آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

تفاوت تحلیل فاندامنتال در بورس و ارزهای دیجیتال

برسی 16 رویدادهای فاندامنتالی در ارزهای دیجیتال-پایگاه جامع زوم ارز

مطلبی که دارید می خونید مربوط به تحلیل فاندامنتال در بورس یک سهام است.که این سهام وابسته به یک شرکت یا دولت می باشد.پس می توان گفت دیدگاه تحلیل فاندامنتال سهام های داخلی هر کشور با ارزهای  دیجیتال کمی متفاوت است.چون ارزهای دیجیتال وابسته به هیچ شرکت و یا دولتی نمی باشد. جهت خواندن مقاله ای درباره تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال بر روی این لینک کلیلک نمایید.


توضیح کلی درباره تحلیل فاندامنتال یا بنیادی:

تعریفی ساده از تحلیل فاندامنتال در بورس :مطالعه و بررسی شرایط اقتصاد‌ملی،صنعت و وضعیت شرکت.این مطالعه جهت،تعیین ارزش واقعی سهام (ارزش‌ذاتی) شرکت‌هاست.یک قسمت از اطلاعات بنیادی بر اساس آمار اقتصاد ملی واطلاعاتی بر اساس اطلاعات درج شده در صورت های مالی یک شرکت می باشد.

۳ مرحله اساسی برای تحلیل بنیادی وضعیت یک شرکت به صورت زیر است:

  • تجزیه و تحلیل اقتصاد کشور
  • تجزیه و تحلیل صنعت
  • تجزیه و تحلیل شرکت‌

  • تجزیه و تحلیل اقتصاد کشور

درتجزیه و تحلیل اقتصاد کشوری مواردی باید برسی شود. مانند شرایط کلی بازار سهام ، حجم خرید و فروش ها ،برسی نرخ بهره،برسی تورم ،برسی مشتی های شرکت و هزاران موارد دیگر در تحلیل تکنیکال مورد برسی قرار می گیرد.

  • تجزیه و تحلیل صنعت

یکی از موارد موثر دیگر در تحلیل تکنیکال وضعیت صنعتی است.که شرکت در آن قرار دارد.اگر وضعیت صنعت خوب باشد،سهام می تواند بازده خوبی داشته باشد .در غیر اینصورت حتی بهترین سهام در شرایطی که صنعت خوبی ندارد، نمیتواند بازدهی خوبی داشته باشد.

  • تجزیه و تحلیل شرکت‌

حال می خواهیم به تجزیه و تحلیل سهام برسیم .تجزیه و تحلیل سهام از طریق صورت های مالی شرکت.


قابل ذکر است. بعد از برسی نسبت های مالی شرکت،باید نسبت های مالی این شرکت را با نسبت های مالی شرکت مشابه مقایسه نماییم.البته شرکت ها باید مشابه در یک صنعت باشند.تا شرایط و عملکرد شرکت را بهتر متوجه شویم.

برسی نسبت‌های مالی به پنج دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

۱)نسبت‌های سودآوری‌
۲) نسبت‌های قیمتی‌
۳) نسبت‌های نقدینگی‌
۴) نسبت‌های اهرمی‌
۵) نسبت‌های کارایی (فعالیت)

  • نسبت جاری

این نسبت از تقسیم کردن دارایی های جاری به بدهی های جاری شرکت محاسبه می شود.هر چقدر این نسبت بالاتر باشد قدرت نقدینگی بالاتر است.

  • نسبت بدهی

این نسبت از تقسیم کردن کل بدهی‌ها به کل دارایی‌های شرکت محاسبه می شود.از این طریق می توان فهمید که کل دارایی های شرکت تا چه قدر از طریق بدهی تامین می شود.نسبت بدهی یک نسبت اهرمی می باشد.

می توان گفت شرکت‌هایی که نسبت بدهی بالایی دارند. در شرایط بد روند حرکت نرخ‌های‌ بهره، فزاینده باشد.اما در شرایط خوب اقتصادی ، بدهی می‌تواند از طریق تأمین‌مالی‌کردن رشد شرکت با هزینه‌های پایین‌تر، سودآوری را افزایش دهد.

  • گردش موجودی‌ها

این نسبت از طریق تقسیم‌کردن قیمت‌ تمام ‌شده ‌کالای ‌فروش‌ رفته به موجودی‌ها محاسبه‌می‌شود. کارایی شرکت از طریق این نسبت نشان‌ داده می شود.

  • ارزشیابی قیمت سهام

حال فردی که می خواهد از طریق تحلیل بنیادی سهم را برسی کند. می تواند با مطالعه و شرایط اقتصادی همچنین وضعیت صنعت می تواند تا حدودی متوجه شود که آیا قیمت سهام به درستی تعیین شده است یا خیر؟

  • ارزش دفتری هر سهم‌

این یک سهم قیمتی است. که از تقسیم کردن کل دارایی خالص شرکت به کل سهام شرکت بدست می آید.

همچنین از طریق نسبت ارزش دفتری می توان به این پی برد.که حد قیمت گذاری سهام شرکت به درستی انجام شده یا خیر.؟امکان دارد که سهام کمتر و یا بیشتر از ارزش واقعی خود، قیمت گذاری شود.

  • حاشیه ‌سود ‌خالص‌

حاشیه سود از تقسیم سود خالص به کل فروش محاسبه می شود . این یک نسبت سودآوری می باشد.در اصل می توان با این نسبت سود خالص را مشاهده کرد.

  • نسبت P/E

این نسبت از طریق تقسیم قیمت جاری سهام به عایدی هر سهم (EPS)  بدست می آید . قایل ذکر است که EPS  در چهار فصل گذشته محاسبه می شود. از طریق این نسبت می توان متوجه شد سرمایه‌گذار برای خریدن یک‌تومان از عواید شرکت، چقدر باید بپردازد.

در مقایسه بین شرکت ها ی در یک صنعت اگر تمامیه شرایط یکسام باشد ، شرکتی بهتر ایت که P/E  کمتری دارد.


تفاوت تحلیل فاندامنتال در بورس و ارزهای دیجیتال:

مقاله بالا مربوط به تحلیل فاندامنتال مربوط به بحث سهام های شرکتی و دولتی است. تا حدی می توان از این مقاله برداشت خوبی ،برای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتالی داشت.اما چون ارزهای دیجیتال وابسته به هیچ شرکتی نیستند.پس صورتهای مالی را ندارند که بخواهیم از طریق آنها نسبت های بالا را برسی کنیم . تحلیل فاندامنتال در بورس بیشتر وابسته به اخبار می باشند. که این رویدادها را در مقاله زیر برسی کردیم.

همچنبن شما می توانید از طریق مقاله ” بررسی ۱۶ رویدادهای فاندامنتالی در ارزهای دیجیتال ” با رویدادهای مختلف در تحلیل فاندامنتال در ارز های دیجیتال آشنا شوید.و همچنین با بررسی عوامل موثر بر تحلیل فاندامنتال ارز های دیجیتال را بهتر بشناسید.

عاطفه قاضی حصاری
عاطفه قاضی حصاری
دکتری معماری کامپیوتر | مولف کتاب آموزش و پرورش | مدرس دانشگاه | محقق و پژوهشگر در زمینه های ارزهای دیجیتال و بلاک چین
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات خود را ثبت نمایید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مقالات منتشر شده