روانشناسی بازار ارز های دیجیتال | شناخت روان چه تاثیری در معاملات دارد؟

روانشناسی بازار ارز - زوم ارز
بازدید 25
۰

ما در مطلب زیر می خواهیم شما را با روانشناسی بازار های مالی مانند رمز ارزها- بورس و فارکس ، آشنا کنیم .

 

روانشناسی بازار های مالی و ارز های دیجیتال

شما هر چقدر اطلاعات مستندتر وصحیح تری نسبت به ارزهای دیجیتال مختلف در اختیار داشته باشید، به همان نسبت هم در موضوع ترید یا خریدوفروش ارزهای دیجیتال موفق تر خواهید بود .روانشناسی ترید، در بازار رمز ارزها و روانشناسی بازار ارزهای دیجیتال، منوط به شناخت بهتر ارزهای دیجیتالی است که در انتخاب شما برای سرمایه گذاری کاندید شده‌اند.

روانشناسان معتقدند که با بالا بردن آگاهی نسبی خود در برابر اتفاقات احتمالی که قرار است در بازار رخ دهد، در واقع پیش‌بینی‌های بهتری را نسبت به تغییرات قیمتی احتمالی ارزها در بازار خواهید داشت. بامطالعه مطلب زیر با فنون روانشناسی ترید آشنا می شوید . وبا راهکارهای درست در بازار ارز دیجیتال به سوددهی بالا تر خواهید رسید .

روانشناسی بازار ارزهای دیجیتال در زوم ارز


بررسی کاربرد روانشناسی در بازارهای مالی

روان‌شناسی در بازار ارزهای دیجیتال مقوله ای است که توجه بیشتر سرمایه گذاران ارز دیجیتال و بیت کوین را به خود جلب کرده است .
پیش از هر کاری برای سرمایه‌گذاری بهتر است بدانیم چه سرمایه‌گذاری می‌تواند خطرناک باشد .وممکن است سرمایه‌مان در خطر باشد ویا اینکه از بین برود.

مطالعه بیشتر: آزمون روانشناختی قبل از ورود به بازار های مالی

سرمایه گذاری در بازار ارز های دیجیتال به دلیل طبیعت پر نوسان بازار و تغییرات قیمتی غیرمنتظره بسیاری از ارزها، معمولا با دو مفهوم ریسک و بازده  سنجیده می‌شوند.
هرچقدر ریسک کمتر و بازده بیشتر باشد این مورد برای سرمایه گذاری مناسبتر است.

برای درک موضوعات بازارهای مالی ، نیاز به درک کمی از روانشناسی بازار داریم. در هنگام انجام معامله تمام احساسات و خواسته ها ی هر فرد بیشتر از حالت معمول است.اگر نقاط ضعف و کاستی های خود را بدانید ،به شما کمک خواهد نمود که در معاملات شکست نخورید. اگر شما بتوانید به درستی رفتار روانشناسی معامله گران دیگر را نیز بسنجید به موفقیت خواهید رسید.

احساساتی همانند خشم، عصبانیت، ترس و امید داشتن گام نخست سرمایه گذاری خواهد بود که اغلب برای سرمایه گذار بسیار مهم می باشد.
ضعف و طمع، نداشتن سرعت عمل و اعتماد به نفس بالا سرمایه گذار را به چالش کشیده و سرمایه گذاری او را به خطر می‌اندازد .

طمع ،افراد را به مشارکت در بازارهای مالی تشویق می کند شما که در زندگی روزمره بیش از حد محتاط هستید، ممکن است فرصت های زیادی را در معاملات سودآور بازار از دست بدهید، بنابراین بهترین راه حل برای شما انتخاب نوع دیگری از کسب و کار می باشد. کسب و کاری که امن تر و کم ریسک تر باشد.


تقابل احساس و منطق

برای یک معامله گر با تجربه، داشتن منطق طبیعی است ولی یک معامله گر تازه کار، قبل از اولین معامله خود نیازمند داشتن منطق است.
احساس، شور و شوقی است که هر معامله گر دارد، اما تعدادی از معامله گرانی که  احساسات بیش از حد دارند ،در معاملات خود شکست می خورند.


کنترل هیجان در معامله

اگر فرد به دنبال نظر دیگران باشد.اگر با افکار و منطق خود (بدون داشتن اطلاعات کافی از بازار سرمایه) کار می کند .
یا اگر بدون هیچ برنامه ریزی قبلی وارد بازار ارز دیجیتال شده است .باید دانست  که وی  با شور و هیجان در بازار مالی حرکت می کند و دلیل و منطق کافی ندارد.
بهترین راه حل درمان ، آماده کردن یک طرح مالی از فعالیت های بازار ارزهای دیجیتال برای کنترل هیجان است .
جدا کردن و نادیده گرفتن احساسات از معاملات تقریباً ناممکن می باشد و با تنظیم و استفاده از استراتژی هاوراهکارهای مناسب و کاربردی، فقط معامله گران حرفه ای میتواننددخالت و درگیری احساسات و سوگیری ها در معاملات خود را به حداقل برسانند.

 


امید و انتظار

البته در هنگام ورود به بازار معامله گر به امید کسب سود وارد بازارهای مالی می شود و اگر چنین امیدی در ابتدای ورود به بازار وجود نداشته باشد انگیزه ای جهت ورود به بازار وجود نخواهد داشت.
برای معامله گر امیدواری محرکی برای فعالیت است. و با توجه به اینکه هدف از بیشتر فعالیت ها بدست آوردن سود است، اگر امید و انتظار بیش از حد باشد، خطراتی ناشی از اغراق در توانایی های خود از تجزیه و تحلیل موقعیت موجود برای آن کار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: چطور ارزهای دیجیتال را خرید و فروش یا ترید کنیم ؟

مثلاً ممکن است در تصورات خود ، درآمد اندک واقعی را به یک سود بسیار زیاد و دست نیافتنی تبدیل کنید .امید و انتظار باید با محاسبات معقول و منطقی همراه شود که قابل دستیابی باشد بنابراین انتظار بیش از حد و اغراق آمیز معامله گر تازه کار و مبتدی را شکست خواهد داد .

وقتی هم که معامله گر در ضرر دست و پنجه نرم می کندو امید به تغییر در بهبود اوضاع دارد این نوع امید سمی و کشنده است.

امید و انتظار


تقابل امید و ناامیدی در سرمایه گذاری

با ضرر و زیان جزیی واندک در سرمایه گذاری امید به برگشت وجود دارد که اغلب توجیه پذیر و اجتناب ناپذیر است.
حال اگر زیان ادامه داشته باشد در این زمان برای معامله گر بسیار دشوار و سخت خواهد شد که ارزیابی منطقی از موقعیت و وضعیت موجود داشته باشد. در این صورت بهترین راه حل آن است که موقعیت معامله خود را هر چه سریعتر قبل از اینکه ضرر سنگین شود کاملا ببندد یا اینکه حداقل قسمتی از معامله خود را خارج کند که این تصمیم کاملا با توجه به اینکه معامله گر تا چقدر می تواند خواسته های خود را کنترل کند تغییر می کند.
حال اگر که ضرر و زیان بحرانی و خطرناک شود ، امید میبایست بواسطه یاس و ناامیدی جایگزین شود . در چنین بازاری بیشتر معامله گران احساس نابودی وسرافکندگی خواهند داشت معامله گران تازه کار نیز اغلب بسیار ضعیف و ناامید می شوند .

معامله گرانی که موفق شوند و از مقابله امید وناامیدی عبور کنند و در این جنگ پیروز و سربلند شوند می توانند خود را به عنوان معامله گران موفق بازار بدانند. با این حال در شغل حرفه ای بعدی ممکن است ترس مسیر معامله سرمایه گزاران را عوض کند.


روانشناسی در ترید

تنها انگیزه منطقی ترید کردن ، کسب درآمد است. وقتی تریدر از این انگیزه منطقی تمرکزش را از دست بدهد، ضرر می‌کند.از تریدرهای زیادی که وارد بازار میشوند فقط تعداد کمی از آنها موفق میشوند. کسانی که رفتارهای احساسی دارند شکست میخورند.

غیر حرفه ای ها هم مانند کودکانی ترید میکنند و منتظر میمانند تا دیگری درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرد. اما حرفه ای ها با برنامه ریزی که بر روی ورود و خروج سرمایه شان دارند، سرنوشتشان را در دست خود می گیرند.
قبل از ورود به ترید می بایست پارامترهای مختلف سود و زیان را بررسی کنید. به همین علت است که باید استراتژی خروجتان را بنویسید و به آن عمل کنید. یکی از اشتباهات معمول تریدرها، این است که معامله ی زیان ده را نگه می دارند. میخواهند به ترید شان فرصت بدهند تا سودآور شود . ولی اشتباه می کنند اولین ضرر، بهترین ضرر است، این قانون کسانی است که با چشم باز ترید میکنند.
تریدرهای موفق باهوش، کنجکاو و متواضع هستند.
تریدرهای موفق پس از تست الگوهای مختلف ، ریسک و سود را اندازه میگیرند و بر ساختن حسابشان متمرکز می‌شوند .


روانشناسی معاملات

مروری بر روان شناسی معاملات ارز دیجیتال

امروزه بحث روانشناسی در علوم مختلف از جمله سرمایه گذاری داغ شده است. پیشرفت علوم مالی رفتاری در شناخت سوگیری های مختلف در فرهنگ های مختلف و در جوامع گوناگون ، باعث شده تا توجه سرمایه گذاران و معامله گران زیادی را به راهکار های روانشناسان در سرمایه گذاری بازار سرمایه و ارز های دیجیتال جلب کند.


انواع سوگیری ها در بازار ارزهای دیجیتال و استراتژی های مقابله با آنها

سوگیری فرا اعتمادی

معامله گران زیادی هستند که بسیاری از وقت خود را صرف مطالعه بازار ارزهای دیجیتال و بررسی روش های سرمایه گذاری و مسائل مالی کرده اند، و دانش خود را برای انجام هرگونه سرمایه گذاری کافی می دانند.

از آنجا که افراد مبتلا به سوگیری فرااعتمادی به اطلاعات و شناخت خود از بازار بیش از حد اعتماد دارند معمولاً دست به انجام معاملات سنگین می زنند که ریسک سرمایه گذاری آنها را بالا میبرد. مطالعات نشان می دهد سوگیری فرااعتمادی در معامله گران با افزایش تجربه سرمایه گذار افزایش می یابد.

برای غلبه بر سوگیری های فرا اعتمادی تنظیم و پیروی از استراتژی هایی که ورود، خروج و میزان سرمایه گذاری ها را مدیریت و کنترل می کند ، می تواند ریسک معاملات افراد با سوگیری فرا اعتمادی را کاهش دهد.

سوگیری ضرر گریزی

ترس از ضرر کردن در یک معامله امری طبیعی است. معامله گران بسیاری وجود دارند که ترس از ضررکردن در آنها بسیار بیشتر از حرص کسب سود است که نتیجه آن ممکن است ماندن در معامله ای ضرر ده باشد.

برای غلبه بر سوگیری ضرر گریزی تنظیم و پایبندی به استراتژی مدیریت ریسک مبنی بر تشخیص تعداد معاملات باز و میزان ریسک هر کدام از معاملات، این امکان را به سرمایه گذار می دهد تا ریسک سرمایه گذاری را در سبد معاملاتی خود تقسیم کند .

سوگیری تآییدی

افراد زیادی هستند که تمایل به شنیدن اخباری دارند که اطلاعات آن ها را تآیید کند . همچنین معامله گرانی بسیاری هستند که صرفاً به اخبار مثبت درباره سهامی که در اختیار دارند و یا قصد خرید آن را دارند توجه می‌کنند ، و اخبار و اطلاعات منفی را نادرست می پندارند.

برای غلبه بر سوگیری تآییدی باید عنوان کنیم کهاز بهترین راه های غلبه بر این تعصب ، سنجش مجدد باورهای اولیه خود می باشد.

بهتر است معامله گر به دنبال اخبار یا اطلاعاتی باشد که مخالف نظریه او می باشد. سپس با مقایسه امکان تصمیم گیری آگاهانه تری برایش فراهم می شود. یا با مشورت با متخصصین بازار سرمایه و ارز ها دید گسترده تری برای تصمیماتش پیدا کند .

سوگیری لنگر اندازی

در این مورد معامله گر در بازار خاص یا معامله ی خاص به طور احساسی وابسته شده و به امید بازگشت قیمت به روند اولیه خود حاضر به خروج از معامله مذکور نمی شوند.

برای غلبه بر این سوگیری تسلط بر روندهای قیمتی ، در بازه های زمانی مختلف (روزانه- هفتگی- سالانه) و تشخیص دقیق سطوح حمایت و مقاومت و به طور کلی پایبندی به استراتژی های معاملاتی ، نقاط ورود و خروج در یک معامله را برای سرمایه گذار روشنتر می کند .


۵ نکته مهم و واقعی در تریدینگ

قبل از انجام ‏ تریدینگ اجازه دهید به بررسی برخی واقعیت ها بپردازیم که بسیاری از معامله گران به شما نمی گویند. در اینجا پنج نکته واقعی درباره تریدینگ آورده شده است که توجه به آنها راهکاری جهت حفظ ارزش زمان و سرمایه شماست .

بیشتر بخوانید: ترید چیست؟ تریدر کیست؟

۱. برای پول درآوردن، پول لازم است :تریدینگ یک سرگرمی نیست. یک تجارت  است و مانند اکثر مشاغل، در تریدینگ برای به دست آوردن سود قابل توجه می بایست مبلغ مناسبی را بیاوریدو سرمایه گذاری کنید. انتظار نداشته باشید با مبلغ پایین بتوانید به مبالغ بالای درآمد برسید .

۲. شما باید جایی معامله کنید که واکنش های خوبی در جریان باشد : اگر تازه کار هستید و می خواهید صرفا بازار را تست کنید. فرصت‌هارا در زمانی از روز  که بیشترین دسترسی را برای تجارت دارید به حد اکثربرسانید . این یک استراتژی و راه خوبی است . اما اگر در مورد توسعه مهارت تجاری خود جدی هستید، وقتی بازار ،بیشترین فرصت را به شما می دهد باید ترید کنید.

۳. هیچ روش تضمین شده ای برای تریدینگ وجود ندارد: هیچ روش تضمین شده یا یک اندیکاتور، روش، استراتژی یا سیستمی وجود ندارد که بتواند ۱۰۰٪ از زمان سود معاملات تجاری نصیب شما کند. اما بسیاری از معامله گران هستند که در حال حاضر تمام وقت ترید  می‌کنند و مصمم هستند که به طور مداوم سودآور باشند.

۴. تریدینگ مناسب همه افراد نیست : به دلایل بالایی حداقل ۹۵٪ از معامله گران جدید نهایتا شکست می خورند. برای سودآوری مداوم نیازمند زمان، تلاش و پشتکار بسیاری هستیم .

۵. شما بیشتر از آن چه که فکر می کنید، اشتباه خواهید کرد: یک معامله گر برای سودآوری لازم نیست نرخ سودش خیلی بالا باشد. اگر متوسط سود بازار به اندازه کافی بالا باشد، برخی از معامله گران می توانند با نرخ سود پایین نیز سود کسب کنند.

از شما ممنونیم که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

طاهره محمدیان

کارشناس روانشناسی | پژوهشگر فناوری های جدید وتولید محتوا

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها