یک راهنمایی جامع برای شناخت بهتر اتریوم

براساس دیتای CoinMarketCap: پیش بینی قیمت اتریوم 3 شهریور 1403
بازدید 15
۰

یک راهنمایی جامع برای شناخت بهتر اتریوم

به گزارش زوم ارز، یاد بگیرید چیست اتریوم و جزئیات آن را بررسی کنید، شامل قرارداد‌های هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapps) و توکن اصلی آن یعنی اتر (ETH). اتریوم نه تنها اولین بلاک چین از نظر ارزش کل استفاده شده، بلکه همچنین به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب پس از بیت کوین در بازار شناخته می‌شود.

در این راهنما، ما سوال شاید پرسیده شده “اتریوم چیست؟” را بررسی می‌کنیم. در این مطلب، به بررسی اجزای اساسی اتریوم که آن را به یک پلتفرم معتبر بلاک‌چینی و رمزارز تبدیل کرده‌اند، از جمله قراردادهای هوشمند و دپ‌ها، می‌پردازیم. ادامه دهید و از اتریوم خواهش کنید که برای شما جزئیات بیشتری را شرح دهد.

اتریوم چیست؟

Ethereum یک پلتفرم نرم‌افزاری غیرمتمرکز است که از تکنولوژی بلاک‌چین برای فراهم کردن تعاملات غیرقابل اعتماد پشتیبانی می‌کند. این پلتفرم اساساً شبکه‌ای از رایانه‌های پراکنده در سرتاسر جهان است که از مجموعه‌ای قوانین به نام پروتکل اتریوم پیروی می‌کنند و این اجازه می‌دهد تا برنامه‌نویسان بتوانند در بالای بلاک‌چین، dapp ایجاد کنند.

به عکس بیت‌کوین که به منظور تراکنش‌های مالی ابداع شده بود، اتریوم به عنوان یک پلتفرم برای برنامه‌های غیرمتمرکز طراحی و توسعه یافت. این پلتفرم به عنوان یکی از نخستین پلتفرم‌هایی شناخته شد که قدرت تکنولوژی بلاکچین را به وسعت‌های بیشتری از ارتقاء یک روش پرداخت مجازی امن فراتر می‌برد.

اصول اتریوم

در این قسمت، ما قصد داریم اصول ابتدایی اتریوم را بررسی کنیم، از تاریخچه آن صحبت کنیم و نحوه مقایسه آن با بیت کوین، اولین و شناخته‌شده‌ترین ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم.

تاریخچه اتریوم

اتریوم در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین، برنامه نویس کانادایی با ریشه روسی، معرفی شد. او این پلتفرم را در یک کاغذ سفید معرفی کرده و آن را به عنوان یک سامانه غیرمتمرکز برای اجرای قرارداد‌های هوشمند توصیف کرد.

این ایده در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ مطرح شد، زمانی که نسخه اولیه عمومی اتریوم به نام Frontier پس از ماه‌ها توسعه و جمع‌آوری بیش از ۱۸ میلیون دلار از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) فعال شد.

شاید دنبال کردن این اخبار برای شما مفید باشد:

این فرآیند توسعه، با مشارکت افرادی همچون گاوین وود، چارلز هاسکینسون، آنتونی دی ایوریو و جوزف لوبین صورت گرفت.

به طول تاریخ خود، اتریوم چندین هارد فورک مهم را تجربه کرده است که منجر به به‌روزرسانی‌های مهم در شبکه شده‌اند. این به‌روزرسانی‌ها اغلب با معرفی ویژگی‌های جدید، بهبود امنیت و رفع مشکلات همراه هستند.

اولین هارد فورک به وقوع پیوست در سال ۲۰۱۶ پس از واقعه حمله به سازمان غیرمتمرکز خودمختار اتریوم (DAO) و دزدیده شدن ۳.۶ میلیون اتریوم. این ماجرا منجر به تحت توجه قرار گرفتن بر سر تصمیمی تداعیگر برای اجرای هارد فورک شده و با تداول دو بلاکچین جداگانه ایجاد کرد: یکی اتریوم و دیگری اتریوم کلاسیک (ETC).

دیگر به‌روزرسانی‌ها و هارد فورک‌های اساسی در تاریخچه اتریوم عبارتند از:

  • Byzantium (16 اکتبر ۲۰۱۷): پاداش استخراج را از ۵ به ۳ ETH کاهش داد، بمب دشواری را به تأخیر انداخت، تماس‌های قرارداد غیرقابل تغییر را فعال کرد، و روش‌های رمزنگاری را برای مقیاس L2 اضافه کرد. li>
  • قسطنطنیه (۲۸ فوریه ۲۰۱۹): این به‌روزرسانی همچنین پاداش استخراج را از ۳ به ۲ ETH کاهش داد و به بهینه‌سازی هزینه‌های گاز کمک کرد.
  • استانبول (۸ دسامبر ۲۰۱۹): این به‌روزرسانی هزینه‌های گاز را بهینه کرد، انعطاف‌پذیری حملات DoS را بهبود بخشید، عملکرد راه‌حل‌های لایه ۲ (L2) را بهبود بخشید و قابلیت همکاری اتریوم-Zcash را فعال کرد.
  • Beacon Chain Genesis (1 دسامبر ۲۰۲۰): شروع اتریوم ۲.۰ را با راه‌اندازی زنجیره Beacon پس از برآورده کردن ۳۲ سپرده ETH مورد نیاز مشخص کرد.
  • برلین (۱۵ آوریل ۲۰۲۱): این به‌روزرسانی هزینه‌های گاز را بهینه کرد و پشتیبانی از چندین نوع تراکنش را افزایش داد.
  • لندن (۵ اوت ۲۰۲۱): EIP-1559 را معرفی کرد، بازار کارمزد تراکنش را با بلوک‌هایی با اندازه متغیر اصلاح کرد و هزینه‌های گاز را قابل پیش‌بینی‌تر کرد.
  • پاریس (۱۵ سپتامبر ۲۰۲۲): این ارتقاء که عموماً با نام The Merge شناخته می‌شود، اتریوم را از اثبات کار به اثبات سهام تبدیل کرد و مکانیسم اجماع شبکه را به‌طور قابل توجهی تغییر داد.
  • Shanghai-Capella (12 آوریل ۲۰۲۳): این ارتقاء، برداشت‌های شرط‌بندی را در لایه اجرایی اتریوم فعال کرد و جاروب خودکار حساب برای پاداش‌ها و برداشت‌ها را معرفی کرد.
  • Cancun-Deneb (13 مارس ۲۰۲۴): این به‌روزرسانی که با نام Dencun نیز شناخته می‌شود، EIP-4844 (پرتو-دانک‌شاردینگ) را برای کاهش هزینه‌های ذخیره‌سازی داده برای مجموعه‌های L2، افزایش مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه‌های تراکنش معرفی کرد. همچنین شامل پیام‌های خروج از پیش تولید شده برای سهامداران می‌شود و نرخ پیوستن اعتبارسنجی را محدود می‌کند تا صدور ETH را محدود کند.

اتریوم در مقابل بیت کوین

وقتی اتریوم و بیتکوین را مورد مقایسه قرار می‌دهیم، حیاتی است که بدانیم که این دو ارز دیجیتال پیشتاز با اهداف و دیدگاه‌های منحصر به فرد توسعه یافته‌اند.

بیت کوین به عنوان جایگزین ارزهای سنتی فیات به طور دیجیتال طراحی شده است. این ارز دیجیتال تراکنش‌های همتا به همتا را بدون وابستگی به مراکز متمرکز مانند بانک‌ها یا دولت‌ها فراهم می‌کند. وظیفه‌ی اصلی بیت کوین این است که به عنوان یک ذخیره‌ی ارزش عمل کند و به آن به عنوان “طلای دیجیتال” شهرت داده شده است.

از جهت دیگر، اتریوم به منظور گسترش استفاده‌های مختلف خارج از حوزه مالی بیتکوین توسعه یافته است.

قرارداد‌های هوشمند، کدهای خوداجرایی هستند که فرایند معاملات و توافقات بین طرفین ناشناس را تسهیل می‌کنند. این ابزار نوآورانه امکان توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز در شبکه اتریوم را فراهم کرده است. ارز دیجیتال محبوب بلاکچین، اتر، به‌عنوان یک ارز دیجیتال و همچنین به‌عنوان “سوخت” برای اجرای قرارداد‌های هوشمند استفاده می‌شود.

هر دو بیت کوین و اتریوم از فناوری بلاک چین بهره می برند، با این حال، روش های اجماع آنها متفاوت است. بیت کوین از اثبات کار استفاده می کند، که در آن ماینرها با حل مسائل ریاضی پیچیده، بلاک های جدید را به زنجیره بلاکی اضافه می کنند. از سوی دیگر، اتریوم از اثبات سهام استفاده می کند که اجازه می دهد تراکنش های کارآمدتری صورت بگیرد و زمان پردازش آنها نیز بهبود یابد.

بیت کوین دارای ارزش بازار بسیار بالاتری نسبت به اتریوم است، با این حال، این دو رمزارز ارزشمند هر کدام قابل ارزیابی هستند. با توجه به اینکه ارزش بیت کوین در حال حاضر بیش از ۱.۳ تریلیون دلار است، در حالی که ارزش اتریوم تنها ۴۵۲ میلیارد دلار است. به علاوه، اتریوم به طور منظم روزانه بیش از یک میلیون تراکنش را پردازش می کند، در حالی که بیت کوین فقط حدود نیم میلیون تراکنش را انجام می دهد.

جزئیات کلیدی

بنابراین، اتریوم چطور کار می‌کند؟ در هسته خود، اتریوم دارای مجموعه‌ای از عناصر حیاتی است که آن را منحصر به فرد می‌سازد. این اجزا شامل واحد پول دیجیتال داخلی آن، یعنی اتر، قراردادهای هوشمند که قابلیت اجرای قراردادها را فراهم می‌کنند، و برنامه‌های غیرمتمرکزی که بر پایه زیرساخت بلاک‌چین اجرا می‌شوند.

اتریوم از ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیز برای اجرای اسکریپت ها و پشتیبانی از محاسبات غیرمتمرکز استفاده می کند. این مولفه‌ها به هم پیوسته، اساسی از اکوسیستم نوآورانه اتریوم را تشکیل می‌دهند و آینده فناوری غیرمتمرکز را شکل می‌دهند.

بلاک چین اتریوم

اتریوم، بلاک‌چین یا دفتر کلی عمومی توزیع شده است که همه تراکنش‌های شبکه را ثبت می‌کند و توسط گره‌های شبکه (رایانه‌ها) که با پروتکل اتریوم سازگار هستند، تأیید و اجرا می‌شود.

در اصل، اتریوم یک بلاک‌چین است که از یک سری بلاک متصل به هم تشکیل شده است. هر بلاک در این بلاک‌چین، شامل یک لیست از تراکنش‌ها است. این تراکنش‌ها ممکن است شامل انتقال ارز، اجرای قراردادهای هوشمند، و یا استقرار برنامه‌های کاربردی (DApps) باشند.

همچنین ممکن است این موارد را دوست داشته باشید: بهترین ETF ارز دیجیتال بر اساس عملکرد در سال ۲۰۲۴

اتر (ETH)

برای کسانی که با مفهوم اتر آشنا نیستند، باید اشاره کرد که این ارز مجازی یا رمزنگاری شده، بخشی از شبکه اتریوم است. بر خلاف بیت کوین که اصلی‌ترین استفاده از آن به عنوان یک واحد پولی دیجیتال است، اتر کاربردهای گسترده‌تری دارد. این ارز به عنوان سوخت شبکه عمل می‌کند و برای انجام تراکنش‌ها و اجرای برنامه‌های کاربردی در این پلتفرم ضروری است.

برای اجرای معاملات و قرارداد‌های هوشمند در شبکه، نیاز به گاز واحدی است که تلاش محاسباتی موردنیاز را اندازه‌گیری می‌کند. کاربران برای انگیزه دادن به اعتباردهندگان و اطمینان از امنیت و عملکرد بهتر شبکه، واحد هزینه‌ها را در اتریوم (ETH) پرداخت می‌کنند.

مقدار گاز مورد نیاز برای انجام تراکنش‌ها به پیچیدگی آن‌ها بستگی دارد، هزینه گاز نیز بر اساس نیازهای شبکه تغییر می‌کند و در شرایط نوسانی به افزایش یا کاهش می‌پردازد.

قراردادهای هوشمند

یکی از ویژگی‌های بارز اتریوم، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است. این نوع قراردادها به صورت خودکار اجرا می‌شوند و شرایط توافق‌نامه به صورت مستقیم در کد نوشته شده آنها قرار دارد. زمانی که شرایط تعریف شده از پیش برآورده می‌شوند، این قراردادها به طور خودکار شرایط را اجرا و اجرا می‌کنند.

قراردادهای هوشمند در محیط محاسباتی غیرمتمرکز اجرا می‌شوند که به اتریوم مجازی (EVM) اجازه می‌دهد تا اسکریپت‌های یکنواخت را در سراسر شبکه اجرا کند. توسعه‌دهندگان با استفاده از EVM می‌توانند برنامه‌های پیچیده را پیاده‌سازی کرده و تراکنش‌های خود را بدون نیاز به واسطه انجام دهند.

برنامه های غیرمتمرکز (dapps)

برنامه های غیرمتمرکز یا DApps در شبکه اتریوم اجرا می شوند و از معماری غیرمتمرکز آنان بهره می برند. به عکس برنامه‌های سنتی که بر روی سرورهای متمرکز اجرا می‌شوند، DApps بر روی یک زنجیره بلوکی کار می‌کنند و امنیت، شفافیت و انعطاف‌پذیری بیشتری در برابر سانسور ارائه می‌دهند.

توسعه‌دهندگان قادرند برنامه‌های کاربردی را برای اهداف گوناگونی مانند امور مالی، بازی، مدیریت زنجیره تامین و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنند، با بهره‌گیری از قدرت قراردادهای هوشمند اتریوم و زیرساخت‌های غیرمتمرکز.

همچنین ممکن است این موارد را دوست داشته باشید: چالش های هویت در تعریف: باز کردن قفل سرمایه گذاری نهادی

اتریوم ۲.۰

آپدیت اتریوم ۲.۰ به‌عنوان یک ارتقاء چشمگیر در بلاک‌چین اتریوم مطرح است که هدف آن افزایش مقیاس‌پذیری، امنیت و پایداری این شبکه است. این به‌روزرسانی با برطرف کردن تعدادی از محدودیت‌های شبکه، امکان ایجاد یک اکوسیستم غیرمتمرکز قوی‌تر و کارآمدتر را فراهم کرده است.

ویژگی‌های اصلی این ارتقا، شامل جایگزینی مکانیسم Proof of Work (PoW) با مکانیسم اجماع Proof of Stake (PoS) بود که منجر به اعمال اعتبارسنجی‌ها به جای ماینرها شد.

در دسامبر ۲۰۲۰، Beacon Chain معرفی شد و این موجب معرفی PoS به اکوسیستم اتریوم شد که به صورت موازی با زنجیره اصلی اتریوم PoW عمل می کند. این زنجیره نقش مهمی در هماهنگی شبکه سهامداران و مدیریت مکانیسم اجماع داشت و به آماده سازی شبکه برای انتقال کامل به اتریوم ۲.۰ کمک کرد.

در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲، شبکه اصلی اتریوم و زنجیره بیکن ترکیب شدند و این فرآیند به عنوان The Merge شناخته می‌شود. این ادغام منجر به انتقال کل شبکه از Proof of Work (PoW) به Proof of Stake (PoS) شد. همچنین، این ترکیب اطمینان از ادامه تاریخچه و داده‌های اتریوم را فراهم کرد و در عین حال از ویژگی‌های بهبود یافته اتریوم ۲.۰ بهره‌برد.

از موارد اتریوم استفاده کنید

بنابراین، اتریوم برای چه مواردی استفاده می شود؟ اتریوم، به عنوان یک ارز دیجیتال، زیربنای سیستم مالی همتا به همتا Ethereum است که برای همه قابل دسترسی است. این ارز باعث تسهیل پرداخت ها در شبکه می شود، همچنین اتر، موارد استفاده دیگری نیز در شبکه دارد، از جمله:

  • هزینه‌های گاز: اتر پرداخت هزینه‌های تراکنش را تسهیل می‌کند که معمولاً به آن گاز و منابع محاسباتی مورد نیاز برای توسعه و استقرار قراردادهای هوشمند و برنامه‌های اتریوم مانند dapps می‌گویند.
  • روشن کردن برنامه های غیرمتمرکز: اتر برای تامین انرژی برنامه های غیرمتمرکز ساخته شده بر روی اتریوم مورد نیاز است. این توکن از طریق رای دادن، سهامداری، کشاورزی محصول و حکومت را تسهیل می کند.
  • سرمایه‌گذاری: می‌توانید با قرار دادن اتر و دیگر توکن‌های مبتنی بر اتریوم در پلتفرم‌های اشتراک ارز دیجیتال، سود کسب کنید.

در زمینه فناوری بلاک‌چین، موارد کاربردی گوناگون مشاهده می‌شود که به مفاهیم مختلفی می‌پردازد و از محدودیت تنها به تراکنش‌های ابتدایی بلاک‌چین خارج می‌شود. یکی از کاربردهای مهم این فناوری در حوزه مالی غیرمتمرکز یا DeFi است، که در آن اتریوم به جامعه ای پر رونق از خدمات مالی از جمله وام، استقراض، تجارت و کسب سود بدون واسطه امکان می‌دهد.

Ethereum به عنوان پلتفرم اصلی برای توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) شناخته می‌شود. این دارایی‌های دیجیتال منحصربه‌فرد، مالکیت اثار هنری، موسیقی، املاک مجازی و دیگر آثار خلاقانه را نمایان می‌سازد.

بخش‌هایی از فعالیت‌های مدیریت زنجیره تامین از تکنولوژی بلاک‌چین اتریوم بهره‌مند هستند. این فناوری قادر به ردیابی منشأ و جابجایی کالاها است، همچنین افزایش شفافیت و کارایی عملیات را تضمین می‌کند و در عین حال احتمال تقلب را به حداقل می‌رساند.

بنا به موارد گفته شده، مدیریت هویت یکی از زمینه‌هایی است که اتریوم از آن استفاده می‌کند. افراد می‌توانند هویت دیجیتال خود را به طریقی امن کنترل کنند و در صورت نیاز اعتبارنامه‌های قابل تایید را ارائه دهند. همچنین، آن‌ها می‌توانند از حریم خصوصی و امنیت داده‌های خود اطمینان حاصل کنند.

آینده اتریوم

با پیوستن اتریوم به فرآیند تکامل، آینده این فناوری موید امید به نظر می رسد و احتمال تغییر صنایع مختلف از طریق فناوری اتریوم وجود دارد.

انتقال اتریوم به اتریوم ۲.۰ نقطه عطفی اساسی بود که به افزایش مقیاس‌پذیری، امنیت و پایداری کمک کرد. با تغییر مکانیسم اجماع از اثبات کار به اثبات سهام، اتریوم تبدیل به یک پلتفرم انرژی کارآمدتر شد و توانایی مدیریت حجم بالای تراکنش‌ها را پیدا کرد.

باید این ارتقا را فراهم کرد تا یک اکوسیستم غیرمتمرکز قدرتمندتر و بهره‌ورتر شود، با امکانات جدید برای امور مالی غیرمتمرکز، NFTها، مدیریت زنجیره تامین، توکن‌سازی دارایی‌ها در دنیای واقعی، بازی‌های وب ۳، مدیریت هویت و دیگر زمینه‌ها.

با گسترش قابلیت‌های اتریوم و رشد اکوسیستم آن، این فناوری می‌تواند نقش اساسی در پیشروی فناوری‌های غیرمتمرکز ایفا کند و به عنوان یک پلتفرم مناسب برای ارائه برنامه‌های کاربردی متنوع عمل کند.

شما همچنین ممکن است این موارد را دوست داشته باشید: سیاست انتخاباتی یا تکامل رمزنگاری؟ گمانه زنی ها زیاد است زیرا SEC به تایید ETF های اتریوم

اشاره می کند

منبع: crypto.news


اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من shlhk هستم. عاشق ترید ارز های دیجیتال. البته ترید از طریق اخبار. من با دنبال کردن اخبار رمز ارز ها، با پروژه های خوب و مناسب آشنا می شوم و در زمان مناسب توکن آن پروژه را خریداری می کنم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها