تعریف MiCA و تأثیر آن بر کاربران کریپتو در اروپا

1705048944 e6e273379183958085924437630ff92be04eeaf2
بازدید 23
۰

 تعریف MiCA و تأثیر آن بر کاربران کریپتو در اروپا

به گزارش زوم ارز، مقررات بازار اتحادیه اروپا در دارایی‌های رمزنگاری شده MiCA به عنوان اولین چارچوب قانونی جامع جهان برای دارایی‌های رمزنگاری مطرح شده است. هدف اصلی این نقطه عطف نظارتی، تبدیل صنعت کریپتو در منطقه یورو به یک محیط شفاف و امن برای سرمایه‌گذاران است. مقررات MiCA در برابر صادرکنندگان دارایی‌های رمزنگاری و ارائه‌دهندگان خدمات قابل اعمال است.

حال بیایید به آنچه تحت پوشش مقررات MiCA قرار می‌گیرد، دلایل اجرای آن، و تأثیر آن بر کاربران رمزارز در اروپا نگاهی بیندازیم. این مقررات شامل موارد زیر است:

MiCA چیست؟

MiCA، یا “بازار در دارایی های رمزنگاری”، اولین چارچوب قانونی اتحادیه اروپا است که برای دارایی های رمزنگاری در اروپا اعمال می‌شود. این چارچوب بر اساس بهترین شیوه های مقررات موجود در اتحادیه اروپا در زمینه اوراق بهادار معاملاتی سنتی استوار است و این مقررات را برای دارایی های رمزنگاری و استیبل کوین ها اعمال می‌کند.

پارلمان اروپا تصویبی تأیید کرد تا مقرراتی برای نظارت بر ارائه خدمات رمزنگاری و صدور دارایی های رمزنگاری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه شود.

هدف اصلی MiCA حمایت از نوآوری در ارزهای دیجیتال است و ارایه یک فریمورک قانونی برای کاهش خطرات مرتبط با دارایی های کریپتو و تضمین ثبات مالی است. این چارچوب ارائه‌دهندگان خدمات کریپتو را ملزم می‌کند تا مجوز دریافت کرده و در کشورهای عضو اتحادیه اروپا با تنظیم‌کننده‌های مالی ثبت نام کنند.

MiCA مستلزم چیست؟

MiCA، یا “بازار در دارایی های رمزنگاری”، مقرراتی است که توسط اتحادیه اروپا برای ارائه دهندگان خدمات فعال در تجارت، مدیریت، صدور و مشاوره دارایی های رمزنگاری اعمال می‌شود. این مقررات شامل صرافی‌ها، پلتفرم‌های معاملات ارز دیجیتال، کیف‌پول‌های نگهبانی و شرکت‌های مشاوره و مدیریت در اتحادیه اروپا می‌شود. همچنین، این مقررات برای صادرکنندگان دارایی‌های کریپتو و ارائه‌دهندگان خدمات خارج از اتحادیه اروپا که تمایل به تجارت با کشورهای عضو هستند، اعمال می‌شود.

مقررات رمزنگاری MiCA با وضوح دارایی‌های رمزنگاری‌شده‌ای را که از فناوری دفتر کل DLT استفاده می‌کنند، تعریف می‌کنند و تمایزات خاصی بین ارزهای دیجیتال و توکن‌ها ایجاد می‌کنند. این چارچوب نظارتی سه نوع دارایی رمزنگاری را پوشش می‌دهد: توکن‌های ART، توکن‌های EMT، و توکن‌های ابزار (دارایی‌های رمزنگاری که EMT یا ART نیستند).

MiCA قوانین سخت‌گیرانه‌تری را برای استیبل کوین‌ها اعمال می‌کند و از مکانیسم‌های تثبیت کننده الزام‌آور قانونی استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل شود که آنها به اندازه کافی با نقدینگی قوی پشتیبانی می‌شوند و اعتماد کاربران را جلب می‌کنند.

حالا، بیایید به دو مقررات خاص MiCA که برای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری و صادرکنندگان دارایی رمزنگاری اعمال می‌شود، نگاهی بیندازیم.

مقررات MiCA ارائه دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری

ارائه‌دهندگان خدمات CASP، اعم از صرافی‌ها، کیف پول‌ها و ارائه‌دهندگان حضانت، در چارچوب MiCA قرار می‌گیرند. برای فعالیت در اتحادیه اروپا، آنها باید یک مجوز ویژه از یکی از تنظیم‌کننده‌های مالی ملی اتحادیه اروپا دریافت کنند. همچنین، آنها باید به الزامات سازمانی سختگیرانه پایبند باشند تا از سرمایه گذاران و یکپارچگی سیستم مالی حفاظت کنند.

MiCA از ارائه‌دهندگان خدمات می‌طلبد که سیستمی برای حفاظت از اطلاعات حساس و نظارت بر موارد سوء استفاده از بازار توسط مشتریان داشته باشند.

همچنین، MiCA بیان می‌کند که CASPها باید تمام سوابق سفارش‌ها و تراکنش‌ها را به‌راحتی در دسترس داشته باشند و برای حفظ شفافیت، سیاست‌های قیمت‌گذاری خود را در وب‌سایت خود منتشر کنند. آنها همچنین باید ارتباطات دقیق و واضحی در مورد محصولات یا خدمات خود داشته باشند که حاوی هشدارهایی در مورد خطرات مربوطه باشد.

علاوه بر این، مقررات رمزنگاری MiCA ملزم می‌کند که پلت‌فرم‌های معاملاتی کریپتو فقط دارایی‌های رمزنگاری شده را با کاغذ سفید نشان دهند و تأیید هویت مشتری را انجام دهند. آنها همچنین باید توکن‌هایی که هویت و سابقه معامله دارنده را مبهم می‌کند و ویژگی‌های ناشناس دارد، رد کنند تا در برابر تروریسم مالی و پیروی از قوانین مبارزه با پولشویی اقدام کنند.

مقررات MiCA صادرکنندگان دارایی رمزنگاری

مقررات MiCA سازمان‌های صادرکننده دارایی‌های رمزنگاری را ملزم می‌کند که به عنوان اشخاص حقوقی در یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ثبت نام کنند تا ناشران را در صورت تقلب و ارائه اطلاعات نادرست مسئولیت پذیر نگه دارند.

صادرکنندگان دارایی‌های رمزنگاری نیز باید یک کاغذ سفید حاوی اطلاعات بازاریابی ضروری درباره EMT یا ART خود تهیه کنند.

در صورتی که دارایی‌های رمزنگاری به صورت رایگان توزیع شوند یا اگر پروژه‌ای با کمتر از ۱۵۰ ساکن در هر کشور عضو یا ارزش کمتر از ۱ میلیون یورو باشد، این پروژه‌ها از ارائه وایت پیپر معاف هستند. علاوه بر این، دارایی‌های رمزنگاری که صرفاً به سرمایه‌گذاران واجد شرایط و توکن‌های پاداش ارائه می‌شوند، مستثنی هستند.

چرا MiCA اجرا شد؟

در سال ۲۰۱۹، گزارشی توسط سازمان بانکداری اروپا منتشر شد که به بررسی قابلیت اجرای مقررات اتحادیه اروپا در صنعت کریپتو اختصاص داشت. این گزارش نشان می‌داد که اکثر محصولات مبتنی بر فناوری بلاکچین خارج از دامنه قوانین موجود قرار دارند.

با توجه به این گزارش، توصیه شده است که اقدامات قانونی و اعمال مجوزها برای ارائه‌دهندگان و صادرکنندگان خدمات کریپتو به منظور حفاظت از مصرف‌کنندگان، ایجاد یکنواختی قانونی و ارتقاء استانداردهای صنعتی، مورد توجه قرار گیرد. این توصیه‌ها به خوبی با لایحه MiCA سازگاری دارند.

اهداف اجرای MiCA عبارتند از:

برای حل سردرگمی شرکت‌های رمزنگاری در چندین کشور عضو اتحادیه اروپا، مقررات پراکنده را هماهنگ سازی کرده و با یک چارچوب جامع جایگزین نمایید.

  • از طریق ایجاد ضمانت‌های قانونی، شیوه‌های گمراه‌کننده در بازار را کاهش داده و حمایت از مصرف‌کننده و سرمایه‌گذار در صنعت کریپتو را بهبود بخشید.
  • دامنه مقررات مالی برای دارایی‌های رمزنگاری را گسترش داده و نظارت بر خدمات مرتبط با رمزنگاری را تشدید کنید تا از پولشویی در اتحادیه اروپا جلوگیری شود.
  • شفافیت، حاکمیت و نگهداری دارایی‌های کریپتو را بهبود بخشید و از نوآوری حمایت کنید.
  • تأثیر زیست محیطی دارایی‌های رمزنگاری را کاهش دهید.

MiCA تأثیر بزرگی روی کاربران کریپتو در اروپا داشته و توسط آنها مورد استقبال قرار گرفته است. بیایید به مزایا و معایب این مقررات نگاهی بیندازیم.

طرفداران

یک چارچوب نظارتی جامع برای دارایی‌های رمزنگاری، اطمینان و وضوح حقوقی را فراهم می‌کند و اعتماد در صنعت را ارتقا می‌بخشد.

ارائه‌دهندگان و صادرکنندگان خدمات دارایی‌های رمزنگاری اطلاعات مرتبط و غیر گمراه‌کننده را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهند و شفافیت و مسئولیت‌پذیری را در صنعت بهبود می‌بخشند.

MiCA به طور مداوم در کشورهای عضو اتحادیه اروپا حفاظت بهتری برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

مجوز MiCA CASP حقوق “گذرنامه” را فراهم می‌کند، به این معنی که ارائه‌دهندگان خدمات می‌توانند در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا فعالیت کنند.

MiCA با ترویج نوآوری و پذیرش رمزنگاری، فرصت‌های بیشتری را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورد.

معایب

  • ابهامات موجود در مقررات مانند طبقه‌بندی NFT و اجرای خارج از کشور، نیازمند رفع آنها و اصلاح مقررات هستند.
  • برای ارائه‌دهندگان خدمات دارای مجوز، تعیین رویه‌های مشتری شناسی (KYC) لازم است که می‌تواند حریم خصوصی کاربران را به خطر بیندازد.

مقررات MiCA نشانگر اولین دستورالعمل جامع بوده که رژیم‌های نظارتی جهانی ارزهای دیجیتال می‌توانند از آن پیروی کنند. این اقدام مثبتی است که به سمت ایجاد یک اکوسیستم قوی و ایمن برای صنعت دارایی‌های رمزنگاری در اروپا پیش می‌برد.

این قانون، اطمینان حقوقی بسیار مهمی را برای حفاظت از دارایی‌های سرمایه‌گذاران و افزایش اعتماد به بازار کریپتو فراهم می‌کند. با این حال، مقررات در حوزه کریپتو هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارند و MiCA همچنان دارای ابهاماتی در تصمیمات نظارتی است که برای پوشش بهتر آنها باید در آینده حل شوند.


منبع: coindesk.com

 

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من محمد هستم. و حدود 3 سال است که در حوزه اخبار ارز های دیجیتال فعالیت دارم، بنده مترجمی خوندم. و ترجیح میدم تایم زیادی از روز را به مطالعه مقالات و اخبار ارز های دیجیتال بپردازم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها