ماجرای افزایش کارمزد تراکنش‌های شبکه اتریوم

ماجرای افزایش کارمزد تراکنش‌های شبکه اتریوم
بازدید 18
۰

ماجرای افزایش کارمزد تراکنش‌های شبکه اتریوم

اتریوم به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین، دومین ارز دیجیتال برتر بازار کریپتوکارنسی است که روزانه حجم بسیاری از تراکنش‌ها را پردازش می‌کند. این شبکه محبوب که به ملکه ارزهای دیجیتال نیز شهرت دارد، با افزایش تراکنش‌ها با مشکلاتی در زمینه مقیاس پذیری و افزایش کارمزد تراکنش‌ها روبرو شده بود. توسعه دهندگان اتریوم نیز دست به کار شده و از هارد فورک‌ و آپدیت‌های مختلف برای حل این مشکلات استفاده کردند. موضوع افزایش کارمزد خرید اتریوم ETH و راه حل آن را بررسی می‌کنیم. تا پایان همراه ما باشید.

چرا کارمزد تراکنش اتریوم افزایش یافت؟

به نقل از والکس، ظرفیت شبکه اتریوم محدود بود و در هر ثانیه تنها ۱۵ تراکنش پردازش می‌شد. با توجه به تعداد بالای تراکنش‌ها در مدت محدود و افزایش کاربران شبکه اتریوم، شبکه دیگر توانایی پاسخگویی به این حجم از درخواست‌ها را نداشت. افزایش تراکنش‌ها باعث شد تا به مرور هزینه گس انتقال اتریوم نیز افزایش پیدا کند و از ۴ دلار به بالاتر از ۳۸ دلار برسد. به همین منظور شبکه ETH برای حل این مشکل راه حل هارد فورک برلین (Berlin Hard fork) را اجرایی کرد تا بتواند علاوه بر بهبود هزینه‌ تراکنش، مشکل مقیاس پذیری شبکه را نیز کاهش دهد.

هارد فورک برلین اتریوم چیست؟

هارد فورک برلین اتریوم در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ با هدف ایجاد تغییر در پروتکل پیاده سازی شد. این هارد فورک بعد از به روز رسانی Beacon Chain Genesis، اولین آپدیت بزرگ این شبکه به حساب می‌آمد که حتی توانست باعث افزایش قیمت اتریوم شود. این به روز رسانی چهار پیشنهاد بهبود اتریوم (Ethereum Improvement Proposals) که به اختصار EIP نامیده می‌شوند را به همراه داشت. این EIPها می‌توانند به بهبود هزینه کارمزد انتقال و خرید اتریوم، قراردادهای هوشمند و همچنین امکان انجام انواع تراکنش‌های جدید کمک کند. هاردفورک برلین پیش درآمدی برای هارد فورک حیاتی لندن بود که شاهد اجرای EIP-1559 و تغییر قابل توجه و بحث برانگیزی در ساختار هزینه گس اتریوم به حساب می‌آمد. این پیشنهادات بهبود (EIPs) همچنین زمینه ساز ایجاد اتریوم ۲ و انقلابی جدید در اکوسیستم این ارز دیجیتال نیز هستند. این EIPها به چهار دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

EIP-2565 (هزینه‌های گس ModEXP)

EIP-2565 پیشنهادی است که نحوه تعریف قیمت کارمزد را در هنگام افزایش توان مدولار (Modular Exponentiation) تغییر می‌دهد و به عنوان ModEXP نیز شناخته می‌شود. پارامتر ModEXP یک تابع نمایی گسسته حیاتی برای توابع رمزنگاری است. از آنجایی که کامپایلر ModEXP در اتریوم هزینه زیادی را در پی داشت، EIP-2565 پیشنهاد داد کاهش هزینه گس مرتبط به استفاده از توان مدولار کاهش پیدا کند. این EIP استفاده از طیف گسترده‌ای از توابع رمزنگاری را برای قراردادهای هوشمند اتریوم ترویج می‌کند.

EIP-2718 (پوشش تراکنش تایپ شده)

EIP-2718، پیشنهاد دیگر بهبود اتریوم است که یک نوع تراکنش جدید را تعریف می‌کند. این پیشنهاد برنامه ریزی شده تا انواع تراکنش های آتی خرید ETH را پوشش دهد. به زبان ساده‌تر، با کمک این پیشنهاد می‌توان تراکنش‌های متنوع را با نسخه قبلی اتریوم سازگار کرده و الگوی جدیدی از آن را ایجاد کند. در واقع EIP-2718 به دنبال حل مشکل سازگاری تراکنش‌های جدید با انواع تراکنش‌های قبلی ETH برای معاملات آتی است.

هارد فورک برلین اتریوم چیست؟

هارد فورک برلین اتریوم چیست؟

EIP-2929 (افزایش هزینه گس برای کدهای دستوری دولتی)

این طرح پیشنهادی توسط یکی از بنیانگذاران اتریوم ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) و مارتین سووند (Martin Swende) تالیف شد. این طرح نیز مانند EIP-2565 به هزینه کارمزد ارتباط دارد اما فقط بر هزینه‌های کارمزد خاص مانند عملیات Opcodes که نیاز به دسترسی به حافظه دارند را افزایش می‌دهد. در واقع دلیل اصلی ارائه این طرح پیشنهادی، حملات محرومیت سرویس به اتریوم (Denial-of-service attack) به علت تراکنش‌های Opcodes بوده است. EIP-2929 زمان پردازش و نرخ گس این نوع تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد.

EIP-2930 (فهرست دسترسی اختیاری)

هدف این طرح پیشنهادی هارد فورک برلین در اتریوم، اعمال اصلاحاتی برای تغییرات شکست قراردادهای هوشمند موجود و جلوگیری از افزایش هزینه کارمزد احتمالی بعد از اجرای EIP-2929 است. اجرای این طرح، یک نوع تراکنش حاوی لیست آدرس‌ها و کلیدهای ذخیره سازی را اضافه می‌کند که یک تراکنش باید به آن دسترسی داشته باشد. با مشخص شدن لیست دسترسی، پردازش برای کاربران آسان‌تر شده و می‌توان هزینه کارمزد خرید اتریوم را کاهش داد.

اقدامات بعدی شبکه اتریوم چه بود؟

اتریوم بلافاصله بعد از اجرای موفق هارد فورک برلین و حل مشکلات مقیاس پذیری و کاهش هزینه کارمزد تراکنش‌ها، به سراغ هارد فورک لندن رفت و در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ آن را ایجاد کرد. شبکه Ethereum در این آپدیت، تحول بزرگی در روش پرداخت هزینه‌ها به وجود آورد. در آپدیت لندن هزینه انجام هر تراکنش به جای پرداخت به ماینرها به شبکه اتریوم واریز می‌‌شود. این موضوع باعث افزایش جذب مخاطب برای سرمایه گذاری در بازار ETH شده و البته بسیاری از ماینرها را با نا امیدی روبرو کرده است. با افزایش قیمت اتریوم ETHممکن است سیستم جدید برای ماینرها نیز رضایت بخش و سودآور باشد.

کلام پایانی

شبکه اتریوم با جذب سرمایه گذاران و کاربران بسیار، با مشکلاتی مواجه شده است که سعی دارد با آپدیت‌ها جدید و انتقال به اتریوم ۲ این ایرادات را به حداقل برساند. این شبکه در آستانه انتقال به اثبات سهام و ادغام این مکانیزم با اثبات کار است که تغییرات مهمی به حساب می‌آید و کاربران بیشتری را درگیر سرمایه گذاری خواهد کرد. به ویژه با کاهش هزینه تراکنش‌ها می‌توان شاهد رشد قیمت اتریوم بود. این کاهش هزینه‌ها قطعا باب میل ماینرها نیست اما هنوز ماینینگ اتریوم کلاسیک از سودآورترین روش‌های کسب سود بعد از بیت کوین محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

واحد تبلیغات

واحد تبلیغات پایگاه خبری زوم ارز

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها