در واقع می توان گفت اجرای سقف وافل به سه روش مختلف انجام میشود که عبارت است از : اجرا آماده ، اجرا درجا، اجرا پیش ساخته که در ادمه مقاله به صورت کلی به هر یک از آنها خواهیم پرداخت. روش اجرا درجا سقف وافل : در این روش پس از اتمام مراحل ساخت دیوار ها و ستون ها نوبت به مرحله داربست بندی عمودی و افقی میرسد و پس از اتمام این مرحله قالب های وافل بر روی داربست ها قرار میگیرند که در واقع این قالب ها به شکل های مکعبی , مثلثی , مستطیل هستند و پس از قرار گیری قالب ها فضای بین قالب ها آرماتور بندی خواهد شد در ادامه و پس از آرماتور بندی نوبت به مرحله بتن ریزی میرسد و سپس به سراغ آخرین مرحله یعنی قالب برداری خواهیم رسید در واقع این روش کم هزینه ترین روش اجرای این نوع سقف ها می باشد که در ادامه نیز به صورت مختصر به آن خواهیم پرداخت.
۱- داربست بندی عمودی و افقی
۲- قالب گذاری سقف
۳- آرماتوربندی
۴- بتن ریزی
۵- قالب برداری
روش اجرای پیش ساخته سقف وافل : در واقع می توان گفت این روش آسان ترین و ساده ترین روش اجرا سقف های وافل می باشد و شروع کار به این صورت می باشد که وافل ها به صورت جداگانه و تکی در کارگاه ساخته شده و در محلی که قرار است اجرا شود به یکدیگر متصل خواهد شد پس از آن در مرحله آخر نیز بتن ریزی انجام میشود تا تمامی وافل ها به یکدیگر متصل شوند در ادامه نیز به صورت مختصر مراحل این روش را برای شما توضیح خواهیم داد.
۱- انجام مراحل قالب گذاری، آرماتوربندی و بتن ریزی در کارگاه
۲- انجام داربست گذاری عمودی و افقی
۳- نصب قالبهای آماده
۴- بتن ریزی نهایی
روش اجرای آماده سقف وافل : می توان گفت این روش پر هزینه ترین روش در اجرای سقف های وافل می باشد چرا که در این روش سقف به صورت کامل در کارگاه یا کارخانه ساخته می شود و پس از آن در محل مورد نظر نصب و راه اندازی خواهد شد. روش اجرای این نوع سقف نیز کامل مشابه روش های قبلی می باشد و سرعت بالای این روش و راحتی و آسانی اجرای آن باعث شده است تا در بین روش های نصب جز محبوب ترین روش ها باشد و از همین رو در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی بسیار نیز رواج پیدا کرده است و اگر نیاز به اجرای سریع و آسان دارید و از نظر هزینه آن مشکلی ندارید این روش میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
لیست عناوینی که در این مقاله برای شما زوم ارزی عزیز آماده کرده ایم:
قالب وافل چیست؟
قالب وافل معمولا به اشکال مختلفی ساخته می شوند و جنس آنها پلاستیک می باشد البته لازم به ذکر است که اندازه این قالب ها کاملا به دهانه محل نصب سقف بستگی دارد و هر چه دهانه سقف مورد نظر بلندتر باشد قالب های با ارتفاع بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند در حال حاضر قالب های وافل در انواع مختلفی در بازار عرضه و تولید می شوند و محبوب ترین آنها قالب های وافل قفل دار هستند که ویژگی های فنی و اقتصادی بیشتری نسبت به سایر قالب های وافل موجود در بازار دارند.
مزایای اجرای سقف وافل چیست ؟
این نوع سقف ها انعطافپذیری خوبی نسبت به مواد مورد استفاده دارد.سقف های وافل معمولا برای ساخت سقف هایی با دهانه بلند و برای مکانهایی که محدودیت ستون گذاری دارند کاربری خوبی دارد.تحمل بار و وزن در سقف وافل دو طرفه از دیگر شکلهای سقف وافل مانند سقف های یک طرفه بیشتر است.در واقع این نوع سقف ها در کنار استحکام بالا زیبایی چشم نوازی نیز برای بیننده به همراه دارد.این نوع سقف ها در مقابل لرزش های مختلف کاملا مقاوم هست و به دلیل آرماتور بندی که در سقف های وافل دو طرفه انجام میشود برای اماکن عمومی که دارای ازدحام بالای جمعیت می باشد بسیار مناسب می باشد. سقف های وافل از نظر وزنی بسیار سبک هستند و نیازمند مقدار کمی بتن هستند و به همین دلیل از نظر اقتصادی در ساخت سازه های بزرگ بسیار مناسب و مقرون به صرفه می باشد و برای کارفرمایان حداقل هزینه را با کیفیت بالا و اجرا با کمترین زمان ممکن را به ارمغان می آورد. سقف های وافل را می توان با ایجاد سوراخهایی در بخش زیرین برای عبور سیمهای برق , لوله کشی , تهویه هوا و سیستم روشنایی مناسب استفاده کرد.
سقف های وافل از نظر زیبایی چگونه است ؟
از نظر زیبایی می توان سقف های وافل را به تنهایی و بدون هیچگونه تزیینی اضافی استفاده کرد و همچنین المان های نوری که قابلیت اجرا بر روی این سقف ها را دارد می تواند به زیبایی آنها اضافه کند و پیشنهاد میشود که سقف های کاذب در سازه هایی که از سقف های وافل در آن استفاده شده است به کار برده نشود همچنین محبوب ترین نوع سقف های وافل نوع مربعی شکل آن می باشد که در اماکن مختلف قابل مشاهده می باشد و شکل مثلثی آن نیز کم طرفدارترین نوع سقف های وافل می باشد.
البته لازم به ذکر است که به دلیل اینکه سازه های وافل با استفاده از بتن ساخته میشود و تنها در مرحله قالب گذاری شکل پذیری دارد تغییر در آنها ممکن نیست و طراحی آنها پس از انجام مرحله قالب گذاری تنها محدود به نورپردازی و رنگ آمیزی این نوع سقف ها خواهد شد.
سخن پایانی درباره سقف های وافل
در پایان می توان گفت سقف های وافل سازه هایی مقام و با کیفیت هستند که برای فضاهایی که دارای سقف های بلند هستند قابل استفاده می باشد و اگر از نظر زمانی میخواهید پروژه خود را به سرعت جلو ببرید انتخاب سقف های وافل شما را کاملا راضی خواهد کرد البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که استفاده از سقف های وافل در مناطقی که بادخیز هستند پیشنهاد نمی شود چرا که این سقف ها دارای وزن کمی می باشد و در واقع می توان گفت مقاومت آنها در مقابل اتعاشات بالا می باشد و برای مکان های عمومی که ازدحام جمعیت زیادی دارند مناسب و قابل استفاده است.
گزیده اخبار :
نظرات کاربران