MFI چیست ؟ | آموزش ویدیویی 📹 معامله گری و کار با اندیکاتور Money Flow Index

آموزش اندیکاتور MFI
بازدید 20
۱

اندیکاتور MFI ، در بحث تحلیل تکنیکال از ابزارهای مختلفی برای بررسی نمودار های قیمت استفاده می شود ، یکی از اسیلاتورهای محبوب که طرفداران زیادی دارد MFI نام دارد . با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله به بررسی کامل این ابزار و نحوه استفاده از آن بپردازیم .

(MFI (Money Flow Index یا شاخص جریان نقدینگی چیست ؟

Money Flow Index یا همان MFI یک اسیلاتور است که در تحلیل تکنیکال نمودار های قیمت یک دارایی استفاده می شود . این استیلاتور با استفاده از داده های قیمت و حجم ، نقاط خرید بیش از حد (Overbaught) و نقاط فروش بیش از حد (Oversell)  را شناسایی می کند . همچنین از این ابزار می توان برای تشخیص واگرایی ها استفاده کرد . محدوده نوسان اسیلاتور MFI بین ۰  و ۱۰۰ است . برخلاف اسیلاتورهای معمولی مثل RSI که فقط از داده های قیمت استفاده می کند ، این اسیلاتور علاوه بر داده های قیمت ، از داده های حجم نیز بهره می برد ، به همین خاطر است که برخی تحلیلگران MFI را همان RSI می دانند که از داده های حجم نیز استفاده می کند .


فرمول محاسبه MFI

فرمول محاسبه MFI

فرمول محاسبه MFI

فرمول کلی محاسبه اسیلاتور MFI به شرح بالا است . زمانی که قیمت یک دوره از قیمت دوره قبلی بیشتر باشد ، در دسته جریان پول مثبت یا همان Positive Money Flow قرار می گیرد و زمانی که قیمت یک دوره از قبلی کمتر باشد در دسته جریان پول منفی یا Negative Money Flow قرار می گیرد .

•نحوه محاسبه MFI به صورت دستی

چندین مرحله برای محاسبه شاخص جریان پول وجود دارد که در ادامه به تفصیل آن را شرح داده ایم .

۱.قیمت معمول هر ۱۴ دوره گذشته را محاسبه کنید.
۲.برای هر دوره ، علامت گذاری کنید که آیا قیمت معمول بالاتر از دوره قبل است یا کمتر. این به شما می گوید که جریان خام پول مثبت است یا منفی.
۳.جریان پول خام را با ضرب قیمت معمولی در حجم آن دوره محاسبه کنید. بسته به بالا یا پایین بودن دوره از اعداد منفی یا مثبت استفاده کنید (مرحله بالا را ببینید).
۴.نسبت جریان پول را با جمع کردن کلیه جریان های مثبت پول در ۱۴ دوره گذشته و تقسیم بر جریان منفی پول در ۱۴ دوره گذشته ، محاسبه کنید.
۵.شاخص جریان پول (MFI) را با استفاده از نسبت موجود در مرحله چهار محاسبه کنید.
۶.با پایان هر دوره جدید ، فقط با استفاده از ۱۴ دوره گذشته داده ، محاسبات را ادامه دهید.


شاخص MFI را چه کسی اختراع کرد ؟

یک معامله گر آمریکایی به نام بیل ویلیامز اسیلاتور MFI را ابداع کرد ، او علاوه بر این شاخص ، اندیکاتور های دیگری نیز ابداع کرده و معتقد است که هر کدام ارزش خاص خود را دارند . این اندیکاتور ورود سرمایه های زیاد را به بازار به موقع تشخیص داده و در این مورد به شدت پیشرو عمل می کند . همچنین از این اندیکاتور می توان برگشت روند در بازار را به خوبی تشخیص داد .


شاخص MFI از چه خطوطی تشکیل شده است ؟

شاخص MFI از چه خطوطی تشکیل شده است ؟

خطوط تشکیل دهنده MFI

تصویری که در بالا مشاهده می کنید ، شاخص MFI را نشان می دهد . همانطور که در تصویر بالا مشخص است ، MFI یک اسیلاتور است که بین دو محدوده ۰ و ۱۰۰ نوسان می کند و سطح ۲۰ و ۸۰ ، دو تا از مهم ترین سطوح آن به حساب می آیند و سیگنال دهی معمولا توسط این سطوح انجام می شود . دقت کنید که MFI ، پایین نمودار قیمتی دارایی مورد نظر نشان داده می شود و تنها از یک خط تشکیل شده است .


شاخص MFI چه اطلاعاتی در اختیار تحلیلگر قرار می دهد ؟

شاخص MFI چه اطلاعاتی در اختیار تحلیلگر قرار می دهد ؟

شاخص MFI چه اطلاعاتی در اختیار تحلیلگر قرار می دهد ؟

یکی از روش های اصلی استفاده از شاخص MFI ، بررسی واگرایی ها است که با نمودار قیمتی دارد . واگرایی زمانی اتفاق می افتد که نوسانگر که در اینجا همان MFI است برخلاف قیمت حرکت می کند ، این اتفاق می تواند به نوعی سیگنال برگشت روند باشد . برای مثال زمانی که شاخص MFI رو به بالا حرکت می کند و به سطح ۸۰ نزدیک می شود اما قیمت در حال کاهش یافتن است ، در واقع واگرایی اتفاق افتاده و سیگنال برگشت روند و صعودی شدن قیمت است .

یکی از کاربردهای دیگر این اندیکاتور ، تشخیص سطوحی است که در آن ها فروش بیش از حد یا خرید بیش از حد رخ داده است که می تواند تا حدی فرصت های معاملاتی را نشان دهد . زمانی که MFI به بالای ۱۰ برمی گردد ، معامله گران از آن برای بازکردن موقعیت های خرید استفاده می کنند ، همچنین زمانی که سطح ۹۰ به سمت پایین شکسته می شود ، معامله گران از این فرصت برای باز کردن موقعیت فروش بهره می برند .


آموزش ویدیویی کار با اندیکاتور MFI


چگونه شاخص MFI را به نمودار یک دارایی در TRading view اضافه کنیم ؟

اگر تا به حال اندیکاتوری را به نمودار قیمتی اضافه نکرده باشید ، احتمالا قادر نخواهید بود MFI را نیز به نمودار خود ملحق کنید ، بنابراین در ادامه با ما همراه باشید تا به راحتی بتوانید این کار را انجام دهید .

در ابتدا به سایت Trading view رفته و با آوردن نمودار قیمت دارایی مورد نظر خود ، طبق دستور العمل زیر عمل کنید .

چگونه شاخص MFI را به نمودار یک دارایی در TRading view اضافه کنیم ؟

نحوه اضافه کردن اندیکاتور MFI در تریدینگ ویو

ابتدا روی گزینه Fx کلیک کنید تا پنجره ای برای انتخاب اندیکاتور مورد نظر برای شما باز شود .

چگونه شاخص MFI را به نمودار یک دارایی در TRading view اضافه کنیم ؟

نحوه اضافه کردن MFI در TRading view

سپس با نوشتن نماد MFI ، روی گزینه Money Flow Index کلیک کنید .

اضافه کردن MFI به نمودار

اضافه کردن MFI به نمودارقیمتی

سپس پنجره را ببندید ، مشاهده خواهید کرد که اسیلاتور MFI به  پایین نمودار قیمتی شما اضافه شده است .در حالت عادی دوره زمانی این ابزار ، روی ۱۴ است . اگر تمایل داشته باشید می توانید آن را تغییر دهید .هر چه بازه زمانی کوتاه تر باشد ، نوسانات MFI بیشتر خواهد شد .


نحوه سیگنال دهی شاخص MFI

1 . تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش

یکی از کاربردهای اصلی اسیلاتور MFI ، تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش است . شناسایی این محدوده ها به شما کمک می کند که به موقع بخرید و بفروشید . همان طور که بالاتر توضیح دادیم ، شاخص MFI بین ۰ و ۱۰۰ نوسان می کند اما سطوح مهم آن ۲۰ و ۸۰ است :

•اگر نوسانگر ، سطح ۸۰ را به سمت بالا قطع کند ، دارایی وارد محدوده اشباع خرید شده و سیگنال فروش داده است ، اما سیگنال فروش اصلی زمانی است که سطح ۸۰ به سمت پایین قطع شود .

•اگر نوسانگر ، سطح ۲۰ را به سمت پایین قطع کند ، دارایی وارد محدو ه اشباع فروش شده و سیگنال خرید داده است ، اما سیگنال خرید اصلی زمانی است که سطح ۲۰ به سمت بالا قطع شود .

 تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش

تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش

همان طور که در مثال بالا واضح است ، در نقاطی که سطح ۸۰ به سمت پایین شکسته شده ، قیمت ریزش داشته و نقاطی که سطح ۲۰ به سمت بالا قطع شده ، قیمت رشد خوبی داشته است .

۲.خطوط روند

یک از راه هایی که از طریق آن می توانید سیگنال های خوبی از ابزار MFI دریافت کنید ، کشیدن خط روند است . خطوط روند صعودی و نزولی می توانند به موقع و به صورت پیشرو به تحلیلگر سیگنال های خرید و فروش بدهند .

 تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش با خط روند

تشخیص محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش با خط روند

همان طور که در تصویر بالا مشخص است ، نقاطی که خط روند صعودی به سمت پایین شکسته شده است ، بعد از آن دارایی ، کاهش قیمت داشته است .

سیگنال گیری در MFI با خط روند

سیگنال گیری در MFI با خط روند

همچنین نقاطی که خط روند نزولی به سمت بالا شکسته شده است ، قیمت دارایی ، رشد خوبی داشته است .

۳.تشخیص واگرایی

همان طور که می دانید ، واگرایی زمانی اتفاق ی افتد که نوسانگر و قیمت برخلاف یکدیگر حرکت کنند . یکی از روش های سیگنال دهی ابزار MFI نیز به همین صورت است . به مثال زیر دقت کنید :

سیگنال گیری در MFI با واگرایی

سیگنال گیری در MFI با واگرایی

زمانی که جهت حرکت نوسانگر و قیمت ، مخالف یکدیگر بوده است ، واگرایی منفی رخ داده و بعد از دو کندل، قیمت ریزش شدیدی داشته است . بنابراین تشخیص واگرایی با این اندیکاتور ، به صورت پیشرو ، سیگنال های خرید و فروش خوبی ارائه می دهد .


تفاوت MFI و RSI

تفاوت MFI و RSI

تفاوت اندیکاتورهای MFI و RSI

MFI و RSI دو ابزار مهم در تحلیل تکنیکال هستند که ارتباط زیادی باهم دارند . تفاوت اصلی این دو ابزار تنها در این است که MFI ، حجم را نیز در خود گنجانده است اما در محاسبه RSI خبری از حجم نیست . ممکن است سوال پیش بیاید که حجم به چه دردی می خورد؟ فراموش نکنید که حجم به شدت مهم است و تا حدی سیگنال های سایر اندیکاتور ها را می توان با استفاده از حجم تایید یا رد کرد ، بنابراین یک اسیلاتور که علاوه بر قیمت ، حجم را نیز در خود گنجانده باشد ، می تواند بسیار جذاب باشد .طرفداران تحلیل با حجم معتقد هستند که MFI یک شاخص پیشرو است و به خوبی برگشت های احتمالی را تشخیص داده و این کار را زودتر از RSI انجام می دهد . البته نمی توان هیچکدام از شاخص هارا بر  دیگری ترجیح داد ، چرا که هرکدام در زمان خود حاوی سیگنال های مهمی هستند .


محدودیت های MFI

محدودیت های MFI

محدودیت های MFI

این شاخص قادر به تولید سیگنال های کاذب است . به این معنی که گاهی ممکن است سیگنال خرید یا فروش بدهد اما قیمت برخلاف انتظار حرکت کند . برای مثال ممکن است یک واگرایی را نشان دهد اما در نهایت واگرایی اعمال نشود و برگشت روند نداشته باشیم . همچنین ممکن است نوسانگر ، نتواند در مورد چیز مهمی هشدار دهد . بنابراین توصیه می شود که از این اندیکاتور به عنوان یک استراتژی تنها استفاده نشود و در کنار آن از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال نیز استفاده شود .


کلام آخر اندیکاتور MFI

MFI  می تواند ابزار خیلی خوبی برای تحلیل باشد ، ولی یک تحلیلگر باید این را بداند که یک ابزار به تنهایی نمی تواند یک استراتژی کامل را بسازد  ، بلکه باید در کنار سایر ابزارها و روش های تحلیلی استفاده شود  .

ممنون از اینکه تا پایان ” اندیکاتور MFI”همراه مابودید.

منبع : زوم ارز

لینک مطلب : http://bit.do/fNz89


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

عاطفه قاضی حصاری

دکتری معماری کامپیوتر | مولف کتاب آموزش و پرورش | مدرس دانشگاه | محقق و پژوهشگر در زمینه های ارزهای دیجیتال و بلاک چین

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کیا
2 سال قبل

سلام و عرض ادب از تیم بسیار خوبتون . مطالب واقعا کاربردی هستند و با زبان خوبی نگارش شده. تشکر . فقط اگه مکنه براتون بفرمایید که در کدام تایم فریمها ها هر کدام از اندیکاتورها اعتبار بیشتری دارند.