قیمت با استفاده از سقف و کف کانال ها

زمانی که به نمودار نگاه می‌کنیم، قیمت در تمام موارد داخل کانال هایی در نوسان می باشد. گاهی اوقات کانال به صورت موازی، و گاهی اوقات به صورت همگرا یا واگرا وجود دارد. متداول ترین نوع کانال، کانال های موازی می باشد، که می توان از آنها برای تعیین اهداف قیمت استفاده کرد.

متداول ترین نوع اندازه گیری هدف قیمت نیز با استفاده از کانال های رنج می باشد. به این دلیل که سقف و کف کانال های رنج محدوده های حمایت مقاومت قوی می باشند، و می توان در تحلیل تکنیکال به این محدوده ها اعتبار بیشتری داد.

مطابق نمودار زیر فرض کنید قیمت داخل یک کانال رنج در نوسان می باشد. با خروج قیمت از کانال رنج و قدرت گرفتن یکی از طرفین معامله بر روی ارز اتریوم، قیمت دقیقا به اندازه عرض کانال رشد داشته است، که در واقع هدف اول این موج صعودی می باشد. با توجه به اینکه روند تغییر پیدا کرده و نزولی شده است، کاهش قیمت موجب شده تا هدف دومی در کار نباشد. در واقع برخورد به یک مقاومت ماژور موجب واکنش شدیدی در قیمت شده است.

نمودار اتریوم در ماه آگوست ۲۰۲۱ بازه زمانی ۴ ساعته

نمودار اتریوم در ماه آگوست 2021 بازه زمانی 4 ساعته
نمودار اتریوم در ماه آگوست ۲۰۲۱ بازه زمانی ۴ ساعته

تعیین هدف قیمت با استفاده از کندل های قوی و روش ABC

در نمودار ارزهای دیجیتال حرکت های شارپ و قوی به وفور مشاهده می شود. این حرکت های قوی نشان دهنده قدرت گرفتن یکی از طرفین معامله می باشد، که در یک زمان مشخص حجم زیادی از ارز مورد نظر را خرید و فروش می ‌کنند. بنابراین وجود کندل های بزرگ در نمودار نشان می دهد که یک سطح حمایت یا مقاومت در آن ناحیه شکسته شده است. حال در صورتی که این سطح با حجم معاملات بالایی شکسته شده باشد و کندل های تایید داشتن باشد، بازار در اکثر مواقع این حرکت قوی را ادامه می‌ دهد. بنابراین بعد از یک اصلاح قیمت، مجددا تلاش دوم برای ادامه حرکت قبلی صورت می‌گیرد. در اکثر مواقع تلاش دوم برای ادامه حرکت، تقریبا به اندازه طول مسیر حرکت اول می باشد، که می‌توان با روش های مختلف مانند فیبوناچی هدف حرکت دوم را محاسبه کرد. برای این منظور از تناسب اعداد فیبوناچی زیر برای محاسبه اندازه حرکت بعدی قیمت استفاده می‌کنیم.

۰.۲۷۲-۱.۷۸۶ – ۰.۳۸۲-۱.۶۱۸ – ۰.۵-۱.۵ – ۰.۶۱۸-۱.۳۸۲ – ۰.۷۸۶-۱.۲۷۲

برای درک چگونگی استفاده از این روش، و استفاده درست از اعداد بالا به مثال زیر با دقت توجه کنید.

فرض کنید قیمت در یک روند نزولی قرار گرفته است. یک موج قوی برای شکست یک حمایت روی نمودار به ثبت می رسد. حرکت قیمت تا زمانی که به حمایت بعدی برسد، ادامه پیدا خواهد کرد. سپس اصلاح قیمت صورت می‌گیرد. با استفاده از ابزار فیبوناچی اصلاحی محدوده اصلاح قیمت را شناسایی می کنیم. به عنوان مثال اگر قیمت از سطح ۰.۳۸۲ فیبوناچی اصلاحی برگشت داشته باشد، در صورتی که از فیبوناچی معکوس استفاده کنیم، حرکت قیمت می تواند تقریبا به اندازه ۱.۶۱۸ ادامه داشته باشد. سپس با استفاده از ترکیب دو فیبوناچی دیگر گسترشی و فیبوناچی سه نقطه ای (اکستنشن) می توانیم نواحی را روی نمودار شناسایی کنیم که نزدیک ترین محدوده ها به عدد فیبوناچی قبلی باشند. بنابراین با شناسایی چندین سطح نزدیک هم می توان یک ناحیه PRZ قوی به عنوان محدوده هدف برای حرکت قیمت تعیین کرد. در صورتی که رسم این سطوح به درستی انجام شود، در اکثر مواقع قیمت بعد از برخورد به این محدوده ها با واکنش خوبی همراه خواهد بود.

محدوده های PRZ در صورتی که روی سطوح ماژور نمودار رسم شوند، قابلیت چرخش روند را در تایم فریم های پایین تر دارند. همچنین در صورتی که این نواحی با محدوده های عرضه و تقاضا در تایم فریم بالاتر مشترک باشند، قابلیت تغییر روند را در همان تایم فریم بالا دارا می باشند.

به نمودار زیر توجه کنید.

با استفاده از ترکیب سه فیبوناچی برای بیت کوین در بازه زمانی روزانه محدوده پایانی موج نزولی دوم با دقت بسیار بالایی شناسایی شده است. در تاریخ ۲۸ مارس دومین موج نزولی سال ۲۰۲۲ شروع شد، و اولین موج نزولی بود که به شکست یک حمایت بسیار مهم در محدوده ۳۰۰۰۰ دلار منجر شد، قیمت بعد از برخورد به حمایت محدوده ۲۶۸۰۰ دلار واکنش شدیدی نشان داد، و روند وارد موج اصلاحی شد. موج اصلاحی قیمت در جهت صعودی تقریبا تا عدد ۰.۳۸۲ فیبوناچی اصلاحی اندازه گیری شد. با معکوس کردن این فیبوناچی، محدوده هدف موج بعدی که با عدد ۱.۶۱۸ فیبوناچی متناسب است، در قیمت ۱۸۵۷۵ دلار شناسایی شد. اولین ناحیه حمایتی به عنوان محدوده هدف شناسایی شد. ناحیه حمایتی دوم با ابزار فیبوناچی گسترشی مشخص شده است. نقطه شروع این فیبوناچی کف موج قبلی در تاریخ ۲۴ ژانویه ۲۰۲۲ و نقطه پایان این فیبوناچی در ناحیه شروع اولین موج نزولی می باشد. عددی که این فیبوناچی به عنوان حمایت برای بیت کوین شناسایی کرده است، در قیمت ۱۷۸۱۷ و متناسب با عدد ۲.۶۱۸ فیبوناچی گسترشی می باشد. سومین ناحیه با ابزار فیبوناچی سه نقطه ای (اکستنشن)مشخص شده است. که نقطه اول آن روی شروع موج نزولی، نقطه دوم روز پایان موج و نقطه سوم این ابزار روی پایان موج اصلاحی قرار گرفته است. عدد ۱ این فیبوناچی دقیقا در محدوده های شناسایی شده قبلی و در قیمت ۱۷۹۷۷ دلار قرار دارد.

BTCUSDT 2022 08 01 11 50 50

بنابراین ترکیب این سه عدد، یک ناحیه PRZ بسیار قوی را شناسایی کرده است، که قیمت بیت کوین پس از برخورد به این ناحیه، واکنش شدیدی نشان داده است. در زمان نگارش این مقاله، این ناحیه حمایت پس از طی زمان ۴۵ روز هنوز شکسته نشده است. برای درک بهتر مثال بالا و نحوه ترکیب کردن ابزارهای فیبوناچی می توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.

تحلیل بیت کوین در تاریخ ۲۳ تیر ۱۴۰۱

از این تکنیک اندازه گیری هدف هم در روند نزولی برای معاملات فیوچرز و هم در روند صعودی برای معاملات اسپات و هم برای معاملات بلند مدت می توان استفاده کرد.

نکته بسیار مهمی که باید در نظر گرفته شود این است که موج دوم تنها در صورتی شرایط لازم را ایجاد خواهد کرد که موج اول یک حمایت یا مقاومت مهم روندی را کاملا شکسته باشد.

تعیین هدف قیمت با استفاده از سطوح عرضه و تقاضای اصلی

با استفاده از سطوح حمایت مقاومت ماژور. یکی از ناحیه های هدف که برای سیو سود می توان از آنها استفاده کرد، محدوده های چرخش روند یا همان سطوح حمایت مقاومت ماژور می باشد. همچنین این سطوح با سقف و کف موج قبلی نیز در ارتباط می باشند. این سطوح در تایم فریم های بالاتر به راحتی روی نمودار شناسایی می شوند، و می توان آن ها را با موارد بررسی شده دیگر ترکیب نمود. همچین یکی از سطوح حمایت مقاومت ماژور در تمامی نمودارها، OHLC کندل های روزانه، هفتگی و ماهانه می باشد. هر چه تایم فریم معاملاتی بالاتر باشد، سطوح اعتبار بالاتری دارند. OHLC در واقع چهار نقطه از مهم ترین نواحی یک کندل را می گویند. حرف اول نقطه شروع کندل، حرف دوم بالاترین نقطه ای که کندل به ثبت رسانده است، حرف سوم پایین ترین نقطه ای که کندل به ثبت رسانده است، و حرف چهارم نقطه ای است که کندل در آن قیمت بسته می شود. این نقاط در صورتیکه مربوط به تایم فریم های بالایی باشند، با احتمال بالا در تایم فریم های پایین تر با واکنش همراه خواهند بود.


سخن پایانی درباره هدف قیمت Price Target چیست؟

تعیین هدف برای معامله در بازارهای مالی یکی از مهم ترین فاکتورها برای مشخص کردن وضعیت دقیق یک معامله می باشد. چرا که با تعیین حد سود، می توانیم نسبت ریسک به ریوارد را تعیین کنیم، و ببینیم با توجه به حد ضرری که تعیین می کنیم، معامله ارزش ورود کردن دارد، یا خیر. مشخص کردن هدف قیمت با استفاده از شیوها و روش های گوناگونی انجام می شود، که در این مقاله سعی شد، مهم ترین و کاربردی ترین روش های تعیین هدف مورد بحث قرار بگیرد. به دست آوردن دانش لازم و لزوم آموزش دیدن در بازار مالی به منظور بهبود معاملات و کاهش زیان های ناشی از معاملات غلط باید در دستور کار افرادی که قصد فعالیت در بازار را دارند، قرار بگیرد.

ممنون از اینکه تا پایان “هدف قیمت Price Target چیست؟” همراه ما بودید.

منبع : زوم ارز


بیشتر بخوانید:


1 6

آخرین اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال

[vc_column][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”6″ item=”55693″ grid_id=”vc_gid:1645702444863-21150734-cadd-6″ taxonomies=”663″]

تیم تحلیلگر
تیم تحلیلگر
تحلیلگر بازار های مالی و تخصص اصلی بنده روی ارز های دیجیتال است.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسماعیل
اسماعیل
4 ماه قبل

سپاسگذارم خیلی مختصر و مفید بود

آخرین مقالات منتشر شده