آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

CCI چیست | آموزش ویدیویی 📹 معامله گری و کار با اندیکاتور CCI

CCI چیست

CCI چیست ،CCIمخفف عبارت Commodity Channel Indexاست.اندیکاتورCCIنخستین بار توسط دونالد لمبرت در سال ۱۹۸۰ به بازار سهام معرفی شد.نحوه ی کار این ابزار به این صورت است که قیمت فعلی را با میانگین قیمت گذشته مقایسه میکند. بازه ی این اندیکاتور بین سطح +۱۰۰تا _۱۰۰ است.

کاربردهای اندیکاتورهای CCI

•تشخیص روندهای حرکتی

•سیگنال خرید و فروش (نقاط بحرانی و خط صفر)

•واگرایی های صعودی و نزولی


روش محاسبه اندیکاتور CCI

قیمت دارایی ( PRICE )

میانگین متحرک دارایی (MA)

انحراف معیار (D)

آموزش اندیکاتور CCI


ابزار CCIجزو کدام دسته از اندیکاتورها قرار دارد؟

CCIدر دسته اسیلاتورها قرار دارد،اسیلاتورها اندیکاتورهای نوسانگر هستند .اسیلاتورها ما را از میزان هیجان خرید و فروش حاضر در معاملات اگاه میکنند.نکته ی قابل توجه این است که ما تنها اجازه داریم که از اسیلاتورها ،واگرایی بگیریم.


اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور CCI

اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور CCI:این اندیکاتور از سه باند تشکیل شده است.باند پایینی از سطح -۱۰۰به پایین را شامل میشود که منطقه ی اشباع فروش است،این منطقه حالتی است که فروشنده های ان سهم زیاد شده و نشان دهنده فروش هیجانی و تشکیل کف بازار است.باند بالایی از سطح ۱۰۰+به بالا است و نشان دهنده منطقه اشباع خرید است و حالتی را نشان میدهد که خریداران سهم زیاد شده و تقاضا برای ان سهم بالاگرفته است و نشان دهنده خرید هیجانی و تشکیل سقف بازار است.میانه دو عدد _۱۰۰و +۱۰۰باند معاملاتی نام دارد.

 


آموزش ویدیویی اندیکاتور CCI


۱.تشخیص روندهای حرکتی:

یکی از کاربردهای این اندیکاتور تشخیص روندهای حرکتی است. وقتی شاخص اندیکاتور وارد باند پایینی یعنی سطح کمتر از ۱۰۰_میشود،نشان دهنده روند نزولی است.زمانی که شاخص اندیکاتور وارد باندبالایی یعنی سطح بالاتر از +۱۰۰میشود ،نشان دهنده روند صعودی است.زمانی که شاخص اندیکاتور از منطقه ی _۱۰۰وارد منطقه ی+۱۰۰میشود،سیگنال خرید،و زمانی که از منطقه ی +۱۰۰ وارد منطقه ی _۱۰۰ میشود سیگنال فروش میدهد.وقتی که شاخص اندیکاتور وارد منطقه ی _۱۰۰ یا منطقه ی اشباع فروش میشود،تعدادی معامله گر باهوش و تازه نفس وجود دارند که ارز را در این قیمت میخرند و روند قیمت بعد از ان صعودی میشود و همینطور زمانی که شاخص اندیکاتور وارد منطقه ی +۱۰۰ یا اشباع خرید میشود،معامله گران باهوش در این مرحله ارز خود را میفروشند تا دوباره فرصت مناسبی برای خرید پیدا کنند.


۲.سیگنال های خرید و فروش:

حالت اول:وقتی که شاخص اندیکاتور از منطقه _۱۰۰به منطقه ی معاملاتی یعنی منطقه ای بین _۱۰۰تا+۱۰۰میرسد، از قبل گفتیم که این نشان دهنده سیگنال خرید است ولی بهتر است در خرید عجله نکنیم و صرفا در این مرحله درباره خرید فکرکنیم.وقتی که اندیکاتور موفق شد از منطقه ی باند معاملاتی به سمت  باند بالایی یعنی+۱۰۰برود،ما خرید را قطعی میکنیم.

حالت دوم:وقتی که شاخص اندیکاتور از منطقه +۱۰۰ به منطقه ی معاملاتی یعنی منطقه ای بین _۱۰۰و+۱۰۰میرود،از قبل گفتیم که این نشان دهنده سیگنال فروش است اما در فروش عجله نمیکنیم تا تاییدیه های لازم را بگیریم و بعد از سهم خارج میشویم،زمانی که اندیکاتور منطقه معاملاتی را قطع کند و وارد باند پایینی شود فروش خود را قطعی میکنیم.

حالت سوم :زمانی اتفاق می افتد که شاخص اندیکاتور مدام در باند معاملاتی نوسان میکند.در این حالت کاری انجام نمیدهیم و منتطر میمانیم تا اندیکاتور CCI وضعیت واضح تری را به نمایش بگذارد.


۳.واگرایی در اندیکاتورCCI

یکی از روش هایی که که توسط ان میتون از اندیکاتور CCIسرنخ هایی برای ورود به معاملات استفاده کرد استفاده از واگرایی ها است.این روش به ما کمک میکند تا معاملات خود را بهینه تر کنیم.از این نکته میتوان در محدوده های اشباع خرید یا فروش استفاده کرد.اگر در منطقه ی اشباع خرید هستیم باید به دنبال واگرایی های منفی و اگر در منطقه ی اشباع فروش هستیم به دنبال واگرایی های مثبت باشیم و به عنوان تاییدیه های خرید و فروش از انها استفاده کنیم.

3.واگرایی در اندیکاتورCCI:شکل بالا نمودار BTC\USDTرا در تایم فریم روزانه نشان میدهد.همانطور که در شکل میینید در ناحیه ای که مشخص شده است ،نمودارقیمت سقفی پایین تراز سقف قبلی زده است ولی شاخص اندیکاتور سقفی بالاتر از سقف قبلی زده است.این واگرایی از نوع،واگرایی منفی است و پس از ان قیمت روند نزولی را تجربه کرده است.اگر اطلاعات کافی راجع به واگرایی ها ندارید به شما توصیه میکنیم حتما مطلب اموزشی راجع به واگرایی هارا به صورت کامل بخوانید.


خط روند در اندیکاتورCCI

از نکته های بسیار مهم این اندیکاتور،این است که میتوان برای ان خط روند کشید و از ان برای اشکارسازی معاملات استفاده کرد،کافیست برروی کف ها یا سقف های CCIخط روند بکشیم.اگر خط روند کف شکسته بشود،اغاز روند نزولی است و سیگنال فروش است.اگر خط روند سقف شکسته بشود،اغاز روند صعودی است و سیگنال خرید است.


استراتژیDTF

دراین استراتژی از دو بازه زمانی برای اندیکاتور CCIاستفاده می کنیم.

۱.تایم فریم مادر:وضغیت روند را مشخص کنید

۲.تایم فریم معامله:وضعیت سیگنال دهی را مشخص میکند

در این روش از صعودی بودن روند در تایم فریم مادر مطمین میشویم.درصورت تایید در تایم فریم معامله به دنبال سرنخ خرید میگردیم.در بازه زمانی معامله CCIدر منطقه ی اشباع خرید باشد،واگرایی را چک میکنیم،در صورت وجود واگرایی تایید قوی بر روند صعودی ست.تا زمانی که CCIدر بازه زمانی مادر صعودی است و یا ۱۵۰ را رد کرده باشد در فروش عجله نمیکنیم.تا زمانی که روند در تایم فریم مادر ،وارد باند معاملاتی شد،اقدام به فروش میکنیم و در تایم فریم پایین تر منتظر سیگنال فروش نمی مانیم.


نتیجه کلی:

توجه به این نکته حایز اهمیت است که نباید برای خرید یا فروش تنها به بررسی یک اندیکاتور اکتفا کرد بلکه باید اندیکاتورهای مختلف را بررسی کرد و تصمیم نهایی را با استفاده از ان ها گرفت.این اندیکاتور نقاط اشباع خرید و فروش را به خوبی برای ما نمایان می کند،از مزیت های دیگر این اندیکاتور این است که حرکت و جهت روند را شناسایی می کند و نقطه ورود و خروج درستی را برای ارز ما تعیین میکنند.

ممنون از اینکه تا پایان ” CCI چیست ” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

تیم تحلیل گر
تیم تحلیل گر
من نرگسم. تحلیل گر بازارهای مالی مانند بورس،ارز دیجیتال،فارکس

2 دیدگاه دربارهٔ «CCI چیست | آموزش ویدیویی 📹 معامله گری و کار با اندیکاتور CCI;

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین مقالات منتشر شده