کد بورسی من چیست؟

کد بورسی من چیست؟
بازدید 31
۰

«کد بورسی» شاه کلید ورود شما به بازار بورس ایران است. بدون این کد، فرقی ندارد که چقدر سرمایه دارید چون هیچ راهی برای ورود به بازار بورس و انجام معامله‌ها پیدا نمی‌کنید. حالا از کجا می‌خواهید کد بورسی‌ خودتان را پیدا کنید؟ نگران نباشید. در این مقاله، راه و چاه پیدا کردن این کد را در اختیارتان می‌گذاریم. با ما همراه باشید.

کد بورسی دقیقا چیست؟

این کد، یک شناسه ۸ کاراکتری است که شامل ۳ حرف اول نام خانوادگی و ۵ عدد تصادفی می‌شود. اگر بخواهیم خیلی ساده به سوال «کد بورسی چیست» پاسخ بدهیم می‌گوییم: «کد بورسی، چیزی در مایه‌های کد ملی شما است که از نظر حقوقی و قانونی، میان شما و افراد دیگر تفاوت قائل می‌شود.» به این ترتیب، کسی حتی اگر نام و نام خانوادگی یکسانی با شما داشته باشد، نمی‌تواند در بازار بورس به جای شما دست به معامله بزند. کدهای بورسی، هویت معاملاتی شما را حفظ می‌کنند.

چطور کد بورسی بگیریم؟

گام‌های گرفتن کد بورسی، ساده هستند. شما می‌توانید از دو روش «حضوری» و «غیر حضوری» برای گرفتن این کد، دست به کار شوید. اجازه بدهید بیشتر برایتان توضیح دهیم.

دریافت کد بورسی به روش حضوری

برای دریافت کد بورسی به صورت حضوری، باید از میان کارگزاری‌های معتبری که وجود دارند یکی را انتخاب کرده و با در دست داشتن مدارک هویتی، شناسایی و بانکی مورد نیازتان به آدرس کارگزاری مورد نظرتان بروید. بعد از آن با پرکردن فرم‌هایی که کارگزاری در اختیارتان قرار می‌دهد، ثبت‌نام و احراز هویت، بعد از ۲ تا ۳ روز کاری، کد بورسی‌تان را دریافت کنید.

دریافت کد بورسی به روش غیرحضوری

اگر کار و بارتان زیاد است یا حوصله بیرون رفتن در این شلوغی و گرما را ندارید می‌توانید از روش دوم یعنی «دریافت غیر حضوری کد بورسی» استفاده کنید.

در این روش، به وب‌سایت رسمی کارگزاری مورد نظرتان سر می‌زنید، در آن ثبت‌نام کرده و درخواست کد بورسی می‌دهید. برای این کار، نسخه اسکن شده – البته می‌توانید با گوشی موبایلتان از مدارکتان عکس بگیرید، آن را با نرم افزارهای ادیت موجود در ویندوزتان کمی مرتب کرده و به عنوان مدارک اسکن شده بارگذاری کنید – مدارکتان را در سایت کارگزاری آپلود کرده و وارد مراحل بعدی می‌شوید.

گام بعدی «احراز هویت آنلاین» است. این موضوع از یک کارگزاری به دیگری تفاوت‌هایی دارد اما در کل باید یک عکس از خودتان در حالی که مدارکتان را در دست گرفته‌اید و یک ویدیو از خودتان در حالی که یک متن از پیش تعیین شده را می‌خوانید گرفته و برای کارگزاری ارسال کنید.

برخی از کارگزاری‌ها از اپلیکیشن‌های موبایلی مانند «آپ»، «سیگنال» یا «کارگزاری آشنا» برای انجام مراحل ثبت‌نام و احراز هویت غیرحضوری استفاده می‌کنند.

دریافت کد بورسی به روش غیرحضوری

دریافت کد بورسی به روش غیرحضوری

مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام و دریافت کد بورسی چیستند؟

بسته به اینکه شما یک شخص حقیقی «فرد معمولی» یا یک شخص حقوقی «یک شرکت» هستید مدارکی که برای دریافت کد بورسی لازمتان می‌شوند متفاوت هستند. در ادامه، مدارک لازم برای هر دو نوع را به شما توضیح می‌دهیم:

مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقیقی

 

  • اصل و کپی شناسنامه (صفحه اول و صفحه توضیحات)
  • اصل و کپی کارت ملی
  • شماره حساب بانکی و شماره شبا
  • تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقیقی
  • آخرین مدرک تحصیلی (در صورت داشتن، حداقل دیپلم و باید ۱۸ سال سن داشته باشید)
  • درخواست کد آنلاین (اگر قصد دارید در معاملات آنلاین شرکت کنید)

مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی

 

  • تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس
  • تصویر روزنامه رسمی
  • آگهی کلیه تغییرات
  • تصویر اساسنامه
  • کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره
  • تکمیل فرم تعهدنامه
  • تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقوقی
  • فرم سجام

گوشی دستتان باشد که شاید این فرایندها در هر کارگزاری کمی متفاوت باشد. بهترین کار این است که قبل از ثبت نام، با کارگزاری مورد نظرتان تماس بگیرید و اطلاعات دقیق را دریافت کنید.

مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی

مدارک لازم برای ثبت نام اشخاص حقوقی

چطور شماره شبا را به شماره حساب تبدیل کنیم؟

تبدیل شماره شبا (شماره شناسه بانکی) به شماره حساب بانکی با هدف تشخیص «صاحب حساب» و «انتقال وجه» به صورت دقیق انجام می‌شود. شماره شبا از ۲۴ عدد تشکیل شده که شامل «کد بانک»، «کد شعبه»، «کد حساب» و «رقم آخر برای اعتبارسنجی» است. برای تبدیل شماره شبا به شماره حساب، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • به سراغ وب‌سایت بانکتان بروید

در وب‌سایت بعضی از بانک‌ها و موسسه‌های مالی، بخشی برای تبدیل شماره شبا به حساب وجود دارد. شما می‌توانید در کادری که برای وارد کردن شماره شبا در نظر گرفته شده، شبای خودتان یا هر فرد دیگری را وارد کرده و شماره حساب آن را دریافت کنید.

  • به بانک زنگ بزنید

می‌توانید به شماره‌های بانکتان زنگ بزنید و از آنها بخواهید که شماره شبا را به شماره حساب تبدیل کنند. کارشناس‌های بانک به راحتی این کار را برایتان انجام می‌دهند.

  • به بانک سر بزنید

راه آخر برای تبدیل شماره شبا به شماره حساب این است که شال و کلاه کرده و شخصا به بانک بروید. کارشناس‌های حاضر در بانک می‌توانند در عرض یک دقیقه این کار را برایتان انجام دهند.

اگر کد بورسی را فراموش کردیم چه کنیم؟

یکی از چالش‌هایی که شاید برای هر فردی پیش بیاید، فراموش کردن کد بورسی است؛ اما نگران نباشید. شما می‌توانید با استفاده از چند روش، دوباره کد بورسی خودتان را به دست بیاورید.

  • به کارگزاری‌تان زنگ بزنید

می‌توانید به کارگزاری یا موسسه‌ای که در آن ثبت‌نام کرده بودید زنگ بزنید و درخواست «بازیابی کد بورسی» بدهید. کارشناس‌های کارگزاری بعد از تایید هویتتان کد بورسی شما را در اختیارتان قرار می‌دهند.

  • شخصا به یکی از دفترهای کارگزاری‌تان بروید

مراجعه حضوری به دفتر کارگزاری یکی دیگر از روش‌های بازیابی کد بورسی فراموش شده است. فقط یادتان باشد که هنگام مراجعه حضوری، مدارک هویتی‌تان را با خودتان ببرید.

  • به سایت استعلام کد بورسی سر بزنید

با سر زدن به سایت «استعلام کد بورسی» به آدرس «estelam.ime.co.ir» می‌توانید بدون خارج شدن از خانه، کد بورسی خودتان را دوباره دریافت کنید.

چهارچشمی مراقب اطلاعاتتان باشید

همیشه و در هر زمینه‌ای، پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین، بهتر است رمزهای عبور و اطلاعات مهمی مثل «کد بورسی» خودتان را در چند محل به صورت نوشته شده نگه دارید تا امکان گم شدن یا فراموشی آن از بین برود.

برچسب‌ها

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

واحد تبلیغات

واحد تبلیغات پایگاه خبری زوم ارز

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها