ما در مطلب زیر می خواهیم درباره تاریخچه پول و چگونگی مبادلات کالا به کالا و همچنین استفاده از پول بجای سکه و طلا و پیدایش بانک ها صحبت کنیم. و سیر تکامل پرداختی در مبادلات در زمان های متفاوت را بازگو کنیم.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
مبادله کالا به کالا با پول
تاریخچه پول و ارزهای رمزنگاری شده در اوایل پیدایش ، انسان ها برای رفع نیازهای زندگی شان از مبادلات کالا به کالا استفاده می نمودند و در ازای یک کالا کالای دیگری دریافت مینمودند در واقع داد و ستد و معامله را انجام میدادند به عنوان مثال در ازای یک گوسفند سه کیسه گندم دریافت میکردند.
بیشتر بخوانید: بیت کوین بخریم یا طلا ؟ آیا بیت کوین سودش از طلا بالاتر است ؟
اما این کار باعث یک سری محدودیت هایی در مبادلات و دادوستد کالاها می شد از جمله این که طرف معامله باید خواهان کالایی شما باشد و برعکس شما نیز به کالای ایشان نیاز داشته باشید تا این مبادله انجام گردد. یا برای اینکه بتوانند کالای مورد نیاز خود را تامین کنند مجبور بودند یک انبار بزرگ داشته باشند که حتی کالاهای غیرضروری را در آن نگهداری کنند تا بتوانند از آنها برای مبادلاتشان و داد و ستد های خود استفاده نمایند و در نهایت بعد از از مدتی کار به جایی رسید که تقاضا بیشتر از کالاهایی بود که مبادله میشد.
استفاده از طلا و نقره در مبادلات
محدودیت ها مبادلات کالا به کالا باعث شد که بشر به این فکر بیفتد که برای هر کالایی بهای مشخص کند و فلزات گرانبها را پایه این مبادلات قرار دهد این فلزات گرانبها از قبیل نقره و طلا بود که از آنها برای ضرب سکه استفاده نمود. که وجوه تمایز آنها نسبت به کالای دیگری به ویژه آهن و مس مشخص گردید. از سکه های ضرب شده طلا و نقره برای مبادلات به عنوان بهای کالا استفاده شد برای هر کالا مقداری سکه مشخص گردید اما با رواج این روش هزینه استخراج فلزات ذوب کردن آنها و با توجه به اینکه روز به روز به جمعیت دنیا افزوده می شد و طلا و نقره به میزان کافی جهت ضرب سکه در دسترس نبود .
چاپ اسکناس و پول
از آنجایی که حمل سکه برای تاجران از شهری به شهر دیگر در مسافتهای طولانی دارای مخاطراتی بود از جمله حمله راهزن ها و سنگینی حمل سکهها را به همراه داشت و همه این موارد تولید سکه در تعداد بالا را مشکل می نمود و محدودیت های بیشتری را شامل می شد .همین کار را در حجم بالاتر یعنی شمش تولید کردند که به صرفه تر باشد.
اما بعدها به این نتیجه رسیدند که این کار را با کاغذ انجام بدهند و از این رو برای اولین بار در دنیا اسکناس کاغذی به وجود آمد و تا حدودی توانست مشکلاتی که تا قبل از به وجود آمدن اسکناس کاغذی بود را رفع نماید، اما بر خلاف تصور عموم که فکر میکردند اسکناس ها پشتوانه طلا دارند پشتوانه ندارند در ایالات متحده طبق اصلاحاتی که ریچارد نیکسون در قرن ۱۹ میلادی به وجود آورد استفاده از سیستم پولی پایه طلا را متوقف نموده و سیستم پولی پایه طلا توسط پول فیات یا همان پول بدون پشتوانه طلا به طور کامل جایگزین کرد.
تاسیس بانک ها برای نگهداری پول رایج
از آنجایی که چاپ پول هزینه زیادی را در بر داشت و امنیت انتقال پول در حجم بالا بسیار مشکل بود و راه تقلب در تولید اسکناس وجود داشت که برای راحتی استفاده از پول بانک ها به وجود آمدند و برای کارایی بهتر بانک ها، بانکداری الکترونیکی هم به آن اضافه گردید اما در نهایت همچنان هزینه تامین و نگهداری اسکناس بسیار بالا و سخت می باشد.
همچنین خیلی از تبادلات به سمت جهانی شدن پیش رفته یعنی مبادلات بین کشورها کشیده شده است. هرچند سیستم بانکداری کار را راحت تر نموده اما به دلیل محدودیت های مالی و بانکی و محدودیت های زمانی و مکانی و نداشتن امنیت بالا و از آنجایی که انسان همیشه به دنبال راه حل مشکلات میباشد برای مدیریت جابجایی پول از یک کشور به کشور های دیگر بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی آن و رفع تمامی مشکلات ذکر شده رو به استفاده کردن از رمز ارزها یا کریپتوکارنسی ها نمود.
ممنون که تا پایان “تاریخچه پول و سیر تکامل پرداخت در مبادلات“با ما همراه بودید
بیشتر بخوانید:
- تریدر موفق کیست؟
- ترید چیست؟ تریدر کیست؟
- آموزش ترید در ارزهای دیجیتال
- آموزش چارت خوانی ارز دیجیتال
- ICO چیست ؟ | IPO چیست ؟ | IEO چیست ؟
- معرفی ۷ برنامه مدیریت خرید و فروش ارز دیجیتال
- گپ قیمتی در ارز دیجیتال چیست؟ و بررسی انواع آن
- لوریج در ارز دیجیتال چیست؟ | اهرم در ارز دیجیتال
- تاریخچه پول چیست؟ | سیر تکامل پرداخت در مبادلات
- تفاوت سرمایه گذاری و سفته بازی در ارزهای دیجیتال
- بایننس فیوچرز Futures چیست ؟ | آموزش ثبت نام و کار در بایننس فیوچرز
- آموزش لیمیت Limit | استاپ لیمیت Stop Limit | وOCO در صرافی بایننس Binance
- آموزش مارجین تریدینگ در بایننس | آموزش تصویری و گام به گام مارجین تریدینگ در بایننس
نظرات کاربران