روانشناسی ترید در ارز دیجیتال | فصل ششم نقش احساسات در ترید ارزهای دیجیتال

نقش احساسات در ترید
بازدید 30
۱

نقش احساسات در ترید ، احساسات اثر مستقیم و غیر قابل انکاری بر روی معاملات در بازار سرمایه و ترید ارزهای دیجیتال دارد به دلیل وجود احساسات بدون منطق در معاملات شکست برای ما امری بدیهی و اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

بررسی نقش احساسات در معامله گری

به عنوان یک معامله گر باید بپذیریم که اگر بهترین سیستم معاملاتی دنیا را داشته باشیم با رعایت نکردن اصول روانشناسی فارغ از تخصص تحلیلی چه تکنیکال چه فاندامنتال چه ترکیبی، شکست برای ما امری بدیهی و اجتناب‌ناپذیر است .
در لحظه ورود به آخرین ترید تان چه احساسی داشتید؟
در لحظه ای که پوزیشن و ترید شما تمام شد چه احساسی داشتید؟
نگرانی- ترس -هیجان- خوشحالی -ناراحتی و خیالپردازی اکثر احساساتی هستند که پس از ورود به معامله و ترید برای شما ایجاد می شود.
در این مطلب به بررسی نمونه هایی از احساسات غیر منطقی در معاملات وترید ارزهای دیجیتال میپردازیم وراهکارهایی برای مقابله با این احساسات غیر منطقی در معاملات پیشنهاد می کنیم.


احساسات غیر منطقی وضررده در بازار کدامند؟

نگرانی

معامله گران نمی‌بایست از پیچیدگی بازار نگرانی داشته باشند ،بازار خیلی ساده است و باید با روانشناسی فردی و جمعی در بازار ترید کنیم ما وقتی درگیر پیچیدگی بازار شویم ممکن است مدت های طولانی درگیر این پیچیدگی باشیم بازار همچون اقیانوسی با موج‌های متعدد است و راه خودش را می‌رود علت نگرانی ما این است که می خواهیم بازار مشکلات ما را حل کند و مثلاً بدهی‌های ما را بدهد . انتظار بیجای ما نگرانی هایی را برای ما به وجود می‌آورد . از بازار به اندازه توان سیستم تریدمان  انتظار داشته باشیم در بیشتر مواقع علت نگرانی ما انتظارات بیجا است واین انتظارات بیجا، است که نگرانی ها را به وجود می آورد اگر سیستم ترید ما به اندازه ۵% قادر است که به ما پاسخ دهد به همان اندازه از بازار انتظار داشته باشیم و بیشتر انتظار نداشته باشیم و اگر به اندازه ۲۰ درصد قادر است به ما سود دهد به همان اندازه از بازار انتظار داشته باشیم و از بازار بیشتر انتظار نداشته باشیم مشکلات مالی مان را خودمان و به نحو دیگری باید حل کنیم.

ترس

دومین عامل احساسی که باعث شکست در بازار معاملاتی  وترید ارزهای دیجیتال می شود ترس است.
ترس در بازار کی به وجود می آید؟
وقتی میزان ضرر و شکست معاملاتی ما بیشتر و خارج از زیرساخت های روانی ما باشد ترس به وجود می آید . و معمولا در مقابل ترس امید واهی شکل می گیرد که ضرر ما جبران می شود و یا این ضرر به سود تبدیل می شود .
برای مقابله با این احساس همواره می بایست به اندازه توانمان و به اندازه توان سیستم ترید مان ریسک کنیم. و حد ضرر را رعایت کنیم.

خوشحالی

سومین عامل احساسی که موجب شکست ما در معاملات می‌شود خوشحالی غیرمنطقی است گاهی معامله گران با انجام چند معامله سودده خوشحال می‌شوند و احساس غرور و نابغه بودن می کنند که این حس  خوشحالی ، غرور و نابغه بودن حس طمع را به وجود می آورد و ترکیب حس های خوشحالی غرور نابغه بودن و طمع شکست معاملاتی را در معاملات بازار یا معاملات ارز دیجیتال به دنبال دارد و معاملات را به سمت ضرر می کشاند چون معامله گر با احساسات خوشحالی غرور و طمع به خود غره شده و بیشتر و بیشتر ترید می کند از سیستم ترید خود دور می شود و معاملات خود را به سمت ضرر در بازار می‌کشاند پس هرگز از  سود کردن در بازار خوشحال نباشید در موقعی خوشحالی می‌بایست به وجود بیاید که اصول ترید را انجام داده‌اید و ترید منطقی حتی با ضرر انجام داده‌اید حتی اگر ترید ضررده باشد ولی منطقی انجام شده باشد موجب خوشحالی معامله گر خواهد شد.زیرا منطق در معامله زیرساخت سود دهی ترید را فراهم می کند .

ناراحتی

ناراحتی احساسی است که در فرد معامله گر در برخورد با یک معامله وترید ضرر ده ایجاد می‌شود احساسات به صورت زنجیروار در انسان به وجود می آید . مثلاً به دنبال احساس ناراحتی در زمانی که معامله ضررده و نامعقول ایجاد شده حسی مثل انتقام به وجود می آید. و حس انتقام باعث می‌شود که فرد ترید های مکرر و احساسی و غیر منطقی انجام دهد که این خود عاملی برای ضرر کردن فرد معامله گر است .
چندین راهکار برای مقابله با احساس ناراحتی و انتقام پیشنهاد شده است است که با کار گیری آنها میتوانیم ترید های منطقی تر و سود ده تر ی را در ادامه معاملات مان داشته باشیم.
۱-برای راحت شدن و راهکار مقابله با احساس ناراحتی می‌بایست که استاپ و استراتژی معاملاتی مان  را دوست داشته باشیم و پایبند به سیستم ترید خود باشید استاپ های منطقی عامل بقای ما در بازار هستند  .
۲ – اینکه بتوانیم و بدانیم که بازار از ما قدرتمندتر است پس با بازار نجنگیم در مقابل بازار نجنگیم و حس انتقام از بازار را کم کنیم .

۳ اگر ناراحتیم و درون ما حس انتقام به وجود آمده کامپیوتر را خاموش کنیم تا این حس ناراحتی و غم از ما دور می شود و بعد از چند ساعت یا حتی چند روز که این احساس خوابید و فروکش کرد دوباره به ترید و معامله در بازار بپردازیم و در نظر داشته باشیم که احساسات منطق آدم را کور میکند .

خیال پردازی

انسان های با خیال پردازی بالا واقع گرا نیستند . ما باید واقع گرا باشیم و بدانیم که هیچ سیستم تریدی بهترین نیست بدانیم که تمام تریدرهای موفق بازار نابغه نیستند شاید باهوش باشند ولی نابغه نیستند تمام عوامل موفقیت در بازار اکتسابی است و می توان با آموزش و تمرین مکرر به این عوامل موفقیت برسیم.
به امید آنکه که بتوانیم این عوامل را موفقیت را کسب کنیم و در میدان معاملات بازار و معاملات ارز دیجیتال همیشه موفق و پیروز باشیم .

ممنون از اینکه تا پایان ” نقش احساسات در ترید ” همراه ما بودید.

منبع : زوم ارز

لینک مطلب :


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

طاهره محمدیان

کارشناس روانشناسی | پژوهشگر فناوری های جدید وتولید محتوا

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بتول
3 سال قبل

ممنون از محتوای خوب شما