ترکیه: مایلیم عضو بریکس شویم

ترکیه: مایلیم عضو بریکس شویم
بازدید 24
۰

ترکیه: مایلیم عضو بریکس شویم

به گزارش زوم ارز، ترکیه به ورود به توافق برجام علاقه‌مند است. این اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان است که به‌طور مستقیم نقل قول شده است.

برای اطلاع از تمامی اخبار کانال تلگرام ما را دنبال کنید

“بدون شک، ما می‌خواهیم به جمع بریکس بپیوندیم، بنابراین منتظر این هستیم که چطور پیش خواهد رفت.”

ترکیه دارای انگیزه‌های جدی است. ابتدا، آنها به دنبال یافتن شرکای اقتصادی جدید هستند. کشورهای بریکس مانند چین و هند به عنوان غول‌های اقتصادی با بازارهایی در حال رشد، جذابیت‌های خاصی برای ترکیه دارند.

رشد اروپا به آرامی جلو می‌رود و ترکیه این وضعیت را به خوبی فهمیده است. با وجود تورم بالا، آن‌ها در مشکلات اقتصادی قرار دارند و واحد پولشان به خوبی عمل نمی‌کند. عضویت در BRICS می‌تواند بازارهای جدید و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به ترکیه ارائه دهد که از نظر اقتصادی به آن کمک می‌کند تا وضعیت نامنظم خود را استحکام بخشد.

کشور در حال انجام بازی سیاسی است و روابط آن با غرب بسیار گرم نیست. در طی سال‌ها، تنش‌هایی با اتحادیه اروپا و ایالات متحده وجود داشته است.

بعضی از کشورهای اروپایی مخالف پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا هستند و آن کارا از این طولانی شدن انتظار خسته شده است. به همین دلیل، آنها به بریکس به عنوان یک پلتفرم جدید نگاه می‌کنند – یک پلتفرم که شامل التماس برای تایید غرب نیست.

همانطور که اعلام شده است، برخی از کشورها به تصمیم ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا مخالفت کرده و این مسیر را بسته می‌دانند. به همین دلیل، ترکیه در حال ارزیابی گزینه‌های دیگری برای همکاری و ارتباطات بین‌المللی است. پیوستن به گروه BRICS هم می‌تواند به معنای دستیابی به منابع و فناوری مهمی باشد. کشورهای چین و هند در این زمینه پیشتاز هستند و ترکیه نیز تمایل دارد به این کیک بپیوندد.

آنها به ویژه به تقویت بخش‌های انرژی، حمل و نقل، و مخابرات اهمیت می‌دهند و پول را از یاد نمی‌برند. ترکیه جرأت دستیابی به پایداری مالی را در برجام می‌یابد. از این رو، با وجود بازارهای جهانی فراوان، دستیابی به منابع مالی و اعتبار جدید می‌تواند به واقعیت تبدیل شود و برای این کشور یک فرصت مهم برای تغییر در مسیر بازی فراهم کند.

خب، چی معنی برنامه است؟ مذاکرات مهمی به زودی برگزار خواهد شد. حضور ترکیه به عنوان عضو پتنشیل در نشست‌های بعدی بریکس موضوع بحث‌برانگیزی خواهد بود. در اکتبر، در شهر کازان روسیه اجلاسی برگزار خواهد شد و احتمالاً می‌توان پیش‌بینی کرد که ترکیه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به هر حال، کرملین به همه چیز علاقه دارد. آنها از مصالح ترکیه حمایت می کنند. اما نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که آیا این کشور واقعا به این اتحاد می پیوندد یا خیر. موارد زیادی برای مدنظر قرار دادن وجود دارد.

شاید دنبال کردن این اخبار برای شما مفید باشد:

بزرگترین ائتلاف نظامی جهان ناتو است و ترکیه همچنان عضو این ائتلاف است، از این رو رابطه آنها با ناتو اهمیت زیادی دارد. ترکیه باید توانایی موازنه این رابطه با جاه طلبی‌های خود در چارچوب بریکس را داشته باشد. این وضعیت نشان‌دهنده یک اقدام متعادل کننده است اما به هیچ وجه کار آسانی نیست.

اتحادیه شمال اطلس (ناتو) از قبل مضطرب است که تصمیمات ترکیه ممکن است نشان دهنده ی گسستن از هماهنگی این کشور با اروپا باشد. برخی مقامات غربی حتی بیان کرده اند که این موضوع می‌تواند توانایی یکپارچه ماندن ائتلاف ناتو را به خطر بیندازد.

آنها با دیدار عضویت پتانسیل ترکیه در گروه BRICS را به عنوان یک اتفاق اصلی محوری میان روسیه و چین می‌دانند که با این اقدام به دوستی آنان نمی اندیشند.

در این حالت، ترکیه تمایل دارد وضعیت را بهبود بخشد. فیدان بیان کرد که پیوستن به بریکس همانند کنار گذاشتن ناتو یا اتحادیه اروپا نیست. او تاکید کرد: ما انجام همکاری‌های اقتصادی را ترجیح می‌دهیم تا اینکه به جای آن روابط نزدیک با ناتو یا اتحادیه اروپا را رد کنیم.);

در واقع، می‌توان ترکیه را به عنوان یک شریان ارتباطی مهم میان دو سازمان بین‌المللی، یعنی بریکس و ناتو، در نظر گرفت. اگر ترکیه توانایی‌های خود را به خوبی به کار گیرد، قادر خواهد بود از وضعیت جغرافیایی و استراتژیکی‌اش بهره‌مند شده و به ناتو در موضوعات امنیتی، به ویژه در امور منطقه‌ای مانند منطقه دریای سیاه، کمک کند.


منبع: cryptopolitan.com


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من حامد هستم و 5 سال در حوزه اخبار ارز های دیجیتال فعالیت دارم. روزانه اخبار اقتصادی و مالی و همچنین کریپتو را دنبال می کنم. فردی ماجراجو و پیگیر هستم.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها