انتخاب صرافی ارز دیجیتال متمرکز چه معایبی دارد؟، تمامی معاملات ارز دیجیتال بر بستری تحت عنوان صرافی آنلاین ارز دیجیتال انجام میشوند. صرافیهای ارز دیجیتال انواع مختلفی با ویژگیهای مختص به خود دارند. یکی از آنها صرافی ارز دیجیتال متمرکز (CEX) است که در کنار نوع غیرمتمرکز (DEX) و ترکیبی (HEX) در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارند. در این مقاله قصد داریم شما را با معایب صرافی ارز دیجیتال نوع متمرکز آشنا کنیم، پس لطفاً تا پایان مطلب ما را همراهی بفرمایید.
صرافی ارز دیجیتال CEX یا متمرکز چیست؟
قبل از بیان معایب صرافی ارز دیجیتال متمرکز بهتر است بدانید که این صرافی چیست و چگونه کار میکند. همان طور که در مقاله “ویژگیهای صرافی ارز دیجیتال متمرکز” گفته شد، صرافیهای متمرکز (Decentralized exchange) قدیمیترین نوع صرافی آنلاین ارز دیجیتال هستند. در این نوع صرافی معاملات آنلاین و خریدوفروش ارزهای دیجیتال تحت نظارت و مدیریت شخص سوم بهعنوان نهاد نظارتی انجام میشود.
مکانیزم عملکرد صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال همانند صرافیهای سنتی سهام است. به طوری که صرافی در نقش یک واسطه بر معاملات و تراکنشهای موجود نظارت میکند. از طرفی طرفین معامله به صرافی بابت نظارت و مدیریت معاملات اعتماد میکنند. هرچند که صرافیهای متمرکز مزایای متعددی دارند، اما نمیتوان معایب آن را نادیده گرفت، بنابراین برای انتخاب بهتر صرافی علاوهبر مزایا، معایب نیز موردتوجه قرار دهید.
در جهت بیان واضحتر معایب صرافی ارز دیجیتال متمرکز، بهتر است ویژگیهای این نوع صرافی را یکبهیک بررسی کنیم. مقایسه این موارد با ویژگیهای سایر صرافیها مزایا و معایب صرافی نوع متمرکز را بهتر نمایان خواهد کرد.
ویژگیهای صرافی متمرکز ارز دیجیتال
صرافی آنلاین ارز دیجیتال نوع متمرکز ازلحاظ امنیت، حریم خصوصی، احراز هویت، کاربرد، قابل اعتماد بودن، سرعت و … با سایر صرافیها تفاوت دارد:
- امنیت صرافی متمرکز: امنیت در صرافی آنلاین متمرکز نسبتبه نوع غیرمتمرکز کمتر است. بهعبارتی این صرافیها بیشتر در معرض حمله هکرها قرار دارند. هکرها میتوانند از دیوارهای دفاعی صرافی عبور کرده و به اطلاعات مالی محرمانه کاربران دسترسی پیدا کنند. در صرافیهای نوع DEX، دسترسی به اطلاعات کاربران تقریباً غیرممکن است.
- حریم خصوصی و احراز هویت: یکی از موارد ضروری در صرافیهای متمرکز، احراز هویت پس از تکمیل ثبتنام است. تحریمها احراز هویت کاربرانی ایرانی در صرافیهای خارجی را محدود کردهاند.
- کاربرد صرافی متمرکز: کاربری آسان صرافی متمرکز ورود به بازار کریپتو را بهویژه برای معاملهگران تازهکار آسان کردهاست. همچنین کاربران با اعتماد بیشتری تراکنشهای خود را در صرافی مذکور انجام میدهند.
-
حجم معاملات صرافی متمرکز: صرافی ارز دیجیتال متمرکز نسبتبه نوع متمرکز و ترکیبی بیشترین حجم معاملات را برای کاربران فراهم میکند.
-
نقدینگی: در صرافیهای متمرکز، محدودیت نقدینگی وجود ندارد. همچنین این صرافیها امکان تبدیل آسان رمزارزها به پولهای فیات و ارزهای سنتی ازجمله دلار را برای کاربران فراهم کردهاند.
- کنترل: کنترل معاملات توسط صرافی متمرکز، عدم دسترسی کاربران به کلید خصوصی کیف پولها و عدم دسترسی کامل به ارزهای دیجیتال، مواردی است که میتوان بهعنوان معایب صرافی آنلاین نوع متمرکز از آن یاد کرد. به عبارتی این صرافیها دسترسی کاربران به سرمایۀ خود را محدود کردهاند.
- سرعت: سرعت بالای انجام تراکنشها منجربه تجربۀ کاربری و کاری خوشایند تریدرها در صرافی متمرکز شدهاست.
- کارمزدها: یکی از ویژگیهای صرافیهای متمرکز، کارمزد بالاتر ترید در آنها نسبت.به نوع همتابههمتا و غیرمتمرکز است.
-
ورشکستگی: صرافیهای متمرکز بیشتر از سایر صرافیها در معرض ورشکستگی قرار دارند.
معایب صرافی متمرکز ارز دیجیتال
بر اساس ویژگیهای صرافی ارز دیجیتال متمرکز که در بالا ذکر کردیم، برخی از موارد مزیت این صرافی محسوب میشوند و بعضی از آنها نیز معایب صرافیهای متمرکز بهشمار میروند. بهطورکلی میتوان گفت که صرافیهای ارز دیجیتال دارای معایب زیر هستند:
- در معرض هک قرار گرفتن؛
- عدم دسترسی به کلیدهای خصوصی و عدم دسترسی به سرمایه؛
- کارمزد بالا؛
- ریسک بیشتر ورشکستگی؛
-
دشواری در احراز هویت برای کاربران ایرانی.
بهترین صرافیهای ارز دیجیتال متمرکز
اکنون که با صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال، ویژگی، مزایا و معایب آنها شدهاید، شاید بخواهید این صرافی را برای معاملات ارز دیجیتال خود انتخاب کنید، بنابراین بد نیست با لیست صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال آشنا شوید.
۱. صرافی کوین بیس (coinbase)
صرافی کوین بیس یکی از بهترین صرافیهای ارز دیجیتال متمرکز است. در این صرافی امکان مبادلۀ ارزهای دیجیتال با ارزهای فیات فراهم شدهاست. همچنین پشتیبانی آن از تعداد زیادی ارز دیجیتال موجب شداست تا تریدرهای مبتدی تا حرفهای از آن بهعنوان محلی برای افزایش سرمایۀ خود استفاده کنند.
۲. صرافی بایننس (Binance)
صرافی بایننس با پشتیبانی از تمامی ارزهای دیجیتال موجود، کاملترین صرافی دنیا به حساب میآید. صرافی مذکور با کسب رضایت صددرصدی کاربران از سال ۲۰۱۸ تاکنون به یکی از بهترین و محبوبترین صرافیهای دنیا تبدیل شدهاست.
۳. صرافی کراکن (Kraken)
امکان مبادلۀ جفت ارزها و تبدیل ارزهای دیجیتال به ارزهای فیات، مهمترین ویژگیهای صرافی کراکن بهشمار میروند. البته این صرافی از ویژگیهای قابل توجۀ دیگری برخوردار است که آن را به یکی از صرافیهای مطرح موجود تبدیل کردهاست.
۴. صرافی کوکوین (Kucoin)
متأسفانه تریدهای ایرانی محدودیتهای زیادی را متحمل میشوند، بنابراین وجود یک صرافی که محدودیتهای آنها را به حداقل برساند، مطمئناً خوشایند خواهد بود. صرافی کوکوین چنین ویژگیهایی دارد. این صرافی اپلیکیشن اختصاصی خود برای موبایل را عرضه کردهاست. ایرانیان نیز بدون محدودیت میتوانند در این صرافی عضو شده و فعالیتهای مالی دیجیتالی خود را به ثمر برسانند.
۵. صرافی رابین هود (Robinhood)
صرافی رابین هود نیز یکی از انواع صرافی ارز دیجیتال متمرکز است که با پشتیبانی از ارزهای دیجیتال متنوع فرصت مناسبی را برای سرمایهگذاری و سودآوری فراهم کردهاست.
۶. صرافی هیوبی (Huobi)
یکی دیگر از صرافیهای مشهور ارز دیجیتال با ساختار متمرکز هیوبی نام دارد. این صرافی نیز از جفت ارزهای متنوع پشتیبانی میکند. از طرفی کاربری ساده آن موجب محبوبیت بیشتر آن شدهاست.
۷. صرافی Bitterex و Bitfinex
دو مورد دیگر از صرافیهای مشهور حوزۀ ارز دیجیتال، بیت ترکس و بیت فنیکس نام دارند. هر دوی این صرافیها از ارزهای دیجیتال متنوعی پشتیبانی میکنند و امکان رشد سرمایه و سودآوری را برای کاربران فراهم کردهاند.
کلام پایانی
در این مقاله با بیان سازوکار و ویژگیهای صرافیهای ارز دیجیتال متمرکز تلاش کردیم شما را با این صرافی و البته معایب آن آشنا کنیم. کارمزد بالا، احراز هویت دشوار برای ایرانیها، عدم کنترل بر سرمایه، ورشکستگی و خطر هکشدن از معایب صرافیهای متمرکز هستند.
نظرات کاربران