ارز کسپا چیست؟ | آینده ارز دیجیتال KAS

kaspa
بازدید 58
۱

کسپا KASPA چیست؟ فناوری های دفتر کل توزیع شده (DLTs) در سال های اخیر به دلیل پتانسیلی که برای ایجاد انقلاب در صنایع مختلف دارند، توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. با این حال، مانند هر فناوری در حال ظهور، DLT ها نیز با چالش های خاصی روبرو هستند، یکی از چالش های کلیدی مقیاس پذیری است.

شبکه های لایه اولی به زیرساخت زیرینی اشاره دارد که از دفتر کل توزیع شده پشتیبانی می کند و مسئول حفظ مکانیسم اجماع، اعتبارسنجی تراکنش‌ ها و اطمینان از امنیت و تغییر ناپذیری دفتر کل است. به عنوان مثال، بیت کوین بر روی لایه اولی ساخته شده است که به آن بلاکچین می گویند.

یکی از چالش‌ های مقیاس ‌پذیری که لایه اولی ها با آن مواجه است، ترافیک شبکه می باشد. هنگامی که شبکه شلوغ می شود، پردازش به موقع تراکنش ها دشوار می شود. این موضوع می تواند منجر به تاخیر و ناکارآمدی در سیستم کلی شود.

اما امروز در این مقاله شبکه کسپا که سعی دارد مشکلات مقیاس پذیری را با استفاده از نوعی خاص از DLT ها با نام گراف جهت دار غیر مدور، حل کند را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا از نوع معماری این شبکه و آینده ی پیش روی آن مطلع شویم.

بررسی ویدیویی ارز KAS

(قسمت اول)

(قسمت دوم)


ارز KAS چیست؟

ارز KAS چیست؟

ارز KAS چیست؟

ارز kas، کوین بومی شبکه kaspa می باشد که اقتصاد این شبکه بر پایه ی این ارز بنا شده که در ادامه برخی از کاربردهای این ارز را بیان می کنیم:

  • کارمزد شبکه

یکی از کاربردهای اولیه ارز KAS، پرداخت هزینه تراکنش در شبکه kaspa است. مانند هر شبکه بلاکچین دیگری، شبکه Kaspa برای پردازش و اعتبارسنجی تراکنش ها به هزینه تراکنش نیاز دارد. با استفاده از ارز KAS، کاربران می توانند به راحتی این کارمزد تراکنش ها را پرداخت کنند و از عملکرد روان و کارآمد شبکه استفاده کنند.

  • پاداش برای ماینرها

ماینرها نقش حیاتی در ایمن سازی شبکه kaspa و اعتبارسنجی تراکنش ها دارند. در ازای قدرت محاسباتی و تلاش خود، ماینرها با ارز KAS پاداش می گیرند. این جوایز ماینرها را تشویق می ‌کند تا به حمایت از شبکه ادامه دهند و از ثبات و امنیت آن اطمینان حاصل کنند.

  • معاملات همتا به همتا

از ارز KAS می توان برای تراکنش های همتا به همتا استفاده کرد و به افراد این امکان را می دهد که مستقیماً بدون نیاز به واسطه هایی مانند بانک ها وجوه ارسال و دریافت کنند. به این ترتیب شبکه kaspa امکان تراکنش های سریع و ایمن را فراهم می کند و آن را به گزینه ای جذاب برای کسانی تبدیل می کند که به حریم خصوصی و کارایی اهمیت می دهند.

  • خرید آنلاین

KAS  را می توان برای خرید آنلاین، مشابه ارزهای فیات استفاده کرد. بسیاری از پلتفرم های آنلاین KAS  را به عنوان یک روش پرداخت معتبر می پذیرند.

  • فرصت های سرمایه گذاری

KAS  همچنین فرصت های سرمایه گذاری را برای افرادی که به دنبال تنوع بخشیدن به پرتفوی خود هستند ارائه می دهد. علاوه بر این، برخی از پلتفرم‌ ها گزینه ‌های استیکینگ و وام ‌دهی را برای این ارز ارائه می‌ دهند که به کاربران امکان می ‌دهد با استفاده از ارز KAS درآمد غیرفعالی کسب کنند.


معرفی بنیانگذاران و تاریخچه پروژه kaspa

معرفی بنیانگذاران و تاریخچه پروژه kaspa

معرفی بنیانگذاران و تاریخچه پروژه kaspa

این پروژه برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ توسط Yonatan Sompolinsky و Aviv Zohar طراحی و شبکه kaspa به صورت رسمی در سال ۲۰۲۱، با اولویت دادن به امنیت، کارایی و بهبود تجربه کاربری، با هدف مقابله با چالش های مقیاس پذیری که در بلاکچین های سنتی با آن مواجه هستند، راه اندازی شد. این پروژه توسط DAGLabs با حمایت از سرمایه گذاری PolyChain که توسط جامعه آن کنترل می شود، با پذیرش اصول منبع باز و حاکمیت غیرمتمرکز تأسیس شد.

با تحقیقاتی که تیم زوم ارز انجام داده، دریافتیم که شبکه kaspa در سال ۲۰۲۱ کمی بعد از راه ‌اندازی، دچار یک اختلال شد که باعث نگرانی ‌هایی در جامعه شد. این اتفاق ۴۸ ساعت به طول انجامید و باعث شد بحث هایی در مورد تنظیماتی برای بهبود توسعه و انعطاف پذیری پروژه انجام داده شود.

در نهایت در سال ۲۰۲۳، Kaspa با انتقال کد خود از Golang به Rust، یک به روز رسانی قابل توجهی را اجرا کرد که باعث رشد قیمت ارز این شبکه نیز شد.

اما در ادامه با دو بنیان گذار این پروژه بیشتر آشنا خواهیم شد:

Yonatan Sompolinsky که یکی از بنیان گذاران پروژه Kaspa می باشد، در اسرائیل به دنیا آمد و بزرگ شد. او از دوران جوانی علاقه شدیدی به علوم کامپیوتر و ریاضیات نشان داد. او علاقه خود را با اخذ مدرک لیسانس در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه تل آویو دنبال کرد. این پایه و اساس تلاش های آینده او را در دنیای بلاکچین گذاشت.

ایشان را در فضای بلاکچین با اختراع پروتکل GHOST می شناسند. این پروتکل به مسئله مقیاس پذیری در شبکه های بلاکچین می پردازد و امکان تایید سریع تر تراکنش و افزایش توان عملیاتی را فراهم می کند. Sompolinsky همچنین یکی از بنیانگذاران DAGlabs می باشد.

یکی دیگر از بنیان گذاران این پروژه Aviv Zohar می باشد، ایشان نیز در اسرائیل به دنیا آمدند و تحصیلات عالی خود را در دانشگاه تل آویو دنبال کرد و در آن جا لیسانس، فوق لیسانس و دکترا گرفت و در حال حاظر نیز در اورشلیم به عنوان استاد دانشگاه به تدریس علوم کامپیوتر مشغول است. آقای Zohar تخصص خاصی روی مفهوم گواه اثبات کار دارد که دیدگاه ایشان روی پروژه Kaspa بسیار تاثیرگذار می باشد.


بررسی عملکرد Kaspa و معماری این پروژه

بررسی عملکرد Kaspa و معماری این پروژه

بررسی عملکرد Kaspa و معماری این پروژه

Kaspa یک شبکه لایه اولی است که با استفاده از یک سیستم با گواه اثبات کار ایجاد شده است، این شبکه از پروتکل PHANTOM نیز استفاده می کند. در نظر داشته باشید Kaspa یک بلاکچین نیست بلکه یک گراف جهت دار غیر مدور ( Directed Acyclic Graph) یا همان دگ (DAG) است.

اما اجازه بدید در مورد پاراگراف بالا بیشتر بحث کنیم و مفاهیم گفته شده را شرح دهیم:

وقتی صحبت از فناوری بلاکچین می شود، شبکه های لایه اول نقش مهمی در شکل دادن به چشم انداز غیرمتمرکز دارند. این شبکه ‌ها به‌ عنوان پایه ‌ای عمل می ‌کنند که شبکه ‌های مختلف بر اساس آن ساخته می ‌شوند که هر کدام ویژگی‌ ها و قابلیت‌ های منحصر به ‌فردی دارند.

شبکه اتریوم به عنوان پیشگام در حوزه قراردادهای هوشمند شناخته شده است. این شبکه توسعه دهندگان را قادر می ساخت تا برنامه های غیرمتمرکز (dApps) بسازند و قراردادهای هوشمند پیچیده ای را اجرا کنند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که همه شبکه های لایه اول توانایی اجرای قراردادهای هوشمند را ندارند مانند بیت کوین. البته زبان برنامه نویسی بیت کوین به برخی از عملکردهای قرارداد هوشمند به صورت محدود اجازه اجرا می دهد مانند استانداردهای Brc20.

اما در خصوص Kaspa، این شبکه نیز از مدل UTXO پشتیبانی می کند که مخفف Unspent Transaction Output است. این مدل، مشابه مدل بیت کوین، امکان اجرای قراردادهای هوشمند را با استفاده از ورودی ها و خروجی ها در یک تراکنش فراهم می کند. پس شبکه Kaspa نیز قابلیت اجرای قراردادها را به صورت محدود دارد.

اما درباره ی گواه اثبات کار، به طور خلاصه Proof of Work یک الگوریتم اجماع است که در شبکه‌ های مختلف، از جمله شبکه Kaspa استفاده می ‌شود. این الگوریتم نقش حیاتی در اعتبارسنجی تراکنش ها، ایمن سازی شبکه و دستیابی به اجماع بین اعضای شبکه ایفا می کند. شبکه Kaspa با استفاده از Proof of Work، یکپارچگی و قابلیت اطمینان شبکه خود را تضمین می کند و آن را به یک شبکه قوی و قابل اعتماد تبدیل می کند.

اما همان طور که گفته شد Kaspa یک بلاکچین نیست، Kaspa دگ یا همان گراف جهت دار غیر مدور است.

گراف جهت دار غیر مدور (DAG) یک ساختار داده ای است که از مجموعه ای از نودها به هم متصل شده که دارای یک جهت می باشد. به عبارت ساده تر، روشی برای نمایش روابط بین عناصر یا وظایف مختلف است.

اجازه بدید این تعریف را به عبارات ساده تر تقسیم کنیم:

گراف: گراف مجموعه ای از نودها و یال ها (خطوطی که نودها را به هم متصل می کند) است. نودها نشان دهنده رویدادها ها هستند، در حالی که یال ها روابط بین این رویدادها را نشان می دهند.

گراف جهت دار: گراف جهت دار نوعی گراف است که یال های آن جهت خاصی دارند. به عبارت دیگر، رابطه بین نودها یک طرفه است.

غیر مدور: غیر چرخه ای یا غیر مدور به این معنی است که هیچ چرخه ای در نمودار وجود ندارد. یک چرخه زمانی اتفاق می افتد که شما بتوانید یک سری یال را دنبال کنید و به همان نود بازگردید.

با ترکیب این مفاهیم، یک DAG نموداری است که در آن روابط بین نودها یک طرفه است و هیچ حلقه یا چرخه ای وجود ندارد.

اما اجازه بدید DAG را با ذکر یک مثال شرح دهیم:

بیایید سناریویی را تصور کنیم که در آن باید فعالیت های روزانه خود را برنامه ریزی کنید. شما فهرستی از وظایفی دارید که باید تکمیل شوند و برخی از کارها به انجام کارهای دیگر بستگی دارد. اینجاست که یک DAG می تواند مفید باشد.

تصور کنید وظایف زیر را دارید:

  1. بیدار شوید
  2. مسواک بزنید
  3. صبحانه بخورید
  4. برای دویدن بروید
  5. دوش بگیرید
  6. شروع به کار کنید

در این مورد، وظایف “مسواک زدن” و “صبحانه بخورید” فقط پس از “بیدار شدن” انجام می شود. به همین ترتیب، «برو برای دویدن» و «دوش بگیر» تنها پس از اتمام «بیدار شدن» و «صبحانه» انجام می شود. در نهایت، «شروع به کار» تنها پس از تکمیل تمام وظایف قبلی قابل انجام است.

ما می‌ توانیم این وابستگی ‌ها را با استفاده از یک DAG نشان دهیم، که در آن هر وظیفه یک نود است و یال‌ های جهت ‌دار، وابستگی ‌های بین وظایف را نشان می‌ دهند.

“بیدار شوید -> مسواک بزنید -> صبحانه بخورید -> بروید برای دویدن -> دوش بگیرید -> شروع به کار کنید.”

در این مثال، DAG به ما کمک می کند تا ترتیب انجام وظایف را تجسم کنیم. این تضمین می کند که ما یک توالی خاص را دنبال کنیم تا از سردرگمی یا ناکارآمدی جلوگیری کنیم.

شما ساختار یک DAG را در تصویر زیر ملاحظه می کنید:

ساختار یک DAG

ساختار یک DAG

اما آیا DAG می تواند جایگزین بلاکچین شود؟ برای پاسخ به این پرسش مهم، این دو شبکه را باهم مقایسه خواهیم کرد:

در شبکه های بلاکچین، تمام تراکنش ها در بلاک های متوالی ذخیره می شوند. این به این معنی است که هر بلاک شامل مجموعه ای از تراکنش ها است که به بلاک قبلی مرتبط هستند و ساختاری زنجیره مانند را تشکیل می دهند. با این حال، در شبکه های DAG فرآیند تشکیل بلاک ها متفاوت است و متکی به زنجیره متوالی نیست.

در یک شبکه DAG، تراکنش ها در یک زنجیره خطی سازماندهی نمی شوند، بلکه در ساختاری گراف مانند سازماندهی می شوند. هر تراکنش به صورت یک نود در نمودار نشان داده می شود و این نودها از طریق یال های جهت دار به یکدیگر متصل می شوند. در یک شبکه DAG، هر تراکنش را می توان به عنوان بلاک خود در نظر گرفت. هنگامی که یک تراکنش جدید به شبکه اضافه می شود، به دو یا چند تراکنش قبلی اشاره می کند.

شبکه ‌های DAG یک ویژگی منحصر به فردی نسبت به شبکه‌ های بلاکچین دارند. در شبکه بلاکچین، اندازه بلاک ها محدود است که تعداد تراکنش هایی را که می توان در هر ثانیه پردازش کرد را نیز محدود می کند. با این حال، در یک شبکه DAG، تراکنش‌ ها می ‌توانند به صورت همزمان پردازش شوند، که امکان خروجی بالاتر را فراهم می‌ کند.

تصویر زیر مقایسه دو شبکه را نشان می دهد:

مقایسه دو شبکه

مقایسه دو شبکه

دوستان شبکه kaspa از پروتکل PHANTOM برای افزایش امنیت در شبکه خود استفاده می کند که در ادامه قصد داریم کمی با پروتکل PHANTOM آشنا شویم:

پروتکل PHANTOM یک پروتکل امنیتی پیشرفته است که برای افزایش امنیت شبکه طراحی شده است. PHANTOM یک پروتکل غیرمتمرکز است که هدف آن ارائه حریم خصوصی، ناشناس بودن و محرمانه بودن ارتباطات شبکه است. با استفاده از تکنیک‌ های رمزنگاری پیشرفته، PHANTOM تضمین می‌ کند که داده ‌های منتقل شده از طریق شبکه ایمن باقی می‌ مانند و نمی ‌توانند توسط عوامل مخرب رهگیری یا دستکاری شوند.

این پروتکل با استفاده از مسیریابی که به مسیریابی لایه های پیاز معروف است باعث افزایش امنیت می شود. این تکنیک شامل بسته بندی بسته های داده در چندین لایه رمزگذاری، مشابه لایه های پیاز است. همانطور که بسته ها از شبکه عبور می کنند، هر نود لایه ای از رمزگذاری را حذف می کند و مقصد بعدی را نشان می دهد. این تضمین می کند که هویت و مکان فرستنده و گیرنده پنهان است و سطح بالایی از ناشناس بودن را فراهم می کند.

علاوه بر این، شبکه KASPA از یک الگوریتم اجماع منحصر به فرد به نام اثبات کار با تنظیم سختی شبکه (PoWDA) استفاده می کند. این الگوریتم تضمین می کند که شبکه در برابر حملات ایمن و مقاوم باقی می ماند، در حالی که به صورت پویا سختی استخراج را برای حفظ تعادل بهینه بین امنیت و سرعت تراکنش تنظیم می کند.

دوستان در نظر داشته باشید اگرچه شبکه KASPA با استفاده از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار ایجاد شد، اما در حال حاظر این شبکه با استفاده از ترکیبی از الگوریتم های گواه اثبات کار و سهام اداره می شود.

شبکه KASPA با ترکیب کردن مکانیسم ‌های اجماع POS و POW رویکردی نوآورانه را در پیش گرفته است. این رویکرد ترکیبی مزایای هر دو مکانیسم را با هدف دستیابی به تعادل بین مصرف کم انرژی و تمرکززدایی ترکیب می کند.

در شبکه KASPA، اعضای شبکه این آزادی را دارند که انتخاب کنند که آیا می خواهند به عنوان ولیدیتور از طریق POS در شبکه شرکت کنند یا به عنوان ماینر از طریق POW فعالیت کنند. این انعطاف ‌پذیری تضمین می ‌کند که شبکه برای انواع مختلف شرکت‌ کنندگان باز باقی می ‌ماند و تمرکز زدایی را افزایش می دهد.

اما برای انتهای این بخش کمی در مورد مقیاس پذیری KASPA و همچنین اختلال در شبکه این پروژه در سال ۲۰۲۱ صحبت می کنیم:

یکی از قابل توجه ترین ویژگی های Kaspa مقیاس پذیری آن است. در نوامبر ۲۰۲۱، شبکه اصلی Kaspa با استفاده از زبان Golang (که به آن نسخه Go می گویند) راه اندازی شد. کمی بعد از راه اندازی شبکه اصلی این پروژه، یک اختلال در شبکه باعث شد ۴۸ ساعت این شبکه غیرقابل استفاده شود.

در جولای ۲۰۲۲، Kaspa بازنویسی Rust خود را آغاز کرد و نسخه Rust Alpha به طور رسمی در آوریل سال جاری جایگزین نسخه GO شد و در نهایت در سال ۲۰۲۳ نسخه نهایی Rust نیز انجام شد. مدل مالکیت Rust و کنترل سطح پایین بر مدیریت حافظه، نوشتن کد همزمان و موازی را آسان ‌تر می‌ کند، که می‌ تواند به پلتفرم کمک کند تا تراکنش‌ های بیشتری را بدون کاهش سرعت انجام دهد. تخمین زده می شود که نسخه Rust Alpha سرعت پردازشی تا ۳۲ BPS (بلاک در ثانیه) داشته باشد که ۳۲ برابر سریع تر از نسخه قبلی Go 1 BPS (بلاک در ثانیه) است. مقیاس پذیری برای بسیاری از شبکه ها در اکوسیستم کریپتو چالشی بوده است و Kaspa این مشکل را با افزایش تعداد بلاک های تولید شده و تایید شده در هر ثانیه حل می کند. با بازنویسی Rust، Kaspa به سمت هدف ۱۰۰ BPS (بلوک در ثانیه) حرکت می کند، به این معنی که در آینده، Kaspa قادر خواهد بود تعداد زیادی از تراکنش ها را در شبکه به راحتی پشتیبانی کند و بازدهی بالایی داشته باشد و آن را افزایش دهد.


بررسی ویژگی های پروژه Kaspa

بررسی ویژگی های پروژه Kaspa

بررسی ویژگی های پروژه Kaspa

در این بخش قصد داریم برترین ویژگی های شبکه Kaspa را عنوان کنیم:

  • مقیاس پذیری

 یکی از مزیت های اصلی شبکه Kaspa مقیاس پذیری آن است. این پروتکل از یک پروتکل منحصربه‌ فرد به نام GHOSTDAG (گراف جهت ‌دار غیر مدور) استفاده می ‌کند که امکان پردازش موازی را فراهم می‌ کند و ظرفیت شبکه را برای رسیدگی به تعداد زیادی تراکنش افزایش می‌ دهد.

  • تراکنش های سریع و ایمن

شبکه Kaspa از طریق الگوریتم اجماع نوآورانه خود، تراکنش های سریع و ایمن را تضمین می کند. این پروژه از ترکیبی از مکانیسم‌ های اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) استفاده می ‌کند که ضمن حفظ سرعت تراکنش بالا، امنیت شبکه را افزایش می‌ دهد.

  • خدمات مالی

 شبکه Kaspa را می توان برای خدمات مالی مختلف مانند پرداخت های برون مرزی،  وام دهی و تامین نقدینگی غیرمتمرکز استفاده کرد. مقیاس پذیری و سرعت تراکنش سریع Kaspa را به یک پلتفرم ایده آل برای رسیدگی به حجم زیادی از تراکنش های مالی تبدیل کرده است.

  • اینترنت اشیا

شبکه Kaspa را می توان با دستگاه های IoT ادغام کرد و ارتباط امن و غیرمتمرکز بین دستگاه ها را ممکن می سازد. این یکپارچه ‌سازی می‌ تواند امنیت و حریم خصوصی شبکه ‌های IoT را افزایش دهد، در حالی که تبادل داده ‌ها و اتوماسیون کارآمد را ممکن می ‌سازد.

  • اندازه بلاک ها

برخلاف بسیاری از شبکه‌ ها، شبکه KASPA دارای اندازه بلاک داینامیک (پویا) است که بر اساس تقاضای شبکه تنظیم می‌شود. این ویژگی تضمین می کند که شبکه می تواند حجم تراکنش های بالایی را بدون کاهش کارایی یا متحمل شدن کارمزدهای بالا انجام دهد.

  • فرایند پیشنهاد بهبود

شبکه KASPA از طریق فرآیند KASPA Improvement Proposal (KIP) دارای یک سیستم حکومتی شفاف و جامعه محور است. این فرآیند به هر کسی اجازه می ‌دهد تا تغییرات یا آپدیت ها را در شبکه پیشنهاد دهد و یک اکوسیستم مشارکتی و فراگیر را تقویت کند.

  • Kaspa DNS

این پروژه  Kaspa DNS را معرفی می‌ کند، یک سیستم که کاربران را قادر می ‌سازد نام دامنه غیرمتمرکز انتخاب کنند، این ویژگی روشی امن و مقاوم در برابر سانسور برای نگهداری و دسترسی به وب سایت ها فراهم می کند.


بررسی اهداف پروژه Kaspa

بررسی اهداف پروژه Kaspa

بررسی اهداف پروژه Kaspa

در این بخش در نظر داریم مهم ترین اهداف شبکه Kaspa را باهم بررسی کنیم:

  • حل مشکلات بلاکچین ها

هدف KASPA رسیدگی به چالش ‌های مقیاس ‌پذیری است که بسیاری از شبکه ‌های بلاکچین با آن مواجه هستند. این پروژه با استفاده از DAG در تلاش برای دستیابی به توان عملیاتی بالا و تاخیر کم، امکان پردازش کارآمد و سریع تراکنش ها می باشد.

  • عدم تمرکز

KASPA یک شبکه غیرمتمرکز را ایجاد کرده است که در آن هیچ نهاد واحدی کنترل یا تسلط ندارد. هدف KASPA توزیع قدرت و اختیارات، تصمیم گیری بین شرکت کنندگان، پرورش اکوسیستم عادلانه و شفاف است.

  • حریم خصوصی

حفظ حریم خصوصی تمرکز اساسی پروژه KASPA است. هدف آن ارائه قابلیت انجام تراکنش ها و تعامل با شبکه با حفظ حریم خصوصی و محرمانه بودن اطلاعات کاربران است که این هدف مهم را با استفاده از لایه های مختلف رمزنگاری (پیازی) پیاده سازی کرده است.

  • قابلیت دسترسی

هدف KASPA ایجاد یک شبکه کاربر پسند برای کاربران روزمره و در دسترس برای کارشناسان فنی است. این پروژه تلاش می‌ کند تا تجربه کاربر را ساده ‌تر کند و تعامل افراد با شبکه را آسان ‌تر سازد.


بررسی امنیت پروژه Kaspa

بررسی امنیت پروژه Kaspa

بررسی امنیت پروژه Kaspa

در این بخش قصد داریم این پروژه را از جنبه های امنیتی بررسی کنیم. برای ارزیابی امنیت پروژه، بررسی ممیزی هایی که انجام شده، هرگونه اختلال یا هک رخ داده در مورد امنیت این پروژه بسیار مهم است.

در زمان نگارش این مقاله، هیچ شرکتی به درخواست خود پروژه KASPA به طور رسمی قراردادهای این پروژه را بررسی و ممیزی نکرده است اما پروژه KASPA چندین بار توسط شرکت های امنیتی معتبر مورد بازرسی قرار گرفته است. این ممیزی ها بر جنبه های مختلفی از جمله امنیت قراردادهای هوشمند، معماری شبکه و مکانیسم اجماع متمرکز شده اند. یافته های این ممیزی ها در تعیین وضعیت امنیتی کلی پروژه ضروری است.

یکی از شرکت های امنیتی که این پروژه را بررسی کرده coin-score.ai می باشد که در ادامه امتیازهایی که در این گزارش منتشر شده را بررسی می کنیم:

امنیت و حسابرسی: ۶.۰۵ از ۱۰

اقتصاد شبکه بر پایه ارز مخصوص شبکه: ۸.۵ از ۱۰

توسعه اکوسیستم: ۶.۸ از ۱۰

تیم و توسعه دهندگان: ۷.۸ از ۱۰

همان طور که مشاهده می کنید، سابقه اختلال در شبکه این پروژه باعث شده در برخی از موارد امتیاز این پروژه چندان خوب نباشد.

اما بررسی اختلال و حوادث در شبکه، در سال ۲۰۲۱، این شبکه یک وقفه بی سابقه را تجربه کرد که به مدت ۴۸ ساعت به طول انجامید. این حادثه باعث نگرانی کاربران شد و اهمیت اقدامات امنیتی را برجسته کرد. تیم KASPA به سرعت به این اختلال واکنش نشان داد و تحقیقات کاملی را برای شناسایی علت اصلی و اجرای اقدامات لازم برای جلوگیری از حوادث مشابه در آینده انجام داد. شایان ذکر است که هیچ سرمایه‌ ای از کاربران در جریان این حادثه به خطر نیفتاد و این امر باعث اطمینان جامعه در مورد تعهد پروژه به امنیت شد.

در نتیجه این پروژه در گذشته باگ هایی داشته که در حال حاظر به نظر می رسد این مشکلات حل شده باشد اما این موضوع را در نظر بگیرید که شبکه این پروژه از سیستم DAG استفاده می کند و باگ این سیستم ها آن است که اگر تعداد نودهای شبکه کم باشد امنیت و کارایی شبکه به شدت افت می کند.


بررسی آینده پیش روی Kaspa

بررسی آینده پیش روی Kaspa

بررسی آینده پیش روی Kaspa

از منظر فنی، آینده پروژه KASPA امیدوارکننده به نظر می رسد. معماری نوآورانه DAG آن، همراه با ادغام الگوریتم های pos و pow که باعث مقیاس پذیری این شبکه می شود، آن را به عنوان یک رقیب قدرتمند در بازار نشان می دهد.

اما همان طور که می دانید این پروژه رقیبان جدی مانند بیت کوین دارد اما مزایای مقیاس پذیری و ویژگی های منحصر به فرد KASPA به آن مزیت رقابتی می دهد. با این حال، ساختن یک جامعه قوی، پذیرش گسترده و ایجاد همکاری های استراتژیک برای تحکیم موقعیت این ارز در بازار ضروری است.

ممنون که تا پایان مقاله”کسپا چیست؟ | آینده ارز دیجیتال KAS”همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم محتوا

محقق و علاقه مند به بلاکچین و ارزهای دیجیتال

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کسپا
6 ماه قبل

اول مقاله گفته شده شبکه کسپا در سال ۲۰۲۳ به زبان کدنویسی Rust بازنویسی و اجرا شده
این اشتباه هست و در حال حاضر تست نت ۱۱ در حال تست است و نودها کم کم دارن به Rust آپدیت میشن

بعد میشه منبعی که گفته شده شبکه کسپا به اختلال خورده معرفی کنی
این متن در کل خوب بود ولی اطلاعات غلط مهمی دارد که باید اصلاح شود
لطفا پست را بروز رسانی کنید و بیشتر در خصوص شبکه کسپا تحقیق کنید
سپاس