انواع کلاهبرداری اینترنتی | آشنایی با کلاهبرداری های اینترنتی

اسکم
بازدید 25
۷

انواع کلاهبرداری اینترنتی،با توجه به اینکه دنیا روز به روز در حال پیشرفت است ، سرعت استفاده از اینترنت نیز به همان مقدار افزایش می یابد . در واقع روز به روز بر تعداد کاربرانی که از اینترنت برای رفع نیازهای خود استفاده می کنند افزوده می شود . زمانی که سرعت استفاده از اینترنت بالا می رود به همین میزان شکایاتی که حاصل کلاهبرداری های اینترنتی می باشد ، نیز بیشتر می شود . دراین مقاله قصد داریم شما را با انواع کلاهبرداری های اینترنتی آشنا کنیم . پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید .


کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

کلاهبرداری اینترنتی چیست ؟

کلاهبرداری اینترنتی چیست ؟

به صورت واضح و مختصر می توان گفت کلاهبرداری اینترنتی و یا فریب اینترنتی نوعی از کلاهبرداری است که از اینترنت استفاده می کند و می تواند شامل پنهان کردن اطلاعات و یا ارائه اطلاعات نادرست با هدف فریب قربانیان از طریق پول ، دارایی و … باشد . در واقع کلاهبرداری یک جرم متمایز تلقی نمی شود بلکه شامل طیف وسیعی ازاقدامات غیر قانونی است که در فضای مجازی انجام می گیرد .

بر اساس گزارشات FBI در سال ۲۰۱۷ ، مرکز شکایات جرایم اینترنتی ۳۰۰۰۰۰ شکایت دریافت کرده است و قربانیان این کلاهبرداری ۱.۴ میلیارد از سرمایه خود را از دست داده اند . طبق تحقیقاتی که در سازمان مطالعات استراتژیک و بین المللی ( CSIS) صورت گرفته است ، جرایم اینترنتی هزینه ای بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار برای اقتصاد جهانی  دارد. کلاهبرداری در اینترنت اگر بخشی از آن به دلیل استفاده از خدمات اینترنتی باشد و یا کاملا مبتنی بر استفاده اینترنت باشد ، می تواند رخ دهد .

پس از شناخت کلاهبرداری اینترنتی برای شما اشکال مختلف کلاهبرداری اینترنتی را آورده ایم . که در ادامه به توضیح هریک می پردازیم.


انواع کلاهبرداری اینترنتی

در این بخش از مقاله شما انواع مختلفی از کلاهبرداری را مشاهده می کنید . کلاهبرداری اینترنتی شامل روش هایی همچون فیشینگ ، کلاهبرداری از طریق ارسال پیام ، کلاهبرداری به وسیله کارت اعتباری و … می شود که در ادامه مطالب به شرح هر یک پرداخته ایم .

۱.کلاهبرداری فیشینگ (Phishing)

کلاهبرداری فیشینگ (Phishing)

کلاهبرداری فیشینگ (Phishing)

بر اساس گزارشات جدید ، بیش از یک سوم تمام موارد امنیتی با ایمیل های فیشینگ یا پیوست های مخرب ارسال شده برای کارمندان شرکت آغاز می شود . کلاهبرداری فیشینگ همچنان در حال تکامل است و یک تهدید قابل توجه آنلاین برای کاربران و سازمان هایی است که می توانند اطلاعات ارزشمند خود را به صورت مخرب ببینند . اثرات حملات فیشینگ می تواند ترس آور باشد ، بنابراین ضروری است که با این حملات آشنا باشید و آنها را شناسایی کرده و از آنها جلوگیری به عمل آید .

کلاهبرداری فیشینگ بر اساس ارتباط برقرار شده از طریق ایمیل و یا شبکه های اجتماعی می باشد . در بسیاری از موارد ، مجرمان اینترنتی با فریب دادن کاربران ، به  داده های ارزشمند و حساس آنها همچون حساب بانکی ، شبکه های اجتماعی و … پیام یا ایمیل می فرستند. علاوه براین به نظر می رسد که این ایمیل ها و یا پیام ها از یک شرکت رسمی یا موسسه معتبر ارسال می شود . بسیاری از این ایمیل های اسپم وجود دارد که در آنها فیشینگ عامل اصلی حمله به مجرمان ، برای گسترش بد افزارهای مالی و سرقت اطلاعات استفاده می شدند .

کلاهبرداران برای اینکه موفق شوند ، یک داستان ترسناک از چگونگی تهدید حساب بانکی شما و اینکه چگونه در اسرع وقت به سایت دسترسی پیدا کنید و برای تایید هویت مدارک خود را وارد کنید ، برای شما بازگو می کنند. پس از اینکه اطلاعات بانکی آنلاین خود را پر کردید ، مجرمان اینترنتی از آنها برای نقض حساب بانکی شما استفاده می کنند . در واقع در این روش شما اطلاعات مربوط به حساب خود را وارد کرده و پس از اتمام کار پیامی حاوی موضوعی همچون تراکنش ناموفق و مواردی از این قبیل دریافت خواهید کرد.

۲.کلاهبرداری در نیجریه

کلاهبرداری در نیجریه

کلاهبرداری در نیجریه

یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین کلاهبرداری اینترنتی است که بیشتر توسط اعضای یک خانواده ثروتمند که ساکن نیجیریه هستند استفاده می شود تا افراد مختلف را فریب دهد . این روند به عنوان ” نیجریه ۴۱۹ ” نام گرفته است و دلیل انتخاب این نام بخشی از قانون کیفری نیجیریه که این عمل را ممنوع کرده است ، می باشد .

کلاهبرداری معمول در نیجریه شامل یک ایمیل ، نامه ، پیام کوتاه یا شبکه اجتماعی است که از طرف کلاهبردار می باشد و از شما می خواهد در باز پرداخت مبلغ هنگفتی از بانک ، با پرداخت هزینه های اندک برای اوراق بهادار و امور حقوقی ، کمک کنید . در واقع آنها از شما می خواهند برای خدمات اضافی مانند معاملات یا هزینه های انتقال پول بیشتری بپردازید . حتی شما مقالاتی را دریافت خواهید کرد که قرار است کاربر را به این باور برساند که همه چیز واقعی است .

۳.کلاهبردای به وسیله ارسال پیام

کلاهبردای به وسیله ارسال پیام

کلاهبردای به وسیله ارسال پیام

در مناسبت های مختلف همچون کریسمس  ممکن شما ایمیلی را در صندوق ورودی خود دریافت کنید که به نظر می رسد از طرف یکی از دوستان یا شخصی مهم برای شما ارسال شده است .

ارسال پیام های تبریک از جمله قدیمی ترین روش های کلاه برداری می باشد که توسط بساری از افراد اعمال می شود . اگر شما ایمیل حاوی پیام تبریک را باز کنید با نرم افزار مخربی که بر روی سیستم عامل شما در حال بارگیری است مواجه خواهید بود . این نرم افزار ممکن است پنجره های غیر منتظره ای را در صفحه شما باز کند . اگر سیستم شما به چنین نرم افزاری آلوده شود به یکی از ربات هایی تبدیل خواهد شد که بخشی از شبکه بزرگتری از رایانه های آسیب دیده هستند . اگر این اتفاق بیافتد رایانه شما شروع به ارسال اطلاعات خصوصی به یک سرور جعلی می کند . برای اینکه شما از امنیت بالایی برخوردار باشید به شما توصیه می شود از یک برنامه امنیتی ویژه در برابر این نوع تهدیدات آنلاین استفاده کنید .

۴.کلاهبرداری از طریق وام بانکی یا کارت اعتباری

4.کلاهبرداری از طریق وام بانکی یا کارت اعتباری

4.کلاهبرداری از طریق وام بانکی یا کارت اعتباری

بسیاری از افراد به راحتی می توانند از طریق پیشنهادات بانکی برای کلاهبرداری استفاده کنند که ممکن است مبالغ زیادی را تضمین کند و قبلا توسط بانک تایید شده باشد. اگر چنین وام از پیش تعیین شده ای برای شما ارائه شد ممکن سوالاتی در ذهن شما همچون اینکه چگونه ممکن است بانکی همچین وام بزرگی بدون اطلاع از حساب بانکی در اختیار شما قرار دهد ، به وجود آید .

اگر چه ممکن است گرفتار شدن در این کلاهبرداری بعید به نظر برسد اما همچنان افرادی هستند که با پرداخت این وام ها تمام سرمایه خود را از دست داده اند .در ارتباط با کلاهبرداری توسط کارت های اعتباری گزارشاتی اخیرا بیان شده است که تعداد تخلفات کارت اعتباری و بدهی در حال افزایش است . کلاهبرداری با استفاده از کارت های اعتباری به این صورت است که شما به هنگام استفاده از دستگاه عابر بانک ، زمانی که کارت خود را در داخل دستگاه قرار می دهید ممکن است تمامی اطلاعات شما توسط کلاهبرداران شناسایی شود . این افراد ممکن است با قرار دادن دستگاهی از قبل برای کپی کردن اطلاعات اقدام کنند.

۵.کلاهبرداری به وسیله نصب نرم افزار آنتی ویروس جعلی

کلاهبرداری به وسیله نصب نرم افزار آنتی ویروس جعلی

کلاهبرداری به وسیله نصب نرم افزار آنتی ویروس جعلی

همه ی ما تا به حال با این پیام روی صفحه خود مواجه شدیم که رایانه ما مبتلا به ویروس است و برای محافظت آن از ویروس به نصب نرم افزار اقدام کنید . بسیاری از این پیام ها را ممکن است از ویندوز یا هر محصول دیگر دریافت کنید . در واقع اگر شما خوش شانس باشید متوجه خواهید شد که این چیزی بیش از یک حقه نمی باشد و برای خلاص شدن از شر آنها توصیه می شود با استفاده از یک محصول ضد ویروس سیستم خود را خوب اسکن کنید .

اگر خوش شانس نباشید ممکن است سیستم شما به این بد افزارها آلوده شود که می تواند سیستم عامل شما را مسدود و رمزگذاری کند و در ازای رمز گشایی مبلغی از شما دریافت کند . برای جلوگیری از این وضعیت پیشنهاد می شود که سیستم خود را به وسیله ی یک محصول امنیت ویژه محافظت کنید .

۶.کلاهبرداری از طریق وب سایت های خرید جعلی

کلاهبرداری به وسیله نصب نرم افزار آنتی ویروس جعلی

کلاهبرداری به وسیله نصب نرم افزار آنتی ویروس جعلی

در حال حاضر خرید اینترنتی از محبوبیت بالایی برخوردار است به طوری که شما می توانید به راحتی با چند کلیک خرید خود را انجام دهید. اما وب سایت هایی بسیاری وجود دارد که اطلاعات نادرستی در اختیار شما قرار می دهد و به هکرها اجازه می دهد به اطلاعات شخصی و ارزشمند شما دسترسی پیدا کنند . اما شما باید به خوبی یاد بگیرید که چگونه یک سایت جعلی را شناسایی کنید . برای جلوگیری حملات فیشینگ و سایر تهدیدهای آنلاین شما بایستی نکات امنیتی را به هنگام خرید آنلاین در نظر بگیرید.

۷.کلاهبرداری آنلاین از طریق اضافه پرداخت

کلاهبرداری آنلاین از طریق اضافه پرداخت

کلاهبرداری آنلاین از طریق اضافه پرداخت

در این روش اگر شما قصد فروش در سایت های آنلاین مختلف دارید توصیه می شود که مراقب کلاهبرداری با اضافه پرداخت باشید . کلاهبرداری آنلاین با اضافه پرداخت به این صورت است که کاربر مبلغی بالاتر از قیمت توافق شده پرداخت می کند . که این هزینه اضافی به عنوان مبلغی برای تامین هزینه های حمل و نقل و … در نظر گرفته می شود .

به عنوان مثال شما قصد فروش وسیله ای را در یکی از وب سایت های آنلاین دارید ، فردی که قصد خرید آن وسیله را دارد مبلغی بیشتر از قیمت آن وسیله پرداخت و قصد دارد از درگاه اینترنتی آن را بپردازد .در این قسمت از  فرد خریدار تقاضا می شود که ایمیل خود را وارد کرده و ایمیلی از طرف کلاهبردار به عنوان تاییدیه ارسال می شود که هزینه ای مازاد بر قیمت به عنوان هزینه های حمل و نقل و … گرفته شده است.

۸.کلاهبرداری در ازای خدمات پشتیبانی

کلاهبرداری در ازای خدمات پشتیبانی

8.کلاهبرداری در ازای خدمات پشتیبانی

بر اساس گزارشات انجام شده تقریبا نیمی از تماس های تلفن همراه توسط کلاهبرداران صورت می گیرد . بنابر این شما باید به دنبال یادگیری اقداماتی برای شناسایی چنین افرادی باشید. در واقع کلاهبرداران از روش های متفاوتی برای فریب دادن افراد استفاده می کنند . در روش پشتیبانی کلاهبرداری ، کلاهبرداران سعی می کنند کاربران را متقاعد کنند تا هزینه خدمات پشتیبانی غیر ضروری را بپردازد و یا اینکه کاربران در ازای پرداخت ، پشتیبانی دریافت نمی کنند.

پس از شناخت انواع کلاهبرداری ها به سراغ موضوعی رایج که امروز در حال گسترش است می رویم . در حال حاضر کلاهبرداری در حوزه ی ارزهای دیجیتال از جمله موارد چشمگیری است که ما قصد داریم آن را برای شما شفاف سازیم.


کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال

امروزه در بازار سرمایه گذاری و معاملات ، ارزهای دیجیتال از محبوبیت بالایی برخوردار هستند . با اطلاعات اندکی در ارتباط با ارزهای دیجیتال متوجه خواهید شد که ارزهای دیجیتال هم در معرض کلاهبرداری قرار خواهند گرفت . اما شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که کلاهبرداری ارزهای دیجیتال به چه شکلی صورت می گیرد . کلاهبرداری ارزهای دیجیتال نیز از انواع مختلفی برخوردار است . یکی از این موارد طرح پانزی می باشد که در ادامه این بحث را برای شما باز خواهیم کرد.

۱.طرح پانزی (Ponzi)

طرح پانزی (Ponzi)

1.طرح پانزی (Ponzi) از طرح های کلاهبرداری ارز دیجیتال

برنی مادوف (Bernie Madoff) یکی از بنیان گذاران طرح پانزی می باشد . او این کار را بر اساس سرمایه های اصلی انجام داد . اما در این طرح هرمی شما از پول سرمایه گذاران جدید برای پرداخت سود سرمایه گذاران قدیمی استفاده می کنید و این طرح می تواند در کلاهبرداری بیت کوین اعمال شود . در سال ۲۰۱۹ سه فرد در یک طرح کلاهبرداری ارز دیجیتال ۷۲۲ میلیون دلاری دستگیر شدند که این افراد سال ها در شبکه BitClub کار می کردند . در این طرح به سرمایه گذاران برای استخدام سرمایه گذاران جدید پاداشی داده می شود  و در آخر همانطور که تصور می کنید سرمایه گذاران هیچگونه بازدهی از سرمایه های خود دریافت نکردند.

۲.صرافی ها و کیف پول های تقلبی ارز دیجیتال

صرافی ها و کیف پول های تقلبی ارز دیجیتال

صرافی ها و کیف پول های تقلبی ارز دیجیتال

از دیگر روش هایی که از طریق آن به کلاهبرداری ارزهای دیجیتال می پردازند می توان صرافی ها و کیف پول های تقلبی اشاره کرد . در این بحث ممکن است یک صرافی یک شبه به وجود آید و از کاربران بخواهد به انجام معاملات بپردازند. اما چگونه ممکن است ؟

بحث دیگری که در ارتباط با کلاهبرداری صرافی های تقلبی ارز دیجیتال رایج است ،این است که شما با انجام معاملات در بعضی از صرافی ها مجبور به پرداخت کارمزد بالایی هستید و برداشت ارز دیجیتال برای شما بسیار دشوار است و یا اینکه در بعضی از صرافی ها به کاربر وعده ی انجام تراکنش بدون دریافت کارمزد می دهند .

نکته ای دیگر که در ارتباط با کلاهبرداری ارزهای دیجیتال به آن اشاره می شود،  وجود کیف پول های تقلبی است . در واقع نرم افزار کیف پول های تقلبی وجود دارد که پس از نصب آن امکان ذخیره ارزهای دیجیتال در آن نیست.

۳.فروش توکن بی ارزش

فروش توکن بی ارزش

فروش توکن بی ارزش

یکی از ساده ترین روش هایی که در کلاهبرداری ارزهای دیجیتال وجود دارد فروش توکن بی ارزش است . در این طرح کلاهبرداران یک توکن بدون ارزش را به کاربران معرفی می کنند و مقاله ای در ارتباط با آن ارائه می دهند تا کاربران را جذب به انجام معاملات به وسیله ی این توکن کنند . در این طرح بسیاری از سرمایه گذاران فریب می خورند و با استفاده از این توکن بی ارزش به انجام معاملات می پردازند و در انتها سرمایه خود را از دست می دهند.

۴.پامپ و دامپ

پامپ و دامپ

4.پامپ و دامپ

در این طرح گروهی از افراد ارزش کوین خود را یکدفعه بالا می برند ، در واقع در یک بازه زمانی ارزش رمز ارز آنها بالا می رود که به اصطلاح به آن پامپ کردن گفته می شود . و یا می تواند برعکس این قضیه اتفاق بیافتد ، با انجام کارهایی ارزش کوین خود را در یک محدوده زمانی پایین بیاورند که به آن دامپ گفته می شود . پامپ و دامپ یکی از روش های کاربردی در کلاهبرداری ارزهای دیجیتال محسوب می شود .

بیشتر بخوانید:پامپ و دامپ Pump and Dump چیست ؟


سخن پایانی

با توجه به اطلاعاتی که در این مقاله در اختیار شما قرار دادیم ، کلاهبرداری اینترنتی همانطور که از اسم آن پیداست کلاهبرداری در بستر اینترنت صورت می گیرد و برای هرکدام از آن جرایم به خصوصی در نظر گرفته شده است . از جمله کلاهبرداری ها می توان به کلاهبرداری ارزهای دیجیتال اشاره کرد که به روش های مختلفی امکان پذیر است.

ممنون از اینکه تا پایان “انواع کلاهبرداری اینترنتی” همراه ما بودید.

لینک مطلب : http://bit.do/fNEBq


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عباس جعفری
2 سال قبل

درود بر شما بزرگوار احتمال داره شرکت حمل ونقل بین اللملی هم کلاهبردار باشه با وب سایت جعلی باشه

Hosein
2 سال قبل

سلام من یک مددجوی بامعلوبیت شدید پیامکی مبنی بر شماشکواییه جدیددارید ویک لینک که برنامه عدالت همراه بود بعدنصب به سایت پرداخت مبلغ ۵۰۰۰تومن بابت هزینه قضایی باید پرداخت کنید من یک رمز پویا گرفتم ولی کلاهبردار چهارتا رمز بانتقال ۲,۷۰۰,۰۰۰تومن به چند مرحله درعرض ۴دقیقه وکارتم روخالی شد

Hosein
2 سال قبل

سلام من یک مددجوی بامعلوبیت شدید پیامکی مبنی بر شماشکواییه جدیددارید ویک لینک که برنامه عدالت همراه بود بعدنصب به سایت پرداخت مبلغ ۵۰۰۰تومن بابت هزینه قضایی باید پرداخت کنید من یک رمز پویا گرفتم ولی کلاهبردار چهارتا رمز بانتقال ۲,۷۰۰,۰۰۰تومن به چند مرحله درعرض ۴دقیقه وکارتم روخالی کرد

نیما
3 سال قبل

آیا ارزهایی که بصورت هری فروخته می شود کلاهبرداری محسوب میگردد؟

حسن
3 سال قبل

چگونه از نصب نرم افزار و آنتی ویروس جعلی جلوگیری میکنیم؟

پویا
3 سال قبل

آیا حمله داستینگ کلاهبرداری اینترنتی محسوب می شود؟

عباس
3 سال قبل

میشه در مورد کلاهبرداری فیشینگ بیشتر توضیح بدهید ؟