ارز گراف GRT ، امروزه در بازارهای سرمایه گذاری شما نام ارزهای دیجیتال زیادی را می شنوید . که هر کدام از این ارزهای دیجیتال از ویژگی منحصر به فرد خود برخوردار هستند. هنگامی که شما قصد خرید یک رمز ارز را دارید اولین قدم شناخت این ارز دیجیتال می باشد، پس از آن شما باید به دنبال ویژگی ها و قیمت آن در بازار سرمایه گذاری باشید . پس از اینکه این ارز دیجیتال را شناسایی کردید باید با نحوه عملکرد آن نیز آشنا شوید . در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه عملکرد ارز دیجیتال GRT و ویژگی های این رمز ارز آشنا کنیم . اگر شما هم به دنبال شناخت این ارز دیجیتال هستید و قصد انجام معاملات به وسیله ی این رمز ارز را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شما می توانید مقالات تحلیل ارز دیجیتال گراف GRT و کیف پول های ارز GRT را مطالعه نمایید، همچنین می توانید در صفحه قیمت لحظه ای گراف در پایگاه خبری زوم ارز، (قیمت گراف | قیمتGRT) را مشاهده نمایید.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
- ارز دیجیتال گراف چیست؟
- نیم نگاهی به ارز دیجیتال GRT
- IPFS و یا سیستم توزیع فایل غیر متمرکز
- Web3
- بنیان گذاران ارز دیجیتال GRT
- ویژگی های ارز دیجیتال گراف (GRT)
- روند قیمتی ارز دیجیتال GRT
- کیف پول ارز دیجیتال GRT
- GRT را از کجا بخریم ؟
- چگونه ارز دیجیتال گراف یا GRT خود را به فروش برسانیم ؟
- آیا ارز دیجیتال GRT استخراج می شود ؟
- آینده ارز دیجیتال GRT
- بررسی وایت پیپر Graph گراف
- اینفوگرافیک ارز دیجیتال گراف GRT
ارز دیجیتال گراف چیست؟
ارز دیجیتال گراف و یا GRT یک پروتکل برای جستجوی داده ها برای سیستم هایی مانند اتریوم و IPFS است ، که به بسیاری از برنامه ها در پروژه DeFi و اکوسیستم گسترده تر Web3 نیرو می بخشد . یک سرویس میزبان وجود دارد که شروع کار با ارز دیجیتال GRT را برای توسعه دهندگان آسان می کند و شبکه غیرمتمرکز در اواخر سال جاری راه اندازی می شود . این گراف در حال حاضر از شاخص گذاری داده ها در IPFS ، Ethereum و POA پشتیبانی می کند و شبکه هایی بیشتری به زودی ارائه می شوند .
بیش از ۳۰۰۰ زیر گراف برای اپلیکیشن هایی همچون Uniswap ، Synthetix ، Aragon ، Livepeer ، DAOstack ، Decentraland و برنامه های دیگر توسط توسعه دهندگان گسترش یافته است . در اصل این ارز دیجیتال یک پروتکل شاخص و جهانی API برای سامان دهی داده های بلاک چین و دسترسی آسان به GraphQL می باشد .
نیم نگاهی به ارز دیجیتال GRT
نام اختصاری | GRT |
نوع ارز | TOKEN |
عرضه کل | ۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ |
مقدار در گردش | ۴.۷۱۵.۷۳۵.۲۰۰ |
وب سایت رسمی | thegraph.com |
بلاکچین اکسپلور | etherscan.io |
وایت پیپر | https://thegraph.com/docs/en/ |
پیج های ارتباط رسمی | thegraph.com
|
سورس کد | https://github.com/graphprotocol |
آدرس قرارداد | ۰xc944e90c64b2c07662a292be6244bdf05cda44a7 |
IPFS و یا سیستم توزیع فایل غیر متمرکز
IPFS که کوتاه شده ی کلمه ی InterPlanetary File System می باشد ، یک شبکه توزیع شده و نظیر به نظیر برای ذخیره سازی و به اشتراک گذاری داده ها در یک فایل غیرمتمرکز و توزیع شده است . سیستم IPFS از یک آدرس محتوا برای شناسایی هر فایل استفاده می کند . در واقع ذخیره سازی بر مبنای محتوا صورت می گیرد .
سیستم IPFS به کاربران این امکان را می دهد نه تنها محتوای آنها را دریافت می کند بلکه محتوای آنها را در BiTorrent میزبانی می کند . بر خلاف سرور مستقر در مرکز IPFS در اطراف یک سیستم غیر متمرکز اپراتورهایی ساخته شده است که بخشی از داده های کلی را در اختیار دارند و یک سیستم انعطاف پذیر برای ذخیره سازی و به اشتراک گذاری فایل ایجاد می کند .
به طور کلی هر کاربر در شبکه می تواند با استفاده از آدرس محتوای آن ، پرونده ای را سرویس کند و سایر افراد دیگر در شبکه می توانند با استفاده از جدول هش توزیع شده ، آن محتوا را از هر نودی که آن را داشته باشد پیدا و درخواست کنند.
Web3
برای اینکه شما با پلتفرم وب ۳ آشنا شوید ، نیاز است که ابتدا با وب ۱ و ۲ آشنایی پیدا کنید . پلتفرم وب ۱ پلتفرمی بسیار راحت و ساده است که برای تعداد اندکی از موسسات و آموزشگاه ها استفاده می شود . در این پلتفرم کاربران تنها به اطلاعات دسترسی دارند و امکان ویرایش اطلاعات و یا تغییر آنها برای کاربران میسر نیست.
در Web2 دیگر این موضوعات پیش نمی آید و شما می توانید به راحتی اطلاعات را ویرایش کنید و این پلتفرم بیشتر در سایت هایی که اطلاعاتی را برای کاربران به اشتراک می گذارند وجود دارد.
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم که ارز دیجیتال GRT یک پروتکل برای جستجوی داده ها برای بسیاری از برنامه هاست که به پلتفرم وب ۳ نیرو می بخشد . در وب ۳ به طور کلی ماجرا متفاوت است . با استفاده از وب ۳ به طور کلی می توان اطلاعات را کنترل کرد و از امنیت بالایی در زمینه ی حریم خصوصی برخوردار است . در وب ۳ تمامی سیستم ها در یک شبکه غیرمتمرکز بر پایه بلاک چین به هم متصل هستند . در واقع وب ۳ بر پایه ی تعاملات همتا به همتا می باشد .
پس از شناخت این ارز دیجیتال و پروتکل های که از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کنند ، به دنبال شناخت بنیان گذاران این ارز دیجیتال هستیم .
بنیان گذاران ارز دیجیتال GRT
در این قسمت ، نام افرادی که در این تیم مشارکت کردند برای شما آورده ایم . این تیم شامل متخصصانی از بنیاد اتریوم ، OpenZeppelin ، Decentraland و Orchid می باشد .
تیم اولیه بنیان گذاران شامل Yaniv Tal که سرپرست پروژه است و Brandon Remirez محقق گروه و Jannis Pohlmann می باشد .
بنیان گذاران دارای سابقه مهندسی می باشند و ۵ تا ۸ سال با هم کار کرده اند . تال و رامیرز مهندسی برق را در USC گذرانده اند و با هم در MuleSoft یک شرکت توسعه دهنده API مشغول به کار شدند . این دو با هم در راه اندازی ابزارهای توسعه دهنده مشارکت داشتند و بخش قابل توجهی از مشاغل خود را صرف کار در جهت بهینه سازی API کرده اند .
بنیان گذاران یک چهارچوبی را بر روی یک پایگاه داده تغییر ناپذیر به نام Dotomic پیاده سازی کردند . گراف از این چشم انداز برای ایجاد API های تغییر ناپذیر و دسترسی به داده ها با استفاده از زبان پرسش GraphQL استفاده کرد .
پس از شناخت این ارز دیجیتال و بنیان گذاران آن می خواهیم بدانیم این رمز ارز از چه ویژگی هایی برخوردار است و یا چه ویژگی آن را منحصر به فرد ساخته است .
ویژگی های ارز دیجیتال گراف (GRT)
اگر شما شناخت کوچکی از ارزهای دیجیتال داشته باشید ، می دانید که هریک از ارزهای دیجیتال از ویژگی منحصر به فرد خود برخوردار هستند . از جمله ویژگی های این ارز دیجیتال می توان به وجود زیرساخت های غیر متمرکز اشاره کرد . برای اطمینان از امنیت اقتصادی شبکه گراف و یکپارچگی داده های مورد پرسش ، شاخص گذاران از نمودار GRT استفاده می کنند .
ارز دیجیتال GRT یک توکن ERC-20 بر روی بلاک چین اتریوم به شمار می رود که سرمایه گذاران می توانند با استفاده از آن به کسب در آمد بپردازند . گراف یک لایه داده در بالای بلاک چین ایجاد کرده است که شاخص گذاران می توانند از گره اتریوم برای اجرای گره و یا نود گراف استفاده کنند و یا می توانند به استفاده از اپراتورهای نود مانند Infura یا Alchemy بپردازند .
در ادامه مطالب شما داده هایی را در ارتباط با قیمت این رمز ارز مطالعه خواهید کرد .
روند قیمتی ارز دیجیتال GRT
در زمان راه اندازی شبکه اصلی ، کل عرضه GRT به میزان ۱۰ میلیارد توکن خواهد بود که عرضه اولیه آن حدود ۱.۲۴۵ GRT می باشد . صدور توکن جدید برای پاداش ، سالانه از ۳% آغاز می شود .
در حال حاضر و به هنگام نگارش این مقاله با توجه به نمودار این ارز دیجیتال قیمت این ارز ۲.۱ دلار می باشد . با توجه به نموداری که در پایین مشاهده می کنید در اواخر سال ۲۰۲۰ این ارز دیجیتال روند صعودی را طی کرده است و به اوج خود رسیده است و پس از طی یک روند نزولی در اوایل سال ۲۰۲۱ دوباره به نقطه اوج خود رسیده است .
حال که با قیمت این رمز ارز آشنا شدید ، بد نیست که با نحوه خرید این رمز ارز آشنا شوید .
کیف پول ارز دیجیتال GRT
اگر تا کنون تجربه ی انجام معاملات و سرمایه گذاری در حوزه ی ارزهای دیجیتال را داشته باشید ، می دانید که برای ذخیره سازی ارزهای دیجیتال خود باید از کیف پول ها استفاده کنید. در واقع هر کیف پول از یک سری از ارزها پشتیبانی می کند که شما می توانید به راحتی از آن برای ذخیره سازی ارز دیجیتال مورد نظر خود استفاده کنید . کیف پول ها به دو شکل سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارند .کیف پول های ارز دیجیتال همانند حساب بانکی شما عمل می کنند و آدرس کیف پول ها همانند شماره حساب می باشد . که برای ذخیره سازی ارزهای دیجیتال به آن نیازمند هستید.
یکی از بهترین مکان ها برای نگهداری ارز دیجیتال گراف یا GRT ، کیف پول های سخت افزاری و رمزنگاری شده Ledger و Trezor می باشند . این کیف پول های سخت افزاری از تکنیک های رمزگذاری بسیار پیشرفته استفاده می کنند تا کاربران را از حملات پیچیده و یا حتی کلاهبرداری ساده فیشینگ که ممکن است کاربران با آن مواجه شوند در امان نگه دارد . کیف پول های سخت افزاری این امکان را به کاربر می دهند تا در صورت دزدیده شدن و یا خراب شدن کیف پول بتوانند از طریق کارت های mnemonic بازیابی کنند.
مدل های ابتدایی کیف پول های سخت افزاری Ledger و Trezor در حدود ۵۰ تا ۶۰ دلار به فروش می رسند و Trezor One و Ledger Nano S بهترین عملکرد را از نظر قیمت دارا می باشند . هر دو کیف پول قادر هستند ارز دیجیتال گراف یا GRT را به صورت آفلاین و امن نگه دارند .
در قسمت بعدی مقاله به بحث در ارتباط با فروش رمز ارز گراف خواهیم پرداخت .
GRT را از کجا بخریم ؟
همانطور که می دانید شما برای خرید ارزهای دیجیتال باید به صرافی ها مراجعه کنید . در واقع شما هر ارز دیجیتال را در صرافی پشتیبان کننده آن می توانید خریداری نمایید .به دلیل تحریمات موجود در کشور ایران شما نمی توانید مستقیما ارز دیجیتال خود را در صرافی های ارز دیجیتال خارجی خریداری نمایید. ابتدا باید یکی از استیبل کوین ها را خریداری نمایید سپس آن را به ارز دیجیتال مورد نظر تبدیل کنید. برای خرید ارز دیجیتال نیاز به شناخت صرافی های پشتیبان کننده آن نیز دارید . که در این قسمت ما چند نمونه از صرافی های پشتیبان کننده این ارز دیجیتال برای شما آورده ایم .
صرافی های پشتیبان کننده ارز دیجیتال گراف (GRT) :
1.صرافی بایننس ( Binance ) : از جمله معروف ترین و معتبرترین صرافی ها در حوزه ارزهای دیجیتال می باشد . این صرافی از نظر حجم معاملات جهانی در رتبه دوم قرار دارد .
۲.صرافی کوین بیس پرو (Coinbase Pro ) : یکی دیگر از صرافی های پشتیبان کننده ارز دیجیتال گراف صرافی کوین بیس پرو می باشد . این صرافی از رمزارزهای دیگری همانند اتریوم ، بیت کوین ، لایت کوین و … پشتیبانی می کند .
۳.صرافی اوککس ( OKEx ) : از جمله صرافی های معتبر در حوزه رمز ارزهاست و یکی از فعال ترین صرافی های ارز دیجیتال به شمار می رود .
۴.صرافی Huobi Global : صرافی هیوبی یکی دیگر از صرافی های پشتیبان کننده ارز دیجیتال گراف می باشد و این صرافی از ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین ، اتریوم ، XRP و … پشتیبانی می کند .
شما می توانید لیست کاملی از صرافی های پشتیبان کننده این ارز دیجیتال را در سایت coinmarketcap.com جستجو کنید . پس از شناخت صرافی های پشتیبان کننده این ارز دیجیتال شما می توانید با مراجعه به صرافی های داخلی و یا خارجی ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری نمایید .
در ادامه مقاله قصد داریم به کسب اطلاعات در ارتباط با ذخیره سازی این ارز دیجیتال بپردازیم . در واقع به شرح اینکه چگونه و در کجا این ارز را نگهداری کنیم خواهیم پرداخت.
چگونه ارز دیجیتال گراف یا GRT خود را به فروش برسانیم ؟
همانطور که در قسمت خرید این ارز دیجیتال گفتیم شما برای فروش ارزهای دیجیتال نیز نیازمند به شناخت صرافی های آن هستید . پس از اینکه صرافی پشتیبان کننده این ارز دیجیتال را شناسایی کردید می توانید اقدام به فروش رمز ارز خود کنید .
در واقع شما باید به بررسی صرافی مورد نظر بپردازید . و اینکه بررسی کنید حجم معاملات انجام شده و تاریخچه انجام معاملات در آن چگونه است . سپس اقدام به فروش ارز خود کنید.
در قسمت بعدی مقاله شما متوجه خواهید شد که آیا این رمز ارز استخراج می شود یا خیر .
آیا ارز دیجیتال GRT استخراج می شود ؟
برای اینکه یک ارز دیجیتال را به دست آورید یکی از راه ها خرید این ارز دیجیتال و دیگری استخراج آن می باشد . این ارز دیجیتال GRT و یا رمز ارز گراف یک پروتکل مبتنی بر الگوریتم POA می باشد و به همین دلیل پاسخ به این سوال منفی می باشد . به عبارت دیگر این ارز دیجیتال استخراج نمی شود . برای استخراج کافیست ارز دیجیتال مورد نظر بر پایه ی الگوریتم POW باشد .
الگوریتم POA یک الگوریتم اثبات اعتبار و یا Proof of Authority می باشد که یک راه حل بسیار مفید و کاربردی برای شبکه بلاک چین به شمار می رود . به عبارت دیگر می توان گفت در این الگوریتم تمرکز بر میزان ارزشی است که هر هویت دارد و امنیت بلاک چین ها از این الگوریتم استفاده می کنند .
شما برای به دست اوردن اطلاعاتی در ارتباط با آینده این ارز دیجیتال باید به خواندن ادامه مطالب ادامه دهید .
آینده ارز دیجیتال GRT
در این قسمت می خواهیم به بحث در ارتباط با آینده این رمز ارز بپردازیم . در واقع می خواهیم بدانیم رشد این ارز دیجیتال در آینده چه میزان خواهد بود . و بر اساس نظرات تحلیگران آینده این ارز دیجیتال را چگونه پیش بینی می کنند. بر اساس گفته های یکی از محققین فعال در حوزه ی علم و فناوری Jarbas Silva ، در ارتباط با آینده این ارز دیجیتال بیان کرده است که با وجود چنین چشم اندازی پروتکل گراف هیچگونه درگیری در آینده نخواهد داشت . و از جمله ویژگی هایی که آینده این ارز دیجیتال را تحت تاثیر قرار می دهد مقیاس پذیری و شفافیت این ارز دیجیتال می باشد .
اخیرا توکن های GRT در برخی از صرافی های ارز دیجیتال معروف دنیا همانند بایننس و اوکی اکس و کوین بیس معامله می شوند . این لیست ها گزینه های بیشتری برای دارندگان توکن GRT در اختیار شما قرار می دهد تا سرمایه های خود را به راحتی و بدون دردسر انتقال دهند . عملکرد صعودی ارز دیجیتال گراف نشان می دهد که این ارز دیجیتال پس از ورود به بازار ارزهای دیجیتال ، عملکرد بی نظیری را در قیمت خود از ۰.۰۳ دلار تا ۰.۵۹ دلار در ۲۴ ساعت ارائه می دهد.
این عملکرد ارز دیجیتال تقریبا بیشتر از ۲۰۰۰% رشد دارد ، درصدی که توجه سرمایه گذاران را به خود جلب می کند . در صورت ادامه این روند ، ارز GRT ممکن است صعود خود را ادامه دهد.
بررسی وایت پیپر Graph گراف
وایت پیپر Graph از دیدگاه فنی
در این بخش قصد داریم کمی بیشتر با معماری شبکه Graph و نوع کارکرد آن آشنا شویم. اما قبل از هر چیز خوب است بدانید که Graph به عنوان یک میزبان (هاست) غیرمتمرکز برای دسترسی به اطلاعات در بلاکچین عمل می کند.
“هاست در حوزه اینترنت و وب سایت ها به فرآیند دسترسی به یک وب سایت در اینترنت اطلاق می شود. زمانی که شما یک هاست تهیه می کنید، اساساً فضایی را در سروری اجاره می کنید که فایل ها و داده های وب سایت شما در آن ذخیره می شود. این سرور یک کامپیوتر فیزیکی است که به طور مداوم کار می کند تا اطمینان حاصل شود که وب سایت شما همیشه در دسترس بازدید کنندگان است.
به بیان ساده، هاست شامل ارائه زیرساخت ها و پشتیبانی لازم برای زنده نگه داشتن وب سایت شما و در دسترس نگه داشتن آن در اینترنت است.”
Graph به گونه ای طراحی شده است تا دسترسی توسعه دهندگان به داده های بلاکچین را با ارائه روشی قابل اعتماد و کارآمد برای پرس و جو از داده های بلاکچین های مختلف، از جمله اتریوم، IPFS و سایرین، با استفاده از GraphQL، ساده کند. Graph با اجازه دادن به توسعه دهندگان برای ساخت و انتشار «Subgraphs» سفارشی خودشان که نحوه فهرست بندی و نمایش داده ها از بلاکچین را تعریف می کند، به این مهم دست می یابد. این امر ایجاد برنامه های غیرمتمرکز مقیاس پذیر و کارآمد (dApps) را آسان تر می کند.
” GraphQL نقش مهمی در اکوسیستم Graph با ارائه یک روش قدرتمند و انعطاف پذیر برای پرس و جو و نمایش داده ها در چندین بلاکچین ایفا می کند. این برنامه با ارائه یک رابط یکپارچه برای دسترسی به داده های بلاکچین، توسعه برنامه های کارآمد و مولتی چین را امکان پذیر می کند و در نتیجه فرآیند ساخت برنامه های غیرمتمرکز را آسان تر می کند.”
” Subgraph ها API های ماژولاری هستند که به توسعه دهندگان اجازه می دهند تا نحوه فهرست بندی و جستجوی داده ها از بلاکچین های خاص را تعریف کنند. Subgraph ها به عنوان پلی بین داده های بلاکچین و شبکه غیرمتمرکز Graph عمل می کنند و امکان دسترسی کارآمد و مقیاس پذیر به داده های بلاکچین را فراهم می کنند.”
Graph یک شبکه غیرمتمرکزی است که در آن Indexer ها نقش مهمی دارند. Indexer ها در شبکه گراف، اعضایی هستند که Subgraph ها را انتخاب و فهرست می کنند و اطمینان حاصل می شود که dApps به سرورهای متمرکز تکی تکیه نمی کند. فعالیت های Indexer ها برای اطمینان از این که شبکه دسترسی کارآمد، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه به داده های بلاکچین را برای برنامه های غیرمتمرکز فراهم می کند، ضروری است. این رویکرد غیرمتمرکز با چشم انداز web3 برای ایجاد برنامه های غیرمتمرکز متن باز و زیرساخت غیرمتمرکز، هماهنگ است.
اما Indexer ها چگونه کار می کنند؟
Indexe در پایگاه داده، ساختار داده ای است که سرعت عملیات بازیابی داده ها را در جدول پایگاه داده بهبود می بخشد. Indexe این کار را با ایجاد یک اشاره گر به محل داده روی فضای ذخیره سازی انجام می دهد. هنگامی که یک پرس و جو ایجاد می شود، سیستم پایگاه داده به جای اسکن کل جدول، به دنبال ایندکس می گردد تا مکان داده ها را به سرعت پیدا کند. این رویکرد به طور قابل توجهی زمان جستجو برای جستجوهای پایگاه داده را کاهش می دهد.
علاوه بر این، Graph توکن (GRT) را معرفی می کند که بازار پرس و جوی کاملاً غیرمتمرکز را امکان پذیر می سازد. Indexer ها و متصدیان که در GRT استیکر هستند، در بازار پرس و جو شرکت می کنند و می توانند برای خدمات شبکه و پاسخ به درخواست های ارائه شده به Subgraph ها، کارمزد دریافت کنند. این مکانیسم تضمین می کند که پروتکل غیرمتمرکز باقی می ماند و بازاری از Indexer ها وجود دارد که مایل به ارائه یک پرس و جو با قیمتی مناسب در هر زمان هستند و از زمان کار، قابلیت اطمینان و داده های ثابت برای dApps اطمینان حاصل می کنند.
به طور خلاصه، Graph به عنوان یک هاست غیرمتمرکز برای دسترسی به داده های بلاکچین عمل می کند، روشی غیرمتمرکز و کارآمد برای پرس و جو و بازیابی داده ها از بلاکچین های مختلف ارائه می کند، در نتیجه از توسعه dApp های مقیاس پذیر با کارایی بالا در اکوسیستم web3 پشتیبانی می کند.
اما اجازه بدید شبکه Graph را با هاست های معمولی مقایسه کنیم. این مقایسه به صورت موردی و به طور جداگانه است:
- تفاوت در هزینه سرویس
Graph راه حل مقرون به صرفه تری را ارائه می دهد. هزینه های راه اندازی زیرساخت، هزینه های سرور و هزینه های پرس و جو را برای کاربران با حجم کم و متوسط حذف می کند. کاربران با حجم بالا همچنین از کاهش هزینه های پرس و جو و عدم نیاز به نودهای اضافی بهره مند می شوند که به طور قابل توجهی ارزان تر از هاست های شخصی است.
اما هاست های شخصی هزینه های قابل توجهی را برای نگهداری سرور، پردازش پرس و جو متحمل می شود. این هزینه ها با حجم پرس و جوها افزایش می یابد و برای کاربران با حجم بالا مقرون به صرفه تر می شود.
- بازدهی بالا
Graph آپ تایم برتر (۹۹.۹%+) و کارایی عملیاتی را فراهم می کند و از شبکه غیرمتمرکز Indexer ها در سراسر جهان بهره می برد. این امر دسترسی مطمئن به داده ها را بدون نیاز به زمان یا منابع مهندسی گسترده تضمین می کند.
هاست های شخصی مستلزم تلاش های مهندسی مداوم برای نگهداری سرورها، عیب یابی مشکلات و اطمینان از آپ تایم است که می تواند متغیر و وابسته به قابلیت های زیرساخت باشد.
- قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری
شبکه Graph از افزونگی جغرافیایی و یک زیرساخت غیرمتمرکز بهره می برد که قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری بیشتری را ارائه می دهد. به لطف تلاش های جمعی Indexer ها مستقل و زمان به کارگیری آن به طور مداوم بالا است.
هاست های شخصی ممکن است به دلیل زیرساخت های متمرکز با مشکلات عدم اعتماد روبرو شود که می تواند در برابر قطعی آسیب پذیر باشد و فاقد افزونگی ذاتی یک شبکه غیرمتمرکز است.
در نتیجه شبکه Graph به عنوان یک راه حل قابل اعتماد تر، کارآمد تر و مقرون به صرفه تر برای دسترسی و جستجوی داده های بلاکچین در مقایسه با هاست های شخصی می باشد. بسیاری از مشکلات مرتبط با مدیریت و نگهداری زیرساخت ها را حذف می کند و مسیری ساده و مقرون به صرفه را برای توسعه دهندگان برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز ارائه می دهد.
می توان کل هدف Graph را این گونه بیان کرد، این پروتکل، برای بلاکچین به عنوان موتورهای جستجوی پیشرفته عمل می کند و کاربران را قادر می سازند تا داده های دقیق مورد نیاز خود را با سرعت قابل توجهی مکان یابی، فیلتر و بازیابی کنند. این امر نیاز به غربال کردن کوه های اطلاعات را از بین می برد و کاربران نهایی و توسعه دهندگان را راحت تر می کند تا اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد رویدادهای تاریخی در بلاکچین به دست آورند.
برای انتهای این بخش مراحل گام به گام نوع کارکرد شبکه Graph را بررسی خواهیم کرد:
- تعریف Subgraph ها
توسعه دهندگان با ایجاد پیکربندی که قراردادهای هوشمند مورد استفاده، رویدادهای درون آن قراردادها را برای نظارت، و نحوه نگاشت داده های رویداد که در Graph ذخیره می کند. همچنین مشخص می کند، چه داده هایی را از اتریوم در پایگاه داده خود فهرست بندی کنند. به بیان ساده، توسعه دهندگان متناسب با نیاز خود یک Subgraph سفارشی مخصوص به خود می سازند.
- پیکربندی ذخیره سازی
توسعه دهندگان با استفاده از Graph CLI (Command Line Interface)، این پیکربندی را در IPFS (InterPlanetary File System)، که یک سیستم ذخیره سازی فایل غیرمتمرکز است، ذخیره می کنند. این عمل به شبکه سیگنال می دهد که یک Subgraph جدید باید index شود.
- فرآیند Indexing
Indexing در شبکه Graph پیکربندی را از IPFS دریافت می کنند. سپس آن ها شروع به فهرست کردن داده ها از اتریوم بر اساس دستورالعمل های موجود در پیکربندی می کنند. این شامل اسکن اتریوم برای بلاک های جدید و داده های درون آن بلاک هایی است که به Subgraph مربوط می شوند.
- کنترل کننده های نقشه برداری
هنگامی که indexer ها رویدادهای مربوط به اتریوم را برای Subgraph پیدا کردند، کنترل کننده های نقشه برداری را اجرا می کنند. این اعضا ماژول های WebAssembly (WASM) هستند که داده های رویداد خام را به ساختاری تبدیل می کنند که Graph در پایگاه داده خود ذخیره می کند.
- داده های جمع آوری شده
برنامه های غیرمتمرکز (dApps) اکنون می توانند داده های index شده را با استفاده از پرس و جوهای GraphQL پرس و جو کنند. نود Graph این پرس و جوهای GraphQL را به پرس و جوهایی برای ذخیره داده های زیربنایی خود ترجمه می کند و از index سازی ذخیره شده برای فراخوانی کارآمد داده های درخواستی استفاده می کند.
- چرخه پیوسته
این فرآیند با رخ دادن تراکنش های جدید در اتریوم تکرار می شود و رویدادهای جدیدی را منتشر می کند که index کننده ها انتخاب می کنند و طبق پیکربندی index می کنند. این چرخه همچنان ادامه دارد و به dApps اجازه می دهد تا به طور موثر به داده های بلاکچین دسترسی داشته باشد و آن ها را جستجو کند.
بررسی ویژگی های شبکه Graph
در این بخش قصد داریم جذاب ترین و منحصر به فرد ترین ویژگی های شبکه Graph را بررسی کنیم:
- تمرکز زدایی
شبکه Graph API و لایه پرس و جو برنامه ها را غیرمتمرکز می کند و امکان پرس و جوی کارآمد از داده های بلاکچین را بدون تکیه بر ارائه دهندگان خدمات متمرکز فراهم می کند.
- مشارکت index ها
هر شرکت کننده می تواند توکن های (GRT) را برای تبدیل شدن به یک indexer، برای مشارکت در شبکه و کسب پاداش برای index سازی Subgraph ها و هزینه های کارمزد درخواست ها، در شبکه قفل کند.
- مدل استفاده اندازه گیری شده
کاربران همان قدر که از هاست ها استفاده می کنند، هزینه می پردازند و متناسب با حجم کسب و کار خودشان این هزینه ها همگام سازی می شود.
- زیرساخت اصلی برای Web3
شبکهGraph به عنوان زیرساخت ضروری برای Web3 عمل می کند و ایجاد برنامه های غیرمتمرکز با عملکرد بالا را تسهیل می کند.
- قراردادهای هوشمند و خدمات خارج از زنجیره
خدمات این شبکه شامل قراردادهای هوشمند بر روی اتریوم به همراه پروژه های لایه دومی که خارج از زنجیره فعالیت می کنند و عملکرد و مقیاس پذیری آن را افزایش می دهند، می شود.
- کیفیت خدمات (QoS)
شبکه Graph به QoS بالایی دست می یابد، که جایگزین مناسبی به جای نمونه های متمرکز آن است. مزایایی مانند متن باز بودن، ترکیب پذیری، اثرات شبکه و مقاومت در برابر خاموش شدن توسط نهاد های متمرکز را ارائه می دهد.
- بهبود عملکرد
این شبکه شاهد پیشرفت های قابل توجهی در میانگین تاخیر پرس و جو و نرخ موفقیت بوده است که نشان دهنده تعهد به افزایش عملکرد و قابلیت اطمینان است.
- ادغام با آربیتروم
انتظار می رود ادغام این شبکه با آربیتروم مشارکت بیشتر در شبکه و افزایش کارایی index ها را افزایش دهد و عملکرد شبکه را بیشتر بهبود بخشد.
- امنیت بالا و کاهش خطرات
با غیرمتمرکز کردن index سازی داده ها و پرس و جو، Graph امنیت را افزایش می دهد و خطرات مرتبط با سیستم های متمرکز را کاهش می دهد و آن را به انتخاب ایمن تر برای دسترسی به داده های بلاکچین تبدیل می کند.
بررسی مهم ترین اهداف شبکه Graph
در این بخش قصد داریم مهم ترین اهداف شبکه Graph را عنوان کنیم:
- سازماندهی غیرمتمرکز داده
شبکه Graph قصد دارد داده های بلاکچین را به گونه ای غیرمتمرکز و قابل دسترس و قابل استفاده برای برنامه های Web3 سازماندهی کند.
- بدون نیاز به سرورهای متمرکز
توسعه برنامه های بدون سرور را فعال می کند که کاملاً بر روی زیرساخت عمومی اجرا می شوند و نیاز به سرورهای متمرکز را کاهش می دهند.
تخصیص منابع
تخصیص منابع در شبکه به طور کارآمد، به شرکت کنندگان فعال اجازه می دهد تا خدمات ارائه دهند و درآمدی متناسب با مشارکت و مقدار ارز GRT خود کسب کنند.
- بازار داده
به عنوان بازار اصلی داده غیرمتمرکز عمل می کند، Subgraph ها را استاندارد می کند و داده های بلاکچین را برای برنامه های Web3 فهرست می کند.
- رشد اکوسیستم
مرزهای Web3 را از طریق پیشرفت های مهندسی و دستاوردها و پرورش آینده ای غیرمتمرکز را گسترش می دهد.
- چشم انداز دگرگون ساز
Graph یک چشم انداز متحول کننده برای آینده سرویس های داده Web3 ترسیم می کند، که تمام نیازهای سرویس داده را با پیشرفت هایی مانند ابزار Indexer بهبود یافته و استفاده از هوش مصنوعی برای تعامل ساده داده ها برطرف می کند.
معرفی مهم ترین رقیبان Graph و مقایسه آن ها با این پروژه
سه تا از مهم ترین رقبای پروژه Graph، پروژه های QuickNode، SubQuery و Polygon هستند. در ادامه مقایسه این رقبا با Graph بیان شده است:
- مقایسه QuickNode و Graph
QuickNode یک زیرساخت Web3 را ارائه می دهد که به توسعه دهندگان و کسب و کارها در ساخت، راه اندازی و مقیاس برنامه های مبتنی بر بلاکچین کمک می کند.
مقایسه: در حالی که QuickNode یک راه حل جامع زیرساخت Web3 ارائه می دهد، در درجه اول بر روی ارائه دسترسی به نودهای بلاکچین به جای Indexer و جستجوی داده های بلاکچین تمرکز دارد. از سوی دیگر، Graph در Index سازی و جستجوی داده های بلاکچین تخصص دارد و آن را در رویکرد خود تخصصی تر می کند.
- مقایسه SubQuery و Graph
هدف SubQuery بهبود دسترسی به داده های بلاکچین غیرمتمرکز از طریق ایجاد یک بازار پر جنب و جوش برای Index سازی و تهیه داده ها است. SubQuery فناوری برای پولکادوت و سایر بلاکچین ها را فراهم می کند.
مقایسه: SubQuery از نظر بهبود دسترسی به داده های بلاکچین هدفی مشابه با Graph دارد. با این حال، SubQuery بیشتر بر روی پولکادوت و سایر بلاکچین ها متمرکز است، در حالی که Graph در درجه اول حول اتریوم متمرکز است. این موضوع SubQuery را به یک رقیب مستقیم در زمینه گسترده تر Index سازی و جستجوی داده های بلاکچین، اما با تمرکز بر یک بلاکچین متفاوت تبدیل می کند.
- مقایسه Polygon و Graph
Polygon بر روی توسعه راه حل های مقیاس پذیری اتریوم تمرکز دارد و مجموعه ای از پروتکل ها را برای دسترسی توسعه دهندگان به راه حل های مقیاس پذیری، از جمله راه حل های لایه ۲، ارائه می دهد.
مقایسه: تمرکز اولیه Polygon بر مقیاس پذیری اتریوم است، که جنبه متفاوتی از فناوری بلاکچین در مقایسه با تمرکز Graph بر Index سازی و جستجوی داده های بلاکچین است. در حالی که هدف هر دو پروژه تقویت اکوسیستم اتریوم است، چالش های متفاوتی را برطرف می کنند و راه حل های متفاوتی ارائه می دهند. Graph با ارائه یک لایه داده غیرمتمرکز که می تواند توسط برنامه های غیرمتمرکز ساخته شده بر روی راه حل های مقیاس پذیر Polygon استفاده شود، Polygon را تکمیل می کند.
به طور خلاصه، در حالی که QuickNode، SubQuery و Polygon پروژه های مهمی در اکوسیستم بلاکچین هستند، هر کدام بر جنبه های مختلف فناوری بلاکچین تمرکز دارند. QuickNode زیرساخت Web3 را ارائه می کند، SubQuery در Index سازی و تهیه داده ها برای Polkadot و دیگر بلاکچین ها تخصص دارد و Polygon به مقیاس پذیری اتریوم اختصاص دارد. Graph با تخصص در Index سازی و جستجوی داده های بلاکچین، به ویژه برای اتریوم، خود را متمایز می کند و آن را به یک پروژه منحصر به فرد و مکمل در اکوسیستم تبدیل می کند.
اینفوگرافیک ارز دیجیتال گراف GRT
سخن پایانی
به طور کلی ارز دیجیتال گراف و یا GRT را می توان یک زیر ساختی برای اینترنت نسل سوم و یا سیستم IPFS دانست و همچنین این گراف از شاخص گذاری داده ها در سیستم نظیر به نظیر IPFS پشتیبانی می کند . و برای اطمینان از امنیت اقتصادی شبکه گراف و یکپارچگی داده ها ، شاخص گذاران از نمودار GRT استفاده می کنند .
ممنون از اینکه تا پایان “ارز دیجیتال گراف چیست؟” همراه ما بودید.
بیشتر بخوانید:
نظرات کاربران
تشکر
چگونه می توانم ارز grt را در صرافی های داخلی خریداری کنم.
سلام از طریق صرافی های داخلی تتر را خریداری کنید ، سپس تتر خود را به ارز مورد نظر تبدیل نمایید
EOS را در قیمت های بالاتر خریداری کردم الان زمان مناسبی جهت کاهش میانگین؟
grt تا کجا افزایش قیمت داریم
grt را میشه استخراج کرد؟
آیا ارز grt به برنامه های تعیین شده خود دست پیدا میکند.
ارز با آینده ای است.
هدف ارز grt در چیست ؟
تشکر – خداقوت