ارز فلر Flare چیست؟، یکی از مهم ترین ویژگی های بلاکچین ها، ذخیره سازی غیرمتمرکز و دسترسی بدون محدودیت به داده ها و اطلاعات می باشد. اما با افزایش تعداد تراکنش ها، حجم داده های ذخیره شده در بلاکچین نیز افزایش می یابد که منجر به مشکلات مقیاس پذیری، عملکرد ضعیف و مشکلات در دسترسی به داده ها می شود. این مشکلات ذخیره سازی زمانی تشدید می شود که بلاکچین ها تغییرناپذیر هستند، به این معنی که وقتی داده ها ذخیره می شوند، نمی توان آن ها را حذف کرد و منجر به رشد مداوم نیازهای ذخیره سازی می شود.
برای رفع مشکل ذخیره سازی، چندین راه حل از جمله sharding و pruning پیشنهاد شده است. sharding یک روش بهینه سازی است که بار کاری بلاکچین را به بخش های کوچک مختلف تقسیم می کند و به نودها اجازه می دهد بر روی هر یک از این داده های مخصوص به خود تمرکز کنند و فضای ذخیره سازی مورد نیاز برای دفتر کل توزیع شده را کاهش دهد.
از طرف دیگر، pruning شامل حذف اطلاعات قدیمی یا کم اهمیت است که فضای ذخیره سازی را آزاد می کند. با این حال، هر دو روش محدودیت ها و معایب خود را دارند.
پروژه Flare، مانند بسیاری از پروژه های دیگر، به دنبال رفع محدودیت های ذخیره سازی در بلاکچین است. پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا با معماری پروژه Flare و اهداف و آینده پیش روی این پروژه آشنا شویم.
بررسی ویدیویی ارز Flare
(قسمت اول)
(قسمت دوم)
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
ارز دیجیتال FLR چیست؟
ارز دیجیتال FLR توکن بومی بلاکچین Flare می باشد. این ارز در شبکه Flare اهداف متعددی را دنبال می کند که هر کدام نقش مهمی در اکوسیستم و حاکمیت شبکه ایفا می کنند. در ادامه کاربردهای این ارز را همان طور که در منابع ارائه شده این پروژه ذکر شده را عنوان می کنیم:
- پرداخت ها
توکن های FLR را می توان برای تسهیل تراکنش ها در شبکه Flare استفاده کرد. این شامل پرداخت برای کالاها، خدمات یا هر شکل دیگری از مبادله ارزش در برنامه های غیرمتمرکز (dApps) ساخته شده بر روی بلاکچین Flare است.
- تامین امنیت
ولیدیتورها شبکه Flare را ایمن نگه می دارند و صحت تراکنش ها را بررسی و تایید می کنند. در ازای خدماتی که ولیدیتورها به شبکه ارائه می دهند، توکن های FLR پاداش می گیرند. این فرآیند باعث مشارکت افراد و نهادها در امنیت و حاکمیت شبکه می شود.
- کارمزد تراکنش
کاربران ملزم به پرداخت فی تراکنش با استفاده از ارز FLR در شبکه Flare برای انجام تراکنش ها هستند.
- حاکمیت و رای گیری
توکن های FLR برای رای دادن به طرح های پیشنهادی در شبکه استفاده می شوند. این رای گیری ها شامل تصمیمات حاکمیتی است که بر توسعه شبکه و اقدامات آینده پیش روی شبکه تأثیر می گذارد. این روند، راهی است که جامعه در مورد تکامل و سیاست های کلی بلاکچین مداخله کند.
- وثیقه در برنامه های غیرمتمرکز
FLR به عنوان وثیقه در برنامه های غیرمتمرکز (dApps) ساخته شده بر روی بلاکچین Flare عمل می کند. این موضوع تضمین می کند که dApps به استانداردهای شبکه پایبند بوده و سطح بالایی از امنیت و یکپارچگی را حفظ می کند.
- سیستم جزا و پاداش
ولیدیتورهایی که امنیت شبکه را تامین می کنند و اوراکل های FTSO، توکن های FLR را به عنوان وثیقه در شبکه قفل می کنند تا این اطمینان را به شبکه بدهند که صادقانه رفتار می کنند و در غیر این صورت این اعضا با جریمه از وثیقه ای که در شبکه قفل کرده اند مجازات می شوند.
معرفی بنیان گذاران و تاریخچه پروژه Flare
دوستان در این بخش قصد داریم روند تکامل این پروژه را بررسی و با بنیان گذار این پروژه آشنا شویم.
این پروژه در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد و بعد از سه سال تلاش توسط تیم فنی آن، در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۲ این پروژه ایردراپ خود را انجام داد.
شبکه Flare شبکه آزمایشی خود را در ۱۴ ژوئیه ۲۰۲۲ راه اندازی کرد و در حالت متمرکز تنها با ۲۱ ولیدیتور که توسط بنیاد Flare اجرا می شد، شروع به کار کرد. شبکه اصلی این پروژه بعد از آن در ۱۱ جولای ۲۰۲۲، به دنبال ممیزی نهایی کد قرارداد هوشمند این پروژه اجرایی شد.
این شبکه ابتدا در «حالت مشاهده» راه اندازی شد. در این دوره، بنیاد Flare تمام ولیدیتورهای شبکه را اداره می کرد و تا ولیدیتورهای جدید به Flare بپیوندند و شروع به ارسال داده های FTSO کنند. این «حالت مشاهده» حداقل ۸ هفته ادامه داشت تا این که قدرت کافی به ولیدیتورهای خارجی منتقل شود و اطمینان حاصل شود که Flare Foundation دیگر بیش از ۳۳٪ از قدرت شبکه را کنترل نمی کند.
در ادامه با افراد تاثیر گذار این پروژه آشنا خواهیم شد:
Hugo Philion یک کارآفرین متولد لندن و یکی از بنیانگذاران و مدیر اجرایی Flare است. Philion قبل از تأسیس Flare، شغلی در زمینه امور مالی، به ویژه در معاملات مشتقات برای صندوق های سرمایه گذاری داشت. او در امور مالی با مدیریت پورتفولیوها با تمرکز بر بخش کالا شروع به کار کرد. سپس با بیت کوین و ارزهای دیجیتال از طریق همکاری با متخصصان وابسته به گلدمن ساکس آشنا شد که او را به نگه داشتن ارزهای دجیتال مانند بیت کوین، XRP، اتریوم سوق داد.Hugo دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در Machine Learning از دانشگاه لندن است. علاقه او به فناوری بلاکچین در طول تحصیلاتش در Machine Learning باعث شد که او با هم بنیان گذاران Flare، Sean Rowan و Nairi Usher، آشنا شود و این شروع راه اندازی شرکت Flare Network بود.
Sean Rowan یکی از بنیان گذاران و مدیر ارشد محصول در شبکه Flare است. ایشان نیز از سال ۲۰۱۹ در هنگام تاسیس این پروژه تا کنون، در این پروژه حضور دارد. سوابق تحصیلی او شامل کارشناسی در مهندسی الکترونیک و کامپیوتر از کالج ترینیتی دوبلین و کارشناسی ارشد در Machine Learning از دانشگاه کالج لندن می باشد.
Nairi Usher نیز یکی از بنیان گذاران و مدیر ارشد فناوری در Flare Network است. او اصالتاً اهل لندن است و سابقه علمی زیادی در محاسبات کوانتومی دارد. Usher تحصیلات دکترای خود را در رشته محاسبات کوانتومی در دانشگاه لندن به پایان رسانده است. ایشان به عنوان محقق با مدرک دکترا در Machine Learning کوانتومی در UCL مشغول به کار بوده است همچنین او با شرکت زیمنس در کاربرد الگوریتم های کوانتومی در مراقبت های بهداشتی و تشخیص تصویر همکاری داشته است. او نیز از سال ۲۰۱۹ به عنوان مدیر ارشد فناوری در شبکه Flare کار می کند.
بررسی عملکرد Flare و معماری این پروژه
بلاکچین Flare یک شبکه لایه اولی سازگار با ماشین مجازی اتریوم است که در واقع مسئول ذخیره اطلاعات و دسترسی آسان به این اطلاعات برای سایر بلاکچین ها است.
این بلاکچین از تمامی برنامه های غیرمتمرکزی که روی شبکه اتریوم اجرایی شده، پشتیبانی می کند و توسعه دهندگان نیز می توانند روی این شبکه با زبان برنامه نویسی سالیدیتی قرارداد هوشمند خود را اجرایی کنند.
خوب است بدانید که این شبکه از مکانیسم اجماع DPOS استفاده می کند به عبارتی دیگر سه بخش اکوسیستم این پروژه یعنی بخش تامین امنیت شبکه Flare، اوراکل FTSO و بخش State Connector با استفاده از DPOS اجرایی می شود و کاربران می توانند با وثیقه کردن ارز FLR در هر یک از این بخش ها تبدیل به یک ولیدیتور بشوند. همچنین کاربرانی که ارز FLR زیادی برای ولیدیتور شدن ندارند، می توانند یکی از ولیدیتورها را به عنوان نماینده خود انتخاب کنند و پاداشی که آن نماینده می گیرد، بین این کاربران نیز تقسیم می شود.
در نظر داشته باشید که شبکه Flare در واقع الگوریتم اجماع Snowman شبکه آوالانچ را الگو برداری کرده است، که یک پروتکل اجماع گواه اثبات سهام است که برای مقیاس پذیری و امنیت بالا طراحی شده است. در این مدل اجماع در هر دوره، یک ولیدیتور به طور تصادفی انتخاب می شود تا به عنوان تولید کننده بلاک عمل کند و بلاک های جدیدی را برای افزودن به زنجیره پیشنهاد کند، که سپس توسط بقیه نود ها راستی آزمایی می شود. البته هر ولیدیتوری که ارز FLR بیشتری وثیقه کرده باشد، شانس بیشتری برای انتخاب شدن دارد.
خوب است بدانید تعداد ولیدیتورهای اصلی شبکه Flare بیست عدد می باشد که ۴ عدد از این ولیدیتورها مخصوص به بنیاد Flare است و ۱۶ عدد دیگر در اختیار سازمان ها و نهادهایی که احراز هویت آن ها توسط بنیاد Flare تایید شده است.
اما هدف شبکه Flare دسترسی غیرمتمرکز همه بلاکچین ها به یکدیگر برای تبادل اطلاعات، با هدف افزایش قابلیت همکاری بلاکچین و گسترش کاربرد فناوری بلاکچین است. این هدف از طریق استفاده از پروتکل های شبکه Flare، به ویژه Flare Time Series Oracle (FTSO) و State Connector که امکان جمع آوری داده ها به صورت غیرمتمرکز از منابع مختلف، از جمله سایر بلاکچین ها و اینترنت را فراهم می کند، به دست می آید.
با استفاده از این پروتکل ها و مکانیسم ها، شبکه Flare قصد دارد شکاف بین شبکه های مختلف بلاکچین را پر کند و آنها را قادر به تعامل و تبادل اطلاعات به صورت غیرمتمرکز و ایمن کند. این رویکرد نه تنها عملکرد بلاکچین های موجود را افزایش می دهد، بلکه فرصت های جدیدی را برای توسعه برنامه های کاربردی نوآورانه تر و مفید تر در بخش های مختلف باز می کند. در اصل، هدف شبکه Flare دسترسی غیرمتمرکز همه بلاکچین ها به یکدیگر برای تبادل اطلاعات است که جنبه کلیدی استراتژی آن برای پیشبرد کاربرد فناوری بلاکچین و حمایت از توسعه یک اکوسیستم بلاکچین به هم پیوسته تر و متقابل تر است.
هدفی که شبکه Flare دنبال می کند، همان ایده ویتالیک بوترین خالق اتریوم می باشد که در مقاله “آخر بازی” به آن اشاره شده، در این مقاله گفته شده که در نهایت تمامی بلاکچین ها باید به یکدیگر متصل شوند تا بتوانیم یک بلاکچین یکپارچه را داشته باشیم که جایگزین سیستم های متمرکز سنتی شود.
اما در ادامه پروتکل هایی که شبکه Flare با استفاده از آن قصد دارد هدف خود را اجرایی کند را به شما معرفی خواهیم کرد:
- Flare Time Series Oracle (FTSO)
Flare Time Series Oracle (FTSO) یک جزء حیاتی در بلاکچین Flare است که برای ارائه برنامه های غیرمتمرکز با داده های بسیار دقیق و غیرمتمرکز، به ویژه تمرکز بر داده های زمانی مانند قیمت های ارزهای دیجیتال طراحی شده است.
این اوراکل به گونه ای ساخته شده است که اطمینان حاصل شود که هیچ یک از طرفین کنترلی بر فرآیند ندارد که آن را در برابر اختلال مقاوم می کند. FTSO بر اساس اصل عدم تمرکز عمل می کند و اطمینان می دهد که داده های ارائه شده قابل اعتماد هستند، که برای توسعه برنامه های غیرمتمرکز (dApps) در بخش های مختلف ضروری است.
FTSO عملکرد خود را از طریق شبکه ای از data provider (ارائه دهندگان داده) مستقل به دست می آورد که اطلاعات را از منابع خارجی، از جمله صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز جمع آوری می کند.
هر data provider بر اساس ارز FLR که در شبکه وثیقه گذاشته است، شانس بیشتری برای این کار دارد. این رویکرد نشان دهنده اعتماد جامعه به data provider است و انگیزه ارسال دقیق و قابل اعتماد داده ها را فراهم می کند.
هنگامی که داده ها جمع آوری و پردازش شدند، FTSO تخمین نهایی قیمت یا سایر داده های زمانی را محاسبه می کند. سپس این تخمین ها روی زنجیره منتشر می شوند و آن ها را برای dApps و دیگر برنامه های کاربردی در شبکه Flare قابل دسترسی می سازند. data provider که اطلاعات مفیدی را نزدیک به تخمین نهایی ارائه می کنند، پاداش می گیرند و بخشی از این پاداش را برای خود بر می دارند و بخشی دیگر از این پاداش ها بین دارندگان توکن FLR که یک نماینده را انتخاب کرده اند و آن نماینده موفق به دریافت پاداش شده، تقسیم می شود. این مدل جزا و پاداش تضمین می کند که FTSO دقیق و به روز باقی می ماند.
همچنین شما می توانید نمونه ای از عملکرد FTSO را در شکل زیر ببینید:
- State Connector
State Connector در شبکه Flare یک مکانیسم قرارداد هوشمند است که دسترسی ایمن به اطلاعات غیرقابل تغییر و قابل تایید خارج از شبکه Flare را امکان پذیر می کند. به بیان ساده اطلاعات مورد نیاز از سایر بلاکچین ها به بلاکچینی که مورد نیاز است فرستاده می شود. شیوه کار این بخش به این صورت است که یک ولیدیتور، اطلاعات درخواست شده را پیدا و آماده می کند و سپس سایر ولیدیتورها این اطلاعات را تایید می کنند و در صورت تایید، این اطلاعات به قرارداد هوشمند مورد نظر ارسال می شود.
اجازه بدید برای درک بهتر این بخش یک مثال بزنیم:
سناریویی را تصور کنید که در آن می خواهید یک برنامه غیرمتمرکز (dApp) در شبکه Flare ایجاد کنید که با بلاکچین بیت کوین در تعامل است. به بیان ساده، شما می خواهید dApp شما تأیید کند که آیا تراکنش خاصی در شبکه بیت کوین اتفاق افتاده است یا خیر.
درخواست: dApp یا قرارداد هوشمند شما در شبکه Flare درخواستی را به State Connector ارسال می کند. این درخواست یک سوال بله یا خیر در مورد یک رویداد خارجی است، مانند “آیا تراکنش ۰xABC در شبکه بیت کوین تایید شده است؟
Request Forwarding: State Connector این درخواست را از طریق یک رویداد EVM به همه ارائه دهندگان گواهی ارسال می کند.
کسب اطلاعات: ارائه دهندگان گواهی اطلاعات مورد نیاز را از شبکه بیت کوین یا سایر منابع دریافت می کنند. این اطلاعات می تواند شامل بررسی این باشد که آیا تراکنش مشخص شده در بلاکچین بیت کوین تایید شده است یا خیر.
تایید اطلاعات: ارائه دهندگان گواهی بعد از بررسی، نتایج خود را به State Connector ارسال می کنند.
اجماع: State Connector بررسی می کند که آیا اجماع بین پاسخ های دریافت شده وجود دارد یا خیر. اگر بیش از ۵۰٪ از ارائه دهندگان گواهی موافق باشند، پاسخ ها برای برنامه های غیرمتمرکز در شبکه Flare فرستاده می شود. در صورت عدم توافق، درخواست بدون پاسخ می ماند و باید دوباره اجرا شود.
استفاده از اطلاعات: هنگامی که State Connector تراکنش بیت کوین را تأیید کرد، dApp شما در شبکه Flare می تواند از این اطلاعات برای اجرای عملکرد خود استفاده کند، مانند باز کردن قفل یک ویژگی یا پاداش دادن به کاربر.
تمامی مراحل گفته شده در تصویر زیر مشخص است:
- FAssets
FAssets که توسط Flare Labs توسعه یافته است، سیستمی است که باعث می شود ارزهای شبکه هایی را که قرارداد هوشمند اجرایی نمی کنند مانند XRP، BTC، DOGE را در قراردادهای هوشمند در شبکه Flare استفاده شوند. این رویکرد نوآورانه به طور قابل توجهی کاربرد شبکه Flare را با اجازه دادن به این ارزهای پرکاربرد برای تعامل با قراردادهای هوشمند شبکه به شیوه ای امن و غیرمتمرکز گسترش می دهد.
شیوه کار FAssets به این ترتیب می باشد:
کاربری را در نظر بگیرید که مالک بیت کوین (BTC) در بلاکچین بیت کوین است. این کاربر BTC خود را تبدیل به wrapped BTC می کند.
” wrappedکردن زمانی اتفاق می افتد که کاربر دارایی خود را در یک قرارداد مخصوص به پروژه مورد نظر قفل می کند و آن دارایی فریز می شود و در شبکه ای که پروژه مورد نظر پشتیبانی می کند، معادل همان ارز به صورت اعتبار خلق می شود. حال اگر کاربر قصد داشته باشد دارایی خود را در شبکه اولی پس بگیرد، دارایی که به صورت اعتبار خلق شده بود، سوزانده می شود و در شبکه اصلی دارایی کاربر آزاد می شود.”
حال در شبکه Flare، هر ارزی که wrapped بشود، به نماد آن ارز یک F اضافه می شود مانند FBTC.
حال کاربر با FBTC که در اختیار دارد می توانند در پلتفرم های دیفای روی زنجیره Flare فعالیت کند و از این ارز در قراردادهای هوشمند این بلاکچین استفاده کند.
به این ترتیب نقدینگی در اکوسیستم Flare افزایش پیدا می کند و برنامه های غیرمتمرکز جدیدی با استفاده از این ارزهای محبوب ایجاد می شود.
- Flare LayerCake
Flare LayerCake یک پروتکل غیرمتمرکز پل زدن (Bridge) بین شبکه ای است که توسط Flare Labs در حال توسعه می باشد. هدف اصلی آن افزایش امنیت، مقیاس پذیری و عملکرد ارتباط بین شبکه های مختلف قرارداد هوشمند است. این امر از طریق یک رویکرد منحصر به فرد که شامل بیمه تبادلات است، به دست می آید و تضمین می کند که دارایی های منتقل شده از طریق پل ها در طول فرآیند انتقال محافظت می شوند.
بیمه تبادلات توسط ارائه دهندگان پهنای باند یا همان اپراتورهای پل ها پوشش داده می شود، به بیان ساده اگر دارایی کاربر خسارتی ببیند، وثیقه ی ارائه دهندگان پهنای باند به نفع کاربر خسارت دیده مصادره می شود. پس از تکمیل انتقال، وثیقه مورد نظر، پس از مدت کوتاهی باز می شود.
این پروتکل انتقال دارایی ها در شبکه های مختلف بلاکچین بدون نیاز به واسطه را آسان تر می کند. این کار قابلیت همکاری شبکه Flare و بلاکچین های دیگر را افزایش می دهد و امکان تعاملات زنجیره ای بی خطر را فراهم می کند.
اما برای انتهای این بخش خوب است با شبکه های مخصوص به این پروژه بیشتر آشنا شویم:
- Flare
این شبکه، شبکه اصلی این پروژه می باشد که تمامی قراردادهای هوشمند روی این شبکه به کاربران خود سرویس می دهند. ارز بومی این شبکه نیز FLR می باشد.
شبکه اصلی Flare با الگو برداری از پروژه آوالانچ از دو شبکه مجزا ساخته شده است.
زنجیره ی C-Chain:
این زنجیره محل استقرار ماشین مجازی اتریوم و تمامی قراردادهای هوشمند می باشد.
زنجیره ی P-Chain:
این زنجیره نیز در بخش رابط کاربری و همچنین مسئول فرآیند استیکینگ و اجماع snowman فعال می باشد.
- Songbird
این شبکه نیز دقیقا مشابه شبکه اصلی می باشد اما به صورت آزمایشی برای تست قراردادهای هوشمند و یا آپدیت هایی که قرار است روی شبکه اصلی اجرا شود.
- Coston
این پروژه دو شبکه آزماشی نیز به نام Coston دارد که فضای مناسبی برای توسعه دهندگان می باشد که برنامه های غیرمتمرکز خود را در آن آزمایش کنند.
تصویر زیر ارتباط بین این شبکه ها را مشخص می کند:
بررسی امنیت پروژه Flare
امنیت شبکه Flare توسط متخصصین امنیت بلاکچین FYEO ممیزی شده است که گام مهمی در جهت اطمینان از استحکام و امنیت این شبکه به شمار می آید. این فرآیند ممیزی برای شناسایی و کاهش آسیب پذیری های احتمالی در قراردادهای هوشمند و معماری کلی شبکه بسیار مهم است و در نتیجه شبکه و کاربران آن را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت می کند.
با توجه به تاریخچه شبکه Flare و منابع ارائه شده به صراحت به مواردی از هک یا اختلال که به طور قابل توجهی بر امنیت یا ثبات شبکه تأثیر گذاشته باشد، موردی پیدا نشد. توجه به این نکته مهم است که عدم وجود حوادث گزارش شده، مصونیت شبکه را در برابر نقض های امنیتی آینده تضمین نمی کند، زیرا آسیب پذیری های جدیدی ممکن است پیدا شوند و چشم انداز امنیتی بلاکچین ها دائما در حال تغییر است.
به طور خلاصه، شبکه Flare توسط شرکت FYEO ممیزی شده است که نشانه مثبتی از تعهد آن به امنیت و شفافیت است. هیچ مورد گزارش شده ای از هک یا اختلال قابل توجه در منابع ارائه شده وجود ندارد، اگرچه هوشیاری و به روز رسانی مداوم تیم Flare برای حفظ امنیت شبکه ضروری است. همچنین استفاده از ۲۰ ولیدیتور در شبکه، عاملی است که باید در ارزیابی تمرکز زدایی و خطر تمرکز آن در نظر گرفت.
“با تحقیق و بررسی ها در اسناد و منابع این پروژه هیچ لیستی از تعداد ولیدیتورهای این شبکه یافت نشد.”
بررسی ویژگی های پروژه Flare
در این بخش سعی داریم بهترین ویژگی های شبکه Flare را بررسی کنیم:
- استفاده از اوراکل FTSO
این بلاکچین با استفاده از اوراکل بومی خود سعی دارد اطلاعات را با سرعت بالا از سایر بلاکچین ها و فضای وب، برای کاربران خود در دسترس قرار دهد.
- استفاده از پروتکل State Connector
با استفاده از State Connector، برنامه های غیرمتمرکز روی شبکه Flare می توانند با برنامه های غیرمتمرکز روی سایر بلاکچین ها ارتباط برقرار کنند که باعث ایجاد برنامه های غیرمتمرکز گسترده تر می شود.
- سازگاری با ماشین مجازی اتریوم
این شبکه از تمامی برنامه هایی که با استفاده از EVM اجرایی می شوند، میزبانی می کند.
- ارتباط با بلاکچین های مختلف
این بلاکچین با استفاده از پروتکل های بومی خود از جمله State Connector، FTSO و Layer Cake روی ارتباط بین بلاکچینی تمرکز دارد.
- تآمین امنیت و کسب درآمد
کاربران می توانند با قفل کردن دارایی های خود در این شبکه به امنیت شبکه کمک کنند و در ازای آن ارز Flare پاداش بگیرند.
- تصمیمات حاکمیتی
تمامی کاربرانی که ارز FLR در اختیار دارند می توانند در تصمیمات حاکمیتی این پروژه که باعث بهبود عملکرد آن می شود مشارکت کنند.
- پشتیبانی از ارزهای شبکه های مختلف
دوستان ارزهایی که روی شبکه اتریوم می باشند به راحتی روی شبکه Flare نیز قابل دسترسی است و علاوه بر این ارزهای شبکه هایی که قابلیت اجرای قرارداد هوشمند را ندارند مانند لایت کوین، بیت کوین، دوج کوین نیز روی این شبکه قابل دسترس می باشد.
- پشتیبانی از حوزه دیفای
Flare از توسعه برنامه های DeFi پشتیبانی می کند و یک زیر ساخت امن و مقیاس پذیر برای قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز ارائه می دهد که می تواند در امور مالی انقلابی ایجاد کند.
بررسی اهداف پروژه Flare
هدف پروژه Flare ایجاد یک پایگاه داده غیرمتمرکز از اطلاعات با اتصال بلاکچین های مختلف است. در این بخش مهمترین اهداف این پروژه را بررسی می کنیم:
- پشتیبانی از قراردادهای هوشمند
بلاکچین Flare با استفاده از مدل اجماع Snowman و همچنین پشتیبانی از ماشین اجرای قرارداد هوشمند اتریوم، یک بستر مناسب برای اجرای قرارداد های هوشمند به کاربران خود پیشنهاد می دهد.
- مقیاس پذیری
بلاکچین Flare قصد دارد با استفاده از مدل اجماع dpos و همچنین جدا کردن دو زنجیره C-Chain و P-Chain توان عملیاتی را افزایش دهد تا یک زیرساخت مناسب برای برنامه های غیرمتمرکز باشد.
- افزایش قابلیت همکاری بین بلاکچینی
شبکه Flare با گردش اطلاعات به صورت غیرمتمرکز قصد دارد بین تمامی قراردادهای هوشمند در بلاکچین های مختلف ارتباط ایجاد کند.
- استفاده از داده های خارج از زنجیره
این پروژه با استفاده از اوراکل بومی خود و همچنین State Connector، اطلاعات و داده های خارج از بلاکچین را برای برنامه های غیرمتمرکز روی شبکه خودش فراهم می کند. به این ترتیب برنامه های مالی غیرمتمرکز روی این بلاکچین می توانند خدمات گسترده تری به کاربران خود ارائه دهند.
- دسترسی غیرمتمرکز به داده ها
Flare با استفاده از FTSO، قیمت و داده های غیرمتمرکز به dapp ها را به شبکه خود ارائه می دهد و نیاز به ارائه دهندگان متمرکز را از بین می برد.
- مدل های استیکینگ
کاربران می توانند ارزهای FLR خود را برای فعالیت در بخش های مختلف این پروژه مانند تامین امنیت شبکه اصلی، اوراکل بومی این پروژه و یا اوپراتورهای پل های بین بلاکچینی این پروژه، قفل کنند و در ازای خدماتی که ارائه می کنند پاداش دریافت کنند.
بررسی آینده پیش روی Flare
در این بخش آینده ی پیش روی این پروژه را بررسی خواهیم کرد.
دوستان این پروژه تعداد ولیدیتورهای بسیار کمی دارد که باعث نگرانی سرمایه گذاران می شود و از طرفی این بلاکچین از پروژه های اتریوم و آوالانچ کپی برداری کرده است و با ادغام مزیت های این دو پروژه با ویژگی های خاص خودش مانند اوراکل های بومی و دسترسی آزاد و غیرمتمرکز به خارج از بلاکچین و همچنین ایجاد ارتباط بین بلاکچین های مختلف، قصد دارد مشکلات مقیاس پذیری بلاکچین های لایه اولی را حل کند.
رقابت با بلاکچین های لایه اولی کار بسیار سختی است که این پروژه باید برای آن به توسعه و نوآوری های خود ادامه دهد و توسعه دهندگان بیشتری از این شبکه استقبال کنند تا این پروژه بتواند بین بلاکچین های لایه اولی موفق شود.
به طور خلاصه با وجود رقیبان بسیار بزرگ و مطرحی که این پروژه دارد، نمی توان به راحتی آینده ای را برای این پروژه متصور شد و تنها گذر زمان می تواند این پرسش را پاسخ دهد.
سخن پایانی
ارز دیجیتال Flare (FLR) یکی از ارزهای دیجیتال نوآورانه و قوی است که با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال و ارتباط با شبکههای غیربلاکچینی طراحی شده است. Flare ترکیبی از تکنولوژیهای بلاکچین و شبکههای سنتی را به خوبی به کار میبرد و به کاربران امکان میدهد ارزش و اطلاعات را به صورت امن و شفاف منتقل کنند.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد Flare، قابلیت ارائه قراردادهای هوشمند به زبانهای مختلف مانند Ethereum است. این ویژگی باعث میشود تا Flare بتواند با شبکههای دیگر همکاری کرده و ارتباط بین ارزهای دیجیتال مختلف را تسهیل کند. این قابلیت بازارهای جدیدی را برای ارزهای دیجیتال و پروژههای مبتنی بر بلاکچین ایجاد میکند و باعث افزایش امکانات و کاربردهای آنها میشود.
با توجه به قدرت و انعطافپذیری Flare، میتوان انتظار داشت که در آینده ارز دیجیتال، نقش مهمی در توسعه اقتصاد دیجیتال و برقراری ارتباط بین شبکههای مختلف بازی کند. با قابلیت ارائه قراردادهای هوشمند و امکان انتقال ارزش به صورت امن و شفاف، Flare میتواند به عنوان یک پل ارتباطی بین ارزهای دیجیتال و شبکههای سنتی عمل کند و توسعهای نوآورانه را در حوزه اقتصاد دیجیتال به ارمغان بیاورد.
به طور خلاصه، Flare یکی از ارزهای دیجیتال قدرتمند و نوآورانه است که با استفاده از تکنولوژی بلاکچین و قابلیت ارائه قراردادهای هوشمند، به کاربران امکان میدهد به صورت امن و شفاف ارزش و اطلاعات را منتقل کنند. با وجود این قابلیتها، Flare میتواند در آینده نقش مهمی در توسعه و پیشرفت اقتصاد دیجیتال و ارتباط بین شبکههای مختلف ایفا کند.
نظرات کاربران
باعرض سلام واحترام،لطفا استخرهای مربوط به ارزflareفلر و نحوه ماین کردن این ارز رو هم توی مقالتون اضافه کنید،با تشکر