روانشناسی ترید در ارز دیجیتال ، دنیای تحلیلگری در ارز های دیجیتال بسیار جذاب و جالب است زیرا که شخص با مدل ها نمودارها و اندیکاتور های مختلفی سروکار دارد و بازار رمز ارزها را تحلیل میکند . اما ناگفته نماند که بازار ارزهای دیجیتال در هر لحظه منحصر به فرد است و تریدری هم کسل کننده نمی تواند باشد . یک تحلیلگر خوب می تواند یک تریدر خوب هم باشد؟ آیا یک تریدر ارزهای دیجیتال حتماً می بایست تحلیل گر هم باشد؟روانشناسان چه پاسخی برای این پرسش ها دارند؟ برای پاسخ به این سوالات ابتدا می بایست تفاوت بین تحلیلگران و معامله گران در ارز دیجیتال را بررسی کنیم.
تفاوت اصلی تحلیل گران و معامله گران ارزهای دیجیتال
برای بررسی ونگاه روانشناسانه به تفاوت اصلی تحلیل گران و معامله گران ابتدا باید ابعاد بازار ارزهای دیجیتال را شناخت و دقیق مورد بررسی قرار داد.
بازار رمز ارزها سه بعد دارد:
۱- بعد تحلیلی
۲- بعد روانشناسی
۳- بعد مدیریت سرمایه
تحلیلگران بسیاری بعد تحلیلی بازار ارزهای دیجیتال را مرتباً بررسی میکنند، اما به بعد روانشناسی و بعد مدیریت سرمایه کمتر پرداخته شده است که شناخت آنها نیز در شناخت بازار بسیار مهم و ضروری است.
دنیای تحلیلگری با دنیای ترید متفاوت است و از هم جدا هستند نمی توان انتظار داشت که هر تحلیلگر موفقی یک تریدر موفق باشد. واین باوری که در بسیاری از افراد صدق نمی کند . مثلا افرادی هستند که استادان تحلیل ارز دیجیتال هستند ولی سه بعد بازار سرمایه یا ارزهای دیجیتال را نتوانستند کامل کنند یا در خود پیاده سازی کنند، آنها ممکن است تحلیلگران قابل و استادان تحلیل ماهری باشند ولی تریدرهای خوبی نیستند. اما در مقابل افرادی هم هستند که تحلیلگران خیلی ماهری در ارز های دیجیتال نیستند ولی تریدرهای خوبی هستند.
افرادی که در بازار سرمایه یا بازار رمز ارزها موفق هستند و میتوان گفت تریدرها و معاملهگران موفقی هستند ممکن است یک سطح پیشرفته و یا حتی مقدماتی از تحلیل گری را گذراندهاند مدیریت سرمایه را کامل کرده اند و تمام اصول مدیریت سرمایه و روانشناسی را رعایت کردهاند و یک استراتژی خاص دارند و توانستهاند با نظم همه را با هم مچ کنند و یک تریدر یا معامله گر و تحلیلگر ماهر و توانا در ارزهای دیجیتال بشوند.
عبور از تحلیل و تحلیل گری به دنیای معامله گری در ارزهای دیجیتال
از نظر بسیاری از محققان علم روانشناسی بازار سرمایه وارزهای دیجیتال برای عبور و حرکت از دنیای تحلیلگری به دنیای معامله گری رمز ارزها، لازم و ضروری است که سه فاکتور هدف، ذهن و عمل را بررسی کنیم.
۱-هدف( انگیزه )
انگیزه و هدف شخص تریدر چیست؟ هدف از وارد شدن افراد به دنیای تریدری چه منشاء و زیربنایی دارد؟ آیا افراد با منشاء درونی به این حرفه روی آورده اند؟ یا منشاء بیرونی ؟
مثلاً اگر افراد بخواهند برای اثبات خود به خودشان یا دیگران مشغول ترید شوند یا اینکه خلاصی از مشکلات روزمره و فرار از مسئولیت و نوعی در خود فرورفتگی علت ترید آنها باشد منشاء معاملات آنها درونی است و از احساسات نشات گرفته است و باید دانست که که احساسات در دنیای ترید بسیار خطرناک و مخرب هستند.
اما منشاء بیرونی همان منشأ منطقی است که هدف افراد با منشأ بیرونی کسب درآمد همیشگی از ترید ارزهای دیجیتال با هدف دراز مدت می باشد و این افراد در معاملات موفق خواهند بود و در بازار رمز ارزها باقی می مانند. مثلاً در هر شغلی اگر فرد نظرش ادامه آن شغل باشد با هر نوسانی جا نمی زند و با صبر جایگاه خود را در شغلش و درآمدش ترفیع خواهد بخشید .کسانی که هدف ماندن در بازار و بقا در بازار داشته باشند فرصت بیشتری برای موفقیت در بازار برای آنها به وجود می آید و بقا در بازار فرصت بیشتری برای آموزش مدیریت سرمایه را برای آنان به وجود خواهد آورد.اگرمنشاء بیرونی فردکسب نتیجه مثبت از مارکت و ترید باشد حتماً به نتیجه می رسد.
۲-ذهن
اگر می خواهیم یک معامله گر موفق ارزهای دیجیتال شویم میبایست ذهن خود را از سیستمهای مختلف تحلیلی پاک کنیم و از استراتژی خود استفاده کنیم روش های مختلف معاملاتی را تست نکنیم و بر یک روش سوار شویم و سود بگیریم. همه تحلیل های گوناگون خبری را تحلیل نکنیم وبه استراتژیهای تحلیلی خود باور داشته باشیم و از اخبار ارائه تحلیلها مثل کانالها گروه ها سایت های خبری و دوری کنیم و فقط از منابع آموزشی بهره بگیریم و علم تریدری خود را ترفیع و رشد ببخشیم و با فاصله گرفتن از گروه ها و سیستمهای معاملاتی مختلف در بازار هدف اصلی بمانیم.
۳-عمل
در بازار ارزهای دیجیتال وبازار سرمایه به آنچه را که در ذهن پرورش دادیم می بایست عمل کنیم فقط در تحلیل ها و آموزش ها ساکن نباشیم و عمل کنیم و با عملکرد خود شیرینی تحلیل ها را در ترید موفق در ارزهای دیجیتال حس کنیم.
درمجموع باید بدانیم که در روانشناسی ارزهای دیجیتال احساسات و هیجانات در دنیای ترید سمی و خطرناک است و قبل از ترید باید هدف و انگیزه ها را بررسی کنیم ذهن خود را از انواع سیستمهای معاملاتی پاک کنیم سیستمهای معاملاتی را در درونمان پرورش دهیم و به آن عمل کنیم تا یک تریدر موفق در ارزهای دیجیتال باشیم.
ممنون از اینکه تا پایان ” روانشناسی ترید در ارز دیجیتال ” همراه ما بودید.
منبع : زوم ارز
لینک مطلب : http://bit.do/fMs9B
بیشتر بخوانید
- روانشناسی بازار ارز های دیجیتال | شناخت روان چه تاثیری در معاملات دارد؟
- آزمون روانشناسی قبل از ورود به بازار های مالی|روانشناسی و مدیریت ریسک
- روانشناسی بازار رمز ارز ها | روانشناسی خرید و فروش ارزهای دیجیتال
نظرات کاربران