این روزها که قیمت طلا سر به فلک کشیده، خیلیها دنبال راههای مطمئن برای سرمایهگذاریاند، بازار طلا داغ است و طلای آبشده هم به خاطر اجرت ساخت و نداشتن مالیات، محبوبیت خاصی پیدا کرده است. در این گیرودار، پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلا هم گوی سبقت را از هم ربودهاند و هر کدام با وعدههای رنگارنگ، سعی در جلب نظر مشتری دارند. اما در این بازار شلوغ، چطور میشود سره را از ناسره تشخیص داد؟ چطور میشود فهمید کدام پلتفرم واقعاً معتبر است و کدام یک فقط ادعای اعتبار دارد؟
هشدار بانک مرکزی: خالیفروشی طلا ممنوع!
این روزها خبر عجیبی در فضای مجازی پیچیده که باعث نگرانی سرمایهگذاران شده است: «ممنوعیت معاملات آنلاین طلا». اما ماجرا از چه قرار است؟ آنچه واقعاً اتفاق افتاده، نه ممنوعیت، بلکه اصلاح و بهبود قوانین برای حفاظت بیشتر از سرمایه مردم است.
اصل قضیه به این صورت است که بانک مرکزی تصمیم گرفته امنیت سرمایهگذاری در طلای آنلاین را تضمین کند. به این ترتیب که همه پلتفرمهای معامله طلا باید طلای فیزیکی خود را در صندوق امانات بانکی موردتایید نهادهای نظارتی نگهداری کنند.
اما یک نکته تأملبرانگیز وجود دارد؛ بعضی از سامانههای آنلاین با ترفندی خاص سعی در جذب مشتری دارند. آنها در ابتدا با کارمزد بسیار پایین نیم درصدی مشتری را جذب میکنند، اما وقتی نوبت به تحویل طلای فیزیکی میرسد، ناگهان کارمزد را ۳ تا ۵ درصد بالا میبرند! در این میان سامانههایی هم وجود دارند که کارمزدشان از همان ابتدا بالاست؛ اما باز هم برای تحویل کارمزد دیگری دریافت میکنند.
البته، برخلاف این رویه، پلتفرمهای معتبری مثل گلدیکا با یک کارمزد ثابت و شفاف یک درصدی کار میکنند و موقع تحویل طلا هم هیچ هزینه اضافهای نمیگیرند. این تفاوت قیمت زنگ خطری است برای تشخیص پلتفرمهای معتبر از غیرمعتبر.
راه درست چیست؟
در شرایطی که بسیاری از سرمایهگذاران نگران امنیت سرمایهشان در بازار آنلاین طلایند، بعضی از پلتفرمها با عملکردی متفاوت توانستهاند اعتماد کاربران را جلب کنند. این پلتفرمها از همان ابتدای فعالیت، تمام دارایی طلایی مشتریانشان را به صندوق امانات بانکی موردتایید نهادهای نظارتی تحویل دادهاند و با این کار، پیشتاز رعایت قوانین جدید بودهاند.
برخلاف بعضی پلتفرمها که با کارمزد نیم درصدی مشتری جذب میکنند و بعداً موقع تحویل طلا، کارمزد را ۳ تا ۵ درصد بالا میبرند، این پلتفرمها راه راست و شفاف را انتخاب کردهاند. این سامانهها کارمزد ثابت برای معاملات دریافت میکنند و هنگام تحویل فیزیکی طلا، حتی یک ریال هم از مشتری نمیگیرند.
این شفافیت مالی و یکدست بودن کارمزدها نشان میدهد که این پلتفرمها خرید و فروش طلای آب شده به جای ترفندهای بازاریابی فریبنده، روی اعتمادسازی واقعی سرمایهگذاری کردهاند. وقتی یک پلتفرم برای تحویل طلا هزینه اضافه نمیگیرد، یعنی طلای کافی در خزانه دارد و نیازی به وقتخری و بهانهتراشی ندارد.
نظرات کاربران