ارز الروند چیست؟ | آینده ارز الروند

رمز ارز ERD چیست؟
بازدید 44
۰

ارز الروند چیست؟ ، اکو سیستم ELROND در تاریخ ۱ سپتامبر ۲۰۲۰ ارز بومی خود را از ERD به EGLD تغییر نام داد. اینکه علت این تغییر نام چه بود را در ادامه به تفصیل شرح خواهیم داد.هدف اصلی بلاکچین ELROND حل مشکل مقیاس پذیری است.همانطور که بارها گفته شده است فاکتور مقیاس پذیری یا همان scabality در بلاکچین بسیار حائز اهمیت است،مشکلی که اتریوم و بیت کوین در حال دست و پنجه نرم کردن با ان هستند.

شما می توانید مقالات تحلیل ارز دیجیتال الروند EGLD، کیف پول های ارز الروند EGLD را مطالعه نمایید، همچنین می توانید در صفحه قیمت لحظه ای الروند EGLD در پایگاه خبری زوم ارز، (قیمت الروند | قیمت EGLD) را مشاهده نمایید.

الروند EGLD چیست؟

این توکن نخستین بار در جولای ۲۰۱۹ طی یک IEO در صرافی بایننس عرضه شد.اینکه یک صرافی به این مهمی پشتیبان یک ارز باشد و در launchpad ان عرضه شود،یکی از نکات مثبت الراند است.در عرضه اولی ۵ میلیارد توکن عرضه شد.ان زمان قرار بود کل عرضه ERD برابر با ۲۰ میلیارد توکن باشد.در تاریخ ۱ سپتامبر ۲۰۲۰ توکن بومی شبکه از ERD به EGLD تغیییر نام داد.هر ۱۰۰۰ ERD برابر با ۱EGLD است،بنابراین عرضه کل از ۲۰ میلیارد ERD به ۲۰ میلیون EGLD تغییر پیدا کرد که تا کنون ۱۳ میلیون عدد ان توزیع شده است.از این توکن برای مدیریت و استیکینگ استفاده می شود و پاداش اعتبارسنج ها نیز با همین توکن داده می شود.اگر فردی بخواهد در استیکینگ شبکه شرکت کند باید باید توکن EGLD را خریداری بکند.از این توکن میتوان برای رای گیری در زنجیره نیز استفاده کرد.اینکه چرا توکن از الراند به الراندگلد تغییر نام یافت را می توانید در این مقاله بخوانید.


نیم نگاهی به ارز دیجیتال EGLD

نام اختصاری EGLD
نوع  ارز COIN
عرضه کل ۲۳.۰۱۶.۲۹۸
مقدار درگردش ۲۰.۶۵۰.۱۳۱
وب سایت رسمی website
بلاکچین اکسپلور explorer.elrond.com

bscscan.com

elrondscan.com

elrondmonitor.com

وایت پیپر https://elrond.com/assets/files/elrond-whitepaper.pdf
پیج های ارتباط رسمی elrond.com

elrondwiki.com

twitter.com

reddit.com

سورس کد https://github.com/ElrondNetwork
آدرس قرارداد ۰xbf7c81fff98bbe61b40ed186e4afd6ddd01337fe

همکاری های الراند

رمز ارز ERD چیست ؟

همکاران پروژه erd

یکی از نکته های منفی پروژه ها می تواند این باشد که فاقد مشارکت و شبکه سازی است.یکی از مزیت های اصلی شبکه الراند که ان را تا حد زیادی معتبر می کند همکاری های متعددی که انجام داده است.یکی از مهم ترین همکاری های این شبکه،مشارکت با کمپانی بزرگ SAMSUNG است.

از دیگر مشارکت ها میتوان از payment,smartbill,chainlink,band,nash,netopia نام برد.الراند در برقراری مشارکت ها تعصب خاصی ندارد و انها را به شرکت ها و پروژه های خاصی محدود نمی کند.


تیم موسس الراند

تیم موسس این پروژه مجموعه ای از مهندسان و کارافرینانی است که هدف اصلی انها حل مشکل مقیاس پذیری است.چند نفر از افراد برجسته این شبکه عبارت اند از:

بنیامین منچو (Beniamin Mincu):

این شخص مدیرعامل و بنیان گذار پروژه است.وی از اولین پیشگامان بلاکچین در اروپا است.از پروژه های قبلی که این شخص در ان کار کرده است میتوان از NEM Core نام برد،همچنین او در metachain capital کار کرده است که هدف این شرکت جمع اوری بودجه برای پروژه ها و ایده ها در حوزه بلاکچین است.

لوسیان تودا (Lucian Todea):

این شخص مدیر ارشدفنی و از بنیان گذاران شبکه است.از کارهای قبلی تودا میتوان از راه اندازی soft32 نام برد.همچنین او از سرمایه گذاران اولیه در Typing DNA و Smart Bill بوده است.

لوسیان منچو (Lucian Minco):

بنیان گذار و مدیر ارشد اطلاعات است.این شخص به طور خود اموز بسیاری از مفاهیم را یاد گرفته است.از کارهای قبلی او میتوان از مهندسی در Uhrenwork نام برد.


وضعیت توکن EGLD:

در زمان نگارش این نوشته الراند گلد رتبه ۷۴ را در سایت معتبر coinmarketcap به خود اختصاص داده است ، حجم معاملات ان حدود ۶ میلیون ، ارزش بازار ان حدودا ۱۴۰ میلیون دلار و قیمت ان در محدوده ۹ دلار است.


صرافی هایی که از EGLD پشتیبانی می کنند

رمز ارز ERD چیست ؟

صرافی هایی که ارز erd را پشتیبانی می کنند

از جمله صرافی هایی که در ان میتوانید به معامله الراند گلد بپردازید عبارتند از:Binance،Bittrex،oKEX،Bilaxy نام برد.اولین صرافی ای که الراند را عرضه کرد و ادر اختیار عموم قرار داد Binance بود.حتما در انتخاب صرافی دقت کنید و سعی کنید در صرافی ای به انجام معاملات بپردازید که حجم معاملات بالایی داشته و رابط کاربری ان اسان باشد.


ویژگی های بازر بلاکچین ELROND

همه ی کسانی که با بلاکچین اشنایی دارند به این موضوع اگاه هستند که ۳ عامل اصلی مقیاس پذیری،غیر متمرکز بودن و امنیت از اهمیت بالایی برخوردار است.اکوسیستم ELROND تا حد زیادی سعی کرده است که همه ی این عوامل را پوشش داده و یک بستر کامل ارائه دهد،قبل از اینکه ببینیم الراند برای حل مشکل مقیاس پذیری و امنیت چه راهکارهایی ارائه داده است باید ببینیم چه عواملی مانع مقیاس پذیری بالا میشوند.


موانع مقیاس پذیری

نوع اجماع:

یکی از عوامل که مانع مقیاس پذیری بالا می شود نوع اجماع است.همانطور که قبلا گفته شده است مکانیسم اجماع گواه اثبات کار یا proof of work که هم اکنون اتریوم و بیت کوین در حال استفاده  از آن هستند،از موانع اصلی مقیاس پذیری بالا است،این موضوع زمانی  خود را نشان داد که با پیاده سازی پروژه ها و dapp های زیادی که روی بستر اتریوم شکل گرفت،کارمزد ها و زمان تایید تراکنش بالا رفت،تا حدی که بستر اتریوم قادر به تحمل ان نبود،چرا که اضافه شدن نودهای جدید به شبکه تاثیر مستقیم روی TPS یا همان تعداد تراکنش ها در ثانیه دارد.برای حل این مشکل عده ای از بلاکچین ها از اجماع دیگری به نام  proof of stake یا گواه اثبات سهام استفاده کردند که در ان هر چه تعداد نودهای شبکه بالاتر می رود تاثیری در تعداد تراکنش ها در ثانیه یا همان TPS ندارد و با افزایش نودها،تراکنش ها و dapp ها مشکلی برای مقیاس پذیری پیش نمی اید.

نگهداری کل اطلاعات شبکه توسط هر نود:

یکی دیگر از مشکلاتی که مقیاس پذیری را با مشکل مواجه می سازد این است که همه نودها باید کل اطلاعات شبکه را نگه داری کنند،این موضوع در واقع باعث می شود که هزینه شبکه بالا برود و redundancy یا همان افزونگی افزایش یابد.

دو مورد بالا از عوامل تاثیر گذار در مقیاس پذیری بود،حالا در ادامه می بیینم که بلاکچین الراند برای حل این مشکل چه کار کرده است.


۲ هسته اصلی بلاکچین ELROND

اکو سیستم الراند خود را با دو ویژگی اصلی معرفی میکند.

۱.proof of stake:

الراند برای حل مشکل مقیاس پذیری و امنیت بالای شبکه از مکانیزم اجماع گواه اثبات سهام استفاده میکند و این مکانیزم را S.P.O.S می نامد که مخفف عبارت secure proof of stake است.حالا سوال پیش می اید که چرا الراند خود را امن می نامد؟برای این امنیت بالا چه کار کرده است؟

  • انتخاب تصادفی گروه اجماع:

این نوع انتخاب تصادفی گروه اجماع دقیقا کاری است که بلاکچین algorand از ان استفاده کرده است.البته مزیت الراند به الگورند این است که زمان تایید تراکنش در الراند کمتر از یک ثانیه است اما در الگورند حدود ۱۲ ثانیه است.در این نوع مکانیزم ،گروه اجماع براساس دارایی انتخاب نمی شوند و انتخاب ان ها کاملا تصادفی است ،در واقع S.P.O.S از  عواملی است که به شدت در امنیت شبکه تاثیر گذار است.

  • جابه جایی نودها در شاردها:

یکی از کارهای به شدت جذابی که بلاکچین الراند انجام داده است،این است که نودها در شاردها ثابت نیستند و جای انها دائما در حال تغییر است.این موضوع باعث می شود که نودها در شاردها با هم تبانی نکرده و کنترل کل یک شارد را در دست نگیرندواگر هنوز با مفهوم sharding اشنا نیستید اصلا نگران نباشید در ادامه کاملا ان را توضیح خواهیم داد.

  • پیشنهاد دهنده بلاک باید منبع تصادفی قبلی را تایید و امضا کند.

۲.adaptive state sharding:

شاردینگ در لغت به معنای جداسازی یا دسته بندی است.موضوعی که ذهن هارا درگیر کرده بود این بود که چرا باید نودها کل اطلاعات شبکه را داشته باشند؟چرا صرفا تایید تراکنش ها باید به صورت خطی انجام شود؟اینجا بود که مبحث شاردینگ در بلاکچین مطرح شد.البته شاردینگ قبلا هم در پایگاه های داده استفاده میشد،اما استفاده از شاردینگ در بلاکچین نخستین بار توسط اکوسیستم  zilliqa مطرح شد.


شاردینگ در بلاکچین به چه معناست؟

شاردینگ به معنای پارتیشن بندی افقی پایگاه داده است و اولین بار در اواخر دهه ۹۰ میلادی مطرح شد.در بلاکچین وقتی شبکه به اجزای کوچک تری که شارد نام دارد تقسیم می شود،در واقع شاردینگ رخ داده است.این موضوع زمانی به کار می اید که قرار است تعداد dapp های زیادی روی یک بلاکچین نوشته شود یا زمانی که یک dapp قدرت تراکنش زیادی از شبکه می گیرد.شاردینگ انواع مختلفی دارد که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.

network sharding:

به پارتیشن بندی نود ها در شاردهای مختلف گفته می شود.البته همانطور که گفته شد در الراند این دسته بندی ثابت نیست و مدام جایگاه نودها در شاردها در حال تغییر است.

transaction sharding:

به دسته بندی تراکنش ها در شاردهای مختلف گفته می شود.این نوع از شاردینگ نخستین بار توسط اکوسیستم zilliqa مطرح شد.یکی از انواع دسته بندی تراکنش ها میتواند براساس ادرس فرستنده باشد.

state sharding:

به دسته بندی قراردادهای هوشمند در شاردهای مختلف گفته می شود.


معایب شاردینگ

  1. ممکن است نودها در یک شارد با هم تبانی کرده و کل یک شارد را به دست بگیرند و عمدا تراکنش هارا تایید نکنند و یا به دلخواه کارهایی انجام دهند که به نفع شبکه نیست.پایه اتریوم ۲ به این مشکل نمونه گیری تصادفی است.
  2. ارتباطات بین شاردی:از مشکلاتی است که شاردینگ با ان درگیر است.
  3. صحت اطلاعات

شاردینگ در الراند

رمز ارز ERD چیست ؟

بررسی بلاکچین الراند ، شاردینگ

در بلاکچین الراند از هر سه نوع شاردینگ استفاده می شود.همین موضوع باعث شده است که مقیاس پذیری در الراند به طرز شگفت انگیری افزایش یابد.این شبکه در اولین تست خود قرار بود تعداد ۲۶۰۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد،برای اینکه درک درستی از این عدد داشته باشید باید بدانید که بیت کوین قادر به انجام ۷ تراکنش در ثانیه و اتریوم قادر به انجام ۲۵ تراکنش در ثانیه است.


ماشین مجازی الراند (virtual machine)

ماشین مجازی در واقع بستری برای پیاده سازی قرارداهای هوشمند یا همان smart contract ها است.این ماشین مجازی روی WASM نوشته شده است.این ساختار باعث شده است که قراردادهای هوشمند با هر زبان برنامه نویسی که نوشته شده است که در webassembly قابل ترجمه باشد.پس یکی از مزیت های بزرگ الراند این است که هز زبان برنامه نویسی برای ان قابل ترجمه است برخلاف اتریوم که فقط از زبان برنامه نویسی solidity پیروی می کند.


رقیبان ELROND

رمز ارز ERD چیست ؟

رقیبان پروژه erd

تعدادی از پروژه ها هستند که هدفی مشابه با الراند دارند.در ادامه به تعدادی از این شبکه ها خواهیم پرداخت.

اتریوم (ETH):

اتریووم یکی از رقیبان اصلی الراند است.۲ مزیت اصلی الراند نسبت به اتریوم شامل ۱.گواه اثبات سهام(S.P.O.S) و ۲.شاردینگ است.البته این نکاتی است که  در اتریوم ۲ به انها پرداخته شده است و در صورت راه اندازی موفقیت امیز اتریوم ۲ این مشکلات تاحد زیادی برطرف خواهد شد.

الگوراند(Algorand):

مزیت اصلی الراند نسبت الگورند این است که از sharding استفاده شده است.همین موضوع تا حد زیادی مقیاس پذیری در الراند را افزایش داده است.نوع مکانیزم اجماع در این دو شبکه مشابه یکدیگر است و هر دو گروه اجماع را به صورت تصادفی انتخاب می کنند.البته زمان تایید تراکنش در الگورند ۱۲ برابر الراند است.

زیلیکا (Zilliqa):

همانطور که گفته شد زیلیکا اولین بستری است که از شاردینگ استفاده کرد و تنها از transaction sharding استفاده می کند.این در حالی است که الراند از هر ۳ نوع شاردینگ در شبکه خود استفاده کرده است.تعداد تراکنش هایی که زیلیکا در ثانیه قادر به انجام ان است برابر با ۲،۸۲۸ است و این عددبرای الراند برابر با ۲۶۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه است.ماشین مجازی زیلیکا فقط از قراردادهای هوشمندی که به زبان solidity نوشته شده است،پشتیبانی می کند،در حالی که الراند قادر به ترجمه همه زبان های برنامه نویسی با استفاده از webassembly است.


نقش های شبکه الراند

در شبکه الراند سه نوع نقش وجود دارد که در ادامه به ان خواهیم پرداخت

اعتبارسنج(validator):

اعتبار سنج ها به پردازش تراکنش ها پرداخته و امنیت شبکه را تامین می کنند.در واقع اعتبار سنج ها باید برای ایفای این نقش ERD گرو بگذارند و اگر کار اشتباهی انجام دهند،مجازاتی برای انها در نظر گفته شده است.

مشاهده کننده(observer):

این افراد صرفا ممکن است کل بلاکچین و یا قسمتی از ان را روی سیستم خود ذخیره کرده باشند و به استیکینگ نمی پردازند،پس قاعدتا پاداشی هم دریافت نخواهند کرد.

فیشرمن(fisherman):

این افراد اعتبار بلاک های پیشنهادی را تایید می کنند.فیشرمن ها از ایجاد بلاک های نامعتبر پیش گیری می کنند و قاعدتا برای این کار پاداشی هم دریافت می کنند.این افراد می توانند اعتبار سنج هایی باشد که در اجماع شرکت نکرده اند و یا مشاهده گرها باشند.


سخن پایانی

شبکه الراند تا حد زیادی سعی کرده مشکل مقیاس پذیری را حل کند.از جمله راهکارهایی که ارائه داده استفاده از گواه اثبات سهام و شاردینگ است.همین موضوع باعث شده تعداد تراکنش هایی که الراند در ثانیه قادر به انجام است به ۲۶۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه برسد.اخیرا توکن بومی این شبکه از ERD به EGLD تغییر نام داده است.که علت این رویداد را میتوانید در این مقاله بخوانید.

ممنون از اینکه تا پایان “رمز ارز ERD چیست؟” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم تحلیل گر

من نرگسم. تحلیل گر بازارهای مالی مانند بورس،ارز دیجیتال،فارکس

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها