گزارش از نمایشگاه متاراد

گزارش از نمایشگاه متاراد
بازدید 24
۰

نمایشگاه متاراد

در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ اولین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی (متاراد) در نمایشگاههای بین‌المللی ایران برگزار شد. متاراد، اولین و بزرگترین رویداد بین‌المللی کشور در حوزه متاورس و اقتصاد دیجیتال است که به صورت همزمان در دو بخش کنفرانس بین‌المللی و نمایشگاه بین‌المللی در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه های بین‌المللی تهران برگزار شده است.

در این نمایشگاه، کسب کار های حوزه ارز های دیجیتال و بلاکچین از نقاط مختلف کشور حضور داشتند،شایان ذکر است برگزار‌کننده این رویداد، مرکز کار ایران است.

امید است که نمایشگاه متاراد هر سال پر بار تر و شامل کسب و کار ها با ایده های جدیدتر باشد.

در دومین روز از نمایشگاه بین المللی متاراد، مصادف با ۴ خرداد سال ۱۴۰۱، تیم خبری زوم ارز برای بررسی فعالین این حوزه و همچنین رصد نمایشگاه در این رویداد حضور یافت. در دومین روز از این نمایشگاه، ما شاهد میزبانی از تعدادی از مدیران، روسای سازمان‌ها و نهادها، و علاقه‌مندان به حوزه‌های مرتبط با فین تک بودیم.

تیم زوم ارز در ابتدا با مشاغل این حوزه و سپس با بلاگر های فعال در حوزه ارز های دیجیتال که در این رویداد حضور پیدا کرده بودند به گفتگو نشست.

که شما می توانید با کلیک روی این لینک (گفت و گویی با بلاگر های فعال در حوزه ارز های دیجیتال در نمایشگاه متاراد) مصاحبه با بلاگر های حاضر در این نمایشگاه را مطالعه کنید.

و همچنین در نمایشگاه بین المللی متاراد آقای مهندس آرش سروری با خانم دکتر عاطفه قاضی حصاری بنیانگذار پایگاه خبری زوم از گفتگویی داشتند، که شما قادر هستید، با استفاده از این لینک (گزارش خانم دکتر قاضی حصاری) یا مراجعه به سایت آپارات این گزارش را مشاهده کنید.

در ابتدا به سراغ غرفه ی خانه ی بلاکچین رفته و با یکی از مسئولان این مجموعه به گفت و گو پرداختیم.

مصاحبه با خانه ی بلاکچین

خانه بلاکچین

خانه بلاکچین

  • من احساس می کنم ما تحت تاثیر موج جهانی صرفا در حال برگزار کردن رویدادهایی هستیم که نشان دهیم در حوزه فناوری های نو فعال هستیم. ولی هیچ دیدگاه روشنی از اتفاقات واقعی در بنگاه های اقتصادی نمی بینم، به نظر شما ما به سمت برنامه های هیجانی مقطعی در حال حرکت هستیم یا یک اتفاق ریشه ای در حال شکل گیری است؟ این نوع رویدادها می توانند به شما و مخاطبین برای دست یابی به حوزه مشترک فناورانه کمکی بکنند؟

رویدادهای نسل جدید مانند این نمایشگاه یک تفاوت بسیار ریشه ای با نمایشگاه های سنتی دارند. در نمایشگاه های سنتی شرکت کنندگان سعی می کردند به مخاطبین بگویند: ما در حال توسعه محصولات و خدمات جدیدی هستیم یا هر چیز دیگری در همین حد.

ولی در رویدادهای نوین مساله اصلی محصول، خدمات یا حتی فناوری نیست. مساله این رویدادها زمان است. زمان به عنوان یک هدف در نظر گرفته می شود. ما در این رویدادها سعی داریم بگوییم: ما در حال گسترش و توسعه آینده هستیم. با این پیش فرض که تعریف “جهانی” (ورس) تغییر کرده است.

اینکه بگوییم ما تحت تاثیر هیجانات جهانی داریم کاری می کنیم یک فرض نادرست است. چون جهان دیگر حاصل جمع مجموعه هایی مستقل و جدا از هم نیست. جهان مجموعه ای یکتا متشکل از اعضایی است که هر کدام می توانند عضو هر مجموعه دیگری باشند ولی عضویت در مجموعه های دیگر تاثیری در رفتارشان در مجموعه یکتای جدید ندارد.

هستی شناسی متاورس آن را به عنوان فراجهان مطرح می کند. هستی شناسی به عنوان نامگذاری و طبقه بندی پدیده ها نشان می دهد که هر ماهیت “چیز”، “چیست” و در چه طبقه ای قرار می گیرد. متاورس جهانی جدید بر پایه روابطی جدید در ادامه جهان هایی است که بشر تا کنون به آن ها دست یافته است.

پس باید بگویم: نخیر این یک اتفاق مقطعی نیست بلکه یک اتفاق ریشه ای و همه جانبه است. اتفاقی در بنگاه های اقتصادی نمی بینید: احتمال دارد روش رصد کردنتان درست نیست. با چشم غیر مسلح نمی توانید کیهان را رصد کنید وبگویید اتفاقی در جهان هستی نمی افتد و همه چیز ثابت است.

ضمن اینکه برای دیدن نوع جدیدی از اتفاق باید عینک خاص آن محیط را به چشم بزنید. اتفاق در حال افتادن است اگر ما نمی بینیم دلیل بر عدم وجودشان نیست. ما هم در درجه اول یک بنگاه اقتصادی هستیم و امثال ما که در این نمایشگاه حاضر هستند. ما را نمی بینید؟ اگر نظرتان بنگاه های قدیمی تر و شناخته شده است. تعداد بانک ها و فعالان حوزه های مالی/ پولی و دیگران را نگاه کنید. کافی نیست؟

  • ولی فکر می کنم ما با دو ابهام مهم در مورد متاورس و فناوری های جهان مجازی روبرو هستیم: اول اینکه تعریف درست و واضحی از این جهان نداریم. همه چیز در فضایی ابهام آلود قرار دارد و ما نمی توانیم به درک درستی برسیم. دوم تجربه اختصاصی ما از فناوری است که همواره موجب سلطه بیشتر دیگران به ما بوده و فرهنگ ما را از میان برده است.

اولین بار که عنوان کفش های میخی(استوک دار) را شنیدم در عالم کودکی فکر می کردم چه خوب؛ حالا با این کفش ها راحت می شود از درخت بالا رفت. حتی تصور می کردم عمود بر تنه درخت و بدون استفاده از دست می توانم از درخت صعود کنم. بدیهی است که درک ما از فناوری به دو مساله بستگی دارد.

اول باید با آن روبرو شویم دوم اینکه آن را بکار ببریم. با تعریفی که در اسارت واژگان قرار دارد محال است بتوانیم دید درست و دقیقی از “چیز”ها بدست بیاوریم. مساله دوباره در اینجا زمان است. با گذشت زمان و افزایش نسل های آشنا با فناوری و منقرض شدن نسل های سنتی مساله خود به خود حل می شود.

اینکه من بگویم متاورس یک جهان سه بعدی مجازی بر پایه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی است که در بستر بلاکچین و با تکیه بر رمزارزها و هوش مصنوعی جامعه ای نوین را می سازد. مثل این است که برای سرخپوستان آمریکا جامعه مدنی و مدرن انگلستان را توضیح بدهم. تنها شانس شناخت فقط و فقط زندگی در سیستم جدید است. فناوری خود را تحمیل می کند چه بخواهید چه نخواهید، چه بترسید و عقب بکشید چه بپذیرید و پیاده اش کنید.

فقط یک راه وجود دارد و آن فرار به دور دست ها است. می توان مثل دهکده های ابتدایی آمازون راه ورود هر گونه موضوع جدید را بست. و هزازران سال مانند روز اول زندگی کرد. اینکه فکر کنیم فناوری فرهنگ ها را از بین می برد درست نیست. ممکن است فرهنگ را دگرگون کند ولی نمی تواند و قرار نیست که فرهنگ را از اساس نابود کند.

هدف از ایجاد فناوری کمک به بشر برای زندگی بهتر و آسانتر در محیط خشن طبیعت است. فناوری موجودی در مقابل انسان و جوامع انسانی نیست. فناوری اصیل ترین دارایی بشر است. اصالتی ارزش آفرین و ارزش زا.

یک مساله مهم: انسان با تخیل شروع شده با واقعیت توسعه پیدا کرده و با تخیل ادامه داده. این چرخه تخیل و واقعیت است که علم و فناوری را می سازد و موجب توسعه می شود.

  • اشاره کردید به جهان یکپارچه متاورس در دنیایی مجازی ولی آنچه ما می بینیم متاورس های جدا از هم و تکه تکه هستند که هر کسی می تواند برای خود ایجاد کند و در عمل پراکندگی را توسعه دهد. و پراکندگی همواره با اختلاف و دشمنی همراه است. آینده ای که تصور می کنید می تواند آینده ای پر از درگیری بین نسخه دیجیتال انسان ها باشد.

این که گفتید ناخودآگاه من را یاد سناریوهای هالیوود در خصوص آینده انداختید. جایی که همه چیز از بین رفته و چند انسان یا ماشین یا ترکیبی از انسان و ماشین بر بشر مسلط شده اند.

ولی در واقع اینگونه نیست و نخواهد بود. سئوالتان دقیقا مثل این می ماند که به قول زاکربرگ بگوییم “هر شرکتی اینترنت خاص خود را توسعه می دهد”. به نظر شما این شدنی است که گوگل اینترنت خود و ماکروسافت و شرکت های بزرگ و کوچک دیگر اینترنت خاص خود را داشته باشند؟ مسلم است که نمی شود. اینکه می گوییم نسل سوم اینترنت اشاره به همین موضوع است، که در نیای نت جهانی شما می توانید سایت خودتان را داشته باشید.

ولی نمی توانید وب خودتان را داشته باشید. متاورس یک جهان یکتا است که شما می توانید چیزی که می خواهید را درون آن داشته باشید. ولی نمی توانید “ورس” خود را داشته باشید. متاورس جهان یکتایی است که به سمت یکپارچکی می رود. زمینه ای برای تولد دهکده جهانی واقعی بر اساس یکپارچکی اطلاعات، ارتباطات و ارزش ها. چیزی که شما می گویید به تعریف یونیورس نزدیکتر است تا متاورس. یونیورس جمع جهان هاستو متاورس فراتر از جهان ها.

مساله اساسی در ایجاد اقتصاد دیجیتال برای دست یابی به اینترنت ارزش توسعه ابزارهای سازگار است. سازگاری بارها گفته ام عامل مهمی در دوام و پایندگی است. منظور از ابزارهای سازگار ابزارهای فوق پیشرفته نیست. منظور ابزارهای کاربردی هستند که خواسته فناوری زمینه (بستر)، اعضای انسانی و اعضای ماشینی و برنامه های حاضر در شبکه را تامین کنند. در دسترس باشند، شفاف باشند، کاربرد آسانی داشته باشند و توسط جامعه کاربران پذیرفته شوند.

یک شبکه مخابراتی تلفن همراه را در نظر بگیرید که گوشی های شرکت های مختلفی در آن کار می کنند. بدیهی است که هر سازنده گوشی همراه، شبکه خود را ندارد بلکه همه گوشی ها در یک شبکه مخابراتی یکتا عمل میکنند و در تعامل با هم هستند. ولی برند، شخصیت و خدمات خاصی دارند که اقتصاد هر یک را تشکیل می دهد. ولی کل این اقتصاد یک اقتصاد دیجیتال با محوریت مخابرات است.

  • اقتصاد دیجیتال مفهوم دیگری است که در همین نمایشگاه نیز به عنوان محور طرح شده. ولی در واقعیت نشانه ای دقیق از آن نمی بینیم. جهان متاورس بیشتر محلی برای بازی (گیم) است. بازی های گردش مالی بالایی دارند ولی انتخاب حیاتی ما نیستند. براحتی می توانند اولین گزینه ما برای حذف از سبد اقتصادی خانواده ها و جوامع در صورت بروز چالش های مالی باشند. و این می تواند ضربه بزرگی برای جهان متاورس و حواشی آن باشد.

فوتبال ابتدا یک بازی وحشیانه بود که توسط سربازان چینی بوسیله سر دشمنان انجام می شد. بعدها گویا توسط انگلیسی ها قانونمند شد. و بعنوان یک بازی اندک اندک به گونه ای بزرگ شد که دلیلی برای اثبات ثبات سیاسی کشورها و سپس یک عامل اقتصادی بزرگ شد. یک بازی که به هیچ عنوان قابل حذف شدن از ساختار اجتماعی نیست.

بازی بودن دلیل بر بی ارزش بودن و قابل حذف بودن یک فعالیت نیست. کشورها و شرکت ها میلیون ها دلار صرف توسعه آواتارها، ایزارهای مجازی، هوش ماشینی، اینترنت چیزها، گردشگری مجازی، پزشکی و سلامت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و فناوری هایی از این دست نمی کنند که فقط تعدادی بازی مجازی عرضه کنند.

این ابزارها برای توسعه آینده به وجود می آیند. تصور کنید سفرهای فضایی ممکن شده اند. والدین شما در زمین، شما در مریخ و پسرتان در منظومه ای دیگر است. چگونه می توانید با هم زندگی مشترکی داشته باشید؟ امکان تشکیل خانواده متاورسی متشکل از آواتارهای شما وجود ندارد؟ جایی که روابط، اطلاعات و ارزش ها بر پایه مجاز تشکیل می شوند.

کمی اجازه دهید قوه تخیل تان پرواز کند. درست است که خبرنگارها با واقعیت ها سر و کار دارند ولی واقعیت با عینیت تفاوت دارد هر چیز واقعی لزوما نباید عینی باشد. این یک فلسفه جدید نیست. مفاهیمی مثل آفریدگار، فرشتگان، شیطان، بهشت و… عینی نیستند ولی از دیدگاه بسیاری از مردم واقعی هستند. جامعه متاورسی دور از تصور نیست در آینده ای که مرزهای فیزیکی بقدری توسعه یافته اند که تشکیل خانواده ها و جوامع فیزیکی عملا غیر ممکن است.

از یاد نبرید هدف ما از برگزاری، شرکت در این نمایشگاه و رویدادهای مشابه و فعالیت در این حوزه توسعه و گسترش آینده است. آینده ای که نمی توانیم تصور کنیم ولی می توانیم به سمتش برویم. اقتصاد دیجیتال گردش تجارت، پول، ارزش های مادی که تبدیل به لرزش دیجیتال شده اند و ارزش های معنوی در این جهان بدون مرز یا با مرزهای گسترده است. رمزارزها امکان داد وستذ بین اعضای فراجهان را فراهم می کنند.

آنچه در حال حاضر اقتصاد دیجیتال می نامیم و شما بدنبال نشانه ای از آن هستید اقتصاد سنتی بر بستر اینترنت است، شروعی برای اقتصاد دیجیتال که فقط نقطه شروع است. ولی همه آن نیست. تاکید موکد می کنم مساله توسعه زمان است. گسترش هر چیزی که الان داریم در آینده ای که نمی توانیم درکش کنیم و ترسناک تر اینکه نمی توانیم ترکش کنیم. ولی می توانیم در شکل دادنش شریک باشیم.

  • سخن پایانی

در پایان نه در ادامه لازم می دانم از ترتیب دهندگان و برگزار کنندگان این رویداد ارزشمند تشکر ویژه ای داشته باشیم. مدیران آینده نگر، بزرگواران و متخصصانی که با به خطر انداختن دارایی های مادی، مدیریتی و اعتبار خودشان امکان حرکت به سمت آینده را فراهم می کنند. افرادی که باور دارند مرزهای جهان به کشف قاره های جدید محدود نمی شود و زمینه سفر به ناشناخته ها را فراهم می کنند. با توسعه تخیل، تعقل و خطر کردن (ریسک) زندگی هیجان انگیز انسان را می سازند. در غیر اینصورت تحمل کسالت زندگی برای چند دهه هم مشکل بود.

بعد از گفت و گو با خانه ی بلاکچین به سراغ صرافی آبان تتر رفته و به گفت و گو با مدیر ماکتینگ این مجموعه پرداختیم.


مصاحبه با صرافی آبان تتر

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

بنده آرش غفوری هستم مدیر مارکتینگ صرافی آبان تتر.

لطفا پلتفرم خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

صرافی آبان تتر یک پلتفرم معاملاتی ارز دیجیتال است، که به شکل مصطلح به آن صرافی ارز دیجیتال می‌گویند مجموعه‌ای است که از ۴ سال گذشته کار خود را شروع کرده و خیلی خوشحالیم که طی این ۴ سال با امنیت و سرعت بالا توانستیم به تعداد زیادی از کاربران خدمات ارائه کنیم و الان در خدمت شما هستیم.

تعداد کاربران و حجم معاملات خود را می‌توانید بگویید؟

در مورد حجم معاملات من نمی‌توانم آمار قطعی به شما بدهم اما از تعداد کاربران، ما بیش از ۶۰۰۰۰۰ کاربر داریم که ۳۰۰۰۰۰ نفر از آن‌ها فعال هستند. فعال بودن آن‌ها معمولا با قیمت بیت کوین در بازار جابه‌جا می‌شود.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه؟

به صورت کلی ما سعی کردیم که Exposure خودمان را در نمایشگاه عمومی افزایش دهیم، دلیل اصلی آن هم این است که از طریق شرکت کردن اینگونه پلتفرم‌ها در این نمایشگاه‌ها، هم حس و هم اعتماد مردم بهتر و بیشتر می‌شود. چون معمولا چیزی که از ما دیده‌اند یک سایت آبان تتر دات کام بوده است، ولی الان می‌توانند پیش ما بیایند و سوالات خود را از نزدیک بپرسند.

هدف دیگر نیز اشاعه‌ی فرهنگ ارز دیجیتال در کشور است که کاربرانی که می‌آیند و با موضوع آشنایی ندارند ما تعهدی گذاشتیم که به همه‌ی آن‌ها پاسخ دهیم و آن‌ها را راهنمایی کنیم و با فلسفه و فضای ارز دیجیتال آن‌ها را آشنا کنیم.

آینده‌ی متاورس و NFT را در ایران چگونه می‌بینید؟

اینکه در ایران جواب بدهد، من باور دارم که آینده دارند و آینده‌ی همه چیز مثل ارز دیجیتال و متاورس را نمی‌توان در یک کشور زیاد بررسی کرد. یعنی اگر قرار باشد موفق شوند، در همه جای دنیا موفق می‌شوند. اصولا فلسفه‌ی ارز دیجیتال تمرکز زدایی است و فکر می‌کنم که اگر این اتفاق بیفتد برای همه‌ی دنیا این سرنوشت وجود دارد. من باور دارم که حتما آینده دارند حالا اگر تکنولوژی بهتری در آینده آن‌ها را ساپورت کند احتمالا شاهد تغییرات آن‌ها خواهیم بود. ولی ایده‌ی اصلی حتما هست.

نظر شما پیرامون قانون‌گذاری در حوزه‌ی رمز ارز چیست؟

احتمالا تمام مخاطبان شما می‌دانند که ما یک خلا قانونی داریم، البته خلا قانونی بدین معنا نیست که این فعالیت‌ها غیر قانونی است. چیز اصلی‌ای که وجود دارد این است که ما با نهادهایی که فکر می‌کنیم باید نظارت داشته باشند همیشه همکاری داشتیم و به قوانین کلی کشور همیشه تعهد داشته‌ایم، اما فکر می‌کنم، که قانون‌‎گذاری واضحی بر این حوزه وجود ندارد و فرصتی است که دارد از دست می‌رود. پیچی تاریخی است که اگر از آن درست عبور نکنیم ممکن است خیلی دیر شود.

کما اینکه مثلا امارات در کشورهای حاشیه خلیج فارس تصمیم به تبدیل شدن به قطب کریپتو گرفته است و هفته‌ی پیش، قطر اولین صرافی ارز دیجیتال قانونی خود را راه اندازی کرد و کلا خیلی شتاب گرفتند و مثلا ژائو مرتب با آن‌ها دیدار دارد.

بعد از گفت و گو با آبان تتر به سراغ صرافی گلکسی پی جی رفته و به گفت و گو با مدیر پروژه‌ی این مجموعه پرداختیم.


مصاحبه با صرافی گلکسی پی جی

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

سلام من علی کشاورز هستم مدیر پروژه‌ی صرافی گلکسی پی جی

میشه لطفا پلتفرمتان را معرفی کنید؟

صرافی ما اولین صرافی‌ای هستش که مارکت NFT را ساپورت می‌کند و به جز امکاناتی که دارد، حدود ۲۷۰ ارز اختصاصی به کاربران ارائه می‌دهد. یکی از امکانات خاص آن این است که کاربران با کمترین مقدار ریالی می‌توانند خرید خود را انجام دهند حتی با ۵ هزار تومان.

در مورد بازار NFT توضیح بیشتر میدهید؟

یکی از معضلات مارکت NFT این است که در ایران مارکتی نبود که کاربران بتوانند با ریال خرید و فروش انجام دهند، یعنی باید در سایت‌هایی که خیلی از آن‌ها ایرانی‌ها را تحریم کرده‌اند، با روش‌هایی حضور پیدا می‌کردند، ریال خود را تبدیل به ارز می‌کردند و در آن‌جا NFT مورد نظر خود را خریداری می‌کردند و برای خود نگه می‌داشتند. ولی ما این معضل را تشخیص دادیم و با راه اندازی مارکت NFT در صرافی خود این امکان را فراهم کردیم که کاربران با ریال NFT خود را ایجاد کنند و حتی کاربران دیگر هم با ریال بتوانند این NFT را خرید و فروش کنند.

اهداف شما از شرکت در این نمایشگاه چیست؟ تاکنون به آن رسیده‌اید؟

هدف اصلی ما از شرکت در این نمایشگاه، ارائه‌ی امکانات فنی صرافی هست که تا الان به آن نتیجه رسیده‌ایم.

نظرتان درباره قوانینی که قرار است در کشور وضع شوند چیست؟

هرچقدر قانون‌گذاری بیشتر باشد، این کار بهتر انجام می‌شود. به زبان ساده، هرچقدر قانون‌گذاری بیشتر شود، کلاهبرداری‌ها کمتر می‌شود و من موافقم و خیلی خوشحال می‌شوم که زودتر این اتفاق رخ دهد. این داستان اول آخر باید اتفاق بیافتد چون اگر قانون‌گذاری اتفاق نیافتد خرید و فروش‌های زیرزمینی بیشتر می‌شوند، شاکی خصوصی بیشتر می‌شود و اعتماد مردم به این حوزه کمتر می‌شود.

بعد از گفت و گو با صرافی گلکسی پی جی به سراغ شرکت سهم خلاق رفته و به گفت و گو با مدیرعامل این مجموعه پرداختیم.


مصاحبه با شرکت سهم خلاق

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

سلام من مهدی ایوبی هستم، مدیرعامل شرکت سهم خلاق.

سلام وقتتان بخیر من حسینی هستم

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

شرکت سهم خلاق در حوزه‌ی راهکارهای مالی و بلاکچین فعالیت می‌کند. در حال حاضر ما دو پلتفرم برای ارائه به بازار داریم. پلتفرم اول ما پلتفرم تبادل رمز ارز هست که مبتنی بر بلاکچین فعالیت دارد و قرار هست اولین مشارکت ما با یک سرمایه گذار ایرانی اواخر خرداد ماه معرفی شود.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه؟

از آنجایی که ما یک شرکت مبتنی بر فناوری و تکنولوژی محور هستیم و تخصص ما در حوزه‌ی بلاکچین و تولید محصولات بلاکچینی هست، در این نمایشگاه شرکت کردیم که اولا اعلام حضور کنیم و بیشتر با کسب و کارها و سازمان‌هایی که نیاز دارند در حوزه‌ی بلاکچین وارد شوند صحبت بکنیم تا بتوانند اگر نیازمندی فنی داشتند به کمک ما به شکل مشتری یا پارتنر، این نیازمندی را رفع کنند.

چالش‌های در راه پلتفرم شما چیست؟

به چه عنوان؟ اگر به عنوان یک تولید کننده‌ی پلتفرم مدنظرتان هست یک سری چالش داریم و اگر در نقش مجموعه‌ای که یک پلتفرم را در ایران راه اندازی و بهره برداری می‌کند می‌گویید خب چالش‌ها متفاوت هست. من فکر می‌کنم منظور شما دومی بود. ببینید مهم‌ترین نکته نبود قانون‌گذاری است. به دلیل نبود قانون‌گذاری، نهادها به سلیقه‌ی خودشان مقابل این حوزه برخورد می‌کنند. یه مقدار به هم ریختگی وجود دارد. این در سمت سرویس‌های عمومی و قسمتی هست که می‌خواهید از خدمات استفاده کنید. سرمایه گذاران هم خیلی مشتاق هستند که وارد این حوزه شوند اما چند چالش وجود دارد. یک چالش این است که این فضا را نمی‌شناسند. می‌دانند که فضای داینامیکی است و ممکن است در آن سود و بهره‌وری مالی خیلی خوبی باشد. از طرفی دیگر، از کلاهبرداری‌ها می‌تزسند و از طرفی می‌ترسند که قوانینی اعمال شود و جلوی این حرکت را بگیرد.

آینده‌ی متاورس و NFT را در ایران چگونه می‌بینید؟

باید اشاره کنیم که متاورس دنیای جدیدی است که کسب و کار‌ها و شرکت‌های بزرگ در حال ورود به آن هستند. این امر نشان دهنده‌ی پتانسیل بالای این دنیا هست. مثلا شما آدیداس، پوما و نایک را می‌بینید که در حال ورود به این فضا هستند. یا بقیه‌ی شرکت‌های بزرگ فناوری مثل سامسونگ و فیس بوک در این حوزه سرمایه گذاری می‌کنند.

دلیل آن این است که توسعه‌ی تکنولوژی و فناوری‌های جدید این امکان را به شرکت‌ها می‌دهد که خدمات خود را از فضای اینترنت و وب۲ به فضای وب۳ ببرند تا بتوانند تعامل نزدیک‌تری با مشتریان داشته باشند و فضای کسب و کار را بهتر برای مشتریان رقم بزنند، از طرفی فرصت‌های جدیدی برای خدمات نوآورانه ایجاد کنند. به نظرم چشم انداز خیلی روشنی است. حوزه‌ی متاورس حوزه‌ی Interactive تری است. مثلا گیم‌هایی که مبتنی بر وب۳ هستند آینده‌ی بسیار روشنی دارند.

بعد از گفت و گو با شرکت سهم خلاق به سراغ صرافی بیتامون و بازار معاملاتی بیتالین رفته و به گفت و گو با مدیرعامل این مجموعه پرداختیم.


مصاحبه با صرافی بیتامون و بازار معاملاتی بیتالین

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

من سید ابوالفضل حسینی هستم مدیرعامل صرافی بیتامون و قائم مقام مدیرعامل بازار معاملاتی بیتالین.

میشه کمی درباره پلتفرم خود توضیح دهید؟ اینکه انگیزه‌تان از ایجاد دو پلتفرم چه بوده است؟

اولین پلتفرم ما صرافی با رویکرد OTC است که کاربر مستقیم با خود صراف معامله می‌کند و ۳۲۰ ارز پشتیبانی می‌شود. هر رمز ارزی که در صرافی‌های بزرگ دنیا دیده شود در این صرافی هست. یک بازار معاملاتی B2P داریم موسوم به بیتالین که امروز لانچ عمومی آن انجام شد.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه؟

یکی از اهداف بحث آشنا کردن مردم با این حوزه است. مردم و حتی سیاست‌گذاران و دولت با این حوزه کمی ناآشنا هستند. باید تلاش کنیم کمی اعتماد جلب کنیم. خیلی از مردم ما با صرافی‌های خارجی کار می‌کنند. باید بدانند که یک بازار معاملاتی و یک صرافی هست که خدمات خارجی‌ها را ارائه می‌دهد و ما بچه‌های دانشگاه شریف هستیم، خود من نه اما تیم من همه بچه‌های دانشگاه شریف و علم و صنعت هستند. ما به دنبال خدمت به کشور خودمان هستیم.

برای پیشرفت متاورس و NFT برنامه دارید؟

برنامه‌ای داریم اما الان نمی‌توانم بگویم. بالاخره ما باید در این حوزه هم وارد شویم، درست است که این حوزه یکم ناشناخته است ولی ما نباید از کشورهای عربی، خاورمیانه و حتی جهان عقب بمانیم.

ممکن است درباره‌ی رقبای خود توضیح دهید؟

اسم نگویم بهتر است. ما این دید رقابتی را به کسی نداریم. ما فقط در تلاش هستیم که همه در این حوزه اعتماد جلب کنند و صرافی‌ها بتوانند خوب کار کنند. بتوانیم اکوسیستمی را تشکیل دهیم تا اعتماد مردم را جلب کنید.

بیشتر به چشم هم‌تیمی نگاه می‌کنید.

‌‌هم‌تیمی و همکار هستیم. مشتری صرافی‌های دیگر مشتری ما هستند. ما بتوانیم این اعتماد را جلب کنیم به نفع همه‌ی ما است.

لونا حدودا ۹۹ درصد افت کرده است و جدیدا یک ایردراپ راه اندازی کرده‌اند، نظر شما پیرامون این اقدام چیست؟

هنوز نظر قطعی از این موضوع نیامده است که چه اتفاقی می‌افتد و صرفا دو کوان در توییت این را نوشته است. به هر حال این پروژه شکست خورده، هرچند کاملا نه ولی ۹۹ درصد شکست خورده است.

باید فکر کنند که چگونه می‌توانند پول مردم را برگردانند. پول زیادی هم از بین رفته. حتما باید اقدام خوبی انجام دهند اما هنوز با چیزهایی که می‌بینم انگار به تصمیم درستی نرسیده‌اند. هنوز به تصمیم قطعی نرسیده‌اند و هی چیزهای جدید گفته می‌شود. من نمی‌توانم نظری دهم. برخی پروژه‌ها به حوزه‌ی کریپتو لطمه می‌زنند و اعتماد مردم را کم می‌کنند. انشالله که دیگر چنین اتفاقاتی نیافتد.

ما در صرافی تیمی داریم که هر ارزی پیش از اضافه شدن، مورد بررسی این تیم قرار می‌گیرد که مثلا حتما در بایننس یا کوکوین، اما بیشتر بایننس، لیست شده باشد که ما در صرافی OTC آن را لیست کنیم، اما خودمان از نظر لیکوییدیتی و گردش هم چک می‌کنیم که ببینیم آیا مناسب لیست کردن داخل صرافی هست یا خیر.

نظر شما پیرامون طرح صیانت چیست؟ اگر تصویب شود چه مشکلاتی به دنبال آن رخ خواهد داد؟

یک نقطه نظر منفی دارد و یک نقطه نظر مثبت؛ برای صرافی OTC ما یک نقطه نظر منفی دارد، بالاخره ما ارزها را از کشورهای خارجی خرید می‌کنیم تا به مردم ارائه دهیم. نمی‌دانم چطور توضیح دهم که این طرح به بازار معاملاتی بیتامون ضربه‌ی زیادی نمی‌زند. به این دلیل که همه چیز آن را خودمان درست کرده‌ایم.

نظر شما پیرامون بی قانونی این حوزه در ایران چیست؟

هدف از ایجاد و شرکت در این نمایشگاه‌ها اولا کمک به قانون‌گذار است. اگر قانون‌گذار بخواهد رمز ارزها را قانون‌گذاری کند، باید از بچه‌های فنی مثل ما کمک بگیرد تا بتوانیم دیدگاه آن‌ها را روشن کنیم و روز به روز بتوانیم کمک کنیم.

بعد از گفت و گو با صرافی بیتامون و بازار معاملاتی بیتالین به سراغ صرافی و بازار معاملاتی پینگی رفته و به گفت و گو با مدیر فنی این مجموعه پرداختیم.


مصاحبه با صرافی پینگی

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

رضا حسینی پور هستم مدیر فنی صرافی و بازار معاملاتی پینگی

پلتفرمتان را برای کاربران ما معرفی می‌کنید؟

پینگی یک پلتفرم بازار معاملاتی و صرافی هست که تقریبا ۱.۵ سال است که دارد کار می‌کند. تقریبا از ۲۰۰ ارز پشتیبانی می‌کند که ۳۶ مورد از آن‌ها در بازار و بقیه‌ی آن‌ها در سیستم خرید و فروش سریع در دسترس هستند. علاوه بر آن، ما تقریبا تنها صرافی‌ای هستیم که کیف پول اختصاصی به کاربران می‌دهیم و به دلیل مسائل امنیتی و جلوگیری از تحریم شدن  کیف پول زیرشاخه‌ای تولید نمی‌کنیم. همچنین در یک سال گذشته با رقبایی که ۴ یا ۵ سال در حال فعالیت بوده‌اند، رقابت کنیم و مطمئنا به زودی می‌توانیم آن‌ها را شکست دهیم.

ممکن است درباره‌ی رقبای خود توضیح دهید؟

در حال حاضر متاسفانه طی یک سال گذشته، رقبای ما خیلی عوض شده‌اند، انقدر که کمپانی‌های مختلف بالا آمده‌اند یا بعضی از آن‌ها چندین سال کار می‌کرده‌اند و در ده کمپانی برتر نبودند، اما طی یک سال گذشته، تازه خودشان را نشان دادند. در حال حاضر رقبای اصلی ما اوکی اکسچنج و نوبیتکس و بلکس به شمار می‌روند. به عنوان مدیر فنی بقیه‌ی کمپانی‌ها را رقیب نمی‌دانم و بیشتر به عنوان همکار در نظر می‌گیرم.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه چیست؟ تاکنون به هدف خود رسیده‌اید؟

هنوز نه ولی مطمئنا تا روز آخر که بازدیدکنندگان بیشتری حضور پیدا کنند و خدماتمان را بیشتر بتوانیم معرفی کنیم، به هدف خود خواهیم رسید. هدف ما این بوده که مردم را بیشتر با متاورس و NFTها آشنا کنیم و پلن‌هایی برای این چند روز آماده کرده‌ایم که کارها را بیشتر جذب کنیم.

لونا حدودا ۹۹ درصد افت کرده است و جدیدا یک ایردراپ راه اندازی کرده‌اند، نظر شما پیرامون این اقدام چیست؟

هرکسی نظری دارد، اما اینکه ایردراپی را راه اندازی کرده باشد یا توکن سوزی انجام دهد یا چیزهای دیگر، به نظر من دست و پا زدن است. کسی که راه اشتباهی را رفته باشد هرکاری می‌کند تا خودش را از منجلاب خارج کند اما، درباره‌ی لونا، بیشتر دست و پا زدن به معنای بیشتر غرق شدن است.

لونا با فروش پشتوانه و مسیر اشتباه و بدون برنامه ریزی پیش رفتن اینگونه سقوط کرد. اگر به ترون نگاه کنید یا شبکه‌ی BEP20 بایننس نگاهی داشته باشید طی چند سال خیلی خوب و با برنامه ریزی پیش رفتند، اما اگر به لونا نگاهی بیندازید می‌بینید که طی یک سال، راه چند ساله‌ی ترون یا بایننس را رفته است و هیچ برنامه‌ای نداشته، صرفا این مسیر را طی کرده است.

می‌بینید که توکن‌های شبکه لونا بدون دلیل و بدون هیچ برنامه‌ای چندین برابر توکن‌های بایننس و ترون شد. ناگهان حجم UST طی یک سال بالا رفت و وارد ده‌تای اول شد، انگار که طبل توخالی است. اما ترون و بایننس پشتوانه دارند، درست کار می‌کنند، رودمپ درست دارند، اما لونا رودمپ درست نداشت.

علاوه بر این‌ها، با فروش پشتوانه‌ی بیت کوین، این سیستم بیشتر توخالی شد و یوزرها از ترس استیبل کوین خود را فروختند. اما این ایردراپ‌ها یا توکن سوزی‌ها ممکن است برای مدتی کوتاه، کاربرانی که علاقه‌مند به دریافت توکن رایگان باشند جذب آن شوند، اما پس از مدتی این جو هم می‌خوابد و باز هم دست و پا می‌زنند و باز هم بیشتر غرق می‌شوند.

پس به نظر شما این راه حل مناسب نیست.

خیر این یک راه حل مناسب نیست از نظر من.

نظر شما پیرامون طرح صیانت چیست؟ اگر تصویب شود چه مشکلاتی به دنبال آن رخ خواهد داد؟

به نظر من این طرح انقدر برنامه ریزی نشده و فکر نشده هست که حتی مایی که خارج از این طرح هستیم به آن فکر می‌کنیم انگار به یک دیوار سیاه نگاه می‌کنیم. شما داخل این دیوار سیاه چه چیزی می‌بینید؟ شما با این دیوار سیاه می‌خواهید جلوی همه چیز را بگیرید. می‌گویند کنار این دیوار سیاه ما راه‌هایی در نظر گرفته‌ایم و کاملا محدود نکردیم.

خب شما می‌خواهید یک اتوبان ده بانده را ببندید و یک کوچه را، برای چند میلیون نفر، باز بگذارید. خب چرا من باید به این دیوار سیاه حس خوب داشته باشم؟ وقتی شما تمام راه‌ها را ببندید و تبصره‌هایی بگذارید که این کار با هدف حمایت از کالای داخلی انجام می‌شود، حتی آن‌ها نیز پیشرفت نخواهند کرد، آن‌ها نیز ابزارهای ساده‌ای که داشتند را به مردم ارائه می‌دهند، مردم هم با این فکر که به آن طرف دسترسی نداریم از همین استفاده می‌کنند.

این طرفی‌ها هم چون رقیبی در میدان نمی‌بینند فکر می‌کنند که حال کاربر هست، درآمد هم هست، پس چرا پیشرفت کنیم؟ این دیوار باعث جلوگیری از توسعه‌ی بیزینس‌هایی مثل بیزینس ما خواهد شد. اینطوری دیگر کسی به سوی بایننس نمی‌رود اما جلوی پیشرفت ما هم گرفته می‌شود.

حجم معاملات شما هم پایین می‌آید.

صد در صد. کلا حس کاربران به این سیستم بد می‌شود.

هیچ قوانینی هم وضع نشده است و ناگهان طرح صیانت هم به این شرایط اضافه می‌شود.

بله دقیقا. این سیستم قانونی ندارد، راهش هم بسته شود به دنبال آن کاربران فکر می‌کنند که چرا باید ریسک کنم و سمت این حوزه بروم؟

کلا مارکت از بین می‌رود.

بله تقریبا.

آینده‌ی متاورس و NFTها را چطور می‌بینید؟ پلتفرم شما برنامه‌ای دارد؟

درباره‌ی NFTها صددرصد. ما برنامه‌هایی داریم.

در ایران کپی رایت بی معنی است. مختصر بگویم: ما می‌توانیم کم کم کپی رایت را به عنوان NFT ارائه کنیم. در ایران موسیقی بدون کپی رایت عرضه می‌شود و همه به راحتی دانلود می‌کنند. با NFT می‌توان فرهنگ احترام گذاشتن به کپی رایت را کمی جا داد. چون NFT جدید است مردم حس خوبی به آن دارند و می‌توان کپی رایت قدیمی را در این شکل جدید جا گذاری کرد.

اگر کپی رایت ارزش داشته باشد و بتوان آن را جایی به اشتراک گذاشت، می‌توان با قشنگ جلوه دادن این ماجرا، باعث فرهنگ سازی آن شد. مثلا می‌توان گفت که من NFT فلان آهنگ را دارم و NFT آن مثلا در پینگی موجود است. مثلا ما بتوانیم صفحه‌ای درست کنیم که کاربران بتوانند NFTهای خود را به اشتراک گذارند.

در زمینه‌ی NFT ما چنین برنامه‌هایی داریم که بیشتر وارد مباحث کپی رایت شویم. در مورد متاورس، پلنی که ماداریم این است که سعی داریم تمام توکن‌ها و کوین‌ها و شبکه‌هایی که در متاورس فعالیت دارند به صرافی و بازار معاملاتی پینگی، تا جایی که می‌شود اضافه کنیم. بعد از این، زمانی که کاربر توکن ایکس را دارد، به جای اینکه از ما بخرد و انتقال بدهد و استفاده کند.

ما بستر خرید را داخل سیستم خودمان اضافه کنیم؛ مثلا فروش دوباره‌ی زمین را بین کاربران خود جا بیندازیم، بدون اینکه جابه‌جایی صورت گیرد و این کار با فی کمتری انجام می‌شود. برنامه‌های بیشتری هم وجود دارد اما هدف ۶ ماهه‌ی ما این برنامه ها است. سه ماه اول روی NFTها و کپی رایت کار می‌کنیم، سپس به سراغ متاورس خواهیم رفت.

در ادامه به سراغ مدیرعامل استارتاپ فینومیت رفتیم.


مصاحبه با استارتاپ فینومیت

کمی پلتفرم خود را برای کاربران ما توضیح می‌دهید؟

این پلتفرم در حقیقت ابزاری است که کار تریدرها را تسهیل می‌کند. از آنجایی که می‌دانید به هر حال هر تخصصی مجموعه ابزارهایی دارد. تریدینگ هم شغلی کاملا تخصصی است که تنها افراد حرفه‌ای در آن موفق می‌شوند و این افراد حرفه‌ای به یک دسته از ابزارهایی نیاز دارند که فینومیت یک ابزار بسیار نوآورانه است که به شدت می‌تواند بازدهی تریدرها را بالا ببرد.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه؟ تاکنون به آن رسیده‌اید؟

به طور کلی، هدف ابتدایی آگاهی از برند هست. مشخصا فینومیت که یک استارتاپ تازه کار است پلن‌های زیادی برای توسعه دارد و B2C است؛ لذا ما باید سعی کنیم هرچه بیشتر خدمات خود را به عزیزان این حوزه معرفی کنیم.

نظر شما درباره متاورس و NFT چیست؟ به نظر شما آینده‌ی آن‌ها در ایران چگونه خواهد بود؟

از آنجایی که متاورس و NFT حوزه‌های تخصصی من نیستند، ترجیح می‌دهم نظر تخصصی ندهم، اما به صورت کلی، آن‌ها را مقداری هایپ می‌دانم؛ یعنی بیش از آنچه توسعه پیدا کرده، مورد اقبال قرار گرفته. حالا NFT واقعا آینده‌ی بسیار روشنی دارد اما متاورس چیزی که ما تصور می‌کنیم نیست و دنیا تا کوچ کردن به دنیای مجازی بسیار فاصله دارد.

لونا حدودا ۹۹ درصد افت کرده است و جدیدا یک ایردراپ راه اندازی کرده‌اند، نظر شما پیرامون این اقدام چیست؟

هر پروژه‌ای که می‌بایست سرمایه گذاران خرد یا کلان داشته باشد، المان اولیه‌ی آن اعتماد سرمایه گذاران است. دو موضوع باید اتفاق بیافتد تا این پروژه موفق شوند. یک جلب اعتماد مجدد است و دو، طرح آن‌ها باید طرح عملی و خوبی باشد. پروژه‌ی این تیم فنی علی‌رغم احترام زیادی که باید برای آن‌ها قائل بود، از نظر فنی شکست خورده است؛ لذا خیلی سخت است که مجدد مورد اقبال و اعتماد عمومی قرار گیرد؛ در نتیجه من خودم در این پروژه سرمایه گذاری نمی‌کنم و ترجیح می‌دهم تیم‌های فنی‌ای که شکست‌هایی به این بزرگی نداشتند را دنبال کنم.

به نظر شما این طرح موفق خواهد شد؟

فکر نمی‌کنم. این پروژه شکست بزرگی را تجربه کرد و اعتماد به آن آسیب بزرگی دید.

در ادامه به سراغ اقای جلال بهروز رفتیم.


مصاحبه با شخصی به نام جلال بهروز که در حوزه ی ماینینگ فعالیت دارند

مصاحبه با شخصی به نام جلال بهروز که در حوزه ی ماینینگ فعالیت دارند

مصاحبه با شخصی به نام جلال بهروز که در حوزه ی ماینینگ فعالیت دارند

لطفا خودتان را معرفی کنید.

من جلال بهروز هستم ساکن مهاباد، در کار تولید پک‌های سایلنت کردن و خنک کردن ماینرهای ارز دیجیتال هستم.

کلا کار شما در ماینر خلاصه می‌شود درسته؟ برای ریگ از این پک‌ها تولید نمی‌کنید؟

نه چون ریگ صدا ندارد عملا برای آن‌ها این پک‌ها خواهان هم ندارد.

با توجه به گسترش حوزه‌ی رمز ارز، در حال حاضر طبق تجربه‌ای که نسبت به کاربران پیدا کرده‌ایم، دستگاه‌های ماینر خواهان زیادی پیدا کرده‌اند و اکثرا قصد دارند داخل منازل این فعالیت را انجام دهند. پیشنهاد شما نسبت به اینگونه افراد چیست؟

ما در این رابطه نمی‌توانیم توصیه‌ی خاصی داشته باشیم ولی می‌توان گفت اینگونه فعالیت در خانه غیرقانونی محسوب می‌شود و باید ریسک جریمه‌ی اداره برق را تحمل کنند. هرچند، برخی از ماینرها کم مصرف هستند ولی هرچقدر هم کم باشد، باز هم این کار غیرقانونی است. در بحث فارم‌ها هم که ماینرها را می‌توانند اجاره کنند و در آن فارم قرار دهند تعداد خیلی خیلی محدود است و زیرساختی وجود ندارد که مردم بتوانند تشخیص دهند کدام فارم قانونی است و کدام نیست، همگی ادعا دارند که قانونی و خوب هستند. چه بسا بودند کسانی که کار کردند و ماینرها را گرفته‌اند، بعدا معلوم شده که اصلا مجوز نداشته‌اند. مردم باید خودشان بگردند و تحقیق کنند.

کمی درباره‌ی سایلنت باکس‌های خود، روند فعالیت و میزان کاهش صدا و کنترل دمای آن‌ها توضیح می‌دهید؟

ببینید کل برق مصرفی ماینرها تبدیل به گرما می‌شود. برای اینکه آن گرما به دستگاه صدمه نزند، خود شرکت‌ها فن‌هایی ساخته‌اند که با دور خیلی بالا کار می‌کند. این فن‌ها صدای جمبوجت را تولید می‌کنند، صدایی بسیار بلندتر از صدای جاروبرقی. چون در کل دنیا فارم‌ها به طور قانونی کار می‌کنند مشکلی پیش نمی‌آید ولی در ایران چون افراد خانگی استفاده می‌کنند خواستار کاهش صدای آن هستند. ما فن‌های فابریک را کلا حذف کرده‌ایم و پکی جمع آوری کرده‌ایم که جبران هوادهی آن کمی بیشتر است؛ مثلا اگر ۱۰۰۰ واحد هوادهی دارد، این پک ۱۲۰۰ واحد هوادهی خواهد داشت.

با استفاده از فن‌های حلزونی؟

بله. البته فن‌های حلزونی موجود در بازار در هود استفاده می‌شوند. ما موارد تقویت شده استفاده می‌کنیم که طول عمر و هوادهی بالاتری دارند. محافظ و شیشه‌ی شفاف برای آن‌ها در نظر گرفته‌ایم تا فرد بتواند هش بردها را ببیند و چک کند. هوادهی که بیش از حد انجام شود به تبع آن، هم دمای هش بردها کاهش می‌یابد و هم به دلیل حذف فن‌های فابریک از روی پاور مصرف پایین می‌آید.

در ادامه به سراغ شرکت دیجی دکس رفتیم.


مصاحبه با شرکت دیجی دکس

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

سلام من مهسا حیدری هستم از شرکت دیجی دکس.

لطفا خودتان را برای کاربران ما معرفی کنید.

در واقع پلتفرم ما دو کار انجام می‌دهد. ما اولین سامانه‌ی غیرمتمرکز در ایران هستیم که بدون نیاز به احراز هویت و تنها با یک ثبت نام ساده و وارد کردن شماره همراه، کاربران می‌توانند کار تبادل خود را انجام دهند. ما بالغ بر ۱۲۰۰ ارز را در وبسایت خود پشتیبانی می‌کنیم. حال برای برخی سوال پیش می‌‎آید که اگر بخواهم کار تبادل انجام دهم در وبسایت‌های دیگر انجام می‌دهم که کارمزد نگیرند؛ مانند صرافی کوین اکس. فرق اینجاست که برخی از کوین‌هایی که کاربران می‌خواهند را ندارند. ما آن ارزها را پشتیبانی می‌کنیم. حدود ۹۵ درصد از همه‌ی ارزها را وبسایت ما برای تبادل پشتیبانی می‌کند. کاربران در وبسایت هر ارزی که بخواهند را انتخاب می‌کنند؛ مثلا تبدیل بیت کوین به اتریوم، سپس به آن‌ها زمان انجام تبادل نشان داده می‌شود.

هدف شما از شرکت در این نمایشگاه چیست؟ تاکنون به هدف خود رسیده‌اید؟

من همیشه می‌گویم که متفاوت بودن خیلی خوب است، مثلا برای برخی از افراد که از غرفه بازدید می‌کنند خیلی جالب است که ما ربات دستیار هوشمند داریم. در واقع این ربات سینگال خرید و فروش بیت کوین را روی وبسایت می‌دهد؛ مثلا روی نمودار مشخص می‌کند که روی چه نقطه‌ای خرید انجام شود و روی چه نقطه‌ای فروش صورت گیرد و تا الان حدود ۷۰ درصد از این سیگنال‌ها درست بوده است.

تیم پشتیبانی ما حدود یک سال روی این ربات در حال کار بوده‌اند و از یک ماه گذشته این ربات فعال شده است. کاربرانی که استفاده کرده‌اند راضی بوده‌اند. هر ربات سه پکیج دارد. پکیج یک ماهه برای آشنایی افراد با محیط وبسایت ارائه می‌شود که رایگان است، پکیج نقره‌ای ۶ ماهه است و با هزینه‌ی ۶۰ تتر ارئه می‌شود و پکیج بعدی ۱۲ ماهه با هزینه‌ی ۱۰۰ تتر است.

کندل‌های ما هر ۸ ساعت یک بار است که بر اساس ترکیب پنج اندیکاتور این ربات هوش مصنوعی سینگال خرید و فروش می‌دهد ولی خب در حال حاضر سیگنال ترید نمی‌دهد. برخی از کسانی که تحلیل تکنیکال می‌کنند خودشان ترید را به عهده می‌گیرند. ربات ما فقط پیشنهاد می‌دهد

بازار رمز ارزها را چگونه می‌بینید؟

راستش هیچکس نمی‌داند که بالا می‌رود یا پایین می‌آید اما تحلیل فاندامنتال سایت با خودم است که هر ۲۴ ساعت یک بار به شکل پادکست در تلگرام پست می‌کنم و اخبار رمز ارز را آنجا توضیح می‌دهم. بر اساس پیش‌بینی‌ها که مثلا سرمایه گذاران قدر دارند، نباید دارایی خود را بفروشیم چون تا پایان ۲۰۲۲ قطعا صعود خواهد کرد. اما نظر شخصی حداقل در ایران نمی‌توان داد ولی خب ارزهایی مثل بیت کوین، اتریوم و دوج کوین، یا آدا، ارزهایی هستند که هولد کردن آن‌ها به نظر من ضرری ندارد.

لونا جدیدا یک ایردراپ راه اندازی کرده است، اطلاعاتی از آن دارید؟

پس از سقوط لونا، برخی از صرافی‌ها همچون بایننس، لونا را از بستر خود خارج کردند، اما جالب اینجا است که دو روز پس از انتشار این خبر، یک بستر از بایننس دوباره به دنبال همکاری با لونا است. البته بخواهیم حساب کنیم لونا ارز سیفی بود که بعد تبدیل به شت کوین شد.

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

حدود یک سال در بازار رمز ارز فعالیت داشته‌ام و به تازگی وارد حوزه ی نوشتن در این عرصه شده‌ام. به بازی های ویدیویی، ورزش فوتبال و نوازندگی علاقه‌مندم و از یک سال گذشته هنرجوی ویولن هستم. همچنین در دانشگاه فرهنگیان رشته ی آموزش زبان انگلیسی تحصیل می‌کنم. از دیدگاه من رمز ارز می‌تواند محل بسیار مناسب و رو به رشدی برای ذخیره ی پول، خصوصا در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور باشد.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها