ارز تیا چیست؟ | آینده ارز دیجیتال تیا

ارز تیا چیست؟ | بررسی شبکه سلستیا celestia
بازدید 74
۰

ارز تیا چیست؟  در سال ‌های اخیر فناوری بلاکچین به دلیل پتانسیل خود برای متحول کردن صنایع مختلف، مورد توجه  قرار گرفته است. از امور مالی گرفته تا مدیریت زنجیره تامین، بلاکچین این قدرت را دارد که نحوه انجام تجارت و تعامل ما با یکدیگر را تغییر دهد.

در قلب این فناوری تحول آفرین مفهوم مقیاس پذیری نهفته است که برای پذیرش گسترده و موفقیت شبکه های بلاکچین بسیار مهم است. مقیاس پذیری به توانایی یک سیستم برای رسیدگی به حجم بالایی از انتقال داده، بدون به خطر انداختن عملکرد یا کارایی آن اشاره دارد.

در زمینه بلاکچین، مقیاس پذیری نقشی اساسی در تعیین ظرفیت شبکه برای پردازش سریع و ایمن تراکنش ها ایفا می کند. با افزایش تعداد کاربران و تراکنش ‌ها در شبکه بلاکچین، اطمینان از اینکه سیستم می ‌تواند حجم کاری افزایش یافته را بدون مشکل و یا تاخیر مدیریت کند، ضروری می‌ شود.

اما امروز در این مقاله پروژه Celestia که با یک رویکرد منحصر به فرد قصد دارد مشکل مقیاس پذیری بلاکچین ها را رفع کند، را بررسی می کنیم. پس تا انتهای این مقاله تیم زوم ارز را همراهی کنید تا از زوایای مختلف این شبکه را بررسی کنیم.

بررسی ویدیویی ارز TIA

(قسمت اول)

(قسمت دوم)


ارز TIA چیست؟

ارز TIA چیست؟

ارز TIA چیست؟

TIA ارز بومی شبکه celestia می باشد که کاربرد بسیار زیادی در این شبکه دارد و شبکه celestia برای مدیریت خود، به این ارز وابسته است. در ادامه به کاربرد این ارز می پردازیم:

  • تصمیمات حاکمیتی

کاربرانی که ارز TIA را در اختیار داشته باشند، می توانند در مدیریت شبکه دخالت کنند و هر کاربر با توجه به تعداد ارزی که در اختیار دارد، از نفوذ خاصی برخوردار است که می تواند به پیشنهادات ارائه شده رای موافق یا مخالف بدهد.

  • تامین امنیت

از آن جا که celestia از مکانیسم گواه اثبات سهام استفاده می کند، کاربران می توانند با قفل کردن دارایی خود در قراردادهای هوشمند مخصوص به این پروژه، در تامین امنیت شبکه مشارکت کنند که البته در ازای آن پاداشی در قالب ارز TIA دریافت خواهند کرد.

  • استفاده از خدمات

توسعه دهندگانی که قصد دارند از شبکه celestia استفاده کنند، می بایست ارز TIA را به عنوان کارمزد بپردازند.

  • خاصیت ضد تورمی

با الگو برداری از طرح EIP-1559 که در شبکه اتریوم برای توکن سوزی اتر استفاده شد، مقداری ارز TIA نیز با تولید هر بلاک سوزانده می شود که باعث کنترل عرضه و تقاضا این ارز می شود.

  • استفاده در بلاکچین ها

تیم فنی celestia به پروژه های مختلف پیشنهاد می دهد که تنها تمرکز خود را روی ایجاد بلاکچین خود روی زیرساخت های celestia بگذارند و دیگر نیازی نیست برای ایجاد یک ارز جدید اقدام کنند.

  • موارد عمومی

همچنین از این ارز برای سرمایه گذاری و کسب درآمد و همچنین نقل و انتقالات مالی می توان استفاده کرد.


تاریخچه و بنیان گذاران پروژه celestia

تاریخچه و بنیان گذاران پروژه celestia

تاریخچه و بنیان گذاران پروژه celestia

پروژه celestia در سال ۲۰۱۹ تاسیس و به طور رسمی در سال ۲۰۲۰ توسط آقای Ismail Khoffi و Mustafa Al-Bassam شروع به فعالیت کرد. این پروژه در سال ۲۰۲۱ توانست در یک مجمع سرمایه گذاری ۱.۵ میلیون دلار جذب سرمایه کند تا اهداف خود را پیش ببرد. نام شرکت های سرمایه گذاری بزرگی مانند بایننس در بین سرمایه گذاران وجود داشت که باعث جلب توجه بسیاری در دنیای بلاکچین ها شد.

در همان سال این پروژه که تا پیش از این با نام LazyLedger فعالیت می کرد، نام خود را تغییر داد و از آن به بعد با نام فعلی، یعنی celestia فعالیت می کند.

بعد از تحقیقات و پیاده سازی ایده های تیم فنی، این پروژه در سال ۲۰۲۲ شبکه آزمایشی خود را راه اندازی کرد. در همان سال نیز، در یک مجمع سرمایه گذاری، این پروژه توانست ۵۵ میلیون دلار جذب سرمایه کند.

در نهایت در سال ۲۰۲۳ این پروژه توانست شبکه اصلی خود را راه اندازی کند.

اما در ادامه به معرفی چند تن از افراد تاثیر گذار این پروژه می پردازیم:

آقای Mustafa Al-Bassam یکی ازبنیان گذاران این پروژه و فردی تاثیر گذار می باشد که در حال حاضر سمت مدیر عاملی را در پروژه celestia را بر عهده دارد. او سابقه زیادی در زمینه مقیاس پذیری بلاکچین ها دارد، ایشان دکترای خود را در UCL به پایان رساند. همچنین ایشان به عنوان یکی از بنیانگذاران Chainspace، که یک پروژه بلاکچینی که در نهایت توسط فیس بوک خریداری شد، مشارکت داشت.

Ismail Khoffi یکی دیگر از بنیان گذاران پروژه celestia است که تجربه زیادی در زمینه فناوری دارد. او به عنوان مدیر ارشد فناوری Celestia Labs، تیمی از افراد با استعداد را در توسعه راه حل های نوآورانه رهبری می کند. Ismail  به عنوان مهندس ارشد در بنیاد Tendermint و Interchain فعالیت می کرد و در آنجا به توسعه فناوری های پیشرفته کمک می کرد که نگرش او در پیش برد اهداف celestia کاملا قابل مشاهده است.

John Adler مدیر ارشد تحقیقات (CRO) در celestia است.John  به عنوان خالق Optimistic Rollups، که یک پروژه برای حل مقیاس پذیری برای شبکه های بلاکچین می باشد، شناخته می شود. این فناوری امکان انجام تراکنش های سریعتر و کارآمدتر در بلاکچین ها را فراهم می کند.

John Adle قبل از پیوستن به Celestia Labs به عنوان محقق مقیاس پذیری در ConsenSys کار می کرد. ConsenSys یک شرکت فناوری بلاکچین است که به دلیل مشارکت در اکوسیستم اتریوم شناخته شده است.

Nick White نیز به عنوان مدیر عملیات (COO) در پروژه Celestia فعالیت می کند. Nick White دارای مدرک لیسانس (BS) و مدرک کارشناسی ارشد (MS) از دانشگاه استنفورد است. سابقه تحصیلی او از چنین موسسه معتبری نشان دهنده تعهد او به یادگیری است.Nick  علاوه بر فعالیت در Celestia Labs، یکی از بنیانگذاران Harmony نیز است. Harmony یک شرکت پیشگام است که بر ایجاد راه حل های نوآورانه در زمینه فناوری تمرکز دارد.

همان طور که ملاحظه کردید با بررسی عوامل پروژه متوجه می شویم که تیم فنی این پروژه سابقه بسیار خوبی در پروژه های مختلفی دارند، از اتریوم گرفته تا پروژه های کازماس و آپتیمیزم که باعث شده یک تیم متحد با دیدگاه افزایش مقیاس پذیری روی پروژه Celestia فعالیت کنند.


عملکرد شبکه celestia

عملکرد شبکه celestia

عملکرد شبکه celestia

در این بخش سعی داریم معماری شبکه Celestia را بررسی کنیم و ساختار این پروژه را جست و جو کنیم.

تیم فنی پروژه Celestia شبکه این پروژه را این طور معرفی می کند: Celestia یک بلاکچین لایه اولی ماژولار است که با استفاده از کیت توسعه Cosmos و الگوریتم گواه اثبات سهام pos ساخته شده، این بلاکچین برای رفع مشکلات مقیاس پذیری، ایده جدا کردن لایه های اجماع و اجرا را پیشنهاد داده است.

اما اجازه بدید پاراگراف بالا را زیر ذره بین ببریم تا بتوانیم با معماری بلاکچین Celestia بیشتر آشنا شویم.

دوستان بلاکچین های لایه اولی، شبکه هایی برای ذخیره و یا انتقال ارزش و دارایی هستند، برخی از این بلاکچین ها مانند اتریوم قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارند و برخی دیگر مانند بیت کوین قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را ندارند.

اما ماژولار بودن بلاکچین Celestia به چه چیزی اشاره می کند؟ در واقع سیستم های ماژولار به سیستم هایی گفته می شود که از اجزای مختلفی تشکیل شده که این اجزا را می توان از یکدیگر جدا کرد و یا باهم ترکیب کرد. اما در مورد بلاکچین های ماژولار، در این شبکه ها به جای اینکه یک بلاکچین همه کارها را انجام دهد، بلاکچین های ماژولار برای انجام یک کار خاص ایجاد و بهینه می شوند. این کار پیشرفت ‌هایی را در مقیاس ‌پذیری، انعطاف ‌پذیری و قابلیت همکاری ایجاد می ‌کند و توسعه ‌دهندگان را قادر می ‌سازد تا برنامه‌ های بلاکچین را برای پذیرش انبوه بسازند.

به دلیل معماری ماژولار، Celestia می تواند از هر زبان برنامه نویسی یا ماشین اجرای قرارداد هوشمند VM پشتیبانی کند. زبان ‌های پشتیبانی شده در حال حاضر عبارتند از Solidity (EVM)، Rust & Golang (Cosmos SDK). توسعه دهندگان آزادند از هر زبان موجود و VM استفاده کنند یا زبان خودشان را تعریف کنند.

Celestia از اثبات سهام برای اجماع بین ولیدیتورهای خود استفاده می کند. به بیان دیگر کسانی که مسئول تامین امنیت شبکه هستند با استفاده از ارز TIA و قفل کردن آن در شبکه انتخاب می شوند. به این ترتیب هر کاربری که این ارز را در اختیار داشته باشد، می تواند در شبکه فعالیت کند و همین موضوع باعث عدم تمرکز در شبکه می شود.

اما اجازه دهید کمی در مورد کیت توسعه Cosmos صحبت کنیم، Cosmos SDK چارچوبی برای ساخت بلاکچین است که مجموعه ای از ابزارها و ماژول ها را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا شبکه های بلاکچینی خود را با ویژگی ها و عملکردهای سفارشی ایجاد کنند. SDK به صورت ماژولار طراحی شده است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا اجزای مورد نیاز خود را برای موارد خاص خود انتخاب کنند.

اما در ادامه قصد داریم با مقایسه بلاکچین های یکپارچه مانند اتریوم با بلاکچین های ماژولار مانند Celestia، دریابیم که Celestia چگونه قصد دارد شبکه را مقیاس پذیر کند.

ابتدا کمی در مورد بلاکچین های سنتی مانند بیت کوین و اتریوم صحبت کنیم. بلاکچین ها شبکه هایی هستند که در آن همه نودها از قوانین یکسانی پیروی می کنند. این قوانین شامل دسته ای از تراکنش هاست که شبکه را از حالت اولیه به حالت نهایی می برد. هدف این است که همه نود ها در مورد این حالت نهایی توافق کنند، حتی اگر به طور مستقل عمل کنند.

برای رسیدن به این هدف، بلاکچین ها به چهار عملکرد اصلی نیاز دارند:

  • اجرا: این تابع شامل اجرای تراکنش هایی است که وضعیت را به درستی به روز می کند. این عملکرد تضمین می ‌کند که فقط تراکنش ‌های معتبر اجرا می ‌شوند.
  • تسویه حساب: تسویه محیطی را برای لایه های اجرا فراهم می کند تا شواهد را تأیید کند، اختلافات مربوط به تقلب را حل کند و بین سایر لایه های اجرایی پل ارتباطی برقرار کند.
  • اجماع: اجماع در مورد توافق بر ترتیب معاملات است. این موضوع تضمین می کند که تمام نود ها در شبکه در مورد ترتیب صحیح تراکنش ها به یک اجماع دست یابند.
  • دسترسی داده ها DA : DA شامل در دسترس قرار دادن داده های تراکنش است. اجرا، تسویه حساب و اجماع همه متکی به دسترسی به این داده ها است.

بلاکچین های سنتی که به بلاکچین های یکپارچه معروف هستند، هر چهار عملکرد را در یک لایه واحد ترکیب می کنند، که این رویکرد محدودیت هایی دارد. لایه اجماع باید چندین کار را انجام دهد، که مانع بهینه سازی برای عملکردهای خاص می شود. در نتیجه، توان عملیاتی سیستم محدود و توان پردازشی با مشکل رو به رو می شود.

اما در بلاکچین های ماژولار به عنوان یک راه حل، این عملکردها را در بین چندین لایه تخصصی به عنوان بخشی از یک شبکه ماژولار جدا می کنند. برای جداسازی چهار عملکردی که در بالا به آن اشاره کردیم به سه لایه تخصصی تقسیم می شود.

لایه پایه از اجماع (برای تولید بلاک و تامین امنیت) و همچنین از DA (برای انتقال اطلاعات) تشکیل شده است، در حالی که هر دو عملکرد تسویه و اجرا به لایه های بالاتر منتقل می شوند. در نتیجه، هر لایه می تواند تخصصی شود تا تنها عملکرد خود را به طور بهینه انجام دهد و در نتیجه توان عملیاتی سیستم را افزایش دهد.

به بیان ساده بلاکچین های ماژولار، تنها وظیفه و عملکرد یک لایه را برعهده می گیرد و به صورت تخصصی روی آن کار می کنند. پروژه Celestia در زمینه لایه DA فعالیت می کند و قصد دارد با تبادل اطلاعات با سرعت بالا، باعث مقیاس پذیر کردن شبکه بشود. خوب است بدانید Celestia وظیفه اجرای قراردادهای هوشمند و یا اجرای تراکنش ها و حتی اجماع در بلاکچین هایی که روی این پروتکل اجرایی می شوند را برعهده ندارد و تنها مسئول دسته بندی و ترتیب تراکنش ها است و تضمین می کند تمامی اطلاعات در مورد تراکنش ها در دسترس باشد.

اما چرا DA انقدر با اهمیت است؟!

دوستان فرض کنید که یک ولیدیتور پس از ثبت بلاک، اطلاعات را به طور کامل به شبکه گزارش ندهد و فقط بخشی از اطلاعات تراکنش را منتشر کند و یا نودها در لایه اجرا، اطلاعات غلط برای انجام یک تراکنش ارائه کنند، در این حالت تمامی شبکه مختل می شود زیرا تراکنش های جعلی ایجاد می شوند. در ادامه قصد داریم به اهمیت گردش اطلاعات در شبکه از زوایای مختلف بپردازیم:

  • شفافیت:

 بلاکچین ها بر اساس اصل شفافیت ساخته شده اند، به طوری که هر کاربری که در شبکه مشارکت دارد می تواند به داده های ذخیره شده در بلاکچین دسترسی داشته باشد و آن را تأیید کند. با اطمینان از در دسترس بودن داده ها، بلاکچین ها محیطی باز و شفاف را فراهم می کنند که در آن همه شرکت کنندگان می توانند به طور مستقل اطلاعات را تأیید کنند.

  • سوابق غیرقابل تغییر:

بلاکچین ها تاریخچه ای از تراکنش ها یا داده ها را حفظ می کنند. اگر در دسترس بودن داده ها به خطر بیفتد، می تواند منجر به از بین رفتن این تغییر ناپذیری شود و بلاکچین را مستعد دستکاری کند. اطمینان از در دسترس بودن داده ها به حفظ یکپارچگی سوابق بلاکچین کمک می کند و امکان حسابرسی قابل اعتماد را فراهم می کند.

  • اجماع و اعتبار:

بلاکچین ها برای تایید و توافق روی وضعیت شبکه به مکانیسم های اجماع متکی هستند. در دسترس بودن داده ها برای دستیابی به اجماع در مورد اعتبار تراکنش ها یا داده ها ضروری است. بدون در دسترس بودن داده ها، روند اجماع مانع می شود و منجر به فورک شدن شبکه و یا اختلال در بلاکچین می شود.

  • تمرکززدایی:

 بلاکچین ها قصد دارند غیرمتمرکز باشند، به این معنی که هیچ نهاد واحدی بر شبکه کنترل ندارد. در دسترس بودن داده ها نقشی حیاتی در دستیابی به تمرکززدایی ایفا می کند، زیرا به همه شرکت کنندگان اجازه می دهد تا دسترسی برابر به داده ها داشته باشند. اگر در دسترس بودن داده ها به خطر بیفتد، می تواند منجر به تمرکز قدرت شود و اصول اصلی فناوری بلاکچین را تضعیف کند.

به طور خلاصه، در دسترس بودن داده ها در بلاکچین ها برای حفظ شفافیت، اطمینان از تغییر ناپذیری، تسهیل اجماع و دستیابی به تمرکززدایی بسیار مهم است.

شبکه Celestia به گونه ای طراحی شده که با استفاده از light node ها، در دسترس بودن داده ها را برای تمامی مشارکت کنندگان در شبکه را تضمین کند. می توان گفت یکی از مهم ترین اجزا در معماری شبکه Celestia، light node ها هستند. این نودها نسخه های کوچک تری از full node ها هستند، به این معنی که برای اجرا به قدرت محاسباتی و فضای ذخیره سازی کمتری نیاز دارند. این ویژگی به Celestia اجازه می دهد تا با پیوستن light node بیشتری به شبکه، اندازه بلاک خود را با خیال راحت افزایش دهد. نکته مهم این است که افزایش اندازه بلاک برخلاف بلاکچین های سنتی، امنیت یا تمرکززدایی Celestia را کاهش نمی دهد.

light node ها به کاربران راهی برای تعامل با شبکه Celestia بدون نیاز به دانلود کل بلاکچین ارائه می دهند. light node ها می توانند به سرعت با شبکه همگام شوند و یک روشی ساده و کارآمد برای کاربران برای تعامل با شبکه است. light node به گونه ‌ای طراحی شده ‌اند که در مقایسه با full node ها، منابع و فضای ذخیره‌سازی کمتری مصرف می ‌کنند و برای دستگاه ‌هایی با قابلیت‌ های محدود مانند تلفن‌ های همراه ایده‌آل هستند. light node ها به کاربران اجازه می دهند بدون نیاز به دانلود و ذخیره کل بلاکچین به شبکه Celestia دسترسی داشته باشند و با آن تعامل داشته باشند. light node ها به full node متکی هستند تا اطلاعات لازم را در اختیار آن ها قرار دهند و تراکنش‌ ها را تأیید کنند و کاربران را قادر می‌ سازد تا به طور ایمن در شبکه شرکت کنند.

خوب است بدانید Celestia برای افزایش اندازه بلاک ها با استفاده از light node ها، از ویژگی استفاده می کند که امکان افزایش ایمن و تدریجی اندازه بلاک ها را با پیوستن light node های بیشتری به شبکه فراهم می کند. این بدان معناست که با رشد شبکه و افزایش light node های بیشتری، Celestia می ‌تواند به صورت پویا اندازه بلاک ها را برای تطبیق با افزایش حجم تراکنش ‌ها تنظیم کند.

اما برای انتهای این بخش از مقاله، تاثیر پروژه Celestia را روی بلاکچین های لایه اولی که با مشکل مقیاس پذیری رو به رو هستند را بررسی می کنیم.

دوستان به جرات می توان گفت اتریوم بزرگ ترین اکوسیستم را در بین بلاکچین های مختلف دارد. برای مقیاس پذیر شدن بلاکچین ها، پروژه های لایه دومی و سومی پیشنهاد شد. این پروژه ها پردازش تراکنش ها را خارج از زنجیره اتریوم انجام می دهند و در نهایت نتیجه تراکنش ها را روی شبکه اتریوم ثبت می کنند. این روش یک مشکل دارد، اول این که فراخوانی اطلاعات از شبکه اتریوم همچنان گران است و با بزرگ شدن اکوسیستم اتریوم باز هم پروژه های لایه دومی کارمزدشان بالاتر می رود. اما با استفاده از شبکه Celestia، پروژه های لایه دومی تراکنش ها را پردازش می کنند و انتقال اطلاعات بر عهده شبکه Celestia خواهد بود، به این ترتیب ترکیب Celestia با پروژه های لایه دومی اتریوم باعث مقیاس پذیری شبکه اتریوم خواهد شد.


ویژگی های پلتفرم celestia

ویژگی های پلتفرم celestia

ویژگی های پلتفرم celestia

در این بخش قصد داریم ویژگی های منحصر به فرد شبکه Celestia را عنوان کنیم:

  • تمرکززدایی با استفاده از مشارکت کاربر: شبکه Celestia بر روی سیستم های غیرمتمرکز ساخته شده اند که بر مشارکت فعال کاربر متکی هستند. به بیان ساده کاربران با استفاده از ارز TIA و قفل کردن آن در شبکه، قدرت و کنترل بین شرکت کنندگان شبکه توزیع می شود، نه اینکه در یک مرجع واحد متمرکز شوند.
  • کاهش کارمزد و سرعت انتقال داده: ارز Tia و Celestia Network به دنبال کاهش کارمزد و افزایش سرعت انتقال داده ها هستند. با استفاده از فناوری ‌ها و پروتکل‌ های نوآورانه، تراکنش ‌ها و انتقال داده‌ ها را می ‌توان کارآمدتر پردازش کرد و در نتیجه هزینه ‌های کمتر و زمان پردازش سریع ‌تر را به همراه داشت.
  • بازده بالا برای پروژه های لایه دوم: شبکه Celestia فرصت هایی را برای پروژه های لایه دوم فراهم می کند. این پروژه‌ ها می ‌توانند بر روی زیرساخت‌ های موجود ساخته شوند و عملکردها و خدمات بیشتری ایجاد کنند که اکوسیستم کلی را بهبود می ‌بخشد.
  • کمک به مقیاس ‌پذیری بلاک‌چین ‌های لایه اول: شبکه Celestia برای کمک به بلاکچین ‌های لایه اول در مقیاس پذیری و بالا بردن توان عملیاتشان طراحی شده‌ است. هدف این شبکه ‌ها با ارائه راه ‌حل‌ ها و فناوری ‌هایی که چالش‌ های مقیاس ‌پذیری را برطرف می ‌کنند، امکان رشد یکپارچه اکوسیستم‌ های بلاکچین را دارند.
  • کسب درآمد برای کسانی که امنیت را تامین می کنند: ارز Tia و شبکه Celestia مشوق مشارکت کنندگان در شبکه هستند که با ارائه پاداش های پولی در قالب ارز Tia امنیت را تامین می کنند. این افراد را تشویق می ‌کند تا منابع خود مانند قدرت محاسباتی را برای حفظ امنیت و یکپارچگی شبکه به اشتراک بگذارند.
  • دسترسی به داده DA: DA یا دسترسی به داده، به توانایی دسترسی و استفاده از داده ها در شبکه Celestia اشاره دارد. این ویژگی به کاربران و توسعه دهندگان اجازه می دهد تا از داده ها برای اهداف مختلف مانند تجزیه و تحلیل، تحقیق و توسعه برنامه استفاده کنند.
  • تأثیر DA بر سرعت انتقال داده: وجود DA در شبکه Celestia می تواند تأثیر مثبتی بر سرعت انتقال داده داشته باشد. با بهینه‌ سازی مکانیسم ‌های دسترسی و بازیابی داده‌ ها، هدف این شبکه افزایش کارایی و سرعت انتقال داده‌ ها بین اعضای شبکه است.
  • بهبود حریم خصوصی و امنیت: با استفاده از شبکه Celestia، داده ها و اطلاعات مربوط به هر تراکنش با سرعت بالا در شبکه در گردش است و از طرفی تمامی اعضای شبکه به اطلاعات صحیح دسترسی دارند. این موضوع باعث می شود اطلاعات غلط و یا دستکاری اطلاعات در بلاکچین رخ ندهد.
  • قابلیت همکاری با سایر شبکه های بلاکچین: شبکه Celestia برای دستیابی به قابلیت همکاری با سایر شبکه های بلاکچین تلاش می کنند. به بیان ساده، Celestia می تواند یک پایگاه برای انتقال اطلاعات بین لایه های اصلی و لایه های بالاتر باشد.
  • حاکمیت جامعه محور: ارز Tia و شبکه Celestia یک مدل حاکمیت جامعه محور را اتخاذ می کنند، که در آن تصمیمات و تغییرات در شبکه از طریق اجماع بین شرکت کنندگان شبکه انجام می شود. این فرآیند تضمین می کند که منافع و صداهای جامعه نشان داده می شود و شبکه به شیوه ای غیر متمرکز و فراگیر تکامل می یابد.
  • تیم فنی با سابقه: این پروژه تیم فنی بسیار قوی و با سابقه ای دارد که سابقه کار کردن روی پروژه های موفقی را در کارنامه خود دارند و همین موضوع باعث شده یک نگرش برای افزایش مقیاس پذیری را ارائه دهند.

اهداف پلتفرم celestia

اهداف پلتفرم celestia

اهداف پلتفرم celestia

در این جا قصد داریم برترین اهداف شبکه Celestia را باهم بررسی کنیم:

  • تمرکز زدایی: بلاکچین Celestia با هدف توزیع قدرت و کنترل شبکه توسط اعضای شبکه، تضمین می کند که هیچ نهاد واحدی بر سیستم قدرت کامل ندارد. این امر باعث افزایش شفافیت، امنیت و انعطاف ‌پذیری می ‌شود.
  • افزایش مقیاس پذیری: هدف Celestia بهبود مقیاس پذیری فناوری بلاکچین است که امکان انجام تراکنش های بالاتر و زمان های تایید سریع تر را فراهم می کند. این امر از طریق استفاده از مکانیسم های اجماع نوآورانه و بهینه سازی شبکه به دست می آید.
  • جداسازی لایه های اجرا و اجماع: Celestia با جداسازی لایه های اجرا و اجماع، انعطاف پذیری و ماژولار بودن را افزایش می دهد. این موضوع امکان توسعه قراردادهای هوشمند و برنامه ‌های غیرمتمرکز (dApps) را فراهم می‌ کند که می ‌توانند در بلاکچین های مختلف اجرا شوند.
  • کارمزدهای کاهش یافته: هدف Celestia کاهش کارمزد تراکنش ها در مقایسه با سیستم های مالی سنتی است که باعث می شود کاربران در دسترس تر و مقرون به صرفه تر باشند. با بهینه سازی شبکه و بهبود کارایی، Celestia تلاش می کند تا هزینه های تراکنش را بدون به خطر انداختن امنیت به حداقل برساند.
  • کمک به شبکه های لایه اولی : هدف Celestia همکاری با شبکه های بلاکچین لایه ۱ موجود، ارائه پشتیبانی و قابلیت همکاری است. این همکاری اکوسیستم کلی بلاکچین را تقویت می کند و با استفاده از نقاط قوت پلتفرم های مختلف، نوآوری را تشویق می کند.
  • ارتباط بین لایه‌ های اول و لایه‌ های بالاتر: هدف Celestia تسهیل ارتباطات و تبادل اطلاعات بدون به خطر انداختن امنیت بین بلاکچین ‌های لایه ۱ و لایه‌ های بالاتر، مانند راه‌ حل‌ های مقیاس ‌پذیری لایه ۲ یا سایر شبکه‌ های خارج از زنجیره است. این قابلیت همکاری امکان ایجاد برنامه‌ های غیرمتمرکز پیچیده را فراهم می‌ کند که می ‌توانند از مزایای چندین لایه استفاده کنند.
  • زیرساخت مقیاس پذیر: هدف Celestia ارائه یک زیرساخت قوی و مقیاس پذیر است که بتواند حجم معاملات و رشد شبکه را افزایش دهد.
  • حریم خصوصی و امنیت: Celestia با اجرای تکنیک های رمزنگاری پیشرفته و پروتکل های حفظ حریم خصوصی، حریم خصوصی و امنیت کاربر را در اولویت قرار می دهد. این تضمین می کند که اطلاعات حساس محرمانه باقی می ماند و از دسترسی غیرمجاز محافظت می شود.
  • حاکمیت و مشارکت جامعه: هدف Celestia پرورش یک مدل حاکمیتی قوی است که جامعه را در فرآیند های تصمیم گیری درگیر می کند. Celestia با اجازه دادن به دارندگان توکن برای مشارکت در مدیریت شبکه، تضمین می ‌کند که پلتفرم به صورت غیرمتمرکز و فراگیر تکامل می ‌یابد.

امنیت شبکه celestia

امنیت شبکه celestia

امنیت شبکه celestia

در این بخش قصد داریم امنیت شبکه Celestia را از زوایای مختلف بررسی کنیم:

Celestia امنیت شبکه را بسیار جدی می گیرد و اقدامات مختلفی را برای اطمینان از ایمنی و یکپارچگی شبکه خود اجرا کرده است. این پروژه تحت ممیزی شرکت PricewaterhouseCoopers (PwC) و بررسی های امنیتی کامل قرار گرفته است. این ممیزی به شناسایی هر گونه آسیب پذیری یا ضعف در قراردادهای هوشمند کمک می کند.

تا زمان نگارش این مقاله، شبکه Celestia هک نشده است. این تیم پروتکل های امنیتی قوی را برای محافظت در برابر حملات احتمالی پیاده سازی کرده است و به طور مداوم شبکه را برای هرگونه فعالیت مشکوک زیر نظر دارد.

از نظر عملکرد شبکه نیز، Celestia طوری طراحی شده است که کارآمد و مؤثر باشد. تیم این پروژه تلاش قابل توجهی را برای اطمینان از عملکرد روان شبکه انجام داده است و به روز رسانی ها مستمر برای بهبود عملکرد آن انجام می شود.

همچنین این پروژه از نظر مدیریت و حاکمیت نیز توسط اعضای خود اداره می شود، در نهایت عدم تمرکز در شبکه برقرار است.


آینده ارز دیجیتال TIA

آینده ارز دیجیتال TIA

آینده ارز دیجیتال TIA

در این بخش قصد داریم با توجه به موارد بررسی شده، یک آینده برای این پروژه متصور شویم:

دوستان، بزرگ ترین چالش بلاکچین های موجود افزایش مقیاس پذیری و در عین حال حفظ امنیت شبکه و غیرمتمرکز بودن است. برای افزایش مقیاس پذیری راه های مختلفی پیشنهاد شده اما پروژه Celestia اولین پروژه ماژولاری می باشد که تمامی تمرکز و هدف خود را برای جدا کردن لایه اجماع و اجرا گذاشته است و تضمین می کند که اطلاعات و داده ها در دسترس باشند. همین موضوع باعث می شود امنیت شبکه افزایش یابد و سرعت پردازش تراکنش ها افزایش یابد.

این هدف بسیار مهم در کنار بنیان گذاران و تیم فنی قوی باعث شده این پروژه به یکی از آینده دار ترین پروژه های دنیای کریپتوها تبدیل شود. احتمالا خیلی زود شاهد پروژه های مشابه Celestia خواهیم بود که تمرکز خود را روی یک لایه از بلاکچین می گذارند.

در نهایت می توان با توجه به موارد گفته شد و استناد به نقاط قوت این پروژه، در نظر بگیریم که ارز TIA در بازه زمانی بلند مدت می تواند رشد خوبی را تجربه کند.

ممنون که تا پایان مقاله”ارز تیا چیست؟“همراه ما بودید.

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

محقق و علاقه مند به بلاکچین و ارزهای دیجیتال

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها