غول های وال استریت برای کنفرانس سرمایه گذاری به عربستان می روند

1730079562 106402439d9f87fede31df6f29d7769d8265286d
بازدید 10
۰

غول های وال استریت برای کنفرانس سرمایه گذاری به عربستان می روند

به گزارش زوم ارز، مدیران وال استریت هر سال به ابتکار سرمایه گذاری آینده عربستان سعودی (FII) در شهر ریاض می روند. این رویداد با وعده های سرمایه گذاری و صندوق سرمایه گذاری عمومی یک تریلیون دلاری عربستان سعودی (PIF) جذب شده است.

برای اطلاع از تمامی اخبار کانال تلگرام ما را دنبال کنید

با حضور نام‌های بزرگی مانند دیوید سولومون از گلدمن ساکس، لری فینک از بلک راک و جین فریزر از سیتی‌گروپ، انتظار می‌رود که این رویداد، که فضای مجلل ریاض را پر می‌کند، تبدیل به یکی از مهم‌ترین و مانا‌ترین جشنواره‌های سال شود. در این ونکته، هتل‌ها و ویترین‌های برجسته عربستان سعودی در سال ۲۰۳۰ به یکی از بهترین شکل‌های خود درآمده‌اند.

این اقدام به هدف تغییر دادن اقتصاد کشور، کاهش وابستگی به صنعت نفت و تقویت بخش‌های دیگر اقتصاد، توجه دارد. پرچم‌داری FII در سال ۲۰۱۷ انجام شده است و با وجود وجود تنش‌های منطقه‌ای، نقش و اهمیت عربستان سعودی را در این فرآیند بزرگ نشان می‌دهد.

اما در سال جاری وضعیت متفاوتی وجود دارد. انقباضات اقتصادی در عربستان سعودی و تشدید درگیری‌ها در منطقه خاورمیانه (که به تهدید زیرساخت‌های نفتی انجامیده است) منجر به توقف سرمایه‌گذاری‌ها شده است.

با توجه به اینکه پادشاهی اکثراً بر توسعه سرمایه‌گذاری داخلی تمرکز دارد، انتظار می‌رود که مدیرانی که به دریافت چک‌های سعودی عادت کرده‌اند، تعهد خود را نسبت به آینده ابراز کنند.

“به روش واضح و مستقیم، سعودی اعلام کرده است که آگاه هستیم شما به دنبال پول ما هستید، اما چطور در آینده همکاری می‌کنید؟”، ماریوس ویگانتاس، اقتصاددان، اظهار کرد. بسیاری از آنان برای این سوال آمادگی ندارند.

چگونه جنگ غزه و لبنان بر نشست سران تأثیر می گذارد

پس از حمله حماس در تاریخ ۷ اکتبر به اسرائیل، که به عنوان انتقام مرگبار اسرائیل علیه غزه انجام شد، کنفرانس سال گذشته تحت تأثیر قرار گرفت و روابط بین عربستان، ایالات متحده و اسرائیل را پیچیده کرد.

بعد از قتل جمال خاشقجی، که یک روزنامه‌نگار بود و در سال ۲۰۱۸ اتفاق افتاد، بسیاری از مدیران غربی از شرکت در کنفرانس سرمایه‌گذاری آینده (FII) که به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی ارتباط داده می‌شد، خودداری کردند.

از آن زمان، MbS به دنبال بهبود وجهه بین‌المللی خود بوده است، و عربستان سعودی خواستار آتش‌بس در غزه و لبنان در میان خشونت‌های فزاینده شده است، زیرا از عواقب آن بر ثبات خود می‌ترسد.

بعضی از مدیران در سال گذشته در FII به وضوح از اسرائیل حمایت کردند، در حالی که جیمی دیمون از جی پی مورگان چیس به عربستان توصیه کرد که از طرح صلح به رهبری ایالات متحده با اسرائیل دست بردارد. عربستان از ثبات منطقه ای پشتیبانی می‌کند و باور دارد که جذب سرمایه و تخصص خارجی به ارتقای اقتصاد کشور کمک می‌کند.

حتی MbS در جلسه اخیر اتحادیه اروپا با کشورهای حاشیه خلیج فارس شرکت کرد، نشان دهنده تمایل او به گسترش همکاری های سعودی برای رسیدن به اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ بود. در امسال، FII قرار است “اجلاس آفریقای جدید” را با حضور رهبران صنعت معدن و بانک برگزار کند.

کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس، در حالی که تلاش می‌کنند تنوع در صادرات نفت خود ایجاد کنند، به مواد معدنی حیاتی در قاره‌ی آفریقا توجه ویژه‌ای دارند. صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی به شدت درگیر است و پروژه‌های متعددی را در دست اقدام دارد؛ از پروژه‌ی شهر نئوم تا مکان‌های گردشگری لوکسی مانند Red Sea Global.

با دقت بررسی مجدد رویکرد مالی خود، ممکن است برخی از پروژه‌ها مواجه به تاخیر یا کاهش در آمد شوند، در همین حال، دولت اولویت خاص خود را برای پروژه‌هایی که برای رونق سال‌های آینده بسیار حائز اهمیت هستند تاکید می‌کند. به جای استفاده از روشنامه‌های اعتباری، PIF در تعامل با شرکت‌های خارجی به دنبال عقود و تعهدات جدیدی می‌گردد.

سرمایه گذاری خارجی چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان را پیش می برد

سعودی برای سال ۲۰۳۰ تعیین کرده است که به اهداف بلندپروازانه‌ای برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار برسد، که حدود ۶٪ از تولید ناخالص داخلی خود را شامل می‌شود. این نشان می‌دهد که سعودی به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است، اما وضعیت فعلی نشان می‌دهد که این کشور ممکن است با چالش‌هایی در راه به دست آوردن این هدف مواجه شود.

PIF، مرکز چشم‌انداز ۲۰۳۰، در سطح جهانی همکاری‌هایی از شهر آینده‌نگر NEOM تا شهر سرگرمی قیدیا به عهده دارد. اما به دنبال کاهش درآمد ناشی از کاهش قیمت نفت، دولت تصمیم به بازنگری در هزینه‌های پروژه‌ها گرفته است، و برخی از ابتکارات خود را به منظور بهبود منابع مالیش کاهش داده است.

شاید دنبال کردن این اخبار برای شما مفید باشد:

فشار بر شرکت‌های بین‌المللی که به حمایت عربستان از معاملات جهانی خود عادت کرده‌اند، در حال افزایش است تا بودجه خود را به پروژه‌های داخلی اختصاص دهند. به عنوان نمونه، بلک راک با ایجاد یک پلتفرم سرمایه گذاری چند دارایی در ریاض موافقت کرد که با ۵ میلیارد دلار از PIF تضمین شده بود.

سال گذشته، FII معاملات به ارزش ۱۷.۹ میلیارد دلار داشت که برگزارکنندگان متوقع بودند که ارزش معاملات برای رویداد امسال به ۲۸ میلیارد دلار برسد. بین معاملات بالقوه، یک صندوق بزرگ که به هوش مصنوعی متمرکز شده است، توانایی افزایش ارزش معاملات تا ۴۰ میلیارد دلار را با همکاری آندرسن هوروویتز دارد.

بازنویسی:
یک اعلامیه مهم دیگر در خصوص سرمایه گذاری بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار در صنعت تولید هیدروژن صادر شده است، که این سرمایه گذاری جزء بخشی از نقل و انتقال عربستان به انرژی پایدار و کم‌کربن است.

این کشور همچنین در حال گسترش ارتباطات مالی بین المللی خود است. دو صندوق معاملاتی در بورس ریاض به زودی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و این امکان را به سرمایه گذاران محلی می‌دهند تا سهام شرکت‌های هنگ کنگ را خریداری کنند؛ زیرا پادشاهی در تلاش برای تقویت روابط خود با چین است.

مهمانان معتبر آسیایی، از جمله وزیر امور مالی هنگ کنگ، پل چان، قرار است برای سخنرانی حاضر شوند که بیشتر به تمرکز روزافزون عربستان بر آسیا در مواجهه با تنش های غرب اشاره دارد.

با این حال، گزارش Copley Fund Research نشان می‌دهد که استقرار سرمایه‌گذاری در بازارهای نوظهور ارتفاع یافته و به ۵۶ درصد رسیده است. اما، اخیراً به دلیل تشدید درگیری‌ها بین اسرائیل و ایران، فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در عربستان سعودی متوقف شده است. برخی از صندوق‌ها حتی دارایی‌های خود را در عربستان سعودی کاهش داده‌اند و پادشاهی را پس از تایوان و هند به‌عنوان یک بازار کم‌وزن اصلی در رتبه‌بندی خود قرار داده‌اند.

محدودیت های قدرت مالی عربستان، جاه طلبی های MbS را آزمایش می کند

با وجود ثروت نفتی خود، عربستان با محدودیت‌های اقتصادی روبرو است که محمد بن سلمان را وادار کرده است تا مجدداً برنامه‌های مالی خود را مورد بررسی قرار دهد. دولت پیش‌بینی می‌کند که کسری بودجه حداقل تا سال ۲۰۲۷ ادامه دارد و برخی از پروژه‌های استراتژیک برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ به تعویق افتاده‌اند.

تاکنون، حدود ۷۰۰۰ نفر ثبت نام کرده‌اند برای رویداد امسال – این تعداد بیشتری است نسبت به سال گذشته، زمانی که بلافاصله پس از شروع آخرین درگیری منطقه‌ای برگزار شد. ریچارد آتیاس، مدیر عامل موسسه FII، به‌همان ترتیب بر این باور است که همچنان افراد خوشبین به این رویداد حضور دارند. او تصریح کرده است: “سرمایه‌گذاران، علیرغم مواجهه با وضعیتی پیچیده، به این نمایش حمایت می‌کنند و فعالیت‌ها باید به پیش بروند.”

منبع: cryptopolitan.com


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من حامد هستم و 5 سال در حوزه اخبار ارز های دیجیتال فعالیت دارم. روزانه اخبار اقتصادی و مالی و همچنین کریپتو را دنبال می کنم. فردی ماجراجو و پیگیر هستم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها